Projekt dubbelgarage

 
Bygglovet är inskickat sedan några veckor tillbaka och medan vi väntar på att grannarnas tid att eventuellt överklaga ska rinna ut började vi i helgen att rensa ur våra tre gamla bodar. Dessa bodar stod såklart på tomten när vi köpte huset och sen dess har vi inte gjort ett dugg åt dom, endast ett dörrbyte då för 17 år sen. Det mesta man förvarat i dom har blivit förstört av fukt och mögel eftersom de varit i så dåligt skick. Vi har ju även inne i huset usel förvaring så därför har vi nu äntligen bestämt oss för att det är dags att investera i ett dubbelgarage med stor förrådsyta!!
 
Eftersom garaget ska stå på bodarnas befintliga plats måste dessa rivas innan bygget kan sätta igång, vi måste även ta ner körsbärsträden och även då passa på att ta ner grannens björk och några andra träd.
Därför är det hög tid nu att få ut allt skräp och allt spara ur bodarna så resten kan påbörjas.
Ett antal rundor till mudden, mycket kånkande på sparagrejer som nu förvaras i ett partytält samt under presseningar bakom huset och mååånga lass med ved så är nu bodarna i stort sett redo för att rivas..hurra!
 
Så nu ser vi fram emot ett godkänt bygglov snarast!

Barnkalas

 
Igår hade Olivia sitt allra första barnkalas. Åtta stycken kompisar kom till kalaset och vi körde flaskleken vid paketöppningen, sen bjöds det på korv med bröd och glass med såser, maränger och strössel. Några planerade lekar behövdes inte för de lekte så bra själva, både inne och ute. Sen avslutades kalaset efter två timmar med fiskedamm.

Olivia 5 år

 
Så äntligen kom dagen då Olivia fyllde 5 år, som hon har längtat!!
Vi väckte henne med sång och presenter. Sen fick hon ytterligare en present nere i vardagsrummet, en ny cykel:-)
Vid lunch kom nära och kära för att fira vår femåring med smörgåstårta och nutellasemifreddo.
Många fina presenter fick den lilla damen så hon var så glad och nöjd med sin dag.

Utbildning i Linköping

 
 
Min allra bästa arbetskamrat Kicki och jag har varit på utbildning i Linköping på Rättsmedicinalverket och fått lära oss allt om narkotika och provtagning runt det, mycket intressant och lärorikt!!
Vi hann även med studiebesök på hälsocentraler i centrala Linköping, det är roligt att se hur andra arbetar och utbyta lite idéer och tips.

Min modiga tjej

 
Min lilla gullunge har varit på 5-årskontroll idag med vaccination, hon var lite nervös innan över sprutan men det gick så fort och hon var så duktig!! Två ringar och två tatueringar valde hon efteråt:-)
Sen åkte vi hem och fortsatte vår lediga fredag med ett efterlängat besök av Sanna och Jeppe.

Utmaningen-träna varje dag i en månad

 
En månad har gått och jag är klar med min utmaning - "träna varje dag i en månad". Det har känts lite stressigt vissa dagar att hinna med träningen, men jag har gett mig den på att klara utmaningen och det gjorde jag!!
Resultatet blev 725 minuters powerwalk, 570 minuters styrketräning samt 70 minuters intervallträning. Det gav mig precis den kickstarten jag kände att jag behövde, för nu är jag inne i den känslan att jag verkligen VILL träna, jag VILL äta bra och det är den bästa känslan.
Nu framöver kommer jag inte vara "tvungen" att träna varje dag pga av en utmaning men jag kommer att ha som mål att träna minst 5 dagar i veckan.
Intervallerna i slingan hann vi bara precis börja med under utmaningens sita dagar, men det kommer definitivt bli mer av det!

Ironman Kalmar 2017

 
En heldag spenderades på Snättebrovägen hemma i Läckeby som vanligt vid Ironman, riktigt roligt att se alla hjältar som cyklar igenom vår by.

FRANK

 
Här har ni F r a n k vår nya familjemedlem, en riktigt lurivg och söt kanin som bor inne i Lovas rum, men fina dagar som idag vistas han ute i sin sommarstuga eller springer runt i kopplet.

RSS 2.0