Utedasset är nu rivet!!

img_6807 (MMS)

Utedasset är nu rivet!!


Nytvättad bil! Slutade tidigare idag för ...

img_6807 (MMS)

Nytvättad bil! Slutade tidigare idag för jag behövde hämta barnen på dagis & skola. Gick hem först & hämtade upp Enzo så tog vi en promenad till skolan. När barnen var hämtade fick de välja varsin glass i affären, Enzo fick bajspåsar;) Väl hemma tog jag fram dammsugaren & vårstädade i bilen, å när jag ändå var igång passade jag på att tvätta den på utsidan med..så nu är hon fin både inne & ute sen vita pärlan!


Två dar kvar.. Nu är det bara två dagar kv...

Två dar kvar.. Nu är det bara två dagar kvar på Äringen att jobba, sen är det roliga äventyret slut..


5-års kalas


5-årsljuset är utblåst


Presentöppning


Koncentrerad 5-åring


I ett av paketen låg ett Nintendo Ds!!

I eftermiddag har vi haft släktkalas för Lova. Gästerna hade efter önskemål lagt ihop till ett Nintendo ds & ett Hello kitty-spel, så nu har alla tre barnen varsitt & Lova är jätteglad!!
Hon fick även en prinsess-sparbössa med pengar i, barbiekläder, jeanstunika, Pippi-pysselbok & ett Hello kitty-kortspel.
Vi bjöd på nybakta bullar, kakor & hemmagjord prinsesstårta.

Earth hour!!

img_6807 (MMS)

Earth hour!!


Premiärgrillning:)

img_6807 (MMS)

Premiärgrillning:) En engångsgrill & ett paket korv, så var kvällsmaten fixad!!;)


Nu är det verkligen vår!!

img_6807 (MMS)

Nu är det verkligen vår!! Årets premiär av att hänga ut tvätten=) Jag har redan hunnit med 4 maskiner i dag, hoppas bara att vädret håller i sig för de har ju visat regn i helgen Men jag, tjejerna & Enzo passar på så länge det håller i sig, vi har varit ute till & från sen 7:00.


En till..


Enzo & Snöa


Ny kompis






Enzo har fått en ny kompis!
Grannarna skaffade hund igår, lilla Snöa. De hälsade på varandra första gången idag & det gick jättebra, fast han är lite avvaktande till en början=)

Grattis Lova 5 år!!








"Ja må hon leva", idag blir vår lilla snutta 5 år!!
Som hon har längtat efter denna dag, vi sjöng för henne i morse & firade med presenter. Hon fick en elvisp, kaffebryggare, "piggorm" & en brio sittvagn till dockan=)
Vi tog oss en promenad hela familjen när de stora skulle till skolan & då fick dockan & vagnen givetvis följa med;)

Våffeldagen idag=)

img_6807 (MMS)

Våffeldagen idag=)


Vårsläpp



Lille pojken som blev 5 månader igår släpptes lös för första gången idag i trädgården. Han blev som en ko på vårsläppet;)

Enzo har varit med en stund på jobbet idag...

img_6807 (MMS)

Enzo har varit med en stund på jobbet idag. Där fick han träffa Ingers hund Fiffi, lite för stor & otäck för Enzos smak, men han var lite intresserad ändå & hon är så snäll:)


Tranan har varit här i Läckeby inatt!!;)

img_6807 (MMS)

Tranan har varit här i Läckeby inatt!!;)


Ingen rast ingen ro..

Mat i magen, barnen leker uppe med kompisar & jag sitter med en filt över mig i soffan med datorn i knät..guttans!!
(hann inte ens skriva klart meningen förräns alla barnen kom ner & nu är lugnet över & tjatet har redan börjat..)

Vi hade kyrklunch idag på jobbet,så det var mycket folk i rörelse. Direkt efter åkte jag till Lindsdal för att handla lite som fattades hemma. Sen var det dax för Enzo att gå på promenad, slog några flugor i en smäll & tog med Alicia, Lova & Signe till lekplatsen..Enzo älskade att springa & gräva i sanden=)
Hem igen & dax för matlagning & nu hann jag inte ens sätta rumpan i soffan förräns tjatet började om att Alicia ville gå på skyttet & då blir det att jag får göra det med..undra om jag kan få dricka upp kaffet först..

Snart helg;)

Halva arbetsveckan är gjord & sen återstår bara en vecka till på Äringen..funderar på om jag ska bjuda på något gott när jag slutar, men frågan är bara vad?! Tips någon?
Bjöd ju på nötbakelser när jag fyllde år, så det kan jag nog hoppa, annars är det så himla gott & enkelt.

Direkt efter jobbet drog vi in till verkstaden för att hämta BMW;n som äntligen var klar! Enzo fick hänga med..all bilträning är bra & nu går det så bra så..bara lite gnäll innan bilen kommer i rullning;) Snart blir det längre resor när vi ska över till Öland om helgerna=)

Redo för födelsedag & tranan

Så då är vi färdigshoppade till Lovas födelsedag! Vi hann inte färdigt igår eftersom alla affärer inte har söndagsöppet, så därför lämnade vi in ungar & hund till farmor & farfar en timme & löste det=)
Passade även på att fixa ägg & godis till tranan som är på torsdag.

På jobbet var det en ganska seg dag, lite folk & ganska lite att göra..i alla fall när man är tre.. Satt ute i solen på lunchen en stund i alla fall, det gäller att ta varje tillfälle när den visar sig;)

Födelsedagsshoppat



Jag hade en lugn & skön morgon i dag, bara lilla Lova av barnaskaran hemma. Vi två var ute i ottan med Enzo i regnet, passade då på att städa i trädgården lite grann, snöskyffeln åkte in i boden, cyklar & spark plockades oxå undan..det är så mycket snö som försvunnit nu på bara några dar, trodde aldrig att det skulle gå så fort ändå!!

Vid tolvsnåret var vi hemma hos mamma & pappa för att lämna tjejerna där ett par timmar. Vi hade tänkt att födelsedagsshoppa till Lova. Fick tag på en sak från oss & så det som släkten ska ge, men resten får vi ta i veckan någon kväll för just den affären vi tänkte handla i hade inte söndagsöppet.
Veckohandlade oxå & då hittade jag ett par billiga & bra stövlar. Har länge tänkt köpa nya stövlar eftersom mina andra var så gamla att de sprack förra året & då slängdes.så nu är jag rustad för regniga dagar & daggiga morgon- & kvällspromenader på Öland med Enzo=)

Barnen övernattar

I kväll blir det extra mycket mys med lilla Lova, hon har egentid med oss föräldrar;)
Både Eddie & Alicia har blivit frågade av kompisar om de ville sova över i natt, så det är ovanligt lugnt här hemma! Eddie sover hos Lollo & Alicia hos Lovisa.
Lova får extra mycket uppmärksamhet, sitter just nu & äter ostbågar till barnprogrammet, i natt ska hon få sova hos oss..det blir mysigt!!

Vårpromenad



















Jag hade räknat med fint vårväder med strålande solsken idag, det har verkat så efter vad de sagt på vädret.. Varmt & skönt är det, men solen lyser med sin frånvaro;)
Har jag bestämt mig så har jag..trotsade den mulna himeln i morse & satte mig ute på trappen med en kopp kaffe i alla fall!! Enzo for runt & hade kul så vi stannde ute i en timme=)
Hade även tänkt att vi skulle ta en härlig vårpromenad på Rafshagen & det gjorde vi ändå. Eddie hade ingen lust & gick hem till farmor & farfar i stället.
Det var mysigt & nu längtar vi efter campingsäsongen mer än någonsin!! Det var faktiskt flera stycken som bodde i sina husvagnar där nu. Vi hade Enzo med oss oxå & han gick med nosen ner i marken likt en tryffelhund..det fanns hur mycket harbajs som helst;) I en hel timme strosade vi omkring där ute, hade med mig mammas & pappas systemkamera & passade på att försöka få lite fina bilder.

Ledig idag

Tjohoo då var det helg igen!!
Trots ledig dag idag fick jag stiga upp tidigare än jag gör när det är arbetsdag, hade bokat cellprovstagning klockan 8:15.
Eftersom vi bara har en bil för tillfället, Daniels är på verkstad efter rådjurskrocken, så fick han & barnen gå till skolan i morse, lilla Enzo fick följa med på promenaden..det tog på krafterna & nu ligger han helt utslagen i sin säng=)
Den lille busen har för övrigt kommit på tricket att hoppa upp i soffan & vår säng nu, innan kunde han bara det om han jagade Lilo eller något sånt;)

Här hemma sitter vi & dricker morgonkaffe, Lova kollar lite barntv & om en stund bär det av in åt staden för fredaghandling.
Mina fredagar brukar annars vara vigda åt att gå på stan med Emma, men idag är hon i Ullared! Jag är så himla sugen jag med & det bästa är att så fort Sanna kommer hem från Gran canaria drar vi på roadtrip till Ullared hon & jag!!=) Det blir i början av april.

Har fått glädjande sms från bemanningen, mina ledighetsansökningar 14-17/5, 14-16/7 är beviljade samt föräldraledigheten 26-28/6!!! Härligt!!!

Kulturskolan

I kväll har vi varit på Kulturskolan. De hade öppet hus & barnen fick prova på allt de har att erbjuda.
Eddie provade på tvärflöjt, oboe & cheerleading. Han fastnade för både tvärflöjten & oboe, så det ska vi söka till hösten.
Tjejerna provade på drill & så stod de länge i kö för fiol, men vi gav upp när de lät samma barn spela om & om igen.. Men Alicia fastnade i alla fall för drill, så det ska vi söka åt henne.

Vårtrött

Idag har det känts lite bättre, men jag har fortfarande huvudvärk & är ofattbart trött.
Solen har ju skinit som bara den & jag hoppades på att hinna sätta mig en stund på trappen när jag slutade jobbet & bara koppla av..men så blev det inte.. Tog med mig Enzo & Lova på en liten promenad i stället & sen skulle kompisar skjutsas & vi behövde bröd.. Ja sen var solen borta från trappen.

La mig i stället i soffan & vilade mellan 18-19:30, fast inte blev jag piggare för det! Har väl nåt i kroppen kanske & eftersom det känns så här så har jag hoppat träningen både måndag & tisdag denna vecka, får hoppas jag har mer ork & kraft i morgon=)

Magkatarr?

Idag har jag mått skit igen, känner mig helt matt & har mått illa & känt mig lustig i magen. Flera gånger har det känts som om jag måste springa på toa & spy när som helst..men som tur är har jag aldrig behövt!
Känner igen symtomen & gissar på att det är magkatarr som spökar nu igen. Det är ju inte första gången & det ihop med tröttheten & huvudvärken jag får mellanåt är säkerligen på grund av att jag är ledsen att sluta på jobbet..
Måste försöka släppa det nu, men det är undermedvetet som jag mår som jag mår..

Jag har i alla fall skickat iväg mina ledighetsansökningar idag & hoppas verkligen på att de beviljas!!

Nu i kväll åkte vi iväg hela familjen till pärlbutiken utanför Rockneby, Eddie ville så gärna åka dit & handla lite, så vi tog en kvällstur dit allihopa. Till & med Enzo fick följa med, Daniel & han var ute & gick där uppe medans vi andra var inne i butiken=)

Bowlingkalas


Lova, Elin & Noah är redo för bowling!


Lova slänger iväg klotet, hon är riktigt duktig på bowling


Alicia i full action, duktig även hon


I väntan på hamburgetallrik


Maja, Lova & Noah äter hamburgare

Bowlingkalaset är över & det blev succé!! Min oro var obefogad som tur var & med hjälp av två snälla mammor fick Lova lika många paket som Alicia, de tog med sig lite extra för att hon skulle få ett toppenkalas!!
Det blev sammanlagt 10 barn & den första timmen bowlades det för fullt. Riktigt duktiga var de allihopa & alla skötte sig jättebra.
Efter bowlingen var det dax för hamburgetallrik, glass & sist godis. Medansde åt rullade en tecknad Kalle Anka film.
Allra sist var det presentöppning & alla blev glada & nöjda!!

Laddar för kalas

Idag blir det bowlingkalas för tjejerna som slår ihop sina barnkalas i år!!
De fick ju bjuda fem kompisar var, så sammanlagt skulle de bli 13 barn med våra med (det blir för dyrt att bjuda många när man betalar 100 :-/ barn).
De ser fram emot kalaset så himla mycket & har pratat om det länge nu, det första jag hörde Lova säga i morse när hon vaknade var "idag ska jag ha mitt bowlingkalas"..
Det är därför det gör extra ont i mitt mammahjärta av att två av hennes kompisar ringde återbud igår, en hade fått magsjuka & en hade glömt bort ringa innan & var nu bortresta..
Alltså kommer bara tre små kompisar till henne=(
Det gör ont i mig & jag är rädd att hon kommer bli så besviken när hon inser hur några de är. Till Alicia kommer allihopa så det kommer bli en stor skillnad i pakethögen för dem oxå..
Jag hoppas att hon inte tänker som jag gör utan bara är jätteglad för sitt kalas & att de får roligt!!

Min fina prins


Busungar



Herre på täppan



En långhårig Enzo med sitt första grisöra



Enzo med nyklippt lugg

Idag har det varit en härlig dag i solen.
Jag satte fast Enzo i Lilos löplina som hon använder på Öland, det gillade han verkligen!! Han sprang omkring & jagade Lilo & de hade jätteskoj.
Hans lugg växer som ogräs, jag är & naggar på den minst en gång i veckan, men idag klippte jag lite mer ordentligt så nu kanvi se hans fina bruna ögon igen=)

Planerar sommarledighet






Längtar till mitt Öland!!

Härligt soligt är det ute idag, det får mig att drömma mig bort & längta till våren & sommaren=)
Tänk snart är det bara en månad kvar tills husvagnen ska packas & ställas på plats på vårt smultronställe på Öland!!
Igår satte vi oss med almanackan & mitt schema för att försöka få iordning på hur & när jag ska be om ledigt för att vi ska kunna få lite semester ihop & även åka iväg till Böda för camping några nätter, det är standard varje sommar & det är ingen sommar utan!!

Har hittat två omgångar där det skulle passa perfekt att ta ledigt. I juli behöver jag bara ta tre semesterdagar för att bli ledig i sju dagar=) & i maj vid kristi himmelsfärd funderar jag på att ta fyra dagar för då blir jag ledig sex & ungarna är lediga från skola & dagis då med så det skulle passa bra. Ska in & skriva på ledighetsansökan redan på måndag för vi måste få besked snarast för att kunna boka plats på Böda & det är verkligen i grevens tid nu.

Var ute med Enzo & Lova en timme i förmiddags, vi gick en runda & sen var vi ute på tomten. Jag passade på att skotta av snön från lekstugetaket som var en halvmeter högt..
Daniel är iväg med golfen hos Ante för service, så snart är den som ny igen;)

Cdon = bluff

Handla aldrig från Cdon.com!!
Vi beställde ett Nintendo ds till Alicia den 24 februari & efter att ha blivit lovade en leveranstid på max 4 dagar, kom paketen fram IDAG..15 dagar senare!! Vi var ju givetvis tvungna att handla ett likadant på Media markt dagarna innan hon fyllde år & tänkte nu att Lova kunde få detta från Cdon då eftersom hon oxå önskade sig ett i samma färg. Men gissa om vi blev besvikna & kände oss lurade när vi fick se att först & främst att förpackningen med konsollen i var bruten på båda sidorna, tejpen var lixom ituskuren.. Sen när vi öppnar den för att kolla så upptäcker Daniel att den är från Kina!! Inga svenska papper eller bruksanvisningar & till laddaren medföljer en adapter så den ska funka i våra uttag..jävla skit företag, det är ju inte undra på att de kan ha lite lägre priser!!
Spelet åker tillbaka med vändande post & de ska verkligen få sig en skopa & få veta vad vi tycker om dem.

Nehe, denna gången får det bli ytterligare ett besök på Media markt!

Rustade för våren


Alicias nya vårkläder
(vindjackan ser röd ut på bilden, men är i en snygg mörkrosa färg)

Efter en heldag på stan med Emma & barnen är vi i stort sett rustade för en en vår med mycket snösmältning!
Vi hittade en fodrad galonjacka från McKinley till Alicia på Intersport efter mycket letande..de vanliga kedjorna har tydligen slutat med att sälja det.. Byxor i samma rosa färg som jackan hittade vi på hemvägen när vi stannade till på Rusta.
Hon fick även en snygg vårjacka på Intersport av sin snälla mormor som vi mötte där,den var av kraftigt tyg som är både vind- & vattenavvisande i märket 8848 Attitude.
Nu är det bara Eddie som behöver en vårjacka & ett par fodrade gummistövlar.

Vi hann inte mer än stiga innanför dörren förrän Elin ringde & ville leka med Lova, så Daniel skjutsade dit henne för lek i ett par timmar=)

Nu har vi fått i oss dagens middag, tacos, & är redo för fredagsmys!!

Jackproblem

Härliga fredag!!
Snart drar jag & tjejerna in till staden för att träffa Emma & Jeppe. Jag är på jakt efter ett fleecefodrat galonset till Alicia. Hon har varit genomblöt nu de flesta dagarna denna vecka & värre lär det väl bli när snönsmälter mer.. Lova har fått Alicias gamla så där är det redan klart.
I morse när Daniel stod redo för att lämna Eddie & Alicia på skolan märkte vi att Alicias dragkedja på vinterjackan gått sönder!! Jag tvättade den igår & tydligen hade dragskon åkt av & försvunnit.. Vad fasen gör man när det bara handlar om minuter till skolklockan ringer! Vi rusade runt & letade fram hennes gamla vårjacka & tänkte att hon kunde ha fleece under, men den var hur liten som helst.. Eddies gamla jacka vägrade hon ha & skinnjackan förbjöd vi henne att ha.. Det hela slutade med att hon ville stanna hemma, så så fick det bli..fanns ju inte så mycket val egentligen.
Senare hittade vi dragskon men det funkar inte riktigt ändå utan Daniel har fått laga den med ett strips så länge..skitjacka!! I affären när vi skulle köpa jackan var det samma fel på den hon provade först, så det är nog vansinnigt dålig konstruktion på deragkedjerna på just den modellen..

Flexat idag

I morse vaknade jag med en vansinnig huvudvärk, en sån där hemsk huvudvärk som inte försvinner med hjälp av tabletter..
Velade fram & tillbaka hela morgonen om jag skulle trotsa den & gå iväg till jobbet eller om jag skulle stanna hemma. Gjorde mig iordning under tiden som jag velade & ungarna skjutsades av Daniel till skolan. Medans jag var ute med Enzo sista rundan innan jag skulle gå iväg, bestämde jag mig för att stanna hemma fören gångs skull & bara ta det lugnt & försöka få huvudet att lugna ner sig. Jag gissar på att det är hela situationen nu med att jag snart får sluta på jobbet som var orsaken till min huvudvärk..
Positivt var i alla fall att jag hade lite timmar inarbetade så jag förlorade inga pengar på att vara hemma & det var ju skönt=)

Jag tillbringade dagen med att dricka kaffe till Nyhetsmorgon & sen tvätta några maskiner.
Innan lunchen tog Enzo & jag oss enliten runda & sen satte jag mig i lugn & ro för att göra klart några smyckesbeställningar.

Lagom till barnen kom hem från skola & dagis hade huvudvärken lugnat ner sig lite grann & då åkte vi in allihopa till Maxi, så nu slipper jag det i morgon..skönt!!

Min fina & duktiga Eddie har velat ha en blogg där han kan visa upp sina smycken & i kväll har jag hjälpt honom med det, välkomna in att kika=) Eddies plock & pill

Ja, vad ska man säga...

I går innan jag gick hemfrån jobbet ringde chefen & sa att den nya som ska jobba i stället för mig, skulle börja som idag & gå några timmar om dagen fram tills jag slutar den 1/4.
Det känns ju inget vidare direkt, nu är det jag som ska visa henne & lära upp henne på det jobbet som jag inte alls vill sluta på..hur sjukt är inte det?!
Det är alldeles för många att vara tre personal som går omkring & trampar på varandra..jag kommer nog känna mig lite överflödig när hon kommit in i arbetet.
En sak som jag kan trösta mig med är att tjänsten inte gick genom bemanningen som det var sagt innan, utan hon är omplacerad från kommunen, så jag hade inte haft en chans ändå även om jag varit överst på laslistan.

Tisdag

Stora delar av arbetsdagen gick åt till att hämta & lämna pensionärer. Först hämta på morgonen sen hem till lunch & så tillbaka igen för det var filmvisning på eftermiddagen. Första rundan på morgonen skulle jag till Lindsdal för att hämta & då stod polisen & sköt med hastighetsmätare på 30-sträckan här i Läckeby..men jag höll hastigheten så klart;)

Efter jobbet tog jag barnen med mig på en runda till stan. Jag behövde ett lås till ett beställningshalsband, men nu är det färdigt & redo att skickas iväg=)
Sen stannade vi till vid Berga centrum för att handlabröd & pålägg..varsin glass fick de oxå mina små älsklingar!!

Har tränat ikväll med, tanken är att jag ska göra det varje kväll, till att börja med i 20 minuter & så småningom öka till 30 minuter..det känns så skönt att ha kommit igång igen!!

Liten hjälpreda på jobbet

Idag har jag haft lilla Lova med mig på jobbet.
Hon tycker det är tråkigt när jag jobbar & hon är ledig, utan blir extra mammig & vill vara med mig.. Hon sa inget speciellt i morse, utan idag var det jag som var extra "Lovig" & frågade henne om hon ville följa med;)
Hon har haft jätteroligt hela dagen & charmat tanterna, varit med på gympan, hittat en docka att leka med, provat alla bingopennor, hjälpt Inger att kopiera April-bladen, gått omkring med rollator osv. Det är inga som helst probem att ha med henne, fullständigt oblyg är hon oxå!!
Vi hann inte mer än komma innanför dörren hemma förräns hon kom på att vi skulle ut en runda, hon på cykel & jag med Enzo..så så fick det bli=)

Har fått flera samtal från Kvarholmen idag. De behövde hjälp nu i mars några tillfällen, men det fick jag tacka nej till eftersom jag har jobbmars ut. Men två tillfällen i april blir det.
Fick även förfrågan om halvtidstjänst på en annan vårdcentral som skulle vara från & med nu till & med augusti..det blev nej där med.. Åhh, jag som trivs så mycket bättre på vårdcentral..

I kväll har Eddie & jag suttit & smyckat. Jag har fått flera av beställningarna klara eller halvklara!!

Innan rumpan damp ner i soffan för kvällen, tränade jag 20 minuter på Crosstrainern.

7-års kalas


Jordgubbstårta



I ett av paketen låg ett Nintendo ds!!

Nu i eftermiddag har vi haft släktkalas för Alicia.
Hon fick ett ljusblått Nintendo ds som hon önskat sig, ett Mario-spel, Modell-design bok, bok, pysselbok, kortspel & en tröja!!
Vi bjöd på fika & jordgubbstårta som Alicia beställt att hon ville ha.

Firandet har pågått hela dagen för henne, hon kom på att eftersom hon fyllde år idag skulle hon få välja mat.. Så till lunch innan kalaset började åkte vi in till Mc donalds & åt varsin hamburgare!

Vi har även hunnit med en cykelrunda till. Vi tog med oss Enzo & så Lova på sparkcykel, sen tog vi oss en ordentlig runda.


ALICIA 7 ÅR!!


I paketet fanns bara en lapp där det stod att hennes present fanns nere..



Den nya fina cykeln!



Lycklig 7-åring ute i morgonsolen!!!

I dag fyller min stora tjej 7 år!!
Vi firade henne i sängen vid sju i morse med sång & paket. Eddie hade gjort ett fint pärlarmband till henne & gav henne ett gosedjur, av oss fick hon en ny fin cykel=)
Lyckan var STOR & redan vid halv åtta tog jag barn & hund med mig ut & Alicia provcyklade sin nya cykel!!
Vid klockan 14 blir det släktkalas & firandet fortsätter=)

Inredningsdrömmar..


Lova gungar i vårsolen..barfota!!

I förmiddags tog vi en liten runda inåt staden för ungarna ville köpa lördagsgodiset på Tokige Ture.
Solen sken & värmde så härligt när vi kom hem=) Jag & tjejerna tog en promenad med Enzo & sen stannade vi ute i trädgården i över en timme. De gungade & cyklade medans jag försökte sitta & ha det skönt på trappen en stund. Det tog hårt på Enzo som sov som en stock länge efteråt!!

Ställde mig sen & stekte köttbullar på ett kilo köttfärs, vi hade det & potatis & sås till middag + att köttbullarna räcker till ytterligare en middag=)

Fick sån längtan efter att göra om i badrummet när jag lyfte bort badkaret för att knäskura under det nu i eftermiddag..
Jag vill slänga ut badkaret & sätta in duschväggar i stället, det skulle göra hela badrummet mycket större & luftigare!!
Barnen är så stora nu att de kan duscha i stället för att bada & för vuxna är det alldeles för litet.
Helst av allt skulle jag vilja ha kakel & klinkers i gråa nyanser & byta ut handfat, spegelskåp & hylla till något mer stilrent..efter tio år har vi tröttnat på vårt "gamla" som dessutom börjar bli rätt slitet.. Vi har givetvis inte råd, men drömma kan man väl alltid få göra;)
Duschvaäägarna däremot är ingen jättestor kostnad, i Bauhaus-bladet fanns idag sådana väggar för endast 1495:- & det är billigt tycker jag i alla fall!

Liten utflykt

I förmiddags åkte jag, Lova, Emma & Jeppe iväg på en liten utflykt.
Vi skulle till en tjej i Persmåla utanför Böle, hon har en webshop med pärlor & andra smyckesdelar & när jag såg att hon bodde i närheten mejlade jag henne & frågade om man kunde få komma till henne & handla i stället. Det är mycket roligare & klämma & känna på pärlorna i stället för att bara handla via datorn. Det är lättare att få inspiration & se vad som passar ihop när man ser allt samtidigt!
Hon hade inrett en liten bod på trädgården som var fullproppad med pärlor & andra smyckesdetaljer från golv till tak!! Snacka om paradis att gå där & plocka på sig=)
Jag fick med mig lite glaspärlor, lås & andra pärlor med mig hem, jag hade även en beställning från Eddie med mig på vad han behövde & ville ha.
Besöket varade en timme & det gick hyfsat bra att ha med sig barnen, men nästa gång sa vi att vi åker ensamma..det är lättare!

Efteråt åkte Daniel, Lova & jag till Media markt för att handla Alicias födelsedagspresent från släkten. Vi har egentligen redan beställt från Cd-on & där stod det att varorna skulle levereras om mellan 1-3 dagar, fast nu bytte de lager & då kunde man få vänta ytterligare en dag.. Idag är det 7 arbetsdagar sen vi beställde & Alicia ska ha kalaset på söndag, så nu fick vi likförbaskat åka in & handla samma prylar för lite mer pengar & så får vi skicka tillbaka leveransen när den behagar att komma.. Vår vanliga tur;) Men men skit samma, bara hon får presenterna i tid för det finns bara inte på kartan att hon blir utan på söndag & får vänta..

Möte & föreläsning

Vissa dagar händer ska allt hända på en & samma gång..lite typiskt & så var det idag.
Vi skulle på Föreläsning med jobbet mellan 8:30-11:30 i Kalmarsalen & mellan 10-11 hade jag anställningsmöte på bemanningen..
Fick lösa det så att jag var med på föreläsningen i en timme & fick sen smita ut för att fara vidare på mötet. Det gick bra men orsakade mig en massa stress & besvär genom att varenda j-la parkering var upptagen!! Var på plats i stan 8:12 & efter mycket körande & härjande fick jag äntligen tag på en plats 8:29, tack vare mamma som kunde ordna en utanför jobbet!
På mötet fick vi bland annat våra scheman & jag är inte speciellt lycklig över mitt.. Jobbar första maj, då vi sätter upp husvagnen för säsongen & jobbar även midsommardagen.. Sen är det ju som vanligt inom vården varannan helg, men det tråkiga är att jag är bara ledig en fredag i månaden & den är inte ens i samband med ledig helg!! Precis värdelöst.
Men det är väl bara att gilla det pissiga läget & försöka intala sig att det kommer bli bra & att denna perioden kommer resultera i att jag kommer upp på laslistan & får en anställning eller åtminstone blir fortsatt månadsanställd.

Efter föreläsningen som var bra (i alla fall den timmen jag hörde) träffades jag & tre andra kollegor för att luncha ihop på Zorbas. Vi åt buffé..det var jättegott!!

Nu börjar helgen för mig & i morgon ska jag & Emma på utflykt=)

Smyckesbeställningar


lite nytt på hemsidan Helenas smycken

Åhh vad roligt, jag har fått så mycket beröm & fina kommentarer för mina smycken!!
Beställningarna fullkomligt ramlar in & så här bra hade jag aldrig kunnat drömma om att det skulle bli=)

Hade Lovas kompis mamma, Sanna, här nu i kväll på en kopp kaffe & smyckeskoll. Hon gjorde en beställning på tre olika smycken..kul!! Man kanske skulle inreda en av bodarna & öppna en liten smyckesshop som mamma föreslog;)

Ta tag i livet

Nu ikväll har vi varit inne & fixat Alicias födelsedagspresent!!!

Under tiden var barn & hund hemma hos farmor & farfar.

Även idag på jobbet utnyttjade jag en del av friskvårdstimmen till att gå en runda, det var så himla härligt i solen, fast det blåste kallt. Även skönt att röra på sig för figurens skull..har bestämt mig en gång för alla, nu inför sommaren, att kulan som kommit på magen samt de obehagliga "kärlekshandtagen" ska bort eller åtminstone bli mindre i stället för större!! Minsta lilla extra kilo gör att kläderna inte sitter snyggt & att jag känner mig fet..
Någon träning är det inte tal omför det hinner jag inte med..utan det får bli Enzos promenader, friskvårdstimmen & så ska vi låna farmor & farfars crosstrainer ett tag. Sen ska jag unvika onyttigheter i den mån det går & inte ta så stora portioner.

Gympadojejakt

Precis när man börjat få vårkänslor på riktigt, börjar det snöa igen!! Det är ju för trist.. Men vi får väl snällt vänta ett tag till;)

Idag på jobbet drog jag nytta av min friskvårdstimme, som vi har en i veckan, till att gå en runda i byn för att lämna kalasinbjudningarna i kompisarnas brevlådor. Resten som bor en bit bort fårvi skicka på posten.
Sen när jag kom hem tog jag med mig Enzo på en 20 minuters runda, det är så skönt nu när vi kan gå lite längre med honom!

Det var fullt hus hemma sen, Eddie hade Thea här, Lova hade Elin & sen kom Lena & hälsade på en runda med=)

Efter middagen tog jag barnen med mig in till Giraffen där vi mötte upp mamma för att kika på gympadojor till barnen. Alla tre hittade vad de ville ha & fick var sitt par av mamma=)
Lova behövde även fordrade gummistövlar & det hittade vi på City gross.

Väl hemma igen tog Enzo & jag oss en runda & sen äntligen fick jag sätta mig ner & pusta ut!
Nu ska jag inte resa mig ur soffan förräns sängen kallar.

RSS 2.0