Eftermiddag i skogen



Fler fina glasburkar till samlingen som fyndades i helgen på loppisturnén

Efter en heldag på jobbet var det skönt med en liten tur till skogen.
Svampkorgen fylldes snabbt med båda trattisar & kantareller! Hade Enzo med oss & det är så skönt att han kan springa lös i skogen utan att man behövr vara rädd att han springer iväg. Han var helt sut när vi kom hem..det fanns förstås masor av gott att nosa på & det var ganska svår terräng på det stället vi var idag.

Tråkigt nog fick jag en sån vansinnig huvudvärk när jag kom hem, låg i två timmar & fick i mig fyra panodil + migräntablett utan att det ville släppa. Den är fortfarande olidlig & det blir nog bums i säng för mig nu.

Ziperall


Har klickat hem en mysig one piece från Ziperall, perfekt att mysa med i höst & vinter!

Hade en morgon som tog musten ur mig, fick en bokning väldigt sent till ett ställe jag inte visste vart det låg.. Fick reda på ungefär vart det låg & körde runt som en yr höna & letade. Till slut fick jag ge upp & ringa bokningen & fråga. Väl på plats blev det bra, det var ett mysigt ställe med gullig personal & så slutade jag tidigt till på köpet! Men stressen på morgonen satte sig i huvudet & jag har känt mig trött hela dagen.

Vilade en stund medans barnen lekte & fick lite målarenergi till slut;)

I kväll blir kryper jag upp i soffan & myser till Robinson!

Njutningshelg





Igår grillade vi kanske sista gången för i år

Helgen har snart gått & jag har knappt fått något vettigt gjort, däremot har jag unnat mig roligheter mest hela tiden!
Igår var det ju loppisturné med vännen & idag tog vi oss en tur till Modehuset där jag helt oväntat hittade outfiten till en kommande fest! Sen har det blivit lite "skvaller" över ett par koppar kaffe=)

Men i eftermiddags fick jag lite fixarenergi & satte igång att grundmåla min stege & den lilla barngruppen.

Nu är det dax för en kvällsmacka med familjen innan de små ska i säng♥

Loppisturné





På väg till loppisarna stannade vi vid Wirblads & plockade majs..gott att ha i frysen nu till hösten & vintern

Idag har Lova & jag varit på loppisturné med Sanna & Elin!
Vi hade siktet inställt på Tingby sommarloppis & Norrbygdens loppis. På vår tripp dit & hem körde vi förbi en & annan loppis oxå. Jag fyndade lite, men ångrar mig djupt på en fin kockumgryta som jag velade på & som var såld när jag ville ha den sen!
Det blev en härlig dag med flera timmars loppis som avslutades hemma med grillmiddag..kanske sommarens sista, man vet aldrig;) Vår egenplockade majs blev ett gott tilltugg till köttet:)

Lunchlyx




Tre dagar i rad har jag haft bokningar i Läckeby..rena rama lyxet att kunna cykla fram & tillbaka & framförallt kunna åka hem & luncha tillsammans med Enzo. En hyfsad långpromenad har det blivit varje lunch..känns bra för samvetet.

När jag kom hem idag var jag helt plötsligt ensam en timme, tjejerna var hos kompisar & Eddie slutade senare. Då passade jag på att njuta av en kopp kaffe till nya numret av Isabellas! En mycket bra tidning med allt från inredningsinspiration till lockande recept.

Senare fick det bli ytterligare en tur in till Kalmar med Eddie. Han behövde bokomslagspapper & födelsedagspresent till en fest i helgen.

Skönt nu när alla andra oxå är tillbaka från semestern..Jennis & mina dagliga samtal på telefon är tillbaka & det är jag glad för!

Växer så det knakar





Bjuder på lite bilder från vår hall idag

Nu är vi åter i de vardagliga rutinerna med barnen i skolan. Vi har ju jobbat i snart fem veckor, men det har ändå inte riktigt varit "som vanligt" eftersom barnen fortfarande haft sommarlov.
Det har gått bra alla mornar & det känns ganska skönt att vara tillbaka i den lunken faktiskt!

Att barnen vuxit under sommaren råder det ingen tvekan på. Innegympaskorna som vi köpte i våras är alldeles för små, likaså gummistövlar & annat, så i eftermiddags for vi in till Hansa city & handlade skor till allihopa! Även gymnastikkläderna är för små, men det hann vi inte med idag utan det får nog bli en runda i morgon eller på fredag efter jobbet.

Eftermiddagen bjöd oxå på en spontanfika av bästa vännen..härligt!

Vi drog till skogs






Första skoldagen för barnen idag & det tyckte de skulle bli skoj.
Eddie började femman, Alicia tvåan & Lova i förskoleklass. Med nya kläder, pennskrin & skolväskor åkte vi iväg i morse, jag var med Lova den första timmen, vi brukar vara med barnen en stund när de börjar förskoleklass & ettan.
Lika spännande varje gång & roligt att se när de blivit så stora!

Sen åkte jag hem & hade ett par timmar för mig själv, passade på att storstäda hela nerevåningen..skönt när det blir extra grundligt gjort!

Efter skolan fick jag med mig fyra leksugna tjejer i stället för två med mig hem. När de lekt en timme var det dags att hämta Eddie & då åkte vi allihopa plus Sanna & hennes Elin till skogs för att plocka svamp. Vi fick med oss kantareller, trattkantareller & en Karljohansvamp med oss hem i svampkorgen, så kvällen fick gå till att rensa dem. Kantarellerna har jag förvällt & resten ligger på tork. Det blir smaskens till hösten:)

Bjudna på grillmiddag




Sådärja, då var ännu en jobbhelg gjord & nu vankas en ledig måndag! Har gjort turbyte för att kunna följa med Lova en stund eftersom det är första dagen i förskoleklassen, även mysigt att få vara hemma med barnen & ta det lugnt på morgonen & för dem att kunna gå hem direkt efter skolan.

Idag blev vi spontant inbjudna till vännerna, Sanna & Nicke på grillmiddag efter jag jobbat klart. Så skönt att få sätta sig vid ett dukat bord när man jobbat hela helgen & bara få njuta av god mat & trevligt sällskap!

Nu är skolväskorna packade & barnen i säng..åter till vardagen igen:)

"Håltimmar"




Hemma ett par timmar mellan jobbpassen. Fick oturligt nog bokning mellan 7-10 & sen 17-22..känns som att hela lördagen försvinner, men har bestämt mig för att njuta ordentligt av timmarna mellan i alla fall!

Vi håller på att tömma poolen, sommaren är nog slut för den här gången..i alla fall badsäsongen, för även om det blir varma fina dagar framöver är det himskans kallt i vattnet;)

Bästaste vännen fyller år idag..jag firade henne häromdagen & då fick hon en likadan cementurna & arrangemang som pryder tv-bänken här hemma.

Höstshoppat med barnen




Har haft en härlig ledig dag idag!
Barnen & jag har traditionsenligt varit i stan & de har fått välja kläder inför hösten, det blev några uppsättningar var, så efter min Ullaredsresa om ett par veckor är nog hösten & vintern säkrad om man bortser från ytterkläder.
När vi kom hem lagade vi tacos till fedagsmiddag & sen tog vi en cykeltur med Enzo. Han är jätteduktig på att springa ordentligt brevid cykeln nu!

I kväll blir det sängen ganska tidigt för min del..har jobbhelg framför mig..

Gjorde en laddning med köttfärspiroger häromdagen, bra att ha i frysen som jobblunch bland annat. Jag tycker att pirogerna blir allra bäst om man gör vanlig pizzadeg!

Vilodag under päronträdet






Här kommer de utlovade bilderna på loppislyktan jag fyndade förra veckan & som då var i furu..nu har den fått sig ett ansiktslyft i form av vit färg!

Här vill inte sjukdomarna riktigt ge med sig..eftersom jag fortfarande hade feber sent i går kväll beslutade jag mig för att lyssna på kroppen & låta den vila idag. Har varit yr hela dagen i dag med, har även som ett konstigt "lock" för ögonen & ögonlocken är tunga som tegelstenar..tempen ligger bara strax över febergränsen & jag hoppas verkligen & räknar med att kunna ge mig av till jobbet i morgon. Låg en stund i skuggan under päronträdet i förmiddags, det var riktigt skönt!

Tjejerna var på fritids i några timmar idag, dels för att jag verkligen skulle få vila & dels för att det var första dagen på just fritids för Lova. Hon har längtat så att få flytta upp till fritids & var i eld & lågor för att den dagen äntligen var här! Så nu har jag inga dagisbarn längre utan stora fritidsbarn & Eddie som är så stor & har varit utan barnomsorg ett par år nu;)

"Nytt" i vardagsrummet







Det "nya" vitmålade lilla bordet är nu på plats med två ljusstakar på..blir nog mysigt att tända i det kommande höstmörkret!
Jag är fortfarande löjligt förtjust i mina fina fönster som jag kom över för en billig peng tidigt i somras, har ett till likadant som pryder väggen i hallen.

Läget här hemma är sådär just nu..är fortfarande inte pigg, vaknade i morse med halsont & feber som komplement till yrseln & huvudvärken jag haft ett par dagar redan.. Tur att jag är ledig idag & eftersom jag redan lovat barnen att vi skulle in till stormarknaden för att köpa hjälmar till tjejerna (de var i akut behov då deras gamla var trasiga & för små) & skolstartsgrejer till de allihopa, så var det bara att proppa i mig ett par febernedsättande & åka. Det får jag dock äta upp nu när jag mår sämre än innan & vila är inte det lättaste med alla barnen hemma. Får hoppas att det gått över till i morgon!

Loppisar, målning & motion








Gårdsloppisen i förmiddags bjöd tyvärr inte på några fynd eller roligheter alls..den var mycket mindre än vad jag trott & vi gick över den på bara några minuter. Mitt loppisbegär var inte stillat så vi for vidare till två andra loppisar i närheten, där blev det några fynd i alla fall..vilket var två fina bonbonjärer & två glasburkar till samlingen..allt för bara några kronor!

Fick ett jättefint gammalt bord av min snälla mormor idag, det var mörkbrunt men har nu vips förvandlats till vitt & passar jättefint i vardagsrummet mellan soffan & fåtöljen:)

Lite motion har dagen erbjudit oxå, först en långpromenad med Enzo & sen nu i kväll har grannen & jag cyklat 7.5 km med tjejerna! Så ska vi fortsätta har vi tänkt, så i morgon måste jag in & byta cykeldäck för mina är urkassa;)

Släktträff




Stegen jag fick med mig hem från Loppisrundan på Öland i veckan.
Perfekt till alla fruktträden i trädgården!


Igår var vi på släktträff hela dagen. Det var på Daniel pappas sida & vi var ett stort gängsom träffats denna fina sensommardag. Ni som är härifrån & läser Kalmarposten, får hålla ögona öppna för i något av de kommande nummerna kommer bilder från träffen.

På vägen hem "råkade" jag se att det skulle vara Gårdsloppis idag, jag har själv aldrig varit på just den loppisen, men jag har hört att det brukar vara en mycket bra loppis, så jag hoppas på att göra många fina fynd idag!

Återkommer givetvis med rapport senare;)

Tallrikshyllan





Hej & hå, då var det helg igen & denna gången en ledig sådan..härligt!

I eftermiddag har jag målat klart min fina tallrikshylla som jag fyndade för endast 10 kronor förra helgen! Nu är den torr & har hängts upp i köket.
Har även målat trälyktan jag "sprang" på igår på lunchen & den blev precis lika fin som jag föreställt mig:) Åhh vad kul det är att hitta saker för några ynka kronor som man kan göra iordning & ge dem ett helt nytt liv! Det gäller bara att ha lite fantasi & se möjligheterna i grejerna.

Loppisrunda med fynd







Efter jobbet idag tog vännen Sanna & jag med oss barnen för en loppisrunda på Öland.
Många loppisar var tyvärr endast öppna på helgerna, men ett & annat stopp blev det i alla fall!
Jag fyndade en trästege som jag tänkt ha mot ett av fruktträden & mitt absoluta favoritfynd gjordes på ett Antikvariat på östra sidan..ett Singer symaskinsbord som jag letat efter länge! Det var med nöd & näppe den fick plats i skuffen på golfen & nu står den så fint längs husväggen. Eventuellt kan jag tänka mig att måla om skivan..men vi får se:)

Tjejerna gick första dagen på dagis & fritids efter det långa sommarlovet idag. Det gick bra & Lova hade så skoj att hon knappt ville gå hem sen;)

Ölandsutflykt



Har skördat den egenondlade löken:)

Har varit ledig idag..det var verkligen skönt efter jobbhelgen & två jobbkvällar efter varandra!
Eddie har sovit över hos en kompis i två nätter, så det var bara vi tjejer hemma. De fick välja vad vi skulle hitta på & de önskade en tripp över till Öland & köpstan..så det gjorde vi.
Vi kollade även in på "Coola loppan" & Michaelas inredning..men de butikerna var inget för mig.
Det blev inga vidare fynd under dagen, förutom varsitt överkast till tjejernas sängar.

Eftermiddagen spenderade jag genom att klippa Enzo (för första gången själv..& det gick bra!) & så målade jag min tallrikshylla & kaffekvarn.

I morgon börjar dagis & fritids igen, så i kväll är det dax att packa väskorna & ta framkläder..för i morgonbär det av tiiidigt;)



Garageloppisfynd





Gjorde mig ett par finfina fynd i förmiddags på en garageloppis här i närheten!
Tallrikshylla för endast 10 kronor & kaffekvarn, aven den för en billig peng. Tallrikshyllan tänker jag ge en omgång md ny vit färg & kaffekvarnen kommer nog få bli vit eller cremefärgad tror jag!

Nu bär det av för kvällspass på jobbet, ha en härlig söndag allihopa!

Fynd








Häromdagen la vi ett ton grus längs halva huset för att fylla upp de uppgrävda gamla rabatterna, skönt att få det lite mer jämt & iordning. Blommorna jag planterat i krukor & kannor runt om fick sig en riktig prövning förra helgen när det regnade så, men jag hoppas att mina "gröna" fingrar hjälpte dem att överleva!

Jag funderar på att måla vårt mini-trädgårdsset i vitt, tycker att det är jättefint som det är, men det smälter liksom in & man ser det inte lika bra som om det vore vitt.. Vad tror ni?

Har jobbhelg just nu & hinner inte så mycket annat än att just jobba..men vi fyndade i alla fall en jättefin säng till Alicia idag & hon är supernöjd!

I morgon innan kvällspasset på jobbet hoppas jag att hinna med ett par loppisbesök:)

Önskemat




Min egen köpepizza

Idag fyller mannen i huset år & vi har som tradition här hemma att födelsedags"barnet" får välja önskemiddag.
Önskemiddagen för idag blev köpepizza;) Eftersom jag är glutenintolerant & inte tål vanlig pizza, har jag ett eget litet knep!
Jag gör min egen deg som får jäsa hemma & därefter bakas ut på smörat & mjölat foliepapper. Sen går vi med den utbakade pizzabottnen till vår lokala pizzabagare som så vänligt lägger på fyllning & gräddar pizzan..voila så har jag fått en pizza som smakar precis som vanlig köpepizza! Annars kör ju många pizzerior med vacuumförpackade bottnar, men dessa smakar kartong enligt mig & är oätbara..

Dagen till ära har jag varit ledig, så vännen & jag tog våra barn med oss för en heldag på stranden. Ytterligare en vän dök upp med sina små & vi hade en underbar dag med härligt väder!

Ordning i rabatten



Fick finaste skinnväskan av bästa mamman häromdagen..den kommer bli jättefin till en mysig kofta..längtar nästan lite till hösten;)

Idag var mannen ledig & hemma med barnen medan jag jobbade.
När jag kom hem hade han varit iväg & hämtat ett ton med sten som vi sedan hjälptes åt att skyffla ut längs huset. Nu ser det lite finare & färdigt ut..vi planerade att ha sten såhär i de forna rabatterna redan för fem år sen & nu som först är det äntligen gjort;)

I morgon är jag ledig & då måste det bli kanonväder för jag & Sanna har bokat stranden med alla kidsen!

Sol &bad



Finaste möbelgruppen är nu målad & samlad, perfekt för en fika i trädgården!

Idag har vi haft en härlig dag, barnen & jag.
Jag hade ledigt ända fram till halv fyra så vi tog oss en tur över bron till stranden för sol & bad..eller bara sol för min del, denna badkrukan har inte mer än doppat tårna ännu;)
På torsdag är jag ledig & då hoppas jag på en riktig heldag på stranden!

Värdefulla vänner



Nybakat glutenfritt italienskt lantbröd..gottigt

I kväll har vi varit på Rafshagen för att ta kvällsdopp. Det är något extra mysigt över kvällsdopp & gör att man känner av sommaren trots att vi jobbar!

Eddie & Lova har varit hos bästaste vännen Sanna idag medans vi jobbade..värdefullt med vänner som ställer upp i vått & torrt♥ Allt för att barnen skulle slippa vara på dagis/fritids inne i stan eftersom de slagits samman under ett par veckor.
Alicia tillbringade dagen hos kompisen i Timmernabben.

I morgon löser det sig genom att jag jobbar kväll & vi "löser" av varandra;)

RSS 2.0