Projekt 3, växthus

 
Äntligen är vårt tredje projekt denna semestern klart!!
När vi var klara med pallkragarna och planerat klart där i, så kände jag mer och mer att jag ville ha ett växthus att odla i. 
Först var vi ju tvungna att fälla de döda träden i skogen så inte de riskerade att falla över växthuset sen (eller ännu värre, på något barn)
Sen började det jobbiga..att gräva ur och lägga stenplattor. Alla plattorna är såna vi hade här hemma, de stora hittade jag bakom bodarna + att vi grävde upp de som låg på gången mellan vårt och farmors gamla hus, de små är de som blev kvar sen vi la gångarna på framsidan.
Växthuset köpte vi på Bauhaus och det var ganska lätt att bygga ihop.
När det väl var gjort började de roliga..att köpa lite nya växter och plantera!! Vi har nu nätmelon, minigurka, körsbärstomater, tomater, basilika, citronmeliss och sallad där inne, ute i pallkragarna har vi jordgubbar, smultron, dill, rädisor, vårlök, oregano, persilja, hallon och rabarber.
Idag var vi iväg en runda och köpte lite solcellslampor och en rottingfåtölj så man kan sitta där inne t ex en regnig dag och bara mysa.
Nu är vi så nöjda och tänker bara ta det lugnt och njuta resten av dessa två semesterveckor. Men jag har redan nya planer om hur jag vill "rama" in alltihopa, men det får vi ta senare;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0