Långe Erik & Trollskogen


Långe Erik




Vraket sen 1926


Brunnen med övernaturliga krafter



Tack älskade barn för en underbar dag!

Idag gjorde vi en spontanutflykt till Långe Erik & Trollskogen!

Först besökte vi Långe Erik & tog en glass på bryggan.

Sen for vi vidare till Trollskogen.
Det fanns tre stigar att välja mellan & vi valde den längsta på 4,5 km. Jag blev riktigt imponerad av barnen som gick & gick utan att klaga en enda gång!
Fanns mycket spännande att upptäcka längs vägen, bland annat ett gammalt vrak sen 1926, krokiga "trollträd", Hjerteskeppet med brunn som hade övernaturliga  krafter & mycket annat.

Vi hade en mycket lyckad dag med glada miner & nöjda barn..plus en supernöjd Enzo som fick mycket motion;)

Marknadsdag




Mina fina marknadsfynd

Idag har det varit marknad här på ön. Jag, barnen & mamma gick iväg redan tidigt på förmiddagen för att hinna tillbaka innan det blev föör varmt.
Barnen handlade armband, ballong, snäckor & marknadsgodis såklart, medans jag fyndade en underbar stråväska som vi kan ha som strandväska samt en söt flaskkorg från Miljögården.

Resten av dagen har vi varvat mellan sol & skugga & badvaktat barnen som har badat i stort sett hela tiden;)

Nu blir det "Leila bakar i Frankrike" & lite mer tv innan de ljusblå slår igen för idag!:)

Sol & bad






Livet leker & vi njuter!

Dagarna går & vi har det så bra så här på Öland.
Det blir mest bara sol & bad nu när vädret är så fint! Idag lämnade vi campingens bad för att prova Köpingsbadens strand som är betydligt större & mer långgrund..lite utlandskänsla fast ändå inte i närheten av Böda. Vi la oss ute på bryggan & där hade vi full koll på barnen som var i mest hela tiden:)

I morgon är det Borgholms marknad, så då tar vi oss en runda på den hade vi tänkt!

Lyckad midsommarafton







Vilken härlig midsommarafton vi hade..vädret var perfekt om man bortser från lite vind, men regnet uteblev & allt var perfekt!
God mat som intogs vid långbordet nere vid havskanten..sen blev det jordgubbar med glass & resten av kvällen tillbringades med god dryck  trevligt sällskap.
Lyckat både för barn & vuxna!



Glad midsommar






Glad midsommar på er allihopa!

Internet funkar lite som det vill här just nu, så det blir inte så tätt mellan inläggen som jag skulle vilja, men nu kommer ett i alla fall;)
Midsommar firar vi traditionerligt på Blå rör & kommer så småningom duka till långbord för att avnjuta den goda midsommarmaten.
Hittills har vi mest latat oss, men jag har även hunnit med att binda blommor på tjejernas diadem i stället för kransar..bilder på de söta barnen kommer senare:)

Nu är det i hög tid att förbereda maten & locka håret!

Ha så trevligt!

Lata dagar



Nyaste numret av "Drömhem & trädgård" & kaffe i sötaste muggen från Miljögården

Semester & lata dagar..så härligt!
Njuter av lugnet i husvagnen på Öland & tar dagen som den kommer..precis som det ska vara när man är ledig!
Vi har hunnit med att utflykta på norra Öland & favoritbutiken Mittbrodt har jag inte besökt mindre än fyra gånger bara på dessa 6 dagar;) Igår var vi hemma för att tvätta lite & då svängde vi runt ännu ett favvoställe..nämligen Gårdby kafé- & lanthandel:)
Blev inget shoppat för mig denna gången, däremot köpte mamma fina skålar från Ib Laursen.

Idag hoppas jag att vi får njuta i solen & bättra på brännan lite:)

Shoppingutflykt






Bilder från favoritaffären Mittbrodt

Semestern är i full gång & jag bara njuter!
Idag har mamma, jag & barnen gjort en utflykt till norra Öland. Vi skulle leta efter mysiga shoppingställen runt Böda & i Löttorp. Vi gjorde några stopp, bland annat på Company som nu utökat med 200 kvadratmeter inredning & ett mysigt ställe som vi inte visste om, Korg- & hantverkshuset.. Barnen köpte lite strandprylar men fynden uteblev för min del. Ett fikabesök på fiket i Löttorp hann vi oxå med:)

När vi väl var hemma igen "smet" jag iväg en stund in till Borgholm för mig själv. Det blev givetvis ett besök i den absoluta favoritbutiken Mittbrodt..där hittar man alltid fynd;)

Sommarlov


Mina älskade barn!

Igår var det skolavslutning & vi fick avnjuta både "Den blomstertid" & alla andra traditionella fina visor som hör sommaren till.
Efter avslutningen i kyrkan & kramkalasen med fröknarna bar det av över till Öland & husvagnen.
Nu har vi två underbara veckor framför oss i husvagnen då vi bara ska njuta & koppla av..härligt!

Dagens lunch





Hade ingen vidare matlust idag, men äta måste man ju så vad passade inte bättre då än jordgubbar till lunch!
Fräscha nyplockade jordgubbar härifrån Läckeby..mums!

Man kan nog säga att jag har börjat min semester nu..eller egentligen i morgon, men nu är jag hemma & ska inte jobba igen förräns om ungefär fem & en halv vecka..guuuu' vad skönt det ska bli:)

Kalas




Blåbärscupcakes med creme cheesefrosting & Choklad- & lavendelcupcakes med choclatefrosting bjöds till fikat


Spännande med paket:)

I går kväll höll vi kalas för Eddie.
Våra föräldrar, syskon & kusiner var det som kom för att fira elvaåringen!
Eddie själv hade bestämt vad vi skulle bjuda på & det blev baguetter & ciabatta som gästerna själva fick fylla med valfri fyllning samt blåbärspaj med vaniljsås & så cupcakes..de var dock inte beställda av honom utan de fick bli lite vid sidan av för jag tyckte det;)
Många fina presenter & mycket pengar senare somnade han nöjd & lite pirrig inför vårt firande i morse;)

Grattis Eddie 11 år




Lyckliga nyblivna föräldrar till lilla Eddie

För elva år sen ändrades våra liv exakt den här dagen, det var dagen då vår underbara Eddie föddes!
Det var elva år sen livet började på riktigt..barn är meningen med livet!

I morse firade vi vår elvaåring med paket & skönsång på sängen, släktkalaset hade vi igår så idag blir det kalas för oss själva. Eddie har beställt önskemat & kladdkaka till kvällsfika:)

Förberedelser inför kalaset




Beställning på armband som studentpresent

Just skickat väg Eddie till skolan i full mundering för att vandra i 7 km..synd bara att det har regnat inatt & hela morgonen, även att det är uppehåll nu så är ju gräset dyngsur. Fast han kanske klarar sig från blöta fötter eftersom vi plastade in dem;)

Lova & jag är lediga idag & vi ska roa oss genom att ta en sväng till Ikea för att köpa förvaring till husvagnen, städa hela huset inför kvällens kalas samt hinna med en fika med bästa Sanna & Elin efter lunch..antar att det bara är att sätta igång nu då!;)

Det doftar lavendel i mitt kök




Gick till jobbet idag, men mådde inte alls bra.. Kände mig olustig & darrig, tror kanske att det har att göra med det sorgliga som händer runt oss just nu.. Hoppas & håller tummarna för bra besked snarast!

Efter jobbet tod jag med mig Eddie & Lova för att handla inför morgondagens elvaårskalas. Glömde givetvis litegrann & får ta en runda i morgon med;)

I kväll fick jag sug efter att baka Cupcakes igen, denna gången fick det bli Choklad- & lavendelcupcakes..hoppas de smakar lika gott som det doftar i köket just nu! I morgon rör jag till frostingen som ska på.

Mitt gamla fönster




Idag kom mitt älskade fönster upp & får pryda väggen i vardagsrummet

Mår lite bättre idag så i morgon får det bli jobb igen..skönt! Ännu skönare är att jag endast har tre arbetsdagar kvar innan semestern;) Åhhhh så skönt det ska bli!

Idag har jag tittat på när mannen har städat ute på vår stora inglasade altan, ja eller jag har hjälpt till lite grann;) Eddies elvaårskalas ska vi ha på tisdag kväll & då ska vi sitta där ute.

Cupcakes






Är fortfarande inte pigg, utan snarare lite sämre idag så jag sjukanmälde mig från jobbet.

Men det hindrade inte mig från att baka Cupcakes till Eddies kalas.
Det är första gången jag ger mig på att baka Cupcakes & det kommer sannerligen inte att bli den sista! Jag använder ju glutenfritt mjöl eftersom jag är glutenintolerant sen typ 32 år tillbaka & jag tycker ofta att mina bak blir mer eller mindre misslyckade..men dessa godingar passade perfekt att baka även med glutenfritt mjöl:)

Gjorde Leilas grundrecept med blåbär i & så även hennes kladdkakemuffins. Nu ligger de i gott förvar i frysen & väntar på frostingen som ska på på tisdag;)

Spara på solen



Dekorativa citroner i finaste trådfatet från Madam Stoltz

Sköönt när naturen sköter vattningen av mina blommor & planteringar..annars har det ju blivit en del vattnande med vattenspridaren den senaste tiden;)
Inte för att jag "gillar" regn mer än sol, men vi måste "spara" på solen lite tills min semester;)

För övrigt mår jag inte så bra.. Dels är det mycket runt omkring som är kämpigt & ledsamt & dels har jag åkt på nåt. Känner mig dassig..trött, värk i kroppen & huvudvärk.. Men det går ju över.

Hoppas ni får en underbar helg allihopa!

Livet är skört



Fyndade dessa charmiga fönster i Borgholm i helgenför endast 75:- styck!
Ska slipa bort färgen & ta bort glaset, sen blir de finfina att hänga på väggen.

Just nu är det inte mycket som känns roligt.. Det har hänt tråkigheter runt omkring oss & inget annat känns något vidare viktigt för stunden..

Samtidigt måste man försöka få vardagen att gå runt & nu har vi fulltecknat schema var & varannan dag & jag vet inte hur vi ska få tiden att räcka till. Det är avslutningar på allt möjligt, föräldramöten, barnkalas, Eddie fyller år, släktkalas, presentshopping, städning, bakning, smyckesbeställningar & så allt annat med jobb & det vanliga livet.

Det enda som är väsentligt är att allt blir så bra det kan bli & att vi finns där för de som har det jobbigt!

Semesterkänsla







Vilken ljuvlig helg vi har haft!
Riktig sommarvärme & semesterkänsla. Barnen har badat oräkneliga gånger & vi vuxna har njutit av solen varje minut & bara latat oss i brassestolarna:)

Räknade dagarna till semester..endast 10 dagar kvar nu..jippi!!

Lugna gatan


Det växer & frodas i mina pallkragar






Det är tomt här hemma nu & det känns lite konstigt..anledningen är att barnen & hunden åkte med mormor & morfar till husvagnen redan igår kväll! Kvar hemma är bara D, jag & katten.. Det är lugnt & ser fortfarande nystädat ut..konstigt & ovanligt;)
I morgon efter vi jobbat klart styr vi kosan mot Öland vi med & njuter i fulla drag av solen & värmen!

Vi fick ritningen på vårt förhoppningsvis kommande utbygge nu i eftermiddags. Såå häftigt att se det på papper & det är mycket lättare att föreställa sig hur allt kan komma bli & hur man kan fortsätta planerandet av köksutformningen!

Skattletarjakt






Har haft en underbar förmiddag med Jenni & barnen.
Vi tog en shoppingrunda & var lite här & var. Stannade även till vid Ikea & lät barnen leka av sig en stund inne på lekrummet medan vi strosade runt ett varv, sen fick det bli den klassiska korven till lunch;)
I slutet på vår runda gjorde jag minsann några fynd! Har länge letat efter en finare sockerkaksform & idag sprang jag på den ultimata (i mitt tycke) för endast 10 kronor, lyckades även få med mig en potatispress för en tia den med & 22 fina kakformar för några småpengar..alltid lika kul att fynda!:)

Nu har jag fullt hus, 5 barn som springer i vattenspridaren & ropar efter mellanmål..så det är bara ut & servera;)

Sommartider!


Sommartider hej hej, sommartider.. Äntligen är de här..våra bästa månader på året & nu är det officiellt SOMMAR!

Börjar sommarens första dag med att vara ledig..perfekt;)
Lova & jag ska ta oss en liten utflykt med Jenni & hennes miniprins. Det blir skattletarjakt på bland annat Retrå & Stadsmissionen tror jag.
Hoppas på att hitta något fint fynd!;)

RSS 2.0