Nya kökssoffan!

 
Äntligen har vi en kökssoffa!
Blev så glad när jag hittade denna vita fina soffa som passar perfekt in i vårt kök & idag kom den äntligen på plats! Nu får vi plats allihopa utan problem & det finns fortfarande platser kvar till kompisar & gäster utan att man behöver hämta extrastolar.
Ett litet extra plus i kanten är den smarta förvaringen under locket som rymmer en hel del..än så länge får present- & julklappspapper ligga där.
Jag har lite ideér om vad vi ska ha för något uppe på locket..man kan ju sy en dyna eller ha andra smådynor..provade med vårt gråa fårskinn & det blev jättesnyggt, men vad det blir får ni se när det är klart;-)

Första julklapparna

 
Den gamla vågen har nu fått en ny plats i köket. Faktum är att den till & med kom till användning igår när jag gav mig på att baka macarons för första gången!
Det var Alicia som så gärna ville att vi skulle baka macarons & var var sugen på att prova. Så det fick bli ljusgröna mintmacarons med chokladfyllning. Resultatet blev väl inte världens finaste men goda skapelser, toppbetyg av barnen i alla fall;-)
 
I helgen har jag inhandlat de första julklapparna, känns skönt att vara på g!
Nu dax att sminka Alicia & hennes kompis inför kvällens Halloweenfest.

Utflykt till Gårdby

 
 
Olivia & jag inledde denna helg med ett mysigt besök på Gårdby kafé- & lanthandel tillsammans med Emma.
Alltid lika tillfredsställande att gå några varv inne i de söta butikerna, skulle vilja köpa typ allt, men jag höll hårt i plånboken, för nu ska varenda extraslant gå till soffa;-)
Lyxade dock till det & tog varsin god macka som fredagslunch inne på fiket innan vi åkte hemåt igen.
 
 
 

Min mönsterbebis

Ur bvc-boken
 
Regn & rusk på morgonens promenad till skolan, men är det höst så är det!
 
Idag har vi varit på Bvc för 6-veckors läkarundersökningen av Olivia. Hon är en riktig mönsterbebis mitt lilla hjärta! Växer som hon ska, är stark i kroppen, är med & jollrar när man pratar med henne..en riktigt nöjd & belåten fin tjej blev utlåtandet!
 
Har förresten hittat soffan med stort S, sprillans ny & alldeles perfekt för vårt kök! Måste bara skramla ihop 1900:- först, men sen är den min;-) Tyvärr så vet jag inte om jag kommer klara det innan jul..annars vore den perfekt då när vi ska ha både dop & julafton här hemma. Annars hade jag kunnat önska mig pengar till den i både julklapp & 35-årspresent(fyller i januari) men men vi får se hur det löser sig.

Lillprinsen 3 år!

 
Hipp hipp hurra för vår lilla Enzo som fyller tre år idag!
Världens sötaste, finaste & snälla lilla vovve..vi älskar dig♥

Den hit & den dit

 
 
Fick ett ryck igår & ville förändra lite här hemma..så jag satte igång att flytta runt på saker & ting. Den ljusstaken hit & den lampan dit osv. På så sätt fick hemmet en minimakeover alldeles gratis;-)
 
Idag är det tredje dagen på mitt lite sundare liv! Bestämde mig i helgen för att det är dags nu..dags att tänka lite mer på vad som äts. Inte någon bantning eller sånt eftersom jag ammar, men bara låta bli mumsandet på fikabröd & godis i veckorna. Jag har 10 kg kvar av de 17 jag gick upp under graviditeten, men de försvinner nog inom det närmaste året.

Kökssoffedrömmar

 
 
Men åhh, jag har precis kommit på att en kökssoffa skulle passa perfekt i vårt stora lantliga kök.
Dels för att det är så fint med kökssoffor & dels för att vi ofta är ganska många runt middagsbordet, med barnens kompisar eller andra gäster.
Kan både tänka mig en nyare variant som ovan & även en äldre att renovera upp. Vet ni om någon till salu får ni gärna tipsa mig!
 
Idag har vi varit hos tandläkaren med Alicia & det gick jättebra som vanligt!:-)
Nu i eftermiddag passade jag på att montera ner poolen medan Olivia sov i vagnen..ska bara skura ur den lite imorgon & sen åker den in i boden för vinterförvaring;-)
'

Väderskiftningar

Igår var det ett riktigt sommarväder här..guud så skönt!
Vi fick en massa energi & klippte gräs & löv, plockade fallfrukt, tömde poolen & började montera ner studsmattan.
Olivia sov så gott i vagnen till ljudet av gräsklipparen..det är konstigt att alla dessa oljud ska vara så sövande, inne sover hon som bäst ute i tvättstugan när både tvättmaskin & tumlare går;-)
 
Lördagen var desto sämre vädermässigt! Dimmigt & grått hela dagen.. Men mysigt!

Shoppinglördag

Årets fina skolfoton får pryda väggen i trappen
 

Vintersko-jakt skulle bli mitt & barnens stora lördagsnöje idag;-)
Jag tycker att vi har dåligt med skoaffärer här i stan, i alla fall om man vill ha lite rejälare barnskor i gore-tex eller liknande..så det fick bli en tur över bron för att reka i den skobutiken.
Alicia fick med sig ett par hem, dock inte från skoaffären utan Team sportia! Eddie däremot får vi fortsätta letandet en annan dag, för efter 3,5 timme var vi rätt trötta & hungriga;-)
 
Resten av dagen blir bara innemys..det är dimmigt & grått ute, med andra ord perfekt för soffmys!

Redo för helg!

Höstvädret visade sig från sin bästa sida nu i eftermiddag
 
Sådå var jag redo för att ta helg, storhandlade på förmiddagen & har städat huset klart nu!
Jag & barnen har även hunnit med en runda upp till vår lokala gårdsbutik för inhandling av pumpor.
 
Olivias näsa blev helt plötsligt igentäppt igår eftermiddag..stackaren hade det så jobbigt med att andas genom den i natt! Ger henne koksalt men det hjälper bara en liten stund.. Men som den lilla kämpen hon är så gnällde hon inte det minsta♥
Var på apoteket en sväng idag med för att köpa en ny febertermometer & febernedsättande till henne. Känns bra att ha det hemma ifall hon skulle bli sjuk en kväll eller natt.
 
Snart vankas det tacos & sen sätter vi igång att fredagsmysa på allvar!:-)
 

Mörka mornar

Skönt när tvättstugan är nystädad!
 
Jisses vad trötta vi är på mornarna nu när det fortfarande är mörkt när klockan ringer. Fast jag har ju ändå turen som har en bebis som sover hela nätterna, med undantag för två matningar! Det känns som rena rama lyxen..aldrig ett skrik eller bök nattetid!
 
Idag ska Olivia & jag åka till Ugglerum för en kaffe hos Sanna & Jeppe. Det ska bli skojsigt!

Småsjuk..

Älskar Olivias bebisfötter
 
Idag har vi en riktig slapparförmiddag, Olivia & jag.
Gissar på att det blir soffhäng ända fram tills efter lunch, då Lova ska hämtas från skolan.. Jag känner mig inte riktigt pigg idag, huvudvärk & tung i kroppen + att det känns som det är förkylning på gång då jag har lite ont i halsen.. Hoppas det är snabbt övergående!
 
Är lite småsur över att Cubus/banken har reserverat pengar jag skulle handlat för i fredags. Visa-apparaten hade tydligen krånglat hela eftermiddagen & bara vissa kortköp gick igenom.. Skulle betala för en vinterjacka & då godkändes det inte, men banken tog ändå pengarna & jag blev lovad i butiken att pengarna skulle finnas på mitt konto som igår igen..men icke sa nicke, de ligger fortfarande som skyddat belopp & enligt banken kunde det ta 5 dagar innan de släpps igen! Men vad 17-singen, det är ju inte mitt problem att kortköpen krånglade & ändå så "låser" de mina pengar i nästan en vecka..oacceptabelt!

Vi 4 syskon för alltid

 
Älskar denna bild, de tre storasyskonen tar varsamt lillasysters hand i sina händer♥
Den symboliserar, de 4 tillsammans för alltid & att de ska se efter varandra.
 
Den kommer snart bli en förstoring, som ska ramas in & sättas upp på väggen!

Myssöndag med svårplacerad kandelaber

 
Vilken underbart mysig söndag det har varit idag!
Regn & halvskumt ute, en sovandes bebis (hon tyckte det var ett riktigt sovarväder tydligen..inte många vakna minuter idag) & jag har fått ganska mycket gjort.
Tvättstugan har städats, även tjejernas båda rum har sanerats(;-)) & dammsugaren har fått jobba.
 
Har flyttat runt på min fina kandelaber idag med, jag kan inte riktigt bestämma mig för vart den ska stå..men just nu får den ha sin plats i köket!

Köket i helhet

 
 
Enligt önskemål visar jag idag vårt utbyggda kök som blev klart i våras!
Innan hade vi ett litet minikök som var noga planerat för att allt skulle få plats, men allt eftersom familjen växte & svårigheten att ha matgäster, blev äntligen vårt lilla kök omgjort till ett stort drömkök! Det är en härlig känsla att få planera sitt eget kök från grunden & få det precis som man vill ha det:-)
Köksbordet är ett klaffbord som bilderna har klaffen nerfälld..
 
Idag har jag & barnen varit i Kalmar för lördagsgodisshopping & så har vi letat termobrallor till "fröken superkräsen"(Alicia), puuhh & efter 3,5 timme var vi äntligen hemma igen, ett par termobyxor rikare & nöjd dotter;-) Nu är det "bara" vinterskor kvar..
 
Eftermiddagen har barnen ägnat sig åt pyssel, medans jag har tvättat & lagat go'middag! Mannen har underhållt lillasyster & fick även äran att ge sig ut i regnet med Enzo;-)
 
Nu..soffmys!
 

Namn inskickat!

 
 
Då var lillasysters namn bestämt, inskickat & klart!
Olivia Janine Englid, Janine efter barnens älskade farfar Jan♥
 
Vi har börjat fundera över dopet & idag har jag pratat med prästen om aktuella datum..inget bokat än, men det är väl snart dax.
 
Igår hade barnen studiedag. Vi började dagen hos tandläkaren med Lova som skulle plasta 4 tänder. Hon fick så mycket beröm för att hon var så duktig..tandläkaren plastade alla 4 tänderna på samma dag, vanligtvis klarade barn bara 2 per tillfälle! Duktiga unge♥
 

Inspirationsrunda

 
 
Häromdagen tog Olivia & jag oss en tur till Blomsterlandet & Plantagen. Var på jakt efter lite nytt till fönsterna i vardagrummet & köket.
Det är ganska mysigt att lulla runt i butikerna den här tiden & få lite höstinspiration!
Fyra blommor fick vimed oss hem till slut & så sprang jag på den söta ugglan. Är väldigt förtjust i ugglor just nu så den gick inte att motstå..29 :-, vilket kap!
 
Idag håller vi oss hemma, lilla O & jag. Hon somnade redan vid 7 i morse (vi stiger upp 6:30) & sen har hon sovit gott i vagnen till ljudet av tvättmaskin & tumlare ute i groventrén sen dess! Nyss vaknade hon bara för att äta lite grann, efter 4,5 h sen hon åt sist) & nu somnade hon om i min famn..mysförmiddag!!

1 månad

Härlig dubbelhaka det blev i denna vinkeln;-)
 
 
Hipp hipp hurra för lilla Olivia på 1 månads-dagen idag!!
En månad som har gått i rasande fart, samtidigt som det känns som om vi alltid har haft den här gosiga söta lilla bebisen!
 
Igår började de stora tjejerna på konståkning. De tyckte det var roligt så nu blir det en timme i ishallen i veckan framöver!

Badsöndag

Fina symaskinsbordet
 
Svisch så var även denna helgen till ända..nästan skrämmande vad tiden går fort! Lillasyster blev fyra veckor igår redan! Vilket märks om inte annat på hennes garderob..just nu har hon endast en enda pyjamas som passar, de andra är urvuxna.
 
Igår var vi på Vattenpalatset några timmar. Lova var bjuden på kalas där & då passade vi på att stanna hela familjen så Eddie,  Alicia & hennes kompis oxå fick bada.
Lilla Olivia skötte sig exemplariskt (som alltid) & sa inte ett enda knyst på de 3,5 timmar som vi var där!
 
På kvällen hade vi trötta barn som var mycket nöjda med dagen, som avslutades med säsongspremiären av Solsidan..som de längtat;-)

Myslördag

Underbara lördag!
Vi började dagen med en riktigt mysig helgfrukost med mackor, flingor & löskokta ägg.
Sen tog lilltjejen & jag en långrunda med Enzo i det härliga höstvädret.
Så underbart att bara ta dagen som den kommer, barnen har lekt med kompisar & alla har gjort det som de haft lust med. Vilket resulterade i att både Eddie & Lova övernattar hos kompisar, kvar hemma i kväll är alltså då Alicia & Olivia. Vilket innebär extra mycket tid för Alicia eftersom lillasyster mest sover;-)

Underbara lillasyster

 
Jag älskar dig till månen & tillbaka!!
Vår underbara söta bebba har sen en vecka tillbaka börjat fixera blicken ordentigt & det senaste i utvecklingen är dessa härliga leenden! Det är så roligt nu när hon är med mer & man kan busa lite med henne.
Jag är så otroligt tacksam & lycklig över våra fyra fina perfekta barn♥

Nytt i fönsterna


 
Lillsnuttan i familjen har börjat få lite rutiner i sitt sovande & ätande. Eftersom jag går med barnen till skolan varje morgon har det blivit att hon somnar då vid 8 i vagnen, sen brukar hon sova där i till 10-11 någongång. Men idag vaknade hon redan vid nio & hade sen svårt att komma till ro!
Tänkte då att jag likagärna kunde sätta henne i bilen & dra iväg en liten sväng, i bilen somnar hon alltid!
 
Så sagt & gjort, vi tog en sväng till Lindex för att hämta ett par undanlagda glitterleggings till Lova att ha på kvällens skoldisco & sen tog vi även en sväng till Blomsterlandet. Detta hus är i stort behov av blommor..tror knappt vi har en endaste levande blomma;-)
Fick med mig två till vardagsrummet & en hjärtan på tråd hem till att börja med i alla fall.
 
I kväll är det som sagt skoldisco här i byn & det är Eddies klass som anordnar..vilket betyder att D får agera "vakt" eftersom jag behöver vara hemma med lilla O. Men det blir väl en & annan lämning & hämtning för mig i stället, Lova får gå på det tidiga discot mellan 17-18:45, medan Eddie & Alicia går 19-21:30.
 
Sen är det helg! Vad ska ni hitta på i helgen?

Kanelbullens dag

 
Klart att Kanelbullens dag måste firas, det är en väldigt viktig dag..i alla fall om man frågar mina barn;-)
Så så fick det bli, kanelbullar med mjölk nu som kvällsfika efter läxläsning & piano- & fiollektioner!
 

Snart rustade för vinter

Nu är vi äntligen på god väg med vinterklädesshoppingen. Det blir inte direkt billigt att köpa riktiga & rejäla jackor & skor till en familj på sex personer;-)
Så det gäller att dela upp inhandlandet på i alla fall två månader!
Nu har alla barnen + jag vinterjackor & Lova har hittat ett par Superfit Gortex-kängor. Då återstår "bara" skor till resten av ligan, termobrallor & så jacka till pappan i huset..& så lite vantar & mössor förstås, sen är vi rustade för vinterväder!
 
Idag är vi hemma alla tjejer i familjen, både Alicia & Lova har nämnligen huvudvärk & är lite hängiga..så dagen får gå i vilans & mysets tecken♥

Favoritkakor

 
Fick ett sånt himlans sötsug tidigt i kväll & eftersom vi inte hade någonting glutenfritt gottigt hemma, fick det bli kakbak!
Det var väldans länge sen jag bakade nu, men med Olivia i bärselen & Alicia & Lova som hjälpredor gick det kanon!
Vi fick ihop två sorter, Pepparnötter & Chokladbröd..båda var mina absoluta favoriter som barn..& är fortfarande;-)
 

Måndagsmys!

 
Börjar denna nya vecka genom att mysa i soffan med Olivia nu när resten av familjen är i skolan & på jobbet.
Plockade in några vackra höstlöv på morgonpromenaden med Enzo & de pryder nu bordet i vardagsrummet!
 
Igår var vi flitiga som plockade & städade ur husvagnen för säsongen & ställde in den på vinterförvaring. Skönt att bocka av det från "att-göra-listan", nu är det bara alla utemöbler som ska in, poolen som ska förberedas för vintern & löven som ska undan..men först får vi väl vänta på att de ska trilla ner från träden;-)

RSS 2.0