Julklappskalender







Barnen har gett mig små hintar om att de i år ville ha en julklappskalender.. Tänkte först att med tre barn blir det ganska många paket & summan blir ganska stor även om man köper billiga smågrejer..& hur kul är det att få "krafs" egentligen?
, det fick bli så här i stället..de får varsitt paket den första december & sen lördagarna, dan före dopparedan & eventuellt lucia. På så vis reducerades antalet & man kunde lägga lite mer på varje paket=)

Tog in min fina stege som dekorerat trädgården i sommar & höst..nu får den bli pakethållare i stället;) Med en numrerad pepparkaka i kristyr, blir det lätt att se vilka dagar paketen ska öppnas!

Mysfika med vännen




Sydde en gardin till dörren som förut gick ut på altanen, skönt att inte ha sån insyn utifrån..

Puuust, idag är jag äntligen ledig efter en låång & intensiv jobbhelg!

Spenderade förmiddagen på stan med bästa Sanna. Jag blev bjuden på en riktig mysfika på Kullzenska & sen gick vi i några butiker. Tänk att hon ska få sin bebbe/bebba på torsdag, så nästa gång vi ses är hon tvåbarnsmor..åhhh så spännande!!

Första advent






Första advent, nybakade lussebullar & kardemummadrömmar, tänt ljus & kvällsmys med mina ♥..det kan ju knappast bli bättre!

Efter ytterligare en heldag på jobbet i regn & blåst på cykelsadeln, var det skönt att komma hem till familjen som väntade på lussebaket. Provade även att baka kardemummadrömmar för första gången & de blev jättegoda.

När jag jobbat låånga pass hela helgen har mannen & barnen varit flitiga hemma. Igår när jag kom hem var alla löv borta, studsmattan nere & skräp från altanrivningen borta! Idag var häcken ansad längs infarten..härligt att komma hem & allt är fixat, fint & klart!!

Juligt i köket





Som synes kommer det rutiga igen i nästan hela huset..det blir lite gammeldags jul över det tycker jag!
Nya för i år är dynorna till köksstolarna, gillar dem verkligen!
Hissgardinen blev julig genom rutigt band istället för det vita jag haft innan..billigt & enkelt, men samtidigt fint:)

Efter en liten tripp till Blomsterlandet på förmiddagen, kom jag hem med julstjärnor & amaryllis.

Nu är två av tre barn hemkomna & det är dax att hämta den tredje..sen bär det av mot simhallen för simskola!

Julpyntandet är igång..










Idag bjuder jag på en liten bildkavalkad på julpyntandet som växer så sakteliga framåt här hemma!
Den här tiden på året är såå mysig, när allt jul-lullande & stämningen som blir större & större. I år kör jag temat rödrutigt, som återkommer mer eller mindre i hela huset:)

Har ledig dag idag & tror nog att det lutar åt ett litet besök i blomsterhandeln för att införskaffa några julblommor;)

Adventspynt






I kväll kunde vi inte hålla oss längre (jag & barnen), stjärnorna & stakarna åkte upp & jag har så smått börjat att adventsynta!

Längtar redan till nästa jul när jag har ett helt "nytt" större hus att pynta;)

Ny kategori: Utbygget



Så här har huset sett ut från baksidan, mannen var så snabb att få ut glaspartierna innan jag hann fram med kameran;)




Med många som hjälpte till gick det relativt snabbt



Den stora inglasade altanen är ett minne blott.. Bjälklagret tar vi tag i imorgon!

Så var det äntligen dax att skapa en ny kategori, Utbygget!

Jag trodde aldrig att vi skulle hinna riva så mycket idag, men det gick undan & till hjälp hade vi mina föräldrar & bror..sex arbetande personer i stället för tre, perfekt!

Det känns otroligt skönt att vara på gång & att vi snart gjort "vårt" innan byggjobbarna tar över!

Är helt slut i kroppen nu & i kväll blir det skönt att krypa upp i soffan med ett glas vin till Så mycket bättre!:)

Liten utflykt


Fick bästa turen i morse, 9:30-13:00..extra härligt just en fredag innan ledig helg!

Har letat efter ett par speciella termobrallor till Alicia & ringt runt land & rike känns det som..& idag fick jag äntligen napp om ett par i rätt storlek i Nybro! Så efter jobbet & barnen slutat skolan fick det bli en liten utflykt dit. Termobyxorna inhandlades & så passade vi på att besöka den lokala mysiga inredningsbutiken, där dessa bilder (tagna med iphonen) är tagna.

I kväll blev det pizzamys & Idol..imon startar "projekt utbygge", vi börjar genom att riva vår nuvarande inglasade altan!

Ps. Till dig "anonym", kul att du gillade kransarna..de är köpta på Blomsterlandet:)

Nya lampskärmar





Sådärja, då var de första julklapparna inhandlade..skönt att vara igång!
Jag är ledig idag, så Sanna & jag passade på att spendera dagen på stan..min favorit sysselsättning;)

Förutom julklappar fick jag äntligen tag i de finaste lampkjolarna till våra söta lampfötter på nattduksborden!
Min sängidé är inte genomförd ännu, därför ser det lite kalt ut i sovrummet.. Jag tror det blir till att vänta tills vi byter sovrum för att slippa göra hål i väggen i onödan;)

Det kom ett brev..



Som ett brev på posten (bokstavligt talat) förändrades min dag från en vanlig dag till en toppendag. Idag, äntligen, efter fem veckors väntande kom vår ansökan om bygglov för det stora utbygget som kommer förändra huset makalöst mycket & det var beviljat!!

Tjohooande & glädjeskuttande slängde mig på luren till mannen för att berätta den goda nyheten..barnen jublade i bakgrunden de med..härligt!

Nu börjar det..:)

Tjuvstartar lite..





Längtan efter att få julpynta blir större ju närmare vi kommer & jag blev tvungen att tjuvstarta lite grann..;)
Båda ytterdörrarna har fått varsin hjärtankrans. Gillar inte våra mörka dörrar & kan knappt vänta tills utbygget startar & vi får byta ut dem till nya vita fina!

Låt mig få presentera..






Låt mig få presentera min nya ögonsten..en Renault Clio -02!
Har hunnit köra den lite både idag & igår & jag är såå nöjd & glad över denna lilla goding till bil♥

Äntligen bilägare..igen!



Fick en underbar & lurvig fäll av mina föräldrar som fick platsen i en av fåtöljerna


Sådärja..då har vi äntligen hittat den nya ögonstenen, en pålitlig & fiin liten bil till mig!
Två veckor utan bil har varit ett väldigt pusslande, som tur är har vi fått låna svärföräldrarnas bil ibland, men nu är det över & allt som vanligt igen:)

Annars har jag jobbat helgen & det dröjer ända tills onsdag innan jag får vara ledig..

Idag är det pappornas dag, barnen firade mannen i morse när jag gått till jobbet..jag svängde förbi min pappa med nya ögonstenen..men han var inte hemma utan får sin "present" när han kommer hem. Mannens pappa firade vi i eftermiddags när vi blev inbjudna på middag..extra skönt att äta borta när man jobbat!:)

Två favoriter




Nu står de där så fint på hedersplatsen i köket, mina två absoluta favoriter i matlagning & bakning!
Många goda & inspirerande recept & bilder!

Jobbar kväll idag & förmiddagen har jag tillägnat åt att bara ta igen mig & inte göra någonting alls (på inrådan av mannen).. Vet inte vad det är för fel, men jag har haft ont i magen sen i söndags & mår illa..ingen matlust & allmänt yr. Igår efter jobb & medarbetarsamtal (som för övrigt gick strålande) slocknade jag som ett barn & sov mellan 18:30-20..sen upp för att slötitta på tv ett par timmar & sen bums i säng igen.

Inget riktigt bilnapp än, även om vi har två som kanske är inressanta;)

Ny säng & nya sängbord




Söndagsmysigt i köket, de fina ljuslyktorna fick vi i ettårig bröllopsdagspresent av Eddie
I kväll har vi avrundat den här härliga helgen med lite söndagsmys & nybakade scones till kvällsmat.

Denna dagen har vi spenderat med ett besök på Ikea för shopping av säng & sängbord till oss. Vi har ju legat på golvet i en vecka efter att vi sålde vår säng & nattduksbord förra helgen. Först tänkte vi vänta med sängköp tills utbygget är klart & vi bytt sovrum, men att ligga på golvet till typ mars eller nåt låter inte särskilt lockande;)
Det blev en vit sängram, Brimnes, utan huvudgavel..jag har ju som sagt en egen idé på huvudgavel & det kommer passa bra till denna ram;)
Sängborden hade jag haft klart för mig länge vilka jag ville ha, men väl på Ikea tyckte mannen ett par andra som liknar gamla pottskåp & de passade ännu bättre, så de fick det bli!:)

Loppisrunda






Den här härliga lediga lördagen har bjudit på både loppisfynd & god middag.
Sanna & jag packade in oss & ungarna i bilen i morse för att ta oss en loppisrunda!
Vi hittade ett riktigt paradis för loppisälskare & där stod denna vackra gamla tvättbräda & ropade på mig..& för ynka 15 kronor blev den min:) Jag tänkte att den skulle passa i min blivadnde tvättstuga eller som lullull ute till våren. Hittade även en söt trådbur som blir fin med en blomma i!

Efter vår runda åkte mannen & jag in till Kalmar för att provköra två bilar. Tyvärr blev det inget napp eftersom båda bara var skit.. Så vi fortsätter vår febrila jakt efter en bil till.. Det börjar verkligen brinna i knutarna nu!

Vi avslutade dagen med en god middag hos vännerna. Det bjöds på Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, gravad lax, ägg m.m. Jättesmaskens!

Juligt




De första pepparkakorna för den här säsongen är köpta (& provsmakade;)) & en tidning med mycket julinspiration bläddras det flitigt i just nu!
Längtan efter julen har kommit & nu är det nedräkning tills man får börja pynta lite smått;)

Fyndrunda






Jag jobbar kvällspasset i kväll & hade med andra ord sovmorgon i morse..utan barn hemma.. Det resulterade i att jag vaknade 8:40, det har nog inte hänt på många år..skönt!!
Sen blev det lite brådis för Sanna skulle hämta upp mig en timme senare för en liten fyndrunda.
Vi besökte bland annat Kupan & Stadsmissionen där jag fyndade två vackra gamla silverfat..ett runt & ett ovalt, två ljusstakar & en kockums sås-snipa för typ noll & ingenting..sånt gillas!

Resten av dagen har gått åt till att försöka komma på ett sätt att ta mig till jobbet i eftermiddag..bilen är ju som bekant typ död & har numer körförbud..la upp en liten förfrågan på Facebook & fick napp av snälla Fia som skulle åt samma håll som jag♥ Så det löste sig för idag, men det är stressande att vi måste lösa bilproblemet & hitta något lämligt objekt snabbt.

RSS 2.0