Altanen klar!!

 
Vår altan & soldäck är äntligen klart & jag är mer än nöjd!!
Kunde inte föreställa mig att det skulle bli så bra & jag är jätteglad! Känns härligt att ha en uteplats & soldäck samt en bra entré där vi inte får in all grus som fortfarande ligger kvar sen bygget..
Tusen tack snälla mamma & pappa som genomförde detta åt oss♥
 
Till råga på allt så har jag namnsdag idag & fick det fina vita parasollet som passar perfekt för soliga dagar!
 
Nu återstår bara städning & röjning efter byggbråtet som blivit, mer målning & ditsättning av foder som jag målat + lite lullullande;-)
 
Men det får bli en annan dag för snart är det dax att gå in till finaste farmorn & fira födelsedag!

Dagens bebbemage

 
En månad kvar till beräknat födelsedatum idag!
Tycker bebban är väldigt aktiv nu & barnen tycker att det är jätteroligt när hon rör sig där inne & hela magen guppar;-)
Vi är såå redo för hennes ankomst nu..bara amningsbh kvar som behöver inhandlas tror jag.
Jag har fortfarande inte en enda bristning på magen efter fyra graviditeter så jag hoppas verkligen inte att det poppar upp någon nu den sista tiden!

Lilo är försvunnen..

Finaste Lilo
 
Vår fina Lilo är saknad & borta sen i torsdags..
Vi har letat i alla bodar & förråd, kollat i diken runt omkring, hört runt med alla grannar & ingen har sett röken av henne sen dess & nu börjar jag faktiskt bli orolig på riktigt!
Önskar att hon bara kommer hem igen♥

Söndagsfika

Kvällens söndagsfika - Blåbärspaj med vaniljsås
 
Har känt mig lite bättre idag & energin är så sakteliga på väg tillbaka.
Innan regnet kom satte jag igång "projekt måla ute-symaskinsbordet" & grundade även foderna runt ytterdörren & småfönsterna.
Pappa & Daniel har hållt på med altanen & nu är det bara trappen kvar som ska slutföras! Det blir så himla bra & det känns så skönt att äntligen ha en riktig entré, utematplats & soldäck:-)

Magont..

 
Skulle i skrivande stund varit på fest & krocketturnering, men tyvärr så mår jag inte alls bra idag.
Jag har ont i magen, lixom neråt, är illamående & känner mig snurrig. Vet inte om det är något förlossningsförberedande eller något helt annat, men dåligt mår jag i alla fall så vi fick säga återbud till värdparet i eftermiddag.
Har sen dess legat, men det känns fortfarande inte bättre..får hoppas på en bra dag i morgon i stället!
 
Igår kväll provade jag att baka Fröbröd, blev rekommenderad av en tjej som även hon är glutenintolerant & det var både superenkelt & gott!

Besök hos barnmorskan

Lillasysters coola one piece, present från mormor♥
 
Inte långt kvar nu..
 
Jisses vad varmt vi har det här om dagarna..& nätterna med för den delen! Det blir skuggan för min del, klarar inte av många minuter i solen!
 
Idag har jag & barnen varit hos barnmorskan på besök, går redan in i vecka 36!
Lillasyster växer som hon ska & allt är bara bra!
Mitt järnvärde är nu 124 (det är bra, har legat ganska lågt innan), sockret 4,9 & då ganska strax efter frukost, mycket bra! Magen hade växt ordentligt, samtidigt som jag bara gått upp 1 kg på 6 veckor (skönt), lågt & bra blodtryck & lillsessans hjärtljud låg mellan 150-160.
Till råga på allt så ligger hon nu fixerad & fin med huvudet neråt♥

Magmålning

 
 
Puuhh..sommarens helt klart varmaste dag har vi haft idag, vid ett tillfälle när jag tittade på termometern visade den 29 grader.. Så skuggläge hela dagen lång & många dopp i poolen för barnen!
Pappa däremot stod i solen hela dagen & byggde på vår altan...en riktig kämpe, men i morgon blir det bygge när solen försvunnit på det hållet!
Jag har till & med sluppit laga mat idag..Eddie stod för lunchen & stekte pannkakor & mamma helgrillade fläskfilé med potatisgratäng till middag..Lyx!
 
I kväll blev det egentid med Alicia för oss. Lova sover över hos mormor & morfar medan Eddie sover hos farmor. Då ville hon passa på att måla min mage, vi har pratat om att de ska få göra det tillsammans sen, men hon ville prova & ha magen för sig själv först;-) Fin va?!

Altanbygge pågår

 
Nu är altan-/soldäcksbygget i full gång!
Mamma & pappa har varit här under dagen & påbörjat projektet. Det ska bli så härligt när det är klart..slippa all grus som kommer i tvättstugan, kunna sitta på trappen & inta morgtonkaffet, äta frukost & middag ute & framför allt ligga i solstolarna i den goa vindstilla hörnan!

Längtan efter lillasyster

 
♥Nu längtar vi efter dig lillasyster♥!
Går in i vecka 35 idag & nu börjar det verkligen kännas att det börjar närma sig! Ska bli så spännande att få träffa lilla prinsessan som gömmer sig i magen..vem är hon..hur ser hon ut..känna hennes mjuka hud & snusa i sig den goda babydoften
 
Idag var Eddie & Lova iväg med kompisar & Alicia & jag passade på att ta oss en spontan liten loppisrunda på Öland..dock inga fynd med oss hem, men det var mysigt i alla fall.
Började äntligen gundmåla stegen idag, men regnet gjorde att jag fick avbryta;-)
Fortsatte att läsa Zlatan i stället & nu är den utläst, mycket bra bok som rekommenderas om ni inte läst den!

Dagsregn..,

 
 
Det är så mycket jag vill göra nu, men inget blir gjort på grund av att det regnar typ hela tiden..idag har det varit värre än någonsin..dagsregn! Innan har man ju ändå hunnit med lite grann mellan skurarna;-)
 
Planen för idag var att slipa & måla min nyfådda gamla stege & klippa buskarna vid entrén..+ att gräset behöver klippas..men inget blev gjort.
 
Tog en liten tur till Modehuset med Eddie & Lova för kalaspresentinköp & sen medan hon var på kalas passade jag på att kika in på Janties antik & loppis i Svartingstorps mejeri..det ligger ett stenkast hemmifrån & ändå har jag aldrig varit där innan! Var ett par rum fyllda med fina grejer, men ändå inget som föll mig i smaken just idag, men jag rekommenderar ändå ett besök om man har vägarna förbi:-)
 
Ikväll fär det allt bli en blåbärspaj till kvällsfikat!

Blåbärslycka

 
Igår kväll tog vi oss en tur till blåbärsskogen & visst fick vi med oss några bär hem..det fanns fullt av dem!
Får nog bli ett par rundor till i dagarna så vi kan fylla frysen till alla goda pajer i höstmyset.
 
Dagarna går så himla snabbt nu så man knappt hänger med tycker jag! Daniel har börjat jobba igen efter semestern, så nu är det bara jag & barnen hemma. Fast han kommer få lite mer ledigt sen när bebisen kommer:-)
 
Barnen värdesätter lek med kompisar just nu så det blir mycket på hemmaplan. Jag försöker passa på att vila upp mig & har det skönt i badenbadenstolen med Zlatans bok mellan skurarna.
Har fått en gammal fin stege av mina föräldrar som jag tänkte försöka ta tag i att måla i morgon..om det blir målarväder vill säga;-)

Nya kökshyllan & kusinträff

 
Dagen & kvällen har spenderats i Köpingsvik hos kusin Daniel med familj. Vi, mina föräldrar, Ante med flickvän, kusin Johan med familj & kusinernas föräldrar var ditbjudna på grillat & fika!
Vädret visade sig från sin bästa sida & det var riktigt trevligt att träffas allihopa igen!
 
Idag bjuder jag på några bilder från köket & den nya kökshyllan som jag fyndade i veckan för ynka 50 kronor!
 
 

Fullt upp & ett nytt smultronställe

Idag bjuder jag på bilder från en lokal underbar butik i Unnaryd som vi besökte i veckan
 

Tvättmaskinen går varm idag med all tvätt från veckans resa..som tur är så har regnet hållt sig undan:-)
Alicia & jag tog oss en tur till City gross i förmiddags för att fylla upp kyl & skafferi, gjorde även världens fynd (engligt mig), lovar att visa en annan dag;-)
Nu är vi nyssens hemkomna från ett besök på Kalmar marknad. Inga fynd gjorda, men barnen köpte sitt lördagsgodis i ett av stånden i alla fall!
 
Resten av denna lördag får gå i lugnet & vilans tecken tror jag, för nu värker det allt lite i mina ben..igen;-)

Vallsnäs

 
Borta bra men hemma bäst!
Nu är vi åter i hemmet efter en härlig vecka på Vallsnäs camping. En camping i naturskön miljö som bjöd på fiske, bad & andra utflykter.
Tyvärr så har väl inte vädret visat sig från sin allra bästa sida, men några soliga stunder har vi fått & regnet har oftast kommit på nätterna.
Efter två heldagar på Ullared, ett besök på Liseberg, marknad i Unnaryd & lite annat smått & gott kände vi oss mätta & klara med resan & längtade hem till huset & Enzo! Min gravida kropp är väl inte sådär jättenöjd med att behöva gå så mycket som vi gjort, suttit i bil i flera timmar + att inte ha en ordentlig säng & soffa att vila upp sig i..med andra ord är jag rätt öm & längtar efter en skön natt i min egen säng!
 

Stora packar- & tvättardagen

Perfekt lunch varma lata dagar
 
Idag är det stora packar- & tvättardagen här hemma igen.
I morgon bär det av för en vecka med vännerna på Vallsnäs camping. På campingen ska vi bada, fiska & bara lata oss rejält! Sen tar vi dagsutflykter därifrån till Ullared & Liseberg bland annat..åhh det kommer bli en underbar vecka!
Hoppas bara min gravida kropp orkar med allt..har börjat märka tecken på åksjuka så fort vi sätter oss i bilen, har aldrig hänt förut..& det känns även när jag sitter vid ratten.., sen kommer det säkert ta ordentligt på krafterna att traska runt på Ullared & Liseberg i timtal..jag är ju helt färdig efter en timme på stormarknaden i vanliga fall;-) Men men jag får väl sikta in mig på varenda bänk & vila medan resten av gänget roar sig;-)

Lyxigt

 
Vilken underbar dag vi haft idag igen!
Började med ett besök hos barnmorskan, bebban växer precis som hon ska & mina värden var bara bra! Jag hade inte gått upp någonting i vikt på de tre senaste veckorna heller & det är ju skönt. Just nu ligger hon med huvudet neråt, men kan fortfarande flytta på sig om hon vill, men vi hoppas på att hon stannar i det läget;-)
 
Resten av dagen har tillbringats i brassestolarna med "Jag är Zlatan", har precis börjat läsa den idag & den verkar bra!
Eddie är på Getterö & är nu inne på sin andra övernattnings natt där, så honom träffar vi inte förräns i morgon kväll. Alicia blev hämtad av sin kompis idag & ska sova över i deras sommarstuga i två nätter.
 
Så då lyxade vi till det lite extra för Lova & åkte in & åt på Kinarestaurang!
 
Sen bestämde hon & granntjejen att Lova skulle sova över hos henne..så nu sitter vi här utan några barn alls!
Det är inte ofta så nu ska vi passa på att kolla på film:-)

Förtrollad!

 
Det är så underbart när man väl hittar en bok som man bara inte kan sluta läsa, det är inte ofta det händer, men idag hittade jag rätt igen!
Var på Ica & handlade & snubblade över ett erbjudande som jag inte kunde motstå & fick med mig Carolina Gynnings roman Laura - flickan från havet hem. Har sen dess suttit förtrollad & läst varje stund jag kunnat..härligt!
Så den rekommenderas varmt!
 
En annan nyhet för mig är förresten att jag fått veta att jag tål Delicatos chokladbollar! Har inte vetat om att de är glutenfria förut, men helt plötsligt gjorde jag den upptäckten & det gjorde mig väldigt glad!

RSS 2.0