Rensar & tjänar pengar..

 
Även att jag & barnen är lediga hela tiden nu så är det ändå något speciellt med helgerna! Skönt med lite avlastning, även om Olivia är världens bästa, gladaste & enklaste unge, så är det skönt för mig att kunna koppla av en stund utan att tänka på om hon stoppar något i munnen, eller klättrar i trapporna osv.
 
I förmiddags åkte jag & alla barnen in till Giraffen för att handla & sen gick vi in till farmor allihopa med lite köpefika för att träffa hennes lilla kattunge..åhh så söt! Alicia är helt till sig & har pratat nonstop om denna lilla goding.
 
Sen tog jag äntligen tag i Lovas gamla Emmaljunga scooter..håller på att tvätta tyget på den för att lägga ut den för försäljning. Jag har även tagit fram amningskudden & babynestet jag sydde (& aldrig använde) för att lägga ut på Tradera & andra försäljningsställen..funderar även på att sälja vår fina skötväska som inte används längre..
Alla slantar är välkomna till köpet av en ny vagn:)

Marknad utan vagn

 
Idag var det dax för säsongens marknadspremiär för oss, Algutsrums marknad.
Jag & barnen åkte dit & gick runt på lite över en timme..mycket folk var det & som vanligt blir jag tokig på folk som bara står i vägen;)
Fick med mig hem det gamla vanliga, brända mandlar & stänger..men i år blev jag även positivt överraskad när jag hittade saltlakritsremmar som var glutenfria, mitt livs första! Förra året hittade jag hallon & cola,men det var inget för min smak..men denna däremot gick hem!
 
Efter mycket velande fram & tillbaka har jag bestämt mig för att sälja Olivias "shoppingvagn"..hon gillar inte att sitta i den pga av att den bara är vänd framåt. Hon är alldeles för liten för att inte se oss & det slutar alltid med att man får bära henne.. Så sagt & gjort slängde jag ut den på Blocket & Facebook. Några timmar senare var den paxad av en tjej i Göteborg som kommer hit nästa helg till svärföräldrarna, så en handpenning får jag nu & resten vid leveransen:)
Så nu ska vi ha en mindre vagn med vändbar sits i stället (vilket var lättare sagt är hittat)..det ser jag fram emot! Idag fick jag bära runt på Olivia på marknaden eftersom jag inte ville använda shoppingvagnen längre när den är såld & Teutonian får inte plats när alla barnen är med..det var tungt i slutet vill jag lova;)

Bilder & super 8

 
Idag får ni se några av mina instagrambilder från midsommarfirandet på Böda..så härligt så man redan längtar tillbaka! Vilken tur vi har som älskar camping- & husvagnslivet hela familjen!
Nu blir det några veckor på hemmaplan till Daniel har semester, men redan hans första semesterdag drar vi till Skara för att besöka sommarlandet i två hela dagar..det ser vi fram emot:)
 
Mina föräldrar har letat fram alla våra gamla super 8-filmer & lagt över på en skiva..Ante & jag fick vi varsin & igår kollade vi på den för fösta gången. Guud vad roligt att se episoder från när mamma var gravid, när jag var nyfödd & tills jag var 4-5 år!! Roligt att se släktingar & vänner från barndomsgatan!
Och jisses vad Olivia är lik mig när jag var liten..som en kopia!!

Semester på Böda

 
Oj vilket blogguppehåll det blev! Jaja, jag får väl skylla på att jag har haft mycket att göra..först all packning i flera dar med milslånga packlistor inför husvagnssemestern på Böda sand & sen hade vi inte ens datorn uppe under tiden vi var där.
Men nu är jag tillbaka:)
 
Vi var på Böda mellan torsdag & måndag..det var så härligt att komma bort ett tag & njuta av det lata campinglivet!
Midsommar på Böda är alldeles perfekt, massor av aktiviteter för hela familjen. Barnen var t ex med i Let´s dance-Tobias Karlssons "dansskola" där alla fick lära sig att dansa bland annat Gangnam style, sen hade vi köpt till poolpaketet & var vid poolerna varje dag. Eddie hittade kompisar så honom såg vi knappt röken av..(därav inga foton på honom)
Olivia tyckte att sandstranden var superläskig & riktigt rös i hela kroppen när hon fick känna på den;)
 
Nu är vi hemma igen & jag har tvättat oräkneliga maskiner igår & idag..men nu är det gjort!
Eddie är iväg hos en kompis & tältar & Alicia sover i sin kompis sommarstuga..så i kväll är det extramys med Lova:)
 

Trettonårskalas


Vi bjöd på "fyll din egen baguette/ciabatta" & marängtårta med citronkräm
 
 
Vilken fullträff vi hade med vädret på gårdagens kalas! Solen sken hela dagen & himlen var klarblå, perfekt för ett planerat utekalas!
Vi dukade upp i skuggan under frukträden & mellan mat & fika drog vi oss ut i solen..så härligt!
Eddie önskade sig endast pengar för att köpa en iPad mini för, så efter kalaset åkte han, Daniel & tjejerna in till Media markt för att köpa en:) Lyckan var stor..som han längtat!
 
Idag får det bli städning av husvagnen inför vår Böda-resa & så ska jag nog börja skriva packningslistor så smått..det är en hel del som ska packas nu när det är första resan för säsongen!

Tonåring

Helt galet, nu är vi tonårsföräldrar oxå, idag fyller vår älskade underbara Eddie 13 år!!
Tretton hela år har gått sen vi blev föräldrar för första gången & den lilla killen kom & berikade våra liv!
Nu har han blivit en otroligt fin, mogen, ansvarsfull ung man med stor begåvning i bland annat musik, teater & skolarbete.
 
Idag firar vi hela dagen lång..startade med sång & paket på sängen & om några timmar kommer nära & kära för att fira:)
 
Vi älskar dig!!

Skolavslutning

 
Skolan är slut & nu väntar ett långt & skönt sommarlov för barnen!
Vi hade skolavslutning traditionsenligt i Åby kyrka i morse, lika stämningsfullt & fint som vanligt. Alla klasserna sjunger & är så duktiga!
Eddie överraskade oss rejält genom att spela Hallelujah på piano, han fyllde helt ensam hela kyrkan med sitt fina pianospel..det kändes stort! Jag har frågat honom om han skulle sjunga eller spela något solo, men han har nekat & gjorde det till en överraskning i stället♥ Underbara begåvade unge!
Efter kyrkan var det firande & kramande i respektive klassrum & allra sist tårtkalas.
Nu ska vi bara njuta så mycket som vi bara orkar!!

Önskedrömmar

 
Grythyttan-kopia, Rusta 2995:- just nu
 
 Så här har vi det idag..har även provat att snurra möblerna, men då känns det lite trist med en soffrygg mot en..kom gärna med förslag hur vi kan göra om ni kommer på nån lösning
:)
 
Jag önskar mig nya möbler till altanen, just nu har vår superfina grupp med bord & två soffor som pappa byggt till oss..den passar verkligen in & är jättefin..men tyvärr blir det lite krångligt för oss att sitta där & äta. Det är omständligt att knöla in 3 personer i varje soffa & när man väl satt sig, får man sitta där man sitter, annars måste alla andra flytta på sig.. Jag vill så gärna sitta ute å äta, både frukost, lunch & middag, men som sagt..som det är nu blir det inte av.
Jag drömmer om ett liknande Grythyttan-möblemang, tror att vi skulle få bättre plats med ett runt bord & separata stolar.
Soffgruppen skulle göra sig bättre ute i trädgården:)

Nu är det nära..

Tog en sliten gammal stol & ställde vid äppelträdet med en blomma på
Nu är det nära..bara idag kvar & sen är det skolavslutning & många veckors härligt sommarlov!!
Eddie slutar 6:an, Alicia 3:an & Lova 1:an, så det är stort för alla tre i år! Det svåraste uppdraget för oss föräldrar är att räcka till & följa med till avtackningarna i respektive klassrum efter avslutningen i kyrkan..vi får väl springa mellan klassrummen & hoppas att vi hinner med allihopa:)
 
Blev så glad i går när mina föräldrar berättade att de vill ta hand om Enzo under midsommarhelgen. Egentligen är det inte alls besvärligt för oss att ha med honom till Böda, men om & när man ska utnyttja poolpaketet som är fri entré på poolområdet under hela helgen, blir det lite jobbigt.. En av oss måste hela tiden vara vid husvagnen med Enzo & därför kan vi inte vara vid poolerna allihopa samtidigt. Men nu kan vi ju det & det ska bli underbart!!

Trädgårdsdrömmar

Vackra lupiner plockade på Enzos & min promenad
 
I helgen tog vi ju ner två av äppelträden här hemma eftersom de var halvdöda.. Vilket resulterade i att halva trädgården är lite "tom" enligt mig.. Andra halvan är lummig & mysig, men på den andra är det bara gräs..
 
, i mitt huvud pågår just nu så klart en massa tänkande & planerande om hur jag skulle vilja ha det;)
Jag har kommit fram till att jag skulle vilja rama in en rund eller oval rabatt med våra överblivna stenplattor.
Där i skulle det bli fint med ett mindre träd eller skott av våra jasmin- eller syrenbuskar, lupiner & några söta blommor..kanske en trädgårdsbänk & eller en större sten skulle bli fint med.. Det mesta av detta har vi redan, så hela skapelsen skulle i stort sett bli gratis..perfekt ju!
Vi får väl se;)

9 månader

 
Idag är vår lillaste tjej hela 9 månader! Nu har hon funnits hos oss lika länge på utsidan som på insidan, men det känns som hon alltid varit med oss♥
 
Som jag skrivit innan så kan hon mycket den här lilla tjejen..hon kan:
* krypa på alla fyra
* ställa sig upp själv utan stöd
* gå med läragåvagnen
* ta något enstaka steg själv
* vinka
* bajsar nästan bara i pottan sen 5 månaders ålder
* morgonkissar i pottan varje morgon sen 5 månaders ålder
* rulla bollen fram & tillbaka
 
Dagen har vi spenderat ute i trädgården med lek på filten..& utanför filten;) Det är väldigt kul att kasta boll till Enzo!
 
Lova har varit på barnkalas & spelat Lasergame, Alicia har kommit hem från övernattningen i Timmernabben, där de hade badat med våtdräkter & Eddie har varit på Blommornas fest med kören.
 
Nu tar vi kväll & laddar för vårterminens sista skolvecka..snart sommarlov!!

Underbara sommardagar

Älskade glassmonstret & älskade minsta storasyster Lova tog ett kvällsdopp
 
Den ena dagen avlöser den andra, den ena härligare än den andra..så himla underbart väder vi fick den här långhelgen!
Idag har vi fått en hel del gjort i trädgården.
Medan Olivia sov förmiddagsvilan hann jag med att klippa & såga träd & buskar som växt så mycket att de är i vägen för mina planteringar, gungorna & stråket mellan skogen & huset. Även ogräset fick jag bort på framsidan & i rabarberlandet..provade att flytta två mindre rabarberplantor till en av pallkragarna, vi får se om de tar sig.
Eddie hjälpte till jättemycket & han tog tag i att gräva runt våra två döda träd, så Daniel kunde hugga ner dom sen. Känns lite synd på vårt minsta gulliga äppelträd som stod mitt på tomten, men halva trädet var dött & då känns det meningslöst att spara på..vi har ju trots allt hela fem fruktträd kvar!
Nu tar vi kväller..Alicia sover hos bästa kompisen i Timmernabben & Lova hos granntjejen, så det blir "bara" vi, Eddie & Olivia hemma.
 

Dagen i bilder

Dagens instagrambilder
 

Vilken underbar sommardag vi haft idag, solsken & värme hela dagen!
Olivia & jag började dagen med att köra in Eddie till stationen för att vinka av honom när han tog tåget till Göteborg & Liseberg. Det var körens avslutningsresa & den har han sett fram emot länge!
 
Sen bar det hemåt igen, försökte få lite sol på benen medan Olivia sov i skuggan & sen var både Daniel & jag duktiga som dammsög våra bilar;)
 
Tjejerna har man knappt sett röken av, Mobi har kommit till byn & det är väldigt populärt..så de håller till där mest hela tiden. Jättekul & väldigt lägligt så här till sommarlovet, det kommer vara uppsatt i en månad & blir en perfekt samlingsplats för barnen:)
Sen skjutsade vi dem båda till ett övernattningskalas..vilket innebär att vi & Olivia blir själva i kväll & i natt..det händer inte så ofta, så vi passade på att lyxa till med smörgåstårta & ett glas rosévin i kvällssolen!
 
Nu blir det film..nya Wallander!

Olivia går med vagnen

 

Bästa tiden

Livet är underbart just nu!
Den bästa årstiden är här & man kan vara ute mest hela dagarna.. Barnen har kompisar här för jämnan & de tillbringar mycket tid i poolen, härligt!
Nu är det endast 5 skoldagar kvar till sommarlovet..helt galet vad tiden rusat på det här halvåret! Skolavslutningskläder är nu inhandlade till samtliga, så nu är vi redo;)
 
Olivia blir mer & mer stadig, nu står hon ganska länge själv, man riktigt ser på henne hur stolt hon blir..dock är den envisa förkylningen fortfarande kvar & snoret rinner & är segt..blää försvinn lixom! Är liiite orolig att det ska sätta sig som öroninflammation eller nåt..men vi håller tummarna för att det snart är ur världen.

RSS 2.0