Bullmamma?

Är jag en riktig bullmamma nu då när jag har bakat bullar två gånger inom loppet av bara några veckor??
Hur som helst doftar det återigen ljuvligt av mina nygräddade vaniljbullar som barnen & jag har bakat nu i eftermiddag=)
Vi har även hunnit med att baka en drömrulltårta & nöttoppar till kalaset, så nu får det räcka.. Min snälla mormor har lovat att göra sina goda nötbakelser med smörkräm & grädde på & ta med sig i morgon oxå=)

 
Nygräddade vaniljbullar


Barnen hjälper till med formarna


Lova & Alicia maler nötter till nöttopparna

Lördags förmiddag

Vi steg upp lite tidigare idag & gjorde oss i ordning allihopa, Eddie skulle iväg till scouterna & vi andra åkte till Maxi för att veckohandla.
Skönt att komma hem redan strax efter tolv & vara klara=)

Eller klara & klara kanske var fel ord, men vi ska i alla fall inte åka någon mer stans idag.. Denna dagen kommer gå åt till att baka inför kalaset.
Vi skulle ju bakat rulltårtan igår eftermiddag, men det blev lite ändrade planer.. Eddie hade med sig Jonna hem & Alicia följde med Hilma & då bestämde vi oss för att ta allt bakande idag i stället=)

Eftertraktad

Nu är man helt plötsligt eftertraktad på arbetsmarknaden!!
Jag fick ju erbjudande om sommarvikariat i måndags som jag tackade ja till=) & nyss ringde dem från ett annat ställe & erbjöd mig..men det tackade jag givetvis nej till.. Kul att vara "populär", men det hade varit ännu roligare om det även fanns  många erbjudanden om jobb att börja på nu med..

Jag får väl snällt vänta & se vad bemanningen säger, om de vill anställa mig & i så fall åka runt på massa olika ställen tills sommaren börjar=)

Härliga fredag

Fredag igen & som vanligt är jag & tjejerna hemma=)
Det händer inget speciellt förrutom lite städning & bakning inför mitt kalas..
Jag & tjejerna ska strax sätta igång med att baka nöttoppar & sen när vi hämtat Eddie från skolan ska vi baka rulltårta, för han ville vara med då=)



Litet monster

Är ganska nyligen hemkommen från dagis med det minsta monstret i familjen..& idag är hon verkligen ett monster!!
Tjurig som bara den & bara skriker.. Tur att jag inte gav med mig idag då när hennes kompis frågade om hon fick följa med hem. Jag sa nej, dels för att hon frågar varje dag så fort hon ser mig, både morgon & eftermiddag, dels för att jag vet att Lova brukar vara så trött efter dagis att det bara slutar i att de sitter med mig & inte orkar leka ändå & dels för att jag helst vill att vi ska bestämma lek kvällen innan, så man slipper ringa till deras jobb & kolla om det är okej.. Så idag var mitt beslut helt rätt..& medans jag skriver detta ser jag att den lilla har somnat i soffan..

Eddie ville i alla fall stanna kvar på fritids & Lova leker hemma hos Lovisa.

Blir såå trött på alla papper igen..nu skickade jag in en jättebibba med papper både hit & dit förra veckan, men lik förbannat kom ett brev från a-kassan idag att jag inte skickat in ett speciellt papper..åhhhhhh.... Det känns som att de håller på så här på a-kassan & försäkringskassan & liknande instanser bara för att förhala utbetalningarna.. Men de ska nog få sitt himla papper redan i morgon!!

Mina fina kort

Dessa fina kort hade mina gulliga barn gjort till mig idag=) 
(Klicka på bilderna så blir de större)


Min dag idag

Hipp hipp hurra för mig idag!! Idag är det min födelsedag=)

Jag blev inte uppvaktad på mogonen eftersom Daniel åker strax efter 05:00, men grattiskramar fick jag & barnen sjöng ja må hon leva vid frukosten=)
Presenter ska jag få ikväll & barnen håller på för fullt att pyssla & knåpa uppe i sina rum!!

Dagen har jag spenderat med Emma på stan, vi gick lite i affärerna & så bjöd hon mig på lunch dagen till ära=)

Om en stund tänkte jag att vi skulle baka en kladdkaka till fikat ikväll, men jag avvaktar en stund till eftersom barnen är fullt sysselsatta just nu ;)

Hemma idag

Idag är Eddie & Lova hemma med mig.. Eddie ville stanna hemma på grund av bandaget, han tycker att han ser så ful ut & så kände han att han behövde vila ut lite efter gårdagen..det tog på oss allihopa!! Jag har tvättat hans scarf som han brukar ha i håret, så jag hoppas vi kan få till det bra tills i morgon så han känner sig "finare"..
Hans fröken ringde igår för att höra hur det var med honom..klassskompisarna hade varit lite skärrade & pratade om händelsen hela tiden..

Lova ville vara hemma idag för att vi skulle vara det, men Alicia ville gå till dagis. Men väl där var det jättenågra barn, det är hur många sjuka som helst nu..mycket förkylningar & feber & tydligen en del fall av magsjuka med..usch.. Vi får hoppas att vi klarar oss!!

Jag tänkte att vi kunde passa på att baka lite idag när vi ändå är hemma.. Det är ju tydligen NÅGONS födelsedag i morgon & det ska firas med kalas på söndag=) Tänkte baka bullar, rulltårta & nöttoppar, får se vad vi väljer att baka idag=)

Lycka & olycka

Idag på förmiddagen ringde min handledare som jag hade när jag gjorde min praktik på Kvarholmens vårdcentral & frågade hur jag hade det med jobb & om hon fick lämna mitt telefonnummer till chefen.. Självklart fick hon det!!

Sen dröjde det inte många minuter innan chefen ringde & erbjöd mig sommarvikariat hos dem!! Fatta vad lyckligt lottad man känner sig då, det är ju en dröm att man blir erbjuden jobb i stället för att själv söka! Hon sa att jag hade satt stora spår efter mig & att de var jättenöjda med mig=)
Så nu har jag SOMMARJOBB på Kvarholmens vårdcentral HELA sommaren, från 8 juni till 17 augusti!! Det känns såå kul & jag är jätteglad=)


Men lyckan varade bara någon minut, för så fort jag hade lagt på luren, ringde det igen..denna gången från Eddies rektor..
Hon berättade att Eddie fått en sten i bakhuvudet & att det blödde kraftigt så vi var tvugna att åka till läkaren akut.
Vi slängde oss i bilen, hämtade upp Eddie som var ledsen & hade jätteont!!
Blodet hade verkligen flödat, hela jackan var full & håret & scarfen var blodiga..  Jacket var några centimeter långt & ganska djupt.
Väl inne hos läkaren konstaterade han att de nog räckte med att tejpa i hop jacket, vilket han gjorde efter att ha rakat bort hår på ett ganska stort område.. Nu har han ett bandage runt hela huvudet med en kompress som ska trycka på jacket i flera dagar.. Tejpen på jacket ska sitta i ca 10 dagar & så ska vi på återbesök om en vecka..
så efter omständigheterna är allt bra nu, men det är ingen rolig historia att få ett sånt här samtal & jag vågar knappt tänka på vad som hänt om han hade haft ansiktet vänt mot det hållet i stället för bakhuvudet!!



Långhelg =)

Det blev en riktig långhelg för oss denna helgen, Daniel var ju hemma i fredags eftersom de hade jobbat över så mycket veckan innan & idag har han tagit pappaledigt!!
De hade inte så mycket att göra på jobbet idag, så vi tyckte att det skulle vara smidigt om han var hemma idag med, eftersom jag ska till Bemanningen i eftermiddag på informationsmöte.. Så då får tjejerna vara med honom i stället för att vara på dagis=)

Nu börjar allvaret igen känns det som, från & med i morgon kan jag inte planera knappt någonting, eftersom de kan ringa när som & be mig jobba.. Skönt att komma igång samtidigt som det är jobbigt utan schema! Jag som är en riktig planeringsmänniska & vill ha dagarna planerade i förväg om vad jag ska göra & vad som ska ske.. Men jag har inget val nu när denna branchen ser ut som den gör, förhoppningsvis kommer det att funka bra ändå!!

Utekalas

Idag har jag & tjejerna varit på barnkalas=)
Det var ett utekalas på slingan & det grillades korv, lektes lekar, åts glass & till sist fick barnen gå på skattjakt för att hitta en godisskatt..
Alicia vill inte ha någon förälder med på kalas, men eftersom båda var bjudna & Lova ville att jag skulle stanna, så gjorde jag det.. Men jag tror inte att det gjorde något egentligen för Alicia, eftersom nästan alla föräldrar stannade. =)
Det var fint väder & solen sken en stund, men efter två timmar blev jag ganska frusen & kände inte mina tår längre.. Så nu är det skönt att bara koppla av resten av dagen med ett par tjocka raggsockar på fossingarna;)

Eddie är hos kusin Linus & leker idag..

Ny maträtt

Jag har kommit in i en period just nu som jag är så vansinnigt trött på den "gamla vanliga" maten. Det blir lätt att man kör med samma maträtter hela tiden, vecka in & vecka ut..

Men häromdagen fick jag ett ryck & halkade in på en massa goda recept som vi håller på att avverka ett efter ett.

Igår kväll gjorde jag en tonfiskröra som vi hade på mackorna till Let´s dance..Jättegott!!

Idag till lunch gjorde jag en kyckling- & spenatlasange. Det doftar ljuvligt i hela huset just nu.. Den innehåller som sagt kyckling, bladspenat, soltorkade tomater, shalottenlök, ostsås, lasangeplattor & riven ost.
Väldigt uppskattat av oss vuxna, men ingen höjdare enligt barnen som mest pillade ut kycklingbitarna.

  

Lugn lördag

Nu framöver kommer ju lördagarna se lite annorlunda ut än vad de brukar, & det på grund av att Alicia bytt riddag..
Så nu helt plötsligt är inte lördagen lika inrutad längre & kanske inte heller känns lika kort..& det är ju bara positivt!!
Eddie går fortfarande på scouterna på lördagar, men bara mellan 10:30-12:00..så sen är resten av dagen öppen för annat=)

Idag ska vi ha en slapparförmiddag, med lite städning på sin höjd tror jag & sen i eftermiddag ska vi in till mamma & pappa.. Deras dator funkar inte som den ska, så Daniel skulle se om han kan fixa den.

Det passar oss ganska bra med en slappardag idag eftersom vi inte sovit många timmar eller minuter i natt..
Lova har varit ledsen hela natten, i sömnen mest, men det är väldigt jobbigt för oss andra.. Känns som om man varit vaken i stort sett hela natten..
I morse tog hon sig för magen & var ledsen & hade ont.. Hon pekar ganska långt ner & lite åt höger..undra vad det kan vara?! Förra helgen fick hon oxå jätteont i magen & jag blev rädd att det var urinvägsinfektion, men det gick över.. Hoppas att det inte är något speciellt, utan att det går över lika fort som det kom=) Men vi får vara lite extra uppmärksamma..

Fredagskväll



Fredagskvällarna är helt klart de bästa dagarna i veckan!! Man har hela helgen framför sig & det känns alltid lika bra=)

Vi är nyss hemkomna från "faster" Lena & barnen är nyklippta & fina!!

I kväll vankas det godis till fredagsmys (köpte på oss 3 kg när City gross sålde för 2:90:- förra veckan, så nu har vi mys & godis till lördagarna en lång tid framöver).
Daniel & jag ska ta oss ett glas vin eller två oxå till Let´s dance=) Barnen får vara vakna & se så länge de orkar i kväll med. Undra vem som åker ut i kväll?!
Kitty är väl inte en av mina favoriter direkt, i alla fall inte i Let´s dance, jag tycker bara hon är pinsam!!
Annars vet jag inte riktigt vem jag tycker, Linda Haglund åkte ju ut förra veckan som tur va;)!!
Mina favoriter är i alla fall Laila Bagge, Magdalena Graaf & Magnus Samuelsson=)

Det låter väl som en toppen kväll va?!

  

En tävling till...


Jag är med & tävlar om ett presentkort på 300:- i Barnshoppingbloggen
http://barnshoppingbloggen.blogg.se/2009/january/tavling-12-kl-kids.html#comment

Trötta barn!!

Jippie..idag sov alla barnen till klockan sju!! Ha ha.. de var själva helt överraskade!!

Idag har vi det så lyxigt att alla är lediga, utom Eddie då som måste till skolan..
Vi ska passa på att veckohandla & så ska jag in till mamma på jobbet för att kopiera & skriva ut alla viktiga papper.

I eftermiddag ska barnen till Daniels faster för att klippa sig..tjejernas luggar är hur långa som helst nu & Eddie behöver klippas han med=)

HAVE A NICE FRIDAY=)

Jag är med & tävlar

http://perla08.blogg.se/images/2009/tavling_blafre_27015771.jpg

Dopinbjudan

Idag fick vi en inbjudan till Daniels kusinbarn Sigges dop.
Även att vi bor så nära varandra har vi ännu inte sett det lilla underverket & då är det ändå ett bra tag sen han föddes (14/9).
Men nu blir det äntligen av i alla fall=)

Så fort jag läst inbjudan började jag spåna på en doppresent & nu är den redan beställd!! Ska bli spännande & se hur resultatet blir & vad om föräldrarna blir glada=)

Jag talar inte om vad det är förrän dagen har varit;)


Inbjudan till dopet

Ändrade planer

Idag blev det inte som planerat.. Jag skulle varit barnvakt åt Emmas lille tremånaders bebis medan hon skulle till frissan.
Jag hade planerat att ta med honom ner till mammas jobb för att kopiera & skriva ut ALLA himla papper, ansökningar, betyg & intyg jag behöver just nu.
Men sent igår kväll hade jag fått ett sms, som jag läste nu på morgonen, att hon själv hade fått maginfluensa.. Så därför blev allt inställt.

Jag behöver visserligen mina papper så fort som möjligt, men väntar till i morgon med att fixa det, för då ska vi ändå inåt stan & handla mat. Daniel är nämligen ledig i morgon eftersom han jobbade över så mycket förra helgen=)

Jag tänkte ta en riktig långpromenad nu efter dagislämningen i stället, men då regnade det givetvis & inte särskilt lite heller..

Men jag blir nog inte sysslolös idag ändå, jag måste ringa skolan igen & be om ett intyg som bekräftar att jag avslutat studierna..det ville Arbetsförmedlingen ha. Det är så mycket intyg & papper hit & dit så man nästan drunknar.. & minsta lilla papper eller uppgift man glömmer skiter sig alltihopa.. Pust, man blir ju helt matt!!

Jag funderar även på att skicka en intresseanmälan till några LSS-ställen & se om jag får napp någonstans.. Jag har ju aldrig jobbat inom det eller ens provat på, men det skulle säkert vara kul det med, allra helst med barn=)

Tjejerna ska jag hämta redan klockan ett idag, de ville komma hem lite tidigare & då får de givetvis det, man får passa på, för rätt vad det är så jobbar jag & det blir långa dagar igen för dem. Eddie däremot ville stanna kvar på fritids, så Daniel hämtar honom sen på vägen hem från jobbet.


Söker jobb

Eftersom jag numer är arbetslös är jag väldigt aktiv på arbetsförmedlingens hemsida..jag kollar flera gånger om dagen om nyinkomna tjänster. Undersköterskejobb vimlar det ju inte direkt av där, men jag söker i alla fall allt som kommer upp. Just nu är det mest sommarvikariat ute & dem har jag sökt allihopa, men idag hade tre nya tjänster lagts ut.. Det är på Möregården i Ljungbyholm, en 57% & två 50%.
Jag har ingen aning alls om det över huvudtaget går att ta sig dit med buss tidiga mornar & sena kvällar, men jag sökte till alla tre tjänsterna i alla fall=)
Om inte annat kan det vara bra för man lär sig öva på att skriva CV & personlig brev!!

Nu ska jag snart ta & gå iväg för att hämta hem sessorna=)

Promenad & hämtning

I morse fick jag inte med mig någon av mina "promenadvänner", men jag var duktig & gick en runda ensam ändå! Med bra musik i lurarna är det skönt att gå ensam, men jag fick vara på mitt vakt, för shit vad halt det var, rena rama isgatan!

Idag ska jag hämta på dagis redan 12:40 & det bara för att jag hade tjejerna 50 minuter längre igår eftersom jag var på arbetsförmedlingen & för att inte gå över 15 timmars gränsen "betalar" jag tillbaka de minuterna idag. Det sparar jag nästan 1000:- på, helt sjukt att det är så egentligen.. Nackdelen är att jag får gå tillbaka till dagis/skolan 13:40 igen för då slutar Eddie, så det blir nästan bara att gå hem & vända.

Ridning & kräks..

Igår började Alicia i en ny ridgrupp, i den gruppen är de lite mer ridvana än i hennes förra & ridläraren verkade vara kanonbra! Hon tog sig verkligen tid för varje barn & såg vad just det barnet behövde lära sig mer av osv. Så det blir nog jättebra denna terminen=) Inte för att vi var missnöjda förra terminen, för det var vi verkligen inte, men denna gruppen passar henne mycket bättre!!
Det var mycket aktivitet i gruppen, mycket trav & även galopp, så jag fick mig ett riktigt träningspass jag med..skönt=)

Vi var hemma strax efter sju & då blev det dusch & kvällsmat..Alicia åt som en häst..2 mackor & två tallrikar havrekuddar, har aldrig sett henne äta så mycket!!

När det var dax för läggning en stund senare blev hon akut illamående & kräktes upp alltihopa.. Stackars liten.. Jag blev orolig för att det skulle vara magsjuka, men sen kräktes hon inte mer, utan somnade & idag var allt som vanligt igen..Pust!! Det måste varit all mat hon åt som blev för mycket för den där lilla magen.

Stadsbesök & möte

Idag har jag varit i stan med Emma & Jeppe.
Vi började på Gina Tricot för jag skulle prova ett par jeans & en kjol, jeansen passade inte..deras jeans ger mig en platt rumpa..inte snyggt alls;) Men kjolen satt bra, en bra baskjol. Sen hittade jag ett par rosa velourbyxor som reades för ynka 49:-, jag har redan svarta & de är hur sköna som helst..ett bra kap!!
Mamma var så snäll & betalade, hon hade ett tillgodokvitto som kon väl till pass=)

Själv köpte jag ingenting, har helt enkelt inte råd att köpa någonting förrutom mat just nu..tråkigt men sant!! Har ju ingen aning när sjukpenningen från förra månaden kommer..

Klockan ett hade jag ett möte angående min handlingsplan på Arbetsförmedlingen..det gick bra, hon läste igenom mitt Cv & det personliga brevet & jag skulle tala om hur jag tänkt gå tillväga för att få jobb. Det positiva var att hon sa att Kalmar kommun behöver 200 undersköterskor till & det borde ju göra att man har liten chans i alla fall, fast att allt går ju genom Bemanningen nu & att jag gjort rätt som satt upp mig där=)


Baskjol från Gina tricot

Dagens middag

Jag provade som sagt ett nytt recept idag & det blev jättegott!! Originalreceptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens blogg, men eftersom jag saknade en del ingredienser gjorde jag om det lite..
Alla i familjen gillade den, fast barnens kyckling fyllde jag inte med exakt samma ingredienser.

Här kommer mitt recept på Mozarella- & spenatfyllda kycklingfiléer
Jag snittade kycklingfiléerna & fyllde dem med skivad mozzarella, bladspenat, skivade tomater, några klickar med tomat- & basilikapastasås.
Kryddade kycklingen med salt & grillkrydda & la i en ugnssäker form. Ringlade olivolja över.
In i ugnen i 20 - 30 minuter på 225 grader.
Av skyn som blir i av kycklingen hällde jag i en kastrull & rörde ihop med  tomat- & basilikapastasås, matlagningsgrädde & salt & peppar.
Serverade med tagliatelle & en sallad av tomater, bladspenat & mozzarella.

Som sagt jättegott, men till barnen utslöt jag tomater & mozzarella. Nästa gång ska vi prova originalreceptet med pesto i=)


Handlingsplan & middag

Just nu är hela huset fullt av barn, ganska lugna än så länge, men vi får väl se..
Eddie har med sig Jonna & Alicia har Lovisa här..Lova får vara med på ett hörn..

Jag började plocka lite i mappen jag fick från arbetsförmedlingen & såg att det var en del jag skulle förbereda inför besöken i morgon. Har gjort min handlingsplan färdig, men sen skulle jag ju ha med mig CV, personligt brev, arbetsgivarintyg, studieintyg, betyg & sånt, allt har jag förrutom arbetsgivarintyget..jag ringde & bad om det förra veckan & tycker det är dåöligt att jag inte fått det än..& i morgon åker jag innan posten kommer.. Ja ja de får väl klara sig utan det då..inte mycket att göra åt!!

Till middag idag hade jag tänkt att göra ett recept på kyckling med mozzarella, spenat & pesto i, men det fanns varken pesto eller ingredienser till att göra egen pesto i affären här hemma..
Så jag tänkte göra receptet fast jag byter ut peston mot tomat- & basilikasås, får se om det smakar gott. Till det serverar jag tagliatelle=)

Morgonpiggt barn

Varför vaknar mina barn så vansinngt tidigt undrar jag mest varje dag & denna dagen är inget undantag?!

Vid klockan 05:25 hörde jag Eddies trampande uppe & gick till trappen för att säga åt honom att han absolut inte fick väcka Alicia(vilket han alltid gör vid den tiden, det är tråkigt att vara vaken ensam säger han), nä det skulle han inte göra utan släckte igen.. En kvart senare, alltså 05:40 hörde jag hans steg uppe igen & de gick mot Alicias säng, vips så hade han väckt henne..Åhh vad trött man blir!!

Alicia vill inte bli väckt & får ju sova hur länge hon vill dagar som denna när hon är ledig, men det struntar han fullständigt i..jag vet inte hur vi ska lösa detta & eftersom huset är planerat som det är går det inte att möblera om heller för att få det till att funka med det.

Idag blir det väl lite kompislek tror jag, Alicia ska leka med Lovisa i eftermiddag & ringer just nu till Ella & kollar om det funkar att leka nu på förmiddagen.

Min uppgift idag blir nog att ta tag i tvättberget, både smutstvätten & det nytvättade.. Det låter väl kul?!

Nya smycken

Dessa fina smycken kom min snälla Eddie hem med till mig idag, han hade gjort dem hemma hos sin kompis!!

 
Tre fina örhängen & ett snyggt armband=)

Ändrade planer

Det blev inte riktigt som bestämt idag.. Lova gick här & tjatade & tjatade på att få gå iväg till kompisen, men sen rätt var det var fick hon jätteont i magen & bara grät & grät..
Vet inte riktigt vad det beror på, men hon har i alla fall börjat strula jättemycket med maten igen..hon äter i stort sett ingenting..frukost har hon inte ätit på minst en vecka & sen är det lite olika hur mycket eller lite hon äter under dagen, men som förut verkar hon kunna leva på luft!!
Den mesta av näringen får hon i sig genom näringsdryckerna just nu & vi som börjat dra ner på dem & tänkte sluta ge henne..men nu får vi nog hålla på ett tag till ändå..

Så någon kompislek orkade hon inte med idag, utan hon fick följa med mig & mamma ut på en timmes rask promenad, liggandes i vagnen..hon somnade en stund oxå..
Det var skönt att komma ut & röra på sig igen, var ett tag sen nu & jag känner att jag verkligen behöver komma igång med det nu efter julens alla godsaker & efter att jag legat stilla mycket under sjukskrivningen för att vila.. Vågen visar "bara" 1 kg mer, men det känns som minst 5..inte så särskilt skoj!!
Så nu blir det lite hårdare tag, med mindre portioner, godis endast på helgerna & promenader så fort tillfälle ges=)

Eddie & Alicia kommer hem om ungefär en halvtimme & då ska vi avnjuta våra goda kroppkakor mamma hade med sig!!
Lova sitter här just nu & äter en kroppkaka, det är något som faller den lilla kräsna på läppen (ibland i alla fall)..tyckte att hon kändes lite varm nu & tog tempen & hon ligger precis på gränsen till feber, så det är kanske något på gång då..

Gott ska det bli!!!

Lugn söndag

Förra söndagen blev ju en lugn söndag eftersom alla barnen var hos kompisar & lekte..det ser ut som att denna söndag kommer följa samma tecken.

Det ringde ett syskonpar & ville leka med Eddie & Alicia hemma hos dem, så farfar skjutsar dem dit just nu. Givetvis ville Lova oxå ha någon att leka med & ringde en kompis här i närheten, så henne ska jag lämna där klockan ett.

Så eftersom Daniel jobbar blir jag ensam någon timme, mamma & pappa ska komma förbi under dagen med kroppkakeleverans!! Mumsigt=)

Jag ska passa på att röja upp lite efter morgonens vilda lek & bara ta det lugnt tror jag, eller om jag hinner kanske jag tar en promenad..vi får se=)

Personlighetstest

Jag gjorde ett personlighetstest på http://se.41q.com
Man ska säkert ta det med en nypa salt, men visst finns det saker jag tycker passar in & stämmer på mig!!


Din personlighetstyp:


Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Ridning i skogen

Alicia & jag är just hemkomna från stallet..det blev en underbar förmiddag i skogen med hästarna..solen stack fram & mellan varven kom det lite snö oxå=)
Idag var sista lektionen på lördagar, nu på tisdag börjar hon i tisdagsgruppen i stället & det känns bra eftersom vi campar nästan halva denna terminen på helgerna.
Alicia tycker det ska bli spännande att börja i en ny grupp där de andra barnen oxå har ridit ett tag, nu i denna lördagsgruppen är det nästan bara nybörjare..

Farfar var med ute i skogen idag & skjutsade på oss eftersom Daniel jobbar, Eddie & Lova var hemma med farmor så länge. Nu efter vi duschat ska vi in där & äta lite mat & sen vidare i mot stan för att veckohandla!

Får se när Daniel kommer hem ikväll..igår var han hemma ca kvart över åtta & trodde väl att det blir ungefär samma idag.

Vår fredag

Idag har jag städat hela nerevåningen & lagt rent i sängarna..så nu är det fräscht igen=)

Annars har vi inte hunnit med så mycket mer, tjejerna & jag..de badade ganska länge på förmiddagen & lekte lite grann. Sen gick vi till affären för att köpa fredagsmys innan vi mötte upp Eddie på skolan så han fick sällskap hem.

Väl hemma målade de med sina airbrush..de är verkligen populära & används i stort sett dagligen!!


Sånt här airbrush har barnen

Vid middagen ställde jag mig & lagade 4 rätter samtidigt.. Eddie & Lova ville ha makaroner & köttbullar, Alicia pyttipanna, jag spaghetti & köttfärssås & så gjorde jag ett lass med bacon-ostsås med spaghetti till Daniels matlåda..det blev lite rörigt men funkade ;)

Alicia ville våffla sitt hår idag igen efter hon badat & bestämde själv hur hon ville att jag skulle göra=)


Änglahåret


I kväll blir det mys själva för barnen & mig eftersom Daniel jobbar. Vi ska tända ljus, äta godis & kolla på Bolibompa..jag har även lovat dem att få vara uppe & titta på Let´s dance. Det blev de jätteglada för!!

Snart födelsedag

Nu är det bara 12 dagar kvar till min födelsedag..man kan ju tro att jag har nedräkning som ett barn..men så är det inte.. ha ha=D

Det finns en hel del saker jag skulle kunna önska mig, men jag är i så stort behov av pengar, så pengar är det som står på önskelistan för er som känner att ni vill uppvakta mig;)


Bemanningsservice

Vi var upp ganska tidigt idag, trots att vi är "lediga", för Eddie har ju skoldag som vanligt.

Jag passade på att ringa Pia som är löneassistent på Bemanningen för att få min årsinkomst & lite hjälp med att fylla i blanketten & det gick jättebra, så idag åker den på lådan till Försäkringskassan!
När jag ändå hade henne på tråden så frågade jag om hon kunde "påanmäla" mig i Poolen igen & det gjorde hon..så snart är jag anställd där igen=)

Ska bli kul att komma igång igen & jobba, man värdesätter ledigheten mycket mer då med!!

Våfflat hår

Några snygga bilder på oss igår!!





Hårgrejer

Ante kom förbi nu i kväll med en volumaster & en hårfön från Obh nordica som vi fått av min mormor!!
Barnen blev i eld & lågor & ville få håret "våfflat" med detsamma..så nu sitter vi här, barnen & jag som 4 gulliga troll=)


Hårgrejer

Sliten

Sätter mig ner nu & kopplar av efter dagens alla måsten..sköönt!!
Känner mig helt slut, men det är skönt att ha fått så mycket gjort.. Att skriva jobbansökningar tog mycket längre tid än vad jag trott, innan har jag bara haft ett "bas-cv", men nu ville jag skriva dem lite mer riktade till de olika jobben jag söker..det tog sin lilla tid som sagt, men det känns bra att ha gjort det ordentligt=)

Vid hämtningen på dagis hade Alicia med sig Ella hem, men sen ångrade dem sig & ville leka hemma hos Ella..så det blev 1,5 timme här & sen där..

Har varit duktig i köket oxå, lagade en dundersats med köttfärssås (min favvorätt), så nu har vi så det räcker ett tag, är perfekt att ha infryst i portionsbitar till lunch. Gjorde även stuvade makaroner med falukorv som vi åt till middag. Lova & jag har bröd på jäsning nu med=)

Det blir lite ensamt nu de närmaste dagarna här hemma, eller jag är ju inte ensam, barnen är hemma..men Daniel ska jobba över till minst 18 på vardagarna & jobba 7-14 på helgen..& det är en timmes resväg, så han kommer hem som tidigast ca 19:30 om kvällarna. Fast det går ingen nöd på oss, vi är ju vana efter månaderna i Kina;) Positivt är ju oxå att det blir lite extra klirr i kassan & det är nödvändigt just nu!!

Fullt upp idag

Här lyser flitens lampa kan jag lova!!
Det är mycket som står på dagens "att-göra-lista" & jag går ut stenhårt direkt!!

Började morgonen med att ansöka om årets glutenbidrag, tänkte det var läge för de pengarna nu när ekonomin inte är den bästa, men jag skulle inte få beslut om det förrän den 15 mars..surt..
Sen ringde jag & skulle avboka eller skjuta upp psykologbesöket jag skulle ha idag (jag känner inte att jag är i behov av det & sist sa hon att det jag behövde styra upp i mitt liv var sömnen & det kunde hon ändå inte hjälpa mig med..så 100:- i avgift + 52:- i busspengar känns onödigt då), men när jag ringde sa de att det inte fanns en bokad tid för mig idag!! Det hade ju varit snyggt att komma dit & bara få vända hemåt igen.. Får se om hon ringer upp senare under dagen..

Annars idag ska jag ringa poolen & även Pia som är löneassistent där & fråga om hur stor min årsinkomst var för den ska jag fylla i till Försäkringskassan.

Just nu sitter jag & ändrar mitt CV på Arbetsförmedlingens sida & på Offentliga jobbs sida.. Har till & med hunnit skicka in en ansökan om sommarjobb inom äldrevården!!
De andra två sommarjobben som jag ska söka, undersköterska på Länssjukhuset & undersköterska inom Primärvården ska man skicka in via brev, inte e-mail..så de måste jag skriva ut & vi har givetvis ingen färg i skrivaren, men jag har mailat dem hem till Mia så får vi se om det funkar att hon skriver ut dem.. Hoppas så jag kan skicka iväg dem så fort som möjligt!

Måste även få tag i någon som kan kopiera åt mig, för på tisdag måste jag ha med mig betyg, arbetsgivarintyg & studieintyg till handläggningsmötet på arbetsförmedlingen..men det ska nog lösa sig=)


Basinformation & lite shopping

Idag var det dax för det obligatoriska Basinformationsmötet på Arbetsförmedlingen..Aptråkigt om du frågar mig!!
De gånger jag haft oturen att gå på sådana möten innan har de bara varat i 1 timme, vilket jag givetvis trodde att dagens möte oxå skulle..
Jag frågade Emma häromdagen om hon ville gå på stan med mig efter mötet & det ville hon, så vi skulle mötas inne i city ca klockan 11.
Men när mötet började är det första tanten säger att vi håller på till 11:45..jag trodde jag skulle dö..sitta där & lyssna på tråkig information som är så självklar så det inte är sant, typ hur man klickar sig fram på deras hemsida.. OM man inte har varit inne på den sidan innan så är det väl inte sååå svårt att prova sig fram själv..kan jag ju tycka i alla fall..

Ja ja..jag överlevde i alla fall & kom in till stan ungeför vid 12, så vi hade lite drygt en timme på oss innan det var dax att hämta barnen på dagis.
Jag shoppade en klänning & ett par örhängen till Alicia, en kjol till Lova & en t-shirt till Eddie..bra med rea, man får mycket för pengarna då=)
Vi mötte även upp mamma på Gina för jag skulle lämna tillbaka en tröja som jag fått av henne & bytte till en jättefin turkos tröja/klänning & en vit bastopp=)

Så fort jag kom hem fick jag steka mig två korvar med bröd för jag var halvt svimfärdig..hade inte ätit sen klockan 7 & då var hon 14.. En bulle slank det ner med;)

Lova har en dagiskompis Lisa med sig hem idag, Alicia följde med sin dagiskompis Lovisa hem & Eddie stannade kvar på fritids.
Dax att fixa mellanmål till småtjejerna nu tror jag!

Nybakade bullar

Bullarna är klara & det doftar ljuvligt i hela huset!!
Hade hjälp av Lova, Alicia & Ella..eller hjälp & hjälp..det blir lite rörigare när de är med, speciellt eftersom allt måste vara på pricken rättvist..häller den ena i 1dl måste den andra göra precis likadant, blanda exakt lika länge, annars är det orättvist..
Men det gick bra & bullarna blev fina, trots att de är både mjölk- & glutenfria=)

Så efter middagen blir det bullfika!! =)

    
Alicia & Ella turas om att blanda              Lova provsmakar degen


En plåt med kardemummabullar


En plåt med vanijbullar

Liten lägesrapport

Dagen har gått & jag har hunnit med det jag planerat!

Skolan ska skicka båda studieintyg & betyg..bra till a-kassan & till jobben jag ska söka. Ringde även enhetschefen på gamla jobbet & hon hade inget direkt nu, men eventuellt var en pytteliten tjänst på ca 26% aktuell & jag sa att jag bvar intresserad i så fall..hon sa även att jag ska anmäla mig till poolen i morgon när sjukskrivningen går ut, & det hade jag ju tänkt oxå.. Arbetsgivarintyg skulle oxå skickas..

Jag har även planer på att söka sommarvikariat på Länssjukhuset & i primärvården.. Fick ett mail från min härliga handledare från vårdcentralen jag var på förrförra våren & hon skrev att jag kunde sätta upp mig som vikarie hos dem, vilket jag oxå tänker göra!!

Det känns kul & spännande att det finns en del att söka & inte riktigt veta hur allt kommer bli=)

Nu dax för hämtning av mina troll!!

Telefontid

Har lämnat barnen & även hunnit med en liten promenad med Mia..

Tjejerna fick för sig att de ville bada nu på morgonen innan vi skulle gå till dagis, så vi blev några minuter sena, men det gör ju inget!

Idag har jag lite saker på schemat som jag tänkte jag skulle få uträttade innan barnen kommer hem..Jag ska:
* ringa enhetschefen på gamla jobbet & be om arbetsgivarintyg + kolla om de är i behov av folk
* ringa skolan & be om studieintyg + mina betyg från första terminen
* ringa försäkringskassan om jag inte får brev från dem idag..

Det blir en del tid i telefonen idag med andra ord..

I eftermiddag när barnen kommer hem ska vi & Ella baka bullar har jag lovat=) Det var hur länge sen som helst vi gjorde det, så det ska bli gott!!

Fått besked

Jag väntade tills posten kommit, men där fanns inget brev om jobbet.. Tänkte till slut att nu orkar jag inte vänta mer, utan ringde upp enhetschefen.
Jag fick inte jobbet!
Det hade gått till en annan tjej & de hade skickat iväg besked, men de kommer nog inte förrän i morgon..

Tråkigt, men samtidigt jätteskönt att slippa ovissheten & veta hur det blir..Eller jag vet ju inte hur det blir med jobb & så, men jag vet i alla fall att där ska jag inte jobba!

Ja ja det löser sig, det gör det alltid på ett eller annat sätt=)

Jag ska ringa enhetschefen på "mitt gamla" jobb i morgon tänkte jag & be om arbetsgivarintyg & samtidigt passa på att kolla hur läget är där med ett eventuellt vik. Annars får jag anmäla mig i poolen..så planer finns i alla fall på hur jag ska göra!!

Ovisshet

Ny vecka igen & just nu är det ovissheten som tar överhanden av det mesta för mig.. Ovissheten om hur min jobbsituation kommer bli, antingen får jag jobbet eller så blir jag arbetslös & får gå med i poolen.. Förhoppningsvis hör de av sig om besked idag, annars ringer jag upp själv & frågar..behöver ju lixom kunna planera veckan..ska jag jobba i helgen eller inte?!
Uppdaterar här så fort jag vet!!

Eddie är på väg till skolan & jag ska vara hemma med tjejerna. Ella kommer om två timmar & leker med Alicia. Lova tjatar redan om att hon oxå vill leka med någon..får se om vi tar & ringer någon liten kompis senare, men det är ju inte så himla många som är hemma en måndag =)

Himlen var jättevacker nu på morgonen & jag var bara tvungen att ta ett kort från vardagsrumsfönstret:


Kompislek

Lova kom med förslaget att vi skulle åka & bowla idag & det nappade vi allihopa på.. Så jag ringde till bowlinghallen för att boka en bana, men just idag hade de 100-årsjubileum & det var gratis att spela, så alla banorna var givetvis uthyrda hela dagen. Det var lite synd, men vi får ta det en annan gång i stället.

Barnen ville då i stället ringa kompisarna & är just nu borta & leker allihopa!! Det har nog aldrig hänt innan, att alla tre leker med kompisar hemma hos dem, samtidigt!!
Eddie är hos sysslingen Louise, Alicia hos Ella & Lova hos Alice =)
Så detta blev en riktig slapparsöndag för Daniel & mig kan man säga ;)

Vi har nu ätit omelettlunch i soffan hehe(när barnen är hemma är det förbjudet att äta där) & funderar på att eventuellt gå ut & gå en runda senare.. Barnen ska hämtas runt 16:30-17:00, så man kanske skulle passa på att vila lite med..eller städa.. Vi får se hur det blir ;)

Slapparsöndag

Denna söndag har vi inga planer för ännu i alla fall.. Bara städa lite kanske & barnen ska väl eventuellt leka med sina kompisar..

Ganska skönt att inte ha några planer för en gångs skull..den senaste tiden när vi varit lediga mycket allihopa har vi i alla fall haft något varje dag som ska uträttas..

Alicia är sugen på att hämta en sak hon glömde i husvagnen innan vi ställde in den för vinterförvaringen, så vi kanske tar en promenad till garaget & kollar läget i husvagnen. Jag börjar längta nu till husvagnssäsongen drar igång..i fredags när snön smälte, solen sken & fåglarna kvittrade kändes det som om det var vår!! Det är likadant varje år, att jag börja längta tidigt på året..camping..det är livet det, bo i husvagnen, sitta i en brassestol utan en massa måsten runt omkring sig & barnen som har roligt hela dagarna med många kompisar=)
 
Lova kikar ut genom husvagnsfönstret


Vi firade Eddies 8-årsdag på Blå rör


Alicia hade med sig Ella en dag till Öland i somras


Daniel, Eddie & Alicia spelar spel


Barnen & jag utanför husvagnen i Västervik

Lördag

Ridningen började idag efter juluppehållet. Alicia fick rida av de större hästarna & det gick jättebra, vi red i skogen & övade mycket på balansen & att styra & stoppa hästen =)
Vi funderar efter att ha pratat med ridläraren, på att byta från lördag till tisdagar eller onsdagar klockan 17:30..detta för att efter valborg har vi husvagnen uppställd & campar om helgerna & då funkar det inte så bra att rida på lördagar..hon skulle kolla upp de andra grupperna & höra av sig i morgon så får vi se hur det blir.

Dagen har gått väldigt fort idag, efter lunchen åkte vi till stormarkanden för att veckohandla..mindre kul, men ett måste..

Tjejen som ville köpa mina kursböcker  var här idag & hämtade dem..skönt nu är alla de böckerna borta. Funderar på att lägga ut undersköterskelitteraturen oxå..aldrig fel med lite extrapengar!!

Städdag

Nu är jag äntligen klar med nerevåningen med städandet..pust! Har dammat, dammsugit, torkat golven & skurat badrummet..=)
"Bara" övervåningen kvar nu då & fönstrena förstås..de ser förj*vliga ut rent ut sagt, men den får vi se om jag sparar till en annan dag..

Snart ska tjejerna & jag klä på oss & traska iväg till affären, behöver lite ingredienser till middagen & mys till i kväll=)

I kväll börjar ju Let´s dance & det ska bli kul att se!! Vet inte vem jag ska heja på ännu, men efter kvällens program har jag nog bestämt mig;)

Jag satte ju ut en säljesannons på min sjuksköterskelitteratur & den var väldigt lättsåld, folk mailar som galningar & vill köpa böckerna!! Det tog bara ett halvt dygn så hade jag sålt alltihopa=)
En tjej köpte en bok & sen fick jag ett mail från en annan som ville köpa ALLA!! Henne ska jag träffa i morgon & det kommer väldigt lägligt nu med de 3000:- jag kommer inkassera då=) Troligtvis kommer sjukpenningen från Försäkringskassan dröja & då har jag ju lite pengar i alla fall..

Nästa fredag ska tjänsten som jag sökte tillsättas & jag borde få besked på måndag tycker jag..man vill ju planera lite & veta hur den närmaste framtiden blir, även om jag inte får jobbet känns det skönt att få veta lixom..

Men nu ska jag bara njuta av fredagen & mysa med "La familia"!! =)

Have a nice friday!!

Fredag

Det är inte annat än helg nu för tiden..haha..men nu börjar väl veckorna återgå till det normala igen..

Tjejerna & jag är hemma idag & jag hade planerat en dag i pulkabacken med eventuellt korvgrillning, men det kan jag glömma! Inte hade jag väl trott att snön skulle försvinna SÅ snabbt som över en natt!! Tråkigt, men samtidigt får vi vara nöjda som verkligen har tagit tillvara på snön & kylan & varit i pulkabacken & på isbanan varje dag=)

Får väl bli storstädning här hemma i stället..trist, men välbehövligt!!

Tjejerna sitter just nu i köket & degar med play-doh=)

Fryser

Burrrrrr, vad isande kallt det var på isbanan i eftermiddag..det blåste riktigt iskallt & jag frös nästan direkt!
Barnen verkade dock inte lida & åkte för glatta livet=)
Vi stannade i nästan 2 timmar, men då hade vi fika paus med varm choklad med oss att värma upp barnen med..
Mia var så snäll att hon körde två rundor med bilen så vi skulle slippa gå hem=) Det gör ju så vansinnigt ont i fötterna till slut när man frusit ett tag.

Lova & jag försöker nu värma upp oss i soffan, Eddie stannade kvar ute för att leka med Thea & Alicia följde med Ella hem för ovanlighetens skull;) Inte..haha

Nu säger de ju att det ska bli mildgrader de närmaste dagarna, så vi får se om det blir något mer åka nu på ett tag.. Tänkte i alla fall att jag skulle gå med tjejerna till pulkabacken i morgon när vi är lediga..innan snön smälter..

Tar det lugnt

I morse var det iskallt när vi skulle gå till dagis..-8 grader!! Eddie gick i förväg med Thea. Tjejerna ville ha med sig pulkorna till dagis, för de kanske skulle åka pulka på gympan, så jag drog de båda i varsin & det var tungt kan jag lova. Gatorna här är sandade vilket jag inte kan förstå, varför de ska vara så sabla snabba på att göra..så vansinnigt halt är det väl inte än..nästan helt omöjligt blir det i alla fall att dra pulkor på.

I eftermiddag när jag hämtar barnen ska jag ha med skrillorna & matsäck, så ska vi gå direkt till isbanan. Nu på förmiddagen har jag inget speciellt jag behöver göra, utan ska bara vila & samla krafter..nätterna är fortfarande helt galna här hemma, så det blir inte mycket sömn alls.. Därför får jag passa på idag när jag är ensam, i morgon är tjejerna lediga igen, så idag är enda chansen =)

Eftermiddag på isbanan

Det gick bra hos arbetsförmedlingen, jag var bland de första in när de öppnade & gick därifrån redan 10:20.
Mia, jag & Lilly gick en stund på stan innan vi begav oss hemåt.. Mia köpte skriskor till Ella, så vi bestämde att ta med oss all utrustning & fika när vi hämtade barnen & så gick vi direkt till isbanan=)

Det var soligt & skönt till en början, men efter 1,5 timme frös Lova & grät om att hon ville gå hem, så då gjorde vi det.
Bestämde att vi gör likadant i morgon vid hämtningen..

Hela gänget samlat, Eddie, Ella, Lilly, Lova & Alicia



Fikatajm i solen=)

Glada barn

Har nu varit på dagis & fritids & lämnat barnen..första dagen på denna terminen!
De var glada & uppspelta över att få börja igen & för Lova är det extra stort idag eftersom hon flyttat över till nästa avdelning med lite äldre barn på =)
Fröken stod i kappvrån & välkomnade henne till Humlan =)
Hon var så stolt så när jag lämnade henne!!

Snöaktiviteter

Denna dagen har oxå varit en riktig utedag!
Vi var ju på isbanan & åkte skridskor på dagen.. Idag stannade vi där lite längre än vad vi gjort förut, dels för att det inte var lika kallt & dels för att barnen hade många kompisar där. Det är så kul att se barnens framsteg i skridskoåkningen, det händer så mycket varje gång, de blir bara bättre & bättre =)

Efter maten & när vi värmt upp oss lite grann, gick vi iväg till pulkabacken. Idag fanns det ett gupp i backen som de ville hoppa över.. Tog en extra lång runda hem, så jag var genomsvett när vi kom hem igen..det är tungt att dra pulkor ;)

Ingen riktig vinter utan snögubbe, så vi stannade kvar ute på gården & byggde en snögubbe!! Det var perfekt kramsnö idag & barnen blev jättenöjda med vårt konstverk =)

Barnen med den fina snögubben!!

Ledigheten snart slut

Idag är det sista dagen som hela familjen är lediga..vi har varit lediga jättelänge nu & har hunnit med en himla massa roliga saker.

Känns lite konstigt att vardagen är här i morgon igen, men samtidigt ganska skönt att få in alla rutiner igen. Barnen tycker det ska bli kul att komma tillbaka till skola & dagis =)

Jag är sjukskriven till den 13 januari, så för mig dröjer det ytterligare några dagar. Men sysslolös lär jag inte vara för det.. I morgon ska jag ju in till arbetsförmedlingen igen..

Vi tänkte utnyttja denna sista dag till att åka skridskor, vi ska iväg om en kvart ungefär.
Sen får vi se efter maten om det blir en runda till eller om vi åker lite pulka..Kul ska vi ha i alla fall!!

Annonser

Har nu lagt in mina sjuksköterskeböcker på annons på Blocket & Eniro..får jag allt sålt får jag 3360:-!!
Var även med en säljeslapp på skolan idag som jag skulle satt upp, men det var stängt..så det får bli en annan dag..
Är nån intresserad av sjuksköterskelitteratur, så  kolla på annonserna & shoppa ;)

Skridskoåkning

Nu i eftermiddag har vi varit vid isbanan & åkt skridskor igen.
Lova gjorde sitt första åk & det gick jättebra!!
Först var det lite vingligt & vi höll i henne, men redan efter bara 5 minuter så åkte ungen själv. Hon försökte till & med att åka baklänges!! Helt sanslöst att de kan ha sån balans & klara ut det så direkt =)

Alicia var säkrare idag & vågade åka lite snabbare & Eddie provade några piruetter till & med =)

Alla hade kul, men efter 1,5 timme i -13 grader var vi rätt frusna..mest jag om mina fötter, men även Lova om händerna..

Det får bli en runda eller två i morgon oxå =)

Lova första gången på skridskor


Åker som hon aldrig gjort annat;)


Eddie åker bakåt & Alicia stannar till & poserar


Frusna mamman fick oxå va med på bild

Arbetsförmedlingen & shopping

I morse gick vi upp lite tidigare än vanligt nu på jullovet & åkte in mot stan.
Jag var tvungen att anmäla mig på arbetsförmedlingen idag, även att jag är sjukskriven måste jag anmäla mig där för annars nollas min sjukpenninggrundade inkomst..detta beror på att jag nu ska få ersättning från Försäkringskassan eftersom mitt Csn gick ut igår.
När vi kom till Arbetsförmedlingen var klockan 11:40 & såg då att de stängde 12:00..snacka om tur..annars hade ju inkomsten nollats!!
Eftersom klockan var så pass mycket tog de inte in mer folk för inskrivning utan jag fick bara anmäla mig & de tog mina uppgifter, så jag blir skriven från & med idag, men måste dit igen på onsdag för att skrivas in på "riktigt".

Sen åkte vi till Giraffen för att leta efter skridskor till Lova. Hon har tjatat & vill så gärna åka hon med, & det är ju självklart att hon oxå måste få det när när de andra har.
Hade sett ett par på Coop igår som reades för 149:-, men de fanns bara i stl 24-25 & de var för små. Gick in på Intersport & Team Sportia & hittade ett par i stl 26-27 som passade perfekt..dessa kostade 249:-, men va sjutton vi får va glada att vi hittade några =)
Isen verkar ju hålla i sig här ett tag & sen kan man ju åka in till ishallen någon gång med..

Så nu i eftermiddag ska vi gå iväg en runda till isbanan för att åka en stund igen =)

Pulka- & skridskoåkning

Idag har varit en riktig utedag.. Barnen har varit ute konstant mellan 13-18:30, med undantag för mat & fikapaus!!

Efter maten gick vi som bestämt till pulkabacken & åkte nån timme eller två innan vi började frysa för mycket..Daniel, jag & lova gick in & värmde oss, medan Alicia, Eddie & Ella stannade kvar ute & gjorde en snöigloo som de satte ett ljus i..blev jättemysigt i mörkret =)

Snöigloon, mycket finare i mörkret=)

Efter vi fikat lite grann (var ju tvungen att locka in barnen med något), så åkte vi till isbanan.
Eddie invigde sina nya skrillor & Alicia åkte för första gången.. Det gick förvånansvärt bra för bägge två!! För Eddie som inte åkt på säkert 2 år & för Alicia som aldrig stått på ett par skridskor förut, de hade båda bra balans & höll sig på benen för det mesta..även om det blev en & annan vurpa förstås =)
Lova & Ella var oxå med fast de fick åka på skorna, eftersom vi inte hade några skridskor till dem..,men Lova tjatade & sa att hon oxå vill ha ett par..
Efter en timme tyckte vi att det räckte (det tyckte inte barnen), så vi begav oss hemåt.
 Nu borde väl barnen somna gott inatt kan man tycka när de varit ute hela dagen & varit i full gång!!

Alicia på skridskorna


Eddie premiäråker nya skrillorna

Mycket snö

Igår kväll fortsatte det att snöa ganska mycket, så nu är det verkligen ett ordentligt lager ute =)
Det ser så mycket mysigare ut & ljusare blir det oxå, träden blir hur fina som helst när de är helt snötäckta!!

Vi for iväg in till stormarkanden idag för att shoppa ett par skridskor till Eddie & en pulka. Vi var runt i alla affärerna & hittade det vi ville ha =)
Jag fyndade även ett par termobyxor (i barnstorlek) till mig själv, kostade bara 79:- ha ha ha..=)
Vi mötte mamma & pappa på utanför & de hade varit på Blomsterlandet & shoppat en massa fina nya blommor till oss & så betalade de skridskorna!! Så snällt!!

På hemvägen hämtade vi upp Alicias kompis Ella, så nu leker de ute i snön alla barnen & efter maten ska vi bege oss iväg till pulkabacken =)

Hallförvaring

Är lite smått galen på vår förvaringsmöbel i "stora" hallen..vi har en avlång möbel med fack som vi har stora korgar i..men jag tycker att det är svårt att hitta sakerna i korgarna plus att varje gång man drar ut en korg, blir det skräpigt av dem..

Kollade runt lite på Ikeas hemsida & såg att Malmserien (som jag gillar så mycket) har en snygg 6 praktisk möbel som skulle passa perfekt..om det inte vore för att den är för låång..=(
Hittade en annan lösning som kanske skulle kunna funka.. Om man köper 2 stycken Kullen-byråer & laserar dem svarta, så blir det faktiskt ganska likt Malmbyrån. Denna lösning får plats i hallen & blir dessutom 800:- billigare =)

Vad tror ni..kan det bli bra??




Pulkaåkning

Efter middagen när granen åkt ut, klädde vi på oss & gick iväg till pulkabacken!!

Eddie var redan där med några kompisar, så vi var inte ensamma i backen..

Ungarna åkte som bara den..jag med för den delen ;)
Efter ungefär 1,5 timme började vi småfrysa om fingrarna & lyckades övertala barnen att gå hem.. Vi fortsatte att leka lite i snön hemma innan vi gick in =)

Alicia på miniracern


Lova i pulkan


Eddie på stjärtlappen


Lova & jag susade ner för backen


Daniel & tjejerna redo i backen



Det snöar!!

Min önskan igår kanske gick in, för idag snöar det!!! Marken är helt vit nu & det bara fortsätter =) Tror nog det får bli en pulkarunda i trädgården senare efter maten =)

I förmiddags åkte vi in till stan för att byta strumpbyxorna jag köpte till Alicia igår..de föll inte henne i smaken, utan hon bytte till ett par med Hello Kitty på & ett par blommiga.. Sen träffade vi mamma & pappa & gick tillsammans med dem upp på Stadium för att prova skridskor till Eddie, men tyvärr fanns inga som passade.
Vi avslutade med ett besök på Tokige Ture så barnen kunde köpa lördagsgodis, som morfar bjöd på idag =)

Just nu håller jag på att laga lasange samtidigt som vi plockar bort julskakerna..äntligen..skulle bara velat ha lite nya blommor i förnstrena oxå, men det får bli en annan gång.

Shopping, hemmagjord pizza & mysfredag

Jag, Daniel & Lova tog en tur till Ölands köpstad i dag medan Eddie & Alicia var hos sina kompisar. Det var länge sen vi var där..skulle egentligen inte ha något annat 'än mat, men vi var så trötta på alla mataffärer här omkring.

Passade givetvis på att gå runt lite i de andra butikerna & fick med oss 2 par strumpbyxor till Alicia som växer så det knakar på längden just nu, hårspännen med Mimmi Pigg på & toapellets till Molly. Hennes bur har börjat lukta så himla fränt, jag städar den nästan varje dag & ändå luktar det starkt kiss runt den..brukar ha spån i & hoppas nu på bättring med pelletsen i stället..

Väl hemma bakade Lova & jag hemmagjorda pizzor till middag, extra mumsiga med ketchup, skinka, banan, curry, texmexost, pizzakrydda & oregano på =)

Just nu sitter vi allihopa framför tv;n & kollar på Jönssonligan med en skål godis på bordet, det är ju fredag igen & fredagsmys!!

Julen fick stanna kvar en dag till, tiden & orken räckte inte till idag, så det får bli i morgon i stället =)

Kallt

I dag var det kallt när vi vaknade..flera minusgrader, det var ett tag sen det var det sist. Nu är det bara em massa snö som fattas!! Skulle ju vara så kul att få snö nu medan vi är hemma allihopa & verkligen ta vara på varje minut & hinna med pulkaåkning, snögubbsbygge & snöänglar =)
Sen när man jobbar & kommer hem sent på dagarna finns ju inte så mycket tid för sånt, om snön kommer överhuvudtaget..

Barnen har kommit igång med lekandet med kompisar nu igen, har varit så mycket annat nu ett tag plus att tjejerna var så hostiga..men i går lekte Alicia med Ella & Eddie med Thea & i dag ska båda hem till Hilma & Oscar för att leka en stund, till deras stora lycka!!

Vi & Lova får roa oss med att handla lite mat under tiden, sen får jag se om jag har lust & ork att städa ut julen.. Jag tycker det är mysigt när man tar fram alla julsaker & granen, men tröttnar snabbt & vill ha bort det.

Nyårsafton

I går firade vi ju in det nya året hemma hos Tove & Emma, med Suss, Nyllan, Linus & alla barnen.

Det blev en mycket trevlig kväll!!
Vi firade med en god trerättersmiddag bestående av en toast med kräftröra som förrätt, kärlekspippi med potatisgratäng & kronärtskockor till huvudrätt & panacotta till efterrätt. Allt var jättegott!!

Vi var ute en gång vid niotiden & smällde barnens smällarpaket..de tyckte väntan till klockan tolv var alldeles för lång!!

Förvånansvärt så var alla barnen vakna vid tolvslaget & vi kunde gå ut allihopa..det var många år sen jag var ute klockan tolv på nyårsafton, brukar alltid vara inne med något barn som inte vill gå ut, men som sagt i år blev det äntligen av =)
Vi hade många fina raketer & skålade in det nya året med champagne!!

Vid tjugo över två tackade vi för oss & då var fortfarande våra barn vakna! Men vid tre låg alla & sussade i sängarna..

Linus, Suss, Nyllan, Emma & jag


Nyllan, Emma, Tove & Linus skålar in nya året


Daniel & jag höjer glasen..Skål!!


Barnbordet


Barnbordet

RSS 2.0