Tiden går snabbt


Tiden går & snart är vi redan halvvägs!




Rosor i ljuvliga färger till kvällens värdinna

Snart halvvägs i graviditeten..tycker att det har gått så otroligt snabbt denna gången, känns inte som det var så länge sen som jag led av illamående & konstant trötthet!
Trivs med min växande mage & nu äntligen har jag börjat känna det lilla livet på insidan♥ Man blir så lugn & harmonisk av att känna de små sparkarna & rörelserna!
På onsdag är det dax för ultraljud & då hoppas vi få veta vad det är för en liten buse där inne..ska bli så spännande att veta könet innan, det har vi inte gjort med våra tre andra barn.

Nu ska vi ge oss av till Ugglerum för fredagsmys hos vännerna. Det blir god mat & planering för vår gemensamma semester!

Sötsugen





Blev lite sötsugen när barnen kommit hem från skolan idag, så jag slängde ihop Leilas sockerkaka till mellisfika!

Dagarna går åt till att sitta i telefon just nu känns det som.. Gårdagen satt jag i en & en halvtimme i telefonen för att få iordning på min lagfart som ännu inte gått igenom (jag har inte tidigre stått som ägare på huset, men nu ska vi göra det bägge två)..slussades fram & tillbaka mellan Skatteverket & Lantmäteriet & till slut löste det sig..eller fick veta att det dröjer ytterligare två veckor för handläggningstiden är superlång, vi skickade in i december..

Idag har jag ringt & härjat med vårdcentralen & MVC. Det som tar tid är ju egentligen inte själva samtalen, utan köer & systemen om att de ska ringa upp!
Har i alla fall fått en tid hos mödravårdens läkare på måndag angående min foglossning & ryggvärk.

Vart tog det sköna vädret vägen?! Jag som tänkte grilla till middag..jaja, det är väl bara att bulta på sig tjockejackan & gå ut & tända;-)

Säsongens första mårbacka




Finaste Mårbackan kom vännen Sanna hem med till mig häromdagen

Igår fyllde "lilla" snuttan hela sju år..vart tar tiden vägen?! Det är väl bara att inse att barnen börjar bli stora nu! Fast vi får ju en liten bebbe efter sommaren igen;-)
Hon firades med presenter innehållandes armbandsklocka, metspö, chou chou-docka, dockkläder & tillbehör, hårgrejer osv. Det var en stolt & nöjd "liten" stor tjej som cyklade iväg till skolan sen.

Vädret är ju helt underbart, känns som sommar på riktigt! Köpte hem fröer i förmiddags när jag var & handlade, så i morgon blir det till att så i pallkragarna.

En liten smygtitt






Idag bjuder jag på bilder av ena sidan av köket

Köket börjar ta form & många av luckorna & handtagen är nu på plats..det blir så ljust, stort, luftigt & fint!
Längtar verkligen tills allt är klart & man kan se slutresultatet.
Tyvärr så gjorde Ikea fel när de beställde bänkskivorna, så de blir försenade & kommer inte förrän om två & en halv vecka... Men men, den som väntar på nåt gott..;-)

Släktkalas utomhus





Idag har vi haft släktkalas för Lova, vår blivande 7-åring!
Vi hade oerhört tur med vädret som ville visa sig från sin allra bästa sida & som gjorde att vi kunde ha kalaset utomhus..skönt eftersom vi inte riktigt hur vi skulle få plats inne i "byggkaoset";-)
Hon fick finfina presenter & sitter i skrivande stund fortfarande & "leker" med sin nya Ipod 4!

På måndag fortsätter firandet för då är det den rätta födelsedagen!

Vårblommor









Penseér, Bellis, Pärlhyacint & Mini-påskliljor får pryda framsidan

Härliga fredag & härligare än vanligt på grund av det underbara soliga, värmande vårvädret vi fått!
En liten del av gården har fått lite vårblommor, man får passa på att göra fint på de delarna som inte är fyllda av byggbråte & jordhögar;-)

Ryggen är oförändrad & foglossningen är värre..igår kändes det som knivhugg ovanför skinkorna för varje steg jag tog.. Hoppas inte det är något jag måste dras med tiden ut!

I morgon vankas det sjuårskalas för "lilla" Lova som fyller 7 år på måndag♥

Besök på Gårdby kafé- & lanthandel





I förmiddags piggade jag upp mig med en utflykt över bron, till mysiga Gårdby kafé- & lanthandel, med Emma.
Det var ett tag sen sist & man blir alltid lika glad när man kommer dit!
Jag föll för en söt liten skylt till vårt blivande stora skafferi, en "Laundry"-skylt till tvättstugan & en liten korg i fil de fer (jag är väldigt svag för allt i fil de fer;-)) Denna söta korg kommer passa fint med något lämpligt i på en av köksbänkarna så småningom.
Efter shoppingen tog vi oss en smaskig Kyckling- & currymacka innan vi for hemåt igen.

Färdigtapetserat



Lovas nya rum på övervåningen



Alicias nya rum (hela kökets inredning & prylar ligger nerpackade i kartongerna)


Vitt i tvättstugan


Nästan hela köket, utom vitvarorna är nu hemplockat från Ikea.."bara" att sätta upp det kvar;-)


Vi har ingen el i köket (endast ett enda uttag som fungerar) & kommer nog vara utan i några veckor till..det blir kandelabrar & värmeljus så här på kvällningen! Ganska mysigt, fast opraktiskt eftersom man måste dra förlängningskablar så fort man ska mikra eller koka kaffe;-)

Jaha, ännu en helg till ända & den här helgen har det hänt en del här hemma.
Mina föräldrar har varit här hela helgen & hjälpt till med tapetsering, matlagning & varit bärhjälp när vi skulle lasta ur allt från Ikea.
Alicias rum, Lovas rum & groventré/tvättstugan är nu färdigtapetserade! Tjejerna fick själva välja sina tapeter & jag tycker att deras rum blev riktigt fina!
Nästa steg blir golvläggning i samtliga rum.. Sen montering av kök & golvläggning i kök..
Byggarbetarna är klara så länge & kommer tillbaka när vi är klara med vårt för att färdigställa det sista.

Sjukskriven..



Gott & nyttigt mellanmål, både för mig & bebisen

Ryggen är inte bättre & igår tog jag mig i kragen & ringde Sensia, min nya vårdcentral. Fick en tid direkt & läkaren ordinerade vila & promenader plus att han sjukskrev mig Mars ut. Han skrev även ett intyg på att jag behöver arbetsuppgifter som är "ryggvänliga", hoppas jobbet kan ordna det när jag kommer tillbaka.

Känns lite oroligt att jag fortfarande även har ont i magen, men enligt barnmorskan skulle det ju inte vara någon fara..det kanske "bara" är en sträckning samtidigt som bebisen bygger ut, vi får hoppas på det! Längtar verkligen till jag känner de små sparkarna, går in i vecka 17 idag, så nu borde det vara dax för det tycker jag:-)

Panel & tapet


Panelen börjar komma på plats i köket


Vitt fint tak


Stora skafferiet börjar ta form


Lovas fjärilstapet, ska ha enfärgad på gavlarna

vips blev det ett ofrivilligt blogguppehåll igen..vi jobbar, vabbar & grejar.
Alicia blev sjuk natten till tisdag & vaknade med 39 graders feber, halsont & hosta..vi turas om att vara hemma med henne & nu i kväll steg febern till 39 grader igen efter att ha hållt sig under 38 under dagen..

Hemma spacklar, slipar, målar & tapetserar vi. Mina föräldrar har varit här några kvällar denna veckan & hjälpt till & det är tur för det känns svårt att hinna med allt.

Jag har fått så vidrigt ont i nedre delen av ryggen.. Det hände en incident på jobbet idag då jag blev tvungen att dra upp en dam på 150 kg & det knäckte till ordentligt i ryggen plus att jag har haft ont i magen efter detta, samtidigt som jag blir så orolig för det lilla livet! Låg & grät av smärta & oro & bestämde mig för att ringa barnmorskan.. Skulle inte vara någon fara för barnet trodde hon, men med ryggen är det värre. Är orolig för hur jag kommer klara detta yrke tiden ut med dagliga tunga lyft, svåra arbetsställningar & risken för att åka på en smäll i magen av "våldsamma".. Även med tanke på hur ryggen redan tagit stryk & att foglossningen kommer & går..

Födelsedagsfirande





Idag har mormor, morfar, farmor, farfar & gammelmormor Lilly varit här & firat Alicia.
En sprillans ny cykel var det i ett av paketen & det hade hon inte räknat med så det var extra roligt att se!

Efteråt tog vi oss en tur till Mio, Ikea & Bauhaus. Golv, kakel, tamburmajor & ytterdörrshandtag stod på listan. Vi fick med oss allt utom golv..för Ikea har tydligen slutat sälja golv & det hade vi ingen aning om.. Så nu gäller det att tänka om & förhoppningsvis hitta ett liknande någon annan stans.

Till middag blev det smarriga grova kroppkakor från Arontorp som mamma & pappa bjöd på!

Nu lite spackling innan ryggen tvingar mig till liggläge fullständigt.. Känns som om allt måste göras på en gång & illa kvickt just nu..hur ska man hinna?

Så stort det blir!!






Jisses så stort vårt kök blev när byggarbetarna rev väggen mellan nya & gamla idag!!
Det har varit lite svårt att föreställa sig exakt hur stort det skulle bli när väggarna stod kvar, men nu..vilket underbart & stort kök vi får!!

Hmmm men det är lite rörigt & stökigt för närvarande..undrar vad & hur vi ska äta middag idag;-)

Grattis Alicia 9 år!


Älsklingen med sin bästa present, Ipod 4



Önskefika, kladdkaka med lättvispad grädde & geléhallon

Hipp hipp hurra för Alicia som fyller 9 år idag!!

Vi firade henne i sängen med sång & presenter i morse, hon fick en armbandsklocka, Melodifestivalen-cd, Ipod 4 & metspö av oss, Eddie hade köpt en Noblesse & Lova gav ett diadem.

Vi har som tradition att den som fyller år får bestämma middag. Alicia valde fläskfilé & potatisgratäng & sen till fika bakade vi kladdkaka.

Hela eftermiddagen har hon suttit med sin Ipod & är supernöjd med sin dag♥

Nya rummet på övervåningen



Påskliljorna blommar för fullt i köket



Lovas nya rum börjar ta form

Har jobbat hela helgen & har även tisdagen kvar att jobba innan det är min tur att vara ledig en dag, därav det lilla blogguppehållet!
Den lediga tiden mellan jobben i helgen har tillbringats ute i solen, arbetandes i gamla köket & i viloläge. Har blivit trött igen & behöver sova någon/några timmar på eftermiddag/kvällen..antar att det är bebben som gör mig lite tröttare;-)

I gamla köket håller vi på att riva ner överskåpen & har numera det mesta innehållet i flyttlådor ståendes i vardagsrummet..jippi!!;-)

RSS 2.0