Mammalyx

Ny hårfärg
 
Efter två & en halv timmes egentid & mammalyx igår kväll på Salong Backstage är jag numera mörkhårig i kopparröd nyans. Skönt med lite förändring nu så här när det vankas höst!
 
Ettårskontrollen är även gjord på Olivia..9175 gram & 74 cm är hon nu, följer sin kurva perfekt! Hon fick vaccinationen (som hon gallskrek av) & även läkarens ok:)
Peppar peppar, men det verkar som att hon klarade sig utan jobbiga biverkningar..skönt!!
 

Trevligt möte

Påfyllt med torrvaror i min fina kryddhylla
I fredags tog tjejerna skolfoton & redan igår damp de ner i lådan..det kan man kalla snabba ryck! Skolan hade valt ett annat företag iår & shit vilken skillnad det var på fotona..SÅÅ fina!!
 
Igår började Lova träna fotboll igen, så jag fick en timmes mysig pratstund med Sanna på läktaren under tiden..vi hade så mycket att prata om & jag hoppas vi kan fortsätta träffas lite oftare igen♥
 

Snart ettårsfirande

 
Dagarna går & helgen for förbi i rasande fart.
Vi gjorde inte något speciellt förutom att tömma & ta ner poolen, klippa gräset..mamma & pappa kom för att hälsa på & så bjöd farmor på kinamat:)
 
Nu är det strax hög tid att börja shoppa födelsedagspresenter till Olivia..det är ju bara två veckor till ettårsdagen!! En del idéer har jag, men det måste ju handlas oxå:)

Planering

Dukningen på 2011-års cykelfest i gamla lilla köket, då hade vi desserten
 
Om två helgen smäller det, då är det dags för årets cykelfest här i byn!
Det ska bli såå kul, vi fick ju tacka nej förra året eftersom Olivia var beräknad att födas 9 dagar innan & man anmäler sig ju så långt i förväg så vi vågade inte chansa. Dagen efter festen kom hon sen, så vi hade ju kunnat vara med, hehe;)
För några dagar sen damp det ner ett mail om vilken rätt vi tilldelats i år..så nu börjar planeringen på vilken mat & dryck vi ska bjuda på, hur dukningen ska se ut & så är det hög tid att börja putsa fönster;)

Beslutsångest

Molo polaris överst & Kaxs nederst
 
Tänkte vara lite smart å dela upp vinterklädesinköpen iår..det är ju inte precis gratis att shoppa till fyra barn, speciellt inte om man måste ha allt på engång..
Sagt & gjort så hittade jag en webshop som hade en Molo-overall på erbjudande, ett erbjudande som var alldeles för bra för att missa! Molo har ju väldigt bra andrahandsvärde med, så jag kommer säkert kunna få ut minst inköpspriset när jag säljer den;)
Köpte storlek 86, men blir såå velig..den är stor, kommer hon hinna växa i den innan vintern?
 
För ro skull provade jag en Kaxs på henne inne på Kappahl idag i storlek 80..& den känns ju stor den med?!
 
Åhh nu vet jag inte hur jag ska göra eller vem som ska hjälpa till & bestämma;)
 
Nån som är overallproffs?

New outfit

 
Efter graviditeten & både upp- & nedgång i vikten så har jag inte alltför många kläder att välja bland.. Så därför var det extra roligt igår när Olivia & jag mötte upp mamma på hennes lunch för att shoppa!
Den här hösten finns såå mycket snyggt att frossa i & jag hittade massor av fint jag vill ha.
 
Tre par jeans hamnade i shoppingkassen, två såå snygga "please-kopior" & ett par svarta med snygga detaljer.
Köpte även en jacka i bikermodell, köpte en liknande i våras som jag lämnade tillbaka eftersom jag tyckte det var onödigt inför sommaren, men nu blir den perfekt i höst!
 
Med en snäll mamma, rabatter & tillgodokvitton blev alltihopa rena rama kapet:)

Min stora kille

 
 
Idag började Eddie sjuan..högstadiet!! Det är helt ofattbart att han har blivit så stor nu!!
Han såg fram emot dagen & tyckte det skulle bli kul att börja på ny skola & nya utmaningar:)
Hoppas det håller i sig & att det går lika bra för honom som det gjort tidigare!

Skolstart

Förväntansfulla tjejer
Idag var det skolstart för Alicia & Lova, fyran & tvåan börjar de i nu.
De senaste dagarna har de längtat till denna dag..efter ett långt & härligt sommarlov var de nu redo för vardag igen:)
Så med lite pirr i magen & med nya skolväskor såg de fram emot att träffa alla klasskompisarna igen!
 
Eddie fick ytterligare en ledig dag, han börjar sjuan & de börjar inte förräns i morgon.
 

Folkfest

Olivia hejade glatt på alla
Idag har det varit folkfest här i byn, det är Ironman & cyklingen går härigenom!
Jag tror nog nästan varenda kotte hade gått ur husen för att heja på alla duktiga atleter, vi stod vid stationerna där det delades ut dricka & ätbart..där var det riktigt mycket folk, liveband & kiosk med korvförsäljning.
Vi var på plats redan när ledaren cyklade förbi, strax efter elva & fram till tre..så det blev en riktig heldag:)
Kul att vår lilla by får vara med om något så stort & vilka duktiga funktionärer!

Älskade lillasyster

♥Underbara ljuvliga unge♥
 
Nu går hon som hon aldrig hade gjort något annat, min lilla minsting växer & utvecklas hela tiden♥
Tänk om mindre än en månad fyller hon ett..det är alltså redan ett helt år sen jag gick med magen i vädret, satt i skuggan & pustade & inte hade en aning om att det var just Olivia som bodde där inne.. Bättre lillasyster hade vi inte kunnat önska oss♥

Kollar vinterkläder

 
 
 
 
 
En sån där dag idag då man inte riktigt vet vad man ska hitta på..halvdant väder & halva barnaskaran hos kompisar. Jag skulle vilja börja måla lekstugan invändigt eller greja i Olivias rum, men det är såå svårt när hon själv ska vara med & måla med henne i närheten är inte ens å tänka på;)
 
Veckohandlat & gjort matlista har jag i alla fall gjort:)
 
Sen fastnade jag här & har frossat i vinterkläder till Olivia!
Polarn & pyrets vinterjackor i år är supersnygga tycker jag, vinteroveraller har de inte på sin hemsida än..men annars är ju Molos pyxis en klar favorit!

Grillfest

 
Snart är vardagen tillbaka igen, mannen har återgått till arbetet, så ungarna & jag ska försöka njuta så mycket vi kan nu sommarlovets sista vecka!
Sen blir det bara Olivia & jag hemma igen..ett sista halvår innan även jag börjar jobba igen & lilla O skolas in på förskola..uscha vad tiden går fort, det är ju alldeles nyssens som hon var en liten nyföding!!
 
I söndags hade vi grillfest med grannarna. Några matcher kubb..killarna mot tjejerna & så grillmiddag. Det var trevligt, vi är lyckligt lottade som har så bra grannar!!
 
 

Stadsfest med Markoolio

 
 
Idag är det dag 3 för Stadsfesten & därmed sista dagen för denna gången.
Vi & Alicias bästis åkte in på förmiddagen för att lyssna på Markoolio. Han var lika bra & rolig som vanligt, en hel timme höll konserten på:)
Vi hämtade även tjejernas vinster från gårdagens teckningstävling, varsin stor fin Bukowski-nalle!
Efter ett par timmar i stan med karusellåkning & godisätande åkte vi hemåt för lite mat, men snart är vi på plats igen, för klockan åtta är det dags för Eric Saade!

Kalmar stadsfest

Kompislek igårkväll
 
 
 
 
Kalmar stadsfest är igång sedan igår & idag har vi varit inne ett par timmar med våra tjejer.
Lova blev ansiktsmålad & Alicia gjorde ett tredje hål i ena örat..nya skolväskor inhandlades & vi strosade runt bland stånden & på tivolit. Alicia & Lova var med i en teckningstävling & när vi kommit hem fick vi reda på att båda två vunnit, så imorgon ska vi hämta ut varsin nalle när vi ändå är inne:)
 
Eddie som sover hos sina kompisar i stan hela helgen, hade idag fått autograf & fotats med Mindy, Maria Montazamis fd bästa vän..det var nog stort!!
 
Igår kväll var vi bortbjudna på middag hos Sanna & Nicke, kroppkakemiddag..mums!!
Olivia & Jeppe "lekte" & hon fick både kram & puss av honom:) Man ser verkligen att hon tycker det är roligt med andra barn & jämnåriga kompisar!

Bebisträff

Underbara "augustibebisar"♥
 
Idag har Olivia & jag äntligen fått träffa några av "augustimammorna" & bebisar!
 
Vi är ett gäng, ca 150 stycken glada mammor från hela landet (ja & utanför med för den delen) som har hängt ihop på nätet sen vi plussade runt december 2011.
Vi delar allt mellan himmel & jord & bättre mammagrupp kan man inte önska sig..alltid någon som är online om det är något man undrar eller vill bolla med någon.
 
, idag träffade jag & Olivia några av dom för första gången, tre härifrån krokarna & en ända från Sundsvall. Det var jättekul & Olivia sken som en sol av alla dessa fina jämnåriga kompisar! Hoppas verkligen det blir fler gånger:)
 

Lekstugetankar

(eget collage med inspirationsbilder från google)
 
Vi har ju världens gulligaste lekstuga, men tyvärr är den allt annat än gullig invändigt.. Ungarna har lekt med sand inuti den, det är samma gardiner som hänger uppe sen jag sydde dom typ 2002.. På vintern har vi använt den som förvaring så just nu står ett gammalt skoställ, badleksaker & bråte där inne.
 
Men nu, eller snart ska det bli ändring på det!
Jag fick helt plötsligt ett sug efter att göra riktigt fint & mysigt!
Väggar & tak som är i pärlspont ska målas vitt, äckliga mattan ska ut & fram med det fina trägolvet..lite hyllor på väggarna & eventuellt ett enkelt litet kök ska byggas. Det kan inte annat än bli bättre!!
 
Får se när jag har tiden till detta, men det är ingen brådska..lite i taget, så är det nog gjort rätt snart:)

Badkrukan

 
Det märks att det är varmt nu..för idag har självaste badkrukan själv varit i poolen!! Kors i taket, för det var minst två år sen sist;)
 
Jag minns när jag var barn, hoppade alltid direkt i vattnet & låg i hela dagarna..men nu är det värre..OM jag badar så måste jag verkligen sega i kroppsdel för kroppsdel, varför blir man en sån badmes helt plötsligt?!
 
Jaja, nu är premiärdoppet gjort & när jag väl kom i, så var det riktigt skönt & jag ville knappt gå upp..så just i det ögonblicket råkade jag lova barnen att kvällsbada..& det ska vi göra NU!

Fyrtio år!

 
 
Hipp hipp hurra för min man & fadern till alla våra fina barn, som fyller 40 år idag!!♥
 
Firandet fick vi ta nu i kväll eftersom födelsedagsbarnet, farmorn, Eddie & Alicia steg upp i ottan i morse för att köra till Kristianstad & kolla på Gokart SM.
Kvar hemma blev jag, Lova & Olivia..först hade vi bestämt att åka allihopa men eftersom O avskyr att åka bil så bestämde jag mig för att stanna hemma.

Tur var väl det, eftersom jag inte kommit på någon födelsedagspresent än;)
Så dagen fick gå åt till att komma på bästa presenten & shoppa den..efter lite tänkande & letande fick det bli en stor klotgrill! Vi har en mindre Webergrill sen innan som funkar prima, men som börjar bli i minsta laget för oss nu när vi är fler. Jag tänkte att med en större grill får vi plats med både kött & tillbehör samtidigt..perfekt:)
Lova & jag svängde även ihop en chokladmarängtårta som hon fick garnera♥
 
Grattis på 40-årsdagen älskling & du..man blir inte gubbe bara för att man fyller 40;)
 
 

Barnens gård

 
I torsdags hade vi rolig heldag på Barnens gård, vet inte hur många gånger vi har varit där nu, men nästan en gång varje år sen Eddie var liten:)
Det finns fortfarande något för alla åldrar i & med vattenlandet & studsmattorna.
Olivia tyckte det var riktigt skojigt i hoppborgen som var just anpassad för småttingar..hon hoppade & skuttade & ville vara där i mest hela tiden;)
Poolområdet tog vi när hon sov & barnen var i vattnet flera timmar, de var som russin när de kom upp..men så hade vi ju himla tur med vädret oxå!

Skärgården

Bilder från Dragsö
(visar fler bilder i morgon)
 
Igår kväll kom vi hem efter 4 nätter på Dragsö i Blekinge skärgård. Vi har haft det helt underbart & vi hade kunnat stanna flera nätter till om vi bara kunnat!
 
Så himla mysig miljö, med klippor & vatten..runt hela campingen. Vi har verkligen njutit av livet & samtidigt hunnit med en massa roligt som fiske, åkt tufftuff-tåg från campingen in till Karlskrona city, åkte skärgårdsfärjan flera gånger om..så smidigt att bara hoppa på den & sen vara i stan inom 10 minuter! Vi har avnjutit god mat & de allra största glassarna på Glassiären;)
 
En endaste liten nackdel med hela resan var att det regnade ganska rejält två förmiddagar, vilket medförde att det läckte in regnvatten i förtältet..men men nästa gång vet vi vart vi inte ska stå i alla fall:)
 
Vi avslutade hela resan med en heldag på Barnens gård igår & då var vädret verkligen på vår sida!:)

RSS 2.0