Allergisk reaktion

 
Hmm, idag fick jag mig en mindre trevlig överraskning när jag vaknade & tittade mig i spegeln..
 
Jag har fått en allergisk reaktion i ansiktet, huden är rödaktig, som skinnflådd & svider..ögonlocken & även huden under ögonen är svullna & det är svårt att öppna ögonen helt eftersom det är för tjockt med skinn på ögonlocken.
 
Har i tre dagar använt en ny produkt, rengöring & ansiktskräm från dermalogica. Jag har bara hört gott om dom & blivit rekommenderad från flera håll..hyn skulle bli såå bra av denna mirakelprodukt!
Hmm ja fast inte på just mig då;)
 
Så nu slutar jag illa bums med dessa & återgår till mitt gamla vanliga Lumene!!
Hoppas bara att det rättar till sig snabbt för det är mindre kul att känna sig som en svullen gris i fejjan;)

Många bäckar små..

Äpplen & päron har vi i trädgården nu
Nu är vi hyfsat pigga igen allihopa, Olivias feber höll bara i sig under natten & förmiddagen.
Jag fortsätter säljandet & tror nästan att jag drabbats av "sälj-djävulen"..försöker hitta fler & fler saker att sälja & det är lika kul varje gång någon vill köpa!
Idag har jag varit i stan för att möta upp en tjej som ville köpa min gamla vinterjacka..perfekt att få pengar för kläder & saker som ändå bara ligger & tar plats:)

Pengarna rullar in..

 
I samma stund som Sanna & jag bestämde oss för att boka in en liten resa till Gekås, fick jag lust & energi till att rensa ut & sälja!
Jag har lagt ut säkert minst 40 annonser på Tradera & olika facebookgrupper!! Det är allt i från smink, väskor, vinterskor & kläder..perfekt att få lite extra slantar att handla julklappar i Ullared för:)
Än så länge har jag blivit av med lite smink, Lovas vinterstövlar från förra året, flera polarn & pyret-tröjor, meandikläder osv.
Det ärså kul att logga in & se vad budet ligger på just nu & ifall någon köpt!
 
Idag, efter 4 dagar hemma med feber har Lova äntligen kunnat gå till skolan..som hon längtat!
Dessvärre vaknade jag vid midnatt av att Olivia var skållhet..så nu är det hennes tur med feber & förkylning..
 

Ett steg i rätt riktning

Bilder från vårt badrum på nya bubbelbadkaret
Äntligen så har jag kommit ett litet steg närmare chansen om att nå drömjobbet!
Det är dock fortfarande lång väg kvar, men ändå:)
Min chef har gett mig klartecken på att hoppa in som vikarie på Kvarnholmens hälsocentral under föräldraledigheten & i förmiddags var jag där & hälsade på.
Lova som fortfarande har feber, fick vara hos min snälla mormor under den timmen:)
Det kändes jättekul att träffa Thessan & dom andra & det var roligt att se hur det såg ut inne på labb nu.
Så, nu ska jag bara maila chefen där inne & meddela vilka dagar jag står till förfogande..sen får vi hoppas att jobben haglar in & att det kan ge något i slutändan!!

Sjuk liten Lova

Största & minstas vinterjackor (får se om Olivias blir en keeper..har inte bestämt mig än)
 
Lova vaknade med väshosta & halsont i morse så vi bestämde att hon skulle stanna hemma från skolan.
Tur var väl det, för på förmiddagen kom febern & huvudvärken..så hon har legat hela dagen, stackarn!
Framåt eftermiddagen var hon så pass bra att hon orkade halvsitta i soffan, så då passade vi på att mysa till en film, Lillebror på tjuvjakt.
Imon hade jag bokat in en träff & fika med min gamla arbetskompis på Kvarnholmens hälsocentral..men det blir nog till att boka om det eftersom Lova blir hemma imon med..
 

Helg!

Äppelpaj med äpplen från trädgården till kvällsfikat
 
Helgen är snart till ända, vi har hunnit med lite av varje..
 
Igår gick Eddie, jag & Olivia på stan medan Alicia hade danslektion. Vi shoppade en vinterjacka till Eddie, Olivia sov i vagnen så det var kul att göra något "ensam" med honom för omväxling!
Daniel var hemma & städade ur husvagnen, så nu är den inställd på vinterförvaringen.
 
Igår kväll sov Lova över hos granntjejen, jag & de stora barnen hade filmkväll med Små citroner gula..en helt okej film.
 
Idag tog jag med mig hela barnaskaran & mötte upp mamma på Modehuset. Vi var på jakt efter ett par jeans till Alicia & det hittade vi, men sen tog det stopp. Hade hoppats på att kunna beta av vinterlistan litegrann, men det verkar som om allt inte kommit in ännu..så vi avvaktar lite till.
Sen i eftermiddags fick de tre stora barnen en överraskning, mamma & pappa frågade om de vill åka till Ullared med dom om två veckor..behöver jag skriva vad svaret blev?!;)
 
 

Övervintring

Ett av träden fick plats i köket..den andra vet jag inte ännu vart den ska stå..
Nu börjar graderna sjunka om nätterna & det är dags att ta in olivträden. Vi får se om jag lyckas övervintra mina två, det är de första i mina ägor..men jag ska göra så gott jag kan!
 
Denna helgen tänkte jag att vi skulle få lite gjort i trädgården inför höst & vinter..husvagnen ska plockas ur & köras bort till vinterförvaringen, yttermöblerna ska in i bodarna & äpplen ska plockas.
Jag som är en riktig mysnörd gillar tiden vi har framför oss med mörker, tända ljus & myys;)

Nytt till mamman

 
Barnen har studiedag här idag, så i morse kunde vi sova lite längre & slöa med morgonbestyren..skönt & lite lyxigt så här mitt i veckan!
Alicias bästis är här sen 8:30, Eddie sover hos kompis i stan..men lilla Lova har ingen att leka med.. Det är bara hon & en kille i klassen som inte går på fritids, så det finns ingen hemma idag. Får se om vi kan hitta på nåt skoj i stället:)
 
Idag får ni se gårdagens shopping till mig! "Gratisshopping" när den är som bäst..tillgodokvitton, rabatter & bonuscheckar gillas!!

Att matcha

 
 
En riktig mysförmiddag tog vi oss idag, lilla O & jag!
Kaffe till nyhetsmorgon & förmiddagsvilan i knät..
Sen när vi fått i oss lunch tog vi en liten sväng till Hansa city.
Jag hade ett tillgodokvitto på 500 riksdaler på Gina tricot som jag givetvis var tvungen att spendera..shoppa gratis är ju extra kul!!
Fick även med oss en mindre matta hem att lägga över vår kalla källartrappslucka i köket & då tyckte jag att det passade bra att passa på nu medans det finns kvar i samma serie som stora köksmattan..mat(t)chning lixom!
 

Vid ett vägskäl..

Jobbångest.. inte ens 4 månader kvar tills Olivia börjar förskola & det är dax för mig att gå tillbaka till arbetslivet.. Att arbeta, det kan jag längta lite efter emellanåt, men då längtar jag inte tillbaka till just mitt arbete utan själva grejen..   Jag söker just nu med ljus & lykta efter ett nytt arbete, det är inte det att jag inte trivs på mitt gamla..utan att jag inte trivs med tiderna & ovissheten! Att jobba varannan helg, att jobba röda dagar som julafton, nyårsafton, midsommar osv. att jobba kvällar..det är inte bara mig själv jag tänker på i det avseendet, utan mest familjen..de blir ju lika drabbade som jag över att jag inte är hemma eller kan vara med & fira högtider.   Sen denna ovisshet över att inte veta hur jag ska jobba (& vart), planeringen i en fyrbarnsfamilj är a och o, men planering existerar inte när man får veta samma morgon om man ska jobba dag eller kväll.. Det gick väl an för en period & när barnen ändå var så pass stora att de förstod (fast de avskydde det), men nu med en liten nyinskolad ettåring, ska jag slita upp även henne i ottan för att jag kanske ska jobba, för att sedan få veta att det blir kvällsjobb?! Usch jag får en klump i magen bara jag tänker på det:( Det känns oerhört viktigt att hitta något som verkligen är jag & som passar resten av familjen..det är ju trots allt en stor del av livet & jag har ju minst 30 år kvar!   Så vad kan jag tänka mig då?        

Ettårskalas!!

 
 
Idag har Olivia haft sitt allra första kalas & blivit firad ordentligt av nära & kära!
 
Presentöppningen tog ganska lång tid eftersom hon stannade upp & lekte med varenda grej som låg i paketen;) Hon fick allt hon kunde önskat sig & lite till..paketen innehöll:
* Ikeakök
* Bultbräda
* Klosslåda
* Böcker
* Kläder
* Grytor & slevar till köket
* Olivia-docka
* Pengar
 
Till mat bjöds det på hemmagjord exotisk planka & så Nutella-semifreddon till kaffet.
Födelsedagsbarnet somnade direkt när sista gästerna gått & hon sover fortfarande, två timmar senare..det tar på krafterna att vara huvudpersonen!

Fredag den 13:e

 
 
 
Fredagen den 13:e idag då..inte för att jag tror på skrock eller kan komma på att något ovanligt oturligt hänt någon gång just denna dag, så hajar man ändå till en extra gång när man ser datumet i almanackan.
 
Olivia & jag har varit iväg nästan varje dag denna veckan.. Daniel har legat hemma med feber & förkylning, så vi har flytt fältet så han har kunnat kurera sig i lugn & ro;)
 
I onsdags var vi på ett efterlängat stadsbesök med Emma, nu när hon jobbar så blir det allt för sällan som vi får till våra träffar! Men det var kul att ses igen:)
 
I går gick vi iväg på terminens första mammabarngrupp i Åbygården, det var trevligt..kul att träffa andra mammor här i byn & roligt för Olivia att träffa jämnåriga. Det var lite babyrytmik, fri lek & fika..perfekt, det kommer vi fortsätta med:)
 
Idag har vi passat på att träffa mormorn som var ledig. Vi storhandlade inför morgondagens ettårskalas, fikade & tog en shoppingrunda på Modehuset..jag fick mig ett par svarta byxor & en randig tröja!
När vi kom hem sen så slängde jag ihop två Nutella-semifreddos som vi ska ha till kalaset i morgon.
 

Hipp hipp hurra!!

 
Stort grattis till vår älskade, lillaste lillasyster Olivia på 1 årsdagen!!
Tänk att ett helt år har gått sen du kom & förgyllde våra liv♥

Cykelfesten 2013

 
Igår var det äntligen dags för årets cykelfest..som vi har längtat! Det var ju två år sen vi var med sist, för förra året var jag höggravid & 9 dagar över tiden;)
Men i år skulle det bli av:)
 
Mamma & pappa kom hit redan på förmiddagen, så vi kunde städa & fixa i lugn & ro.
Vi hade blivit tilldelade förrätten & vi bjöd på västerbottenpaj med gräddfil, löjrom, rödlök & gräslök..det har blivit lite av en favorit här hemma just nu. Provlagade den första gången förra veckan & till och med Olivia tycker det är gott;)
 
Efter samlingen vid skolan var det dax att ta emot våra "hemliga" gäster..lika spännande varje gång.
Allt klaffade perfekt & vi hade väldigt trevliga gäster.
Sen bar det av mot Höskullevägen för varmrätt..fläskfilé med potatisgratäng & rödvinssås & till Lilla Vångerslät för dessert..Nutella-semifreddo..supergott alltihop!!
 
Lilla Olivia var däremot inte så nöjd över att inte mamman fanns hemma när hon skulle somna (första gången jag var iväg) så det fick bli en "sövapaus" mellan varmrätt & efterrätt..sen hoppade vi över efterfesten i bygget i år eftersom hon vaknade igen. Men vi är helnöjda över ännu en toppenfest!!

Lilla spexfia

 
 
 
Lilla spexfian..söt som socker, men hon har inte underlättat för mig genom att vara ovanligt gnällig & klängig dessa städdagar..
Städning pågår..
Jisses vad stökigt & rörigt det blir när man beslutar sig för att flytta runt på möbler..upp & ner för trappen & hit & dit.. Jaja, snart är det klart i alla fall, efter flera dagars röjande!
I morgon ska jag damma, putsa, dammsuga & feja oxå..huset ska vara skinande rent inför cykelfesten & då underlättar det ju mycket om jag röjt klart allt annat innan:)
Sen ska maten lagas & det ska dukas..hängas ut ballonger & så kanske man ska feja till sig själv lite grann med;)

Måns

 
 
 
 
Vi är kattvakter åt svärmors söta kattunge Måns, ett riktigt litet busfrö som älskar att busa med Enzo & som är superintresserad av Lilo. Han följer varje steg hon tar, men är samtidigt avvaktande eftersom hon inte vill leka med honom;)
Försökte fånga honom på bild igår kväll..det var inte det lättaste då han sällan är still, men tillslut så, efter en massa bus, behövde han vila & då passade jag på!

Höstnytt till köket

 
Som alltid den här årstiden blir jag extra sugen på att förnya hemmet & mysa till det lite extra. Antagligen för att sommaren är slut, hösten är här & snart kommer man vistas mer inomhus.
 
Jag har länge letat efter en matta till vårt kök, men inte hittat rätt eller vetat om vi skulle ha en större eller två mindre längs köksbänkarna..
Men så i helgen när Alicia & jag var iväg själva på en shoppingrunda hittade jag mattan med stort M!
När mattan sen kom på plats känns det som om den är som gjord för vårt kök..ungarna tyckte man blev snurrig av den, men I love it!!

Ommöblerat

 
Som sagt i helgen fick jag ett ryck & kände att jag bara var tvungen att möblera om i sovrummet..& det bums!
Nu är det väl i stort sett klart & idag fick jag även dit en spegeldörr som sänggavel.
Är faktiskt jättenöjd med hur det blev, innan hade vi sängen & pianot tvärtom..men jag tycker det är mycket bättre nu, känns större & rymligare:)

Loppisrunda

 
 
Lördagen gick i loppisens tecken..Eddie, jag & Olivia tog oss en loppisrunda till Sporsjö, Nybro & Smedby.
Var inte på jakt efter något speciellt, men kom hem med några riktigt fina grejer till Olivia för några ynka tior!!
En stor bondgård med många djur & en brandbil..båda från Fisher price & i toppskick, en söt liten träbil med släp & små nästintill oanvända Pumadojor.
 
Annars har vi mest varit hemma i helgen..jag har putsat några fönster till, provlagat rätten vi tänkte bjuda på nästa lördag då det är cykelfest, sen mitt i alltihopa fick jag för mig att vi skulle möblera om i sovrummet.
Vi vände runt på alltsammans & det blev mycket bättre!! Det för ju med sig en massa merjobb som städ, rensning, tavelflytt & borrande i väggen, men det är det värt!

RSS 2.0