Bygget på insidan


Längst bort blir Alicias nya rum


Blivande groventré + tvättsuga


I mitten har vi det blivande köket, som med det gamla kommer bli STORT!
Under dubbelfönstret kommer diskbänken & så kommer köksbänkarna gå som i ett U kan man säga


Lova får sitt rum här på övervåningen

Idag bjuder jag på några bilder från utbygget inifrån sett! Det har hänt en hel del som ni ser:)
Man kan nu verkligen föreställa sig hur tjejernas nya rum, köket & groventrén kommer bli!
Eddie var först ut att ha önskemål om rum & bestämde att han vill ta över vårt nuvarande sovrum & vi får hans på övervåningen istället..men än så länge kan vi inte byta, för våra stora garderober måste flyttas till groventrén först, så det får vänta.

Längtan


Denna mumsiga bakelse satte jag tänderna i på födelsedagen..Budapest, min absoluta favorit!



Finfina fynd

Redan andra dagen på ytterligare en ny vecka..tiden fullkomligt rusar & jag gillar det!
Vi har många roliga saker framöver att se fram emot, så mig passar det perfekt att tiden går snabbt just nu!

Det närmaste målet just nu att se fram emot är Sportlovet. Jag fick tre dagars semester beviljat igår & det innebär att jag kommer vara ledig 7 hela dagar..sköööönt! Den veckan kommer bjuda på många spännande saker;)

Var ledig igår & passade på att storhandla..sprang då på denna söta kanna & skål i en underbart lila vårfärg + en supergullig måttsats i porslin! Har inte alls suget på shopping just nu & jag antar att det är för att vi bygger ut & allt känns rörigt & inget är på sin vanliga plats..men sen blir det roligt att fixa & lulla iordning allt! Detta kunde jag dock inte motstå eftersom det endast gick på några futtiga tior.

Skönt att vintern kommit igång på allvar, barnen är mer ute än inne & har mycket mer att göra. I förrgår var vi vid pulkabacken i över två timmar med varm oboy & igår kväll två timmar på isbanan.


Det är min dag idag;-)




Min nya älskade vän, OBH Nordica Kitchen supreme



Tjejerna hade gjort fina örhängen till mig


Lova hade vävt en fin matta & så fick jag ett gosedjur


Mamma & pappa hade lämnat dessa fina paket, en tröja, mascara, lotion, duschtvål & dagkräm

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag!!

Blev firad av mina hjärtan med skönsång & massa paket i sängen. Mina föräldrar & min fina familj hade lagt ihop till denna snygga köksmaskin som kommer passa perfekt i vårt nya kök! Det ska bli riktigt roligt att baka framöver & mitt glutenfria bröd kommer bli mycket bättre nu när det kan köras lite längre än vad man orkar med elvisp! Den har många användningsområden, det följde med en visp, degkrok & rörspade.

Barnen hade gjort fina presenter & var jättespända på att jag skulle öppna dem.

Mamma & pappa var här i veckan & lämnade över presenter oxå..så jag blev riktigt ordentligt firad i morse:)

Vi ska fortsätta dagen i firandets tecken med smörgåstårta & någon fika!

Huset, snö & ont öra..





Sådärja, nu börjar huset verkligen ta form!
Nu längtar jag tills fönsterna & ytterdörren kommer på plats!

Snön & vintern har nu kommit även till oss. Än så länge i alldeles lagom & hanterlig mängd;)
Igår tog jag med mig barnaskaran till byns nya pulkabacke så de fick åka av sig lite.

Lovas förkylning håller i sig & natten till igår fick hon jätteont i örat, så hon& jag var vakna hela natten.. På morgonen kände hon sig bättre & ville gå till skolan..som tur var jobbade jag bara till 12, så vi vilade ett par timmar när vi kom hem. Men än ligger jag inte i fas med sömnen, så nu tänkte jag vila nån timme innan kvällpasset på jobbet!

Glutenfritt surdegsbröd



Glutenfritt surdegsbröd, ett med aprikoser & en med valnötter

Igår kom min fina mamma hem till oss med 3 limpor av glutenfritt surdegsbröd som hon bakat från grunden + hemmagjorda knäckebröd, även de glutenfria, till mig!
Det var så gott att jag smäckte tre skivor på direkten;)
Glutenfritt bröd har en tendens att smaka rätt "tråkigt", men detta var en helt ny upplevelse för mina smaklökar!

Lite byggbilder





Jobbhelg pågår.. Det dröjer ända tills på tisdag till det är min tur att vara ledig, men ska jag njuta;)

Med bygget har det hänt lite sen senaste uppdateringen. Svall & papp är pålagt på taket & väggarna har fått vindpapp + att lite panel kommit upp lite här & där!

Hoppas ni alla har en härlig helg!

Nysnaggad ulltuss




Nyklippta älsklings-Enzo

Vi har haft fullt upp här hemma de senaste dagarna. Enzo har både varit hos frissan & snaggat sig & hos veterinären & blivit vaccinerad, så nu är han så fin & "valpig" igen både till utseende & sätt!;)

Annars råder det sjukstuga..lilla L hann bara gå i skolan i två dagar innan hon fick vara hemma igen.. Nu är hon precis genomförkyld, jätteont i halsen, hostig & febern kom nu i kväll med. I morgon får hon & D ha mysdag hemma!


Vårkänslor..inomhus



Dessa söta tulpaner fick följa med hem igår, eftersom det var Tulpanens dag.


Väntar på att dessa fina vita pärlhyacinter ska blomma

Det blir inte alltid som man tänkt sig, jag steg upp tidigt i ottan i morse för en riktig heldag på jobbet.. Men sen när barnen väckts, visade det sig att lilla L, var allt annat än pigg. En riktigt otäck "krupphosta" & halsont..så det fick bli ytterligare en vab-dag i stället.
Vi har myst med dataspelande & glassätande!
Peppar peppar, så verkar hon pigg & har inte hostat på ett bra tag, så håller det i sig så blir det skola & jobb i morgon igen!

Bygget går som vanligt framåt & det är bara roligare & roligare att se allt växa fram:)

Fortsatt målat






Ytterligare snart en helg till ända.. de lediga helgerna går alldeles för fort!
Idag har vi målat & målat panel, ända tills vi höll på att frysa ihjäl;) Då fick det bli Kyckling- & grönsakswok & en varm yllefilt i stället!
Ikväll gäller det att gå & lägga sig i tid, för i morgon har jag fått ett dubbelpass IGEN..både morgon & kväll..pust.. Men man får väl försöka se fördelen, som är att jag får vara hemma med Enzo mitt på dagen:)

Måleri & kalkonmiddag


Till framsidan, "fin"ingången


Till groventrén


Härliga lediga helg!

Vi började dagen med att åka in till Kalmar där jag hade tänkt att kamma hem vinsten på en Mini cooper. Hade tre lotter som man skulle registrera på plats & sen invänta dragningen klockan 12.. Men, när vi kom dit var det hutlust lååånga köer både ute & inne, så vi sket i alltihopa;)

Åkte hem & började måla på panelen i stället..vi hann måla ungefär 20 plankor innan det var dags för att åka i väg på middag..så nu har vi bara lite över 200 kvar!;)

Vi var bjudna på kalkonmiddag hos Sanna & Nicke..mums vad gott, kalkon, sås, potatis & brysselkål!! Hon är riktigt duktig på att laga mat min Sanna-vän!

Idag får ni se vilka ytterdörrar vi beställt till huset:)

Hemmdag med favvotidning



Har haft en lugn dag idag hemma med lilla Lova. Hon vaknade i morse med huvudvärk & kände sig inte piggelin..så det fick bli en hemmadag. Hoppas bara inte att hon är på gång att få samma som Eddie hade i helgen..det började oxå med huvudvärk & utvecklades till feber & halsont.

Var förbi i den lokala matbutiken nu i eftermiddag & fick då syn på första numret för i år av Drömhem & trädgård, min absoluta favvotidning! Massor av vårinspiration!

Början till vägg





Idag har det hänt en del med husbygget!
Den första blivande väggen har kommit upp & man kan nu se vart ytterdörren & fönsterna kommer att sitta. Denna delen blir groventré/tvättstuga & vi ska ha två liggande fönster högt upp på väggarna.
Längtar redan tills jag kommer hem från jobbet i morgon eftermiddag & får se vad som har hänt då:)

Barnen & jag har varit lediga idag eftersom det har varit studiedag. På förmiddagen åkte vi hem till Sanna & barnen på fika & "skvallrade" bort ett par timmar.
I kväll blir det duschningar & förberdelser inför skolstarten i morgon!

Semlesug




Åh så skönt, då är jobbhelgen gjord för denna gång & det innebär att nästa helg är en ledig sådan!:)
I morgon börjar barnen vårterminen med en studiedag, så jag har gjort turbyte & är ledig i morgon istället för onsdag. Vi får se vad vi hittar på, en fika med vännen är redan bestämd i alla fall:)

Eddie har äntligen piggnat på sig igen efter ha varit sjuk hela helgen med feber, huvudvärk & halsont..

Efter flera dagars sug efter semlor, slog jag till efter jobbet i eftermiddag & gjorde en semlebulledeg! Så till kvällsfikat fick jag äntligen min efterlängtade smarriga semla! Nu får jag väl gå en extra runda med Enzo i morgon för att gåav mig den;)

Uppdatering av bygget





Hej & hå..byggställning uppe & nocken ditsatt. Och så säkert en massa detaljer som inte jag begriper mig på;)
Lilo, katten, verkar tycka att vi nu har världens största lekplats här & hade balanserat sig upp till ett av fönsterna på övervåningen idag & kraffasade & ville in.. Synd bara att fönstret inte gick att öppna & hon fick försöka krångla sig ner igen;)

Om en timme ska vi vara i kyrkan & kolla på Alicia när hon är med & spelar i årets julspel!

Längtan





Hemma igen efter dagens dubbelpass på jobbet..både morgon- & kvällspasset blev det idag igen.. Nu ska det bli skönt med en ledig fredag i morgon!

Nu är all jul ute för denna gången & jag har shoppat nya fräscha blommor..skönt att få ut det röda;)

Den här sista veckan på barnens jullov har längtan efter mitt nya stora kök bara blivit större, både Eddie & Alicia har & har haft nattgäster & då blir det lite trångt som vi har det nu;)

Sommarmat




Sådärja, då var julen utstädad för denna gången..det känns skönt & luftigt! Lika mysigt som det är att plocka fram allt, lika skönt är det när det plockas bort igen tycker jag!

Annars har vi varit en runda i Kalmar idag & så har fönsterna fått nya blommor. Alicia fick välja middag idag & då blev det riktigt sommarmat, planka. Riktigt gott efter all julmat!

Nyårsafton i en gammal festblåsa






Igår när jag stod i garderoben för att bestämma mig vad jag skulle ha på mig på kvällens fest, fick jag syn på min mormors gamla festblåsa som jag har haft hängandes där i åratal. Den kändes klockren för kvällen så den fick det bli! Det kändes extra kul att klä upp sig i en klänning som är ca 40 år gammal & som hon hade när hon var runt 40 år!

Vi började firandet med att kika på fyrverkerierna inne vid slottet sent på eftermiddagen, innan vi åkte hem till Sanna & Nicke där det nya året skulle firas in.
Vi åt oxfilé med sparrispotatis, bearniesås, fyllada champinjoner & sparris..smaskens! Desserten orkade vi inte med, så den kom vi & fikade på i förmiddags;) Istället åt vi snacks & kollade på alla fina fyrverkerier!

Nu i kväll har jag börjat slänga ut julen..snart bara granen kvar & den ryker imon;)

Utbygget



Igår trots att det var nyårsafton, var två grävkarlar här & fyllde igen runt grunden samt grävde bort vår stora stubbe. Byggfirman som vi anlitat, Crevia, har även de arbetat lite i mellandagarna.. Härnäst är det byggställning som ska upp & sen går det undan..hoppas jag;)

Jag vill shoppa kök & möblera..nuu!!;)

RSS 2.0