Tidig lördag

Nytt till Olivia från finaste Newbie
 
Tunnare höstjacka till mamman
 

Idag vaknade vi tidigt trots att det är lördag..lilla bebban verkar vara van att vi stiger upp framåt halv sju, så hon slog upp sina blå strax efter sex & ville inte somna om. Så det var bara för mig att stiga upp;-)
Men det gjorde inte så mycket eftersom jag numera går & lägger mig hyfsat tidigt, igår redan halv tio.
 
Om ett par timmar blir det en runda till Bäckebo marknad..mysigt så här på hösten!

Mammalyx i postlådan

Månadens mammalyx från glossybox
 
Månadens mammalyx låg överraskande i brevlådan & väntade på mig idag!
Alltid lika spännande att öppna & se vad boxen innehåller!!
 
Septembers glossybox blev jag mer än nöjd med..den innehöll:
* Cowshed - Cow Pat Moisturing Hand Creme (mjukgörande handkräm med ekologiska ingredienser
* Figs & rouge - 100% Natural Organic Balm (multifunktionell produkt som passar både läppar, händer& torr hud
* Anatomicals - Dont Just Clean It Woman (grovkornig bodyscrub)
* Balance me - Wonder Eye Cream (En trippelverkande ögonkräm från naturliga & lyxiga engelska märket Balance me)
* Depend - Nagellack
* 25% på smycken & klockor från 21Diamonds
 
Olivia & jag spenderade förmiddagen på stan med bästa mormorn idag.
Jag skulle byta storlekar på barnens vinterjackor & köpa ett "Mitt första album" till Olivia bland annat.
Jag fick även med mig en tunnare höstjacka med mig hem & kläder till lilla O som växer så det knakar! Mormor bjöd på jackan & babykläder
 
 

Flitig förmiddag

Olivia igår, 17 dagar gammal
 
Passar på att blogga lite då lillsnuttan fortfarande sover i vagnen, hon har legat där nu sen klockan 8:00 då vi promenerade till skolan för att lämna barnen! Hon brukar alltid somna då, men sen brukar hon vakna lagom när vi är hemma igen & vagnen stannar.
 
Det har varit lite kinkigt de senaste två dagarna med magknip & småsnorig liten nos..så dagarna har mest gått åt till att bära, kånka & trösta.
 
Nu har jag redan hunnit med att lämna barn, gå rasta Enzo, dammsuga, plocka undan, dricka kaffe, uppdatera mig i datavärlden & snart bloggat..& allt innan klockan 10;-)

Mina fina!!

Mina underbart fina barn!!
 
Tog ett foto på våra fina barn häromdagen!
Har skickat in det till tidningarna & tänkte framkalla en förstoring på det med.
Jag har några andra idéer på foton, men de får jag ta när det blir läge..inte helt lätt att fånga allihopa på samma bild;-)
 
Om en stund ska Olivia & jag ge oss iväg till hundklipparen med Enzo, som äntligen ska bli av med sin tjocka päls! Efter det stundar hämta barn-racet;-)
 

Bra investering

 
En regnig dag som denna är jag mer än glad över att vi valde att köpa en adapter till vagnen som gör att man med ett enkelt klick kan sätta bilstolen på chassit!
Efter att jag lämnat skolbarnen på skolan & varit på Bhv, hade jag en sovandes Olivia i bilstolen. Enzo behövde sin promenad & då var det skönt att slippa flytta över henne till vagnen, utan istället bara flytta över hela bilstolen till chassit.
Har även använts flitigt vid kortare shoppingrundor på Modehset & mataffären.
 
På Bhv gick det för övrigt kanon! Lilla snuttan fortsätter att gå upp bra i vikt, hon hade ökat 240 gram på en vecka & är nu 4,5 cm längre än vid födseln!
Måste skryta lite med som den stolta mamman jag är..vår sköterska tyckte att Olivia var så "redig" för att bara vara 16 dagar gammal! Hon var imponerad över att hon fäster blicken så ordentligt:-)

Lite höstnytt

Tjejernas nya höststövlar
 
Känns lyxigt att kunna handla vanliga kläder igen, hittade både jeans & stickad tröja på gårdagens shoppingtur med Emma
 
En riktigt mysig regnig lördag blev det idag!
 
Låter kanske konstigt, men just idag känds det helt okej med dagsregn.
Vi startade dagen med mysfrukost & tända ljus. Sen åkte vi iväg inåt stan till Modehuset, tjejerna hade sett ut varsitt par höststövlar som skulle inhandlas & Alicia behövde jeans. Efter det lördagsgodisshopping innan bilen styrde hemåt igen.
Resten av dagen blir det innemys..förutom ett par rundor med Enzo då..han & jag är nyss inkomna från en promenad & är dyngsura bägge två;-)
 

Nya livet

Härligt med frisk luft & att kunna sova ute i vagnen
 
Dagarna rullar på & idag är lilla Olivia redan 11 dagar! konstigt nog känns det som hon alltid funnits hos oss, eller det känns i alla fall så naturligt & självklart!
 
I tisdags var bvc-sköterskan hemma hos oss. Olivia vägdes & hade då gått upp 4 hg på sex dagar..vilket var väldigt bra enligt sköterskan! Det känns skönt att veta att hon mår bra & får i sig som hon ska!
 
Igår var det studiedag för våra skolbarn & då ville de ha en dag på Ikea..så så fick det bli;-) Vi behövde några nya sovkuddar & Eddie behövde lampor. Enligt barnens önskemål intogs även lunchen i det stora varuhuset.
 
I morgon behövdes D på jobbet, så han tar den tionde pappadagen på måndag istället..Olivia & jag ska spendera förmiddagen med Emma på stan..det var inte igår vi gjorde det sist, så det ska bli kul!

Lyckligt lottad!!




 
Livet är verkligen så himla underbart just nu!
Svävar som på rosa moln hela dagarna & bara njuter av nuet & hur lyckligt lottad jag är som har en underbar familj med fyra härliga älskade barn!!
 
Det blir en del bilder tagna med iphonen nu, men jag ska försöka ta mig i kragen & fota lite mer ordentliga bilder med systemkameran!

Dag av besök


Fina kläder från Holméns
 
Fin body & byxor från faster Jessica med familj
 
Gosig overall, mössa & tossor från Johan & Carina
 
Nybakta goda kakor från Ahlbäcks
 
En dag full av besök & presenter, så kan man sammanfatta denna lördag. Det är många som vill titta & hälsa på vår nya lilla familjemedlem
 
En liten runda in till Kalmar hann vi även med för inhandling av en kudde till Olivia & lördagsgodis. Nu ska vi fortsätta denna lördag med mys framför tv;n!

Inte lätt att vara liten



Lilla O & jag redo för en shoppingrunda
 
Regn & rusk idag. känns som vi kommit hösten lite närmare..vilket jag inte alls har något emot. Tvärtom, jag tycker det bara ska bli mysigt! Hög & klar luft ute, höstkläder & en massa innemys!
 
Medan pappan i huset väntade på sotaren i förmiddags, tog Olivia & jag en shoppingrunda till Modehuset. Hon behövde strumpor & jag ett amningslinne. Tyvärr spökade hennes lilla mage nästan under hela tiden & hon var allt annat än nöjd & glad. Men med henne på armen fick jag ändå det viktigaste uträttat & efter ett par rejäla rapar & en bajsblöja senare kunde jag även helghandla på vägen hem;-)
 
Snart vankas lite fredagsmys här hemma..första fredagen för lilla O♥
 
 

Bebisbubbla





Olivia, 3 dygn gammal
 
Livet är helt underbart & vi bara njuter av vår nya lilla familjemedlem här hemma!
Är väl i den så kallade bebisbubblan, ingenting känns viktigare än lilla Olivia & hennes älskade syskon! De är så faschinerade av henne & kan sitta & bara beundra sitt nya fina syskon..äkta syskonkärlek♥
 
Igår var vi tillbaka på bb för att göra den sista läkarundersökningen & ta PKU-proverna..allt var bara bra & hon är så duktig!
Amningen har kommit igång ordentligt & det är skönt!
 

Lillasyster är född!!








 
 
120909 klockan 17:31 stannade världen för oss ännu en gång & vi fick vara med om livets mirakel, meningen med livet igen!
Vår underbara dotter & lillasyster, OLIVIA, föddes äntligen & det med en riktig raketfart!
 
Dagen började som en vanlig söndag, inga känningar alls utan vi rensade i trädgården & fyllde släpvagnen med skräp, Alicia & jag åkte till Ica för att veckohandla & sen var det dags för middag.
Efter maten skulle jag precis duscha Enzo, men ville bara kissa först..& då helt plötsligt utan förvarning gick vattnet!
Ringde förlossningen som tyckte vi skulle komma in direkt eftersom det var fjärde barnet & att de andra förlosningarna gått ganska snabbt.. Vi tog det lugnt eftersom värkarna lyste med sin frånvaro..Daniel duschade, jag ringde våra föräldrar & plockade in tvätten.
 
När vi kom iväg började värkarna i bilen & när vi väl kom in blev de så starka direkt & jag var öppen 8 cm. Sen gick det undan, hann ta några andetag i lustgasen & sen var det dax att krysta & ett tu tre så var hon född!!
En liten prinsessa, söt som få & vi är lyckligast i världen!!
Hann vara inne på förlossningen 30 minuter & från vattnet gick & till hon var ute tog det 1,5 h..så en supersnabb drömförlossning fick jag!
 
Vi kom hem redan igår på fm & de stolta syskonen satt bara & beundrade henne hela eftermiddagen & kvällen♥

Ännu en dag..



Härliga höst
 
Nähä, ingen bebis här än.. Bf +9 idag & det börjar bli riktigt tråkigt att bara vänta nu!
Har försökt hålla igång så gått det går idag, för när jag vilar känns det ingenting..Enzo har fått långpromenad, fallfrukten har jag räffsat ihop, tvättat, skjutsat barn & gått ett varv på Ikea..men tror ni att det hjälpte?!
Väntan känns jobbigare för var dag som går & jag har haft huvudvärk & ryggvärk i flera dagar nu + att idag har jag även kunnat lägga till illamående på "gnällistan".
 
Nu sitter jag här & är trött & tänker på hur roligt alla andra har det här i byn just nu, för i skrivande stund pågår årets Cykelfest, som vi av förklarliga skäl fick tacka nej till i år.. Får leva på de roliga minnena från förra årets fest så länge & vetskapen om vad vi snart får uppleva!

Sista besöket på Mvc?

Fått upp lite detaljer i nya hallen idag
 
Har varit hos barnmorskan idag, förhoppningsvis för sista gången;-)
Allt var bra med lilla bebban!
Blodtryck: 120/65
Hjärtljud: 130
Sf (livmodermått): 36
Huvudet ligger fortfarande neråt & är fixerat & ordentligt långt ner. Hon erbjöd sig att göra ett försök till att ge förlossningen en liten hjälp på traven till att starta, genom hinnsvepning. Kände då samtidigt att jag är öppen 3 cm & att livmodertappen är väldigt mjuk.
Lyckas hinnsvepningen brukar förlossningen starta inom 48 timmar, så nu är det bara att hålla alla tummar & tår så har vi vår prinsessa i helgen!
 
Trodde annars att det var på g i går eftermiddag, fick 3-4 st ganska kraftiga känningar & tänkte att det var bäst att förbereda allt ifall vi skulle behöva åka in framåt natten..så jag plockade fram kläder som tjejerna skulle ha på skolfotograferingen idag, packade gympapåse & bäddade rent i vår säng ifall mina föräldrar skulle sova över. Men icke sa nicke, det avtog fast jag har varit väldigt öm i magen sen dess.
Det är lite psykiskt knäckande det här med all förberedelse hela tiden, OM det blir då & då-så får vi göra si & så..& blablabla.Men snart är det helg & det underlättar ju himla mycket när barnen inte har skola & barnvakter inte jobbar.

Ny taktik


Liggläge i soffan
Viloläge ute i däckstolen
 
Idag provar vi den nya taktiken i projekt "försöka-locka-ut-bebban" genom att inte göra något alls..bara vila, liggläge med andra ord!
Det har gått förvånansvärt bra, inte att det har gett något effekt än, men att jag har verkligen varit helt slut i kropp & knopp så det har inte varit några problemas alls att bara slappa i soffan framför tv;n medans barnen varit i skolan!
Såg ett avsnitt av Förlossningsakuten som så lägligt visades idag & det gjorde ju inte min längtan mindre precis;-)
 

I väntans tider


Barnen bakade smaskiga chokladbollar som kvällsfika i söndags
 
Nu börjar det bli drygt.. Idag har det varit en riktig tråk-dag, jag går lixom bara & väntar på tecken som visar att något är på gång! Tänk att man går & längtar efter att få känna smärta;-)
Fem hela dagar över tiden idag & ärligt talat trodde jag inte att jag fortfarande skulle vara gravid vid det här laget.. Men men, den som väntar på något gott..:-)
 
Barnen har varit krassliga i några dagar, igår var Alicia & Lova hemma från skolan & idag Eddie & Alicia. Förkylda, halsont, hosta, huvudvärk & feber..men i morgon är de nog fit for fight igen!

Nya hallen


Nya hallen, ignorera avsaknad av lister, foder & det som står framför ena fönstret;-)
 
Vi kan ju tacka vår "försenade" lilla bebba för att hallen i stort sett är klar nu;-)
Pappa var här igår & la in nya golvet, mannen har målat smygar & satt dit trappmattorna, jag har målat klart väggarna även i trappen & möblerat.
Det fick bli en runda till Mio i förmiddags för att shoppa spegeln & den passade in bra!
Nu återstår "bara" lister & foder runt dörren.
 
Igår pajjade tvättmaskinen, väldigt väntat i & för sig eftersom den fört ett herrans liv den senaste tiden, så då var det bara att ge sig av in till Media markt för att shoppa ny..som tur var hittade vi en som vi gillade direkt!
Mamma, jag & barnen tog även med oss Enzo för ett varv runt slingan på förmiddagen, vet inte om det var den rundan eller något annat som gjorde att jag fick två värkar inatt..dock blev det inget mer, men snart så kanske;-)

RSS 2.0