Gott nytt år

♥Gott nytt år önskar jag er allihopa♥

Fullt upp

Olivia har fått sin första smakportion idag, banangröt & hon verkade gilla det!
 
Gårdagens kvällspigga glada bebba
 
Hoppsan här har visst inte datorn varit igång överhuvudtaget sen i torsdags! Har haft så mycket att göra att jag knappt reflekterat över det alls..
 
I fredags var vi på Vattenpalatset i Mönsterås hela dagen. Både Alicia & Lova hade med sig sina bästa kompisar, så det lektes & badades för fullt:) Eddie däremot valde Äventyrsbadet med tre kompisar framför en heldag med familjen;)
 
Sen när vi kom hem insjuknade mannen i hög feber & blev genomförkyld.. Så sen har han varit sjuk tills idag, förkylningen sitter i men febern har släppt..
 
Idag har vi inhandlat all mat, pynt & raketer till nyårsfirandet imorgon!

Härligt med lov

Nya fina klossarna från mormor & morfar är perfekta att titta på när man tränar nacken
 
Olivia i nya matstolen som var julklapp av farmorn med favoritgiraffen
 
Vilka sköna slappa dagar vi har just nu! Hela familjen är hemma & lediga, barnen leker med sina nya saker & med kompisar, vi vuxna lullar runt & tar det bara lugnt!
 
I morgon ska vi iväg & bada, kul med lite aktiviteter oxå. Jag däremot planerar att hålla mig uppe på land med Olivia..är inte ett dugg redo att visa mig i bikini än;-)

Bästa julklappen för ett år sen!

Idag för ett år sen fick vi en försenad julklapp, världens överraskning..plusset på graviditetstestet!!
Vi skulle bli föräldrar till fyra & börja om med småbarnslivet igen, lite omtumlande, men samtidigt så lyckligt lottade♥
Tänk att det var just lilla O;s liv som startade då!

Vår jul i bilder

Stämningfullt med julklappar under granen
 
Köket
 
Alla mina fina barn
 
Mumsig julmat
 
Olivia med mormor
 
Tomten;)
 
Lova
 
Alicia
Julen 2012 firade vi för första gången hemma hos oss med släkten. Hela julafton blev perfekt med god mat, glada & nöjda barn &  såklart massor av julklappar!

Julstök

Amaryllisen har slagit ut nu, lagom till jul
 

Tänk att det verkligen är dan före dopparedan idag! Barnen är sådär lite lagom pirriga i magen, kommer själv ihåg känslan sen jag var barn..en underbart härlig känsla!
Julstök, julstädande & skottande, det har vi ägnat denna dag till. Nu är vi stort sett klara..bara torka golven kvar, duka & lite av julmaten, men det sparar vi tills i morgon. Kvällen ägnar vi i soffan med vår uppesittar-tradition, ostbricka & bingolotto.
 

Sötaste tomtetjejen!!

Min söta lilla tomtetjej
 
Dan före dan före dopparedan!
Idag har vi haft en riktigt skön & lugn myslördag, lugnet före stormen kanske, för i morgon är det städning, knäckkokning & dukning som står på schemat. Men idag som sagt har vi bara haft det skönt!
Började dagen med ett besök i matbutiken för att handla det sista till julbordet & skjutsa barn till kompisar.
Sen har jag mest lullat runt hemma. tvättat lite & gosat med lilla O. Nu i kväll gjorde barnen & jag några sorters julgodis, det blev ischoklad, rischoklad & rocky road.
Resten av kvällen spenderas i soffan med hela familjen♥
 
Bjuder på några bilder från fotosessionen med lillsessan i veckan. Lilla busunge, att pilla med fötterna, bubbla & spotta är bland det roligaste som finns just nu♥

Börjar falla på plats

Granen står så grön & grann i stugan med gamla fina glaskulor..& doftar ljuvligt juligt
 
Fem dagar kvar till självaste dopparedan & nu börjar det kännas som att jag har något sånär koll & bitarna i julklappspusslet börjar falla på plats!
Idag går barnen sista dagen i skolan & i morgon är det julavslutning..sen börjar ett härligt jullov! Daniel har tagit en del pappadagar så vi kommer vara lediga tillsammans allihopa, mysigt.
Olivia & jag har sprungit på stan & handlat julklappar både måndag & tisdag, så idag tar vi en välförtjänt hemmadag, i alla fall medans syskonen är i skolan, för sen måste vi iväg & fixa presenter till Lovas fröknar eftersom jag är klassmamma..vi får se vad det blir.

Nya smaker

 
Efter ha bakat & smakat lussebullar med vanilj, kommer jag nog aldrig baka vanliga igen;-)
 
Det går några dagar mellan inläggen just nu, inte min mening..men jag har så mycket att göra just nu inför jul & allt. Dessutom har Olivia blivit en riktig mammagris & är hon missnöjd, trött eller ledsen är det bara jag som duger!
Troligtvis en del i utvecklingsfaserna.
 
Men det är inte lätt alla gånger, jag har därmed blivit en mästare på att göra allt med en hand. Igår till exempel bakade jag Lussebullar med vanilj..med en hand;-)
 

Lucia

 
13 december..Lucia!
Vi smygstartade vårt luciafirande redan i tisdags, då vi firade på kvällen med Lova & hennes klass. Jag & de andra klassföräldrarna hade ordnat denna kväll, bakat lussekatter & fixat pepparkakor, saft & kaffe..barnen lussade för alla föräldrar & syskon..mysigt!
Denna Luciamorgon startades med Lucia på tv, sen fortsatte firandet på skolan. Alicia & resten av 3A lussade för hela skolan, Olivia & jag var på plats & lyssnade..jätteduktiga var de!
I kväll blir det ännu mer lussande, då ska vi till kyrkan & lyssna, Eddie är med som stjärngosse.
 

Dopet

 ♥
121209, 3 månadersdagen & även dagen då Olivia döptes!
OLIVIA Janine, (Janine efter farfar Jan)heter hon nu♥
Vi hade ett litet & smidigt dop med endast dopgudtjänst & bara vi + våra gäster i kyrkan! Vi valde Lilla liv, Tryggare kan ingen vara & Måne & sol till psalmer & så spelade Eddie ett stycke på piano♥
På dopkalaset bjöd vi på två sorters matpajer & så tårta till kaffet.
Lyckades inte få till så många bra foton på henne i dopklänningen, men det får vi försöka med en annan dag. Idag är det lite ledset eftersom hon fick tremånaders vaccinationen i förmiddags..

Städning & påfyllning av skafferi

 
Idag har vi handlat det sista till dopet, lillasyster & jag! Nu återstår "bara" att städa hela huset, sy dit ett rosa band på dopklänningen, förbereda alla matpajer osv.. Men det hinner jag nog innan söndag:-)
 
Har haft julmusiken på i köket hela dagen..mysigt! Det gick faktiskt mycket lättare att plocka in alla matvarorna & samtidigt rensa & städa skafferiet med stämningfull musik i bakgrunden..trots att lillasyster envist ville vara med & skulle hänga i famnen;-)
 
Nu tar vi kaffepaus efter den kalla promenaden till skolan där vi hämtade Lova & hennes kompis..shit vad kallt vi hade i morse..-17 grader! Blir kanske vinterns första brasa i kakelugnen ikväll:-)

Julbak

 
Julens första julgodis är gjort & nyss blandade jag till pepparkaksdegen. Doftar ljuvligt & juligt i köket nu..& ännu bättre lär det bli i morgon när de ska gräddas!
Barnen & jag gjorde en sats med ischoklad & en sats med en lite mer barnvänlig variant av Rocky road. Här gillar inte alla nötter & mörk choklad, så det fick bli ljus blockchoklad, dumle & färgglada marshmallows.
Nu börjar nedräkningen till dopet & jag tror nog att jag behöver göra en "to-do-lista" på allt som ska göras för att känna att jag har koll;-) Psalmerna är i alla fall valda & meddelade till prästen, så då kan jag bocka av en grej!

Hej mitt vinterland..

Huset i vinterskrud
 
Barnen var ute i går kväll & byggde dessa två fina snögubbar
 
Årets dörrkransar har kommit på plats
Vilket underbart vinterväder vi har!! Jag hoppas att snön får ligga kvar länge, helst till långt efter jul!
Igår hade jag Eddie & Alicia hemma. Eddie med huvudvärk & Alicia med otäck hosta & halsont..men idag var de bättre & gick iväg till skolan igen. Jag fösökte få iordning på övervåningen när jag ändå hade "barnvakt", det ser ut som kriget efter att jag rivit ut ena vinden på grund av mössen. Men den lilla busen tyckte inte att det var en bra idé, så det blev inte mycket gjort.. Jag vill så gärna få iordning innan dopet på söndag.. En mus fick vi i fällan i alla fall, men det finns fler kvar, det hördes i går kväll!
 
Nu blir det lite bebisgos innan vi tar tag i något:-)

Klick klick

Sophie the giraffe
 
Härliga vinterväder!
I morse när vi vaknade hade det kommit ännu mer snö & termometern visade -10 grader! Vitt krispigt & mysigt, precis som det ska vara i december!
 
Trots att vi var på stan nästan hela lördagen & julklappshandlade har vi en hel del kvar & vad passar inte bättre då i denna kyla än att sitta hemma uppkrupen i soffan & nätshoppa;-)
Har just nu gjort två riktiga klipp till två av barnen, saker de önskar sig, till väldigt bra pris om man jämför med butikerna.
Klickade även hem denna söta lilla giraff till Olivia. Så här beskrivs hon:
 
Sophie the Giraffe är en 100% naturlig bitleksak för ditt barn.Sophie är gjord av naturgummi.
Hon är handmålad med kemikaliefri, ätbar färg. Sophie är en säker vän för ditt barn och passar även nyfödda.
Underbara Sophie piper glatt när man trycker på hennes mage. Leksakens ben, horn och öron känns behagliga i barnets lilla mun, speciellt under den tiden barnets tänder utvecklas.
Över 50 miljoner barn runt om i världen har redan fallit för Sophie. Barn behöver henne!

 


Första advent

Första advent idag & jag har en känsla för att det kommer gå supersnabbt till julafton i år. Vi har mycket att göra & har många saker inplanerade!

Denna helgen har vi hunnit med att baka lussebullar som vi fikade på i kväll till adventsfikat & barnen har gjort julgodis med farmor.
I går var mannen, jag & Olivia på stan hela dagen & shoppade julklappar..mysigt! Vi två går nog på stan ihop ungefär en gång per år & det är vid julhandeln, därför är det extra mysigt! Passade även på att luncha ute.
 
Snön kom som på beställning i år med, lagom till december & första advent..helt perfekt!
 

1 December

 
1 december & äntligen dax för barnen att få öppna första paketet i julklappskalendern, som de har längtat!
I år har vi pysseltema i kalendern. Barnen får öppna var tredje dag & det som ligger i paketet är allas, kan vara allt från piprensare, färgade papper, glitter till lim. Med andra ord kommer vi har ett ordentligt pysselförråd vid jul!
Perfekt för mina pysselälskande barn!
Idag började dock kalendern med varsin stor chokladtomte, det är ju ändå lördag trots allt;-)

RSS 2.0