Sökt lä

Idag har det blåst hela dagen & blåser fortfarande..riktigt kallt, men jag har sökt lä & ändå kunnat njuta av solens härliga strålar.

Första natten i husvagnen gick bra, barnen vaknade ganska tidigt, men det är sånt man får ta;)
Vi åt en härlig frukost ute i förtältet & sen blev det morgonkaffe i solen.

Daniel & pappa satte igång att bygga golv & satte upp deras förtält. Mamma, jag & barnen gick till Slottshallen & handlade lite mat, mamma köpte även nygjorda kroppkakor som vi blev bjudna på senare..mums!!

Resten av dagen har jag mest suttit i solen & haft det gutt=)

Men vi gick in tidigt i husvagnen allihopa, man blir ganska trött & frusen av en dag i blåst..
Så i kväll blir det mys & tv-tittande.

Mitt paradis

Framme i paradiset!!
Eller i alla fall mitt paradis..Blå rör;)

Vi packade klart det sista efter jag kört min lektion i förmiddags & sen rullade vi iväg med husvagnen till skolan & dagis för att hämta upp barnen innan vi gav oss av. Lilo får stanna hemma med farmor & farfar denna helgen, men sen är det tänkt att hon ska få följa med igen.

Det mesta är klart nu, vagnen är på plats & förtältet är uppe, men golvet får vi vänta med tills i morgon för det ligger under mamma & pappas & de har inte kommit ännu. Så vi tar det lugnt nu resten av kvällen, barnen kollar på tv & dagen till ära har de fått chips till. Daniel & jag firar in campingsäsongen med ett glas vin=)


Lilo packade ner sig själv för att vara säker på att hon skulle få följa med


Paradiset


Här bor vi nu alla helger fram till veckan efter midsommar


Mästergrillaren Eddie


Vår utsikt


Vår utsikt


Vår utsikt

Packar

I morse var jag uppe med tuppen & for iväg in till trafikskolan med bussen 6:50. På körlektionen körde jag smal krokig landsväg & det gick hur bra som helst, jag hade en annan lärare idag eftersom min var sjuk & han frågade om jag körde mycket hemma, det märks sa han när jag sa att jag gjorde det=)
Efter lektionen stannade jag kvar & tränade på teorin tills Daniel hämtade upp mig klockan 10.

Vi skulle ha en dag på stan hade vi tänkt & shoppade kläder till honom & så fick Eddie & Alicia varsitt par shorts. Man märker nu hur mycket barnen växt sen förra sommaren..inga sommarkläder passar!!

Sen vi hämtade barnen 13:30 har jag hållt på att packa husvagnen... Det är inte lite kläder som ska med till en familj på fem;)
Men nu är snart det mesta packat & det är mest bara necessär, mat & tält kvar & det tar vi i morgon innan vi åker.
Daniel har bytt till sommardäck på Chryslern..det var i grevens tid, eftersom vi ska köra med den i morgon.

Väldigt stolt dotter

i morse vaknade nog Sveriges idag stoltaste lilla tjej!!
Lova som har druckit näringsdrycker sen hon var ett år, har för första gången sen dess, sovit en natt utan!!

På grund av att hon var matvägrare när hon var mindre, alltså hon vägrade ALLT i matväg, åt inte välling eller gröt, utan levde ett tag på luft. Under några dagar i livet vägrade hon till & med vatten & då slutade det med att vi äntligen blev inlagda på barnavdelningen, efter en ganska lång tids tjatande.. Då började utredningen på henne & hon blev sondmatad i en vecka. Denna lilla tjej var då så tagen av näringsbristen & så ynklig att hon ramlade ihop när hon stod upp..ögonen var ihåliga & det var hemskt jobbigt för oss allihopa.
Samtidigt som detta försökte läkarna förstå varför hon skrek sig igenom hela nätterna. Hon illskrek som om hon helt plötsligt brytit armen eller nåt, om & om igen från 6 månaders ålder & upp till...eller hon har fortfarande inte slutat skrika & föra liv om nätterna, fast det är inte lika illa som då, men vi har inte sovit en hel natt nu sen dess & nu är hon ju över 4 år!!
Men det blir bättre & med maten går det bra nu. Vissa dagar äter hon inte, men vi vet att hon överlever & nästa dag kanske hon äter jättebra!!

I alla fall så tyckte vi nu att hon kunde sluta med näringsdryckerna, vi har pratat om det med henne några gånger. Hon vill oxå, men sen när natten kommit har hon ångrat sig. Näringsdryckerna har för henne varit som välling för andra barn.
Eftersom hon dricker så mycket på kvällarna & nätterna har hon inte varit torr på natten än. Dagtid var det länge sen hon slutade med blöja, men på nätterna kissar hon så mycket & ofta att hon varit tvungen att ha det.
Hon har förstått att hon nu är så stor att hon egentligen inte "borde" ha blöja & har sagt flera gånger att hon vill sluta. Hon förstår oxå sambandet med dryckerna & har därför verkligen velat sluta med dem med.

I går bestämde hon sig igen att hon skulle sluta.
Det var en jobbig natt, med mycket skrik i sömnen & knorrande..men INGEN dricka!!
Blöjan var TORR & vi var uppe på toa en gång i natt!!

Kan säga att denna lilla tjejen var mäkta STOLT när hon vaknade=)

Rollerblades & gräsklippning

Idag har vi varit ute & övningskört ett par timmar, nu är det smal krokig landsväg jag "övar" på.
Lova var på barnkalas under tiden & Eddie & Alicia var med mamma & pappa hos Ante.

I eftermiddag har jag fortsatt småpacka husvagnen, Daniel har premiärklippt gräset för denna säsongen & barnen har övat på att åka rollerblades. Lova & Alicia hade aldrig åkt innan, men det gick förvånansvärt bra för båda två=)





Tjejerna övar & övar


Daniel & Alicia klipper gräset

Film från vårsläppet

Vi filmade litegrann med kameran när kossorna släpptes ut idag & här kommer den filmen=)


Vårsläpp!!

"Släpp kossorna loss det är vår!!!"
Äntligen blev kossorna utsläppta på grönbete idag på Ingelstorp & de blev såå glada!! Ungefär 1500 människor hade tagit sig till Ingelstorp idag för att titta på detta härliga ögonblick.
Kossorna blev helt tokiga & sprang, hoppade & skuttade omvartannat, vissa småbråkade med varandra för att mäta vem som bestämmer & en del började äta av gräset direkt.
Det är underbart att se när de blir så till sig & säkert lättade över att få röra på sig igen efter att ha stått inne en hel vinter i ett trångt bås.
Utöver utsläppet, fanns grisar & griskultingar att se, ponnyridning, lotter, man kunde åka hölass & mycket annat.
Det blev en lyckad förmiddag i härligt solsken=)

I eftermiddags var vi sen på 4-årskalas & blev bjudna på grillat & tårta.


Glada kossor


Skuttig kossa


Äntligen är det vår!!


Barnen kollar på de söta griskultingarna

Vernissage

I förmiddags mellan 10-14 var det vernissage här i Läckeby på Ateljé pärlgarn. Det var utställning av dagisbarnens konstverk, de hade bland annat målat av sina hus & gjort några skapelser av lera. Vi var där & minglade runt en stund & blev bjudna på chips, salta pinnar, popcorn & dricka som på ett riktigt vernissage;)
Man kunde även köpa vykort av tavlorna & det gjorde vi(det är de korten jag fotat, därav den dåliga kvaliteten).


Alicias tavla av vårt hus


En annan variant av vårt hus, målat av Alicia


Lovas tavla av vårt hus

Husvagnsfejande

Nu i eftermiddag har jag börjat packa husvagnen med toaartiklar, handdukar, engångsartiklar, lite basvaror & så har jag bäddat alla sängarna. Det är skönt att ha det gjort för första kvällen vi kommer fram har vi så mycket annat att styra med, som att resa tältet, spika golv osv. Då är det skönt att ha det klart inuti i alla fall=)
Barnen längtar lika mycket som oss & har redan packat in de leksaker & filmer de ska ha med sig!!

Här kommer lite bilder på vårt kommande hem om helgerna;)

Till höger om ingången


Eddie & Alicias sängar


Matgruppen & sovrummet


Master bedroom (& Lovas;))


The kitchen


Toan

Stan med tjejerna

Satans deltidsdagar..denna veckan fick jag bara jobb i 3 timmar (i måndags) så nu dras ju resten av veckan av mina futtiga 75 deltidsdagar!! Det är så skrattretande galet när det blir mer lönande att avstå från jobb än att ta det som erbjuds, för som det är nu förlorar jag på att jobba=(

Tog bussen in på morgonen för att köra lektion. Det gick bra som vanligt & det känns bra=)

Daniel skulle till sjukgymnasten vid elva, så tjejerna & jag tog en tur på stan. De handlade varsitt par solglasögon & Hello kitty-såpbubblor. Sen handlade vi presenter till kusin Maja som fyller 4 år i morgon.
Vi mötte även upp mamma som vi gick med, hon var så snäll & köpte ett par korta chinos & en pikétröja till mig & en vårjacka till Daniel=)

Vi har just ätit Fyllda korvbröd & ska nu bara njuta & invänta fredagskvällen. Detta blir sista helgen vi är hemma nu på länge länge..på onsdag drar vi till Öland!! =)

Grillning

Grillen är i full gång & håller på att tändas, så snart kan vi grilla skinkstek & färska champijoner, till det ska vi ha potatisgratäng oxå..det blir smaskens det!!
Det är härligt soligt & varmt ute, skönt att sitta i brassen medans grillen gör sitt jobb;)

Det blev inget jobb för mig idag heller eftersom jag skulle på personalmöte på bemanningen mellan 9-10:30. Jag blev väl inte mycket klokare efter det mötet, men fick i alla fall veta att timpenningen höjts med 5 kronor från & med den 1 april=)

Daniel & tjejerna mötte upp mig på Maxi efteråt, så passade vi på att veckohandla.

Alicia & Hilma hade bestämt att de skulle leka idag, så vi hämtade henne på dagis samtidigt som Eddie slutade skolan. Så nu leker de faktiskt skola alla fyra, det är kul när de kommer överens allihopa!!

I kväll ska vi ta hem husvagnen från täthetskontollen på Sehammars & jag ska på garagelektion på Rydbergs med terorin.

En dag på stan..

Idag blev det inget jobb, så Emma & jag styrde kosan in mot staden!!
Eller vi bestämde träff vid tio inne i stan, så jag & Daniel kunde övningsköra en timme först..jag övade parkering på sjukhusparkeringen.

Det blev en del shoppat, varsin klänning & bolero till tjejerna som de ska ha till ett speciellt tillfälle, sen så reashoppade jag två tröjor till dem oxå (tag 2 betala för 1 är bra;)).

När vi shoppat klart & Emma åkte hem, gick jag till körskolan & satte mig vid datorn & övade lite teori. Vid 14:35 hade jag körlektion sen med en annan lärare eftersom min vanliga var upptagen.
Jag fick så mycket beröm av honom så det var inte klokt!! Han sa att jag var lugn, säker & mogen i min körning. Sen gjorde det ju inte saken bättre att jag satte alla parkeringarna på första försöket=)

Vi festade till det här hemma i eftermiddags & tog tacos till middag!! Egentligen var det inte planerat utan det blev mest så eftersom vi inte kunde enas om middagsmaten idag, det är inte lätt alla gånger när fem olika viljor är sugna på olika saker;)

Körning

Idag hade jag inte satt upp mig på jobb, eftersom jag hade en körlektion 11:40-12:35, alltså mitt i ett arbetspass i så fall.
Daniel passade på att hänga med i bilen idag, lärarna brukar tycka att det är bra om handledaren följer med på någon/några lektioner. Idag stod backa runt gathörn & parkering på schemat, bägge övningarna gick bra!!

Vi hann även med ett besök på Rusta & Ikea innan oxå. Vi shoppade lite grejer inför campingen, bland annat shampo, tandborstar, engångsartiklar. Jag hittade mig även ett par tygskor för endast 69:-(som hittat). På Ikea köpte vi trådkorgar till "nya" garderoben i sovrummet & en dyna till Lovas köksstol.

Vårsläppet

På lördag har vi bokat in att åka & kolla på det Stora Vårsläppet på Ingelstorp.  Det är mellan 10-14. Vi var där även förra året & det var helt klart en succé!! Det var så härligt att se alla glada kossor som blev helt vilda när de släpptes ut på grönbete..helt klart en upplevelse vi vill vara med om igen=)


Bilden är tagen från Ingelstorpskolans hemsida

Monsterbarn

När Eddie gick hemifrån i morse var han glad åt att få börja skolan igen efter en veckas lov. Tjejerna lämnade vi vid elva, eftersom jag skulle jobba mellan 12-15..även de var glada. Men sen klockan 15 när jag hämtade var de helt förbytta alla tre..till supersura monster!!
Eddie blev tjurig för att jag kom 5 minuter för tidigt & låste in sig på fritidstoan..det tog en stund innan jag fick ut honom..
Sen när vi skulle gå hem, Eddie hundra meter före oss andra..började Lova & Alicia tjafsa om vem av dem som skulle sitta på min sadel när jag ledde cykeln hem. Vi kom överens om halva vägen var & Lova fick börja..men sen när det var dax att byta, blev hon sur & stannade på vägen & vägrade gå en mm!! Åhh här var råget måttat kan jag säga, så jag stampade iväg & lämnade henne i vägkanten, men ungen följde inte med som jag planerat;) Utan i stället går hon åt motasatt håll..gaaahhhh vad gör man??!! Det hela slutade med att jag bär Lova på ena armen & leder cykeln med Alicia på med andra..behöver jag ens nämna om jag oxå var ett surt monster vid det här laget?;)

Hmm nu har det värsta lagt sig, men i stort har dagen varit en pissdag, dagis & fritids begriper inte sina egna regler om tider & svarar bara att jag får ringa rektorn eller räkningstanten om frågor om detta..

På jobbet var det i alla fall helt kanon idag & det är skönt det!! =)

I kväll är det planerat för övningskörning inför morgondagens lektion.

Söndagsbestyr

Denna dagen har gått fort, hela helgen har gått fort..varför gör helgerna det? Längtar såå tills valborg då vi ska ställa upp husvagnen för säsongen & campa i 4 nätter!! Det ska bli skönt med en långhelg!!

I förmiddags körde vi in till stan & lämnade barnen hos mamma, medans jag övningskörde. Övade på backa i korsning & olika parkeringar. Det gick bra, men jag är inte riktigt på topp i humöret & därför kändes det inte lika roligt idag.. Vet inte vad det är med mig, men jag känner mig så trött & lite nedstämd, är lättretad & känner mig allmänt konstig. Har känt så sen igår morse tror jag.. Hoppas det bara är något tillfälligt som går över lika snabbt som det kom!

När vi kört klart veckohandlade vi på Maxi, skönt att ha det gjort i alla fall=)

Resten av dagen har jag styrt här hemma med att städa, tvätta & framförallt röjt i berget med rentvätt. Har hållt på nu i flera timmar med tvätten, vikt & sorterat & fått ihop en hel kasse med kläder som ska kastas. Har även av någon konstig anledning en halv icakasse med barnstrumpor som inte har någon att paras ihop med..vart tar alla strumpor vägen, äter maskinen upp dem eller??!! Ja man undrar ju;)

Fick även samtal från Bemanningen idag om jobb i morgon här i Läckeby hemtjänst. Första gången någonsin sen i februari som jag jobbar en måndag!! Visserligen bara mellan 12-15, men bättre än inget & allra bäst att det är i Läckeby!! =)

Utflykt

I morse packade vi picnickorgen & drog iväg till Tingsryd för att kolla på en bil.
Bilen var fin & vi skulle kunna tänka oss att köpa den, men har inte bestämt oss än. Ska lägga ut en annons på Chryslern & se om vi kan sälja den privat, det tjänar vi helt klart mest på.
Innan vi åkte hem satte vi oss vid vägkanten & åt våra mackor & fika=)

Åkte direkt till Ante sen för att fira hans födelsedag som var igår. Vi hade köpt 4 trädgårdsstolar & fick fika i solen, fast det blåste kallt & vi behövde åka hem för att äta middag & handla så det blev inte så länge.

Alicia har kommit hem nu & de hade haft det jättekul. De låg & fnittrade till nästan tio igår kväll sa Mia=)
Nu fortsatte de att leka här hemma en stund oxå, de är nästan oskiljaktiga de där två;)


Lova & Eddie bland alla bilarna


Matsäcken var det bästa på hela resan tyckte dessa två;)

Välförtjänt helg

Nu tar jag helg, en välförtjänt helg för en gång skull..denna veckan har jag ju fått jobba en del & det känns bra. Man njuter mycket mer av ledigheten sen då!!

Idag jobbade jag i Läckeby hemtjänst & har nästan svävat uppe i det blå på grund av alla komlimanger jag fått av både gamla & personal!!
Personalen skryter så mycket med mig så det nästan blir skämmigt;) Nä, men det är jätteroligt att de är nöjda med mig & tycker att jag gör ett bra jobb. Hoppas verkligen på en tjänst där sen till hösten efter sommarjobbet & när jag fått körkortet, det skulle passa mig perfekt!!

Efter jobbet skjutsade vi ut Alicia till Ellas mormor i Bäckebo. Mia, Ella & Lilly  är hundvakter där nu när de är utomlands.
Alicia ska sova över där i natt, det är första gången hon sover över hos en kompis, så det blir spännande!! Hon har längtat såå till detta & ville börja packa redan i onsdags=)
Vi blev bjudna på fika & stannade kvar en stund innan vi åkte hem.. "Ja, äntligen" sa Alicia när vi talade om att vi skulle åka;)

I kväll blir det fredagsmys för oss andra här hemma med lite chips & ett eller två glas vin till Talang=)

Håltimme

Nu har jag gjort mitt "morgonpass", jobbade i Lindsdals hemtjänst mellan 7-10. Sen vid 12:30-15:30 ska jag vara i Läckeby hemtjänst, så nu är jag hemma på en håltimme kan man säga=)
Jag ska passa på att göra dagens middag nu när jag är hemma, vi ska ha grillad kyckling & pastasallad i eftermiddag & eftersom vi har bråttom iväg sen måste jag göra den nu. Både Daniel & jag ska gå på teorin i kväll, vi ska ut på en busstur & då skulle även handledarna följa med.

Tjejerna är på dagis idag, men Eddie är hemma med Daniel. Just nu cyklade han iväg för att se om det finns någon hemma att leka med.

Fick några vänliga ord av en tant jag var hemma hos nu på morgonen.
Hon behövde ganska mycket hjälp för att komma i ordning & sa till mig att "det märks verkligen att du trivs med ditt yrke, du är lugn & stressar inte på mig & låter det gå i min takt".
Det är alltid lika kul att höra sånt & få komplimanger, då känner man att man verkligen valt rätt=)

Mera jobb

Idag var det Eddies tur att åka på äventyr. Han skulle på Glasbruksresa med fritids & vara borta mellan 9-15. De var på en likadan resa förra året & det var lyckat!!

Jag var inne & tänkte få luggen klippt, men min frissa jobbade inte, tyvärr..får väl se ut så här ett par dagar till då..

Det verkar som om körkortskravet i Läckeby inte är så himla hårt längre. Jag jobbade ju som sagt där igår, ska vara där i morgon & på fredag..lyckan är stor!! =)

Snart ska jag iväg på körlektion igen & sen blir det till att fixa middag & matlådor..ska vara i Lindsdal redan klockan 7 i morgon bitti & vet fortfarande inte hur jag ska ta mig dit. Bussarna passar inte alls, antingen är jag där 7:05 & det är försent eller är jag där redan 6:20..åhhh skit mä! Daniel har erbjudit sig att skjutsa, men då får ju hela familjen följa med tidigt i ottan..får tänka vidare på det..

Sommardäck

Så då har jag bytt däck för första gången i mitt liv!!
Bytte till sommardäck på min Pärla nyss & det gick så bra så med lite assistans av Daniel=)





Heldag i stallet

Alicia har nyss blivit hämtad av Ella & Mia för att åka till stalldagen på ridskolan.
Det var två förväntansfulla tjejer som satte sig i bilen för att ägna hela dagen med ridning & stallpyssel. För Alicia blir det verkligen en heldag, för i eftermiddag har hon ridlektion som vanligt oxå=)

Om snart två timmar ska jag bege mig av till hemtjänsten här i Läckeby för att jobba några timmar. Jag har ju inte varit där på flera veckor eftersom enhetschefen har "portat" alla utan körkort, nu vet jag inte om det var kris där eftersom jag fick jobba, eller om hon som bokade mig på Bemanningen bara inte tänkte på det.. Men jag är i alla fall överlycklig att få komma tillbaka, även om det bara gäller idag!!


Alicia & Ella förväntansfulla inför stalldagen

Fickparkering

Ännu en härlig & solig dag!!

Mamma kom & passade Alicia & Ella här hemma idag på förmiddagen, jag övningskörde till Alice & lämnade Lova där.
Sen körde vi vidare & övade lite fickparkering, men det är inte lätt att hitta någon bra plats att öva på..
Senare skulle Alicia & Ella fortsätta leka hemma hos Ella & då passade vi på att köra en runda till..
Lova hämtade vi klockan två & när vi kom hem dammsög jag husvagnen, tvättade överkasten & så spelade vi lite spel.

Eddie kom just hem, han har varit borta sen igår klockan två. Har sovit över hos syssling Lollo & är väldigt nöjd med det senaste dygnet=)

Bemanningen ringde i eftermiddags, jag ska jobba i Läckeby i morgon mellan 12:30-16!!! Mitt favvoställe..snacka om att jag blev glad=)

Tvättat husvagnen

Nu har vi kommit in för kvällen, har spenderat mestandels av dagen ute i det fina vädret!!

Mamma passade barnen hemma hos Ante mitt på dagen, när jag skulle ut & övningsköra. Övade växlingar i kurvor & titta i speglarna innan blinkning, lite start i backe & fickparkering.

Sen skjutsade vi Eddie till Lollo i Rockneby. De skulle leka & senare ringde de om att Eddie skulle sova över där inatt. Så nu har vi precis varit där med tandborste & kudde.

Daniel & jag har fixat med husvagnen halva dagen. Han har tvättat den utanpå & jag har våtdammat & torkat ALLT invändigt, nu återstår bara dammsugning & torkning av golven innan vi kan börja packa=)

Alicia har lekt med Ella här hemma, de har hållt sig mest i lekstugan & Lova har varit lite med mig & har även lekt lite själv.

Husvagnen är hemma

När det var rensat & klart i trädgården åkte vi & hämtade hem husvagnen=)

Nu känns det på riktigt att våren verkligen är här & att campingsäsongen är NÄRA!!! Valborg drar vi till Blå rör!!

Jag plockade ut lakanen & har tvättat & hängt de på tork ute, täckena har oxå hängt ute på vädring under dagen. I morgon ska vi städa, skura & torka husvagnen invändigt & även tvätta den utvändigt..sen kan man börja packa lite smått dag för dag!!

Mamma & pappa ringde, de hade varit uppe på Blå rör idag & hälsat på Bosse, Git, Inger & Mats som campar där i helgen. Solen hade sken & det var varmt & skönt.. ÅHH VAD VI LÄNGTAR NU!!


Nu står den på plats här hemma & bara väntar på att åka iväg..

Äggmålning

Idag på morgonen började vi dagen med att klippa ner en massa träd så att husvagnen ska få plats, det hade växt ut en himla massa sen förra säsongen.
Sen började nästa steg, att bära bort alla grenar & ris..men alla hjälptes åt, så det gick ganska snabbt ändå.

Klockan ett var vi bjudna på påskmiddag hos farmor & farfar. Efter maten gick vi ut i deras trädgård & satte oss i solen, satt där resten av dagen tills vi gick hem..skönt!!

Nu i eftermiddag ville barnen måla ägg, så köket har varit äggmålarstudio nu ett tag. Fina blev de!! =)







Långfredag

Långfredag idag, eller lång & lång, jag tycker dagen gått ganska fort.

I morse tog vi en rejäl frukost med ägg & mycket pålägg att välja på, som vi brukar på helgerna. Sen när vi var iordninggjorda, övningskörde jag till Rockneby för vi behövde handla lite grann.

Vi var bjudna på 6-årskalas hos kusinen klockan ett. Innan dess åkte vi en snabbis hem till Ante, han hade skaffat ett häcksax-set till oss & Alicia lämnade ett påskkort hon gjort.
Sen körde jag till kalaset.

Vi hade köpt 2 bandyklubbor med bollar & puck till födelsedagsbarnet.
Blev bjudna på lasange med sallad & kladdkaka till fikat. Det var soligt & skönt ute & vi passade på att sitta ute lite mellanåt. Barnen lekte ute nästan hela tiden.

När vi kom hem sen grillade vi korv till middag & åt ute på altanen..guuu vad skönt det är med lite sol & värme=)

Nu i kväll blir det mysfredag för hela familjen med chips framför Talang 2009!!

En kärring till..

Glad påsk från en kärring till=)
Nu är det äntligen dax för Eddie & hans kompisar att gå ut & påska, det är nästan lika stort som julafton för dem;)





Glad påsk

Två små glada påskakärringar som ska påska på dagis idag=)







Jobbat!!!

Kors i taket, idag har jag jobbat!! Gick upp 6:00 som vanligt & vid 7:05 hade jag gett upp hoppet på jobb & trodde jag skulle bli hemma, men några minuter senare ringde bemanningen.
Har jobbat 8-14 i Lindsdals hemtjänst, det var första gången jag var där, men det gick bra.

Hämtade Eddie & Lova på dagis & fritids, Alicia hade följt med Ella hem tidigare. Daniel är hos sjukgymnasten.
Nu blir det lite mellanmål,  middagslagning & sen ska jag in & köra på körskolan, har lektion 17:35-18:35 idag.

Bil- & lekstugestädning

Efter Daniel & jag övningskört idag åkte vi hem & började städa bilarna. Jag städade min vita pärla & han sin;)
Det blev en ordentlig städning både in- & utvändigt, känns bra att ha "städat bort" de förra ägarna..nu är den min!! ;)

Vid dagis- & skolhämtningen följde Ella med Alicia hem idag & de sitter just nu ute på trappen & tillverkar påskkort till Skärtorsdagen då de ska vara påskakärringar.

Eddie, Lova & jag började städa lekstugan. vi rev ut alla möbler & saker & dammsög & torkade rent. Nu ska bara alla sakerna in igen.

Det är så himla skönt när våren äntligen har kommit & man kan vara ute mestandels av dagarna=)


Påskkortstillverkning


Lova skurar lekstugemöblerna


Även Molly njuter av våren & att få komma ut

Inget jobb i dag heller

Vad är det frågan om..är inte folk sjuka eller lediga längre? Nu kan jag snart inte längre hålla räkningen på hur många dagar det var sen jag jobbade sist!! Mitt område är ju ändå utökat nu till åtta ställen i stället för fyra.
Ja ja, det är ju en herrans tur att jag har a-kassa de dagar det inte blir något jobb, annars hade det ju inte funkat.

Då får denna dagen ägnas åt att övningsköra då, så får jag ut något bra av det i alla fall=) Fint väder verkar det bli oxå!!
Ska även passa på att ringa vårdcentralen & höra om vad de tror om mina bihålor, jag har fortfarande vansinnigt on över högra ögat & vid sidan av näsan..mest på mornarna & förmiddagarna. Det är många som sagt till mig att om det är bihålsinflammation kommer det inte gå över utan penicillin, så det är väl lika bra att kolla upp det nu då när jag ändå är hemma.

I kväll ska Alicia & jag till stallet. Jag hoppas på en ridtur ute i skogen & att vädret håller i sig!!

Soligt

En ny vecka igen & den inleddes med solsken, det är precis som jag vill ha det!!

Hade min tredje körlektion på förmiddagen & den gick bra, övar hårda inbromsningar & har det i "läxa" tills onsdag, så i kväll måste vi ut & öva!!

Annars har det varit en lugn dag, Daniel & Lova hämtade upp mig efter lektionen & sen åkte vi till Coop & handlade lite..de har billigt lösgodis denna veckan, så vi bunkrade för påskakärringar & påskharen=)

När vi kom hem satte jag mig i solen & har njutit i några timmar, fast jätteskönt har det inte varit, för emmellanåt blåser det till & då fryser jag;)

Nu har vi lasange i ugnen som väntar på att bli uppäten!!

Släktkalas

Idag blev äntligen släktkalaset för Lova av, förra helgen när det var planerat var vi ju sjuka.
Vi dukade ute på altanen & hoppades på att det skulle bli lika varmt som igår, men det blev det ju inte direkt. Men tack vare inglasningen kunde vi sitta där ute i alla fall, trots att det blåste som bara den utanför..jättevarmt kan man inte säga att det var, men det funkade ändå.

Lova blev mycket nöjd med alla sina presenter som bestod av: kläder, bärsele till dockan, kläder till dockan, Hello kitty-mp3, kepa, pysselbok för prinsessor, pengar, Hello kitty-necessär med lotion & showercream.


Paketöppning


Lova blåser ut alla 4 ljusen

4-årskontroll

Vi var på 4-årskontroll med Lova häromdagen.
Hon fick då väga & mäta sig, gå balansgång, kolla synen, rita en gubbe & skriva sitt namn. Helt utan anmärkning gick hon igenom "besiktningen";) Det var till & med så att hon låg före sin utveckling, sköterskan frågade om hon kunde skriva en bokstav ur sitt namn, men i stället skrev hon ner hela namnet & då blev hon imponerad. När hon skulle rita en gubbe sa sköterskan att hon kommit steget längre med det oxå. Talet är ju oxå helt utan anmärkning, likt sina syskon har hon pratat rent med engång.
Hon tyckte även att hon hade en jättebra balans & blev inte alls förvånad när vi sa att hon redan cyklar utan stödhjul!! Även viktkurvan hade ökat en linje uppåt & det var positivt=)
Duktig liten tjeja vi har va??!!


Fullt koncentrerad med syntestet

Vårstädning

Idag har vi varit flitiga & rensat & storstädat ute på altanen. Så nu är det sommarfint där & man kan sitta & äta om man vill..
Passade även på att inviga grillsäsongen & grillade kycklingfilé, till det hade vi ugnsbakade potatishalvor & bearniesås=)

På morgonen & förmiddagen tog vi det ganska lugnt, med bad av barn, morgonkaffe ute på trappen & inslagning av paket. Alicia var bjuden på barnkalas hos kusin Anton mellan 12-14, jag övningskörde dit & hem båda omgångarna. Medan Alicia var på kalaset åkte vi andra hem till Ante. Han & mamma & pappa höll på att greja där ute så vi stannade tills det var dax att hämta Alicia igen.

När vi kom hem började vi som sagt med att städa altanen & nu är det hur fint som helst=)

Vi har precis nu gått in & i kväll blir det Wild kids & Robinson=)

Försmak på sommaren

Äntligen har jag fått vårens första solbränna!!
Ett sånt härligt väder det har varit idag, en riktig försmak på sommaren.

Vi åkte som planerat till Ölands köpstad på förmiddagen, jag körde hela vägen både dit & hem, parkerade, backade, körde på motorvägen & alltihopa. Riktigt stolt över mig själv för det gick så himla bra!!

När vi kom hem åt vi lite lunch, ute så klart & sen tog jag fram en solstol & har nu suttit i den från 13-17!!
Solen var så varm & skön & jag varierade med att sitta med & utan tröja. Bytte även till shorts efter ett par timmar, för det brände så på knäna när jag hade jeansen..när jag tog av mig jeansen såg jag att jag fått som brännblåsor på knäna för det varit så kokande varmt!!
Nu har jag äntligen fått lite bränna som sagt=)

Barnen tog fram crocket & spelade..kändes som sommar på riktigt ett tag=)

Nu vankas det tacos, sen blir det en öl eller ett glas vin ute i kvällssolen innan vi drar oss in för fredagsmys till Talang 2009.


Crocketspel


Bränd på benet


Lova, skönt med t-shirt


Alicia på cykeln

Ledig

Uppe med tuppen, men ändå inget jobb idag.. Lite trist, för nu kommer jag vara onödigt trött i kväll..men jag får väl försöka vila i solen senare idag;)
Jag hoppas på mer jobb nästa vecka, ska ringa idag & utöka mitt område med Rockneby, både boendet & hemtjänsten..nu borde det ju inte komma mer snö, så då kan jag cykla ut dit.

Eftersom vi ändå är hemma allihopa utom Eddie, ska vi passa på att veckohandla. Ska slå två flugor i en smäll & handla på Ölands köpstad, så kan jag köra dit..har aldrig kört till Öland, men det ska nog gå bra!!

I eftermiddag kommer Lovisa hit för att leka med Alicia, skönt nu när de kan leka ute..det finns mycket mer att hitta på för dem=)

Annars blir det en lugn fredag hoppas jag på!!

Konstnären Eddie


Kolla in detta fina sandslott som Eddie skapade i eftermiddags!!

Trafikskolan

I eftermiddag har det blivit trafikskolan för hela slanten!!

Daniel & barnen skjutsade in mig till min körlektion som var mellan 16:15-16:55, sen var det raska steg in till teorikursen som började klockan 17.

Körningen gick galant!! Jag fick börja med att visa att jag övat på krypkörningen & sen började vi med upp- & nedväxling. Läraren berömde mig så mycket att hon sa att hon fick snart sluta med det, annars skulle jag bli för avslappnad;)
Jag är så glad att det går bra & vill att det ska gå fort nu!!

På teorin var vi nog en 25 personer, så salen var full. Vi gick mest igenom hur kursen är upplagd & fick göra ett trafikmärkestest (proffset hade förstås alla rätt).

När jag kom hem till la familia igen, pysslade vi lite i köket & gjorde "loppor", barnen tycker det är kul med det just nu=)

Tråkigt besked..

Igår fick vi ett väldigt tråkigt & oväntat besked.. Har inte riktigt lust att skriva vad det handlar om än, men vi hoppas självklart på att allt kommer lösa sig & fungera ändå..

Dagens ärenden

Idag känner jag mig äntligen frisk!! Har snorig nos & fortfarande hosta, men i övrigt känns det hyfsat. Var tillgänglig för jobb, men just idag behövdes jag tydligen inte..lite typsiskt..

Solen skiner idag med & det känns verkligen som om våren kommit för att stanna!! =)

Daniel ska till sjukgymnasten om en timme & jag tänkte hänga med & hoppa av i stan. Har ärende in till Kvarnholmens hälsocentral för att skriva på ett papper samt hälsa på min "gamla" handledare Thessan där inne..ska bli såå kul att jobba ihop ett par veckor i sommar innan hon tar semester!!
Sen ska jag shoppa en present till kusinen som snart fyller år & Alicia ska på hans barnkalas på lördag..blir väl något lego antar jag..det går alltid hem;)

I eftermiddag har jag min andra körlektion & direkt efter den börjar första teorilektionen, så i kväll är jag inte hemma förrän 19:30.

Igår var jag ute & körde igen i två timmar & det känns att det går bättre & bättre för varje gång!!
Sen på eftermiddagen var Lena här hemma & klippte barnen, så nu är de välklippta & fina igen=)

RSS 2.0