Lussekattsbak!!

Nu i eftermiddag har vi bakat lussekatter..gluten- & mjölkfria så alla i familjen kan njuta av dem =)
Sista plåten är inne i ugnen & hela huset doftar ljuvligt..




Glöggfest!!

Igår var vi bjudna till Tove & Emma på glöggfest!!
Vi bjöds givetvis på glögg, men även på lite tilltugg i form av olika snittar, pepparkakor, ostbricka & godis.
Det kom ganska mycket folk & vi hade jättekul =)
Kvart över ett lunkade vi hem i regnet..så idag sov vi till ELVA!! Ja jag var ju i och för sig uppe & stimmade typ 20 gånger med Lilo, men somnade hela tiden om.. Skönt, så idag känns det som om jag är ganska utvilad.. Snart kommer nog barnen hem oxå & då blir det lussekattsbak!!


Lördagsbestyr..

Lova & jag är precis hemkomna från prinsesskalas hos Signe som fyller 4 år!
Spännande & förväntansfullt för Lova..det var hennes 2:a barnkalas..
Det serverades plättar, glass & godispåse i fiskdamm så klart =)

Lova kalasklädd & med presenten i högsta hugg

Eftersom jag var på kalas tog Daniel ridningen med Alicia idag. De red i paddocken & hon hade fått rida nästan hela lektionen SJÄLV, utan att Daniel höll i grimskaftet!! Mycket beröm hade den duktiga lilla ryttarinnan fått oxå =)

Njuter av fredagskvällen

Nu kan änligen fredagskvällen börja!!
All städning & adventspyntning är klar =)

Nu vankas mys framför bolli & med tända ljusstakar, julstjärnor & värmeljus..Mysigt!!


                                           Köket                                                        Vardagsrummet


Hallen

Snart klart!

Jag har hållt på hela dagen med att städa & adventspynta..vilken tid det tar!! Allra helst när tjejerna river ut & stökar ner snabbare än jag plockar undan ;)
Men nu är det i alla fall inte så himlans mycket kvar =)
Det ska bli skönt att krypa upp i soffan i kväll lagom till fredagsmyset & njuta av att allt är klart & att det är julfint =)

Eddie är hemkommen från skolan nu med & vi tog en fika när han kom hem..pepparkakor & julmust förstås=)

Tjejerna & jag tog en paus i allt fejande & gick ut en timme nu på eftermiddagen..
Jag satte upp ljusslingan över inglasningen på altanen, de lekte i sandlådan & sen avslutade vi med att spela fotboll!!

Fredag igen

Jaha då var det fredag IGEN!!
Småbrudarna & jag är ju hemma idag..

På dagens att-göra-lista finns:
  • Städa
  • Adventspynta
  • Lägga rent i vår säng
  • Kanske baka rulltårta till nästa helg
Ska bli skönt när städningen är gjord i alla fall, den ser jag inte alls fram emot, speciellt inte när "stöktjejerna" är hemma & river ut allt snabbt igen ;)

Kommentar

Lova sitter bredvid mig när jag kollar runt lite här på datorn..jag skrollar förbi en bild på Johan Palm (från Idol) & Lova utbrister:
- Får jag se? Jaha det är ju han som brukar sjunga på natten!

Ha ha..gullungen SKA ju egentligen sova vid den tiden på fredagarna, men ibland är hon uppe lite längre, därav hennes tidsuppfattning om att det är natt klockan 20:00 =)

Hämtat på dagis..

Så fruktansvärt trött & sliten jag har varit & är fortfarande idag..

Efter promenaden satt & låg jag i soffan ändå tills det var dax att hämta barnen.. Det är hemskt att vara så trött & jag tror att de som inte är eller har varit i denna sitsen som jag befinner mig i, ens kan föreställa sig hur det känns..

Jag fick i alla fall bara ett barn med mig hem för Eddie skulle på klubb Duvan & Alicia följde med Ella hem..bara Lova & jag alltså.

På vägen hem stannade vi i den mysiga blomsteraffären här i Läckeby & shoppade en krans till ytterdörren=)

Morgonpromenad

I morse tänkte jag att jag skulle strunta i promenaden idag eftersom jag är så trött & sliten just nu.. Men sen fick jag ett sms av Mia som undrade om vi skulle gå tillsammans & då sa jag ja..

Vi tog en lång runda idag på nästan 1,5 timme i blåsten, men det var skönt.. Tur att hon slet ut mig =)

Resten av dagen nu ska jag bara vila & ta det lugnt..behöver verkligen det!

Dold sjukdom..

Jag kan i bland tycka att det är lite jobbigt med vad andra ska tycka & tänka om att jag har fått diagnosen depression.. Depressionen är på grund av utmattning..själv skulle jag nog vilja kalla mig utbränd eller rejält utmattad..känns som om det stämmer in bättre på hur jag känner mig..
I alla fall, det som är jobbigt med det är att vissa stunder på dagen känner jag mig som vanligt, som till exempel när jag hämtar & lämnar på dagis & träffar folk, så kan jag nog verka pigg & glad lixom.. Jag kan tänka mig att en del kanske undrar, att "hon verkar ju inte sjuk"..och det kan kännas lite jobbigt. Utmattning är ju så osynligt.. Att jag sedan måste vila & är helt slut för en sån liten grej är det ju ingen som ser.. Jag orkar bara göra en liten sak om dagen, sen är jag helt utmattad..

Men jag får väl försöka att inte bry mig & tänka på vad andra kanske tycker..

Läkaren sa ju att jag bara ska göra sånt som jag tycker om, vila & inte ha några måsten.. Och det är det som jag försöker att efterleva just nu =)


Mor & dotter-dag

Idag ville Alicia att hon & jag skulle åka in till stan, själva utan några syskon..
Eftersom jag & Emma bestämt att vi skulle åka en runda idag till Rusta, Mairo, Ikea m.m så passade det bra att hon fick följa med =)
Mairo blev jag glatt överraskad av..mycket fint till barn av Karin Mannerstål & även urgulliga träleksaker =)

Med oss hem från shoppingen fick vi 4 svarta ljus till adventsljusstaken, Barbie-docka till Signe, Fluffiga vantar & glittriga strumpbyxor till Alicia & strumpor till Eddie.

Vi tog även en liten lunch på Ikea..

Egentligen skulle jag nog inte åkt iväg på detta idag, för nästan direkt började jag få huvudvärk, ont i ryggen & yrselkänsla i kroppen.. Nu hoppas jag på en lugn eftermiddag & att jag till & med kan få vila en stund..
Alicia följde med Hampus hem idag så jag är en unge kort..

Så va man stolt igen..

Har tillbringat eftermiddagen med ett utvecklingssamtal på Alicias dagis.. Hon är lika duktig som hon alltid varit..snäll & omtyckt av alla barn & fröknar..är alltid med på allt & har börjat knäcka läs-& skrivkoden. Det enda som är lite tråkigt är att hon inte vågar visa att hon blir ledsen där..hon håller inne med sånt & låter de känslorna komma när hon kommer hem i stället..

Lova var trött när jag hämtade henne & fröknarna hade kollat om hon hade ett feber, vilket hon inte hade som tur var. Nu sover hon som en stock & snarkar i vagnen..hoppas att det bara var lite sömn som behövdes.

Eddie har med sig Jonna hem idag & Alicia följde med Ella.

I kväll ska jag in till grannen på klädparty..Me&I, de brukar alltid ha fina barnkläder, men i denna kollektionen har jag inte hittat något som jag vill köpa..får se om jag ändrar mig när jag ser kläderna live.
Ska bli kul att träffas & fika lite samtidigt som kläderna visas =)


Pigga barn!

Vad är det med mina kära barn & sömn?? De verkar knappt inte ha något behov av sömn alls någon av dem..

Nu när jag är hemma & vi inte behöver stressa upp tidigt i ottan om mornarna så suckar de högt -neeej, när jag säger att vi inte behöver vakna tidigast förrän klockan 7:00.. Och då ska ni ju inte tro att de sover till 7:00, utan max till 6:00, sen springer de runt på övervåningen så det dunsar i taket i vårt sovrum..oftast är de ganska högljudda & gapar, skriker & skrattar oxå..

Om jag någon gång säger att i morgon måste vi stiga upp klockan 5.30 så jublar de av glädje i högan sky!!

I morse (eller i natt rättare sagt) vaknade jag vid 4:20 av att det dunsade på övervåningen & så hörde jag deras små röster. Eftersom jag var så vansinnigt trött orkade jag inte gå upp & kolla vad de höll på med utan försökte somna i från det.. Pratade med dem sen när jag steg upp & de hade varit uppe sen 4:20!! Varför?? Eddie hade vaknat & i sin tur väckt Alicia, så hade de suttit i hans rum & pysslat lite i några timmar tills det var dags att kliva upp på riktigt..
Nu vet jag mycket väl VEM som kommer straffas för detta i eftermiddag..Jo just JAG..för de kommer vara så griniga & trötta när jag hämtar hem dem..de visade redan tecken på det innan vi kom iväg på morgonen, för då började de väl bli trötta!

Eftersom Lova är som hon är med sin sömn på nätterna, så blir det alldeles för mycket om man inte ens kan få sova klart på morgonen när man varit vaken flera gånger under natten av henne..

Antar att det är lika bra att jag lägger mig ner & vilar en stund nu innan hämtningen..=)

Promenerat

I morse när jag lämnat barnen på dagis & i skolan tog jag mig i kragen & gick min runda på en timme..

Det var ganska kallt i alla fall i vinden, men ändå skönt!
Det ligger ett litet litet täcke med snö här & i bland sken solen igenom & det blir jättefint =)
Som jag nämnt tidigare så älskar jag miljön här i Läckeby..det är så mysigt & rofyllt att promenera på de lite mer lantliga vägarna..


Tog ett foto på min runda..är det inte hur fint som helst?!

Så stolt!!

I eftermiddag har det varit öppet hus i skolan här i Läckeby.

Alicia, Lova & jag gick dit. Det började med ett uppträdande med en massa höstsånger & i en av sångerna sjöng Eddie & Ebba SOLO!! Mäkta stolt var jag när vi satt där på första parkett & hörde Eddies fina sångröst..för det har han verkligen, en jättefin sångröst.. Han fick många komplimanger efteråt av föräldrar & mor- & farföräldrar =)

Sen bjöds det på pepparkakor, salta pinnar & saft & vi fick kika runt på barnens saker. Det var teckningar, vävar, skrivböcker m.m.

Tjejerna & jag gick hem sen, för Alicia måste hinna äta innan fotbollen, men Eddie stannar kvar ett tag till för han har en föreställning till klockan 17.


Våfflor

Flickorna övertalade mig att göra våfflor till fika nu på förmiddagen..
Våfflor är något vi gör väldigt sällan, kanske 1 gång varannat år eller så, men idag fick de sin vilja igenom ;)

Gjorde 2 olika smetar eftersom Lova ska ha mjölkfri..faktum är att hennes våfflor blev bäst!



Mjölkfria våfflor

Lova & Alicia mumsar i sig våfflorna


Snälla tomten..

Som jag skrivit tidigare så är jag helt såld på Samsungs soul, en apsnygg ROSA mobiltelefon..
I går var Daniel & jag på Media Markt & jag fick chansen att känna på & prova denna läckerbit..gaahhhh nu är jag ännu mer sugen!!

Så snälla tomten om du läser detta så står telefonen högst upp på min önskelista ;-)


Ny vecka

Måndag igen & bara 1 vecka till december & 1 månad till jul!!

Idag är tjejerna & jag hemma som vanligt på måndagar & fredagar just nu..

Än så länge har vi inte mycket på schemat, förutom att jag ska ringa Gudmunsgården & Försäkringskassan, lägga på sjukintyget på posten till skolan & Fösäkringskassan, förhoppningsvis ta emot ett samtal av läkaren(hon lovade att ringa i slutet av förra veckan) & sen klockan 15 ska vi till Eddies skola..det är öppet hus & han ska sjunga SOLO!! =)

Måsten

Min läkare sa till mig under mitt besök att jag ska släppa alla måsten.. Jag ska strunta i sånt & för att i stället  vila upp mig.

Det är faktiskt inte lika enkelt som man kan tro att följa den rekommendationen..När man tänker efter så inser man att det är väldigt många måsten man har i vardagen, som till exempel städning, möten, besök, samtal, laga mat, ja listan kan göras oändlig..

Jag försöker att bara göra mina absolut viktigaste måsten, som till exempel alla samtal jag är/har varit tvungen att ringa nu under sjukskrivningen, till försäkringskassan, Csn, skolan osv. Missar man något i den vägen riskerar man ju att inte få några pengar & bara det kan vara en stress tycker jag..att allt ska vara så vansinnigt komplicerat & när man är sjuk har man ju egentligen varken orken, lusten eller motivationen till att styra med sånt.
Som tur är har jag hjälp av min omgivning med detta när jag ber om det =)

I alla fall så är jag lite stolt över mig själv..denna helgen har jag helt trotsat mina måsten på städfronten! Det behöver dammsugas, men det har jag gett blanka sjutton i ha ha =)


Lite julkänsla

Nu har vi flera julklappar inslagna & gömda i sovrummet..jag fick allt lite känningar av julen när jag satt & knepade ihop paketen =)

Det dröjer ju inte allt för länge till jul nu heller..bara 1 vecka kvar till första advent!! Jag har som tradition att adventspynta på fredagen innan advent, så på fredag är det dax =)
Sen bestämde vi att vi ska baka lussekatter på söndag & orkar vi blir det kanske lite knäck oxå =)

Julklapparna vi köpte idag =)


Barnen tänder varsitt tomtebloss för att öka julkänslan

Julshoppat

Mamma erbjöd sig att ha barnen en stund i dag igen, så vi passade på att julshoppa lite när vi var själva.

Det är skönt att börja så smått att handla & reka vad som barnen ska få i julklapp..

Vi åkte till nya köpcentrat & där shoppade vi varsin matta till tjejerna att ha i sina rum, varsin Barbiedocka som sjunger (kostade 49:- på Rusta & på Toys and baby tar de 299:-!!), en Steffidocka med bil till Lova, en äckellåda till Eddie & en pyssellåda till Eddie =)

Vi fick även med oss en adventsljusstake & julpapper med oss hem.

Nu ska vi slå in allt & vila lite innan barnen ska hämtas..ganska lyxig söndag va?! =)


Varsin "hoppa hage" matta får tjejerna i julklapp

Utflykt till staden..

Vi är nyss hemkomna från staden..

Först hämtade vi Lova hos kompisen Alice, det hade gått jättebra där, de hade lekt men även bakat pepparkakor, så hon fick en liten påse med sig hem som är så stolt över =)

Vi åkte vidare in mot City gross där barnen köpte sitt lördagsgodis (var extra billigt..3.95 hg), sen åkte vi till Rusta. Köpte lite värmeljus, chokladkalendrar & annat plock, men framförallt fick vi en del ideér om julklappar..leksakerna var billiga & det fanns mycket som de ville ha..perfekt ju =)

I kväll ska vi bara vara hemma & mysa..Daniel har precis tänt en brasa i kakelugnen & jag ska göra fyllda korvbröd..mumsigt!!

Kallt!

Alicia fick rida i den tidiga gruppen idag för ridfröken kunde inte den vanliga tiden, så vi var där redan innan klockan 10.
Det var 2- grader & vi tog på oss varmt, men ändå började vi frysa med en gång båda två..
Alicia försökte mest härda ut & ville att lektionen skulle ta slut.. De flesta barnen frös så därför red de inte lika länge som vanligt utan hade lite skola i stallet.

Alicia grät hela vägen hem för hon frös så mycket om händerna..stackarn!! Nu ligger hon i ett varmt bad & tinar upp.

Sen när jag duschat & vi ätit lunch ska vi hämta upp Lova hos Alice, hon är där för första gången & leker idag =)

Sen drar vi in till stan & shoppar lördagsgodis & kollar in nyöppnade Rusta =)

Födelsedagskissen

Lilo fyller ju 1 år idag & nu i eftermiddag blev hon firad med sång & "tonfisktårta"..bortskämd? Nee bara älskad =)


Lilo nyfiken på "tårtan"

Veckorna flyger fram..

Det är något speciellt med fredagar, man får en härlig känlsa i kroppen..fredagen är ju det man går & längtar efter hela veckan.
Men sen när den väl kommer säger det vips & hela helgen flyger förbi utan att man knappt hinner reagera..i & för sig blir man nästan lika förvånad sen när det helt plötsligt är fredag IGEN.. Tiden går fort..

Om en timme ungefär kommer Daniel hem från jobbet & då blir det tacos (önskan från Eddie), sen blir det lite mys med ljus & godis framför Bolibompa =)
När barnen nanar kommer vi bänka oss framför veckans Idol & sen får man inte missa finalen i Singing Bee som går i kväll..Karin Nilsson (från "våran gata") är med! Spännande!!!


Missa inte!

Utelek..

Vi har varit ute i flera timmar nu & tjejerna har lekt i snön =)
De gjorde snöänglar & samlade ihop snön & gjorde pannkakor av den..
Jag passade på att röja lite på altanen, plocka in leksaker i boden & klippa av grenarna av två buskar.
Nu vankas det riktiga pannkakor till lunch för tjejerna!!


Alicia gör en snöängel med den lilla snön som fanns


Lova samlar snö


Båda tjejerna samlar tillsammans

Jag är med & tävlar





Snö!!

I dag när vi vaknade & tittade ut såg vi SNÖ ute i trädgården!
Inte mycket dock, men lite grann, det räckte till att barnen skulle bli glada i alla fall =)
Det vore ju kul om det kunde komma en massa snö i vinter för en gångs skull, sådär mycket som det var när jag var ett litet barn..det är ju knappt att ungarna har sett så mycket som det var då.. Det finns så mycket mer att göra ute när det finns snö..

Idag är tjejligan hemma själva tills Eddie & Daniel kommer hem.

Får passa på att fira Lilo med en tallrik tonfisk..hon fyller 1 år dagen till ära!!


Vår "snöiga" trädgård

Bebisvakt

Idag har jag varit barnvakt åt Emmas 3 veckor gamla Jesper i 2 timmar medan hon var hos frissan.

Jesper skötte sig exemplariskt & sov mest hela tiden i vagnen, gnydde bara till några gånger. Vi gick & strosade vid hamnen, var nere hos mamma & hälsade på en stund & så kollade vi lite i affärerna.

Jag shoppade en mössa till mig själv (passar inte i mössa, men trotsar det & kommer använda när kylan slår till), strumppack till tjejerna, slips till Eddie i julklapp & peelingvantar.

Jesper sov så sött under hela tiden


Sötnosen ska snart få mat

Återbesök hos läkaren

Har varit på återbesök hos min husläkare idag på morgonen. Snälla farfarn var chaufför..Tack!

Alla proverna som togs förra veckan var bra, alltså har jag ingen annan sjukdom utan är deprimerad på grund av utmattning..

Jag blev fortsatt sjukskriven till den 11 december så länge & så ska jag gå på samtal & så vill hon att jag ska ta piller..men jag är negativt inställd till piller..tar ju helst inte panodil ens..
De vanliga biverkningarna på dessa tabletter var ångest, ingen sexlust & viktuppgång..amen jippie, mår man inte dåligt innan så lär man ju göra det efter i alla fall..

Jag frågade om preparaten som säljs på Hälsokost, bland annat Johannesört, som min kära vän Nathalie har tipsat om. Läkaren sa att de var bra, men att de har inget med de tabletterna & göra, & att hon inte riktigt kan följa min tillfrisknad på samma sätt om jag skulle ta dem, men att valet var helt mitt.
Jag skulle gå hem & tänka på hur jag vill göra tills i morgon eller på fredag innan hon skriver ut något.

Är det någon som har en åsikt om dessa piller så skriv gärna det i kommentarerna =)

Stolta mamman!

Den stolta mamman får rapportera om vad som sades om lilla Lova på utvecklingssamtalet nu i eftermiddag!

Lova fungerar jättebra i gruppen både bland barnen & personalen. Hon är mycket omtyckt & flera barn frågar om hon kommer att komma på mornarna, hon har en "bästis" som hon leker mycket med, men leker även ofta med många andra.
Hon är långt gången i sin utveckling & är med på allt & positivt inställd..Leker rollekar, pysslar, pusslar m.m...

Så här låter det i & för sig på alla utvecklingssamtal vi har varit på, men det är lika kul varje gång!! =)


Lilo

Vår söta katt Lilo fyller 1 år på fredag!!
Hon är alltså ingen liten kattunge längre..

Kolla så vansinnigt söt hon var som en pyttekisse =)



Nu är hon lite större & hårigare..men fortfarande lika söt!



Ensam igen

Nu blir det till att bli själv hemma igen några timmar om dagen i tre dagar..

Har varit lämnat tjejerna på dagis & Eddie i skolan, kallt som bara den var det ute..fryser fortfarande om tårna..det är kanske dax att plocka fram vinterpjucksen..

Har inga planer alls fram till klockan ett, ska bara vila ut & ta det lugnt!
Klockan ett ska jag på utvecklingssamtal med Lovas fröken & sen blir det hemfärd för barnen.

Annars är planerna för denna vecka som så att i morgon ska jag på återbesök hos läkaren..ska bli skönt att få veta alla provsvaren & se vad hon har att säga om mitt läge.
På torsdag undrade Emma om jag kunde passa lilla Jesper medan hon klipper sig & det vill jag gärna..inget svårt alls, han ligger ju bara & sover i vagnen ändå ;-)

Duktiga tjejer

Mina duktiga tjejer hjälpte till med disken efter middagen i dag =)


Lekplatsen

Lova & jag bultade på oss varma kläder & gick iväg till lekplatsen idag, trots varma kläder frös vi ändå efter en stund..himla vad isande kallt det var..

Lova tog med sig alla dockorna i dockvagnen & Skrållan fick till & med gunga =)


Alla barnen hemma

Idag har jag alla barnen hemma eftersom dagis, skola & fritids är stängt. Det är det en gång per termin när personalen ska på fortbildning..

Morgonen började ganska bra, Eddie & Alicia vaknade klockan 6, men skötte sig själva, så Lova & jag låg kvar till 9 i sängen.. Vi sov inte så länge, men låg bara & mös & kollade på Barnkanalen =)

Sitter nu & dricker morgonkaffet..lugnet före stormen kan man säga, för om en timme kommer Alicias kompis Lovisa & vi är inte iordning överhuvudtaget, så snart börjar morgonracet..
De skulle leka här hemma en stund & sedan fortsätta hemma hos henne.. Lova har jag lovat att gå till lekplatsen med, så det är väl de stora planerna för dagen än så länge..men det räcker gott & väl för mig som inte är på tipp topp..

Hämta barnen..

Har nu vilat färdigt för dagen & det börjar bli dax att hämta hem de små älsklingarna =)

Jag har mest tagit det lugnt idag & försökt ta tillvara på ensamheten & tystnaden.. Började ju med att städa lite grann, men sen hittade jag en bok som jag inte hunnit läsa ut..började med den innan ssk-utbildningen.. Så den läste jag i en stund, vad skönt det är att läsa böcker igen, det har jag inte haft tid med på såå länge...

När Daniel kom in efter röjningen åt vi lunch & tog det lugnt igen en stund.

Jag har även hunnit med att slå in de första julklapparna, nu måste vi bara hitta något ställe som vi ska gömma dem på oxå =)

Lugnt & skönt..

I morse ringde mamma & erbjöd sig att ta hand om barnen idag så jag kunde ta det lugnt & skönt & vila..
Så för en timme sedan var vi & lämnade dem.. Ganska skönt faktiskt, för nu på morgonen var de stimmiga & småbråkade med varandra mest hela tiden..lugn & ro för oss & kul att åka till mormor & morfar för dem =)

Mormor hade gjort kräftsoppa till oss, så lunchen behöver jag inte tänka på heller!!

Daniel är ute & städar upp på altanen efter renoveringen & allt skit vi slängt ut där, sen skulle han hjälpa farmor & farfar med lite pyssel inne hos dem..

Jag har precis plockat upp den värsta röran här hemma & ska nu bara softa & vila upp mig...

Terapi

Jag fick min nödvändiga vila i eftermiddag till slut.. Så skönt att få ligga ensam en stund & slumra in!
Eddie & Alicia skötte sig själva & Daniel tog Lova & de sjöng ur sångboken =)

I det senaste numret av Amelia läste jag idag en artikel om bloggande. Det stod att genom att blogga om hur man mår & så vidare hjälper man sig själv, att det blir som en sorts självhjälp & terapi, liknande som att gå till en grupp & prata av sig. Man kan både hjälpa sig själv & andra som har liknande besvär som en själv.

Det är ju jättebra om mitt bloggande kan hjälpa mig själv eftersom det är så kul att blogga!! =)


Blåsig dag

Idag har Alicia & jag varit i stallet som vanligt på förmiddagen, vi red ut i skogen & det var skönt eftersom träden dämpade blåsten en hel del..

Eddie har varit på scouterna & lärt sig en massa knopar & sånt.

Nu är vi precis hemkomna från affären där vi handlat lördagsgodis & lite annat som behövdes för att fylla på kylskåpet lite grann.

Idag har jag haft en lite värre variant av min dagliga apjobbiga huvudvärk.. Det är extra  jobbigt när den sätter sig vid ögonen, annars sitter den nästan alltid över pannan & sen känns det som om huvudet sitter i ett skruvstäd & dras åt så ögonen tillslut kommer ploppa ut..INTE NICE alls!!

På helgerna så här är det extra svårt oxå att få tid till att vila.. I går eftermiddag passade jag på en stund innan middagen medan barnen kollade på en film.
Ska försöka få vara i fred en stund nu medan de är nöjda med sina nyinköpta godispåsar.

Myskväll

I kväll har vi mys framför Bollibompa med chips!
Det blir några olika sorter för att det ska finnas något som faller alla i smaken =)

Senare när barnen gått & lagt sig tar vi nog ett glas vin till kvällens Idol =)


Promenad

Vi trotsade regnet & gav oss ut på en promenad till affären nu få förmiddagen.
Lova drog stolt sin vagn med Dolly & Anna-Bell i. =)


Adventsljusstake

Jag är på jakt efter en ny adventsljusstake, den vi har har vi haft i alla år & den är dessutom hemmagjord i keramik..inte såå kul med andra ord..

Jag såg en igår på Village som jag gillade, en i svartlackad plåt (osäker på materialet), helt enkel & stilren som skulle vara snygg att ha mossa, polkagrisar, stenar eller något sånt i. Glömde dock kolla priset, men det får bli nästa resa inåt staden.

Annars tycker jag om dessa:


Fredag

Så var det fredag igen..shit vad veckorna går fort, tycker nyss att det var fredag..

Har precis skickat i väg Eddie till skolan & flickorna sitter & tittar på Anki & Pytte.
Eftersom det är fredag är de hemma.

Vi har inga direkta planer för dagen, men vi ska i alla fall gå till affären en runda sen när han öppnar & Lova har bestämt att ta med sig Dolly & Anna-Bell & dra dem i dockvagnen..hon har redan börjat tjata om att hon vill gå..NU =)

Nyklippta..

I eftermiddag har Lena varit här & klippt barnen, så nu är de nyklippta & så fina så  =)

Under tiden som Alicia klippte sig var Lova uppe i sitt rum & lekte ensam, efter ett tag undrade vi vad hon höll på med eftersom det blivit så tyst..
Daniel gick upp & kollade..där låg hon i sin säng med målarboken framför sig & en penna i handen & hade somnat!!
Stackars lilla tullan..hon har det svårt att orka vara vaken utan att vila en stund på dagen, men gör hon det somnar hon aldrig på kvällen.. Det är en kamp varje eftermiddag..

Vid halv sju-tiden vaknade hon & nu är hon hur pigg som helst, ha ha.. Ja ja vi är ju ändå lediga i morgon, jag & flickorna =)

Nya klockan

Den här klockan köpte jag till köket idag.


Har varit på jakt efter en ny klocka länge, men aldrig hittat någon som riktigt passar.. Hade väl egentligen tänkt att den skulle ha "riktiga" siffror så det underlättar för barnen, men de får helt enkelt kolla på någon annan klocka i huset om den här blir för svår =)

En dag på stan..

Idag har jag, Emma & lille Jesper varit en runda i stan.
Hade inte så mycket pengar, men det är bara kul att komma ut & se lite folk.

Lite shoppat blev det i alla fall =)

Köpte en snygg skjorta & en väst till Eddie som han ska få i julklapp, en klocka till köket, ansiktskräm & strumpbyxor till Alicia.
Vi träffade även mamma & vi såg tillsammans ut ett snyggt set till Alicia som hon ska få i julklapp av dem.

Skönt att ha börjat beta av lite på julklappsfronten..

Uteväder

När vi kom hem från dagis & skolan stannade vi ute & lekte en liten stund. Tjejerna hade plockat med sig "knäppbär" på vägen hem & Eddie kastade sitt pappersflygplan. När vi satt på trappen & pratade kom farfar in en stund & sa hej =)


Vila

Ska nu ta min "ordinerade" vila innan det är dags att hämta hem mina älskade små trollungar =)
Vädret är fortfarande fint, så vi får se om de har lust att stanna till på lekplatsen på vägen hem eller vara ute lite på gården kanske..

Annars blir det veckohandling i eftermiddag & sen skytte för Eddie & Alicia. Får se om Lova vill gå dit, förra veckan blev hon jätteledsen för att inte hon får skjuta..de säger att man bör vara 4-5 år i alla fall.

Ändrat färg & typsnitt!

Har suttit & mixtrat lite & lyckats byta den gröna färgen i rubrikerna till rosa-aktig..fint va?!
Jag är lite mer rosa av mig än grön, så det passar ju finfint =)
Provad även att ändra typsnittet & tycker att detta ser bra ut!!

Frisk luft..

Nyss hemkommen från en uppfriskande promenad i de mysigaste delarna av Läckeby, nämnligen längs bondgårdarna & lantvägarna.

Jag gick först en runda själv & sen när jag var på väg hemmåt mötte jag Mia som just skulle gå sin runda, så då hängde jag på & gick den med =)
Det var lite småkallt, men ändå skönt & solen försökte lysa igenom på sina håll.

Jag är glad att vi har närheten till "bonnalandet" här & jag älskar att gå de vägarna & när man ser både kossor & hästar i sina hagar..det är väldigt rofyllt..

Sitter nu med morgonkaffet & ska läsa tidningen tänkte jag.


Julklappar

Det dröjer inte så värst länge tills det är jul & nu är det snart dax att börja shoppa alla julklappar..jättekul tycker jag!!
I år har jag faktiskt en hel del ideér om vad barnen ska få & deras önskelistor är låånga ;-)
Som sagt så har vi köpt en julklapp än så länge & det är ett dockskåp till Alicia, modell Stockholm.

Annars tänkte jag:

  • Till Eddie: Pyssellåda, Äckliga skämtlådan, Tjockare tröjor, Jeans, Bok, Lego m.m
  • Till Alicia: Dockskåpsmöbler, Spel, Pyssel, Klänningar, Strumpbyxor, Prinsessaker m.m
  • Till Lova: Dockskåpsmöbler, Möbler & dockor till Villa villerkulla, Docktillbehör, Laga-mat-saker, Klänningar, Strumpbyxor m.m


Tråkigt väder..

Vaknade i natt av att det öste ner regn på fönsterbläcket.. Det har fortsatt regna nu hela morgonen & vi fick bulta på oss på vägen till dagis.

Lova är inne i någonting just nu med ett väldans humör & hon är tjurig & envis till max..kan det vara någon form av trots tro?!
I alla fall så ville inte hon gå till dagis idag, när vi väl kom iväg sa hon inget mer ..men man märker på henne att hon inte är sig själv ändå..lite extra mammig & klängig.
På nätterna för hon ett herrans liv nu igen oxå, hon gnäller, gråter, skriker & sparkar om vartannat.
Hon har även börjat äta sämre, så det där besöket på barnkliniken som vi gått & väntat på nu sen i våras skulle komma väl till pass nu..

Jag hade tur idag & fick skjuts av Emma till vårdcentralen. Jag skulle dit & ta lite olika prover & hon skulle till BVC..Perfekt, så slapp jag gå hem i regnet eller vänta 1,5 h på bussen.
Nu fick jag ju äntligen se lilla Jesper & han var liten & söt som en docka =)
Vi bestämde även att träffas på torsdag..kan vara skönt att inte bara sitta här hemma ensam om dagarna.

Sjukskriven

Har varit hos läkaren idag & hon gjorde bedömningen att jag är deprimerad..
Fick genomgå ett långt samtal, en yttre undersökning & ett test.
Hon sa att det är vanligt med depressioner & speciellt kvinnor i min ålder.
Anledningen till att det har blivit så här kunde hon nästan garantera beror på alla dessa sömnlösa år & att allt startade när Lova var 6 månader & både slutade sova & äta.

För säkerhetsskull & för att utesluta andra sjukdomar som till exempel skölkörteln, ska jag ta en massa prover i morgon.
Återbesök sedan nästa vecka.
Så länge är jag sjukskriven..jag skulle ägna mig åt att göra ingenting, bara vila ut & ta en timmes promenad varje dag.

Avtecknad

Här kommer en avtecknad bild av mig



Puhh..

Skönt..det hände inget mer med Lova i natt..hon sov oroligt & gnällde, men hon spydde i alla fall inget mer!
Maginfluensan har vi varken tid eller ork för..bläk!

Nu sitter jag & väntar på att vårdcentralen ska ringa upp, så jag får veta om jag får komma dit idag & träffa en läkare..hoppas..

Spytt..

Lova vaknade för en stund sen & gnällde..jag kände att nåt var på gång när hon började hosta lite konstigt & tog upp henne & sprang in på toa. Mycket riktigt så spydde hon ner hela toastolen, stackarn!!

Vet inte riktigt om det kan vara maginfluensa eller jag hoppas givetvis att det inte är det. Kanske var det chokladbollen hon inte tålde.

Hon brukar ju få chokladboll när vi fikar någonstans eller köper med hem, men då är de ju oftast från Delicato & de är mjölkfria. Denna köpte vi på City gross & den var modellen större, alltså inte från Delicato..men det tänkte inte någon av oss på..

En stund efter vi hade fikat gick hon på toa & var lite kass i magen.. Eftersom vi inte kopplade det till bollen då, fick hon en liten bit även nu i kväll av den.. Och denna gången slutade det ju som sagt med att hon kräktes, så det känns ju inte helt omöjligt att det beror på chokladbollen.

Sytt & sytt..

Eddie & jag har suttit & sytt på alla märkena på hans scoutskjorta i eftermiddag.. jobbigt, men skönt att ha det gjort. Jag hade tänkt att skjuta på det ett par dagar, men Eddie ensvisades med att vi skulle göra allt klart idag =)
Här kommer en bild på min fina scout =)



Slänger även in en liten bild på den brända sovsäcken


Fars dag!

Idag har vi firat fars dag här hemma genom att fika på bakelser. Eddie & Alicia fick varsin prinsessbakelse, Lova en stor chokladboll & vi delade på en buddapestbakelse..mumsigt =)

På förmiddagen var vi på scouterna & hämtade hem Eddie. Natten hade gått bra & han var nöjd! Jag tycker däremot att det var otäckt när han visade sovsäcken..den var helt sönderbränd längst ner vid fotänden, & han vet inte hur det gått till. Antagligen måste den kommit emot kaminen..men ändå, livsfarligt ju!!


Invigning

I kväll har vi varit på scouternas invigning i skogen & gått ett helt otroligt mysigt ljusspår. Alla skulle gå på led i ljusspåret som gick igenom skogen, man var tvungen att vara tyst för att höra skogen & ingen fick ha ficklampa..verkligen rogivande!
Jag kände att det gjorde gott för mig & insåg att man kanske skulle tillbringa mer tid i skogen =)

På invigningen som skedde inne i en glänta inne i skogen fick scouterna sina märken. Nu har vi flera stycken märken att sy fast på nya skjortan i veckan.

Eddie var glad & tyckte det skulle bli spännande att sova i tältet i natt!

Skogsdag!

Idag blir det skogen för hela slanten för mig.

Först nu på förmiddagen ska jag & Alicia till stallet & vi ska rida ut i skogen.

Sen i eftermiddag/kväll ska vi på invigning & gå ljusspår med Eddie i skogen. Det är övernattning med scouterna & han ska sova i ett militärtält för första gången..spännande!!


Nystylad ;-)

Har suttit på en lyxig salong nu ett bra tag & fått håret stylat, låtsasfärgat & blivit låtsassminkad.. (& fotograferad)
Brukar försöka få barnen till denna lek när jag känner för att bli ompysslad & kelad med i håret, som tur är brukar de vilja leka salong när jag vill =)

Se så snygg jag blev!!


Bio..

Idag har Alicia Ella hemma här & leker.

Allt började bra, men sen blev Alicia på ett gräsligt humör.. Vi försökte med allt möjligt för att få henne på lekhumör igen..
När allt hopp verkade vara ute, kom vi på att vardagsrummet helt plötsligt blev en biosalong =)
Så nu sitter de & är glada kompisar igen, i biosalongen & äter popcorn!! Ha ha=)


Läkarbesök..

Jag tog mig i kragen idag & ringde vårdcentralen för att få veta vad som händer med mig..
Sjuksköterskan sa att jag troligtvis hamnat i en ond cirkel & var väldigt nära att bli utbränd..det kändes skönt att få höra, men samtidigt lite skrämmande!
Hon frågade om jag hade hjälp till avlastning & det har jag ju, hon frågade även om jag hade haft tankar på att göra mig själv illa..men såå långt har det verkligen inte gått..men det kändes ganska tungt att få den frågan.

Hon tyckte absolut att jag behövde komma till läkare, men nu är det ju så att de inte bokar in i förväg utan jag skulle ringa måndag, tisdag & onsdag tidigt på morgonen & hoppas få tid samma dag.. Är inte det helt sjukt!!

Men men det är väl bara att finna sig i det & göra som de säger..

Skönt med fredag!

Nu var det helg igen då..gud vad skönt!!

Jag var så himla trött inatt & ögonen kändes nästan som bortdomnade fast tunga..och ändå kunde jag inte sova! Från klockan 02 låg jag bara & vände & vred..varför blir det så? Sen har jag ett sånt konstigt tryck i båda öronen som förstärker huvudvärken..

Ja ja nog om krämper ; )

Idag är ju jag & småbrudarna lediga, vi ska nog mest ta det lugnt tror jag. Ella kommer vid 11 & ska leka med Alicia, så vi får se om Lova godtar det eller om vi måste ringa efter en liten kompis till henne med =)

Trött...

Jag är så sjukligt trött hela tiden så det är inte klokt!! Det & en vansinnig huvudvärk som inte vill ge sig..
Har varit så nu i säkert 1,5 månad.

Mamma tror att det är sviterna sen skolan & att jag var precis på gränsen till utbränhet då, ibland tror jag själv att jag till & med passerade gränsen till utbränd..

Jag tycker att nu när jag varit hemma mest i 2 veckor & vilat & bara gjort saker jag velat, så borde tröttheten & huvudvärken ge sig..men icke! I bland känns det som om ögonen pekar vinögdt bara för jag är så trött i dem..
Nu har jag legat & sovit i en timme & är fortfarande som en zombie.

Tandläkarn..

Nu på morgonen har jag varit hos tandläkaren.
Allt var bra, jag trodde att jag skulle ha ett hål, men det var bara början till hål som tur va & det har jag ju redan massor av.
Eftersom jag var klar 1,5 timme innan bussen skulle gå, så gick jag hem i stället..lite kallt, men ändå skönt =)

Idag ska jag hämta tjejerna på dagis redan klockan 13, eftersom jag var tvungen att lämna en halvtimme tidigare på morgonen.

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Stor tjej..

Vi var på föräldramöte i går kväll & det informerades om att på grund av att det är så många mindre barn nu, måste några av mellanbarnen flytta över till avdelningen med större barn på. Alltså några 3-åringar ska över till 4-5-åringarna.
Lova & tre tjejer blir de som flyttar & jag är väldigt positiv till det hela!
Fördelarna är att Lova & Alicia nu kommer gå på samma avdelning, det är alltid bra att ha större barn att se upp till, Lova lekte ju nästan bara med 4-åringarna innan de flyttade upp, de får göra mer saker som till exempel ha gymnastik varje vecka & bra är att fröknarna har tänkt till vilka som är lämpade för detta steg, i dels utvecklingsnivå & dels att de inte splittrade på detta tjejgäng som har funnit varandra =)

Flytten kommer att ske efter jul & Lova blev jätteglad!!!

Höst..

Än så länge är det höst ute, idag var det 6 grader på morgonen & ganska skönt ute.. De fina höstlöven har snart fallit allihopa, men än finns några kvar =)

I eftermiddag blir det full rulle här hemma igen med hela huset fullt av leksugna barn!
Eddie skulle ha med sig Oskar, Alicia Hampus & Lova ville oxå ha någon att leka med så vi får se om vi kan haffa någon på dagis vid hämtningen ;)


Sökt jobb..

Jag har just skickat in en ansökan på ett jobb som undersköterska på Jungmansgården i Norrliden =)

Eftermiddag

ÄNTLIGEN har jag fått tag i någon på bemanningen!! Jag har hållt på att ringa hela dagen till massa olika telefonnummer, men alla är bara på tjänsteärende hela tiden..
I alla fall så blev jag uppringd nu, MEN då säger han att de som har hand om "nya" kommer att ringa upp mig & han kunde inte svära på att det blir denna vecka...

Jag får nog ringa enhetschefen i morgon då i stället & se vad hon har att säga om kommande vik..

Det är kanske lika bäst att börja se sig om efter annat oxå..

Jag har i alla fall hämtat hem mina barn, men det märks inte ett dugg! Lova sover ute i vagnen, Alicia följde med Noah hem & Eddie leker med Thea i trädgården.

Snart är det dags att börja tänka på middagsmat, för sen ska vi på föräldramöte..farmor & farfar kommer in & passar trollen då =)

Dagens planer

Idag är dagen då det var tänkt att jag skulle få en himla massa saker gjorda.
Jag har ju väntat med att anmäla mig till bemanningsservice för jag behövde varva ner, koppla av & ta igen förlorad tid med barnen.. Men idag skulle det alltså ske..
När jag ringer han som har hand om rekryteringen möts jag av -"den ni söker kommer tillbaka 10 november"!!! Men hallå så länge kan jag ju inte vänta..
Jag provade ytterligare två telefonnummer som går till bemanningen..men ingen svarar!

Får prova lite senare igen.. För innan jag är med i bemanningen vill jag inte hoppa av skolan offentligt eller ringa enhetschefen i Lindsdal igen & jag vill inte anmäla mig på arbetsförmedlingen innan jag pratat med henne..så allt hänger på att jag måste få tag i någon på bemanningen!


Lova funderar..

Lilla Lova är så klok för sin ålder & har funderingar om saker & ting..

I kväll satt hon i soffan & så tittade hon ner på sin lilla mage & så sa hon: -"När bebisar är i magen slår de nog på den & för de vill komma ut... Det är ju så mörkt där inne... Jag kommer inte ihåg när jag var en liten bebis, det kommer inte jag ihåg.."

Hur gulligt är inte det?! Vilka funderingar hon har! =)

Tider..

Vad det är jobbigt att inte ha ett schema!!

Det går inte planera in något på "riktigt", för jag kanske ska jobba.. Det kan gälla klipptider till barnen, tandläkartider & idag fick vi en preliminärinbjudan till fest i mellandagarna.. Det är nackdelen med att jobba timmar & vara med i poolen..
Jag som är värsta planeraren & vill ha full koll på allt som händer & ska hända blir galen!!

Tänkte att ringa enhetschefen i slutet på veckan igen för att kolla hur det ligger till med vikariaten..hoppas hon har ett supervik som bara väntar på mig =)
Annars finns en tjänst i Norrliden ute nu..den kanske man skulle söka?!

Nu börjar det bli kväll här hemma & aktiviterterna är i full gång.
Alicia är på fotbollsträning & ska hämtas av Lova & mig om en timme, Eddie & Daniel ska strax iväg på skyttet.

Sen får vi hoppas på att det är något sevärt på burken i kväll som man kan slappa till =)

Ny vecka..

Då var helgen slut för denna gång...

Idag är tjejerna & jag lediga, än så länge har vi inga direkta planer..förutom att jag har tänkt hinna städa lite grann.
Lovas hosta sitter i, men har inte blivit värre i alla fall..lite halsont har hon oxå.

Jag började få utslag & vansinnigt kli på ena örat i fredags kväll..sakta men säkert spred det sig ner mot halsen & på kinden..och sen började det likadant på andra örat.. Jag har funderat på vad det kan bero på & kom på att det är en allergisk reaktion på hårtoningen =(
För några år sen när jag tonat håret på samma salong, med samma märke på toningen, hände samma sak!
Hoppas bara nu att det inte sprider sig vidare, utan är på väg att försvinna..

Uppdukat..

Nu har vi dukat upp med ett riktigt nyttigt söndagsmys framför Bolibompa..
Det består av apelsiner, äpplen & clementiner =)
Det gäller att ladda med en massa vitaminer nu när det blir vinter! Lova är på gång att bli sjuk igen, med hosta & halsont..

Annars har vi ägnat eftermiddagen åt att äta god middag, städat lite, bakat bröd & Eddie & jag har spelat trehändigt på keyboarden.. Han är så himla duktig på att spela & vill hela tiden lära sig nya låtar..och han lär sig dem väldans fort! =)

Bowling

Idag har vi varit i bowlinghallen & bowlat & fikat.

Det gick bra för alla utom mig, som tydligen är helt värdelös på bowling ha ha.. Jag kom sist av hela familjen!
Eddie vann med 101 poäng, Daniel 99 poäng, Alicia 95 poäng, Lova 67 poäng & sist jag med 60 poäng!!

Lova & Alicia tog ibland hjälp av en hjälpställning när kloten blev för tunga, men för det mesta kastade de iväg dem själva =)

Det hela avslutades med en god fika!!





Söndagskul!

Under veckan som varit har vi pratat om att vi skulle göra något kul på söndag, alltså idag.
Vi har valt mellan simhallen, bio & bowlinghallen..
Eftersom Lova hade sån där skrällig hosta i natt igen, föll valet på bowlinghallen.. Alla blev jätteglada!!
Återkommer med bilder från det äventyret senare..

Mys med brasa

I eftermiddag tände vi en premiärbrasa i kakelugnen för denna vintern..mysigt värre =)


Lördag igen..

Så var det lördag igen =)

Alicia & jag var i stallet på förmiddagen som vanligt, men idag var det ingen värme fastän vi hade byltat på oss ordentligt..va bara -1 på morgonen..
Men Alicia var på glatt humör i alla fall, äntligen fick hon sin önskehäst Sunshine =)

Eddie har lekt & leker fortfarande med sysslingen Louise, faktum är att även Lova får vara med så hon är nöjd hon med!

Så fort Alicia kom hem & var färdigbadad, ringde hon Ella & de leker häst här hemma nu.

Mamma & pappa kom & hälsade på en runda förut & hjälpte till att ställa in husvagnen för vintern, så nu är en sak raderad från "måste-göra-inför-vintern-listan"..skönt!

RSS 2.0