Hallen







Ännu en helg snart till ända..men ledigheten fortsätter då barnen har lovdag i morgon.

Köket har blivit så fint i helgen, pappa har kaklat klart hörnan i köket & Daniel är färdig med golvet!

Även nya hallen/groventrén börjar bli klar!
Lova & jag var på Ikea (för hundrafemtielfte gången den senaste tiden) vi köpte två taklampor & ett skoställ som nu är på plats, även krokarna till jackorna har blivit upphängda, en i barnhöjd & en i vuxenhöjd. Nu finns det inga ursäkter till att slänga jackorna på golvet längre;-)

I morgon blir det lite fix inför valborgskvällen & så funderar barnen & jag på att ta oss en tur till mamma & pappas nya kolonistuga.

Inflyttningsblommor






Mina snälla föräldrar är här om helgerna & kvällarna & hjälper oss att färdigställa bygget, idag hade mamma med sig "inflyttningsblommor"..ljuvligt fina engelska pelargoner!
De passar fint i vårt vita kök & ger det en färgklick!

Idag blev det några rundor till mudden med byggmaterial..vi har såå många rundor kvar att åka dit..
Pappa har börjat kaklandet & Daniel är snart klar med köksgolvet.

I morgon hoppas jag att kunna visa hur fin vår kaklade fläkthörna blir!

Igår kväll var vi ett barn kort eftersom Lova sov över hos en kompis & i natt är det Alicia som saknas..hon följde med mormor & morfar hem för egentid & extra uppmärksamhet av dem♥

Börjar likna ett hem





Sakta men säkert börjar köket förvandlas till ett kök i stället för en byggarbetsplats & det är såå skönt att se!
Mitt på golvet har vi en hög av bräder, lister, fläkt & annat smått & gott, den högen krymper för varje dag som går & man kan nu börja röra sig mer normalt..det har varit en period nu som man får gå som på hinderbana för att ta sig fram.

I helgen blir det förhoppningsvis klart i "hörnan" ovanför spishällen, den ska kaklas & så har vi golvet kvar i gamla delen av köket + golvlister & socklar.
Byggarbetarna har taklister & Alicias dörr kvar + att elektrikern har fläkt, spottar & lite uttag kvar..sen är det klart..i köket i alla fall!

Groventrén/tvättstugan är klar förutom lite småpill som lampor, krokar & skoställ..tjejernas rum är klara (ska bara bära ner de sista möblerna). Sen återstår bytet av vårt & Eddies rum..lillasysters rum ska röjas, hallen ska få nytt golv & ett till fönster m.m...så än har vi å göra;-)


Drömtvättstugan







De senaste dagarna har det hänt massor i tvättstugan!

Tvättmaskin & torktumlare har fått flytta ut från badrummet & in i nya tvättstugan, har inte hunnit premiärtvätta ännu, men det ska ske imorgon & för första gången i mitt liv ska det bli roligt att tvätta!;-)

I kväll satte vi upp den vägghängda tvättställningen & hyllorna..sen blev det äntligen dax för "lullullandet"!
Här kommer jag att trivas!

(Ignorera den tillfälliga lampan & de ofärdigmålade fönstersmygarna)

Detaljer till skafferiet






Härliga lördag & helg..innebär mycket att göra som vanligt;-) Men att se när huset blir mer & mer färdigt är ju givetvis bara roligt!
I förmiddags tog vi racet runt Ikea, Bauhaus & Byggmax. Det var bänkskiva till tvättstugan, krokar, dörrar, golvsocklar & lite smått & gott som skulle inhandlas inför arbetet i veckan som kommer.

Sen vankades det födelsedagskalas hos kusinerna. Ganska skönt att komma hemifrån & tänka på nåt annat en stund;-)

Skafferiet har nu fått sig ett litet lyft i & med att den fina "Skafferiskylten" kommit upp på dörren & några krokar inne i skafferiet till att hänga bland annat förklädet på .

Nytt på lampfronten


Tidlösa skomakarlampor till köksfönsterna


Vita spetslampor till tjejernas rum

Var & letade efter lampor igår & hittade ganska direkt vad jag ville ha..tyvärr så var just alla de lampor jag ville ha slut, men redan idag fick jag samtal från butiken att de kommit in.
Till köksfönsterna fick det bli tidlösa söta skomakarlampor & till tjejerna varsin vit spetslampa..har sen tidigare den svarta spetslampan & tycker de är så himla fina!

Idag var det Lovas tur att vara krasslig..förkyld, hostig & halsont, tur att man ändå är sjukskriven & hemma, annars hade det blivit mycket vab nu;-)

Kom på att just idag är dagen som jag blir fast anställd! Det kom lägligt & känns skönt att veta att man har något riktigt att komma tillbaka efter mammaledigheten sen!

Mitt nya kök







Idag bjuder jag på några bilder från vårt nya kök..dock inte klart än, men man ser ju hur fint det kommer bli!
På grund av Ikeas slarv, långa leveranser & trasiga varor blir det lite försenat.. Igår packade vi upp diskhon & även den var det ju givetvis fel på oxå..svarta fula repor..åhh vad trött man blir!

Det har inte varit många rätt:
  • Kyl/frys fick bytas ut pga missljud
  • Diskhon repig
  • Ugnslucka & handtag repigt
  • Köksperonalen beställde fel bänkskivor, 6 veckors extra väntetid
  • Skruvar & tillbehör saknades till bänkskivorna, ytterligare 1 veckas väntetid
Nu hoppas jag verkligen att allt annat flyter på för otur har vi haft så det räcker;)

Nu väntar vi på att rörmokaren ska få diskmaskinen på plats, elektrikern ska koppla in spishällen, lampor & element, byggarbetarna ska panela klart & sätta lister & foder + att vi ska fixa dit sista lådorna, kakla & få upp fläkten..sen är det nog klart!

Mitt lantliga skafferi






Måste ju visa er vad som hänt den senaste tiden i bygget!

Nu i helgen har bland annat mitt stora lantliga skafferi börjat ta form.
Det är inte helt klart ännu, skafferi-skylten ska upp på dörren, dörrkarmarna ska målas, en liten ska in & jag ska sätta dit hyllremsor..men man kan ju ana hur det kommer bli i alla fall!

Annars är nästan hela köksgolvet på plats, golvet i groventrén/tvättstugan är klart, stora garderoben är utflyttad till groventrén & förhoppningsvis kommer skruvarna som fattades till bänkskivorna idag!

Till lillsessan




Kappahl hade medlemserbjudande idag med 30% på ett helt köp, Sanna frågade om jag skulle med så det fick bli en runda nu i kväll.
Hittade varsitt par jeans till tjejerna & en tröja till Eddie..sen var jag ju givetvis tvungen att gå förbi babykläderna & fastnade för denna otroligt söta lilla klänning till lillsessan i magen!

På byggfronten känns det lite surt just nu..bänkskivorna som äntligen kom hem..6 veckor efter beställning, passar inte riktigt. Själva hörnet där spishällen ska sitta, blir inte bra.. Vi har kollat väggarna & de är raka, vi har mätt graderna i skärningen som Ikea gjort & där stämmer det inte riktigt till 100 & sen såg vi att hon som la beställningen åt oss på Ikea inte tänkt på att hon satte bänkskivorna efter en täckfront..så lite av varje kan vara det som spelar in.
Förhoppningsvis har vi hittat en lösning som ska testas på lördag, annars vet jag inte! Till råga på allt saknades delar i bänkleveransen! Ringde ilsket upp samma kväll & blev då lovad att köksavdelningen skulle ringa tillbaka dagen efter..det var i tisdags & ännu har ingen ringt! D fick stolpa in på självaste varuhuset för att de skulle göra en beställning på det som de missat skicka med..gissa om man blir trött! Så just nu står allt stilla..

Annars ägnar jag & barnen oss åt att ha påsklov. Igår blev det en förmiddag på Äventyrsbadet & i morgon blir det en runda till leklandet.

Fiskelycka!





Fiskelycka


Fiskelycka 2


Enzo tyckte det var jättespännande med alla laxar

En fridfull påskdag har vi haft, med fiske & grillning på schemat.
Vi var ett glatt gäng som hyrt ett ställe för att ägna en heldag åt fiske. Vädret visade sig från sin fina sida & mellan molnen stack solen fram & då blev det riktigt varmt & skönt! En riktigt härlig dag med andra ord!

Storfiskarna Eddie & Daniel fick sina första regnbågslaxar & jag har rensat min första;-)
Nu har vi några goda middagar att se fram emot!

Årets påskpynt





Vi kör på "less is more" denna påsken & har bara påskpyntat på ett enda ställe om man bortser från minipåskliljorna ute på trappen.
Det går lixom inte pynta & göra fint när det ser ut som kriget överallt just nu.. Hur mycket man än städar & plockar undan, flyttas det saker hit & dit & det envisa byggdammet lägger sig överallt & ingenstans!

Idag blir det den stora fiskardagen & vi hoppas på många napp!

Inflyttning i tjejernas rum



Alicias rum



Lovas rum

Bygget går framåt, även om det känns som att det står stilla nu eftersom vi väntar på bänkskivorna som inte kommer förrän nästa vecka. Men som sagt, det händer saker hela tiden!
Mina föräldrar har varit här både igår & idag & hjälpt oss.
Skafferiet har fått all sin panel på plats, mycket av köket har fått panel, vi målar typ hela kvällarna & nu har tjejerna kunnat flytta in i sina nya rum! Eller flyttat in & flyttat in..det är så pass klart att de ska sova där nu i alla fall, resten av grejerna & möblerna väntar vi med en stund till.

Mamma gjorde påskamat som vi åt idag..gott!

I eftermiddags var barnen & jag ute på mask-jakt till morgondagens stora äventyr;-)

Glad påsk!




Mina fina påskakärringar

Glad påsk på er & tusen tack för alla söta kommentarer om magen & bebisen♥

Nu vet vi!!





I morse var vi på ultraljud & fick se vår lilla bebis igen!
En perfekt & underbart söt liten bebis, som visade sig vara en flicka
Helt underbart att få vara med om allt detta ytterligare en gång..jag känner mig så lycklig!!

Gissa könet;-)


I morgon är den stora dagen!! Dagen då vi ska få se vår bebis & forhoppningsvis få veta kön!!
Välkomna med gissningar på vad ni tror att det är för buse som ligger i min mage;-)

Här besöker vi sjukvården titt som tätt..igår var det jag som hade tid hos mödravårdens specialistläkare angående mina besvär. Läkaren konstaterade att jag hade både foglossning & ischias & sjukskrev mig på 50% i 3 veckor till att börja med. Det känns bra & jag hoppas verkligen att det kommer funka!

Idag fick jag fara iväg med Lilo(katten) till djursjukhuset, hon har haltat i en veckas tid efter att hon var borta i två dagar..först verkade det ge med sig, men igår blev det värre. Hon undersöktes noga & röntgade både knä & höft, men det visade inget som tur var utan hon har nog sträckt sig eller något liknande. Fick antiinflammatoriskt att ge henne i en vecka.

Perfekt avslutning på en bra helg


Ännu en helg till ända & vi har hunnit med en hel del!

Gårdagen bjöd på ett besök på Ikea (för ovanlighetens skull;-)), vi löste in alla våra kvitton av köksinköpet & fick hela 6000:- i presentkort eftersom vi gjorde beställningen medan de hade sin kökskampanj! De pengarna kommer komma väl till pass när barnen ska byta rum & det behövs säng, skrivbord, hallmöbler osv. Perfekt med andra ord!
När vi kom hem började vi riva ut det mesta av köket på den gamla delen..nu är det bara ugn & diskbänken kvar.

Idag spenderade jag förmiddagen i kyrkan, alla tre barnen sjöng på högmässan & då ville jag ju givetvis vara där & höra! Efteråt var det basar med fika & man fick köpa påsksaker som barnen gjort.

Vi avslutade helgen med en smaskig blåbärspaj till kvällsfikat:)

RSS 2.0