Jag har fått ett vik!!

Idag har jag börjat jobba igen efter min lilla semester.
Jag blev ju så glad när de ringde från bemanningen & hade jobb åt mig i Läckeby hemtjänst. Så där har jag varit idag & allt har varit så bar så=)
Det var jag som fick sitta vid ratten på uterundorna nu när jag äntligen tagit körkort..skönt att bara åka med tyckte de andra i personalen;)

Fick även samtal om att jag ska vara här ute i morgon med, samma tider 7-15.

Sen när jag skulle sätta mig i bilen & åka hem ringde bemanningen igen.. De undrade om jag var intresserad av ett vik i Läckeby!!
Om jag är!!

Visserligen bara 57% & september ut, men ändå. Nu har jag ju ett schema & kan försöka jobba upp resten av tiden i poolen=)

Gissa om detta blev en toppeneftermiddag??!!

Jobba i morgon

Min semstervecka är slut & nu sätter det igång med jobb med engång.
Jag anställdes i bemanningen i slutet på veckan & i förmiddags ringde dem redan.
Jag ska jobba i Läckeby hemtjänst i morgon 7-15. Perfekt!! Precis vad jag vill!!=)

Nu får jag hoppas på att det blir mycket jobb just i Läckeby där jag trivs som bäst!!

Vi har varit en runda på Ikea idag igen. Ramen jag köpte igår var givetvis trasig i glaset..vår vanliga tur när det gäller shopping..
Så nu fick vi med oss två ramar hem & de hänger redan uppe=)

Väldigt märkligt väder ute denna helgen. Ena sekunden skiner solen & himlen är klarblå, nästa stund när man tittar ut så ösregnar det..inte kul för all min tvätt som hänger ute på vindan..


Förstoringen i sovrummet


Förstoringen i vardagsrummet

Farande fram & tillbaka

Idag känns det som om jag har varit på "resande fot" mest hela dagen.

Det började med att vi skulle köpa ytterligare en grej till Ella i present. Hade redan köpt en liten sminkväska, ett läppglans, duschgel & lotion(allt med Hello kitty på), men nu tänkte vi att vi skulle köpa en pysselbok oxå.

Jag & tjejerna åkte & handlade en sådan på förmiddagen & sen stannade vi till i affären hemma för att köpa lördagsgodis.
Sen var det raka vägen hem till Ella för att släppa av Alicia där på barnkalas.

Jag hann tvätta två maskiner & hänga ut innan Eddie ville köpa godis & sen hämtade vi hem Alicia i samma veva..

Jag fick lite småpanik av att bara vara hemma & skrota idag så jag tog med mig tjejerna till Rusta, Plantagen & Ikea.
Vi köpte en ram till förstoringarna som vi ska prova..tog bara en för säkerhetsskull, det är bättre att åka dit & köpa en till än att behöva lämna tillbaka.

Nu är vi hemma igen & vrålhungriga!! Mattorka som vanligt..vet inte vad vi ska hitta på för middag idag, hade planerat köttfärslimpa, men det tar för lång tid när man är hungrig & vill ha mat nu!!

Eddies fot

En liten uppdatering om Eddies ömma fot.
Vi var ju på vårdcentralen i eftermiddag & där konstaterade läkaren att han hade en blödning i bindväven.
Det finns inget att göra åt utan bara låta den läka ut av sig själv, men han skulle inte springa, hoppa & skutta utan ta det lite lugnt.
Det var skönt att få det bekräftat i alla fall att det inte var något värre=)

En liten tuffing

Jag & min lillaste tuffing var en runda på stan i förmiddags för vi skulle lämna tillbaka ramarna & jag behövde kopiera arbetsgivarintyget på mammas jobb.

Lova bestämde sig igår kväll för att hon skulle ta hål i öronen. Sagt & gjort så gick vi ner till Body shop på Baronen. Hon hoppade modigt upp i stolen, valde guldörhängen & vips så var det klart!!
Hon är precis lika tuff & orädd som sina syskon när det gäller sådana där saker=)

Stolta gick vi ut därifrån & hon är så nöjd!!

Vi har fått tid på vårdcentralen för Eddie i eftermiddag. Han landade illa förra torsdagen när han var på disco & gjorde något hopp. Han har haltat sen dess, men upplevde att det först blev bättre i foten, men nu sen några dagar tillbaka har han fått ondare.. Det sitter på ovansidan av tårna & de tyckte absolut vi skulle komma & kolla upp det när jag ringde i morse. Så vi får se vad det blir av det.


Sötnos


Lillaste tuffingen

Stora tjejen

Min stora prinsessa är inte längre någon rosa prinsessa.
Nu vill hon ha coola kläder & det nya uttrycket är as framför det mesta, typ askul, ascoolt osv.

Inför skolstarten fick de ju välja kläder när vi shoppade & det mesta blev åt det svarta hållet..inte mig emot för jag tycker att hon blir så fin i sin "nya look";) Men det är kul att se att de förändras så fort!! Över en natt så var hon helt plötsligt så stor!!

Idag ska hon åka skolbuss för första gången, hon ska följa med Hampus hem & det blir nog spännande för henne=)


Min stora fina tjej

Boktips

Jag har varit så lässugen i sommar & inte haft något att läsa.
Fick låna fyra böcker av Petra & började med att läsa Hypnotisören av Lars Kepler.

Vilken bok!!

Den är precis en sån jag älskar att läsa, man kan bara inte sluta!!
Började igår & har redan kommit en tredjedel av ca 600 sidor. Det bästa är att detta bara är den första i en kommande serie!=)


Värdelösa fotoramar

Dagen har varit bra för oss alla.

Emma & jag var på stan från 10-13:00. Jag shoppade bara två stora ramar på Lagerhaus till förstoringarna & några doftljus. Emma däremot hittade en massa kläder som hon köpte.
Vi träffade även mamma som handlade massa kläder till barnen på Kappahl=)

Jag var i alla fall glad över att äntligen hittat svarta ramar i rätt storlek & till bra pris, 2 för 199:-. När jag kom hem klippte jag till ett av korten & ramade in..allt bra än så länge..men sen när vi skulle hänga upp hela skapelsen visar det sig att upphängningen är så vansinnigt vek att den bara böjer sig & att träramen lixom blir som en båge!! Gaaahhhh vansinnig!!

Så jag slet ut kortet & slängde ner ramarna i kassen igen..i morgon får det bli en runda in till stan för Lova & mig så vi får lämna tillbaka skräpet..

Skol- & dagisstarten hade gått bra & de är glada att allt kommit igång igen=)
Mest spännande är det nog för Alicia som börjat förskoleklass & fått en massa nya kompisar!!

Lova hade med sig Elin hem idag & Eddie följde med Moa. Alicia tog det mest lugnt i eftermiddag & smälte väl kanske allt från dagen;)

Skol- & dagisstart

Har varit & lämnat tre förväntansfulla barn på skolan & dagis.

Äntligen, de har längtat så..i år har det varit ett ovanligt långt sommarlov & barnen har till & med hunnit tröttna på ledigheten.

Eddie börjar 3:an idag & får nu mer gå i gröna, stora skolan, Alicia börjar förskoleklass & går i röda skolan, Lova har fått flytta över till Humlan på Tegelskolan.
Det blir mycket nytt för dem & extra kul!!

Jag ska möta Emma i stan om en halvtimme & gå där & dra med henne tills det är dax för hämtning.

Tandlösingen

Vid lunchen tappade Alicia sin 6:e tand som har hängt på en tråd i flera dagar nu. Hon har haft lite problem de senaste dagarna med att hon har varit öm i munnen & haft lite svårt att äta, så nu är hon supernöjd att den äntligen är borta!!

Vi firade 6:e tanden med knäckglass & strössel=)

Nu får vi inte glömma tandfen inatt bara;)


Jobba, inte jobba??

På vägen in till City gross ringde en av tjejerna på Kvarnholmens häslocentral & frågade om jag kunde tänka mig att jobba åt henne på Berga cenrums hälsocentral på fredag.
Hon skulle vikariera där, men annat hade kommit emellan.
Jag skulle jobba 8-17 & tackade självklart ja, trots att jag skulle vara ensam undersköterska där hela dan..det kändes lite pirrigt, men det löser sig tänkte jag.

Men nu på vägen hem ringde en från Berga centrum & sa att de hade löst fredagen & inte längre behövde en vikarie.
Lite synd, men jag sa att jag gärna ställer upp en annan gång & hon skulle spara mitt namn & telefonnummer!
Bara man får in sin lilla fot så blir det nog enklare=)

Sista dagen på sommarlovet

Sista dagen på barnens långa sommarlov idag. De är så förväntansfulla på morgondagen & har längtat länge nu!!
Skönt att ha barn som trivs på dagis & i skolan=)

Än så länge är det tråkigt väder, har regnat i natt, men man vet ju aldrig rätt som det är kanske det spricker upp!

Vi har inga direkta planer för dagen, förrutom att åka till typ City gross eller nåt liknande för att köpa hem färsk frukt till skolstarten. Annars blir det väl att packa väskorna..får se om jag börjar putsa fönsterna senare under dagen..de är fruktansvärt smutsiga & det är verkligen på tiden att göra något åt dem;)

Städnoja

Fan vad jag är bra!!

Jag har nu rensat ur våra garderober i sovrummet, fått ordning på kläder, sängkläder, dukar, gympapåsar osv genom att ändra om nästan överallt. Det känns så skönt att få ordning på kaoset, det är inte lätt att ha det ordning & reda i en familj med tre barn kan jag tala om.. Man städar & fixar & innan man vänder ryggen till är det nästan värre än det var innan!!

Men äntligen tror jag att det kan funka. Vi har värdelöst lite med förvarningsmöjligheter, så man får verkligen tänka & pussla för att få det bra.
En investering vi verkligen skulle behöva göra är att köpa nya större byråer till Eddie & Alicia. Kläderna svämmar över i deras minimala byråer.. Alicia har till & med fått ta en av sina sänglådor under sängen till att lägga klänningar i. Men som allt annat så kostar det ju multum, sen är det så lågt i tak däruppe i deras rum på grund av snetaken, så det passar ju inte med vadsomhelst.

På förmiddagen var jag & barnen & hälsade på Petra & hennes barn i Mörbylånga. Det var trevligt att äntligen komma dit & barnen lekte jättebra alla fem=)
Vi blev bjudna på pannkakor & sen åkte vi allihop till köpstan innan vi åkte hem. Där fikade vi på glass & vi fyndade ett par tygskor till Eddie för TIO kronor!! Helt sannslöst, precis ett par sådana skor han var ute efter. i rätt storlek..ibland har man tur!!=)


Hade med oss en blombukett till brudparet


Alla barnen i sandlådan, Alicia, Eddie, Tindra, Lova & Tuva

Lagat middag

Middagen är redan klar!!

Jag klev upp 7:50 för att fixa i ordning middagen till i eftermiddag. Gjorde varm smörgåstårta med kassler, vitt bröd, purjolök, rivost, kaffegrädde, ägg & kryddor toppat med krossade cornflakes..det är så himla gott & ska stå & dra 8-10 timmar i kylskåpet innan man skjutsar in den i ugnen. Därför blev det lagom att laga middagen nu;)

Idag ska jag & barnen åka till Petra i Mörbylånga & hälsa på=)
Det ska bli kul att träffas & höra ALLT från hennes överraskningsbröllop i lördags!!

Stormarknaden

Gud vad det känns lyxigt att vara ledig & hemma & inte göra något speciellt alls!! Får passa på att njuta av varje sekund för vips så är det slut med ledigheten..

Idag kom Ella redan 9:40, för lillasyster skulle skolas in på dagis. De lekte faktiskt tillsammans allihopa här hemma ett bra tag & det är kul när det funkar. Det blev bad & familjelek i lekstugan.

Sen gjorde jag pannkakor till lunch innan Daniel kom hem från sitt bad.
Då byttes vi av & jag tog Lova med mig till Maxi, Eddie släppte vi hos Jonna på vägen dit.

Lova & jag handlade en massa middagsmat & så letade vi efter svarta större ramar till våra två förstorningar av bröllopskorten som kom på lådan idag. Givetvis var den storleken vi behövde slut!! Jag som ville få upp korten idag redan..

Kräftskiva

Efter fotbollen var det brådis hem för att hinna göra oss i ordning inför kvällens kräftskiva & lämna in barnen till farmor & farfar.

Hanna kom till oss 17:45 & då tog vi cyklarna & drog upp till Skammelstorp där festen hölls.

Det var mycket folk, över 40st & ganska många nya som jag inte kände igen över huvudtaget. Men kul var det!!
Daniel & jag hade med oss smörgåstårta eftersom vi inte äter kräftor. Senare framåt natten bjöds det på kaffe & kaka.

De hade även ordnat en skojig tipsrunda med väldigt annorlunda frågor som skulle visas vid rättning=)

Vid halv två tyckte vi att det var dax att hojja hemåt..man vill ju orka med dagen idag med;)

Idag känns det som vanligt & vi mår bara bra, vilket alltid är lika skönt!! Alicia är på kalas hos Hampus, Mia körde dit för säkerhetsskull, men hämta om en timme ska nog vara lugnt!!


Här sjunger vi snapsvisor


Daniel


Jag & Helen

Fotboll

Igår förmiddag spenderade vi på Åbyvallen för Alicias fotbollslag skulle spela cup.

Vädret var perfekt & vi hade med oss en filt att sitta & titta på.

Daniel & Eddie stog en timme i fiskdammen oxå som alla föräldrar i laget skulle göra.

Spelandet gick bra & de vann en match i alla fall, efteråt var det prisutdelning & alla fick varsin guldmedalj & glass=)


Alicia i det stora matchstället

Fullspäckad dag

Idag är det dax för Alicia att spela sina allra första fotbollsmatcher=)
Det är fotbollscup här i Läckeby på åbyvallen hela dagen & de ska möta flera olika lag under dagen.
Vi ska även hjälpa till att stå i fiskedammen under en timme.

Ikväll sen ska Daniel & jag på kräftskiva!!
Det ska bli jättekul, det var ett tag sen vi var på en större fest nu & då är det extra kul!!

Ny möbel

Byrån står färdigmonterad & klar i sovrummet nu & det blev ganska bra!

Alicia tyckte att det var jättekul att få hjälpa till, hon var hantlangare åt oss, spikade i spiken på baksidan & så skruvade hon i alla skruvar med skruvdragaren=)

Översta hyllan är öppningsbar med en spegel inuti & passar perfekt att ha smycken i=)


(hmm snyggt att skruvdragarkartongen kom med på ett hörn)



Byrå- & väskshopping

Idag har jag, Daniel & Alicia varit inne i Kalmar en runda igen.
Vi var tvungna att byta Alicias leggings vi köpte igår, för det var hål på bägge benen..

Jag var på jakt efter en mindre axelremsväska som är så modernt nu, tänkte att det är skönt att ha en liten väska när man bara behöver typ plånbok & mobil med sig.
Jag hittade till slut en som jag ville ha & fyndade den då såklart=)
Jag är glad & lite stolt att jag köpte brun & inte fegade ur & tog svart som vanligt;) Brunt är extra snyggt nu till hösten ju!!

Sen drog vi till Ikea & shoppade en Malm-byrå som vi ska ha i sovrummet, så nu sitter vi tre på golvet i vardagsrummet & bygger ihop den. Kul att "vara med" ett barn i taget ibland & ge extra mycket uppmärksamhet=)
Eddie & Lova är hos farmor eftersom kusinerna är där idag & leker med dem.


Mitt nya väskfynd

Uppe med tuppen

Jag kan inte sova längre!!

Alltså jag har såå svårt för att ligga länge nu om mornarna..jag är trött, men kan ändå inte sova.. Idag vaknade jag klockan sex, vid sju gav jag upp & klev ur sängen. Igår vaknade jag klockan 4..men då vägrade jag, så vid sextiden somnade jag om ett tag igen.

Antar att det beror på att kroppen är van att stiga upp vid sexsnåret, har ju gjort det nu dagligen i 3 månader. Fast samtidigt brukar man ju gå upp tidigt året om & ändå kunna ta en liten sovmorgon på helgerna?!

I går kväll var Eddie på disco & det hade varit lyckat enligt honom=)

Pappa kom förbi i går kväll oxå med en påse från mormor Lilly. Hon hade varit & shoppat kläder till barnen, en rutig skjorta med luva till Eddie, en tröja till Alicia & en klänning till Lova. Allt passade & de blev väldigt glada=)
Så nu är vi ännu mer rustade för hösten!!

Shoppat loss

Idag har vi varit i stan hela familjen & barnen har fått shoppa loss i klädesaffärerna!!

Vi var i behov av lite nytt inför skolstarten & det var ett genidrag att låta de välja själva..det blev mycket roligare & man slipper att köpa hem fel plagg & fel storlekar, så det här kommer vi definitivt göra om!! Den snälla mamman(alltså jag) sa ja till nästan allt som valdes, det var inte så svårt eftersom dessa barn har en väldigt bra smak på klädval(kan tänkas komma från mig) haha;)

Alicia valde en klänning, en top, ett par leggings & en skolväska. Eddie köpte ett par jeans, två tröjor, en scarf & en skolväska. Lova valde en klänning, en kofta & en liten väska.

Vi fick även med oss födelsedagspresenter till Jonna & Ella med oss hem med, så nu är allt klart inför kommande disco & kalas.

Vi avslutade det hela med varsin gratisglass på mc donalds=)


Alicias nya kläder


Eddies nya kläder


Lovas nya kläder


Eddies & Alicias nya skolväskor

Fotografier

Äntligen har vi fått tummen ur & beställa förstoringar från bröllopet!!

Vi hittade äntligen även ett fint bröllopsalbum idag på Engmans foto som vi gillade bägge två, har ju sprungit stan runt flera omgångar & letat men utan framgång..lite kräsen måste man få va;)

Så nu i eftermiddag började jag pilla lite med det där & tänkte sätta in alla de fina kort vi har, men insåg då att vi inte har några kort framkallade från själva vigseln & partyt efteråt. Sagt & gjort så tog vi fram alla våra fotoskivor & skickade efter de korten vi ville ha + två förstoringar.

Vi ska ha ett svartvitt på bara oss två i sovrummet & ett i färg på hela familjen i vardagsrummet=)

Annars har dagen gått åt till att vara flitig igen;)
Jag fick ett ryck & röjde i sovrummet. Vi har haft två stora lådor stående på golvet med en massa bråte i ända sen renoveringen i höstas.. Men nu är det fint & i ordning!! Fick även de två sista trådbackarna inmonterade i garderoben.

Sen blev det köttbullerullande i närmare en timme..Alicia hade Hampus här hemma idag, så vi var en extra till middagen..inte för att han är någon storätare, men det är gott att ha några köttbullar över;)

Jag vill ha!!

Fan vad trött jag bliiiir på att man inte kan ha råd till nånting nån endaste gååång!!

Här går man & sliter dag ut & dag in, jobbar hela sommaren lång & ändå måste man spara varenda ynka slant till framtiden..

Ja, det är Iphonen som spökar i mitt huvud, fortfarande.. Det släpper lixom inte & jag försöker hela tiden komma på en superbra lösning för att få det till att funka ekonomiskt.

Det finns 2 alternativ:
* Förlänga mitt nuvarande abonnemang & köpa telefonen för 1900:-, kommer bli ca 250:- i månaden & då kan jag "bara"  ringa, smsa & mmsa.

* Byta till abonnemanget 399:-/ månad. Då får jag ringa, smsa, mmsa & surfa för hela månadskostnaden & telefonen får jag helt gratis. (Är helt klart mest sugen på detta)

Nån som har ett superbraigt tips eller förslag på vad jag ska ta mig till?! ;)

Ursäkta mitt helt onödiga inlägg, men jag var bara tvungen;)

Semester

Första dagen på min ledighet & jag sitter ute i brassestolen med en kopp kaffe & en päronsplit & bara njuter!

Kunde väl i & för sig vara lite bättre än vad det är..jag har haft en vidrig huvudvärk sen jag kom hem igårkväll..kanske är det alla spänningar som släpper?!

På förmiddagen var jag på arbetsförmedlingen & påanmälde mig igen, så nu är jag officiellt arbetslös igen ett tag innan det dyker upp nåt..hoppas snarast!

(Första gången jag mobilbloggar, får se hur det går)

Sista dagen på Kvarnholmen

Jaha det var den sommaren det! Nu har jag jobbat sista dagen & jag hade aldrig kunnat tro att tre månader skulle gå så fort & vara så roliga som det har varit. Inte en enda morgon har jag vaknat & känt att jag inte vill gå upp..& det är ju ett bra tecken på att man trivs=)

Jag struntade i att ta med mig bakelserna idag, det kändes bökigt att kladda med grädde & få med mig dem i bilen samt att få plats med dem i kylen..
I stället gick jag till torget på lunchen & köpte färska hallon & blåbär & sen vanioljglass till det & bjöd på efter personalmötet. Det var väldigt uppskattat & alla tog två gånger var, även de som inte brukar äta fika tog!!

Jag blev oxå väldigt avtackad & alla var såå nöjda med min insats i sommar!!
Jag fick en blomma, en flaska vin & en jättepåse med godis!!=)

Nu vankas några dagars välförtjänt ledighet innan jag ansluter mig till bemanningen igen.


Bakning

Nästsista dagen på hälsocentralen är gjord & det har varit full rulle & fullt upp mest hela dagen. Det märks att semestrarna är slut nu.. Men jag har min lilla semestervecka kvar!!=)

Var hos frissan på lunchen & fick utväxten slingad & det sletna håret bortsnaggat..så nu är jag blond & fin igen=) Trivs dock bäst när det gått några dagar, eftersom det är så himla ljust ända in till roten nu.

Just nu håller jag på med att baka nötbakelser som jag ska bjuda mina arbetskamrater på i morgon när dte är personalmöte tänkte jag. Hoppas jag lyckas med baket;)

Lekdag

Idag har vi haft en söndag på hemmaplan.
Barnen var leksugna, så Eddie skjutsade jag hem till  Linus, tog med mig Maja hem till Lova & sen kom Lovisa hem till Alicia=)

Det blev målarverksad i köket & sen stekte jag pannkakor till 4 hungriga tjejer med glass till efterrätt!
Samtidigt har jag tvättat ett antal maskiner, är ju riktigt bra torkväder ute så man får passa på;)

Daniel har halvlegat i soffan hela dagen, han mår inte bra & tror att det är på grund av medicinerna för ryggen..

För en stund sen storhandlade Alicia & jag på Maxi & nu har vi en hemmagjord pizza i ugnen..gott!!

Ska ta med mig nötbakelser till jobbet & bjuda på min sista dag, som är på tisdag..så antingen blir det bak i kväll eller i morgon kväll, får se vad jag får lust med..

Bröllop

Idag har vi varit på bröllop!!
Vigseln var mellan Jessica & Martin i Garvaregården & sen hölls festen hemma hos dem.
Det var ett fint & trevligt bröllop=)


Brudparet


Eddie & Alicia(Lova ville inte vara med på foto)


Jag är redo för att gå på bröllop



Träff med Nathalie

Ännu en jobbvecka är klar & egentligen skulle jag jobbat min sista dag idag, men jag har ju fått måndag-tisdag nästa vecka med & det är bara att tacka & ta emot!!!

Skickade iväg ett mejl till henne som har hand om personalfrågor & sånt, om att jag ville ha ett anställningsbevis samt att jag skulle bli tacksam om hon spred ut till alla vårdcentraler i kommunen att jag gärna ställer upp som vikarie om det behövs. Hoppas det ger något=)

På lunchen hade jag stämt träff med Nathalie som jag läste ssk-utbildningen ihop med. Vi gick & tog oss en bakad potatis & sen strosade vi bara runt i stan en stund & avslutade vår dejt med att sitta på en bänk i solen & bara prata i kapp allt sen sist.
Det var kul att ses igen & vi bestämde att det måste bli oftare!!

I eftermiddags jobbade jag själv igen & det gick bra som vanligt..fast jag kom inte iväg vid halv fem som jag tänkt, det kom lite grejer i sista minuten, men lite i fem stämplade jag ut..

I kväll blir det i vanlig ordning fredagsmys med tjejerna, Eddie är hos Lollo & ska sova över där i natt.

I morgon vankas det bröllop!!

Rockneby marknad

Idag jobbade jag halvdag igen & slutade klockan 12.
Daniel skulle till badet igen & släppte av barnen hos mig som i tisdags. Vi gick då en runda till HM för att köpa leggings till mig, innan vi åkte hemåt.

När Daniel kom hem efter två, gjorde vi oss redo för avfart till Rockneby marknad.

Jag tycker att marknaden var ovanligt liten i år & vi gick igenom den ganska snabbt!!
Barnen köpte lite obligatoriskt marknadsgodis & fick åka varsin karusell. Sen öppnade sig himlen & regnet fullkomligt vräkte ner..då var det dax att åka hem.

I eftermiddag har jag mest slappat med en bra bok som jag läser just nu. Det är en verklighetsbaserad historia om en tjej som fastnar i tullen i Thailand med droger på sig. Hon hamnar i fängesle där, flyttas senare över till olika fängelser i Storbritannien.. Man får följa det hemska & avskyvärda livet inspärrad.

Slapp ledigdag

Det känns allt lite konstigt att vara ledig så här mitt i veckan, men skönt är det såklart!!

Vi åkte en runda in till stan & pantade ca 6 svarta plastsäckar med burkar & petflaskor på förmiddagen..fick ihop över 400:-!!

Annars händer det inte så mycket idag, jag tvättar, Alicia är hos Noah, Lova hos Signe & Eddie hos Thea. Daniel åkte just upp till Ante en runda, så jag sitter här i min ensamhet & har det gutt!!

Tittar runt lite här på datorn..är sugen på en Iphone & skulle gärna vilja hitta ett superbra erbjudande på en;) Eddie & Alicia har snappat upp min önskan & har redan bestämt att om/när det blir av ska Eddie ta min telefon & Alicia Eddies. Ha ha gissa om de tjatar på mig att det ska bli av snarast!!

Har märkt en annan sak denna sommaren med.. Att fästingarna i år är helkonstiga!!
De fästingar som jag har tagit på Lilo den senaste veckan har suttit ihop två & två.. Annars brukar det ju vara så att när fästingen är "färdigäten" & redo till att släppa taget, lämnar den en liten fästingbebis. Men nu är det lixom halvstora fästingar som sitter tillsammans..hmmm lustigt!!
I alla fall så har vi droppat fästingmedel på Lilo nu igen, så hon ska slippa de äckliga varelserna..

I kväll blir det grillat kött, ugnsbakade potatishalvor, bearniesås & grönsallad till middag=)


Hoppas en kan bli min snart

Ikea

Sköön vecka detta..idag slutade jag tolv & i morgon är jag LEDIG!!

Daniel skulle på behandlingsbadet vid halv ett så han kom in med barnen till mig, så skiftade vi.
Jag & barnen drog till Ikea för att först äta varsin korv till lunch, sen fick de leka på småland medan jag gick ett varv där inne. Sen avslutade vi det hela med varsin mjukglass innan vi åkte hemåt=)
Mycket folk var det på Ikea idag i alla fall, vi fick till & med stå i kö för att barnen skulle komma in i lekrummet. Jag shoppade inget speciellt, bara tidskriftsamlare att ha i köket med barnens viktiga skol- & dagispapper i.

I eftermiddag har vi inte gjort någonting speciellt..slappat mest..jag städade bara av ute på altanen, så nu ska vi snart sätta oss därute & äta middag.

Skönt med flex

Idag har det varit hyfsat lite att göra på jobbet igen.. & eftersom två av de ordinarie undersköterskorna kommit tillbaka från semestern tyckte de att jag som jobbat HELA sommaren kunde flexa & gå lite tidigare om jag ville.
Jag gjorde så & kom iväg 15:45.

Drog över till Ölands köpstad för att se om bokhandlen där hade något fotoalbum till bröllopsfotona som jag kan tänka mig..men icke..inte ett enda bröllopsalbum hade de!!
Blev bara lite mat i kassarna med hem i stället.

Nästan direkt när jag kom hem var det dax att skjutsa Alicia till fotbollsträningen som startade idag, sen hem & fixa middag.
Nu ska jag strax äta & sen bär det av igen för att hämta hem den lilla fotbollstjejen..hektiskt liv va?!

På tal om Alicia så tappade hon sin 5:e tand idag=)

Talludden

Det blev ytterligare en härlig dag i solen idag!

Vi styrde kosan mot Talludden, har aldrig varit där & vi ville prova nån ny strand. Det var helt okej & barnen trivdes de med=)
Det blev samlande av maneter, byggande i sanden & bad förstås.

Kroppen har fått lite mer färg & det är ju aldrig fel=)

I morgon blir det jobb igen så det är till att passa på att njuta av solen när möjlighet finns!!


Alicia har det härligt i sanden


Lova på manetjakt


Eddie solar ryggen & äter macka

Playan

Äntligen blev det min tur att få åka till playan & ligga & steka i solen!!

Vi åkte till Möllstorp & var där hela dagen lång..farmor, farfar & Jessica & Martin med barn var oxå där så vi slog oss ner & fullbordade tajkonlägret;)

Alla badade flera gånger, ja utom jag då förstås..det var bara 20 grader i vattnet & det är i alla fall minst 5 grader för lite!!
Solen gassade som bara den & det var så skönt så.

I morgon bär det förhoppningsvis av igen om vädret vill oss väl vill säga=)

Härliga helg

Tjohoo äntligen helg & jag hoppas verkligen att vädret håller i sig nu så jag oxå hinner njuta av det litegrann!!

Tio minuter innan lunchen idag fick jag ett sms av Petra som var på väg in till stan & undrade om vi skulle träffas..såklart ville jag det, det är alltid kul att träffas & vi hade en del att prata om!! Vi gick & strosade lite i affärerna innan det var dax för mig att gå tillbaka & jobba.
Jag köpte med mig en liten blomma i cellofanpapper till Birgit, en av undersköterskorna jag jobbat med i sommar, hon skulle gå på semester & jag kände att jag ville ge henne något eftersom vi haft det så kul & bra tillsammans.
Hon blev överraskad & glad & hade en present till mig med=)

Till resten av personalen tänkte jag bjuda på nån fika eller nåt sista dagen jag jobbar.
Jag blev faktiskt tillfrågad av enhetschefen om jag kunde tänka mig att jobba senare under hösten vid vaccinationer..självklart vill jag det!! Men inget är bestämt än, men det är självklart kul att bli tillfrågad=)

I kväll när jag kom hem invigde vi grillen med grillkorv i solskenet.
Snart vankas det ostbricka till fredagsmys!!

(Cia & Uffe..jag hälsar tillbaka!!)

Rix fm-festival

Guud vad taskigt det kändes att behöva sitta inne & jobba idag när solen stekte utanför fönstret!! Hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig till helgen så jag kan få vara lite på beachen oxå=)

På jobbet fick jag vara med på en gynundersökning & borttagning av födelsemärke igår & stansbiopsi idag..det är kul när det händer lite nya grejer & det lär jag mig en massa på!!

Fick flexa ut vid tjugo i fyra i eftermiddags i stället för att gå vid fem, vi hade inte så mycket att göra & Birgit som jag jobbar med slutar tidigt i morgon, så det blir rättvist;)

Jag mötte upp familjen & vi gick på Rix fm-festivalen ihop i nån eller några timmar. Vi kollade på Kalmarflickorna när de drillade & på några grabbar som dansade streatdance.
Sen gick vi bort till scenerna där artister skrev autografer. Vi såg E.M.D  Daniel försökte få några bra kort, men det blev bara något på Danny.
Det är synd att uppträderna är så pass sent ändå, hade varit kul att se..eller sent är det ju inte, men för oss med kvällströtta barn & jag som ska upp i ottan i morgon igen;)

Båttur

Ännu en hyfsat lugn dag på jobbet är överstökad & jag har nu bara 8 dagar kvar!!
Herregud vart har denna sommar tagit vägen!! Tiden har gått så otroligt fort & det kändes som hur lång tid som helst när jag började jobba på Kvarnholmen & skulle vara där i nästan 3 månader..& nu har snart den tiden bara försvunnit.

Det är väl för att jag haft det så otroligt bra & trivts som fisken i vattnet=)
Snart börjar ovissheten igen med att inte veta om man ska jobba eller inte..tråkigt!! Jag får verkligen hoppas på ett långvikariat någonstans eller hoppas på att jag får tjänsten på Urologen som jag sökt=)

Familjen har varit i Djursvik idag med & badat, åkt båt & haft det guttans!!

Snart vankas det köpepizza som vi ska unna oss till middag.









Födelsedag

Började morgonen med att sjunga "ja må han leva" för Daniel som fyller 36 år idag. Barnen & jag uppvaktade med present & skönsång som sagt=)

Sen bar det iväg till jobbet som vanligt & Daniel & barnen åkte till Djursvik för att hälsa på hans jobbarkompisar..de var där hela dagen & kom hem samtidigt som jag..

Gick en tille tidigare idag, eftersom det inte var så mycket att göra. Åkte till mormor & hämtade raggmunkar som hon lagat åt oss..mumsigt!! Sen åkte jag till Giraffen & hittade en klänning till mig som jag ska ha på mig på bröllopet. Passade även på att handla lite fika som vi snart ska mumsa på, eftersom det är födelsedag & allt idag;)

Pappa var just här med presenter, en Webergrill & grillbestick från dem & Ante=)


Tjejerna badar i Djursvik


Eddie blåser pil

Cirkus & blommor

Nu i kväll är barnen på cirkus Brazil Jack med mamma. Eddie & Alicia fick ta med sig Lollo & Ella med, så det blir nog kul!!

Jag hann knappt mer än hem fån jobbet förräns det var dax att skjutsa in alla kidsen..fick ju inte plats i en bil utan vi fick köra bägge två.

På vägen hem stannade vi till vid Blomsterlandet & shoppade upp resten av vårt presentkort där på blommor till de nya lekstugerabatterna.
Så nu är det nyplanterat & fint där, barnen blir nog glada när de kommer hem senare i kväll efter cirkusen=)


Nyplanterade rabatter & blivande uteplatsen till höger



Sol & trädgårdsarbete

Idag har vi mest bara varit hemma & haft det gutt i solen.

Eddie var hos en kompis, men vi andra låg i brassestolarna framför poolen & tjejerna badade för fullt hela dagen=)

Det är så skönt att bara vara hemma en hel dag & inte behöva göra något alls, utan att bara gå hemma & skrota..jag har inte haft många sådana dagar denna sommaren..typ 2 tror jag när jag tänker efter;)

Efter ett tag framåt eftermiddagen, fick jag en lysande idé att vi skulle gräva två små land vid lekstugan att planera blommor i..sagt & gjort så hade jag grävt ur bägge två & lagt stenar runt kanterna=)

Sen kom nästa idé, att gräva bort allt ogräs mellan lekstugan & ena boden & lägga plattor där, så det blir som en uteplats till lekstugan!! Daniel gillade idén & tog tag i spaden & nu är det urgrävt där med..bara lägga sand & sen plattorna kvar;) Det är kul att förändra lite grann, allra helst när det är på ställen som det sett ut som kriget på innan!!

Bröllopets år

Jag har flera gånger sagt den senaste tiden att det är verkligen bröllopets år i år. Jag har aldrig varit med om att så många man känner eller vet om gifter sig samma år..

Nu i eftermiddag fick vi en inbjudan till bröllop som ska hållas om två veckor, det är Daniels syster som ska gifta sig!!

Så nu börjar jakten på bröllopspresent & kläder till oss..jag måste hitta en klänning att ha på mig..kul!! Nu har jag något att fördriva tiden på mina luncher med;)


Astrid Lindgrens värld

Då var vi hemma igen efter en härlig helg i Vimmerby!! Eller vi kom ju hem igår kväll, men då hade jag ingen ork att blogga;)

Vi åkte i fredags morse & var inne på parken hela fredagen & hela lördagen. Bodde över på campingen som ligger i anslutning till parken.

Det är lika mysigt varje gång man är där, med alla små husen, miljön runt omkring & så alla uppträdanden oxå förstås.

Det var en del som var nybyggt & omgjort, bland annat Villa villerkulla. Det var mycket större nu & Hoppetossa kunde köra en liten runda med.

Fanns även lite nya matställen & det är uppskattat tycker jag, annars brukar det ju bara finnas strips, korv & hamburgare när man är iväg, men vi hittade ett ställe där vi åt lax med kokt potatis, korv-& köttbullespett & frästa nudlar..gott!!
Blev oxå glatt överraskad av det stora glutenutbudet på fiket vid Saltkråkan, där fanns säkert minst 6 sorters glutenfria fikabröd att välja på, bland annat nybakad äppelkaka med vaniljsås som jag bara var tvungen att prova just bara för att jag KUNDE äta den!!=) Lyx i min vardag kan jag påpeka;)



















 

RSS 2.0