Hej, här är vi!

Hej hej säger Olivia
 
Här duggar inte inläggen tätt just nu precis..får inte riktigt tiden att räcka till, med en busig liten bebba är det inte alltid det lättaste att få tid till att sitta vid datorn. Men nu fick jag helt plötsligt en stund över när hon leker nöjt med mina inredningstidningar;)
Helg igen nu då..skönt & sen är det bara två veckor kvar till sommarlovet!! Vad vi ska passa på att njuta i år, riktigt ordentligt..vad härligt det ska bli!!
 
Olivia utvecklas hela tiden, snabbt går det! Nu ålar hon fram, snabb som en gasell, hon kryper även med det ena benet under sig, ibland går hon på alla fyra som en hund;) Hon älskar att gå själv när vi håller i händerna & hon har även en sån balans att hon släpper & står själv en liten stund! Så hon kommer utan tvekan gå själv alldeles strax tror jag:) Lika tidig som sina syskon;)
Det är hög tid att skaffa grind till trappen nu & hon skulle nog även uppskatta en lära-gå-vagn.

Nyplanterat

I morse skjutsade jag Eddie till skolgården, för idag var det dags för deras klassresa! Buss till Karlskrona & Boda borg..sen skoj & övernattning på Säljö..jag är helt övertygad om att de har jätteskoj!
 
Mamma & pappa kom & hälsade på oss idag på förmiddagen, med sig hade de en stor tomatplanta som ska ge fina cocktailtomater..det blir gott till alla sommarsallader:)
 
I eftermiddags planterade jag ner tomatplantan i en stor zinkhink & när jag ändå var igång passade jag på att plantera mina små tomatplantor, jordgubbarna & blommorna som jag köpte i nyöppnade Kyrkelunds handelsträdgård.

Bröllopsdag

 
23 maj 2009 - dagen då jag blev fru Englid & vi blev man & hustru!
Vi gifte oss borgeligt på en Öländsk strand med bara våra allra närmaste närvarande, solen strålade & det blev en alldeles perfekt dag!
Vi har varit tillsammans i 17 år & igår firades fjärde bröllopsdagen. Vi firade med god mat & jordgubbs- & marängtårta.
Jag fick mig en rejäl överraskning när ett blombud stannde här på eftermiddagen med blommor till mig..tre röda otroligt vackra rosor♥!! Den satt mitt i prick, jag som älskar blommor & överraskningar & min man;)!

Projekt - gammal dörr

Simsalabim, ett planterings- & odlingsbord
 
Ni som känner mig vet att jag varit på jakt efter en gammal dörr lääänge..redan förra våren letade jag. Då hade jag tänkt att ha en dörr som huvudgavel på vår dubbelsäng, men eftersom vi flyttat ner igen & nu har ett fönster i vägen, får vi skippa den idén!
Så, i stället fick jag för mig att utveckla planteringshörnan i stället! Har ju redan ett "vanligt" planteringsbord där, men nu har jag ännu mer plats för att plantera, odla & ställa växter!
Än så länge är det knappt halvfärdigt, fixade bara till det i all hast medan Olivia lekte bredvid..men sen så kommer det nog bli jättebra:)

Från poolbad till vattenpölar

I söndags premiärbadade barnen
 
Från solsken & poolbad till åska & regn.. Sommaren stannade visst av igen, men den kommer säkert tillbaka snart!
Barnen premiärbadade i poolen i söndags, det var ju så himla härligt väder & vattnet kom upp i 19 grader. Första doppet blev de nog lite förvånade över att det var så kallt ändå (speciellt Lova som bara slängde sig i utan att känna),men sen var de i flera gånger & ganska länge varje gång!
 
Olivias & min förkylning är inte bättre än..hennes hosta är kvar sen sist & nu rinner näsan igen.. Men snart vänder det..
 
Nytt projekt på g oxå..håller på & fixar med en gammal dörr som jag tänkte ha ute.. Fortsättning följer på det;)

Solskydd

 
Vår egna lilla solstråle fick igår ett Uv-tält som skyddar mot solens farliga strålar, där kan hon sitta & leka nu i sommar, perfekt både hemma i trädgården & på stranden!
Idag har hon suttit där i större delen av dagen & hit har sommaren verkligen kommit nu:)

Ny sommaroutfit

Nytt till sommargarderoben
 
Oförändrat läge..kände mig lite piggare igår kväll & direkt när jag vaknade i morse, men sen efter jag varit uppe ett tag mådde jag sämre igen.. Känner mig dimmig i huvudet & det har satt sig på bihålorna..
Tråkigt, men så är det..viloläge är ju inte å tänka på när man har en liten Olivia hemma, men vi tar det så lugnt det bara går i alla fall;)
 
Igår tog vi oss en liten tur till Modehuset. Jag fick med mig en härlig & sval långklänning & två par lite längre jeans"shorts". Det var efter ett tags letande jag hittade dessa, i år verkar det annars bara finnas superkorta shorts & det passar inte mina ben (då bör man ha smala, slanka, tighta tonåringsben & det har jag definitivt inte). Dock är det ena paret i storlek 164, köpta på barnavdelningen;)

Vårsnuva..

Man måste älska den här tiden..allt väcks till liv igen
 
Två dagar har nu gått utan motion..det är illa!
Igår var jag så förjordat trött & idag vaknade jag med halsont, huvudvärk, bihåleont & allmänt smådålig.. Hoppas på att jag mår bättre & kan ta nya tag i morgon eller i övermorgon!
 
Vårsolen & värmen verkar i alla fall ha kommit tillbaka nu i kväll & det är vi tacksamma för:)

Vårpaus

Gårdagens instagrambilder, trädgården börjar bli så där härligt lummig nu:)
Följ mig på instagram: livetpalandet
 
Idag tog sommaren en liten paus tror jag, väcktes av regnet som smattrade på fönsterbläcket & det var verkligen kyligt ute när jag följde Lova till skolan!
Även om jag älskar vår, sommar, sol & värme..kändes det liiite skönt med en mellandag (om man får säga så). Jag fick mer tid till att städa & dona inne, när solen skiner känns det inte lika kul att vara inomhus.
 
Skulle verkligen behöva min lilla bil & lite kosing nu så jag kan shoppa lite till sommargarderoben. Eftersom jag var höggravid förra sommaren har jag inget..absolut inget i sommarklädesväg kvar att ha på mig!
När vi byggde ut & flyttade runt så slängde jag allt jag har haft innan eftersom det var gammalt & slitet..
Även barnen & framförallt lilla O skulle behöva sommarkläder. Får bli en runda på Modehuset nästa vecka!
 
I eftermiddag är det Öppet hus på skolan & aktiviteter på skolgården som chokladhjul, korvförsäljning & lite annat smått & gott, så det får bli en runda dit:)

Ljuvligt

Alla fyra underbaringarna

Poolen på plats, härligt, synd bara att den "förfular" trädgården;)
 
Men, vilken härlig helg vi haft, gårdagen var ju helt underbar! Solen sken & vi var ute precis hela dagen.
Barnen lekte & åt glass, det kändes nästan som sommarlov & nu längtar jag verkligen dit..ska bli så skönt att ha de hemma allihopa!
Poolen sattes upp & efter lite förberedelse med algtvätt osv är den nu på fyllning..det tar ett tag att fylla den stora!
Jag blir utan bil nu ett tag, mina bromsar är helt slut & Daniel skulle kolla upp vad som behöver fixas/bytas med dem.. Hoppas inte att det tar allt för lång tid bara, man blir lite strandsatt här ute även om jag inte har några speciella ärenden denna vecka..förutom lite handling & så.

11 maj

 Idag gick vi allihopa till minneslunden för att tända ljus & sätta blommor♥
 
Ett år har gått..ett år av saknad efter vår älskade svärfar/farfar/pappa♥
 
Det känns fortfarande overkligt att han inte längre finns bland oss & det händer ibland att jag tycker jag hör honom komma över till vår trädgård..men så kommer jag ihåg..
Fast även om han inte finns kvar som den han var, så finns han nog hos oss i någon annan skepnad, det är jag övertygad om! Som en fågel kanske.
 
 

Mysdag

Körsbärsträden börjar blomma här hemma nu
 

Idag får det bli en mysdag med liten Lova hemma, hon har sovit dåligt i natt & vaknade i ottan med huvudvärk. Så en dags vila & långledighet på det gör nog susen!
Idag har de lovat regn, så vi får se vad det blir av det.. Jag tänkte ge mig av till färgaffären senare för att köpa hem penslar, förhoppningsvis kan vi måla lite på huset i morgon.

Sommarvärme

Fick mig en överraskning igår när jag såg att det växer katter i drivhuset;)
 
Å där kom sommaren som vi längtat efter..ååhh vilket härligt väder vi har idag & nu känner man att värmen är här för att stanna!
 
Var på åttamånaderskontrollen med Olivia igår & hon följer sin kurva så fint, både på längden & vikten:) Hon hör bra, skelar inte & är helt enkelt en toppenunge;)
Utslagen, som blev fler & värre i helgen, berodde antingen på tredagarsfeber eller så var det bara efter febern. Det var tydligen vanligt att småttingar får prickar vid feber eftersom svettörtlarna inte är färdigtvecklade..
Nu är de i alla fall nästan helt borta & hon är pigg som vanligt igen!
 

Tji fick jag..

Underbar utsikt & miljö under dagens powerwalk! Känner mig otroligt lyckligt lottad som bor så här fint med djur & natur bakom hörnet! Kossorna var lika nyfikna på mig & barnvagnen som jag på dem;) Enzo däremot tyckte att de var lite läskiga;)
 
Hmm jag som trodde lilla O var på bättringsvägen igår, fick verkligen äta upp det igårkväll & i natt..den lilla stackaren är ledsen & det verkar vara något som gör att hon inte är nöjd..
Var väldigt svårsövd igår +  att hon sen inte sov ordentligt på hela natten utan skrek & gnällde.. Vi fick turas om att ha henne så vi skulle få sova några timmar var i alla fall!
Även idag är hon otålig & är inte nöjd många minuter i stöten.. Hon har ingen feber, men däremot har hon fått prickar/utslag på mage & rygg?! Jag tänkte på tredagarsfeber, virusprickar eller om det bara är torrt & irriterat från till exempel sköljmedel.. Ja jag har ingen aning..
Får väl avvakta & se hur det utvecklar sig, har tid på Bvc på måndag & det känns tryggt!

På bättringsvägen

Äntligen är lilla O på bättringsvägen efter en hel veckas förkylning & hosta! Valborgsnatten fick hon dessutom hög feber som hållit i sig till idag, så nu är det skönt att se att det vänder:)
Det är inte alltid så lätt att vara liten & sjuk..men hon har klarat sig igenom det förvånansvärt bra ändå, det lilla hjärtat.
 
Våren har verkligen kommit hit för att stanna nu! Så härligt & skönt med sol & värme!
I eftermiddags medan Olivia sov ute i vagnen pasade jag på att plantera penseérna vi köpte uppe på Solhöjden igår..äntligen lite blommor på trappen! Det verkar som att vi ska ha den sista frostnatten i natt så sen är det fritt fram att plantera annat oxå:)

RSS 2.0