Semester i Sopot, Polen

I går morse kom vi hem från Polen.
 
 
Tidigt i måndags morse tog vi färjan mot Gdynia från Karskrona, en solig men lite gungig resa.
 
 
 
Vi bodde centralt i Sopot i en trerumslägenhet, Pomorskie aquarius apartment. En väldigt fin lägenhet i ett jättelugnt bostadsområde med allt man behövde.
 
 
Sopot är ju känd för sin fina beach, så den var vi självklart på ett par tillfällen.
 
 
Sopot är en ganska mysig liten stad med många fina byggnader, men samtidigt är mycket väldigt nergånget och risigt.
 
 
Maten har varit ett ganska stort bekymmer för oss hela resan. Både Alicia och jag är ju glutenintoleranta och på den punkten är Polen milslängder efter Sverige..det fanns knappt något glutenfritt att få tag på och polackerna var helt frågande när man frågade om det, det plus att det inte var många som kunde engelska gjorde att vi i stort sett levde på pommes hela veckan.. Men som synes lyckades jag få lax en dag, då på en amerikainspirerad restaurang, pizza gjord på bovetebotten en dag samt att vi sista dagen i Gdynia hittade en "potatisrestaurang" som bara hade potatisrätter, där beställde jag som en lasange med skivad potatis och Alicia tog potatismos. 
 
 
Vi besökte Sopot Wax Museum
 
 
En av dagarna när det regnade på förmiddagen passade vi på att shoppa lite i Riviera centrum i Gdynia, ett shoppingcenter likt Mall of scandinavia.
 
 
En kväll besökte vi den berömda piren, Pier in Sopot. 
Där fanns även ett piratskepp som man kunde åka med ut på en 40 minuters tur på havet vilket vi gjorde, det var fint att se stranden från den sidan med plus att Olivia tyckte det var spännande att få åka "Pippis pappas skepp".
 
 
Sista dagen spenderade vi i Gdynia.
Det var någon segelfestival med karuseller och marknadsstånd nära stranden. Olivia hyrde en tiger som hon red på och det var väldigt kul, Alicia och Lova hittade armband som de köpte med sig hem.
 
 
Klockan 21 på fredagskvällen gick färjan hemåt, skönt med nattfärja så vi kunde sova bort den långa resan. Efter en skön natt på en vaggande färja steg vi av i Karlskrona 7:30, nöjda och glada efter en härlig veckas semesterresa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0