28 januari = födelsedag

 
 
I lördags fyllde jag år, 39..endast 1 år kvar innan 40, det är då man blir tant enligt barnen;-)
Jag blev firad med blommor, presenter och pengar av nära och kära, vi bjöd mamma, pappa och Kersthin på lunch och fika. Jag hade gjort fläskfilé á la ankar med färsk tagliatelle och sallad, till kaffet hade jag bakat "nyttig" kladdkaka på bland annat dadlar, morötter och cashewnötter och så dadelbollar (fanns även onyttigare alternativ för den som önskade det)

Finaste arbetskamraten

 
I morse möttes jag av ett paket och en blomma på mitt skrivbord, "Till världens bästa arbetskamrat" stod det på paketet!!
Det var min bästa arbetskamrat som köpt presenter till mig eftersom jag fyller år i morgon, man kan ju inte annat än bli superglad:-)

Nya hälsosamma livet

 
 
Vi har verkligen kommit igång med det sunda hälsosamma livet nu, det har gått några veckor nu och allt känns jättebra och jättekul!
Det har blivit 3 dagar i veckan på gymet, då med 30 minuter på löpbandet eller cykel följt av 30 minuters styrketräning, ena dagen överkropp och nästa ben osv. sen har vi även lagt till en powerwalk på 45-75 minuter en fjärde dag. Kalorier räknas och råvaror bytts ut. Längtar till man kan börja se resultat, något kg på vågen ner har det blivit än så länge.
 
En ny fikafavorit har blivit dadelbollar, chokladbollar gjorda på färska dadlar och cashewnötter bland annat.

Julgransraskning på slottet

 
Förrförra söndagen var jag, Olivia, Sanna och Jeppe på julgransraskning på slottet. 
Vi gick tipsrunda inne på slottet, dansade runt granen, fick fika och till sist kom tomten med gottepåsar till alla barn.
Det var en mysig eftermiddag som barnen uppskattade.

Ny start på det nya året

 
 
Medan tjejerna roade sig hos mormor och morfar idag tog vi oss en provträning på gymet här i byn, 30 minuters gång på löpbandet och 30-40 minuters styrketräning på det..nu ska det tränas i vår kan jag lova!!
Med skakiga armar tog vi oss därifrån och nu blir det film resten av kvällen;-

Övernattning hos mormor och morfar

 
I natt ska tjejerna sova i stan hos mormor och morfar. Det är så roligt när de erbjuder dom vill ha dom på övernattning utan någon särskild anledning, det blir liksom lite extra lyx för oss som då kan slappa lite eller göra vad vi vill.
Vi lämnade efter lunch och ganska snart kom dessa bilder på när de myser i de nya sängarna plus att de hade raskat ut julen hos min mormor med fiskedamm:-)

Ny säng

 
I natt ska jag sova som prinsessan på ärten, vi har en ny hög säng med många madrasser, jag har nästan längtat hela dagen efter att få gå och sova;-)
Roligt med en ny sänggavel oxå, vi hade ju ingen på förra sängen så det är både snyggt för ögat och även skönt när man ska titta på film i sängen.

Snöväder

 
Igår kom snön igen, det var ett herrans oväder med blåst och översvämningar på många håll i Kalmar.. Vi fick 2-3 dm snö. 
Idag har det varit 10 minusgrader hela dagen och vi hoppas att snön får ligga ett tag nu.
Nu har vi jobbat våra två dagar för denna vecka så nu vankas långhelg:-)

NYÅR 2016/2017

 
GOTT NYTT ÅR!!
Igår hade vi en jättetrevlig kväll, vi firade in det nya året med Wibergs och Herne/Norströms..14 personer var vi sammanlagt.
Vi firade hemma hos oss och hade knyte med varsin rätt, förrätten var skgenröra i salladsblad med västerbottenost, varmrätt dubbelmarinerad fläskfilé med potatisgratäng, rödvinssås och beasås och till efterrätt chokladmousse med hallonsås samt marängsviss till barnen.
Tiden gick så fort så vi hann inte ens spela alla spel vi hade tänkt och inte en enda sur min från ett enda barn..fantastiskt roligt!
 

RSS 2.0