Sött till nya köket





Denna söta "köksreda" kunde jag inte motstå på Ullared. Den har fått en "så länge" plats i det gamla köket, i väntan på det nya fina köket där den kommer göra sig så fin!

Vi har lite jobb framför oss snart..alla överskåpen i köket måste ner i & med att taket ska bytas ut. Vilket innebär att allt glas, porslin & annat som idag fyller överskåpen måste bort! Hmm vart då lixom?! Men kan ju inte heller stuva undan det i kartonger, eftersom vi måste kunna använda det dagligen.. Ja, jisses det blir en stor gåta hur vi ska lösa detta;)

När vi berättade







Tänkte dela med mig till er om hur vi berättade om det blivande syskonet för barnen.
Vi hade samlat lite babygrejer i en fin låda, den innehöll en gosig filt, body, bebiströja till mig & ultraljudsbilderna.
Vi tog fram lådan & sa att vi hade något att berätta, en överraskning & sen började vi berätta att vi varit på ultraljud på förmiddagen samtidigt som barnen fick öppna lådan & gissa vad det var frågan om.

De blev så glada att tårarna rann..& vi kunde inte heller hålla tillbaka♥

Nu har det gått en vecka & de pratar om bebisen varje dag, klappar min mage & vill lyssna;)

Allt känns så underbart & vi längtar, men en liten nackdel är att jag redan verkat få foglossning.. Det gör riktigt ont, jag vaknar ofta på nätterna av att vänstra benet låser sig & det känns olidligt, som knivhugg som inte vill ge med sig. Det gör att jag är vaken flera timmar nästan varje natt.. Nu har det även börjat komma dagtid & idag höll jag på att ramla ner från trappen ute när benet helt plötsligt låste sig när jag reste mig upp & jag har haft en molande smätra i benet & skinkan hela dagen..

Tusen tack♥


Köksfönsterna


Bilden är tagen från köksfönsterna, denna vägg ska bort & nya köket ska bli ett med det gamla


Alicias rum


Groventrén

Tusen tack för alla söta grattis & kommentarer!
Vi är så glada & det nya lilla livet är beräknat att komma i slutet på augusti♥
Det har varit några tuffa veckor med illamående & en obeskrivlig trötthet..har typ sovit varje ledig stund, men nu mår jag prima igen!

Visar några bilder från utbygget, åhh vad jag längtar tills allt är klart!

Idag har vi lämnat barnen hos mina föräldrar, de ska sova där i natt. Vi passade på att besöka Ikea & Bauhaus & har nu bestämt oss för både kakel & golv. Köket är färdigplanerat nu efter några justeringar idag, vi ska bara åka in & göra en beställning för idag var det överfullt med folk som fick hjälp med det..då är det skönt att ha Ikea nära!

Nu är det snart dax att knoppa in för i morgon ringer klockan 04:00 & en timme senare styr bilen mot Ullared:)

Vi fem ska bli sex



Vi fem ska bli sex, ett nytt litet liv har flyttat in i min mage

Titta vilket fynd!







Kolla vilken underbar sypall jag kom över idag på en loppis..endast 20 kronor betalade jag!!
Lite nytt romantiskt tyg & simsalabim var den som ny! Den kommer göra sig såå fin uppe på hallen tillsammans med min vita korgstol sen när vi fått iordning:)

Sypallen var inte det enda jag fyndade, kom även över ett fint gammalt strykjärn att ha i nya tvättstugan sen + en annan finfin grej som jag inte vill avslöja riktigt än;)

Underbar dag!







Min gamla fina resväska, pyntad lite snabbt inför fotografering

Idag är en underbar dag, vi har fått vara med om en stor grej & allt känns så härligt just nu! Till råga på allt lyser solen & våren känns inte allt för långt borta.

Var hemma hos Sanna på förmiddagen på lite lek & go våffelfika, & där bakom hennes soffa stod denna ljuvliga gamla resväska! Velade på en liknande på en loppis i höstas & har ångrat mig för att jag inte slog till då..tänkte det skulle bli fint om man staplar två gamla resväskor & olika storlek på varandra i vårt blivande sovrum. Idag hade jag riktig tur för hon ville bli av med den & nu är den alltså min..vilken tur!
Vi har planderat lite för lovet & har lite på gång att hitta på med barnen..i morgon blir det en tur till badet!

Vinterskoj







I torsdags hade vi en jättemysig eftermiddag & kväll hemma hos Sanna & Nicke. Där fick vi åka tunna efter fyrhjulingen & så kokade vi korv över öppen eld!
Efter vi varit ute ett par timmar & tårna började bli kalla, avslutades kvällen med en kopp kaffe inne innan vi åkte hem igen.
Glada barn & vuxna somnade ovaggat sen!;)

Hjärtanformar





Sprang på dessa ljuvliga små skålar/formar idag & kunde inte under några omständigheter motstå när de endast kostade 15 kronor styck! Rena rama ullaredspriset ju;)
Tänkte de kunde passa att ha som portionsformar till till exempel pajer, kladdkakemuffins & framförallt smyckar de ju köket bara som de är!

Nämen titta!


Hus & trädgård i vinterskrud



Groventrédörren & fönster på plats



Alicias fönster

Jag har sagt det förr & jag säger det igen..nu ni, nu händer det grejer!
Idag har dörren & fönsterna till groventrén kommit upp & även fönsteret i Alicias rum. "El-nissen" har börjat med sitt arbete, vi har valt takpanel & panel till köksväggarna & nu inser jag hur nära vi egentligen är målet..jag tycker att det har gått så fort framåt & nu blir det bara roligare & roligare!

Idag blev jag bokad utanför mitt team & kom till en hemtjänst som jag aldrig varit i.. Som tur var jobbade jag bara till tolv för man blir mer trött av att jobba på nya ställen. Dels för att man inte hittar & dels för att det blir så många nya ansikten..både personal & vårdtagare. Men jag hittade överallt & det gick bra.
I morgon är jag ledig inför helgens fyra arbetspass & det ska bli underbart!

Hjärtlig blomma




Jag fick en ljuvlig Alla ♥ blomma av mannen i eftermiddag..det värmde gott & jag som älskar att få blommor!

Barnen hade pysslat ihop fina kort & teckningar till oss. Även de fick presenter dagen till ära, Eddie fick en grej till akvariet & tjejerna varsin målarbok.

Ikväll har jag varit med Lova & tittat på henne när hon var på sin gympa.

Skön helg



Igår kväll avslutade vi en underbart härlig ledig helg med nygräddade våfflor, sylt & grädde.

Förmiddagen spenderade Sanna & jag i pulkabacken med ett gäng glada barn & varm choklad. Till en början hade vi backen helt för oss själva & det var ju lite lyxigt!

Sen for vi var & en hem till sitt, middag & städning av Eddies akvarium stod på schemat. Och sen blev det en resa hem till Sanna för en kopp kaffe medans barnen & Nicke lekte med fyrhjulingen.

Nu har jag nog energi nog för att klara en veckas jobb innan jag & barnen går på sportlovsledighet..skönt!

Härliga besked





Hyllan i köket, som inte heller kommer finnas kvar..iaf inte på samma plats;)

Blev visst ett blogguppehåll på ett par dagar utan att det var meningen!;)
Det händer så mycket runt oss nu hela tiden att jag måste helt ha glömt bort att blogga.. Har heller inte några vidare foton att lägga upp nu när hela huset känns "så länge". Det är lixom ingen idé att hålla på att lullulla & fixa när jag hela tiden tänker "amen snart ska vi ju ändå inte ha den här möbeln/grejen här";)

Bygget går som vanligt framåt & nu är det reglat & klart så pass att man ser rumsindelningarna & isoleringen är på plats, så nu är det dax för våra byggare att få arbeta i lite värme efter den här kalla tiden!

I fredags eftermiddag lossnade en stor tung sten från mig.. Har kontrakt på min anställning till 31/3 & innan har det alltid kommit förlängnigar efter förlängningar, men just nu är det lite sämre tider i min branch & jag har varit väldigt orolig för hur det kommer att gå. Till saken hör oxå att jag efter kontraktet går ut endast har 19 dagar till fast anställning..alltså var den här förlängningen livsviktigt för mig, annars hade man ju riktigt fallit på målsnöret!
Har gått & väntat i en månads tid nu & i torsdags orkade jag inte vänta längre utan frågade chefen.. Hon visste inte då utan skulle ha ett möte med en människa på fredagen om detta.. Kan ju säga att jag mådde illa hela fredagen & bara väntade på besked!
& så kom det..15:05.."Din förlängning gick igenom, trevlig helg"... åhhhhh så skönt, med andra ord blir jag fast i kommunen den 19 april & då ska det firas!:)

Ny istid?

Panelen borttagen & reglar mellan kök & groventré är på plats


Nu kan man se groventrén & tvättstugan ta form, längst in blir det tvättdel & första delen blir hall


Kommer bli fint med liggande fönster i groventrén


Redigt iskallt var det här i morse..termometern visade -24 grader på vissa ställen här i byn & det var knappt man ville ut med nästippen! Enzo gjorde sina behov snabbare än snabbast & även Lilo har hållt sig inne nästan hela dagen.

Min annars så pålitliga lilla Clio förfrös även den, inte ens startkablar kunde få liv i den, men mannen fick start på den med en batteribooster till slut..sisådär en kvart innan jag skulle till kvällspasset på jobbet..sicken tur!


Tid för mys





Leilas smarriga kladdkakemuffins

Lova & jag tyckte att vi behövde något extra smaskigt till kvällens första deltävling av Melodifestivalen. Eftersom hon är ensam barn här hemma i kväll, storasyskonen sover hos kompisar, så var det extra viktigt att mysa till det ordentligt!
Vi använde oss av min nya fina köksmaskin & oj vilken skillnad det blivit på att baka nu..enkelt & smidigt!
Provade den till pizzadeg häromdagen & skillnaden på degen var enorm!

Är mitt i jobbhelgen & ha jobbat dagpass idag..imon blir det kvällspass & det betyder sovmorgon!

Födelsedagsblomma






Här har nu vintern kommit ordentligt med snökanoner & varningar av olika slag. Man hinner knappt få undan snön innan det har kommit lika mycket till, fast samtidigt är det lite mysigt & framförallt ljusare! Å visst är det bättre att snön kommer nu än i mars när vi vill ha vår?!

Jag har varit ledig idag, efter en vecka med endast kvällsjobb. Bästa Sanna kom över med en lite försenad födelsedagsblomma till mig..precis i min smak!:)

Dagens middag är avklarad, Fyllda korvbröd, & nu blir det fredagsmys för hela slanten! Jag kommer troligtvis ligga & halvsova under filten..känner mig inte pigg & tror jag har nåt i kroppen för jag har legat orkeslös & illamående hela dagen..

RSS 2.0