Idag bär det av..äntligen




Körsbärsträdet står i full blom nu..så underbart vackert, men sen blir det inte lika skoj, när körsbären ramlar ner & fåglarna som äter bären pruttar lila bajs lite här & var;)

Det blev inte en långdag i arbetsuniformen som jag planerat, utan hemma för vård av barn med Alicia & hennes onda lilla mage. Väntar på att hälsocentralen ska ringa upp, vilket de skulle göra inom en timme..tänkte höra med dem ifall proverna vi tog för en vecka sen är klara ännu.

I eftermiddag bär det äntligen av mot Öland & Blå rör med husvagnen!
Som vi har längtat & så är nu dagen äntligen här..ljuvligt! En hel campingsäsong har vi framför oss nu & det kan ju inte bli bättre:)

Snart så..





Idag har jag packat, tvättat & burit in det mesta av allt vi ska ha med oss till campingpremiären & uppställningen av husvagnen. Det är inte lite som ska med & man vill ju inte glömma något viktigt;)

I morgon blir det först en riktig heldag på jobbet innan det bär av mot Blå rör..jag har blivit inbokad på två pass nu igen & det blir måånga timmar i uniformen;)

Men sen...åhh njutning!

Mina fina hjärtan







Mina fina

Sommarvärmen har fortsatt även idag, fast idag har jag tillbringat dagen på jobbet i stället för hemma i trädgården. Barnen däremot har haft det härligt hemma!

Nu i eftermiddag hade vi bokat klipptider för alla tre barnen, mamma hjälpte till med Alicia som fick tid två timmar efter de andra två & tog med henne hem till dem för middag & sedan tillbaka för klippning..tack♥

Eddie klippte sig ordentligt & blev så himla fiin! Det är nog hans bästa frisyr någonsin.
Alicia vågade klippa av sig en rejäl bit, nu är hela håret jämnlångt & går till axlarna..snyggt!
Lova vågade inte riktigt klippa lika mycket som hon sagt innan, men en decimeter klipptes av i alla fall:)

Underbar påskhelg



Vilken underbart härlig påskhelg vi haft!
Även denna dag bjöd på riktigt högsommarväder & vi har suttit ute i endast tunna sommarklänningar:)

På förmiddagen tog jag & Mia med oss alla barnen på picknick. Vi hade bestämt att vi skulle gå till Janssons hage, men när vi väl kom dit kryllade det av påträngande skogsmyror så det var omöjligt att stanna kvar! Så i stället gav vi oss av igen till kyrkbacken, där var det mysigt med vitsippor & grönt gräs. Jag hade med mig kameran & hade tänkt fånga några fina picknick-bilder, men att minneskortet satt kvar i datorn hade jag inte en tanke på;)

I eftermiddag har vi varit på sexårskalas hos kusin Maja, en skön avslutning på en fantastiskt ljuvlig helg..i morgon återgår vi till vardagen, eller i alla fall några av oss..barnen har påsklov så någon skola blir det inte denna veckan.

Sommarvärme





Vilken underbar påskhelg vi har, sån otrolig tur med vädret!
Solen strålar som om det vore högsommar & man håller sig utomhus hela dagarna i endast sommarkläder:)
Vi började dagen med mysigt besök av mamma, pappa & min bror. Det blev fika i solen & sen spånade vi vidare på utbyggnadsdrömmarna. Pappa ritade dit utbyggnaden på den befintliga ritningen & ska nu kolla upp vad hela kalaset kan komma kosta. Sen blir det dax för att kalla till möte med banken..jihoo, hoppas verkligen det blir av nu!

Senare på dagen var jag inne i Kalmar med Eddie, han övade på första maj-marschen med drillen & sen provade vi ut dräkter & en ny träningsoverall.

Men efter den lilla utflykten var det ute som gällde igen;)
Jag har skurat hela husvagnen, invändigt igen + utvändigt. Har även börjat packa in litegrann, så nu är den snart klar för avresan på torsdag!:)

Söt bil







Pappa kom förbi & visade upp sin nyinköpta pärla.
Vilken söt liten bil med många roliga detaljer både inne & ute!
Barnen blev överlyckliga när de fick åka ett varv i byn:)

GLAD PÅSK






Glad påsk på er nära, kära & alla fina bloggvänner!

Påskledigheten har börjat & denna påskafton ska jag börja med att åka till Blomsterlandet för att bland annat införskaffa nya sättlökar(som jag på något märkligt sätt slarvat bort), sen hoppas jag att jag kan ägna några timmar ute i trädgården innan vi ska till farmorn & farfarn på smaskig middag!

En härlig dag med andra ord:)

Helt underbart




Livet känns härligt just nu! Jag har jobbat klart för denna gång & har nu tre låånga underbara dagar framför mig tillsammans med familjen & nära & kära♥

Vädret har varit helt ljuvligt idag, vi har suttit ute på rasterna på jobbet & sen jag kom hem har jag varit ute. Lova & jag hjälptes åt att sätta potatisarna i landet & sen gick jag in för en stund för att tillaga påskmiddagen.
Vi är bortbjudna på kalas både påskafton & annandagen & därför passade det bra att äta påskmat redan idag;)
Sista timmen har jag suttit i brassestolen med en filt & ett glas vitt..åhh vad livet är härligt!

Längtar till påsk


Glaskupan i hallen

Just nu känns det som det mest är jobb & jobb mest hela tiden..hinner inte med någonting annat. Låånga dagar hemifrån, NU längtar jag till helgen då jag nästan är ledig över hela påsken! Jobbar skärtorsdagen & långfredagen, men sen..ledig:)

Då ska jag bara gå här hemma & pyssla, njuta & greja i trädgården! Hoppas på ett riktigt kanonväder!




Världens modigaste åttaåring







Har haft en ledig dag i strålande solsken, så herrans skönt trots att vinden var lite kall emellanåt!
Dagen har bjudit på promenader med Enzo & lek med Lova:)

Tidigt i eftermiddags hade Alicia tid på vårdcentralen för provtagning. Det var första gången för henne att stickas i armen, men hon var så otroligt modig & duktig! Inte en min trots att de fick sticka henne två gånger! Mammas duktiga tjej gjorde mig riktigt stolt:)

Tog mig en liten kvällsrunda runt huset nyss & fick syn på årets första Gullvivor. Syrenhäcken har faktiskt redan fått små blommor & i gräsmattan tittar små Tusenskönor upp..det händer så mycket nu från dag till dag att man måste vara riktigt uppmärksam för att inte missa något:)

Fick två bänkar av farmorn & farfarn idag som jag målade vita, de kommer bli jättefina blombänkar!

Gammal nalle






Åhhh vilken härlig dag vi har haft idag, med riktigt toppenväder!
Jobbade heldag, men lunchade hemma. Satt ute i solen & åt innan Enzo & jag tog en promenad..kändes väl sådär att åka tillbaka till jobbet sen när solen sken så underbart;)

Nu i kväll har jag varit med Alicia på hennes fotbollsträning, härligt i kvällssolen!
I morgon har jag ledig dag & önskar verkligen att vädret håller i sig!

Nallen på skänken har hängt med hela livet, fick den som liten bebba av en faster & nu får han hedersplatsen i sovrummet:)

Kanonväder








Så då var jobbhelgen gjord för denna gång, nu återstår bara morgondagens heldagsjobb innan jag får ledigt & pusta ut på tisdag!
Dagen till ära har ju bjudit på riktigt sommarväder. Jobbade inne på ett boende hela dagen, men passade på att sätta mig i solen vid lediga stunder, lunchen till exempel intog jag sittandes på stenplattorna ute på gården..underbart!

La mig i brassestolen så fort jag kom hem i eftermiddags för att pusta ut lite grann & jag har faktiskt fått riktigt mycket färg i ansiktet..äntligen, man känner sig mycket fräschare & friskare direkt:)

Hoppas ni alla haft en riktig kanonhelg med lika ljuvligt väder som vi haft!

Jobbhelg




Jobbhelg pågår.. Är precis hemkommen från ytterligare ett kvällspass denna helgen. Fördelen med att jobba kväll är att man får mer tid hemma på förmiddagen & för ett ögonblick kan det nästan kännas som att man är ledig! Sen är det ju inte lika kul att missa både fredag- & lördagkvällen med dene älskade familjen, men vi hinner nog ta igen det:)

Förmiddagen idag bestod av att titta på Alicias fotbollsträning, plantera lite & grilla till lunchen. D har varit väldans flitig idag & huggt ved i sex timmar..bra så slipper vi frysa nästa vinter;)

I morgon är det upp i ottan som gäller, det blir en heldag på jobbet med andra ord.

I detta ögonblick




Dessa underbara fick jag i tidig påskpresent av min kära mamma

I detta ögonblick sitter jag ute på trappen & njuter av solstrålarna som värmer min nästipp, kanske jag kan få några fräknar oxå på köpet!;)
Jobbar i kväll mellan 14-21 & dessa kvällspass brukar alltid Lova stanna hemma till 11 innan jag lämnar henne, men idag ville hon börja redan när Eddie & Alicia lämnades på skolan..vilket har inneburit en massa ensamtid för mig! Faktiskt ganska skönt att bara få göra det jag vill, som brukar innebära typ sola, måla & städa;)
Vilket precis är vad jag har sysslat med idag!
Ytterdörrens insida har äntligen fått ett lager grundfärg efter att ha varit omålad i sisådär..elva år;)
Barnens våning har jag städat, vilket alltid är välbehövligt & så har då nästippen fått sina välböhövliga strålar på sig med!

Hoppas ni alla får en härlig fredagskväll!

Naturen vaknar till liv






Har varit ledig idag. Jag tycker att det är jätteskönt att ha en dag ledig mitt i veckan, den enda nackdelen är att jag får betala den lediga dagen med varannan helg att jobba i stället.. Denna helgen är min jobbhelg & nu dröjer det ända tills tisdag innan jag är ledig igen. Fast det går så bra & innan man vet ordet av har de dagarna gått;) Fördelen är ju att jag trivs med mitt jobb & det gör ju saken mycket enklare:)

Har tillbringat den mesta tiden av dagen ute i trädgården idag.
Nu är pallkragarna äntligen nästan fyllda med jord, jag har rensat & vårstädat ute på vår inglasade altan (den blir som ett tråkigt förråd emellanåt) & så har jag städat lite grann i husvagnen..bara två veckor kvar tills premiären!

Det är så härligt denna tiden när naturen vaknar till liv igen! Allt knoppas, blommorna slår ut & humlorna surrar.

Smyckestillverkning




Efter att ha lagt smyckestillverkningen lite åt sidan under vintern, har inspirationen & lusten tagit fart igen!
Beställningarna kommer lite titt som tätt & nu de senaste dagarna fick jag två beställningar på namnhalsband. Det var Emma & Malin som ville ha sina små älsklingar nära sig jämt:)

Lilla magen



Underbar vårbukett som Eddie plockat till sin mamma på väg hem från skolan

Blev ombokad från dagpass till kvällspass..vilket just idag passade ganska bra! Alicia har ont i sin lilla mage IGEN, så nu kände att vi verkligen måste kolla upp den.
Ringde vårdcentralen & hade sån tur att de just fått en tid avbokad som blev vår om vi kom om tio minuter..bråttom bråttom..men vi hann;)
Läkaren klämde, kände & ställde en massa frågor. Utlåtandet blev, eftersom jag är glutenintolerant & lillasyster varit mjölkproteinallergisk, att vi skulle få en remiss till barn för en riktig utredning..skönt!


Somrig middag





Middagstipsen tröt ordentligt i eftermiddag & jag kunde inte komma på något vettigt som vi skulle ha till middag. Eftersom en av de lokala butikerna hade extrapris på grillad kyckling, fick det bli en miniplanka med just kyckling, potatissallad, fräscha frukter & grönsaker..smaskens & sommarlikt!

Tog en runda på Modehuset med barnen innan stängningsdax. Alicia & Lova är i behov av vårmössor..men det fanns inga mössor kvar alls. Eddie däremot hittade sig två par jeans, helt plötligt är ALLA hans byxor för små. Fick mig en trevlig överraskning när jag betalade då det visade sig kosta hälften än vad jag trott..hade missat att det var halva priset på reapriset:)

Mellan jobbpassen







Min lilla trähylla i hallen

Är hemma på lunch mellan jobbpass 1 & 2.. Har i skrivande stund precis fått i mig lite mat & ska alldeles strax ta med Enzo ut på en promenad innan det är dax att åka vidare.
Det är ett helt annat väder idag, skiljer tio grader sen igår! Men vårvärmen kommer nog för att stanna så småningom:)


Award



Jag har fått en award av söta Liza med bloggen Lizas Lantliv
Tack snälla, du gjorde mig såå glad!

Nu ska jag ge den vidare till 5 fina bloggisar som har mindre än 100 följare!

Det blir inte lätt att välja men jag har valt:


Vita Falkens Lantliv

LOTTAS HOME


dagdrömmar i vitt

Enkla Ting

HOUSE OF SVEA

Öppna köksskåpet





Det öppna köksskåpet börjar ta form, fast än så länge sitter luckorna kvar.

Att denna småregninga dag skulle bli så underbar hade jag inte kunnat drömma om! Som mest visade termometern 20 + grader & det kändes som sommar!
Middagen avnjöt vi ute även idag & det kommer förhoppningsvis bli en vana nu när vi möblerat om lite grann i trädgården. Vår inglasade altan använder vi nästan aldrig, varför vet jag inte, men det blir bara inte så..antagligen för att det är mycket skönare att sitta ute:)
Förhoppningsvis inom en snar framtid kommer altanen kanske bli ett utbygge av huset istället. För er som inte vet, är vårt hus i minsta laget för en familj på fem personer & därför måste vi antingen bygga ut eller flytta nu när barnen blivit så stora att det inte är okej att dela rum, som tjejerna nästan gör i dagsläget. Med nästan menar jag att rummen är byggda i vinkel med snedtak uppe på övervåningen & det går inte att skilja av rummen ordentligt med dörrar.
Längtar tills man kan börja planera & drömma om detta på allvar!

Låånglunch


Njuter av en kopp kaffe på nya uteplatsen med en inspirerande trädgårdstidning

Är hemma på långlunch mellan jobb & jobbmöte hos min lille lurviga gosse.
Vilket härligt väder det är..herrejösses termometern visar 18 plusgrader & fast solen inte vill visa sig idag är det helt underbart skönt! Gick en långrunda med Enzo för en stund sedan i kortärmat, ljuvligt underbart att vi går mot varmare tider nu!

Planteringsoasen









Då har projekt planteringsoasen börjat ta fort ordentligt!
Igår kväll hjälptes vi åt att få upp planket & idag har jag gjort iordning i hörnan. Den börjar likna något sånär som jag tänkt mig, nu saknas mest lite grönska, blommor, några hängkrukor att hänga på ribborna, blombänk osv. med andra ord är det nästan bara lullullet kvar;)
Pallkragarna har målats klart & fyllts med jord. Jordgubbsplantorna har fått flytta in i den lilla av de tre. Sättpotatisen ligger i hallen & väntas på att gro lite "ögon" på innan de ska planteras i en av de stora kragarna. Den tredje tänkte jag använda till lite smått & gott som gräslök, gul lök, dill, sockerärtor, sallad & liknande. Blir nog mysigt & bra när allt är klart!

Utedag




Är så där härligt trött nu, skönt trött efter en riktig heldag ute i trädgården & solen!
Vi har fixat & donat i trädgården. jag har grejat i nya planteringsoasen & D har huggt ved.
Tände grillen för tredje gången på en vecka & åt lunchen ute i endast kortärmat! Härligt härligt!
Fick lite oväntat kaffebesök av Sanna med & det intog vi ju givetvis i solen.

En riktigt härlig helg har vi haft med mycket uteaktiviteter & det är skönt att få lite gjort innan husvagnssäsongen startar.

Ur vinterförvaringen







Underbart med lördag & en ledig sådan!
Himmeln visar sig från sin bästa sida..den blåa. Det verkar visserligen blåsa lite fortfarande, men det kan vi nog stå ut med;)
Idag står hemhämtning av husvagnen från vinterförvaringen på schemat. Till Valborg ger vi oss som alltid iväg till Blå rör på Öland & där får den stå till helgen efter midsommar. Det blir måånga härliga helger på vårt ljuvliga smultronställe
Senare under dagen ska vi iväg på kalas & till kvällen tänkte jag att vi kanske tar fram grillen & grillar korv med bröd som kvällsmat..enkelt men smaskigt!

Värdefull tid







Planteringar på kökstrappen

Trodde verkligen att det skulle bli en kanondag idag efter att jag tittat ut & sett solen skina tidigt, men så blev det inte. Elva grader visar termometern, men det blåser halv storm & känns därför mycket kallare.
Fast det har inte hindrat mig från att vara ute & planterna & fortsätta projekt trädgård!

Ska möta maken på Bauhaus när han slutat & då ska äntligen våra skärmväggar inhandlas! Förhoppningsvis hinner vi börja med dem nu i helgen:)
Eftersom jag jobbar varannan helg är jag så otroligt rädd om mina lediga helger. Då vill jag kunna umgås med familjen & greja & dona med hus & trädgård.
Våren är ju tyvärr en tid då det är mycket kalas & blir det för mycket inbokat på mina lediga helger & särskilt om det är mitt på dagen, får jag lite småpanik & känner att vi inte hinner med det vi vill & behöver göra hemma.. Därför kändes det som en bra idé att handla hem materialet i eftermiddag för att kunna börja med projektet på söndag:)

Att göra någon glad







Nyplanterat

Jag följer flera bloggar & en av mina absoluta favoritbloggerskor fick för några dagar sedan sitt andra barn. Även att vi inte känner varandra i "riktiga" livet utan bara i bloggvärlden, kände jag att jag gärna ville uppvakta henne & önska lycka till med bebisen.
Eftersom jag tillverkar smycken, kändes ett namnhalsband som en bra present!
Igår kom presenten fram med posten & idag hade söta Marika skrivit ett fint inlägg om det. Tack för dina värmande ord!:)

Soligt men blåsigt




Min fina bur pyntad med mini-orkidé & hjärta


Underbart väder idag, 14 grader & solsken..OM det inte hade varit för blåsten! I lä är det hur skönt som helst, men så fort man reser på sig & kommer ur sitt lilla vindskydd, så håller man på att blåsa bort.

Trotsade i alla fall blåsten & gick in i skogen för att plocka lite björkris & sen kom mitt planteringsbord till användning när jag planterade minipensér, murgröna, vårflört & minipåskliljor.
Nu längtar jag till man kan plantera ut lite fler blommor & växter!

Morgonstund





Morgonstund har guld i mun..särskilt när man får njuta av morgonkaffet i denna underbart fina kaffemugg!

Denna dagen inleddes tyvärr med vård av barn.. Alicia klagade på halsont redan i tisdags kväll & igår kväll hade hon riktigt ont & var tjock i halsen. Inatt kom hon ner & var jätteledsen & mådde inte alls bra.
Tycker vi haft vår beskärda del av sjukdomar nu & hoppas på att vårens ljus & värme gör att alla dagis- & skolbaciller försvinner!

Shoppingparadiset





Så var jag hemma igen efter en underbar dag i shoppingparadiset Ullared!
Klockan 05:00 i morse kom min resekompis & hämtade upp mig. Efter en härlig & rolig resa upp var vi framme tre timmar senare, det är ganska skönt att kunna prata ostört med sin vän i flera timmar utan att bli avbruten:)

Fyndade allt möjligt, några klädesplagg var till barnen & Daniel, själv fick jag nöja mig med ett endaste linne..hittade inget alls till mig för övrigt. Alla överdelar jag tyckte var fina fanns endast i stl 40-42, men så är det ju ibland. Nu fick jag ju ännu mer pengar över till lullull istället;)
Lite leksaker & pyssel till barnen, fina löpare till köket, ljuslyktor & utekrukor fick jag även med mig hem.

En av höjdpunkterna med att åka till Ullared är barnens reaktioner när man kommer hem. Det blir lite som en minijulafton för dem!:)

Vi provade den nyöppnade restaurangen inne i varuhuset & det fick betyget mycket väl godkänt!
Jag tog chilimarinerade kycklingspett med klyftpotatis & mangosås..riktigt mumsigt!

Grillpremiär




Ytterligare en bra arbetsdag till ända & nu är det bara resan i morgon som hägrar!

Var på utvecklingssamtal med Alicia i eftermiddags & allt var bara bra, hon var så långt fram i arbetet & hade redan klarat av en del av målen i tredje klass..& då går hon bara ettan! Stolt mamma:)

Det blev premiärgrillning till middag i kväll, grillat kött & tomater med potatissallad..det var mumma det!

Ska försöka, märk väl försöka, gå & lägga mig tidigt i kväll..men jag tvivlar på att jag gör det;) Det skulle i alla fall behövas eftersom klockan ringer 04:00..:)

Skaparlust i solen




Välkommen du härliga sol!
Idag hade jag turen att endast jobba till elva på förmiddagen, hämtade upp Lova på dagis & sen gjorde vi lunch som vi satt ute i solen & åt..underbart!
Har suttit ute hela dagen & fick även ett trevligt spontanbesök:)

Skaparlusten kom så jag tog med mig smyckesattiraljerna ut & tillverkade ett namnhalsband till en härlig bloggtjej!

Drill-RM


Snart står jag där i förtältsöppningen med ett glas vitt i handen igen;)

Söndagen började vi med att åka in till sporthallen för att se invigningen av Drill-RM.
Tyvärr så kommer inte jag få se Eddie tävla eftersom jag ska åka iväg till jobbet om fem minuter..Men faktum är att han är ute på tävlingsgolvet just nu & jag håller tummarna för att de kommer på prispallen även denna gång!:)

Den här årstiden, när campingsäsongen kommer närmare & närmare, längtar man såå efter att få sätta upp & tillbringa alla lediga stunder på Blå rör!

Planteringshörnan







En början på min palnteringshörna

Har jobbarhelg & hade ett dagpass idag, inte så långt som tur var, så jag var hemma redan innan två!
Alltså mycket kvar på dagen & jag startade direkt med mitt nya projekt, "planteringshörnan".
Fick till en ganska bra början, men den är inte på låånga vägar färdig! Vi ska sätta upp ett ribbplank mot skogen & mot det tänkte jag ställa planteringsbordet sen & jag hoppas på att kunna göra några riktigt bra trädgårdsfynd på Ullared i veckan:)

I kväll har vi endast två barn hemma, Eddie sover i stan hos mamma & pappa. Det är RM i drill i morgon & då skulle de samlas tidigt i ottan. Jag kommer att missa när han tävlar eftersom jag jobbar kvällspass i morgon, men invigningen hinner jag se i alla fall!

Skön promenad




Fredagsmiddagen i kväll, Tacos

Efter maten blev barnen här hemma väldigt stimmiga, det flamsades, bråkades & blev lite väl högljutt..Troligtvis resultatet efter en ganska lugn & stillasittande dag.
Tänkte att "det kommer bli alldeles för stökigt i kväll" så jag tog med mig dem ut på Enzos kvällspromenad.
Barnen cyklade medans Enzo & jag gick i rask takt efter..
Vi gick mot motionsspåret, barnen visade vart de brukade leka när de varit där med förskolan & sen tog ett halvt varv innan vi vek av & tog en väldig omväg hem..promenaden blev mycket längre än vad vi räknat med, 1 timma & 40 minuter närmare bestämt;)
Men det var skönt & nu har jag tre barn som är lugna & härliga lagom till fredagsmyset:)

Bästa dagen










Fredag, veckans i särklass bästa dag, om ni frågar mig!
Även att jag har en jobbarhelg framför mig så är fredagen härligt härlig♥

Kvällen kommer bjuda på Tacos till middag & sen lite godis & ett glas vin till Talang på tv:n.

Dagen till ära bjuder jag på ett par bilder å vårt lilla men ändå funktionella kök:)

Mina hjärtan






Mina underbara hjärtan pryder väggen i vardagsrummet.
Jag tror att detta är början på min fotovägg;)

Studiedag för barnen & ledig dag för mig..vilken bra kombo!
Skönt att få ligga kvar lite längre i sängen, även om lite längre endast innebär strax efter sju;)

Lovas kompis kom på lek på förmiddagen & då lekte alla tjejerna tillsammans + att Eddie kollade på en film, det blev lugnt & skönt för mig:)
Satt faktiskt ute på trappen en stund & njöt av solen, fast den gick ganska snart i moln & då blir det genast en helt annan temperatur.

Nu har kompisen åkt hem & vi hunnit med en runda till affären & varit på förskola & fritids för att lämna in lapparna om barnomsorg i sommar.

RSS 2.0