Oväder

 
Mattan jag köpte till köket för ett tag sen får nu tjänstgöra i vardagsrummet..om det är tillfälligt eller för evigt har jag inte bestämt än.. Vår vanliga vardagsrumsmatta, en ljus ryamatta är i stort behov av en tvätt innan den får komma tillbaka.
Men jag tycker faktiskt att det blev fint så här med, kanske man skulle försöka hitta en bred trasmatta till köket i stället?
 
Ovädret Simone för förbi här igår kväll..fy sjutton vad det stormade, trodde nästan att taket skulle lyfta!
Vi halv nio upptäckte Daniel att vår studsmatta vänt runt & flygit upp i skogen.. Eftersom vi var oroliga för att den skulle få ny fart & åka ut på vägen var vi tvungna att ge oss ut & försöka plocka i sär den så mycket som möjligt, när blåsten tog i mellan varven fick man vara beredd att fly undan, så vi inte riskerade att få mattan eller träd över oss!
Lite senare hördes en jäkla smäll, då var det en stor tall som föll här precis intill i skogen! Även torkvindan vek sig & gick av..
 
Hittade för övrigt en sådan säng jag visade igår till Olivia på blocket..billigt & bra, ska se om vi kan hämta hem den nu i kväll eller i morgon:)
 

Inreda barnrum

 
Åh det märks att hösten är här, som vanligt blir jag extra sugen på att fixa & dona, möblera & göra i ordning!
 
Vi har börjat fundera lite på hur vi ska göra med barnrummen & det kan bli en omflyttning igen;)
Olivias "rum" där spjälsängen & hennes byrå står, är i dagsläget egentligen bara en "hall" eller en öppen yta..planen är att slå uppen vägg & sätta in en dörr där snarast (om jag får bestämma)
 
Som det är nu så har Alicia sitt rum nere & resten av barnaskaran sina uppe, men eventuellt blir det så att Alicia övertar Lovas rum & Lova tar det "nya" sen när väggen är uppe..kvar blir då rummet nere som skulle bli perfekt åt Olivia!
Det dröjer ju annars flera år innan hon kan leka i sitt rum om det är på övervåningen, det vore ju helt perfekt om hon kunde vara & leka nere, slippa alla hennes leksaker i vardagsrummet & köket+ att det underlättar väldigt mycket när hon ska börja sova i eget rum om vi är på samma våning.
Så kan de stora barnen husera på hela övervåningen:)
 
Vi får se..men givetvis har inredningstänket om ett barnrum till Olivia väckts till liv;)

Krupp

Tappra lilla unge
Igår fram på eftermiddagen blev Olivia sämre, febern steg & hon fick allt skrälligare hosta..
På kvällen blev det värre & värre, hon fick jobbigt med andningen & försökte kräkas flera gånger.
Vi gick ut med henne på trappen, men när det inte hjälpte så ringde Daniel till 1177. De tyckte att vi skulle komma in direkt med henne..
Farmor kom in & satt här med storasyskonen.
 
Väl inne på jouren hörde de direkt att hon hade krupp, efter en snabbsänka & undersökning fick vi gå vidare till Barnakuten.
Där fick hon mer febernedsättande för febern ville inte gå ner, kortison & inhalera adrenalin fyra gånger eftersom andningssvårigheterna inte ville ge med sig!
Hon blev även grundligt undersökt så det inte skulle vara något annat oxå..efter 3 timmar, kunde vi äntligen åka hem mitt i natten, med en utmattad liten tjej♥
 
Idag fungerar andningen ganska bra, febern har gått ner men hon är ynklig, gnällig, matt, är hes & har fortfarande skrällig hosta..

Personlig almanacka

 
Idag kom min fina almanacka med posten, jag kände att jag behövde en almanacka att anteckna i för att hålla reda på arbetsdagar & andra aktiviteter nu.
Har använt mobilen länge, men där blir det ingen riktig översikt & det saknar jag.
Så då fick det bli denna fina egendesignade & jag blev väldigt positivt överraskad över kvalitén på pappret:)
 
Lilla Olivia fick helt plötsligt feber mitt på dagen igår..jag tyckte att hon varit gnällig & ätit noll & ingenting..hon var skållhet i natt & jag tippar på att jag fick sova max en timme på hela natten!
Idag har febern stigit & hon hade 39 grader i förmiddags innan jag gav febernedsättande.. Stackarn..:(

Arbetslivet

Är sugen på att köpa ljung & höstpynta entrén ordentligt!
 
Här hemma njuter vi av mammaledigheten mer än någonsin!
 
Jobbade på vårdcentralen även i måndags & det gör att jag värdesätter tiden hemma lite mer.
Det är ett så jäkla kul arbete, omväxlande & det är underbart med alla komplimanger om att jag är duktig & att jag lär mig oerhört snabbt!!
Har torsdag på höstlovet inbokad för jobb också..hoppas på ännu mer sen & som sagt så hoppas jag ju på att få stanna för alltid, även om jag måste vara realistisk & förstår att så inte blir fallet..
 
Frågan är ju bara hur jag ska lösa allt?!
 
Tillbaka till gamla jobbet vill jag inte, inte ens för en liten tid.. Utbildningarna jag skulle kunna tänka mig att söka börjar dock inte förrän till hösten..
Så..vad gör jag från januari & fram till hösten?
 
Man skulle varit rik, då hade jag kunnat ta tjänstledigt & varit timvikarie på vårdcentralen..

Behöver påfyllning..

Titta vilka  snygga höststövlar & kängor det finns till Olivia nu..skulle vilja ha allihop;)
Lillsnuttan vilar middag & jag passar på att surfa runt lite..det är mycket som behövs nu i klädväg till den lilla busen.. Vantar, halsduk/polokrage, vintermössa & även vanliga innekläder.
Jag har ju ett Gekåsbesök inplanerat, men inte förräns om tre veckor, så lite måste vi nog fylla på med innan dess.. Det var riktigt kallt ute igår kväll när vi kollade på Lovas fotbollsträning, så vantar är i alla fall ett måste snarast!

Jobbar extra

 
 
Igår jobbade jag för första gången överhuvudtaget sen 1,5 år tillbaka & 4,5 år sen på just detta stället, Kvarnholmens hälsocentral!
Gud vad roligt det var, jag trivs verkligen superbra där!! Tänk om man kunde få lämna äldrevården bakom sig & fortsätta arbetslivet på en vårdcentral i stället..
Trots att det var så många år sen sist, så satt det mesta när jag väl började jobba..kul!
 
Olivia hade det jättebra med farmor hela dagen, det hade gått så bra så..bara lite mammasaknad när hon skulle sova middag.. Tur att vi har farmor som ställer upp som barnvakt, annars hade det inte varit möjlig för mig att jobba lite extra så här!
 
Nu ska vi njuta av mammaledigheten i tre dagar innan det blir jobb igen på fredag:)

Hösthelg

 
Vilken underbar hösthelg vi haft!
Igår började vi dagen på fotbollsplanen, Lova hade avslutning & fick pris. Sen bjöds det på bulle & saft.
 
När vi kom hem så fortsatte vi ute i trädgården, Eddie & jag klippte ner spireorna som står vid på framsidans entré & bar iväg med det till skogen.
 
Sen hade vi lördagsmys med filmkväll..Alicia valde film denna gång & det blev "Mammas pojkar".
 
Idag har jag fortsatt ute i trädgården medan Olivia lekt..hon älskar verkligen att vara ute!
 
Jag fortsätter att sälja av grejer här hemma..idag har jag sålt Alicias rid-säkerhetsväst & Olivias teutoniavagn. Det har i särklass varit den bästa vagnen vi haft genom åren, men nu tyckte jag att den är lite onödigt stor & tung när Olivia ändå sitter framåt..det är bättre med en nättare sulky.
 
Har liite pirr i magen inför morgondagens jobb..spännande & roligt, men samtidigt lite nervöst;)
 

Lite jobb i sikte..

Idag kom samtalet jag gått & väntat på..Thessan på Kvarnholmens hälsocentral ringde & frågade om jag ville jobba!!
Så på måndag & fredag nästa vecka ska jag dit & jobba för första gången på 4-5 år..spännande!!
Jag hoppas ju på att det kan ge något i slutänden att hoppa in lite under den här sista delen av mammaledigheten..
Lilla Olivia ska vara med farmor, det kommer säkert att gå jättebra & de kommer ha skoj tillsammans..men det kommer nog kännas lite jobbigt i mitt mammahjärta att vara i från henne så långa dagar..
 
Helgen är här igen, denna kommer nog bestå av lite gott & blandat. Lova har avslutning på fotbollen i morgon förmiddag, Alicia ska dansa & sen hade jag räknat med lite trädgårdsarbete.

Röntgen..

Tvättstugan..rogivande när den är tömd & städad!
 
Igår var det en dag då vi inte var hemma särskilt mycket.
Olivia & jag hade stämt träff med Jenni & hennes Tiam på Ikea på förmiddagen för att äta frukost ihop. Kul att höra om hennes senaste resa & skvallra lite tillsammans;)
Olivia lekte & röjde runt i lekhörnan.
 
Sen hann vi vara hemma en timme innan Alicia hade tid på vårdcentralen för sin handled..hon landade illa på den för över två veckor sen & den värker fortfarande så nu var det dags att kolla upp den!
Läkaren klämde & kände & misstänkte en spricka, så han skickade oss direkt vidare till Röntgen..vi laddade upp med frukt, godis & dricka & tänkte att vi nog skulle få stanna där hela kvällen..men det gick verkligen undan..efter 1,5 h var vi redan på väg hem igen!
Som tur var hade hon inga skelettskador..så nu blir det bandage, vila & smärtstillande ett tag så får vi hoppas att det ger med sig!

Shoppingutflykter

 
 
Igår var äntligen dagen kom som barnen längtat & haft nedräkning till..Ullared med mormor & morfar!
De övernattade från fredagen eftersom de skulle upp i ottan & ge sig av vid 4:30..
 
Daniel, jag, Olivia & farmor tog oss en utflykt till Kosta outlet för att få vårt shoppingbehov stillat;)
Jag gillar mest barnavdelningen med märkeskläder där..man kan fynda ordentligt!
Jag köpte termobyxor, baddräkt & två bikinibyxor från Pop, två ziptröjor från Geggamoja & en söt tunika..allt till Olivia. Farmor köpte en Juliatelefon till Olivia & så var hon snäll & bjöd på mat:)
 
Framåt kvällen kom de efterlängtade barnen hem med fyllda Gekåskassar..med kläder, leksaker, pyssel, mobiltillbehör, godis mm. mm. En lyckad & rolig resa för dom allihopa!!

Rapport från sjukstugan

Bytte ut leksaksförvaringen till Olivias leksaker..ordning & reda;)
 
Hej & hå från sjukstugan..nu har alla trillat dit mer eller mindre..
 
De sista två kvar var jag & Eddie, så nu var det vår tur.
Jag har mest febervärk & feber till & från, Eddie fick feber i går kväll & har varit mer eller mindre utslagen idag.. Olivias prickar är kvar, nu över hela kroppen inklusive ansikte & fötter..jag tycker de blossar upp mer precis när hon sover konstigt nog!
 
Jaja vardagen rullar på vidare ändå & idag var jag bara tvungen att baka bullar efter att varit sjukligt sugen på det i flera dagar. En plåt vaniljbullar & en plåt kanelbullar..mums!!
 
Nähä nu får vi ta & krya på oss..jag får spunk på att sitta "fast" innanför dessa väggar som jag gjort i två veckor nu!

RSS 2.0