Gott nytt år!!





Lilla buketten till värdparet, "champagnen" & den fina glaskupan som införskaffades idag

Ytterligare ett år har snart gått & det är bara några timmar kvar till 2012!
Vi tror & hoppas på att 2012 kommer bli det bästa året på länge..nyutbyggd större hus, fastanställning & lite annat smått & gott! Jag ser med spänning fram emot det nya åreti alla fall:)

Nyåret ska firas med våra kära vänner Sanna, Nicke & alla barnen!

Önskar er ett riktigt gott nytt år alla fina!!♥

Köket krymper..?!




Jag trodde köket skulle bli större & inte mindre?! Hehe nä men skämt åsido..idag har vår lilla kökshall rivits bort & därför var de tvungna att bygga upp en provisorisk vägg så vi inte fryser ihjäl;) Så nu är köket ännu mindre än innan..men det får vi väl leva med ett par månader då;)

I dag har vi drömt oss bort bland köken på Ikea! Vi har valt golv & bänkskivor, ugn & spishäll..åhh längtar!!

Nähä.. nu är det dax att bege sig till kvällens pass på jobbet!

Vår jul








Vi har en underbar julhelg, hoppas att ni också har det!

På uppesittarkvällen mös vi med den traditionella ostbrickan & tittade på Bingo-lottos uppesittarkväll..hundra kronor kammade vi hem;) Barnen var så förväntansfulla & ville bara att kvällen skulle ta slut;)

Julaftons morgon fick barnen öppna julklapparna som tomten varit här med under natten & sen var de sysselsatta innan vi gick iväg för firandet inne hos farmor & farfar. Efter julmaten kom tomten, som i år var väldigt lik Eddie;)
Efter Kalle Anka & hans vänner, for vi vidare för att fortsätta firandet hos mina kusiner med mina föräldrar, bror & mormor. Även hit hittade tomten & det blev ännu mer julklappar!

Idag har vi mest varit hemma & tagit det lugnt, barnen har haft fullt upp med alla sina nya saker. Vi tog oss en liten tripp in till Media markt & köpte ytterligare en julklapp till hela familjen, Mario kart till Wii..så nu blir det spelkväll!;)

Tidigt tomtebesök





Tomten kom tidigt i år, bara för en stund sen kom bästa Sanna & barnen förbi på en snabbfika & hade då med sig julklappar till oss!
En alldeles ljummen hemmagjord ostkaka & rökt rådjurslår..mmm det blir mumma nu i juldagarna!!
Tusen tack snälla vännen♥

Dan före dopparedan






Så då var det äntligen lite jullovsledigt!
Var med barnen på julavslutningen i kyrkan igår morse & hörde på Eddie som sjöng en vers solo! Imponerande, jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna!

Idag har vi handlat det sista & huset har blivit storstädat.

Om en stund kommer vännerna på en kaffe & sen i kväll vankas den traditionella ostbrickan.

Snart är julklapparna klara..




Dessa söta presentpåsar sprang jag på under min & Sannas utflykt till Nybro i förmiddags. De passar perfekt till två av julklapparna vi ska ge bort!
Vi besökte en mysig inredningsbutik, Lizes interiör & "råkade" även hitta en ny favorit bland butikerna, Karamellen! Denna lilla söta butik hade stort utbud av kaffe & te i ena halvan & inredning (precis i min smak) i andra halvan..perfekt!

Har även hunnit med att "bråka" med vårdcentralen idag igen..fick mina pengar tillbaka men mycket mer än så hade de inte att erbjuda förräns vecka 3..då får vi ju hålla tummarna för att min värk gör ett uppehåll nu då & kommer tillbaka lagom till vecka 3..;)

Provisorikt möblerat






Nu i utbyggestiderna blir det lite hipp som happ här hemma. Saker har inte sin vanliga plats längre & det blir lite rörigt..men vad gör väl det när man går & väntar på sitt drömhus?!;)

Som här i köket hade vi vår ingång förut (egentligen helt värdelöst att komma rakt in i köket), men nu använder vi "fin-ingången" i stället eftersom det inte finns något utanför dörren längre. För att inte någon skulle råka öppna dörren & ramla rakt ner i grunden, valde vi att möblera där så länge. Så så här ser det ut nu en liten tid framöver,..men inte länge, för snart ska den biten rivas & en provisorik vägg ska upp innan groventrén kommer på plats!

Blev för övrigt riktigt dåligt behandlad på hälsocentralen i eftermiddags & har nu bestämt mig för att det var sista gången jag besökte Lindsdals hälsocentral! Läkaren var så oproffsig & elak att jag gick till chefen & krävde pengarna tillbaka..tyvärr så står jag ju kvar på ruta ett med mitt axelproblem..

Julig fika





Hade Sanna & hennes fina guldklimpar på besök i eftermiddags, hon var nyfiken på vår köksplanering. Givetvis ville jag bjuda på något riktigt smaskigt till kaffet, så jag premiärbakade Inredningsfruns Saffranskaka & hade lättvispad clementingrädde till..oj oj vad gott det var & riktigt juligt!
Fick lite nya infallsvinklar angående köksplaneringen & nu har mannen & jag suttit & planerat om alltihop..jösses vad bra & stort det blir..ett riktigt Drömkök!!

Inredningsfruns saftiga saffranskaka
* 1 pkt saffran
* 200 gr smör (äkta, inget margarin-tjafs till denna)
* 2 stora ägg eller 4 små
* 3 dl socker
* 1 1/2 dl mjölk (ibland tar jag 1 dl mjölk och 1/2 dl turkisk yoghurt)
* 4 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 1/2 msk vaniljsocker
* 1 tsk kanel eller två
(om man vill så hacka lite sötmandel och lägg ovanpå kakan

How to do it;
Sätt på ugnen på 175 grader
Smöra och bröda en form. Smält smöret och ställ sedan åt sidan och låt svalna. Stött saffranet i en mortel. Vispa socker, vaniljsocker och ägg fluffigt (alltså riiiktigt fluffigt. Kämpa lite med elvispen). Tillsätt saffran, kanel, det smälta avsvalnade smöret, mjölken. Blanda till sist mjölet med bakpulvret och sikta (så att det inte blir några mjölklumpar i denna delikata lilla kaka) ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40-45 minuter i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka (se för tusan till att inte ha kakan inne för länge så att den bli torr. Stickan ska vara saftig!!)



Granen står så grön & grann i stugan



Axeln vill inte ge med sig, utan smärtan är där mer eller mindre hela tiden.. Tänkte att jag behövde besöka en läkare för att få bukt på problemet & ringde därför hälsocentralen direkt i morse.. men tji fick jag, för redan nu var hela dagens tider slut!! Ring i morgon igen fick jag som svar..suck!

Som synes börjar julen komma in riktigt hemma hos oss. Granen som köptes & pyntades i fredags, pryder vardagsrummet & sprider juldoft!

Julshow






Gårdagen spenderade jag & mannen i Ronneby brunn med hans jobb.
Vi bjöds på en natts övernattning, fritt inträde i spa;t & julmat & julshow med The Playtones!
Det var ett trevligt dygn & det var ett bra drag på The Playtones. Skönt att bara vara & koppla av på hotell med god hotellfrukost!

I fredags var Lova & jag flitiga & gjorde tre sorters julgodis. Det blev Tomtefudge, chokladkola & gräddkola! Nu har vi så vi klarar oss ett par dar;)

Torpargrund & nersågad björk




Torpargrunden muras..



Den höga björken är nu mer ett minne blott..& kommer bli bra ved till nästa vinter!

Här hemma händer det grejer mest hela tiden nu!
Torpargrunden muras & man kan nu se hur stort huset kommer att bli:)
Tills på söndag måste vi ha bestämt oss för vilka fönster & dörrar vi ska ha & igår kväll satt vi uppe till halv tolv & planerade köket i Ikeas planeringsverktyg..fiint blir det!

Vår höga gamla björk sågades ner i morse & det var tur för den var tydligen murken inuti!
Veden för nästa vinter är säkrad med andra ord!;)

Det vankas mot jul








Tiden rullar på snabbt nu..helt plötsligt är det endast nio dagar kvar till julafton!
Denna vecka är fullmsockad med jobb, luciatåg, simskoleavslutning & glöggafton hos grannarna.

Tyvärr har min axel blivit mycket sämre & smärtan går nu även ut i armen & jag känner mig bortdomnad i handen & blir därför väldigt fumlig & tappar grejer.. Har sjukskrivit mig idag & i morgon för att se om vila kan hjälpa. Gör det inte det får jag nog kontakta sjukvården på måndag..

Bygget går framåt & det är roligt att se allt som hänt från dag till dag!
Gjutningen är klar & nu muras torpargrunden för fulla muggar.

Idag får ni se lite bilder från sovrummet.. Den vitmålade skänken & det gamla fönstret som oxå fått en hemmagjord "Tine K-stjärna".

Min lilla tärna



I kväll har vi varit på Förskoleklassens luciafirande. Alla barnen sjöng fint & det kom lite mer julkänsla i kroppen! Vi bjöds inte bara på sång utan även på hembakta lussebullar & pepparkakor..trevligt initiativ av föräldrar i denna klass.

Grävt var det här!





Tyvärr hann det bli mörkt innan allt var klart & jag kunde fota.. Men det blir ju ljust snart igen, så håll till godo så länge;)

Idag har det hänt grejer hemma medans jag har varit på jobbet!
Grävningen är klar & nu får man en helt annan bild på hur allt kommer bli:)

Nu kan vi inte längre använda vår vanliga ingång som leder in till köket, utan i kväll har jag fått organisera om alla ytterkläder till stora hallen. Nu får den bli entré tills groventrén är klar.

Kommer det snö nu så har vi en alldeles egen pulkabacke på tomten;) Jisses vilken hög det blev av all jord som grävdes bort! Enzo gillar i alla fall högen, han klättrar upp på toppen & har världens utsikt;)

Bebisbesök




Söt som socker!

Har just haft besök av Sanna & lilla Jesper, 6 dagar gammal idag.
Har längtat så efter att få träffa den lille & han var så söt så! Sov mest hela tiden, förutom när jag skulle hålla honom en stund..då blev det liv i luckan;)

Utlovade ju bilder från grävningen & de kommer, men det blev lite försenat, men i morgon bitti ska det börja grävas för fullt!

Dan före grävaredan




Amaryllisen har slagit ut & är så julig & fin nu!

Nu börjar det snart hända grejer! Äntligen!!
Idag är byggjobbarne här för att mäta ut & greja införden stora grävningen i morgon. Sen hoppas jag att det rullar på så vi har vårt stora fina hus snabbt;)

Idag är det kvällspasset på schemat, så förmiddagen tänkte jag ägna åt att bara ta det lugnt (för omväxlingsskull, känns som jag har en förkylning på g) & mysa med Enzo♥

Lovar att uppdatera med bilder i morgon efter grävningen;)

Ett underverk är fött





Blev inspirerad av Tine K:s stjärna & gjorde en egen av kvistar idag

Mycket har hänt de senaste dagarna!
Först & främst har fina vännen Sanna äntligen fått sitt andra barn, en liten gosse! Lyckan var så stor att tårarna störtade på mig när hon ringde & berättade att allt gått bra♥ Nu längtar jag som bara den efter att få träffa det lilla underverket!

Igår var mannen & jag i Kalmar hela dagen för att shoppa julklappar. Vi hittade en hel del & jag känner att vi i stort sett är klara nu, ska bara räkna ihop allt & eventuellt komplettera med något litet..skönt!

En sak som är mindre skoj är att jag har fått en sån gräslig värk i mina axlar.. Jag har i några år haft värk till & från i ena axeln, men nu i veckan har den även kommit i den andra. Värk i båda axlarna som nu sprider sig upp i nacken & även gör att jag får huvudvärk..usch vad jobbigt..särskilt i det yrke som jag har!:(

RSS 2.0