Mammabarnmys

Tallrikshyllan i Olivias rum har kommit upp..perfekt till böcker
 
Pappan i huset åkte till Jönköping med jobbet i morse & kommer inte hem förräns imon vid lunch.
 
Så, idag & i kväll har vi riktigt mammabarnmys!!
 
När skolbarnen kom hem satte vi igång med att göra pepparkaksdeg till morgondagens pepparkaksbak, sen bakade vi lussekatter till adventsfikat på söndag.
Till middag lyxade vi till det med köpepizza. Jag brukar ju alltid baka botten själv & så får pizzerian lägga på fyllning & grädda(eftersom köpebottnar brukar smaka kartong)..men idag provade vi pizzerabutik Saloniki som har glutenfria pizzor..& wow vilken upplevelse!! Verkligen jättegoda & nu kommer jag aldrig mer behöva göra botten själv:)
Nu..barnprogram & godis!

Inställt

Gårdagens julpyssel till altanen
 
Idag har tjejerna studiedag & vi hade äntligen en tid inbokad till Alicia för utredning av hennes mage & eventuella laktosallergi.
Eftersom vi fått en morgontid, steg vi upp direkt på morgonen & gjorde oss iordning..men då mitt i frukosten ringer dom & säger att läkaren är sjuk! Så eftersom de på nåt väldigt märkligt sätt inte kan boka in besök i förväg (??) måste vi nu återigen ragga akuttider så fort de öppnar på morgonen (vilket vi innan vi fick dagens tid, redan försökt med i en veckas tid)..tröttsamt!!
 
Jaja..inte mycket att göra åt, men när vi ändå var uppe & klara passade vi på att veckohandla & även köpa vinterstövlar till Lova.

Perfekt helg

Mamma & pappa köpte finaste trasmattan till oss på Mio, passar så himla bra i vårt kök
 
Åhh vilken myshelg vi har/haft..den har gått precis i min smak!!
I går var alla barnen iväg på egna aktiviteter, Eddie var på bio med kompisar, Alicia hade danslektion & Lova spelade lasergame med sin klass..pappan i huset styrde med vinterdäcksbyte & Olivia & jag strosade med mamma på Hansa för lite julinspiration.
Fick med mig en jullöpare hem till köksbordet & en adventsljusstake till stora hallen, nu vill jag inget annat än sätta igång med pyntandet..det riktigt kliar i fingrarna på mig;)
Kvällen spenderade vi framför tv:n & Så mycket bättre.
 
I förmiddags gick Daniel, jag, Olivia & Enzo ut i skogen för att plocka hem granris till mitt kransprojekt. Jag knåpade ihop en stoor julkrans som jag satte på vår stege ute på altanen.
Daniel satte upp ljusslingorna på altanräcket..så lite har vi allt smygstartat nu;)
 
Nu står söndagssteken i ugnen & det är strax dax att äta samtidigt som säsongens första brasa sprakar i kakelugnen..mysigt!

Snart dax!

Bakade glutenfria shackrutor för första gången häromdagen..mums
Nu är det alldeles snart dax att äntligen få börja adventspynta & börja baka allt gott inför julen!! Enligt tradition pyntar vi fredagen i adventshelgen..vilket innebär att det endast är en vecka kvar!!
 
I morse fick jag mig en obehaglig överraskning när handbromsen låste sig så in i bombens..givetvis precis på väg från skolans parkering, så jag stog riktigt illa till med bilen & kom varken fram eller bak!
Tur i oturen haffade jag en kille som råkade vara bilmekaniker & efter lite trixande lyckades han få loss den & jag kunde köra hemåt:) Men nu gäller det att inte reflexmässigt lägga i handbromsen igen innan vi lagat den!
 
Har äntligen fått tid för utredning av Alicias onda mage..vi misstänker laktos, på måndag blir det läkarbesök & provtagning..

Vilken pärs!

 

 
Huuua, vilken pärs vi har gått igenom!
I fredags insjuknade Olivia i maginfluensan, sen trillade vi dit en efter en i söndags..fy sjuttsingen, det var nästan en nära-döden-upplevelse kan jag lova!!
Tänk dig att ligga i sängen & kämpa emot kräkningarna, 39 graders feber med ont i kroppen & sprängande huvud..& samtidigt ha en 14 månaders liten Olivia hoppandes, knockandes & helt oförstående skrika rätt ut;)
 
Men nu är det gjort & idag mår vi bättre..nu väntar vi bara ut 48 h regeln..

Till salu

 
Då ska Lovas fina cremévita säng säljas..
Är det någon av er där ute som är intresserad så får ni gärna säga till:)
Madrass med måtten 90 x 200 cm passar.
 

Sängen blev såld efter 3 minuter på en facebook-loppis..:)
 
 

Nya lösningar

Mysig tid nu med mörker & tända ljus
 
 
Efter helgens & förra veckans ommöbleringar & rumsflyttande försöker vi bara ta det lugnt den här veckan..eller ja, nya lösningar & idéer snurrar ju ständigt i huvudet..men flyttandet & röjandet får pausa nån dag eller två.
 
Nu när Lova bott in sig lite i nya rummet, inser både vi & hon att vi måste lösa problemet med att rummet är mindre än förra..hon önskade sig ett mindre rum, men det blir svårt med förvaringen..
 
jag kom på idéen att det går att lösa genom att byta till en säng med förvaring under. Då pratar jag inte om små backar under sängen, utan mer en säng med lådor, skåp eller liknande.
Först var jag inne på att bygga en själv av typ köksstommar, men jag kan ha hittat en enklare lösning i form av en lägre loftsäng, Ikeas Kura, som precis får plats innan snetaket kommer.
Där under kunde hon ha en byrå, hylla eller liknade..så nu håller vi ögona öppna på blocket!
Hojta till om ni har en till salu;)

Pappornas dag

 
 
Idag är det alla pappornas dag hela dagen lång!
Barnen & jag gick upp i morse & bakade scones innan vi väckte upp pappan i huset till frukost & presenter.
 
Lite senare på dagen åkte jag, Eddie, Lova & Olivia in till mormor & morfar för att fira även morfarn.
 
Annars har den här regntrista dagen även ägnats åt idrott..Alicia har spelat innebandy & hoppat höjdhopp & Lova tränat fotboll!
 
Som en perfekt avslutning på helgen börjar äntligen Johan Falk på tv igen..som vi längtat:)

Lördagsnöje..

Pysslade ihop vimplar till Olivias rum idag
 
Röjningen av alla grejer som blivit "över" i omflyttningen fortsätter..tror aldrig det kommer ta slut;)
Vi skulle kunna ha loppis här hemma i trädgården & tjäna lite kosing, men tyvärr är det inte riktigt rätt väder för det just nu.. Eller får jag väl lägga ut det på tradera & facebook-loppisarna..
 
Riktigt tråkigt väder här idag..dagsregn..
Däremot var det uppehåll när jag fick för mig att äntligen ta tag i att måla om en gammal gul pippi-spegel som vi köpt på Astrid Lindgrens värld för många år sen..men tyvärr hann det börja småregna innan jag fick in den igen, så det får nog bli ommålning på den imon.

Olivias nya rum

 
 
Efter tre dagars flyttande & städande börjar nu allt falla på plats..puuhh!
Som sagt, tjejerna i huset byter rum & det för ju med sig en hel del, kånkande på möbler upp & ner för trappen, sortering av smågrejer & så vidare, men det är bara kul!!
Olivia har nu sitt rum på bottenvåningen, vilket känns jättebra!
Hennes rum blev i stort sett helt klart idag.
Den vitmålade skolbänken är på plats, likaså hennes nya säng, ikeaköket & sist men inte minst har jag gjort en myshörna. Perfekt mys- & sagoläsningsplats samtidigt som det blir en extrasäng när det behövs:)
I helgen får det bli sista rycket i Alicias & Lovas nya rum, det är "bara" de grejerna kvar som de inte vet vad de ska göra med..

Gammal skolbänk

 
Kom på att jag alldeles glömt bort att visa mitt senaste blocketfynd..en fin gammal skolbänk till Olivias rum.
Dock hann jag bara ha den i min ägo i ett halvt dygn innan jag målade den vit;) Tycker att den var jättefin original med, men den passar bättre i vitt med den övriga inredningen.
 
Ullaredstrippen i onsdags var hur kul som helst, vi hade sett fram emot det så länge & denna gången skulle vi testa på att stöka över allt på bara några timmar!
Bilen gick 7:00 & vi var framme 10:15, sen hann jag med två varv i varuhuset (på de avdelningarna jag var intresserad av) innan vi var helt klara 13:00!! Så snabba har vi aldrig varit;)
Lite mat i magen innan hemresan & sen var vi hemma 17:00. Jätteskönt faktiskt att komma hem i tid, så vi fortsätter nog så här nästkommande resor:)

Äntligen dax!!

 
Iiiiiiihhhhh åhh i morgon är det äntligen den 6 november, datumet som sedan länge varit spikat för en shoppingresa till Ullared!!
Det är Sanna & jag som åker & det ska bli riktigt kul, en heldag bara vi två..& en massa julklappsshopping:)
 

Nya familjemedlemmar

Puma & Nova
 
Sen vi var på Skälby på höstlovet har tjejerna drömt om att få varsitt eget husdjur, först ville de ha kaniner men efter lite tänkande & läsande kom de fram till att de ville köpa varsitt marsvin.
 
Så igår kväll fick de sin vilja igenom & köpte bur, tillbehör & två marsvin för alldeles egna sparade pengar!
Jättesöta lurviga virvelmarsvin.
Så nu har de själva det stora ansvaret att mata & sköta om dom..nyttigt & lärorikt tycker jag:)
 
Idag åkte vi till brädgården & fick några bitar tillsågade till ett "dubbelhus" som jag sen skruvade ihop efter egenpåhittad ritning;)

RSS 2.0