Kockumsvåg





Titta vilken fin gammal våg som kom i mina ägor idag!
Det var min snälla svärmor som undrade om jag ville ha den, eftersom jag gillar gamla saker. Den är sådär fint sliten & fungerar perfekt fortfarande!

I förmiddags var jag vid Hansa city en runda..behövde handla det sista inför begravningen i morgon. Jag ska baka kladdkakor & steka pannkakor till alla barnen som inte gillar smörgåstårta & buddapesttårta.

Har även hunnit med att klippa gräset..igen, det var ju bara en vecka sen sist, men herrans vad det har växt! Jag ignorerade att det regnade ute..för nu hade jag bestämt mig för att klippa & då fick det bli så!;-)
Tomten börjar äntligen att sakta men säkert se ut som en trädgård igen.. Den stora stora högen med blandat byggbråte har krympt rejält de senaste dagarna, nu återstår bara kanske 3-4 lass till till mudden! Sen jädrar får grävarnissen komma & ta bort det stora berget av jord/sand från utgrävningen!
Nu när det är sommar vill jag ha det fint ute med!

Somriga accesoarer





Som gravid är inte utbudet sådär superstort precis, i fysiska butiker är det endast HM som säljer mammakläder & så dåligt har det inte varit under mina tre tidigare graviditeter.
Visserligen finns det många kläder som kan passa från "vanliga" affärer, men inte så pass att jag blir helt tillfredsställd.
Sitter & tittar i kataloger & ser fina sommarkläder på stan som jag så gärna skulle vilja ha, men som inte passar min gravida kropp;-)

Så i år får jag nöja mig med halvtrista kläder, men tänker i stället piffa upp dem med fina somriga accesoarer!
Detta fick jag med mig hem häromdagen & det bästa av allt var att det inte kostade mig ett endaste dugg..betalade med presentkort & bonusar..sånt gillas!;-)

Snart sommarlov



Jag & magen vecka 27

Ny vecka & endast 3 veckor kvar till sommarlovet!
Tycker det ska bli så mysigt & skönt att få ha barnen hemma hela sommarlovet, bara ha det skönt & ta dagen som den kommer.
Givetvis ska vi åka på semester oxå, i år blir det bland annat en vecka på Vallsnäs camping som ligger i den västra delen av Småland, bara ett par mil från den halländska gränsen. Där ska vi bo i husvagn med vännerna & ta det lugnt med fiske & annat skönt. Därifrån tar vi även dagsutflykter till Liseberg & eventuellt Ullared.

Sitter just nu i soffan med en blöt & nyduschad Enzo..ska ta tag i föning & reda ut tovorna strax för i eftermiddag ryker hans tjocka päls & det blir sommarfrisyr;-)

Mors dag






Idag har jag blivit firad av mina älsklingar med liljekonvanjer, örhängen & pengar♥
Jag lagade midsommarmat till middag & det var så somrigt & gott!
Eddie sov över hos mormor & morfar i deras kolonistuga, så han har firat Mors dag med dem & med min mormor.

Vi tog två svängar till vårt liljekonvaljställe & plockade buketter till både mormor & farmor, så nu har vi alla varsin väldoftande bukett hemma♥

Fortsatt skaparlust





Skaparlusten håller i sig & köksbordet fick återigen agera sybord i eftermiddags.
Resultatet av nån timmes tänkande & syende blev ett Babynest till lillasyster.
Dessa är perfekta att lägga bebisen i den första tiden..lite extra ombonat, en säkerhet om barnet ska ligga mellan föräldrarna, bra att lägga i soffan eller på golvet till exempel, en del väljer att ha babynestet i vagnen eller spjälsängen den första tiden...ja det finns många användningsområden.
Har fortfarande lite prickigt tyg kvar, så det kommer nog bli ett bäddset framöver oxå!

Systuga





Fick ett sånt sug efter att sy & skapa häromdagen & i kväll åkte äntligen symaskinen fram!
Resultatet blev en amningskudde.
Jag har inte haft en amningskudde med de andra barnen, men efter att ha hört andra lovorda dem, tänkte jag att jag måste prova.
Modellen jag sydde kan man även knyta ihop & använda till bebisen som sittstöd eller så ska de vara sköna att sova med under graviditeten.

Bröllopsdag


Alicia överraskade med fin dukning igår




Igår firade vi 3-årig bröllopsdag.
Tänk att det redan gått tre år sen vi blev man & hustru ståendes på en av Ölands stränder..underbart!
Vi firade det här hemma med kinamat..gott!

Som på julafton







Idag, dagen till ära när vi går ner på tvåsiffrigt, 99 dagar kvar till lillasysters beräknade födelsedatum, så kom äntligen vår vagn!
Vi valde till slut en Teuotonia spirit S3. Ny svart liggdel & sittdelen i Mullvad.
Tillbehör som regnskydd, lock till liggdelen & babyskydd till sittdelen ingick oxå.
Är så nöjd & tänk att lillasyster ska ligga i denna snart!

Större pool



Idag roar vi oss med att sätta upp den nyinförskaffade poolen!
"Tur" i oturen för mig att tjejerna var febriga i morse, annars hade det inte gått.
Vår gamla pool var full av småhål som vi lagade förra sommaren så i år tyckte vi det var på sin plats att köpa en ny. Vi passade på att ta några modeller större när vi ändå bytte, denna rymmer 16800 liter i stället för 6000 liter som vår gamla & djupet är 1,20 m..så till & med en vuxen kan nog bada av sig ordentligt där i;-)
Passar oss perfekt som kommer vara hemma hela sommarlovet!

Nu är den på plats & vattnet är på..

Viloläge



Antar att jag tog i & var lite väl aktiv i helgen, idag har jag nämnligen brottats med magont hela dagen.. Det ömma sitter lite längre ner & jag gissar att det är på grund av överansträngning.
Jag vet ju så väl att jag inte borde göra alla de grejer jag gör, men det är så svårt att bara sitta still & tänka på allt som jag vill & borde göra;-)

Men idag har jag lyssnat på min kropp (hade inget val för den delen) & bara varit i viloläge! Jag har varvat sitt- & liggläge på brassestolen & även i soffan mellan hämtningar & lämningar av barn.

Lillasysters rum







Så var denna ljuvligt sköna långhelg över & den avrundades med en smarrig knäckig rabarberpaj med vaniljglass innan barnen gick & la sig.

Det är skönt när alla är lediga samtidigt & vi har fått en hel del gjort, spjälsängen målade vi vit igår, gräset har blivit klippt & trimmat, vi har fyllt ett släplass med byggbråte (bara 2 miljoner lass kvar nu;-)), umgåtts med goda vänner... Nu i eftermiddag tog vi tag i ytterligare ett målarprojekt, köpte ett fint skötbord av Emma som numer är vitt, såklart!

Nyss gick jag upp & piffade lite i lillasysters blivande rum. Spjälsängen är på plats & min fina vimpel hängde jag upp ovanför. Jag har blivit så himla förtjust i Miss Etolie-bollar & blev därför jätteglad när Eddie gjorde tre liknande till mig!

Det är såå kul att inreda ett helt nytt rum & jag ser fram emot resten av rummet!

Bytt sovrum


Ska målas om på både väggar & tak så småningom..



Gillar den söta lilla dörren


Vår lösning på "garderob", bakom döljer sig en klädstång;-)


Bättre utsikt i detta rum..mot skogen

Jag är tillbaka efter ett litet blogguppehåll..
Världens bästa svärfar, pappa & farfar somnade in i fredags♥
Det har varit & är självklart väldigt sorgligt så givetvis har bloggen inte varit prio nummer ett..

Det har hänt lite nytt här hemma sen sist, vi har bytt sovrum med Eddie, så nu sover vi uppe & han nere.
Jag fick även helt plötsligt energi till att måla om i lillasysters rum. Höll på att plocka undan där uppe & tänkte bara prova färgen litegrann..& vips hade jag målat hela rummet, två strykningar! Det förde med sig att jag även blev tvungen att måla listerna & taket;-)
Ska ta tag i att måla vår gamla spjälsäng så fort vädret blir lite mer stabilt & sen får ni se bildbevis.



Planteringsväder

 


Har varit ute nu på förmiddagen & planterat lite ljusrosa pelargoner. Härligt att äntligen kunna plantera andra blommor än penseér!
Det är jätteskönt ute idag, men ingen sol..som åskvärme ungefär.
Tror det är bra väder för mina planteringar just nu, satte potatis, dill, gräslök, persilja, vårlök & smultron nu i veckan & sol varvat med regn är ju perfekt!

Slog till & köpte en barnvagn till lillasyster igår!
Det blev en Teutonia spirit S3, som splitter ny & endast använd några fåtal gånger av de förra ägarna, fast för halva priset nypriset..vilket kap va?!
Är glad att vi bestämde oss för att satsa på kvalité & märke istället för en billig ny vagn. Denna kommer vi ju kunna sälja vidare för nästan samma som vi köpte den för sen!
Lovar att visa upp den så fort vi får hem den;-)

I barnvagnsdjungeln


Min favorit i den lite billigare klassen, Babytravel Milano


Teutonia S3, oxå en favorit, fast dyrare

Har de senaste dagarna fördjupat mig i barnvagnsdjungeln & ändrar mig hela tiden om vad jag vill ha för vagn till lillasyster.
Till de andra barnen har vi haft Brio duo & Brio nova när de var nyfödda. Denna gången känner jag att jag vill ha ett eller två swirvelhjul där fram för att vagnen ska kännas smidigare & att det är lättare att köra. Ett annat måste är att den inte är för stor & klumpig & tar liten plats i bilen.

Frågan är ju om man ska satsa på en lite billigare vagn med lågt andrahandsvärde eller lite dyrare vagn med högre andrahandsvärde?

Dubbel-kalas



Ena kalasbarnet, tandlös & dan;-)


Det vankas skattjakt!


Andra kalasbarnet


Alicia & Lova i hoppasäckstafett mot varandra

Idag har vi kalasat för fulla muggar!

Både
Lova & Alicia har haft sina barnkalas hemma i trädgården, ungefär samma koncept fast på olika tider & olika mat.
Vi hade himla tur med vädret, solen visade sig på båda kalasen & det var riktigt skönt!
Eddie hade rollen som lekledare, så skönt att "slippa" den biten & bara ta hand om mat & fika. De bjöds på lekar som "Under hökens alla vingar", "Dunkkurragömma", "Algen & olika stafetter m.m.
Båda kalasen avslutades med en skattjakt som givetvis ledde till en skatt full med godispåsar!

Nu är vi lagom möra & tjejerna är mer än nöjda! Eddie-stackaren däremot fick avsluta eftermiddagen med ett besök på akuten efter att ha fått en glasskärva i handen, men som tur var behövdes det inte sys..

Nu tar vi kväller & laddar för en ny härlig vecka!

Förberedelser





Denna lördag började tidigt ute i köket med att förbereda morgondagens två barnkalas.
Vi valde att köra båda tjejernas kalas i morgon, Lovas 10:30-12:30 & sen Alicias 13:30-15:30..puhh det blir nog en slapp kväll sen i soffan, men samtidigt skönt att ha båda gjorda;-)

I alla fall, idag har det bakats två omgångar med kladdkakemuffins, kladdkaka & så har jag stekt pannkakor till ett helt kompani! På det har jag bakat frallebullar & grillat.. Vi har kånkat ut trädgårdsgrupperna så barnen har någonstans att sitta & äta.. Behöver jag säga att mina ben värker nu;-)

Idag bjuder jag på bilder på vår hörna vid spisen. Perfekt att förvara oljor, kokböcker, kryddor osv.!

Tänt var det här




Igår var elektrikern här & gjorde det näst sista, nu har vi uttag & lampor överallt!
Har verkligen längtat efter att kunna tända fönsterlampor & mysbelysningen i vitrinskåpen.

Idag är det fredag..IGEN..inte för att jag inte gillar fredagar, nää tvärtom, jag älskar fredagar, men det känns som det nästran bara är fredagar nu för tiden;-)
Tiden går verkligen snabbt & det gillar jag..vi kommer närmare sommaren & ännu bättre..närmare bebban! Går in i vecka 24 idag, har 118 dagar kvar till bf♥

Valborg 2012






Igår firade vi Valborg på hemma plan för första gången på många år.
De senaste åren har vi hållt till på Öland i husvagnen, men i år pausar vi från försäsongen i husvagnen. Vi har så mycket att göra hemma med huset & trädgården & känner oss ganska mätta på Öland.
Husvagnslivet kommer vi ändå får uppleva under sommaren fast på andra campingar.

Igår firade vi som sagt in våren med vännerna hemma hos oss, vi åt tacos & gick senare iväg till majbrasan.
Vi fick en fin väldoftande blomma & en rolig burk till semesterkassan..vi ska semestra ihop & det är i grevens tid att lägga undan lite slantar nu;-)

RSS 2.0