Halloweenparty





Nu är vi tjejer hemkomna från Halloweenpartyt.
Det var häxor, djävular, prinsessor & spindeltjejer.
Jag & alla barnen gick ute & sa "bus eller godis" i 50 minuter medans Mia förberedde med glass inne. De fick ihop en hel del snask & var mycket nöjda med kvällen!!

Eddie & Daniel hade gjort i ordning vår pumpa & tänt ljus i den när vi kom hem.


Såå trött

Natten var inte den bästa precis, kunde inte sova på grund av min onda arm. Det känns precis som när jag hade fått en muskelbristning i armen + att den är superöm för beröring!!
Till råga på allt mår jag småilla hela tiden & har värsta febervärken i benen.. Så denna dagen på jobbet har jag klarat ut tack vare panodil!!
Två duschar & ett städ hade jag idag & det går ju inte direkt att göra med en arm;)

Nu känner jag mig supertrött & väldigt stressad.
Klockan halv sex ska jag & tjejerna vara hos Ella på Halloweenparty, jag ska hjälpa Mia eftersom Dennis inte är hemma. Alltså mindre ca en & halv timme kvar & då ska vi hinna äta middag, in till stan för att shoppa häxhatt & klä ut tjejerna!!
Gaaahhhh hur får man det att gå ihop??
Har känt stressen över detta hela dan, men som tur är har jag en snäll man som tog med Alicia in till stan nu så kan jag duscha & laga mat så länge=)
Då bör vi nog hinna..

Ont i armen!!

AJ AJ AJ!! Idag var det dax för mig att ta svininfluensevaccinet & det var inte en sån där jätteskön upplevelse direkt..
Det gjorde ont & värkte längs hela armen & ut i handen när sprutan togs & säkert en timme efteråt. Nu kan jag knappt använda armen & lyfta den är det inte tal om!!
Hoppas verkligen att det går över & att jag är bra i morgon.

Annars har jag jobbat i Läckeby idag. De var en man kort i Lindsdal så jag fick åka dit & jobba mellan 7-10 & sen resten i Läckeby. Det gick bra men lite surt när man inte är beredd på det.
I morgon är det jobb i Läckeby igen, & då vet jag att jag ska vara där=)

Slutade 15:30 & då var det bara att åka hem & hämta upp Eddie för att åka in på höstlovsdrillen. Jag handlade inför lördagens party så länge så nu är det gjort eller det mesta i alla fall.

Barnen har haft fullt upp idag med. Lova lekte hos Signe mellan 10-16, Alicia har haft Ella här & Eddie hade först drill & nu är han i Rockeby på höstpyssel med Lollo & ska sova över där inatt, i morgon ska de till ishallen & åka skridskor=)

Vattenpalatset










Nu är vi hemkomna & ser ut som russin allihopa efter att ha varit på Vattenpalatset i Mönsterås i 4 timmar!!
Verkligen ett paradis för barnen, mycket mer att leka i vattnet än i Kalmar. Temperaturen i luften var jättevarm & skön, ibland nästan för varm;)
Alicia kom igång & övade en hel del på att lära sig simma & flyta, hon gjorde verkligen framsteg idag=)

Utvecklingssamtal & överraskning

Denna morgonen har vi varit på utvecklingssamtal för både Eddie & Alicia.
De är jätteduktiga bägge två, starka & trygga som personer & bra kompisar!!

Nu har vi packat ner fika & badkläder för idag ska vi tillbringa vår tid på Vattenpalatset i Mönsterås!!
Barnen fullkomligt jublade när vi avslöjade vår överraskning i morse=)

Leos lekland















I fyra timmar har vi varit på Leos lekland idag & det har varit fullt ös hela tiden!!
Barnen hade verkligen jätteskoj & det fanns något för alla åldrar. Ingela & jag hittade en skön soffa att sitta & snacka i medan barnen öste runt, Daniel passade på att träna på behandlingsbadet & hälsa på gamla jobbet.

Höstlovsplaner

Denna veckan har ju barnen höstlov & jag har fått torsdag & fredag bokade för jobb än så länge. På onsdag har jag inte satt mig tillgänglig eftersom vi har utvecklingssamtal både för Eddie & Alicia, så då ska vi hitta på något extra skojsigt som vi inte har berättat för dem än;)

Kusin Ingela ringde nu i eftermiddag & hon & Lollo skulle till Leos lekland i morgon & undrade om Eddie ville hänga med. Det ville han ju förstås & vi bestämde att om jag blir ledig i morgon så ska även jag & tjejerna med!! Blir spännande att se hur det leklandet är=)

Ny hårfärg


Har suttit hos frissan i tre timmar idag!! Hade tid mellan 10-13 hos Samanthi på Åbergs för att färga & klippa håret. Hon verkligen jätteduktig & framförallt noggrann. Började med att förpigmentera håret för att det inte skulle bli grönt, jag var helt orange i håret & hade velat ta ett foto, men jag kom mig inte för;) Hon tog hårslinga för hårslinga så allt hår verkligen blev pigmenterat. Sen var det dags för färgningen, hon började med att lägga lite mörkare i hela hårbotten för att få lite djup i färgen & sen la hon på färg slinga för slinga. Håret blev lite mörkare än vad jag tänkt mig från början, men jag är supernöjd!!

Vintertid

Så var det söndag igen, det var ju alldeles nyssens jag sa till Daniel att "nu är det fredag igen, shit vad veckorna fullkomligt flyger fram" & så har den här helgen oxå bara försvunnit i ett nafs;)
Igår var det bara 2 månader kvar till julafton & barnen tog fram leksakstidningarna vi fick i veckan & började så smått göra sina önskelistor=)

Denna morgonen har varit ovanligt lång & det på grund av vintertiden förstås! Vid 6:50 gick jag upp för Lova var hungrig, då var ju klockan egentligen närmare åtta så så farligt kändes det ju inte.

Om en stund ska jag ge mig iväg till Knarrebo för att lämna Alicia hos en kompis, senare i eftermiddag ska jag in med Eddie till drillen som vanligt & passa på att veckohandla..måste bara göra matlistan först..

Har fått mycket att tänka på just nu, väga för- & nackdelar mot varandra på flera olika saker så mycket av min tid går åt att just dagdrömma & försöka få någon rätsida på saker & ting, men det är roliga saker så det gör absolut ingenting..men det tar vi en annan dag;)

Korvgrillning i kakelugnen



Skönt ute i skogen


Det blev ingen innedag som jag trodde innan, inte för mig i alla fall.
Jag blev i vanlig ordning rastlös & gick ut ensam i skogen för att hitta pinnar att tälja till grillpinnar, eller ensam & ensam, Lilo hängde med mig & busade runt bland löven & klättrade i träden=)
I nästan en timme var vi i skogen & även att det mer eller mindre ösregnade så var det skönt!!
När jag var klar med det fortsatte jag med att städa ute på altanen, jag plockade upp alla falläpplen, klippte ner båda häckarna som vi har vid stora entrén, samt räfsade upp alla löv som fanns i & runt buskarna..det blev två stora skottkärror.
Sen var det skönt att gå in, håret var så blött att det bara rann ner i ansiktet.. Nu blir det korvgrillning i kakelugnen!!

Ett lyckat drag




Resan till Ölands köpstad visade sig vara värt mödan!!

Äntligen hittade vi ett par snygga svartvita stövlar med foder inuti & även en stickad kant runt!!

Projekt gummistövel;)

Alicia är i "akut" behov av gummistövlar & då fodrade sådana. Vi har varit stan runt i alla skoaffärer & även på stormarknaderna som säljer skor i mataffärerna, men inga passar den unga damen. Nog för att hon är kräsen, men jag håller med, de gummistövlar som säljs nu är verkligen skitfula!! Starka färger blandade hur som helst & med töntiga mönster som inte passar en sexåring..
Idag tar vi sista chansen & åker över till Ölands köpstad, denna enda skoaffären vi har kvar!

Annars händer det inte så mycket här hemma på Slätgatan idag, det är grått & trist ute, så det får nog bli en innedag. Möjligtvis att jag tar tag i att städa på altanen senare i eftermiddag, vi ska ju ha gäster nästa helg så då kan det vara kul att slänga ut tidningsinsamlingen, tomma petflaskor & ölburkar som ligger där.

Ikväll har vi tänkt att grilla korv i kakelugnen, så vi måste ut & tälja varsin grillpinne oxå=)

Melomimfestivalen




I morse var vi & kollade på Melomimfestivalen på skolan här i Läckeby.
Det var åtta av 16 bidrag som gått vidare & som fick uppträda.
Ett av bidragen var Eddies grupp!! De var en grupp på fem stycken från klassen som dansade, mimade & drillade till Amy Diamonds It's my life.
Jätteduktiga var de allihopa & det var kul att se!!

Fröknar & annan skolpersonal brukar alltid komma fram till oss när det är något uppträdande & berömma Eddie att han är så duktig & har en naturlig talang för sånt här & att det säkerligen kommer bli något stort av honom & hans talang=) Idag kom till & med den nya rektorn fram till Daniel & sa att han hört så mycket om Eddie & att han var så duktig!! Såå stolta vi blir & är över honom!!

Vinterskoshopping


Idag har vi gått på röda mattan in på nya modehuset i Hansa city!!

Vi tänkte först att vi skulle vänta några dagar tills folkstormningarna lugnat ner sig, men sen visade det sig att Skopunkten & Din sko hade bra erbjudanden som vi ville kolla in eftersom barnen behöver vinterkängor alla tre.
Vi hittade till alla tre, så nu får vi bara hoppas att de duger i smaken & passar i storlekarna. De fordrade gympadojorna längst fram på bilden fick vi för 25:- på erbjudandet! Inte illa & Alicia behöver gympadojor & då är det ju perfekt att hitta så billiga nu när de behövde så många skor=)

Det var inte så himla farligt med folk ändå & då var vi där halv elva, bara en halvtimme efter öppning.
Vi passade på att ta ett varv inne i modehuset när vi ändå var där, jag tror det kommer bli jättebra!! Ett stort fräscht köpcenter med många bra affärer!! Kul=)

Sen åkte vi & fredagshandlade medan vi ändå var barnfria. Eddie & Alicia i skolan & Lova lämnade vi i Ugglerum hos en kompis innan vi åkte till stan.

Pumpor



Det blev ett besök hos Lena på hennes gårdsbutik i eftermiddag.
Vi behövde potatis, palsternacka & vitlök till dagens middag. Köpte även fyra prydnadspumpor till & en stor till trappen på framsidan, det är ju halloween nästnästa helg & då är det bäst att man har höstpyntat;) Vi ska även ha fest då, så då blir det extra kul att ha det fint!
Idag var hon inte hemma när vi var i butiken, utan istället fick vi väga & räkna själva & sedan lägga pengarna i en burk, haha så jag & barnen fick leka affär där ett tag;)


Skriver CV

Har suttit & ändrat lite grann i mitt CV. Hade visst glömt att lägga till att jag jobbat inom Landstinget i somras samt att jag numera har körkort!!
Passade även på att förnya presentationen lite med när jag ändå höll på.

Såg att det finns ett jobb som personlig assistent ute nu, visseligen i Mörbylånga, men jag tror nig att jag ska söka i alla fall..eller det SKA jag!! Har ju ingen erfarenhet alls som det men nån gång måste ju vara den första.
Är faktiskt öppen för det mesta just nu..i stort sett ALLT som ger pengar. Är det nån där ute som har ett jobb att erbjuda så tar jag det direkt;)

Om jag blir "ledig" i morgon (oktober verkar vara riktigt illa på jobbfronten) så ska vi gå & kolla på Eddie när han uppträder i Melominfestivalen på skolan=)
Han & några till från klassen har kommit med genom den audition som hölls förra veckan. De ska dansa, drilla & mima till en låt med Amy Diamond! Ska bli kul att se!!

Gick igenom

Yes yes, min lilla vita pärla gick igenom besiktningen med blankt papper!!
Jag visste väl att jag kunde lita på "henne";)
Så nu kan vi puttra framåt i ytterligare ett år utan problem hoppas jag=)

Visserligen var det ett litet hål på ljuddämparen, men det har vi misstänkt eftersom det låter lite extra när man kör ibland samt att vi nog snart behövde byta stiften..men annars PERFEKT!!

Håller tummarna

Jag håller tummarna stenhårt för att min lilla PUP ska gå igenom besiktningen nu i eftermiddag!!
Daniel & Eddie tog besiktningen medans jag & tjejerna ska åka in till simskolan=)

Salonger & lockar



Är så dödens trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Och givetvis även att jag är hemma idag har jag inte vilat! Typiskt mig;)

Vi tog en långpromenad ut åt Rockneby efter barnalämning & morgonkaffe, skönt väder fast grått & trist..men alltid lika skönt både psykiskt & fysiskt att komma in efteråt.

Sen har mamma hjälpt mig i frisörsalongsdjungeln att hitta nån ny att gå till för att färga/tona håret. Först tänkte vi ge oss på det själva, men efter lite forskning ska man inte göra det när man har så blekt hår som jag för det krävs förpigmentering för att inte håret ska bli åt det gröna hållet (som mitt brukar bli). Så därför ska jag gå till salong nu första gången, men sen kan man ju göra det själv.
Det blev Åbergs som får den stora äran på måndag förmiddag att snygga till mig!! Hoppas verkligen att det blir bra=)

På tal om hår, så ville tjejerna ha sina hår lockade med min locktång i morse innan dagis & förskola. De blev så söta så & tyckte det var kul med den extra uppmärksamheten vid lämningen=)

Leker lite..







Idag blev det inget jobb & det visste jag egentligen redan igår. Träffade en månadsanställd i bemanningen & inte ens han hade fått jobb idag, så då finns det ju defenitivt inget "över" till oss timanställda.

Sitter hemma & leker lite med Iphonens alla roliga fotoprogram.

Tomt här hemma

Nu känns det tomt här hemma. Alfons blev hämtad av Petra strax efter ett & det märktes direkt att något fattades...
Lova slog det hårdast på, rätt som det var kom hon rödgråten & var jätteledsen, hon saknade Alfons sa hon & ville att han skulle vara här!! Sötnosen!!

Vi hann i alla fall med att prova på att vara "hundägare" en jobbardag, för i morse ringde bemanningen 6:40 & undrade om jag kunde jobba 7-13.
Som tur var hade jag stigit upp i ottan för säkerhetsskull & rastat Alfons & var i stort sett klar.
Så idag är det Daniel & Lova som har skött om voffsingen=)

Nu har jag hunnit städa bort all grus & alla löv som vi dragit in under alla rundor vi varit ute;)

Nästa sak jag går & väntar på nu med spänning är att valparna ska födas=)

Fina ord att höra

Läste Petras blogg nyss, hon hade skrivit ett inlägg om mig!!
Ett sånt inlägg blir man verkligen jätteglad för!! Tack vännen=)
Detta skrev hon:

Guld värd

Det är min kompis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du vet inte vad du betyder för mig???!!!!!! Massor!!!!
Tack för att jag ha fått lära känna dig... Du är helt underbar....
(inte var dag man få höra sånt) =)

http://petrayngvesson.blogg.se

En natt till

Vi blir med hund ett dygn till!!

Petra ringde precis & hade svårt att lösa morgondagen med Alfons. Hon skulle hjälpa en vän med att vara barnvakt & visste inte vart hon skulle göra av Alfons.
Så vi löste det hela med att vi har kvar honom tills i morgon eftermiddag eftersom det går så himla bra..kul!!=)

Annars händer inte så mycket här idag, Eddie ska hämtas från Moa som han sovit över hos i natt & sen ska han på drillen. Då passar jag på att veckohandla.
Har skrivit en matlista för nästa vecka med. Det funkade skitbra med det denna veckan. Så himla skönt att inte behöva ödsla en endaste minut på att fundera över vad vi ska ha till middag!!

Hundliv

Dagen går åt till hundlekar & promenader & det känns underbart att vara "hundägare";)

Det är verkligen skönt att komma ut i ur & skur, det kan jag absolut vänja mig vid!!

Vi tycker att Alfons har kommit till ro, han stimmar & leker, har vilat i omgångar både i soffan, i hallen & på fällen.

Till & med Lilo & Alfons kommer överens!! De kelar & leker med varandra=)






Hundvakter

Nu har vi fått hem Alfons!!

Han ska stanna här ända tills i morgon eftermiddag. Barnen är i extas & tycker det är jätteroligt med hund. Alfons är glad & nyfiken på oss & huset & svansen går hela tiden=)




Städ- & fixdag

Vilket trist väder!!
Det bara regnar & regnar hela dagarna nu för tiden..

Idag har jag städat hela nerevåningen, tvättat, tumlat, vikt tvätt & plockat & åter plockat. Jag, Daniel & Lova har även hunnit med en runda på City gross där vi handlade fredagsmys & lite andra förnödenheter;)

Daniel har tänt kvällens brasa i kakelugnen redan, vi stängde av elementen för att kunna mysa med brasan hela kvällen utan att svettas ihjäl;)

Ikväll blir det tacos till middag, sen stundar Idol & årets första påse skumtomtar!!




Fick ett mail..

Fick ett mail av Eva, hunduppfödaren här om dagen. Valparna föds om ca en vecka så hon skulle bara dubbelkolla att min adress stämde tills hon ska skicka bilder på dem till oss.

Hon skickade även med en härlig bild på en tidigare valp.
Kolla på honom/henne, smälter man inte direkt?!
Det är just en sån här liten svart som vi önskar oss=)


Ovisst antal barn med sig hem..

När vi hämtar hem ungarna från dagis/skolan vet man aldrig hur många man får med sig hem.
Det kan bli allt mellan 0-6 barn, helt beroende på vilka som ska leka & vart de ska vara.

Nu i eftermiddag blev det 4 stycken. Eddie, Alicia, Lova & Signe!

Alicia & Daniel åkte raka vägen till tandläkaren där Alicia ska plasta sin två sista sexårständer.
Jag tog resten av ligan med mig hem för att äta mellanmål & glass=)


Svullen & öm mage

Min mage har börjat spöka nu igen.
Har isande ont i den mest hela tiden & den känns hård när man trycker på den & ser svullen ut.. Har ingen aning om vad det kan vara, får väl avvakta ett tag till innan jag går till farbror doktorn med den.. Men jobbigt är det i alla fall!

Så idag eftersom det inte blev något jobb bestämde jag mig för att göra ingenting! Bara vila upp mig & min svullna mage;)
Daniel är iväg på behandlingsbadet så jag är helt ensam hemma, skönt att bara ströglo på nyhetsmorgon & knappra lite på datorn;)

Söta små kompisar

Blev inget jobb idag, men nu har jag i alla fall slutat med att sätta klockan på ringning & gå upp för att göra mig i ordning så att jag är klar ifall de ringer. Nu sover jag tills telefonen ringer i stället.. Men det är ingen vidare bra sömn man får då, jag sover väldigt oroligt hela natten men det känns ändå bättre än att stiga upp så tidigt.

Fick sms av Petra i morse om att vi ska passa deras 12 veckors valp Alfons lördag till söndag!! Blir kul att känna på att ha hund igen=)
Barnen är jätteglada över det de med!! Blir spännande att se hur Lilo reagerar med;)

Vi har alltid sagt att Lova har ett speciellt förhållande till djur. Djuren dras till henne & hon älskar alla djur. Lilo till exempel är ju inte så där jättekelig av sig direkt & det är inte ofta som hon vill ligga nära oss..förrutom med Lova då! Det händer väldigt ofta att hon lägger sig hos Lova båda när hon är vaken & när hon sover.
Igår när Lova skulle somna la sig Lilo uppe vid hennes huvud & se somnade så gott tillsammans=)
(Av någon anledning skulle Lova sova med sin kofta på sig)



Lovas dagisfoto

Idag kunde vi se på Kungsfoto hur Lovas dagsifoto blev, vi har inte fått hem det ännu men ska beställa nu.


Ny hårfärg

Utväxten börjar bli outhärdigt ful nu så det känns verkligen dax att göra något åt mitt hår.

Jag har ingen lust alls att lägga en massa pengar på att få håret tonat på salong, eftersom jag sällan blir nöjd ändå. Så därför har jag börjat fundera på om man skulle vara så "modig" att våga fixa håret själv med hjälp av toning?!

Jag vill inte att det ska bli så mörkt som jag hade det förra hösten/vintern, utan lite ljusare, men ändå att det inte blir för stor kontrast med min riktiga mörka hårfärg.

Har kollat runt på bilder på nätet & funderar på nåt åt detta hållet, vad tror ni??




Kallt ute

Guuu vad kallt det är ute nu!!
I morse när jag skulle ge mig av till jobbet på cykeln, stod termometern bara på 2 grader..
Har haft tur idag i alla fall att jag inte haft så mycket "utearbete", bara en liten promenad på 15 minuter eller så, annars har jag mest varit inne.
Det var en hektisk dag med mycket "oplanerat" som hände & tog extra tid för oss allihopa, men vi löste det & jag kunde gå hem i tid.

Lova & Agnes ville leka idag, så jag tog med mig bägge hem från dagis. Eddie skulle "vara" lite vid affären så han fick jag inte med mig hem, & Alicia var bara hemma en liten stund innan hon åkte vidare till Ella.

Annars i kväll händer det inte så mycket, elda i brasan kanske & så funderar jag på att överraska min lilla familj med äppelpaj, Petras goda recept!!=)

Iväg på besök

Är ledig idag så idag ska Lova & jag åka till Mörbylånga för att hälsa på Petra, Tuva & Tindra.
Det skulle bjudas på äggmackor & äppelpaj..gott!!
Hoppas barnen leker bra idag så vi kan sitta & prata i lugn & ro;)

Lugn leksöndag

Här har vi en söndag i lekens & lugnets tecken. Barnen är hemma hos sina kompisar & Daniel & jag har det lugnt & skönt här hemma!
Eftersom vädret är regningt & tråkigt passade vi på att bara njuta av en film i soffan. Det kan man kalla lyx att kunna sitta & kolla på film mitt på dan!!

Barnen har helt fått "köpa hund" på hjärnan nu.
Efter gårdagens besök hos hunduppfödaren pratar de stup i kvarten om "ska vi köpa hund eller", när vi köper hund", "vad ska hunden heta" osv. Lika besatta som jag alltså;) Mina tankar går redan åt hundnamn;)

Om en timme bär det av att hämta upp alla barn, för att sedan släppa av Eddie på drillen medans vi andra veckohandlar på Maxi.
Jag har besrämt att NU får det vara slut på småhandlandet var & varannan dag! Vi handlar & handlar men ändå har vi aldrig någon middag att äta..
Veckomatsedeln är gjord, så nu vet vi precis vad vi behöver handla för hela veckans middagar & vi behöver inte fundera dag för dag på vad vi ska äta för nu är det redan bestämt.
Hoppas verkligen det funkar nu & att vi kan hålla det!!

Fotbollsavslutning, vernissage & kennel

I förmiddags var vi på Alicias fotbollsavslutning & hon fick stolt mottaga en stor medalj!!

Sen for vi vidare till Atelje Pärlgarn för att gå på Vernissage. Det var Lova & hennes dagiskompisar som visade upp sina fina tavlor!

Eddie blev hämtad vi elva av Jonna & Suss, de skulle gå själva på stan idag..Suss skulle gå hon med fast inte ihop med dem. Tänk att han är så stor nu att gå på stan själv!!

Vi har även hunnit med ett besök hos Ante. Dörifrån åkte sedan vi + mamma upp till Eva i Gelebo för att kolla på hennes fina hundar=)
En av tikarna får valpar om en vecka eller två & då ska hon maejla över bilder på dem till oss & så ska vi få komma & kolla då igen.
Det var ett gäng pigga, glada & fina hundar hon hade däruppe nu. Alicia & Lova ficka snart varsin favorit & gillade att kela med dem! =)

Nu blir det till att tända en brasa i kakelugnen, för fy sjutton vad kyligt det är ute idag..& vi som har varit utomhus i stort sett hela dagen.


Stolta medaljtjejer

Nu tar jag helg!!

Jaha, då har man jobbat klart för denna veckan..sköönt!! Ja eller det kanske blir något på söndag kväll eller natt för då är jag uppsatt, men inget jag vet om än i alla fall.

Idag var det en lite lagom tur 7-13.
Snart blir det fredagsshopping, vi behöver mat som vanligt & även fredagsmys såklart!!

Igår var jag på handledningsträff på arbetsförmedlingen. Hon såg mina chanser till att få jobb som mycket goda, NÄR det kommer komma jobb att söka!
Jag skriver bra ansökningar, är utbildad, har erfarenheter som är ovanliga i form av stickningsvana osv. Jag gör allt rätt för att få jobb sa hon & det låter ju skoj=)
Nu hoppas man & längtar bara tills det kommer ut lite att söka igen..

Filmkväll som blev karaokekväll

Igår blev det ju äntligen dax för Eddies efterlängtade filmkväll!!

Vid 18 kom sju glada kompisar & vi hade dukat fram chips, ostbågar, popcorn & läsk. Vi andra i familjen var beordrade att hålla oss på övervåningen.

När det hade gått 45 minuter på filmen pajjade väl givetvis vår dvd-spelare..så j-la typiskt!!

Men kvällen blev ändå jättelyckad för i stället för filmkväll blev det nu karaokekväll=) Jag tror faktiskt att det blev ännu roligare för dem med det, alla sjöng & dansade så svetten lackade på dem..temperaturen nere var inte speciellt sval när vi kom ner sen kan jag lova!!

Alla var nöjda & glada när de gick hem & det blev verkligen lyckat!

Jippi

Yes, nyss ringde de från Kvarnholmens häslocentral & undrade om jag kunde komma in & jobba 2-4 november!!

Gissa om jag vill det??!!

Höstfint

Igår eftermiddag stannade Eddie, Alicia & jag till vid Lenas gårdsbutik som ligger här på bonnalandet i Läckeby. Det är en kvinna som odlar egna grönsaker, potatis, blommor, pumpor & liknande, sen kan man även köpa ljus som hon har stöpt, krukor & allt möjligt. Billigt är det oxå!!
Vi köpte morötter, prydnadspumpor & en stor pumpa. Priserna på pumporna var hälften så dyrt som de tar på stormarknaden!!

Idag strosade jag omkring vid Hansa city medan Daniel var på behandlingsbadet.
Hittade äntligen gardinerna jag letat efter till vardagsrummet, plommonfärgade panellängder..billiga var de oxå, 99:- för 2 längder.

På vägen hem hyrde vi filmen Eddie ska visa i kväll på sin filmkväll, det blir High school musical 3. Hoppas det blir lyckat för han är jätteförväntansfull!!


Ser lite knöliga ut på bilden, men det ser bättre ut i verkligheten


Höstpynt

Shoppingtur med Emma

Idag har Emma & jag varit & gjort stan, det blev inget shoppat men kul ändå=)
Skönt väder hade vi med att strosa omkring i!!

Ungarna är upp på sina rum nu & Lova har kompisen Alice med sig hem. Själv sitter jag & tar igen mig en stund med en kopp kaffe efter dagens runda på staden.
Ska snart ta tag i att åka till Rockeby för att shoppa chips & läsk samt hyra en film till morgondagens filmkväll. Det är Eddie som har bjudit hem 7 kompisar på filmkväll mellan 18-20. Han kom på idén häromdagen & ville att den skulle bli av bums;) Eftersom han aldrig hade något "barnkalas" när han fyllde år tyckte vi att det var helt okej.
Så i morgon kväll sitter vi andra fyra i familjen uppe i Eddies rum & tittar på hans lilla tv medans han & hans kompisar tar över vardagsrummet!

Vill bara lägga mig ner & skrika

Ja, ibland känner man bara så & idag är en sådan dag!!

Jag var ju så glad över mitt förlängda lilla vikariat som jag fick veta i fredags, men helt plötsligt idag säger en i personalen att hon hört att enhetschefen sagt att just den "tjänsten" som jag går på inte ska ha någon särskild person utan de tiderna ska tillsättas dag till dag, beroende på om man behöver vara full styrka. Jag kände mig då som ett stort frågetecken & ingen av oss fattade någonting..

Försökte få tag i enhetschefen hela dagen dels på grund av det, men även eftersom jag gick in & kollade på mitt schema på bemanningen, & såg att där fanns inga tider inlagda..

När jag kommit hem i eftermiddags ringde hon upp & sa att allt var ett stort missförstånd från enhetschefen från Rockneby som jobbade för henne i fredags.. Jag skulle inte alls förlänga vikariatet, utan det stämde som de andra i personalen hört.. Men att de var jättenöjda med mig & kommer skriva mig som den vikarie de helst vill ha in när det behövs, det är ju i & för sig kul, men jag VILL ju ha ett schema!!

Nu har allt lugnat ner sig lite, vi har varit i simhallen med barnen..men det känns ju självklart surt!!
Pratade även med chefen för nattpatrullen i morse & hon skulle rekommendera mig till bemanningen, så vi kan ju hoppas på jobb där annars..

Väntar på att jobba

Jag jobbar i kväll 15-22, därför känns det mest som om att man bara går & väntar på det.. Det är lixom ingen direkt idé att hitta på nåt.. Skönt är i alla fall att man nu utgår direkt från Läckeby nu igen istället för att åka till Lindsdal som det har varit i ett halvår, så nu kan jag gå eller cykla till jobbet & det är smidigt!!

Jag började morgonen med att göra en ordentlig söndagsfrukost till familjen med tända ljus & massor att välja på att äta. Dukade fram bröd & alla dess tänkbara pålägg, ost, gurka, mimosasallad, kalmarkorv, skinka, leverpastej, ägg. Det var uppskattat, blir mycket godare när allt ligger framme på bordet sådär!!

Lova gick upp till Eddie & Alicia på morgonen en stund idag, men sen kom hon tillbaka & la sig hos mig & sen fick jag väcka henne 9:40!! Trött liten tjej;)

Annars håller jag på att tvätta som vanligt & har just städat nere. Eddie fick ett riktigt städryck igår & storstädade sitt rum, jättefint blev det=)

Jag gjorde smörgåstårta till middag igår ju, men det blev lite av en besvikelse tycker jag. Den var lite lam i smaken & det kändes som det var något viktigt som saknades..den gick helt klart att äta men var inte så god som jag hade hoppats. Får prova vidare en annan dag med ett nytt recept.
Vi bjöd även in farmor & farfar på lite fika igår eftermiddag, det var trevligt. Det var ett tag sen vi träffades nu även att vi bor så nära!

Höstblommor

Trotsade regnrusket & gick ut & planterade mina nya blommor.






Riktigt höstrusk

Idag medans Alicia var på barnkalas åkte vi andra in till Maxi för att handla lite.
Det blev lite middagsmat, lördagsgodis & några plantor som jag ska plantera senare i eftermiddag. Jag får väl trotsa regnet & gå ut en stund;)

Jag har precis smetat ihop en hemmagjord smörgåstårta! Har inte gjort det på säkert snart 10 år sen & hoppas på att jag lyckats;)
Den ska få & smaska till sig nu, så ska vi avnjuta den i kväll!=)

Annars händer det inte så mycket denna lördag, brasan i kakelugnen är tänd & vi ska bara mysa hela dagen tror jag.

Vinteroutfiten klar

Äntligen har vi handlat klart alla jackor & termobyxor till barnen!!

Nu återstår bara skor, mössor & vantar.

Vi hade en väldans tur idag när vi kom till Stadium för att kolla på en jacka som Alicia ville ha. Dagen till ära var det erbjudande på just den, 199:- istället för 399:-..inte illa va?!
Det är en vit jacka med lurvig luva, jättefin även om vitt kanske inte är vinterns mest praktiska färg;) Till den köpte vi ett par svarta termobrallor.

Tjejerna & jag hittade även en "pysselbok för prinsessor" som Emilia får av Alicia i morgon på barnkalaset & sen shoppade vi kex & ost till kvällens ostbrickemys!!=)

Eddie var för övrigt jättemissnöjd med dagens vandring!!
Det var en tillfällig fröken som hade klagat & gapat på dem att de inte kom fram i tid & då var de ändå inte bland de sista, hans egen fröken låg till & med längre bak i fältet!!
De hade varit jättemånga som inte hade fått äta sin lunch som vaktmästaren kom med, för det hanns inte med.. Va fan, kan man bli annat än vansinnig?! Har lust att ringa fröken & fråga vad det är frågan om & vem den där jädra andra fröken är..men det känns inte fullt rätt att göra det en fredag, så det får väl vänta tills måndag. Men en sak som är säker är i alla fall att Eddie aldrig mer vill gå på vandringen & planerar redan att vara "sjuk" nästa år! Så ska väl ett barn inte behöva känna??


Alicias nya jacka

Jag har fått förlängt!!

Nyss ringde enhetschefen i Rockneby & sa att hon idag jobbade för enhetschefen i Läckeby. Hon berättade att mitt vikariat hade glömts att förlängas.. Så jag skulle egentligen jobbat kväll nu!!
Ha ha, nu hade de som tur var ordnat någon annan för mig i kväll & i morgon eftersom det blev med så kort varsel, men på söndag kväll går jag på igen!!

Jag som har gått här & väntat på att vikariatet skulle förlängas, även om det bara blir till den 15 oktober, så är det bättre än ingenting.. & då har de tänkt att förlänga det hela tiden, men glömt bort..haha det är nästan skrattretande, men jag är såklart jätteglad!!=)

Skolfoton

Skolfotona låg i brevlådan idag!!

Både Eddie & Alicia blev bra på korten & jag är nöjd, kul med lite nytt i ramarna!!=)

Nu väntar vi bara på Lovas, hon ska ta sina på måndag så det dröjer ju ett tag till;)

"Ledig"

Det var herrans vad vårdpersonalen i mitt tema höll sig friska denna veckan;)
Har varit uppsatt som tillgänglig både dag & natt hela veckan & ändå bara fått jobba måndagen.. Får hoppas på en bättre vecka nästa vecka.
Man kan ju tänka att det skulle vara skönt att vara "ledig" så mycket som jag varit denna veckan, men det känns inte alls som om man är ledig eftersom man inte vet något från dag till dag & eftersom jag varit uppsatt även på nattjobb, så man känner sig aldrig "säker".

Idag är i alla fall Lova ledig, så då känns det lite mer som ledighet.
Hon & jag har bakat ihop en deg till chokladsnittar som just nu ligger i kylen & vilar en timme så snart ska vi baka ut dem & grädda.

Vid 12:30 ska jag hämta Alicia, då ska vi åka in till stan & få klarhet i hennes vinterkläder en gång för alla! Hon har valt en vitrutig vinterjacka men har ännu inte hittat några termobyxor som hon vill ha till (är väldigt kräsen & bestämd den unga damen), så vi ska kolla om det & hittar hon inga byter vi jackan så får hon tänka om helt hur hon ska ha det.. Hoppas det går fort;)
Vi ska även köpa födelsedagspresent till en av hennes klasskompisar som ska ha kalas i morgon.
Sist blir det ett beösk på Maxi för att inhandla ostbricka till fredagsmyset=)

Eddie är iväg på vandringen nu & det kändes jättebra att skicka iväg honom i morse när jag visste att han hade riktiga skor & var rejält påklädd!! Fint soligt väder får de ju med, även om det är lite kyligt.

Nya dojor

Medan Alicia dansade i dag sprang Eddie, jag & Lova in på Euro sko på Giraffen för att köpa Eddie ett par nya skor.
Det blev ett par fodrade gympadojor i skinn som skulle vara hyfsat vattentäta..perfekt för hösten & vintern=)


Eddies snygga skor

Höstruskigt väder till & från idag


Regnet & haglet bara vräkte ner


Hagel

Halta-Lotta

I morse när jag vaknade smattrade regnet ordentligt på fönsterbläcket! Ganska så mysigt idag kanske, men jag tänkte direkt på i morgon när Eddie ska gå på vandring med skolan.. De ska vandra hela dagen på Ostkustleden från Drag & ända till Horsö!!
Det är inget vidare om vi vaknar till samma smatter i morgon då..
Svårt med kläder oavsett väder tycker jag. Har ingen aning om vad han ska ha på fötterna ännu, gummistövlar kan man ju inte gå i så långt & några gympadojor har han inte, utan de skor han använder just nu är ett par tygskor & de lär ju bli dyngis direkt!! Hmm jag har dagen på mig att fundera ut en bra lösning.

Själv haltar jag som värsta halta-Lotta här hemma!!
Jag steg så fruktansvärt snett ner för ett trappsteg igår kväll & har konstant illvärk hela tiden. Hela natten har jag haft vaninnigt ont nere i fotleden & uppåt smalbenet=(
Idag funkar foten inte riktigt att gå på eftersom det gör så ont, men det syns inget direkt tycker jag..ingen vidare svullnad eller missfärgning så det är nog bara en rejäl vrickning.

RSS 2.0