Tandläkaren & simhallen

Hos tandläkaren gick det jättebra idag, det var tydligen ingen vanlig undersökning som jag trodde, utan de skulle kolla om 6-årständerna hade vuxit upp. Det hade de & då var det dax för att plasta dem.

Alicia gapade stort hela tiden & var så duktig!! Tandläkaren plastade två idag & så ska vi komma tillbaka om två veckor för de andra två tänderna.
Vi har haft en sån himla tur med alla våra tre barn när det gäller tandläkarbesök & läkarbesök..de tycker att det är roligt att gå dit vad besöket än gäller, om det så är vaccination eller laga tänder;)
Alicias fröken berättade idag att Alicia sagt att det var mycket roliga saker som skulle hända nu idag & i morgon. Idag skulle hon till tandläkaren & i morgon leka med Elin!! Haha..

Nu i kväll har vi varit på simskolan igen, två kvällar i veckan i 5 veckor.
Idag passade Lova & Daniel på att bada i Äventyrsbadet medans jag tittade på Alicia. Eddie var hos Jonna, men vi har tänkt att göra likadant på måndag, så då får han bada oxå!

Promenerat i solskenet

Inget dagjobb idag heller.. Vi får se hur det blir med natten då.

Shittans vad kallt det är om mornarna nu, här hade vi 2,5 grader bara.. Svårt att klä ungarna för man vet ju att det brukar bli lite skönare senare under dagen. Lova klädde sig ordentligt idag i alla fall, fodrade gummibyxor, mössa & tjocka tumvantar!! Hon ville även ta sin fuskpolo, men där sa jag stopp;)

Daniel & jag gick iväg på en riktig långpromenad efter morgonkaffet. Det var skönt att komma ut & röra på sig=)
Vädret var härligt, vindstilla & soligt..till & med att det blev lite väl varmt för mig som hade bultat på mig fleecejacka + vindjacka + halsduk, haha..

Funderar på att säga upp Eddies fritidsplats. Han har inte utnyttjat den överhuvudtaget på ett halvår & det kostar ändå 365:-/månad!! Helt onödiga pengar & skulle det bli så att vi blir i behov av det igen är det säkert inga problem att få en plats.
Så nu har vi skrivit ut en uppsägningsblankett & fyllt i den, det är 2 månaders uppsägningstid så lite till får vi betala, men det får bli så.

Om en timme ska jag hämta Alicia, då ska hon till tandläkaren..hoppas på att hon inte har några hål denna gången heller!

Rastlös

Hmm dagen ger verkligen inget jobb.. Jag har satt mig tillgänglig både dag & natt, men nu har jag gett upp tanken på att det ska bli jobb i natt..borde väl fått veta det vid det här laget då hoppas jag?!
Bara att invänta morgondagen med givakt på morgonkvisten;)

Igår var vi strömlösa från 17-19..snacka om att man blir handlingsförlamad!!;)
Jag tänkte, "ja ja men jag dammsuger väl då" men det gick ju inte kom jag snart på.. "okej, men jag slänger väl i lite tvätt" tänkte jag sen & började sortera i tvättkorgen..haha, men det gick ju inte heller.. Hade även behövt att baka bröd & bada Lova, men inget gick ju!!
Så det fick bli några sällskapsspel med värmljusen tända i stället, ganska mysigt faktiskt!!

Jag känner mig fortfarande vansinnigt rastlös!! Så fort jag är hemma vet jag inte vart jag ska ta vägen..klarar inte av att bara vara inne. Visst finns det alltid tvätt att tvätta & städning osv. men det kan man ju inte sysselsätta sig med för jämnan & inte är det nåt vidare kul heller..
Jag saknar verkligen något som jag gillar att göra, en hobby eller fritidssysselsättning. Jag har aldrig haft något som jag gör utanför "hemmet" & känner att jag skulle behöva det..tar snart knäcken på mig själv tror jag;)

Kelat med Atlas

I förmiddags tog jag bilen till kusin Ingela  Rockneby för att hälsa på ett par timmar.
Det var trevligt, hon bjöd på kaffe med lite kardemumma i & det var himla smaskens!!                                                                                                                                                                                                                     Jag ficK oxå kela av mig lite (eller mycket) med hennes härliga vovve Atlas!!
Så mysig & fin så det knappt kan va sant!!
Så det blev ett lyckat besök, kul att lära känna varandra mer så här på "äldre" dar=)




Uppe & väcker tuppen

I morse började det igen.. Upp i ottan för att göra sig iordning..vänta på samtalet..som aldrig kom..

Jaha, bara att inse, jag blev visst "ledig" idag då.. Om jag inte får nattjobb i natt då förstås, undra när de ringer då i så fall, jag bör ju hinna sova ett par timmar då eftersom jag var uppe långt innan tuppen i morse!

Har i alla fall ringt sjuksköterskan i Rockneby idag, så nu är det ordnat med delegation till nästa gång jag får förfrågan om jobb där ute.

Hmm vad ska jag göra idag då??
Sms:ade min kusin om vi skulle träffas en stund, men hon har inte svarat ännu så vi får väl se.

Sista dan..

Då har jag jobbat klart sista dagen på mitt lilla vikariat här i Läckeby.. Så nu börjar plågan igen att aldrig veta någonting..
Jag är uppsatt att jag kan jobba i två månader framöver, med start i morgon & än så länge har jag inte hört ett ljud. Jag har till & med satt upp mig på nattjobb så får vi se hur det blir med det. Jag har aldrig jobbat natt, men tänkte att prova kan man ju göra i alla fall..det kanske passar mig perfekt;)

I eftermiddag är det simskolepremiär för Alicia, hon ska simma varje måndag & onsdag nu i 5 veckors tid. Väldigt spännande & hon har sett fram emot det länge!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Missade just 7-15:30 i Rockneby hemtjänst i morgon.. Bemanningen ringde & undrade om jag ville ha den turen & jag sa ja, men när jag sen frågade om vart lokalen ligger eftersom jag aldrig varit i Rockneby & jobbat innan, frågade hon om jag hade delegation.. Det har jag inte där ute, eftersom jag aldrig varit där..det brukar man ju fixa under dagen..men icke, så där gick den turen till någon annan=(
Ska ta tag i att ringa sjuksköterskan där ute & försöka fixa en delegation då för annars blir det ju aldrig jobb där..

Skälby

Idag kände jag mig så otroligt rastlös & var bara tvungen att hitta på nåt. Sagt & gjort så bestämde vi att åka en runda till Skälby för att titta på djuren & leka lite.
Hade även med oss nybakade bullar & några pepparkakor till fika=)


Jag & barnen hälsar på grisarna


Eddie klättar


Lova i rutchbanan


Eddie & Alicia övar på balansen


Fullt ös på karusellen


Alicia i rutchbanan


Lova klättrar






Nybakade vaniljbullar!!




Njuter av fredagen

Fredag fredag härliga fredag!! Det är något alldeles speciellt med fredagar, jag hade en fröken på mellanstadiet som sa att hon tyckte att på fredagar kändes det som bomull i hjärtat & det kan jag hålla med om..det är så otroligt skönt att känna att man har hela den lediga helgen framför sig!!

Idag har det blivit lite städ som vanligt & så har jag kämpat med tvättkorgen & äntligen besegrat den!! Tömde korgen helt & slängde sånt som legat där på botten i åratal, sen tog jag resten & tvättade..så nu är den TOM=)

Jag, Daniel & Lova var även en runda inne i stan för att köpa henne en vinterjacka. Det blev den rosa, men hon var på uruselt humör & vägrade prova, så vi får se om den passar.. Har knappt aldrig sett henne bete sig så illa som hon gjorde idag..skrek & grät mest hela tiden & var så trotsig & tråkig man bara kan tänka sig=(
Vi båda trodde att hon skulle bli sjuk, att det var något på gång, men nu i eftermiddag har hon varit som vanligt & inte alls sur eller så..

När skolbarnen kom hem satte de & jag igång med ett bullbak..vaniljbullar!! Den sista plåten är inne i ugnen nu & det doftar ljuvligt i hela huset=)

Har ett halvt fotbollslag i vardagsrummet som tittar på film samtidigt som de pärlar pärlplattor. Eddie & Alicia har Thea & Emil här, sen är Lova med förstås.

Hemma på gården

Vi har mammas & pappas systemkamera här hemma & jag passade på att gå ut & fotografera lite hemma på tomten i eftermiddag.
Det var inte lätt att få bra bilder eftersom det blåste halvstorm, men här kommer resultatet i alla fall:








Danstjejen

Idag har den stora tjejen blivit en danstjej!!

Alicia & jag åkte in på hennes första danslektion på Dansinstitutet & hon tyckte att det var jätteroligt. Vi föräldrar kunde se igenom en fönstervägg när de dansade & man blev helt klart imponerad..första gången & de snappade upp det mesta med en gång!!

Resten av kvällen har jag & barnen pärlat & pärlat..många fina pärlplattor har vi pysslat ihop, hästar, fjärilar & runda fina plattor=)


Redo för dans i nya danskläderna


Ny frisyr med dagen till ära;)

Pengaöverraskning

En gråmulen dag med lite regn till & från är vad vädret har att erbjuda utanför fönstret idag.

Vi tog en ovanligt lugn & skön morgon här idag efter vi lämnat barnen på skolan. Det blev en film i soffan till morgonkaffet, GSI-Johan Falk..den var bra!

Nu är Daniel iväg på sitt behandlingsbad & jag är solo här hemma. Ska ta tag i att ringa både Bemanningen igen & även a-kassan..ringde båda igår med angående stämlingen nu när jag både är timvikarie + har 56%-viket..var lite mer problematiskt än vad jag trott att fylla i korten då + att skicka in anställningsbevis.. Så det behövde kollas upp & jag skulle ringa upp idag igen.

Fick en trevlig överraskning i brevlådan idag!!
Jag hade tydligen "glömt" bort att jag hade en lön till att inkassera från Kvarnholmen i somras..jobbade ju två dagar extra + all semesterersättning, så det blev en välkommen slant kan jag säga!! Perfekt oxå eftersom min första lön från Bemanningen inte kommer förräns nästa månad=)

I eftermiddag blir det danspremiär för Alicia, det blir spännande att se om hon gillar det!!

Dagens sysslor

Dagens utförda projekt har varit:

* Dammsugit
* Bakat bröd
* Putsat fönsterna i vardagsrummet & sovrummet
* Åkt till stan med Alicia för att shoppa dansoutfit
* Hämtat Lova hos Sanna

Så nu återstår bara att laga mat & senare i kväll hämta Eddie hos Moa..sen tar jag kväll i soffan till Idol!!

Är på jakt efter vinterjacka till Lova & har nu varit överallt i alla tänkbara affärer. Hittar inget så där klockrent som passar..jo det har jag gjort, men då är det sådana jackor som börjar i storlek 122 & det är alldeles för stort!

Velar mellan dessa, den röda fixjackan hade vi i rosa förra året-bra kvalitet men ev tråkigt med samma stuk..den röda har vi 30% på & den rosa 25%, så det är snart dax att slå till..båda är nog snygga med ett par svarta termobyxor till:






Ledig idag

Har ledig dag idag & det känns skönt att bara få vara hemma & rensa huvudet på "irriterande" tankar;)
Känns lite bättre idag när allt fått smälta litegrann..jag får väl hoppas på att allt löser sig till det bästa eller att jag kan hitta ett helt annat jobb i en annan bransch..är väl inte så troligt nu i & för sig men man kan ju hoppas.

I morgon börjar Alicia att dansa på Dansinstitutet så i eftermiddag ska hon & jag åka in själva till stan för att köpa danskläder. Lite extra lyxigt att åka själva så det ska bli kul!!

Lova ska följa med Sanna hem idag & Eddie ska hem till Moa, en tjej som slutade i klassen förra året & flyttade in till stan, igår ringde hon plötsligt & det tyckte Eddie var kul.

Annars upptas mina tankar just nu på hundar.
Jag är så hundsjuk & sugen på en liten vovve!!
Jag vet vilket himla jobb det är, men har man väl haft hund är det svårt att vara utan.. Nu är det ju inte så att vi ska skaffa, men längta & drömma kan man alltid få göra=)
Kan nog tänka mig att skaffa senare när barnen blir större & ha det som hobby att gå på brukshundsklubb osv. Vi får väl se;)

Hur ska man orka?

Igår eftermiddag blev jag inringd om att jobba 7-15:30 i Läckeby idag, så det är där jag har spenderat min dag.

En annan som jobbade idag har ett vikariat på 75% & hon har innan haft det vikariatet som jag har nu. Sammanlagt har hon jobbat i Läckeby i cirka ett år & sa till mig idag att hon fått besked om att från den 15 oktober ska hon återgå till det vikariatet som jag har.. Hennes vikariat skulle gå till en som inte ens varit i Läckeby innan, för hon låg bäst till på Las-listan...

Detta betyder ju givetvis att jag blir utan=(
Fy fan rent ut sagt, jag pallar inte med att studsa omkring på olika ställen som en annan jävla jojo!! Det är så fruktansvärt psykiskt krävande & knäckande att aldrig veta vart man ska vara, när man ska jobba eller någonting..jag orkar inte länge till med den skiten..& nu kommer det ju bara bli sånt hela tiden när jag inte ens har min lilla halvtid som bas!!

Man blir så ledsen & nedstämd.
Här går man till jobbet med ett leende på läpparna varje gång & möter vårdtagarna med hela sitt hjärta..bygger upp kontakter med dels vårdtagare, personal & även anhöriga. De får förtroende för en & uttalar flera gånger att man är så omtyckt & duktig & sen helt plötsligt ska någon annan okänd komma & börja om allt från början!! Stackars de gamla människorna säger jag bara. Rättvisa i Las-listor i alla ära, men det får väl ändå vara någon måtta & vårdtagarnas önskemål känns oerhört viktiga tycker jag!
Det var mycket bättre innan Bemanningen kom tycker jag, då hade man sina egna vikarier att ringa in & kunde själv bestämma vilka man ville ha.

Min plan har ju varit att hanka mig kvar månad för månad på mitt vikariat för att sedan kunna få ett med högre procent..men när man tänker på las-listorna, känns allt väldigt lång borta, det är så många som går före..

I'm in love

Idag har vi haft besök av Petra, Tuva & Tindra.

De kom redan 9:30 & stannade till 14:30, så det blev en riktig heldag för barnen att leka med varandra & för oss att prata=)

Med sig hade de även sin lilla söta hundvalp, Alfons 11 veckor. Åhh vilken söt & gosig liten vovve, jag blev helt kär i honom!!
Jag kan få sån längtan ibland efter en hund igen som känns i hela kroppen. Saknaden efter all glädje & kärlek som hundar ger & saknad efter våra tibbar Edvina & Julina.
Så det var otroligt kul & skönt att få gosa av sig lite grann idag=)

Vi gjorde kycklingsallad till lunch & sen fikade vi bara lite på chokladbollar.

Även denna träffen hade vi tur med vädret & har varit ute HELA dagen om man bortser från stunden när vi var inne för att äta mat.


Alfons




Alicia skänkte sin goseanka till Alfons




Även Lova fann tycke för vovven




Tindra, Lova & Alicia




Lova & Tuva i bakgrunden




Alicia

Kalmar FF

Igår kväll fick jag jobba en timme & en kvart ensam till att börja med, för killen jag skulle jobbat med "glömde" tiden & trodde han började 16 i stället för 15!! Men men det fixade sig ändå.

Alicias stora dag med de stora fotbollsgrabbarna på Kalmar FF;s match på Fredriksskans hade gått jättebra & hon tyckte det hade varit kul!!
Hon hade även vunnit bowlingen på bowlingkalaset, så det blev en perfekt dag för henne!!=)


Alicia är fjärde barnet från vänster


Håller fotbollsgrabbarna i handen


Alla barnen med fotbollsspelarna

Bowling & fotboll

Har haft en mycket förväntansfull & stolt dotter här hemma i flera dagar nu & idag kom äntligen dagen hon väntat på!!

Det är Alicia som just nu är på sitt första bowlingkalas & efter det ska hon gå in med Kalmar FF;s spelare på Fredriksskans innan matchen!! Det är väldigt stort för en liten tjej=)
Hoppas Daniel får några bra bilder så jag kan få se det hela sen.

Eddie & Lova är oxå glada, de ska vara hos mormor & morfar i eftermiddag medan matchen spelas, för jag jobbar 15-22.
De skulle bland annat gå till den nya lekplatsen & det är spännande!!

Har suttit ute på trappen nu på morgonen i den härliga solen, men nu måste jag röja upp lite här hemma för i morgon får vi besök av Petra & tjejerna igen=)

Njuter av min lilla ledighet

Har snart jobbat klart min helg, bara söndag kväll kvar nu!!

Att jobba i hemtjänsten när det är så soligt väder som det har varit idag, är en fröjd!! Guttans att kunna njuta av det fina vädret samtidigt som man tjänar pengar;) En liten promenad här & där & sen lite restid mellan olika ärenden...perfekt=)

Ställde mig & stekte pannkakor till ett helt kompani när jag kom hem sen. Barnen blev nöjda & glada!!

Just nu har vi fått finfrämmande från Smedby, Daniels fd jobbarkompis Johan kom förbi så nu ska vi dricka lite kaffe!!

I kväll blir det tv & popcorn=)

Jobbhelg framför mig

Fredag, sköna fredag..för många, men inte för mig;) Har jobbat klart för idag, men har hela helgen med jobb framför mig.. Lördag dag & söndag kväll, men det ska nog gå vägen det med=)
Det är sista helgen som jag jobbar på detta vikariatet, så sen får vi se hur det blir om det blir förlängt eller ej.

Det gick ganska bra att jobba idag, jag har varit lite lullig i huvudet & småyr. Vid större ansträngningar som när jag först hade dusch + städ hos en tant, kändes det igen som vid hög feber..

Jag har i alla fall invigt mina kunskaper vid insulingivning idag & det gick kanoners!!

För att få lite extra fredagskänsla har vi lovat barnen Mc Donalds idag, jag tror jag tar kebebsallad i stället, men har inte bestämt mig till hundra ännu.
Sen blir det mys till Idol!!

Vad sjutton..

Vad sjutton är det för fel på mig??!!

Nu i eftermiddag har allt kommit tillbaka igen & jag mår som en gris!! Illamående & det kör runt nere i magen & värker litegrann uppåt magmunnen & år det hållet.. Huvudet är fortfarande likadant & jag har nu legat & vilat för andra gången i eftermiddag, men nu är jag bara tvungen att masa mig upp & försöka orka med kvällen.

Daniel ska gå på Eddies föräldramöte & då måste jag hålla ställningarna här hemma med diverse kvällssysslor som läxläsning, kvällsmacka & läggning.

Jag hoppas verkligen att det går över snarast för i morgon bitti ska jag jobba & jag ringde i förmiddags & friskanmälde mig..

Vinterkläder

Idag mår jag lite bättre, men det är fortfarande inte riktigt bra. Är fortfarande "susig" & yr i huvudet, men illamåendet verkar vara borta.

Igår tog jag tag i att inventera barnens vinterkläder. Slängde ut alla overaller & jackor på golvet & så fick de prova om kläderna fortfarande passade eller om vi behöver shoppa nytt.
Tjejernas overaller passade & Eddies jacka, men annars var det andra urvuxet..

Detta behöver vi shoppa:

Eddie:
* Termobyxor
* Vinterkängor
* Ev mössa & vantar

Alicia:
* Jacka
* Termobyxor
* Vinterkängor
* Ev mössa & vantar

Lova:
* Jacka
* Vinterkängor
* Ev mössa & vantar

Snart dax att börja så smått att handla så man inte måste handla allt på samma lön, för då blir det inte billigt!!

Jag ska in till stan idag en liten runda medan Daniel är på behandlingsbadet, får se om jag kollar runt lite på vad man skulle kunna tänka sig i vinterklädersväg.

Ingen förbättring..

Jag mår precis lika dant idag som jag gjorde igår.. Det känns ungefär som när man har feber, jag är yr & illamående & så fort jag gör någonting blir jag anfådd, varm & "svettig"..

Förstår bara inte vad det kan va??!!

Det var ju inte så länge sen sist som jag kände så här & jag vet att jag även gjorde det i slutet på maj, men då trodde jag att det berodde på nervositet inför bröllopet, nya jobbet samt körkortet.

Kommer det tillbaka fler gånger får jag nog kolla upp det!

Som tur är har jag ju inget på mitt jobbschema förräns på fredag, så jag har bestämt mig för att försöka ta det lugnt nu idag & i morgon. Fast det är ju lättare sagt än gjort. Av någon konstig anledning har jag fått så vansinnigt svårt för att bara sitta still & inte göra någonting.. Blir rastlös direkt, så nu i förmiddag har jag redan hunnit med att tvätta tre maskiner, skura toaletterna & dammsuga nerevåningen.. Sen måste vi åka & handla mjölk bland annat..

Det är i alla fall lite lättare att sitta en stund när jag har min Iphone!! Jag är såå nöjd & hittar nya saker på den som jag inte sett innan fortfarande=)

Sjuk

I förmiddags var jag & Emma på stan.

Köpte ett nytt startpaket till Eddie till telefonen & varsin höstmössa till tjejerna.

Helt plötsligt när vi gick i en affär flög det på mig med illamående, yrsel & huvudvärk.. Försökte att ignorera & inställde mig på att ändå kunna jobba i kväll.
Men ju längre tiden gick desto sämre mådde jag=(

När jag kom hem från att ha hämtat barnen på skolan insåg jag att det inte skulle funka, utan jag var tvungen att ringa & sjukanmäla mig.

Så himla tråkigt.
Jag tycker att de här "attackerna" med illamående, huvudvärk & yrsel kommer allt oftare på mig nu..undra vad det kan bero på?!

Nu jobbar jag inte förräns på fredag enligt schemat, så jag har ju ett par dar på mig att bli bra. Det brukar hålla i sig ett tag när det slår till nämligen.

Bröllopsfoton

Nu har vi fått upp ramen med tre småfoton från bröllopet i sovrummet oxå. Det ser mer färdigt ut & jag är nöjd!!

Hoppas att Gith, som fotograferade oss på vår bröllopsdag verkligen förstått hur mycket vi uppskattar alla fina foton hon tog på oss!! Tack än en gång!!

Här har ni resultatet=)


Vår fina vägg i sovrummet

Skoj på lekplatsen

Idag efter lunchen gick jag, Daniel & Lova till lekplatsen en runda innan vi hämtade Eddie & Alicia.

Lova cyklade & vi gick efter, hon var stolt över att cykla ute på vägen, sen hon lärde sig cykla utan stödhjul har hon bara cyklat hemma på tomten & på Blå rör. Men det gick som en dans & hon är duktig på att stanna vid övergångställen & liknande.

Det var soligt & varmt så det var mysigt att leka & bara njuta av solen. Först stannade vi en stund vid lekplatsen som ligger några gator bort & sen gick/cyklade vi vidare till en längre bort. Väldigt uppskattat av Lova=)


På väg på nya äventyr


Lova gjorde en sandtårta till mig


Sen gungade vi, Lova & jag

Min älskade..

Min älskade Iphone har äntligen kommit till mig!! Avin låg i brevlådan i förmiddags & gissa vem som infann sig i affären & hämtade ut den bums?!;)

Väntan har varit lång, tre & en halv vecka har det tagit, men det är garanterat värt det!! Nu återstår bara allt installerande & härjande innan jag får det att fungera ordentligt.. Daniel sitter med den just nu & jag hoppas han får ihop det snarast=)




Fortfarande skyddsplasten kvar

Myskväll framför tv;n

Barnen är i säng, de sover inte ännu, men de är på gång i alla fall.

Ska ha en riktig tv- & filmkväll i kväll & bara mysa ner mig i soffan!!
Just nu kollar jag på Kändisdjungeln, inget topprogram precis, men det duger när det inte finns något annat..
Vid 21:00 börjar Kommisarien & havet-den du inte ser, efter Mari Jungstedts böcker, & henne gillar jag verkligen, så den filmen ser jag fram emot!!=)


Ur filmen

Skolfotona

Vi har nu fått se hur skolfotona som Eddie & Alicia tog för någon vecka sedan blev. Vi har inte fått hem dem utan vi har fått logga in på Kungsfotos hemsida för att avgöra om man vill ha korten & vilket bildpaket man ska beställa.

Jag tycker båda korten blev bra & väntar med spänning på våra paket!!


Eddie


Alicia

Myssöndag

Idag känns det som en riktig myssöndag.. Regnet öser ner utanför & det är allmänt smågrått ute, mysigt om man får vara inne! Det känns riktigt höstigt nu faktiskt!
Man vill bara kura ihop sig med en bra bok & tända några ljus!!

Mindre kul är att jag givetvis har 3 maskiner tvätt kvar ute på tvättlinan, hade inte en tanke på att ta in den i går kväll eftersom det var så fint väder hela dagen.. Så nu är den väl blötare än innan skulle jag gissa på=(

Idag ska jag skjutsa barnen på diverse olika saker. Alicia ska på barnkalas klockan 12 & sen ska Eddie på drillen vid 16, då passar jag på att shoppa veckans frukt & kanske hinner med ett besök på Lindex eller så under tiden=)

Igår kväll gick mina favvojeans sönder, dragkedjan i gylfen pajjade, så nu har jag inga riktiga jeans kvar alls!! De enda jag har är två par jobbarjeans & två par jeansleggings & det är ju inte alls samma sak som riktiga jeans.. Så nu måste jag nog åka till stan någon dag & försöka hitta ett par nya, men det är ju så svårt att hitta de där perfekta som sitter precis som man vill & passar plånboken dessutom & den är inte stor nu kan jag lova.


Ny design

Ja som ni kanske ser har jag roat mig med att skapa en ny design på bloggen i kväll=)

Jag är inte helt nöjd ännu, men det är nog en bra början..det är mycket man behöver lära sig & man får helt enkelt prova sig fram tills man är nöjd!!

Nu fortsätter filmkvällen här hemma, eller rättare sagt vi har haft filmkväll under hela tiden som jag har knåpat med detta, det är fördelen med att ha en bärbar dator..att man kan sitta i vardagsrummet med resten av familjen & kunna vara med i alla fall;)

Sallad & filmkväll

Njuter av lördagen & ledigheten!!

Vi har varit på Maxi en runda på förmiddagen för att handla lite mat, lördagsgodis & en present för Alicia ska på barnkalas i morgon. Det var extra roligt för barnen på Maxi idag, clownen Mike gjorde ballongfigurer till alla barn som ville ha. Eddie & Alicia valde varsin svan & Lova ville ha en hund. Det fanns även en fiskdamm där de fick varsin gottepåse i gratis=)

Åkte runt Ante på vägen hem & kikade på garagebygget, det blir ett jättegarage & fint blir det med!! Mamma & pappa var där & hjälpte till & ungarna tycker att det är jätteskoj att åka ut där.

Sen blev det kyckling- & pastasallad här hemma. Till & med barnen skriker jippi när vi ska äta det & det är ju kul eftersom grönsaker annars inte alltid är en favorit.
Tipset för att få barnen att gilla sallader & att inte blanda ihop allt i samma skål.. Jag lägger alltid alla olika grönsaker i egna små skålar, då kan de själva plocka ihop sin egen sallad.
Idag hade vi till exempel skålar med gurka, tomat, gul paprika, röd paprika, cashewnötter, ägg, olika sorters sallad, mango, pastaskruvar, fetaost & grillad kyckling. Till detta hade vi även dressing & nybakta frallor som vi fick av mamma=)

I kväll ska vi av önskemål från Eddie, ha filmkväll, får se vad det blir för film men det lutar åt Monsters inc.


Nu är det helg

HELG!! Tjoho har ledig helg & det känns hur bra som helst!!

Har jobbat 7-15 idag & det var hyfsat jobbigt att komma upp ur sängen tidigt i ottan när jag jobbade sent igår kan jag lova.. Men dagen har gått bra ändå & jag fick via en kollega höra att en farbrör & hans maka hade berömt mig så & talat om att jag var en sån himla gullig & snäll flicka=) Då växer man ytterligare någon cm i skorna;)

Nu har vi just invigt helgen med kebabtallrik, det var inte alls äckligt;)

Vi fortsätter fira in helgen om några timmar när fredagsmyset startar!!

Kaffe

Kaffe, jag måste ha kaffe!! Tur att det snart har puttrat klart då;)

Nyss hemkommen från en mysig förmiddag med Lova på dagis. Stannade mellan 8:20-10:00, då skulle de gå till gympan, så då blev det lagom för mig att gå hem en stund innan jag ska hämta igen. Lova vill ha en mysdag med mig nu innan jag ska jobba i kväll, så jag lovade att hämta henne innan lunchen idag, om en timme alltså.

Det var kul att se hur hon har det & hon tyckte det var spännande att jag var med & roligt att få visa mig vad hon gör om dagarna. Vi spelade spel & pusslade böland annat, de andra barnen tyckte oxå det var spännande så det var många som ville vara med.

Jag hade ju tänkt att spana på den nya fröken, men givetvis var inte hon där idag, haha..det kunde man kanske räknat ut. Men men strunt i det, fröknarna hade i alla fall löst situationen med massagen som Lova tycker är jobbig, det var därför hon inte ville vara på dagis..nu ger hon bara massage & behöver inte själv få av någon annan. Det är bra tycker jag!!

Så nu ska jag bara ta det lugnt en timme med mitt morgonkaffe & sen bär det av till dagis igen.

Glömde berätta att jag fick duscha i kallvatten idag ju!! Varmvattenberedaren är paj, men det har redan varit en kille här & han skulle kolla om de hade den trasiga delen hemma, så håll nu tummarna för att den kan fixas idag!!

Sensommardag

Har haft en toppeneftermiddag i solskenet & värmen med min vän Petra & hennes barn!

Vi var ute hela tiden & fikade på glass & saft/kaffe på trappen..kändes som om sommaren kommit tillbaka & det var så skönt!!

Alicia hade Hampus med sig hem från skolan idag, så sammanlagt var det 6 barn i trädgården & det funkade jättebra. Alla lekte & hade skoj=)

Nu har jag röjt undan i trädgården & vi har gått in för kvällen.

En tråkig sak är att vår varmvattenberedare troligtvis har gått sönder.. I morse när jag duschade blev vattnet aldrig riktigt varmt, utan bara fesljummet. Nu ju längre dagen gått har även det pissljumna vattnet sinat & vi har bara kallvatten kvar.
Hur ska jag kunna duscha i morgon??? Lova skulle oxå behöva tvätta håret i kväll, men det får vi nog hoppa, för det känns inte så snällt precis..
Räcker det inte med att tvättmaskinen precis har varit trasig??

Handlat i ottan

Har ledig dag idag med & det var ju perfekt klaffat när sommaren har kommit tillbaka ett litet tag!! Solen skiner & det är jätteskönt ute.

Daniel & jag tog rejset till Maxi direkt efter dagis- & skolalämningen i morse & trängdes med alla pensionärerna;)
Skönt att ha det tråkiga gjort!

Var även på Bemanningen & skrev upp mig på listan om att jag vill ha svininfluensavaccinet, jag tror att det är lika bäst att ta det.. Vi skulle få datum hemskickade sen som vi skulle komma & ta vaccinet..

Nu återstår lite städning innan Petra & hennes flickor kommer på besök i eftermiddag.

En av Lovas braiga fröknar kom fram i morse & frågade om det hade varit några problem att få Lova till dagis idag. Det var det inte, & så sa hon att hon trodde att hon visste vad det berodde på att hon inte ville igår.. Massagen sa hon, & det var precis vad Lova sa till mig igår kväll med. Det är den nya fröken som verkar tycka att det är livsnödvändigt med massagen & att barnen sak sitta still på mattan halva morgonen med att vänta på den.. Lova behövde inte vara med sa fröken idag & jag ska se hur det går i morgon när jag är med.

I kväll smäller det

I kväll är det säsongsstart för Idol..äntligen något bra att titta på igen!!
De första programmen är alltid lika roliga & pinsamma när folk som är helt tondöva ska fösöka ta ton, men samtidigt kan man helt plötsligt höra något som är så bra att man får ståpäls;)

Lova ville inte lämnas på dagis i morse & blev ledsen när jag skulle gå.. Det händer inte ofta & nu fick jag för mig att det hela berodde på en viss ny fröken.. Jag tål inte människan för fem öre & då har vi bara setts några få minuter sammanlagt, men vid det första intrycket gjorde hon inte bra i från sig & jag tycker att hon verkar mer eller mindre knepig.. Man måste ju bemöta barnen ordentligt när de kommer på morgonen..

Ja ja, jag måste väl ge henne en chans innan jag dömer ut henne helt, därför har jag bestämt mig för att stanna kvar på dagis på torsdag & vara med Lova ett par timmar. Jag har varit med både Eddie & Alicia förut, de brukar tycka det är kul att få visa vad de gör om dagarna. Lova tycker det ska bli jättekul!!


Varit på stan

Idag har jag haft en härlig dag på stan med Emma & Jeppe.
Var inte ute efter något speciellt, förutom en kofta, utan ville mest bara strosa runt med trevligt sällskap.

Tittade in på nyöppnade Make up store & fyndade en flaska sminkborttagning & en lotion som luktade jättegott, för ynka 100:-. Det var öppningserbjudande & skulle egentligen ha kostat 400:-!!

Hittade även en svart kofta på Vero moda som fick följa med hem=)


Snygg kasse fick man med


Koftan

Slut på sommaren

Sommaren är slut nu tycker jag, så idag åkte poolen på en storrengöring & sen in i boden för att invänta våren & sommaren 2010!!! Känns som en evighet dit just nu, men rätt som det är så står poolen på plats igen;)


Gräsmattan blir ju så otroligt ful där poolen stått, men men..

Jobb & drill

Åhh vad kul det är att jobba!! Igår fick jag så mycket beröm & fina ord från både personal, gamla & deras anhöriga, det är så roligt att veta att man är omtyckt & gör sitt arbete bra=)
Jag hoppas verkligen att få förlängt vikariat..allra helst fast tjänst haha;)

Eddie började sin drill igår oxå. Han tyckte att det var jätteroligt & de hade fått göra mycket. Drilla, haft gymnastik & öva på vigheten samt dansat. Denna terminen skulle de tävla mot något annat lag & även ha uppvisning senare..kul!!
Han sa att de varit impade av honom eftersom han redan är så vig plus att han kan drilla en hel del med=)

I kväll jobbar jag igen, men innan dess ska jag bara vara hemma & ha det mysigt med Lova & Daniel.

Kvällsjobb

Jobbade min första kväll igår & det gick bra!!
Tiden gick fort & det är nog mer slitsamt att jobba dag tror jag. Det var ganska mycket tid i bilen eftersom det är långa avstånd & det gjorde väl sitt i att tiden gick fort.
Nu återstår två kvällar till innan jag har ledig dag, i kväll & måndag kväll.

Vad jag ska hitta på idag innan jobbet har jag inte tänkt ut än..
Blir kanske lite städning eller något liknande, tvätt av lakanen blir det i alla fall.
Hängde ut tre maskiner igår på förmiddagen & den tvätten fick ju givetvis kvällens regn på sig..typiskt!! Hoppas den hinner torka idag annars får jag väl torka den inne..
Lyllos dem som har tvättstuga!! Jag får klämma in allt inne på toa & det är inte det lättaste..

Köpstaden

Snart är det dax att hoppa in i pärlan & dra till jobbet.. Jobbar 15-22, så om en timme är det dax att åka.

Jag & tjejerna har hunnit med att uträtta en del ärenden idag. Vi drog över till Ölands köpstad för Alicia var i akut behov av jeans. Hon skulle ta på sig sina gamla igår & då upptäckte vi att de var i storlek 110 & flaggade rejält..nu behöver hon 122/128!! Hon valde ett par gråsvarta tajta snygga jeans. Sen köpte vi en tröja för endast 55:- med kupong!! Sprang även in på Sko dej för att kolla om innegympadojor till gymnastiken & även där fyndade vi på rean=)
Lördagsgodis-shopping stod oxå på listan innan vi puttrade hem igen.

Nu blir det en kopp kaffe på maten & sen längtar jag till lite över tio när jag är hemma igen;)

Fredag fast ändå inte..

Har jobbat klart för idag & det är FREDAG!!

Fast det känns inte riktigt som fredag för mig tycker jag.. Orsaken är att jag jobbar lördag, söndag & måndag, kvällar alla dagarna. Men jag ska inte klaga, absolut inte! Jag är jätteglad att jag har ett jobb & ett jobb som jag trivs med dessutom=)

Jag ringde enhetschefen idag för ett annat ärende & då sa hon att hon tyckte jag skulle kontakta bemanningen igen & stöta på & visa intresse för att jag verkligen vill vara i Läckeby. Det är kul när det kommer från chefen att hon vill att jag ska jobba hos dem=) Synd är att det är bemanningen som sätter vikarier & inte ställena själva.. Fast de kan ju önska förstås.

Handlade med mig fredagsmys på vägen hem som vi ska smaska på senare, men först blir det tacos!!

Bröllopsalbum

Nu är snart vårt fina bröllopsalbum klart. Jag har suttit nu & klistrat & klistrat & äntligen är alla kort som vi har framkallat insatta.
Nu fattas bara korten från festen kvar, men de har vi inte framkallat eftersom de ligger i mammas & pappas kamera. Så det får bli ett senare projekt.

Här kommer i alla fall ett par smakprov ur albumet:










Rent hus som doftar gott

Jag har haft det riktigt skönt idag, det var länge sen jag bara gick ensam hemma & skrotade. Perfekt väder har det ju varit med..det har fullkomligt spöregnat ner hela dan & gör fortfarande. Då är det extra mysigt att sitta inne.

Jag tände mina doftljus & satte igång att städa. Så nu är det både rent & luktar gott=)

Efter dagishämtningen åkte Lova & jag in till bemanningen för att skriva på mina anställningsbevis. Lova passade på att charma personalen & visa sina örhängen!! Hon fick en kaka av Pia & blev så nöjd & tyckte det var roligt på "mitt jobb"=)

Ensamhet

Jag är ledig, barnen är lämnade & Daniel har åkt iväg för besök hos läkaren & sen badträningen. Alltså är jag ensam hemma & det var länge sen!! Känns riktigt skönt att bara sitta ensam i tystnaden & syssla med det man har lust med=)

Idag mår jag bra & det känns skönt, bara lite yr men det får man ta.

Jag har tänkt att hinna med att våtdamma, dammsuga & torka golven innan dagen är slut, men större planer än så har jag inte.
Jo ett besök på bemanningen & skriva på anställningsbevisen i eftermiddag oxå förstås, men det är ju inte så betungande.

Det är skolfotografering för Eddie & Alicia idag. De valde kläder själva & jag längtar tills man får se korten..alltid lika kul=)


Coolingen med nya stövlarna & skinnjackan

Invasion

Bläk vi har fårr invasion av diverse apäckliga djur!!

Det började med att jag hörde en mus tugga för någon vecka sen. Vi hittade misbajs i sopskåpet & Daniel gillrade en fälla. Men den lille musen var inte korkad, han lät sig inte luras, utan lyckades kväll efter kväll komma åt ostbiten utan att fastna i fällan. Sista kvällen blev Daniel ursinnig & sydde fast ostbiten i fällan, haha..Då kom han inte undan längre utan fastnade.

Sen har vi under den senaste veckan haft massor av sådana där superstora äckliga spindlar som det klappar i parketten om när de kommer gåendes..usch jag ryser varje gång jag ser en!!
Häromkvällen tog Daniel(för jag rör de inte) en uppe i Eddies rum, två i vardagsrummet & två precis bredvid min säng!! Fy sjutton vad vidrigt!!
Nu på morgonen fick jag syn på en i köket & då var jag tvungen att göra nåt åt saken, så jag slängde en sko på den & då dog den som tur var..
Men var kommer de ifrån..vi hade sådana spindlar när vi precis flyttat in & renoverat, men sen har det varit lugnt i alla år. Är det ett spindelår i år kanske??
Äckligt är det i alla fall!!

Vilat

Nä nu får det va bra med att må dåligt..vill inte mer. Det är så tråkigt!!

Har precis vaknat till efter att ha vilat ytterligare en timme & nu hoppas jag verkligen att jag kommer må bättre.

Jag hade lite tur med lugnet här hemma i alla fall, Alicia följde med Irmeli hem & Lova skjutsade vi till Alice efter dagis, så det var bara Eddie som följde med hem & han för ju inget större väsen av sig direkt;)
Vi tog varsin glass, sen plockade jag falläpplen innan jag var så slut att jag var tvungen att nana en stund.

Nu är tjejerna på väg hem & det är snart dax att börja med maten.

Sjuk?

Idag mår jag inte bra alls.. Så himla typiskt när man är ledig, men samtidigt skönt att slippa vara hemma från jobbet för att man är sjuk..får passa på när man är ledig i stället;)

Jag kände mig risig redan när jag kom hem igår, det bullrade i magen & jag mådde illa. Idag sitter det fortfarande kvar + att jag är yr i huvudet.
Gick & la mig tidigt & sov som en gris tills klockan var sju i morse..har nog aldrig känt mig så trött som jag gjorde då.

Masade mig upp & körde barnen till dagis & skola. Sen åkte vi in till Maxi & handlade för att ha det gjort så tidigt som möjligt.

När vi kom hem la jag mig i soffan & sov i en timme. Skönt, men jag mår fortfarande likadant=(

Hoppas verkligen att Lova är på gott humör när hon kommer hem om en halvtimme;) Det har varit lite si & så med det nu den sista tiden. Hon är så trött på eftermiddagarna & det sätter sig på humöret direkt. Men idag vill jag & behöver ha hem en glad tjej;)

Snart ledig

Då har jag jobbat två dagar här i Läckeby & stormtrivs som våras=)
Nu har jag lediga dagar onsdag & torsdag, men jobbar HELA helgen. Känns väldigt märkligt & ovanligt att vara ledig mitt i veckan & inga barn hemma..

Idag hade Alicia en ny kompis med sig hem från skolan, Irmeli. De lekte & hade det kul & har nu bestämt att Alicia ska följa med henne hem i morgon. Lova följde med Elin hem efter dagis & det var första gången hon var hemma hos henne.

Vi har även hunnit med en snabbis till Sko dej på Öland, för Alicia behövde höstskor. Hon valde ett par jättetuffa tuffa stövlar & det märks ännu tydligare att hon blivit en stor tjej nu;)


Snygga va?!

RSS 2.0