Gott nytt år!!


Välkommen Doris


Eddies fina akvarium, Doris gömmer sig i dörröppningen på slottet!

Näst sista dagen på 2010, dagen till ära har vi varit & handlat raketer & nyårsmat till i morgon, även lite nyårspynt i form av ballonger, serpentiner & hattar kom med i kassen hem.
Innan bilen körde hemåt stannade vi till vid djuraffären för att köpa Eddies första hyresgäst till akvariet, en mal som han döpt till Doris, hon nu ska "skita" ner & bilda alger tills resten av fiskarna flyttar in
om ungefär en vecka!

Blöt dag




Hade med den lilla kameran idag & den var tyvärr nästan batterislut, så det blev bara ett kort var på barnen.

Dagen har vi spenderat på Vattenpalatset i Mönsterås. Härligt med sommartempetarur både inne & i vattnet som omväxling;) Fast för badkrukan själv (mig) var det 29-gradiga vattnet nästan för kallt..men barnen var i mest hela tiden om man bortser från fikapauserna!!
Alla tre kämpade med att ta simmärken oxå, Eddie kammade hem fyra stycken, Alicia lika många & Lova tog sitt allra första märke!!
Lilla Enzo var med farmor hela dagen eftersom hon var ledig & gärna ville hjälpa till:)

Med smak av sommaren


Hemmagjord sommarplanka

Till middag idag gjorde jag en sommarplanka på kryddad kalkon, black & white-skinka, potatissallad, gurka, mango, vattenmelon, vindruvor & sallad, till detta hade vi nygräddade frallor..mumsigt & en riktig smak av sommaren!!

Isbanepremiär







Isbanan i Läckeby är nu spolad & idag snörade jag på mig mina skridskor som jag fyndade på Retrå i höstas & åkte för första gången på ungefär 15 år! Lite vingligt var det allt, men jag höll mig på benen;)
Barnen är duktiga på att åka, även att det är ett helt år sen sist!

Innan vi kunde bege oss till isen var vi tvungna att shoppa lite nytt.. Alla barnen hade vuxit ur sina skridskor!
Vi köpte ett par skridskor var till Alicia & Eddie, medan Lova får låna Ellas gamla, lilla Lilly får låna Lovas, så där tjänar vi några kronor var:)
Lova behövde däremot en hjälm, hon åkte med cykelhjälmen förra året & det kändes inte säkert nog.
Så nu är vi utrustade hela familjen & det är bara att ge sig ut & åka:)
D stod bredvid med Enzo idag för han frös så om sina tassar, men nästa gång får han stanna hemma.

Fina tv-bänken



Nya tv-bänken på plats


Den gamla stökiga tv-bänken

I går for vi in till Ikea för att handla den efterlängtade tv-bänken.
Det tog ett tag att montera ihop den, men se så fint & städat det blev!! Skönt att slippa se alla filmer & i stället kunna ha dem i lådorna. Vi funderar på att köpa ett hyllpaln att ha över tv;n, men just det vi ville ha var slut så vi får fundera så länge om vi ska köpa det eller inte.. Nu längtar jag ännu mer efter nya soffan, fåtöljerna, soffbordet, mattan & tapeterna!!

Juldagen i snö


Tre glada tjejer som grävt ner sig i snön


Spralliga ulltussen


Huset i vinterskrud

Snön verkar aldrig ta slut denna vintern, men det är väl så det ska vara när det är vinter!
Vår juldag har mest gått åt till jobb. Jag började morgonen med att städa hela huset, det tog sin lilla tid, men skönt när det är klart..känner jag familjen rätt så är det bara att göra detsamma i morgon med;)
D var duktig & gick ut & skottade altantaket & toataket. Det var så herrans mycket snö att altantaket bågade sig.
När jag var klar med mitt inne gick jag ut för att skotta bort vallen till infarten & vid brevlådan.
Vid två var vi äntligen klara & då gick bilen in till Mc Donalds för middag:)

Nu är vi helt slut & det blir soffslapp framför brasan & tv;n resten av kvällen!!

Julklapparna från mina hjärtan



Eddie hade köpt en fin ljusstake till mig


Lova fick låna mina smyckestillverkningsprylar & tillverkade detta fina pynt


Alicia gav denna fina skål som hon målat i skolan

Julen 2010


Julklappsöppning


Det efterlängtade akvariet


Spännanade med julklappar


I stan kom den "riktiga" tomtemor;)

Så blev det äntligen julafton & barnen var fyllda av spänning & förväntan hela dagen!
Vi började morgonen med julklappsutdelning här hemma, tomten hade varit här på natten & lämnat klappar under granen.
Vid lunchtid gick vi över till farmor & farfar för julmat & senare julklappsutdelning.
Daniel & jag fick presentkort på Ikea av de snälla svärföräldrarna, så i morgon blir det en tur till Ikea för vår del för att äntligen inhandla min efterlängtade tv-bänk!!
Senare på eftermiddagen trotsade vi ovädret & åkte in till mamma & pappa. Där åt vi julmat igen & sen kom tomtemor på besök:)
Framåt niotiden var vi hemma igen med massor av nya saker!! Barnen stannade uppe till nästan halv tolv för att provleka med allt:)

Tusen TACK till er alla som förgyllde vår julafton med god mat, trevligt sällskap & fina presenter!!

Nyklippta tjejer


Alicias snygga fläta


Lovas tuffa fläta





Nyss hemkomna från Salong Backstage inne i Kalmar. Tjejerna har länge önskat att klippa sig på riktig frisörsalong, innan har de klippt sig hos "faster" Lena & det har ju givetvis oxå fungerat jättebra.
Alicia klippte av ca 4 cm & Lova 5 cm, sen sneddade hon till luggarna lite grann så de följer håret lite mer i stället för att det ser ut som att det är på utväxt.
Efteråt gick vi till Mc donalds & de fick sig varsin glass.

Nu ska vi ha vår traditionella uppesittarostbricka:)

Dan före dopparedan

Tjugotredje december & dan före dopparedan!!
Barnen & jag var ju lediga idag, men D fick snällt gå upp i ottan & ge sig av för ytterligare en jobbardag..fast det blev ingen vidare sovmorgon för mig. Vaknade halv fem av att jag kände rökos, sen kunde jag inte somna om ordentligt utan låg mest & väntade på att gå upp. Barnen kom ner sju & då kunde jag lika gärna masa ur sängen jag med.
Har vädrat sovrummet flera timmar idag, men lukten sitter tyvärr i fortfarande..sitter i kläder & gardiner med..men men OM jag ställer mig riktigt nära granen känner jag doften av jul;)

I eftermiddag kör jag in med barnen till stan för Alicia & Lova har klipptid (den enda tiden som fanns kvar när jag ringde för en månad sen), hoppas bara inte vädret blir sämre än vad det är just nu..har snöat rejält hela dagen.

Julavslutning


Eddies klass


Alicias klass


Varmt & skönt ska det bli..tänkte vi..

I morse var vi på den årliga stämningsfulla julavslutningen i kyrkan.
Alla klasserna sjöng varsin julsång & sen var det dax att ge sig ut i den -24,6 gradiga kylan!! Det var så in i bombens kallt att låset på insidan av ytterdörren var helt isig & sovrumsfönsterna var isiga på insidan!!

Efter kyrkan var det avsked & presenter till fröknarna i klassrummen, sen åkte jag & barnen in & handlade ved. Här skulle det eldas tänkte vi & tände upp kakelugnarna.. Det tog en halvtimme & sen var hela huset rökfyllt så man knappt såg & ögonen rann.. Det läckte ut rök på övervåningen genom eldluckan & genom Alicias golv, så det var bara att öppna alla fönster för att få tvärdrag..så sen var det mycket kallare i huset än innan!
Sotarna hade gått för dagen, men imorgon får de allt förklara sig hur de kunde missa detta när de var här för ett par veckor sedan..räkningen från dem damp ner i brevlådan idag & den känns ju inget vidare kul att betala.

Långledig

Mådde mycket bättre idag, fast de onda körtlarna i magen spökar fortfarande & jag har känt mig yr, men bihåleontet har jag inte känt av..skönt!!
Det gick bra att jobba idag & när klockan äntligen slog 15 fick jag gå hem & n j u t a av min l å n g l e d i g h e t, är nu ledig ända till den 4 januari 2011!! Det ska bli så skönt & jag är så värd det;)

I morgon bitti är det skolavslutning i kyrkan..alltid lika mysigt!!

Bakslag

Idag kom ett jättebakslag på min "influensa", har mått så in i nordens dåligt hela dagen & fick verkligen kämpa för att klara av att jobba idag. Nu har förkylningen satt sig i bihålorna, jag är snorig & körtlarna i magen gör ont!
Fick lägga mig i sängen när jag kome hem & somnade till & låg i en timme.
Så nu blir det till att bita ihop & orka med morgondagens jobbpass..sen är jag långledig!!

4:e advent

Julen närmar sig med stormsteg, fjärde advent idag & endast fem dagar kvar till självaste julafton!
Vi fick börja dagen med att ge oss ut för att skotta, det hade kommit mycket snö under natten, men med snöslungan gick det ganska snabbt.
Vid elva hade vi bestämt träff med mamma & pappa på Mio för att beställa möblerna. Det blev en tresits soffa, två fåtöljer & en matta som kommer komma ungefär i mitten på februari:) Nu ska vi "bara" hitta ett soffbord som passar in oxå, men det blir nog inte så svårt!!

Daniel & jag fortsatte in till stan för att handla de sista julklapparna, medan barnen följde med mamma & pappa hem.

Efter vi hittat det vi skulle blev vi bjudna på middag & fika innan vi åkte hemåt igen..lyxigt!

Vi har även hunnit med Alicias & Eddies drillavslutningar idag som avslutades med uppvisningar. Jätteduktiga som vanligt & alltid lika inponerande att se.

Nu blir det lite mysande i soffan innan läggning & förberedning inför två jobbar-, skol- & dagisdagar innan den långa julledigheten!!

Kärlek



Min fina julmatta!!

Denna otroligt fina matta har min mormor vävt & idag fick jag den av henne.
Jag är så stolt över denna fantastiska kvinna som är så otroligt givmild!! Det är härligt att se att hon är så pigg som hon är. Hon åker på resor, går på konserter, väver & cyklar runt i ur & skur, hon leker med barnen & ger oss färdiglagad mat.
Mormor, jag ÄLSKAR DIG, du är min stora förebild & jag vill bli precis som du!!♥♥

81-års kalas


Fina mormor vid presentbordet


Lova hjälpte till att öppna paket


Enzo & Sanna kom bra överens


Alicia



Eddie


Lova


Enzo älskar sin mormor

I kväll har vi varit på mormor Lillys 81-års kalas.
Vi bjöds på julmat, Risalamalta & så kaffe & kaka. Christina hade ordnat med lek & tävling..jag & mitt lag kom sist;) Haha men kul var det!!
Mormor hade ordnat allt så bra & verkade glad & nöjd med sitt kalas!!


Nybakade pepparkakor



Har hunnit med en herrans massa idag & nu är det bara en halvtimme kvar tills vi ska åka på kalas.
Vid lunchtid åkte vi till Mio för att kolla på soffan & fåtöljerna jag sett ut innan & D gillade de med:) Runt skiftet mellan januari & februari kommer möblemanget stå i vårt (förhoppningsvis) nytapetserade vardagsrum!!
Sen blev det en långrunda med Enzo innan jag satte igång att baka glutenfria pepparkakor. Barnen säger att de är så äckliga & de vill hellre baka på vanlig köpedeg.. Så det gjorde vi för ett tag sen, men nu var det äntligen dax för mig att få lite goda peppisar med;)

Älskade mormor




I kväll ska vi på kalas.
Det är min mormor Lilly, som fyller 81 år vi firar♥
Presenten från oss är en pall som hon önskat sig att ha i källaren för att nå grejer lite högre upp, vi slog in det i vanligt brunt papper som barnen fick använda som målarduk..visst blev det fint?!

Grönt & grant i stugan



 

Nu är julgranen klädd & står så grön & grann i stugan.

Rätt som det var hade självaste tomten kommit & lagt varsitt paket till barnen under granen!! Det innehöll kläder som de kunde ha i kväll när vi ska på 81-års kalas & på julafton;)



Salong Ulltussen




Idag har Enzo varit & blivit julfin på Salong Ulltussen. Skönt att bli av med all "överflödig" päls & nu ser han ju igen, utan att ha en massa hår i ögonen;)

Årets julgran har oxå blivit inhandlad i kväll. Eddie pekade på denna granen det första han gjorde & när vi gått ett par varv förstod vi att det var den granen vi skulle ha..den perfekta!!;)

I morgon bitti ska vi klä den:)

Juliga blommor






Alla dessa julblommor, jag fullkomligt älskar dem!!
Hyacinter som doftar ljuvligt juligt, röda julstjärnor & vita vackra amaryllis.
Idag satte jag i en av mina vita hyacinter i ett zinkhjärta som jag vanligtvis har smycken i, dekorerade med mossa, äpple & kanelstång, voila ett fint jularrangemang:)
Längtar tills mina två amaryllis växer till sig & blommar, har en vit vanlig & en vit mini.

Vimsig i huvudet

Blev hemma idag med. Blir snart tokig på att det inte vill ge med sig, ibland känns det bättre för en stund, men sen rätt som det är kommer det tillbaka med buller & bång! Just nu är jag så yr & illamående att jag knappt vet vart jag ska ta vägen..

Har inte gjort många knop idag heller, men har i alla fall fått några julklappar inslagna mellan varven.

I morgon kväll ska vi in & köpa årets julgran & då kommer nog den rätta julkänslan infinna sig, det är jag ganska säker på:)

Julbak



Glutenfri mjuk pepparkaka

Är ledig idag & det är tur, för jag mår fortfarande inte bra.. Är så otroligt trött, illamående, yr, har huvudvärk, halsont & värk i kroppen.. Frågan är om jag verkligen kommer kunna jobba torsdag & fredag innan lediga helgen?!

Försöker hålla ordning här hemma medan jag ändå är hemma. Städar lite här & där mellan varven & nu på förmiddagen slängde Lova & jag ihop en mjuk pepparkaka till julfikat.
Skulle klippt Enzo i kväll på "Salong Ulltussen", men det blir framskjutet nån dag eller två, nybadad är han i alla fall:)

Varmt & gott


För tidig julklapp till Enzo, ett nytt gosigt värmetäcke från Hurtta

Influensan?

Är hemma från jobbet idag med halsont, huvudvärk & en trött, matt, värkande kropp.. Hoppas inte det är influensan som är på gång, det verkar vara ovanligt många som har den just nu.
Lova är hemma hos mig, hon vill hellre det än att vara på dagis. Ska se om jag orkar ta oss in till djuraffären idag för att prova ut ett vintertäcke till Enzo. Det han hade förra året är alldeles för litet(så klart) & jag läste att det är viktigt att skydda känsliga delar i magtrakten när det är vinter & kallt.

Luciafirande



Årets luciafirande i Åbykyrkan igår, barnen var så fina & duktiga!!

Snälla tomten..


Snälla tomten, om du tänkt ge mig en julklapp i år, så önskar jag mig denna tv-bänk, Hemnes från Ikea! Den skulle passa perfekt in i vårt kommande "nya" vardagsrum. Ett presentkort från Ikea går lika bra;)
Jag lovar att jag varit snäll!!;)

Luciadagen


Luciadagen idag, det kommer vi fira med att titta på när Eddie & Alicia lussar i kyrkan i kväll

Vackra matgäster



Dessa två fina domherrar hade vi på besök igår

Tredje advent




Redan tredje advent & nu har exakt halva tiden gått, om man räknar från 1 december till julafton, som julkalendrarna gör.
Vi tog en riktigt god äggfrukost i morse efter dagens avsnitt av kalendern.
Senare åkte jag in till drillen med Alicia, medan hon drillade träffade jag mamma & pappa på Mio. Vi kollade på ny soffa till oss. Vi har kollat runt lite innan & det har känts svårt att hitta den perfekta, men nu tror jag verkligen att vi har det!!
Nu blir det middag & sen bär det av till Lindsdal för en jobbkväll.

Twist



D har namnsdag idag, det firas med en påse Twist;)

Bortbjudna på middag

Jobbhelgen är i full gång & dagens pass är redan gjort!
Bara hem & duscha sen bär det av in till D;s syster med familj på middag. Ett snabbis besök på Ikea hinner vi nog oxå med på vägen in för en födelsedagspresent till mormor Lilly.
I morgon börjar jag inte jobba förrän fyra, så i kväll behöver jag inte ha så brått i säng;)

Klappar

Känner att jag börjar få kläm på julklapparna lite grann nu..sköönt!!
Var inne i stan en runda idag med tjejerna, vi gick i alla leksaksaffärer & de pekade ut bra saker. Några fick jag med mig hem genom att de fick gå undan så jag kunde smyghandla;)
Eddies klappar börjar oxå klarna, han är ju annars i en svår ålder & har knappt vetat själv vad han vill ha. Men han har kommit en ett bra förslag som man kan spinna vidare en hel del på!!

Annars har den lediga dagen gått åt till att "sanera".
Fick ett sms i måndags om att det fanns flera fall av skabb på två ställen jag varit & jobbat på en del. Igår fick jag ytterligare en bokning där & det visade sig vara ganska stort. Flera gamla & även flera i personalen var drabbade, var en ganska kaotisk dag med duschar, behandlingar, väldans noga med handskar & rockar & alla möbler, saker & kläder skulle ut i snön & stanna ute i två dygn!
Det kliade på mig hela dagen, inbilldning så klart, men ändå.. Så idag kände jag för att bädda rent, tvätta ALL tvätt samt att slänga ut täcken, kuddar, madrasser & sånt på altanen. Känns bara lite fräschare att göra så, trots att jag inte alls har skabb..inte än i alla fall;)

Glögg med grannarna





I kväll är vi bjudna på glöggkväll hos ett par grannar.
Det känns som ett trevligt initiativ av dem, de har bjudit in alla oss i de närmaste husen för att lära känna varandra lite mer.
Vi & Sjödahls la ihop till denna fina julgrupp att ta med bort, hoppas de gillar den!!

Uppskattning





Fick denna vackra blomma av en av Alicias kompisars mamma idag, hon ville visa sin uppskattning att dottern fått vara här & leka när det kört ihop sig för dem!!

Fick bokning i Läckeby idag & det var lika kul som vanligt!! Slutade redan halv två & fick då med mig ett rejält lass barn hem;) Till middagen var vi sju idag, så det var tur att jag gjort två plåtar med hemmagjord pizza..blev till & med lite över till matlåda;)
Efter maten tog Eddie, jag & Enzo med oss chokladbollar, cafékakor & kolor med oss ut för att sälja åt Kalmar drill. Vi hade ju tydligen tagit i rejält när vi beställde hur mycket vi ville sälja..vi tog 10 av av varje, medan de andra barnen tog ungefär en av varje.. Nu har vi i alla fall varit flitiga & har bara en låda chokladbollar & 4 lådor med kakor kvar, någon som är sugen??;) Vi får nog gå en liten runda i morgon kväll oxå.


Doft av jul




Äntligen har hyacinterna börjat slå ut & de doftar så juligt

Stressfri morgon

Vilken härlig morgon, inget gnäll utan alla samarbetade & barnen kom iväg utan minsta stress!! Hoppas det håller i sig ett tag nu & att det stämmer in på de dagar vi måste upp & iväg i ottan oxå. Jag jobbar mellan 13:30-21:30 i kväll, så nu sitter jag här i lugn & ro, barnen är lämnade, Enzo har fått sin morgonpromenad & jag väntar på att kaffet ska puttra klart..känns lite lyxigt:) Ska bara ta förmiddagen som den kommer..röja & dammsuga lite & sen lämnar jag nog hemmet någon timme eller så innan jobbet för att kanske kunna beta av en eller två julklappar till;)

Julklappstips?

Har haft min lediga dag idag..ganska skönt efter en helg på vift;)
Hade bestämt träff med Emma på stan. det var hur länge som helst sen vi träffades nu, så det var verkligen på tiden!! Tänkte få en del julklappar köpta, men kom bara hem med 1..börjar så smått känna lite panik över detta med julklapparna..är inte ens i närheten av att vara klar utan har hur mycket som helst kvar att komma på! Dessutom har jag inte all tid i världen på mig heller, är bara ledig en dag i veckan + varannan helg & räknar man så har jag inte många chanser kvar att hinna.

När jag kom hem satte vi i gång med pepparkaksbaket.
Barnen bakade själva & jag skötte ugnen, bra arbetsfördelning tycker jag:) Sen fick jag städa undan efteråt så klart..men det var ingen överraskning direkt;)

Strand hotell


Lasse Berghagen prydde väggen över sängen på hotellrummet;)

Nu är vi hemkomna efter ett dygn i Borgholm på Strand hotell.
Det var Daniels jobb som hade julfest där & vi var 80 personer, så det var mycket folk!
Julmaten som serverades var jättegod, men konstigt nog var jag inte så sugen & åt därför inte heller så mycket, fast godisbordet efteråt fanns det plats för;)
Underhållningen hade schlagertema & det sjöngs en massa gamla bra låtar..långdans bland borden blev det oxå.
Efter maten & när underhållningen var slut, satte discot igång med bra musik så där dansade vi sen resten av natten!
Väldigt rolig kväll, trots att jag inte kände någon sen innan!! Skönt att gå & lägga sig på ett hotellrum sen oxå.
Sen att vakna av sig själv & gå ner för att äta en riktig hotellfrukost är ju inte heller fel!!:)

Soff-fredag



Det ska bli riktigt skönt med en slapp-i-soffan-fredag, är lite trött efter gårdagkvällens galej.
Tacosen är redan i magen & nu väntar popcorn & lite vin..mmm härligt!!
Enzo har haft en riktigt skön dag i stan hos mamma idag. Hon var ledig & var så snäll att ha honom hos sig, så slapp han vara ensam hemma idag med♥ De hade varit ute på flera långpromenader, så nu är han lika härligt trött som jag;)

Julfest



Igår var det dax för kommunens julfest på Brofästet. För endast 100:- fick vi trerätters meny & underhållning av Country stars.
Vi var ett gäng från Lindsdals hemtjänst som förfestade hemma hon söta Jenni, eller jag "festade" ju inte med alkohol, jag agerade fyllechaffis;) eftersom jag skulle upp i ottan & jobba som idag.
Det var ett härligt drag redan från början & underhållningen var jättebra, med många bra låtar att sjunga med i:) Vid lite äldre, svårare låtar hade de "karaoketext" på en bildskärm;)
Menyn bestod av laxpaté till förrätt, potatisgratäng, kött & goda såser till varmrätt & sen någon hjortroncheesecake/pannacotta till efterrätt..alltihopa var super gott!!
Blev verkligen en lyckad kväll med mycket skratt & trevligt sällskap!!

1 december




Då var det första dagen i julmånaden, december.
I år känns allt extra mysigt, jag tror att det har att göra med all den härliga snö som singlar ner mest hela tiden..det är som när man var liten♥


RSS 2.0