Färdighandlade

Nu är vi färdigshoppade till Alicia & det känns skönt!!
Trodde ett tag idag att vi inte skulle bli färdighandlade idag, men rätt som det var hittade vi massor=)

Vi sprang även på ett kalasfint mönster på Lagerhaus som vi köpte presentpapper & papperstallrikar i, jättefina cupkakes=)
Vad vi köpte till Alicia skriver jag om på hennes födelsedag, nästa lördag!! Jag tyckar i alla fall att vi fick tag i bra grejer & mycket av det hon önskat sig!!

Efter shoppingturen var vi bjudna på middag hos mamma & pappa, det blev ugnbakade potatishalvor med skal, lövbit, bearniesås & sallad..smaskens!!

Jag har just snaggat Daniel nu & avnjuter en kopp kaffe..sen blir det lördagskväll här hemma med Melodifestivalen på tv=)





Födelsedagsshoppa

Om en stund ska vi lämna barnen hos mamma & pappa för att sen åka in till stan för att shoppa födelsedagspresenter till Alicias födelsedag.
Har några idéer som vi ska kolla på, annars får vi se vad det blir.
Hon har önskat sig en baddräkt på HM som vi ska kolla på, en dansmatta, ballerinadräkt m.m. Vi har även tänkt att försöka hitta en bra cd-spelare till henne så hon kan lyssna på musik på sitt rum..har sett en rosa, men tyvärr är den mycket dyrare än de andra..

Helgen är här

Då var arbetsveckan slut & helgen här!!
Vi har redan hunnit med en småhandling av det viktigaste, ätit middag & jag har kört ett varv med dammsugaren här nere..så nu kan man snart sätta sig ner, ta det lugnt & börja njuta av helgen.

I kväll ska vi mysa med lite snacks & smågodis..handlade ostbågar & det var så himla länge sen jag åt det, så det ska bli guttans!!


Arbetsdagen var bra, vi pratade mycket om det där med portandet av oss utan körkort. Personalen var i eld & lågor & ringde enhetschefen.. De talade om för henne att hon inte bara kunde släppa mig på grund av körkortet, att jag var en rejäl tjej som man kunde lita på, att jag gjorde ett utmärkt arbete, är omtyckt av både personal & gamla, att jag är utbildad(vilket ganska många i personalen inte är), att jag bor nära & kan komma på stört, att alla faktiskt inte behöver ha körkort för att på ärendena längre bort åker man ändå två på, att jag inte tvekar på att cykla längre sträckor, att jag är pigg & positiv, att det är roligt att jag trivs så bra där osv. Tyvärr så gav hon inte med sig ändå utan håller fast vid att det är ett krav från & med nu.. Så vi får väl se hur det blir..Personalen tror ändå att jag kommer bli inringd ibland när det krisar.. Jobb finns ju ändå för mig på andra ställen, men det är synd eftersom jag trivs så bra där..
Kul är i alla fall att de kämpar för mig!!=)

Lycklig av mitt yrkesval

Dagarna rullar på & i morgon är det redan fredag igen!!

Jag jobbar på för fullt om dagarna & denna veckan hade jag ju turen att få vara i Läckeby hemtjänst=) Jag trivs så himla bra här ute & gjorde det från första dagen jag var där, förra våren, men då på praktik. Personalen är helgoa & pensionärerna oxå!!
I går var det personalmöte om omorganisationen & nu har enhetschefen beslutat att "porta" (som hon själv uttryckte det) oss utan körkort..
Jättetrist tycker jag & jag har fått höra av den ordinarie personalen att även de tycker det. De vill gärna ha kvar mig & tycker att det funkar så bra, att jag inte drar mig för att cykla längre sträckor, är positiv & pigg samt att de vid flertal tillfällen kunnat lämna över hela området till mig när det har kört ihop sig!! Sånt blir man glad av att höra=)
De nämnde idag att de skulle framföra detta & de trodde visst att jag skulle få jobba där i fortsättningen!

Yrket i sig är oxå bra för egot, för varje dag får man ständigt höra av de gamla hur tacksamma de är för arbetet vi utför & man får beröm & komplimanger mest hela tiden..det är inte i många andra yrken man får det ju! Jag tycker det är såå kul att känna att man gör nytta, hjälpa till & göra människorna glada..är verkligen glad att jag valde att utbilda mig till undersköterska..att jag "vågade" chansa på det även att jag aldrig varit i kontakt med yrket överhuvudtaget!!

I morgon har jag ytterligare en kanondag framför mig i Läckeby hemtjänst!! (förhoppningsvis inte min sista)

Jobb & jobb

Från att inte ha haft något jobb måndag & tisdag är det helt plötsligt fullt upp=)

Idag hade jag en tur mellan 7-15 i Läckeby hemtjänst, men under dagen blev det förlängt till 15:30. Sen när jag var på dagis & hämtade barnen, ringde Bemanningen igen & ville förlänga mitt 12:30-16:30-pass i morgon till 7-16:30..det är lite skillnad det!! Sen har jag även jobb på fredag, även då här ute 7-15:30=)

Jag tycker att det är helt perfekt att få jobba lite längre pass när man ändå håller på!!=)


Idag kom förresten Alicias Mp3-spelare..det gick snabbt!! Jättefin var den i verkligheten oxå. Ska bli kul att se hennes reaktion nästa söndag när hon får den=)

Promenerat i solen

Eddie ville gå in & hälsa på farmor som var ledig idag & då passade jag på att ta en rask långpromenad i det fina vädret!! Solen riktigt värmde kinderna & det var ljuvligt=) Det var länge sen nu som jag var ute & gick, det brukar gå i perioder & så beror det ju givetvis på om man får tid till det, men jag hoppas jag kan göra det lite mer regelbundet ett tag nu igen=)

Jag har även fått jobb nu resten av veckan & det känns såå skönt!! Ska vara i Läckeby hemtjänst onsdag-fredag, perfekt!!!=)

Nu är det dax att gå & hämta hem tjejerna!

Hello kitty

Dagarna rullar på & vi har inte ens börjat shoppa något till Alicia som fyller 6 år om 11 dagar.. Mamma & pappa ska vara barnvakt på lördag så Daniel & jag kan åka in till stan & shoppa..det svåra är att vi inte riktigt vet vad vi ska köpa.. Hon önskar sig en cykel, men jag tycker hon gott kan vänta ett år till..den hon har nu kommer nog passa detta året oxå..

Igår beställde jag i alla fall en Mp3-spelare på nätet som hon har önskat sig, jättesöt är den. Hon kommer få den av mormor & morfar har vi kommit överens om.

             
Hello kitty-Mp3, passar perfekt till en 6-årig prinsessa



Inget jobb

Men vad sjutton..blir det inget jobb idag heller?! Innan har jag ju fått jobb varje tisdag-fredag & trodde givetvis att trenden skulle hålla i sig, men tydligen inte..har de inte ringt nu, så är nog chansen väldigt liten att de gör det.. Tråkigt!!
Jag ska ringa Bemanningen senare idag & fråga om de vet något om resten av veckan, man kanske måste ligga på hela tiden & tjata om jobben?

Eddie & jag får vara hemma då i stället..han skulle vara hemma i vilket fall hade vi bestämt eftersom han fortfarande har ont i halsen & hade lite feber igår kväll. Farmor skulle vara ledig idag & då fick han vara hos henne om jag skulle jobba..men nu behövs ju inte det..
Idag känns halsen mycket bättre säger han så förhoppningsvis kan han gå till skolan i morgon..sen inväntar vi Lova..hon hostar lite om nätterna nu, så vi får se vad som händer.

Kanske ska ta tag i fönsterputsningen här nere idag då för att få något uträttat, kanske baka något till Alicias födelsedagskalas?

Fönsterputs

Har varit ganska flitig idag, fast flitigare skulle jag behöva vara..

Jag har putsat 3 av 4 fönster på övervåningen & bytt gardiner i dem oxå, blev väl sådär med putsningen eftersom jag inte hade någon bra svamp att skrubba med & fick använda emn disktrasa i stället, sen hade jag köpt en ny fönsterskrapa, men som vanligt håller dem till typ två fönster..sen är de så kassa & ger ränder på fönsterna..
Har även ringt & förhört mig om en massa undringar jag hade angående vab & a-kassan.
Lova & jag har ganska nyligen varit & lämnat Alicia hos Ella..orättvist tyckte Lova som oxå ville leka med någon, men det är inte lika lätt..det är inte så många kompisar till henne som är hemma en måndag så här & så gillar jag inte att ringa till folk man bara känner litegrann & fråga om det går att leka hemma hos dem.. Här hemma är ju Eddie sjuk & då känns det inte särskillt aktuellt att ta hem kompisar hit heller.

Resten av dagen skulle jag behöva städa & skrubba mest överallt, men just nu är jag helt slut..har ju varit uppe sen 6:00 som vanligt & det tär på kroppen..
Tog tag i mitt liv, trotsade tröttheten & dammade, plockade undan, dammsög & torkade golvet trots allt..har ju ingen aning om när jag är hemma härnäst så det var lika bra att få det överstökat!!

Hemma

Jag är hemma med Eddie idag som är sjuk. Han har fortfarande jätteont i halsen, men nu på morgonen hade han i alla fall ingen feber längre. Han är lite smått deppig för att han missar första besöket i simhallen som de skulle gjort med skolan idag, men jag försöker trösta honom med att de ska åka dit varje måndag nu i flera veckor.

Som tur var har de inte ringt från bemanningen idag, så slapp tacka nej till jobb!! Verkar som det är något speciellt med måndagar, för nu är jag inne på min tredje vecka i bemanningen & alla tre måndagarna har jag varit utan jobb, men sen fått jobba alla andra dagar..

Tjejerna är oxå hemma idag, får se om de blir uttråkade av att bara vara hemma..Alicia har redan bestämt att hon ska ringa till Ella senare i alla fall.

Sjukling

Igår kväll när barnen gått & lagt sig kom Eddie ner & var ledsen, fast inte riktigt vaken.. Han gick upp igen efter en stund & vi gick in i sovrummet för att titta färdigt på Wallander.
Då rätt som det var flyger han ner för trappen & skriker att han måste kräkas, & springer in på toa. Han spyr så in i norden, ett riktigt lass som måste tömt hela maginnehållet..sen gick han & la sig i soffan, fick gå upp en gång till & kräkas men sen var det lugnt hela natten.

Idag har han jätteont i halsen & är rejält svullen där, nyss när jag tog febern så hade han lite mer än 38 grader. Har ingen aning om det var någon form av magsjuka han hade eller om det har att göra med halsontet.. Han får i alla fall vara hemma i morgon..

Vi har ändå hunnit med ett litet besök på Ikea idag, köpte lakan bland annat.

Mingelbild


Carina & jag fastnade på en mingelbild på Harrys igår=)
Ingen bra bild direkt, jag har dubbelhaka & armen ser helt missformad ut haha..

Kalas

Idag har vi varit på kusin Linus 9-årskalas & mumsat tacos & tårta. Känner mig uppsvälld nu efter två dagars ätande av god mat & tårtor.. Får nog tänka lite extra på vad jag stoppar i mig nu, denna årstiden är det så himla mycket kalasande så man får spara sig att endast äta onyttigheter då..känner att jag ändå gått på mig nåt eller några kilo sen i somras.. Det beror väl mest på att jag under sjuksrivningen inte rörde på mig så mycket, fick inte den där vardagliga motionen när man går till & från bussen, på jobbet/skolan osv. Jag satt ju mest still hela dagarna när barnen var iväg. Men förhoppningsvis går det bort lite av sig självt nu när jag börjat leva "normalt" igen.

Ikväll blir det Melodifestivalen här hemma=)


After dark

Showen igår kväll var kanonbra!!! Jag tycker att den tog slut alldeles för tidigt.. I år är ju inte Lasse Flinkman med utan Babsan i stället..ha ha hon körde lite allsång med oss i publiken & det var lite extra skoj!!

Vi började kvällen på Daniels jobb & åt god mat från Änglamat, det var potatisgratäng, lax, kött, sallader, pajer, såser & bröd. Till kaffet blev det någon slags tårtbit & så vin & öl till det. Allt smakade smaskens!!

Efteråt blev det After dark för hela slanten & när showen var slut gick vi ut på Harrys.
Kvällen var verkligen kanon, men Harrys hade jag nog kunnat strunta i, eller i alla fall gått hem mycket tidigare.. Det var kul en stund när vi satt vid bordet & tog en öl, men sen kom det knepigt folk fram från höger & vänster & satte sig & lixom störde vårt sällskap tycker jag.. Det finns så mycket lustigt folk & jag kände knappt igen en endaste människa.. Vid lite i ett ringde jag Ante som kom & hämtade hem oss..skönt!!

Fredagsnöje

Nu när man jobbar njuter man ännu mer när fredagen kommer & det vankas helg!!

I morse ringde bemanningen & jag skulle vara på Dragkroken 7:30-14:00, perfekt..jag ville nämnligen inte jobba så länge idag eftersom vi har lite bråttom till festligheterna i eftermiddag/kväll.

Klockan 17 ska vi vara inne på Daniels jobb för lite förtäring & sen vidare till Kalmarsalen för att se After dark i kväll!! Vi var på dem förra gången de var här oxå, för typ 2 år sen, & jag älskade showen & har stora förväntningar i kväll!!=)
Har nu precis duschat & ska göra mig vacker, packa barnens grejer för natten hemma hos farmor & farfar..sen är vi redo.

Min snälla bror har lovat att hämta oss i natt när vi varit klart ute på krogen..skönt att slippa buss eller taxi!!


Min söta sessa

Ha ha Alicia är för rolig! Vi hade bestämt att vi skulle elda i kakelugnen i kväll, nu när den är reparerad..
Alicia undrade om vi inte skulle tända brasan snart & Daniel svarade att vi inte hade någon ved inne.. "men, kan ni inte gå ut & hacka lite ved då eller vad det heter?"
Ha ha sötnos=)

Nu är i alla fall veden intagen & "hackad" & brasan är i full gång!! Mysigt & skönt med lite värme!!

Städa

Ännu en arbetsdag färdig.. Idag var jag på Dragkroken igen & det blir hela tiden roligare att komma till ställen man varit på innan, det är kul när man vet vad som ska göras & hur de boende är osv.

Jag har "bara" Eddie & Alicia med mig hem idag, för Lova har varit på Prinsessvandring med Signe & hennes mamma idag på slottet. Fick precis ett samtal från henne & allt hade varit kul & bra, & de ville fortsätta leka en stund hemma hos Signe=)

Känns som om jag behöver ta tag i lite städning här hemma nu eftersom jag fortfarande inte vet om jag jobbar i morgon & om jag gör det blir det inget städat förrän på lördag kväll.. I morgon ska vi ju på After dark med Daniels jobbarkompisar & ska vara inne på jobbet redan klockan 17 för lite förtäring. Kul ska det bli=)

Hemtjänsten

Daniel & Alicia har varit hemma idag med, hon har legat på febergränsen. Jag trodde att jag skulle vara hemma idag, för bemanningen ringde inte på morgonen, jag hade precis lovat barnen att jag skulle vara hemma..då vid 7:30 ringer de & undrar om jag kan jobba på Djurängens hemtjänst. Jag är inte uppsatt där överhuvudtaget & har aldrig varit där, men det var väl kris med sjukdomar & så. Vid åtta skulle jag vara där, som tur var skjutsade Daniel & Alicia oss först till dagis & sen i till Djurängen.
Väl där fick jag ett papper i handen med vad jag skulle göra under dagen. Personalen var trevlig & pratsamma, var även med på ett möte som de hade med enhetschefen idag.
Arbetsdagen varade mellan 8:00-15:45.
Allt har gått jättebra & jag har kommit på att jag verkligen trivs inom hemtjänsten. Det är fritt & man vet exakt vad man ska göra=)

I morgon ska jag vara på Dragkroken igen..det är så kul & skönt när man får lite jobb!!

Jobbat

Idag har Daniel & Alicia varit hemma eftersom Alicia har feber, idag har hon 38,7 grader..även lite ont i halsen.

Jag har varit på Dragkroken & jobbat, det var första gången jag var där & det gick bra, fast det är alltid lite jobbigt att komma till ett nytt ställe där man varken vet hur det ser ut, vilka personalen är, hur de boende är & vilka rutiner som finns. Det var ganska lugnt där idag i alla fall & inte så mycket att göra. Jag gillar bättre när man har att göra mest hela tiden, tiden går fortare då.
Än så länge vet jag inget om resten av veckan..surt. Alicia ska i alla fall vara hemma i morgon med, så vi får väl avvakta tills då om vem som blir hemma med henne.

Feber

Nu har vi lyckats hålla sjukdomarna ur huset hela hösten & vintern..men idag slog den till i alla fall..

Alicia har verkat lite mosig & extra kelig i eftermiddag & nu efter maten tog vi febern, 38,8 grader. Hon har även lite ont i halsen säger hon.

Så i morgon blir hon & Daniel hemma, jag ska jobba på Dragkroken, ett demensboende i Lindsdal, mellan 7:30-14:30.

Dag i pulkabacken

Jag & barnen har varit i pulkabacken ett par timmar nu. Vi hann med både "riktiga" backen & kyrkbacken=)
Solen sken & det var så den värmde till & med..nu längtar jag ännu mer till våren!! Tänk sen när man kan sitta mot en husvägg & njuta av de första riktigt varma solstrålarna=)




                                                                  




Ny vecka

Ny vecka & nya arbetsdagar, hoppas jag på i alla fall. Nu när vi stiger upp klockan 6:00 varje morgon blir man faktiskt lite besviken när det inte blir något jobb.. Än så länge har de inte ringt idag, så det blir nog inget.
Barnen blev glada i alla fall, de höll tummarna för att vi skulle bli lediga!!
Jag tror det får bli ett besök i pulka backen idag då i stället, får passa på medans det går=) Eddie är ju oxå hemma, eftersom han har sportlov från skolan, men han älskar att vara på fritids & frågade redan nu om han fick vara där i morgon..


Igår ringde chefen på Kvarnholmens hälsocentral & jag fick schemat för sommaren. Det var ett jättebra schema & jag är supernöjd!! Skönt att veta så här långt innan hur sommaren blir, då kan vi ju redan nu börja kolla & boka in vad vi vill göra=)
Ett par nätter i Böda blir det i alla fall..det är nummer 1 på barnens önskningar inför sommaren!!
Jag ska i alla fall jobba 80,40% mellan 1 juni-14 augusti. Ganska många fredagar är lediga, det är perfekt för då får vi långhelger att hitta på saker på & sen var det en & annan halvdag oxå=)

Dop

Idag har vi varit på dop.
Det var Daniels kusins lille Sigge som döptes i kyrkan i Rockneby. Det var en lång gudstjänst som varade i 1,5 timme, men det gick jättebra. När barnen tröttnade på prästens babblande fanns ett lekrum med lite pennor & papper som de kunde sysselsätta sig med.
Efteråt åkte vi hem till dem på Drag & åt mat & fika..

Nu är det skönt att bara vara hemma resten av denna helgen, det har gått i ett hela helgen, men det är bara roligt!!=)


Doppresenten


Halsband med Sigge instansat


Födelsedatum & en stjärna på andra sidan

Bortbjudna

Igår kväll var vi bortbjudna på mat hos Sjödahls som tack för barnpassningen förra lördagen.
Vi var där klockan 17 & blev bjudna på tacos & sen kladdkaka till kaffet. En & annan öl slank ner oxå..;)
Det var jättetrevligt & barnen lekte hur bra som helst, alla fem. Efter Melodifestivalen var barnen ganska trötta så då passade vi på att gå hemåt innan de somnade.

Som sagt en jättetrevlig kväll som vi måste göra om!!=)

Alla hjärtans dag

Idag är det  Alla hjärtans dag, barnen överraskade oss med fina kort som de pysslat ihop & Eddie hade gjort ett fint arrangemang med kvistar & hjärtan=)
Vi firar inte Alla hjärtans dag med presenter & sånt, men Eddie & Alicia fick en hjärtan-noblesse att dela på & Lova fick ett litet set med armband & hårspännen.. De blev glada & nöjda!!

Jag har varit & lämnat Lova på barnkalas hos en dagiskompis nyss, idag ville hon stanna kvar själv, hon sa "jag är så stor nu så mamma behöver inte stanna kvar".=)

Om en timme ungefär ska Eddie iväg på kalas till kusinen & ikväll ska vi till familjen Sjödahl..så dagen går i ett, men det är bara kul när det händer lite!!

Blomarrangemang & kort från barnen


Choklad & smycken till barnen

Blombud

Helt plötsligt för en stund sen knackade det på dörren, när vi öppnade stod ett blombud där med en jättefin tulpanbukett & två flaskor vin!!

Som två frågetecken öppnade Daniel & jag upp blombuketten. Det var familjen Sjödahl som tackade så mycket för hjälpen i lördags när vi passade Lilly=)
Vi blev jätteglada & tacksamma för gesten, det är inte varje dag man får blommor & presenter sådär!! =)



Skottat

Har nu skottat bort snön från vår lååånga infart & på gången upp mot huset..det var jobbigt kan jag lova!! 1,5 timme tog det & nu är jag helt slut & jag värk i axlarna & är skakig i armarna.. Ska snabbt få i mig min lunch för jag är aphungrig, åt ju tidig frukost i ottan idag.

Tjejerna är på dagis nu & ville bli dragna på pulkorna dit, så nog har jag fått min ranson av motion idag!!=)

Mycket att skotta blir det

Glada tjejer på väg till dagis

Kortdag

Vi steg upp vid 6:00 i fall bemanningen skulle kalla mig på ett morgonpass idag, annars ska jag jobba 12-15. Men än så länge har de inte ringt så nu antar jag att jag inte kommer börja förrän 12.

Tjejerna fick bestämma om när de ville börja dagis idag & de valde klockan 10, det blir bra tycker jag med, då hinner de leka en stund innan lunchen. Alicia får en kort dag för Ella & hennes familj ska hämta henne efter maten & gå iväg till pulkabacken.
Lova & Eddie får vara till 15:10, det är ju inte heller så värst länge..

I kväll måste vi ta oss in till stan för att köpa presenter till de båda kalasen Lova & Eddie ska på i morgon..inget vidare kul på en fredag, men vi har väl inget val.. Nu i veckan har det inte funnits något tillfälle, eftersom vi jobbat bägge två & sen kvällsaktiviteterna på det. Lika svårt varje gång oxå vad man ska köpa..Linus önskar sig lego (ändå svårt eftersom vi inte vet vilket han redan har) & till Alice tänkte jag antingen en barbie eller en pysselbok.
  
Cool legogitarr

Snö

Idag när jag rullade upp gardinerna vid 6:00 fick jag en smärre chock..vad mycket snö det hade kommit!! Flera decimeter bara under natten..

Vid 6:40 ringde bemanningen & frågade om jag kunde jobba i Lindsdal på Frikadellen 7:30-15. Då blev det snabba ryck här hemma kan jag säga, 20 minuter hade vi på oss att komma klä på oss & komma iväg, småsprang pulsandes i snön med barnvagnen med både Lova & Alicia i för att snabbast komma fram. 7:20 gick bussen & jag hann som tur va med & kom fram i tid=)
Det kändes bra att komma tillbaka till Frikadellen, där har jag ju vikarierat flera omgångar förut.

När jag kom hem & hämtade barnen var det lika tungt hem med vagnen, urdåligt skottat på cykelvägen & vägen utanför oss.

Eddie & Daniel åkte in mot stan nu efter maten för det är "prova på" på Kulturskolan i eftermiddag & Eddie vill gärna börja där, han funderar på fiol eller drill(om det var fler pojkar i gruppen).



Medicindelegering ordnad

Hinner inte riktigt med att skriva så mycket här nu när jag har börjat jobba lite smått..

Idag har jag varit i Läckeby igen & det funkar jättebra & jag trivs verkligen!! Jag ringde sjuksköterskan igår angående medicindelegering, jag har bara haft i Lindsdal innan & Bemanningen skulle inte ha delegeringsträff förrän i mars & så länge kände jag att jag inte ville vänta. Dels för att man vill "kunna" göra allt & dels för att det blir mer för de andra att göra när bara vissa kan ge medicinerna. Så idag kom hon till hemtjänsten & jag blev delegerad även där..perfekt!!
De övriga i personalen verkade tycka att det var bra gjort att ta tag i det själv & jag fick genast ut & ge ögondroppar;)

Bemanningen ringde även under dagen & frågade om jag kunde jobba i Läckeby på fredag mellan 12-15..vilket jag sa ja till=) Får se hur det blir i morgon, än så länge har jag inget & Emma sms:ade att hon ville ha sällskap på stan i morgon, så ringer de inte i morgon bitti så blir det stan för min del i morgon..behöver köpa presenter till två barn, både Lova & Eddie ska på barnkalas på lördag..

Jobbat

Steg upp 5:30 i morse & gjorde oss iordning för jobb, dagis & skola..
Jag var länge tveksam över om jag skulle kunna gå iväg eller inte, magen spökade fortfarande..men som tur var chansade jag & gick iväg för att jobba & har inte känt av magen sådär jättemycket idag. Hoppade över kaffe i alla fall för säkerhetsskull;)

Det gick jättebra på jobbet & allt flöt på för mig som det skulle, även att vi var tre personal kort..många sjuka nu, men det är ju bara bra för mig haha..

Blev även bokad i morgon på samma pass 7:00-15:30..perfekt!!

Nu vankas det snart middag, kålpudding blir det idag & barnen jublade alla tre när jag sa det!! Sen bär det av till stallet för Alicia & mig=)

Jobba i morgon=)

Nyss ringde de från Bemanningen & frågade om jag kunde jobba i morgon mellan 7-15:30 i Läckeby hemtjänst..så klart jag kan det!! Perfekt när man får veta så här lite innan=) Nu kan vi planera inför morgonen & jag kan förbereda matlåda osv. Kul..nu börjar det!! =)

Annars har dagen idag varit ganska lugn, lämnade Alicia hos Ella & Lova hos Signe strax efter 11.
Gick hem & gjorde min favoritmat till lunch, spaghetti & köttfärssås..passade på att göra extra mycket köttsärssås, så nu har jag till 4 matlådor=)
Sen dammsög jag & plockade undan..
En stund innan tre kom Lova hem, Signe & hennes mamma hade promenerat hit & de fortsatte att leka här ut epå tomten medan vi pratade lite. Medan vi pratade kom helt plötsligt Anticimex..vi fick ju brev om att de skulle komma & undersöka för försäkringen vi har, men att det var idag hade jag helt glömt bort..tur med andra ord att jag var hemma!! Huset gick igenom utan anmärkning, så det var ju bra!!

Alicia skulle följa med Ella till simskolan i eftermiddag, så hon kommer hem vid sex eller så & Daniel hämtar upp Eddie vid fritids när han kommer hem.. Nu tar Lova & jag det lugnt en stund i soffan med en film tills det drar igång med matlagning..jag är fortfarande knasig i magen, men försöker ignorera det idag & äta som vanligt ändå..

Ledig

Nähä..det blev inget jobb idag..

Fy sjutton vad jobbigt det kommer bli att ha det så här varje morgon.. Att inte veta hur morgonen & dagen kommer att se ut, det är mest jobbigt för barnen.. Tusen frågor på några timmar, "ska jag till dagis", "kan jag leka med en kompis", ska vi äta frukost hemma eller på dagis/fritids"...

Redan 7:15 var bråket i full gång mellan tjejerna..puhhh som jag sa, dagen blir lång!!

Men idag ringde ingen, så det får väl bli städ & kompislek i stället=)

I morgon står jag redo i givakt klockan 6:00 igen.. 

Jobba eller vara ledig?

Sitter här nu & väntar på att Bemanningen ska ringa, vaken sen 6:00, är nyduschad & har ätit frukost.. Känns ju sådär att man ska ha det så här varje morgon i fortsättningen, att stiga upp i ottan & bara vänta på att de kanske ringer.. Ringer de inte blir det en låååång dag för tjejerna som i så fall är lediga de med idag!!

Ja ja, jag får väl snällt vänta i någon timme eller så till..

Risiga

Idag känns det som en riktig slappardag..jag känner mig inte riktigt hundra, utan skulle bara vilja sova..
Är lite smått risig i magen & mår tjyvtjockt.. Hoppas verkligen inte att det är något på gång nu när jag ska stå i givakt om mornarna!!
Även Lova är segare än vanligt, hon somnade när hon kollade på film & efter jag väckt henne somnar hon bara om & är grinig som bara den..

På förmiddagen var i alla fall vi två på barnkalas=)
Det var Lovas dagiskompis Lisa som fyllde år & firade med kompisarna.

Fru Sjödahl ringde & tackade så mycket för igår & bjöd oss på middag nästa lördag, det ska bli jättekul!!=)

Snart ska jag ta & packa dagisväskorna & göra allt klart för morgondagens eventuella jobb..

Barnvakt

Är just hemkomna från att ha passat världens sötaste ettåring!!
Vi skulle ju som sagt vara barnvakt åt lilla Lilly efter Mia & Dennis vigsel i eftermiddag.
Vi var där vid 17 & mötte upp hennes mormor som kom & lämnade henne, då sov hon i bilen, men vaknade när mormorn skulle gå.. Blev lite ledsen, men så fort dörren stängdes så slutade hon.

Jag hade aldrig trott att det skulle gå så himla bra som det gjorde & det gjorde det verkligen..hon lekte & for omkring & tyckte det var toppen med tre barn som gärna ville leka med henne..hon hade stor uppmärksamhet kan jag säga!! Våra barn tyckte det var jättekul att få leka med "babygrejer" igen haha..

Hon höll låda till åtta, då blev hon plötsligt ledsen & då tog jag upp henne & vaggade henne i famnen samtidigt som jag nynnade på "sov du lilla videung" (den låten har vi sjungit & nynnat i snart 9 år för barnen här hemma) & på 5 minuter sov hon som en stock!!

Vi andra kollade på Melodifestivalen medan Lilly sov i min famn & precis när det var slut vaknade hon till & då några minuter senare kom hennes mormor igen för att hämta henne, så det passade perfekt!!

Det blev en lyckad kväll & vi hoppas att brudparet har haft & har ett fantastiskt bröllop..GRATTIS på er!! =)

Regn & rusk

Tråkigt väder idag..regnigt & grått, en riktigt innedag med andra ord.

Eddie struntade i scouterna idag, vet inte om det berodde på vädret eller om han bara inte hade lust.. Vi gjorde oss ändå i ordning ganska tidigt på morgonen & körde hem Alicia till Daniel, en dagiskompis..vi andra fortsatte in mot maxi för att storhandla.

Nu håller jag på med maten, det blir chilibiffar med hemmagjorda klyftpotatis & tzatsiki=)

I går kväll ringde Mia & frågade om jag kunde vara barnvakt åt lilla Lilly i kväll. De gifter sig idag & Lilly var sjuk & hängig.. Självklart ställer vi upp & passar henne mellan 17-22, när själva vigseln är över & det är dags för mat & fest. För att det ska kännas bäst för Lilly ska vi vara hemma hos dem=)

Ledig fredag

Äntligen helg igen då=)

Tjejerna & jag är hemma idag & de sitter just nu i köket & målar fina konstverk. Alicia har målat en teckning till bästisen Ella, saknaden efter henne är stor nu när de inte har lekt eller träffats på 2 lååånga veckor!! Men nästa vecka kan de nog leka igen till bådas stora lycka tror jag=)

Jag har börjat tänka på hur jag ska förbereda mig på när de ringer på mornarna sen & säger att jag ska komma & jobba direkt.. Tror nog jag ska sätta klockan på 6:00 & gå upp för att göra mig iordning, så jag är hyfsat redo om/när de ringer. Barnen behöver bara klä på sig & borsta tänderna för äter frukost gör de på dagis.
Så får jag nog ta mig i kragen & ta fram ALLA kläder kvällen innan & även ha en matlåda redo.. Shit, alltid redo, blir mitt nya motto..haha!!
Lite nervöst är det allt ändå;)


Lilla missen

I går kväll var Daniel & Eddie på djursjukhuset med Lilo för att ta 1-årsvaccinationen, vi var lite sent ute för hon blev ju ett år i slutet av november, men bättre sent än aldrig;)
Sticket gick bra & hon var så duktig så. Alla på djursjukhuset tyckte att hon var en sån himla fin katt & det är hon ju verkligen oxå..långhårig & mysig & sen hennes fina färger på det=)

Vi har märkt ett tag att hon verkar ha problem med sina öron, hon kliar sig mycket & när hon gör det verkar det göra ont på henne.
Därför bokade Daniel en tid för undersökning av öronen. Eftersom gårdagens vaccination var på drop in-tid, så fick vi tid idag på eftermiddagen.

Daniel, Eddie & Alicia åkte iväg med henne & det visade sig att hon hade skabb i båda öronen, & skabben hade lett till svampinfektion & bakteriell infektion..stackars missen..
Men hon skötte sig exemplariskt & fick behandling. Vi ska nu i 7 dagar använda örontvätt på henne två gånger om dagen & sen fick vi på recept ett medel som ska droppas i morgon & en gång om 21 dagar.

Så nu får vi hoppas att det blir bra!!


Stressat i onödan..

Vi var lite smått stressiga i morse när vi skulle komma iväg till dagis, eftersom tjejerna har gympa på torsdagar & Lovas grupp går iväg direkt vid halv nio..så då gäller det att man är i tid. I vanlig ordning hade jag inte packat gympapåsarna kvällen innan utan fick göra det oxå.
Vi kom i alla fall fram i tid, men då visar det sig att det inte blir någon gympa idag för det var så många fröknar sjuka..all stress i onödan alltså..

Det är helt sanslöst var många det är som är & har varit sjuka nu den senaste tiden & peppar peppar, det är knappt att jag vågar skriva det, men vi har klarat oss allihopa!!
Bara vi inte får igen det nu när jag börjar jobba..det vore ju så himla typiskt!! Vi får hålla tummarna=)

Idag blir det en kort dag för tjejerna på dagis, jag ska hämta dem redan 12:30 för då ska vi ta bussen i mot stan. Jag fick meddelande från Bemanningen igår att jag skulle skriva på anställningsbeviset någon gång mellan 13-15. Så vi går dit direkt & sen går vi antingen in till stan eller mot stormarkanden..ska kolla med Daniel om vi kan åka med honom hem sen, men det är ingen mottagning på hans telefon så jag har inte fått tag i han än.

Nähä nu har jag lite pyssel att ta tag i innan förmiddagen är gången=)

Shoppingdag

Idag har Emma & jag varit på stan..det har nästan blivit stående nu de senaste månaderna när jag varit hemma att vi gått på stan ihop en gång i veckan! Kul, det gjorde vi även när jag var mammaledig med Lova & hon var arbetslös.

De senaste veckorna har jag kommit hem utan några shoppingkassar eftersom jag fortfarande inte vet när pengarna från Försäkringskassan kommer, men idag kände jag att jag ville unna mig något fint för lite av födelsedagspengarna..resten får gå åt nåt så roligt som mat..

I alla fall så shoppade jag ett par jeansleggings från Vila & en mineralfoundation av märket i.d. bare som jag har hört så mycket bra om=) Sen passade jag även på att gå in till Salong Mouche för att klippa luggen, Fia är så snäll där inne & tar emot en direkt om hon har tid & klipper kostnadsfritt=)

Alicia har med sig Hampus hem idag & de sitter uppe & pärlar, Lova är här nere & målar & Eddie stannade kvar på fritids.
Själv tar jag min första kopp kaffe..gooottt!!

Ensamheten

Är ensam hemma idag & gör ingenting, bara njuter av tystnaden & tar det lugnt!! Det är skönt att ha sådana dagar & jag har ett behov av att få vara ensam ibland, men vem har inte det?! I en lite större familj som min, är det sällan tyst när alla är hemma, så därför är det skönt att bara kunna vara utan ett endaste litet knyst runt sig..men jag skulle nog bli galen av att ha det så här tyst för jämnan;)

I morgon har Emma & jag planerat att åka in en runda till stan igen..får passa på nu när det är sista veckan som jag inte jobbar..
Jag ska se om min frissa har tid att klippa min lugg, den är så lång & oregerlig nu så jag blir tokig.. Sen tänkte jag kolla på mineralsmink, vill ha både foundation & ögonskugga i det, så jag får se om jag hittar något som verkar bra!

I kväll ska Alicia & jag till stallet, så jag hoppas att det inte blir allt för kallt..det har varit en sån isigt kall vind nu i några dagar & det är ju inget vidare om man ska frysa där i kväll..


Mineralsmink

Sårläkning

Besöket hos distriktssköterskan gick jättebra!! Jacket har läkt ihop fint & han tog bort tejpbitarna som höll ihop det, så nu är det helt "öppet" & Eddie kunde börja duscha & tvätta håret som vanligt igen.. Skönt!!
Nu är det bara att vänta på att håret ska växa ut igen & det har redan kommit ut lite stubb=)

Anställning

Bemanningsservice ringde nyss & meddelade att jag blir anställd där!!
Senare i veckan ska jag in & skriva på anställningsbeslutet & sen startar anställningen på måndag nästa vecka..spännande!!
Han som ringde tyckte jag skulle stå riktad mot Lindsdal & Läckeby till att börja med eftersom det är där jag varit innan & sen kan jag successivt utöka ställena allt eftersom, jag tycker det låter kanon!!

Annars är det en ganska tråkig dag här hemma idag. Tjejerna har hållt på att småbråka hela morgonen..de vet väl inte riktigt vad de ska hitta på, inga kompisar är hemma & kan leka, så därför blir det mest gnabb & bråk..
I eftermiddag ska vi iväg på återbesök med Eddie till distriktssköterskan med jacket i huvudet & då tänkte jag vi skulle passa på att småhandla lite på Ica.
Snart är det lunchdax & tjejerna har beställt pannkakor..ovanligt? Nää =)

Kalas

Förmiddagen gick åt till att städa idag. Daniel & jag tog nerevåningen & barnen sina rum uppe.
När vi i stort sett var klara, var bara våttorkningen kvar, tappade jag risförpackningen i köket & nästan halva innehållet i en nyöppnad rispåse flög ut över hela köksgolvet.. Då blir man inte såå jätteglad kan jag säga..tror jag gick över golvet med dammsugaren tre gånger & ändå finns det säkert ett & annat risgryn kvar..

Klockan 15 var det dax för kalas. Mina föräldrar, Ante, mormor, Daniels föräldrar & syster med familj kom för att fira mig lite i efterskott.
Jag fick pengar, blommor & en handduk som mormor vävt=)
Vi mumsade på fikabröd & bakelser så nu står magen i fyrkant känns det som, haha=)

Barnen hade skoj som vanligt med jämnåriga kusinerna=)


RSS 2.0