Kvällsdopp


Dagens middag




Hade ledig dag idag & hade från början tänkt att tillbringa den på stranden, men eftersom jag var utan ett bakdäck fick vi snällt stanna hemma..
Tjejerna lekte med grannflickan & Eddie & jag var bara ute.
Daniel kom hem tidigare för han hade varit hos läkaren, så senare på eftermiddagen åkte vi in allihopa en runda till Hansa city. Jag & tjejerna var på modehuset för att byta & lämna tillbaka lite grann vi köpt för ett tag sedan medan grabbarna var på Media markt.
Till middag gjorde jag exotisk planka..smaskens!!
Vid åtta åkte vi ner till Rafshagen så barnen kunde ta ett kvällsdopp:)

Punktering..

På vägen hem från jobbet nu efter nio började helt plötsligt min lilla trogna vita pärla låta som en hel helikopter!!
Jag stannade vid vägkanten mellan järnvägsövergången & infarten till Läckeby & gick ut för att se vad som kunde va på tok.. Ringde Daniel så han kom på stört.. Min lilla bil hade fått punka!! Då blir det väl till att få shoppa ett nytt litet däck till den med..hmm kuliga pengar som ryker där..
Jag fick ta Bmw;n hem till barnen som satt uppe & väntade på att jag skulle komma hem, medan Daniel bytte till extrahjulet..

& jag som har ledig dag med barnen i morgon, vi hade ju tänkt åka till stranden eller göra nåt annat kul..

Hemmamys






Idag har vi en hemmadag jag & barnen tills det är dax för mig att börja jobba klockan fyra.
Solen skiner idag med så här har det badats, sprungits i vattenspridaren, svalkats med läsk & ätits glass..med andra ord, det har varit en skön & härlig dag!!
I morgon har jag ledig dag på mitt schema=)

En dag på stranden


Imorse packade jag & barnen badkläder & fikakorg för en heldag på stranden=)
Vi åkte till Möllstorp & låg där i 4,5 timme, barnen hann med flera badomgångar & en massa lek på lekplatsen innan det var dax för hemfärd.
När vi kom hem slängde vi oss i poolen som har kommit upp i 26 grader nu!!
Fick morgondagens jobb-bokning nu i eftermiddags & jag jobbar 16-21 då, så det blir ju nästan en "ledig dag" till med barnen=)

Min midsommar
















Vilken otroligt härlig midsommar vi haft, allt har varit perfekt!!
Vädrets makter var ju verkligen på vår sida i år & vi har bara njutit av värmen & solen hela långa helgen. Barnen har badat så många gånger att jag tappat räkningen, 20 grader visade badtermometern:)
Självaste midsommarafton började vi i solstolarna & på stranden. Sen efter klockan ett åkte jag, mamma, barnen & Enzo till Kapelludden för att se när deras stora midsommarstång restes & så blev dans runt den efteråt (mina barn tyckte det var roligare på lekplatsen;))
Efter det for vi tillbaka till husvagnen där Daniel & pappa var i full gång med att fixa midsommarmaten som skulle avnjutas vid stranden på långbord med halva campingens boende:)
Där satt vi sedan fram till sena kvällen & bara hade gutt & trevligt, barnen gick ner & badade några gånger under kvällen.
I går tog mamma, jag & barnen en långpromenad med Enzo till Köpingsvik. Det var ganska jobbigt i den gassande värmen,men ändå skönt att röra på sig lite;)
Denna dagen har spenderats mycket nere vid vattnet innan vi framåt eftermiddagen rullade hemåt. Nu återstår endast en helg till i paradiset..

Njuter av livet på härliga Öland!! Vi har...

img_6807 (MMS)

Njuter av livet på härliga Öland!! Vi har det så bra & det kunde knappt bli en bättre midsommar:)


Trädgårdskonst:)

img_6807 (MMS)

Trädgårdskonst:)


Cirkus i byn

Cirkus Olympia är i Läckeby & nu i kväll har barnen varit & sett föreställningen med pappan & farfarn.
Själv stannade jag hemma med min ulliga prins & tog tag i rensning av "rabatter" & sen tog vi oss en långrunda bland kor & traktorer=)
Två timmar senare är familjen samlad igen, barnen glada & upprymda & vill gärna tala om för mig om allt som de sett.. En lyckad kväll med andra ord, för oss alla!!

Pool-, grill- & filmfest


Presentöppning


Sen åts det grillat ute på filtar


Efter maten drog poolpartyt igång

I kväll mellan 17:30-20:00 hade Eddie sin efterlängtade födelsedagsfest!!
Han hade bjudit in 10 glada kompisar, de började med paketöppning & fortsatte sen med att äta grillad korv ute på filtar vi lagt ut i trädgården.
Vädret var verkligen på vår sida under festen, solen visade sig lagom & efter maten hoppade allihopa i poolen..samtidigt, så där i var det livat en stund=) När de badat klart & var lite småfrusna passade det perfekt med att sätta igång filmen & plocka fram chips & popcorn!!
Det blev en väldigt lyckad kväll & Eddie är nöjd & belåten!!

Nyklippt vovve


Före


Efter

Enzo har blivit klippt av Ingela nu på förmiddagen & nu är han så fin så fin:)
Han är så otroligt tålig & protesterar inte mycket alls de två timmarna det nästan tar innanhan är klar!!

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter ytterligare en härlig helg på Öland. Nu har vi bara två helger kvar som försäsongare & helgen efter midsommar rullar vi hem husvagnen igen. Det är inte klokt vad denna säsongen gått fort!!

Här hemma väntar nu ett par maskiner tvätt, uppackning, matlagning & duschning + föning & borstning av hund inna vi kan ta kväller. Handlat har jag redan hunnit med.

Lilla Lova vaknade tokförkyld idag så vi får väl se hur det utvecklas, som tur är så är jag ledig i morgon i alla fall & då blir Eddies pool-, grill- & filmfest äntligen av!!

Mitt Öland







Några bilder från helgen på Blå rör=)

Vi är på Öland


Födelsedagsbarnet ville inte vara med på bild, så det får bli en på presenterna i stället;)

Yes, en helg på Öland igen & vi ska bara njuta!! Skönt efter en vecka där man känt sig helt utmattad & slut..börjar undra hur jag ska orka med att jobba hela denna sommaren oxå..jag har alltså inte haft semester & ledigt sen sommaren 2008!! Har sedan dess jobbat & stått i utan någon sammanhängande ledighet & det kommer jag få fortsätta med tills sommaren 2011..fy fan vad surt & orättvist det känns!!

Vi började dagen med frukost ute på en filt & sen firade vi mamma som har födelsedag.
Om en timme bjuder hon på kroppkakemiddag & det ser vi fram emot=)

Jag, mamma, tjejerna & Enzo är nu nästan nyss hemkomna från en promenad in till Borgholm för att kika lite i butikerna samt för att köpa lördagsgodis.

Skolavslutning




Igår var det skolavslututning för Eddie & Alicia.
Det var traditionell avslutning i kyrkan först & där sjöng Alicias klass några fina sommarvisor för hela kyrkan, sen efteråt var det avslutning i vardera klassrum som sen avslutades med tårta ute på skolgården!!

Sista skoldagen

Idag har barnen gått sista skoldagen för detta läsåret & i morgon blir det skolavslutning!!
För Eddie väntas ett långt & härligt sommarlov medans tjejerna kommer tillbringa en del av lovet på dagis/fritids.

Nu i eftermiddag har mamma, jag & barnen varit iväg & fixat med allt inför morgondagen, Eddie har varit på Backstage & klippt sig, tjejerna har fått sommaroutfits & alla tre har fått nya sandaler & skor tills i morgon.

Vaser


Fick två små fina vaser av mamma

Tioårskalaset






Igår hade vi kalas för världens finaste tioåring!!
Födelsedagsbarnet fick välja mat & det blev hemmagjord exotisk planka & sen rabarberpaj & kladdkaka med vaniljsås till fikat.
På kvällen hade vi en supernöjd kille här hemma som var glad över allt han fått & hur bra dagen varit=)

Grattis Eddie!!



Nöjd tioåring med sin nya saccosäck, cykelhjälm & chokladkakor från systrarna.

Tio år sen




För tio år sen låg vi, den då 22-åriga mamman & 27-åriga pappan, nu inne på förlossningen. Jag hade ont & vi var nyfikna på vem det var som låg där inne i magen.
Vid 02:06 föddes vårt första underverk som alltså fyller hela 10 år i morgon!!

Drillavslutning

I kväll samlades vi, mamma, mormor, farmor & farfar på Tullen för att titta på Eddie & hans drillgrupp när de hade avslutningsuppvisning för oss.
De är så himla duktiga & det är alltid lika underhållande att titta på.
Vi köpte en bukett med ljusrosa gerbera som Eddie fick ge till fröken som tack för detta läsåret.

♥Gulligt♥


När jag kom hem från jobbet i eftermiddags hade lilla Lova lagt ett brev till mig i brevlådan. Brevet innehöll dessa fina lappar där det står att hon älskar mig & saknar mig♥
Det värmde att få en sån fin överraskning bara så där!! Sötnos!!

Pausande

Jag tar en paus i mitt jobbande tills i morgon bitti klockan 7 då det är dax igen.. Det känns som en rätt kämpig helg med jobb fredag kväll, lördag-måndag dag..sen som belöning för allt slit får jag 1 dag, tisdagen, ledig;)
Nu i kväll har jag varit med Mia & tjejerna & tittat på deras nya hus, de blir ju "grannar" med oss snart!!
Alicia & Ella ville inte sluta leka så Alicia sover över hos dem i natt:)
Jag ska försöka njuta så mycket som möjligt av mina lediga timmar i kväll & unna mig ett glas vin eller två:)

Detaljer i sovrummet




Jobbhelg..

Lämnade Lova vid elva idag eftersom jag jobbar kväll.. Usch idag kändes det inte alls bra att lämna, hon var inte ledsen eller så, men det kändes olustigt i min mage att lämna henne så pass sent på en fredag & veta att hon blir kvar länge.. Hade sån lust att bara ta hem henne igen.. Det brukar kännas helt okej att jobba kväll, men det gör det inte idag..troligtvis för att det är fredag & att jag vet att jag ska vara iväg från min lilla familj hela helgen.

Vi hade i alla fall en mysig förmiddag, när vi lämnat Eddie & Alicia, ringde en granne en bit bort & undrade om inte Lova & jag kunde komma bort på lite lek & fika. Det ville vi förstås!! Lova & Hilma är lika gamla & kommer gå i samma klass så småningom, men än känner de inte varandra eftersom de går på olika dagis. Vi mammor har pratat länge om att träffas så de lär känna varandra & idag blev det äntligen av=) De små tjejerna var inte blyga utan började leka med en gång!

Ljuvliga ting




Ett fång med ljuvliga syrenkvistar förskönar både till utseende & doft!!

I like förvaringar





Som ni vet sen tidigare är jag en sucker för förvaring i alla de slag;)
Idag var det sköljmedlet som fick sig en egen fin glasflaska i stället för de vanliga tråkflaskorna, det blir genast lite roligare att tvätta när man har fina förvaringar!!
Annars har dagen flytit på, Lova & jag har ledig dag & passade på att handla det sista till Eddies födelsedag.

Ensamheten

Idag har jag varit ensam i ett par timmar, det var inte igår precis så det kändes ganska skönt!
Jag jobbar 16-22 idag & vanligtvis lämnar jag Lova vid elva de dagar jag jobbar kväll, men just idag skulle de på utflykt till Skälby så därför lämnades hon tidigare.
Enzo & jag tog en långpromenad & sen for jag inåt staden för att leta födelsedagspresenter till Eddie. Fick med mig en hem & vet en till som jag köper senare i veckan=)
Efter shoppingen tog jag det lugnt i en timme innan Enzo & jag hämtade Eddie på skolan.
Tjejerna hämtas av Daniel senare i eftermiddag.
Sista timmen innan jobbet får nog gå till dammsugning & matlagning..

Nice

Har haft en mycket bra jobbdag i Läckeby idag=)
Njuter av att nu vara ledig tills i morgon klockan 16!!

Efter jobbet blev det storkok här hemma, både Eddie & Lova hade kompisar som skulle stanna över maten, så var 7 som skulle äta. Sen bar det av till Alicias fotbollsträning, tog Enzo med mig & som vanligt får han mycket uppmärksamhet. Nästan alla som klappar honom blir överraskade av att han är så mjuk i pälsen.

Hoppas det är en "redigt" bra, helst svenska film på tv i kväll, men det är kanske för mycket begärt;)

Sommar?

Åkte iväg till jobbet i kortbyxor, kortärmat & foppatofflor utan strumpor..hade tydligen iskallt räknat med samma fina väder som vi hade i helgen;) Som tur var så var jag i alla fall smart nog att packa ner ungarnas gummistövlar i fall att!!

Den ulliga i familjen ligger nu här nyduschad & fönad, han försökte smita undan, men den gubben gick inte;)


Jordgubbar



Sveriges nationaldag & Eddies namnsdag (Gustav) firade vi med färska svenska jordgubbar & vaniljglass på trappen i kvällssolen!!

Premiärbadat





Mina tuffa barn har vågat sig på att premiärbada i helgen..15 grader var det i vattnet..iskallt om ni frågar mig;)
Eddie & mamma har oxå badat men fastnade inte på bild denna gången;)

Vi har verkligen haft en riktig kanonhelg!!
Solen har skinit som bara den & nu är vi så bruna & fräscha=)
Eddie var iväg ett par timmar på lördagen på uppvisning med drillen, de uppträdde i Stadsparken & på Larmtorget (en liten filmsnutt kommer ev senare)
Annars har vi bara tagit det lugnt & haft det skönt..fler såna här dagar tack!!
Nu dröjer det tillcampinglivet igen för nästa helg jobbar jag, så inte förrän den 18/6 åker vi igen..

Min fina omtänksamma son




Några minuter innan jag skulle åka till jobbet i eftermiddags kommer Eddie hem med denna underbara blombukett till mig!! Han hade bara känt att han ville ge mig blommor sa han, min fina underbara älskade son♥
Vilken kille han är, den tjej som fångar honom sen kan va lycklig!!

Helt underbart



Vilken underbar dag!!
Lova & jag har varit ute sen vi lämnade Alicia & Eddie vid skolan. Solen skiner som mitt i sommaren, termometern visar 25 grader i skuggan!!
Vi började med att spela trädgårds-plockepinn & sen ville Lova bada, så då monterade hon & jag upp poolen & började fylla med vatten.
Tokfian hann till & med att bada lite grann innan det var dax att gå till dagis=)

Om en timme är det dax för mig att bege mig till jobbet..lockar ju inte så där jättemycket att stänga in sig på ett boende idag, men men snart är det helg & då är jag ledig!!

Idolbild;)



Dagens härliga solsken gjorde att jag äntligen fick användning av sommarklänningarna!! Idag var det denna fina klänning som användes, köpte den tidigare i vår med ett presentkort jag hade=)

Nya kaffemuggar




Ett par fulsnygga kaffemuggar fick följa med oss hem idag, samt matchande skålar. Av någon anledning har vi endast två likadana muggar här hemma annars, allt annat har gått i kras.. Men nu är det ordning & reda med det igen & roligare att bjuda på kaffe när man kan servera alla likadana muggar;)

Ljuvligt




Härligt härligt

Det är ju för härligt att solen lyckas pricka in mina lediga dagar!!
Idag har jag även Eddie hemma, han är hostig & mådde illa i morse av slem som sitter fast.. Det var lika bra att han var hemma. Han får sällskapa Enzo senare när Lova & jag ska veckohandla & in till Bemanningen för att skriva på lönerapporten. Hade tänkt kolla födelsedagspresenter till Eddie med, men vi får se vad klockan blir..Jo just det sen måste vi till Kappahl för att klaga på joggingbyxorna jag köpte till Eddie för ett tag sen. I första tvätten krymte de säkert minst 1 decimeter!!

Bra trots allt


Unnade mig själv en bukett ljusrosa rosor idag, det såldes en massa blommor & frukt utanför Norrlidshemmet när jag skulle gå hem

Tjolahopp!! Det gick jättebra på jobbet idag trots nytt ställe utanför mitt område, Eken visade sig vara en lugn & ganska trivsam avdelning & jag kände en från bemanningen som oxå hade fått bokning där idag & det gjorde det hela lite lättare=)
Fast det var ju egentligen inte det som var problemet igår, oftast är ju ställena bra, men det är bara själva grejen att känna sig ny så ofta.

Hade ett gäng ungar här hemma på eftermiddagen sen, Lova hade Elin med sig & Eddie hade två kompisar här när vi kom hem. Alicia däremot följde med sin kompis hem.

Sanna kom på ett litet fikabesök framåt förkvällen, alltid lika trevligt!!

Nu njuter jag mest över att det är min & Lovas lediga dag i morgon=)

RSS 2.0