Längtan





Sommar på Slätgatan

Nu läängtar jag så himla mycket!

Fick besked om att mitt önskemål om sommarsemestern går igenom..wiihhhii..fem underbara lediga veckor! Ska bli offatbart skönt, jag har ju inte haft semester på två år, så det känns så härligt:)

Längtar även till Ullaredsresan! Jag & en kompis hade bokat den 14/4, men nu kunde vi knappt hia oss längre, utan bestämde idag att vi åker tidigare! Så nu bär det av redan på onsdag i stället:) Det var samma visa i höstas..då åkte vi en vecka innan utsatt datum;)

I morgon är jag ledig & barnen har studiedag..mysigt!

Onsdagslyx



Barnen & jag lyxade till det med kladdkaka så här på onsdagskvällen

Den där oväntade ledigheten blev det inte mycket med.. Hann stämma träff med Emma på Modehuset & lagom när vi skulle åka, 9:30, dimper bokningen ner! Jobb klockan 13.. "Jaha, men hur gör jag nu", var det första jag tänkte.. Hade ju timmen innan sagt till på dagis att Lova blev ledig, Eddie hade inte tagit med sig husnycklarna eftersom jag sagt att jag skulle hämta dem direkt efter skolan!
Räddaren i nöden blev en än gång, farfarn. Det är tur att vi har honom här hemma så nära:)

Vi hann med en liten snabbistur till Modehuset där jag köpte ett par jeans till Daniel & så gick vi ett varv på Ikea.
Så dagen blev inte så tokig trots alla ändrade planer;)

Daniel är ute med jobbet på bowling & restaurang ikväll, barnen & jag ville oxå ha lite onsdagslyx & bakade en kladdkaka som ska avnjutas lagom till efterrätten på Halv 8 hos mig!

Oväntad ledig dag



Senaste söta glasburken i samlingen till "projekt öppet-köksskåp"

Steg upp som vanligt vid 5:30 i morse & gjorde mig & barnen i ordning för jobb, skola & dagis.
Eftersom jag var obokad & låst till dagtur, satt jag & väntade vid mobilen på sms:et som skulle tala om för mig vart jag skulle jobba idag.. Men..det kom aldrig något sms!
Så det betyder att jag får en ledig dag med full betalning..inte illa pinkat va?!:)

Lova fick ledigt från dagis & vi ska snart iväg på en liten utflykt till Modehuset & Ikea med Emma:)
Tänkte se om jag kan överraska maken med ett par nya jeans, skulle passa fint eftersom han ska ut med jobbet i kväll.

Som skattkistor





En av våra gamla bodar som jag funnit några skatter i

I kväll är jag lite trött, dagen har bjudit på både jobb, utbildning & sen långpromenad med Enzo. Det sistnämnda var riktigt skönt & avkopplande efter en intensiv dag!

Visar några bilder på en av våra ruckliga bodar. När vi köpte huset för elva år sedan, köpte vi det som det stod med möbler & allt i. Synd att jag inte då, såg charmen i allt det gamla & fina, utan bara slängde & ville bli av med allt "skräp".. Fast lite förstånd hade jag allt, vi tog tillvara på två gamla skänkar & rensade inte bodarna så jättenoga;)

Vilket har varit väldigt roligt när jag ibland har gått in där & funnit en & annan skatt som jag inte ens visste fanns:)
Häromdagen fick jag syn på en gammal rostig fotogenlampa som så fint hängde i ett hörn! Den tänker jag ta fram framöver & fräscha upp lite grann.
I somras var jag ute efter gamla trälådor att plantera i & rätt som det var hittade jag tre stycken jättefina i boden!:)

Vår i vår trädgård







Tog med mig kameran ut i den härliga eftermiddagssolen & fotade några vårtecken & huset.
Vi har en mysig skog som granne, trädgården & skogen avgränsas av gammalt rostigt taggtråd som vi ska ta bort..nångång;) Skogsstigen är riktigt fin när det grönskar ordentligt framåt sommaren!

Frukt




Ett välfyllt fruktfat är en dekoration i sig

Ny vecka & denna veckan började med en underbar ledig dag! Jag tycker det är så skönt att vara ledig just måndagen efter ledig helg..som en härlig bonusdag:)

Kyl & skafferi behövdes fyllas på idag så det fick bli en runda in till Kalmar i förmiddags. Köpte även ett par svarta "finbyxor" till Eddie att ha på sig på RM:et i helgen.

Den lediga dagen har annars bjudit på utevistelse. Löven som gömt sig inne i buskarna har räffsats fram & där inne kunde jag skåda flera underbara snödroppar!

Kvällsmat





Vi blev sugna på smörgåstårta så jag kladdade ihop en i förmiddags. Den fick stå & gotta till sig under dagen så tog vi den till kvällsmat, egentligen bör kanske smörgåstårtor dra sig över natten, men men, nu fick det bli som det blev!
Det blev en ganska god tårta, dock inte den snyggaste jag skådat..;)

Oasen



En del av mitt nyaste projekt

Då var det redan söndag & sommartid..helgerna fullkomligt rusar i väg, men snart är det helg igen & sommaren kommer närmare & närmare!
Att jag har ledig dag i morgon försämrar ju inget precis;)

Om en stund styr vi bilen in mot Kalmar, vi har besök på Bauhaus & Bygg max inbokat idag. Mitt senaste projekt är nämligen en mys- & planteringshörna på framsidan. Vi ska bygga ett staket som skärmar in lite grann & i denna oas tänkte jag mig mitt nymålade planteringsbord, några fina stolar, krukor & blommor.. Allt detta ligger precis i anslutning till de kommande odlingarna i pallkragarna, så det kommer nog bli bra!:)

Vad har ni andra för skojiga söndagsplaner?

Earth hour




Ni missade väl inte Earth hour i kväll, 20:30-21:30!
Här släckte vi ner alla lampor & tände en massa ljus både inne & ute..blev hur mysigt som helst!♥

Barnkalas


Tagen av stundens allvar i paketöppningen


Lova dansar förbi under "discot"

Så var Lovas barnkalas över för denna gång! Som hon hade längtat efter denna dag & så lyckad den blev!
Mitt älskade barn, så många fina små vänner hon har som hjälpte till att göra denna dagen perfekt♥

Vi hade femkamp & disco, bjöd på korv & glass & sedan avslutades det hela med fiskedamm innehållandes godispåsar.

Det var en väldigt lycklig, men trött "liten" 6-åring som slockande i min famn i kväll♥

Grattis Lova 6 år!


Puss på dig goa 6-åring




Hipp hipp hurra för lillsessan som blir 6 år idag!

Lova väcktes med pussar från Enzo & skönsång & presenter från oss:)
Som hon längtat efter denna dag & nu var den äntligen här..6-årsdagen!

Det blir firande & kalasande hela dagen lång..om en timme blir det barnkalas med alla tjejerna på förskolan:)

Planterat mer vårblommor







Gillar att plantera i zinkkrukor..blir ljuvligt vackert blandat med lite mer "ruffig" känsla

Idag fick resten av vårblommorna komma ner i krukor & pryder nu trappen! Idag var det ännu fler minipenséer, en vi bellis & vit pärlhyacint som blev planterade.
Blir härligt att följa & se hur fina de blir när allt slår ut & blommar ordentligt!

Snart ska jag sätta igång att göra skinkpajen som vi ska ha till middag, sen blir det nog lite mer förberedelser inför Lovas barnkalas..fylla godispåsarna som ska fiskas upp i fiskedammen & bestämma vilka lekar vi ska leka:)

Men sen, blir det fredagsmys i soffan med lite godis & möjligen ett glas vin eller två!

Tranan




Om tranan har varit här i natt?
Yes he has! Barnens strumpor som var upphängda på väl utvalda platser, hade varsitt påskägg fyllt med godis i! De vaknade ovanligt tidigt i morse & anledningen var nog till största sannolikhet för att se om denna kända fågel hittat hit;)

Lillsessan




Den mysiga ljuslyktan är ett fynd från mitt senaste besök i Sigfrid Ruds diversehandel

Sista dagen som min lillsessa är fem år.. i morgon fyller hon 6 år & jag börjar så smått inse att jag inte längre har några småbarn! Fast lillsessan kommer nog alltid vara "liten" ;)

Idag är jag hemma för vård av barn..magont & orkeslöshet är orsaken, precis samma som jag hade i helgen! Jag ska fösöka "hinna" med lite städning & tvättande under dagen, synd bara att inte solen vill visa sig idag så jag kunde passat på att få lite mer färg på nosen. Klockan är i & för sig inte så mycket ännu, så än finns nog chansen;)

Ha en härlig dag på er alla!!

Nytt projekt





En liten smygtitt på mitt senaste projekt;)

Har så smått börjat med en av mina senaste idéer.."projekt öppet-skåp"..
Jag vill ta bort köksluckorna på ett av skåpen & klä det invändigt med antingen någon form av tunnare panel eller tapetsera. På hyllorna ska vi ha finfina burkar med flingor, müsli, socker & annat i, även formar & skålar som är för fina för att gömmas i skåp kommer få en plats!

Är som sagt inte ens halvvägs, men det är en bra början;)

Är nyss hemkommen från kvällens jobb & i morgon blir det vård av barn med Eddie som har fått samma "magåkomma" som jag hade i helgen..

Pssssst..ni har väl inte glömt att tranan kommer i natt?

Öländska kroppkakor


Öländska kroppkakor

Öländska supersmarriga kroppkakor fick vi avnjuta till middag idag, det var min snälla pappa som bjöd oss!
Dessa härliga godbitar är köpta i Arontorp på Öland där de gör jättegoda kroppe. Det blev många över så vi får varsin matlåda i morgon med:)

Idag har jag varit på hemmaplan & jobbat, i hemtjänsten alltså. Alltid lika roligt & jag känner mig så himla välkommen & omtyckt!
Alla mysiga gamlingar som lyser upp & gör dagen toppen♥

I morgon blir det kvällsjobb, så då tänkte jag hinna handla födelsedagspresenter till lilla Lova som fyller 6 år på lördag!

Besökt favvostället



Underbara Gårdby kafé- & lanthandel

Underbart väder att vara ledig i idag! Vi har haft upp till 16 plusgrader här hemma, hade det inte varit för blåsten så hade det varit rena rama sommarvädret!

Förmiddagen spenderade Lova & jag på mitt absoluta favvoställe, Gårdby kafé- & lanthandel med Petra!
Vi tog en fika, jag lyxade till det med en kyckling- & currysmörgås..lyxigt för mig som är glutenintolerant att kunna äta en macka på café:)
Sen avslutade vi vår förmiddag med ett besök i den ljuvliga inredningsbutiken!

När vi kom hem & skolbarnen var hämtade, landade vi ute i solen, hittade en härlig plats i lä där jag satte mig medan barnen hoppade på studsmattan.

Med andra ord, en perfekt ledig dag, med både sol & inredning;)

Sen träning




Mina tre guldklimpar

Nästan nyssens hemkommen från körning till & från Eddies drillträning. Tjejerna & jag passade på att veckohandla under tiden & nu är jag nästan helt slut..denna mamman tycker det är lite sent att ha träning mellan 19-20:40..klockan hinner ju bli så hiskeligt mycket innan barnen är i säng.

Som tur är är jag ledig i morgon & då får vi sova nån timme längre:)

Morgondagen väntas bli kulig för Petra, jag & Lova ska åka till Gårdby kafé- & lanthandel! Jag drar dit alla mina vänner..alla måste ju få se vilket paradis det är!;)

Första vårplanteringen





Den gamla zinkbaljan full av massa vår!

Nä nu kunde jag bara inte vänta längre..var bara tvungen att plantera säsongens första vårblommor ute!
Vädret är dock inte lika tilltalande som i går, termometern visar 10 plusgrader, men det märks inte eftersom det blåser halv storm. Fast man får väl se det positiva i det hela med att blåsten torkar upp mycket av allt blött & kladdigt:)

Har slagit sak i en av alla mina idéer idag & har börjat med att grundmåla.. Fortsättning följer..;)

En liten fyra?!



Griffeltavlan jag köpte för mer än tio år sen har fått komma fram igen

Jisses vilket vårväder vi fick idag med! Nu måste väl ändå våren ha kommit för att stanna?! Det får vi verkligen hoppas i alla fall:)

Idag har jag mått sämre än någonsin känns det som, illamående som om jag varit på världens party igår kväll;) Så fort jag anstränger mig blir jag svettig & yr som när man har feber.. Vet i hundan vad jag drabbats av.. Visste jag inte bättre skulle man nästan kunna tro att jag väntade en liten fyra;)

Illamåendet & yrseln har i alla fall inte hindrat mig från att njuta av solen. Det har passat perfekt att vila & ta det lugnt lutandes mot väggen ute på trappen! Gjorde en kraftansträngning & hjälpte D att sätta upp studsmattan oxå, så nu är det gjort.

Årets första snödroppar



Älskade Alicia gav mig en liten bukett av våra första snödroppar

Vilken dag vi haft & vilket underbart väder!
Mycket vårkänslor nu & det var attans att jag inte är riktigt frisk för jag hade såå himla mycket jag hade velat ordna med idag.. Men men..det kommer fler av dessa härliga dagar, det är jag bombsäker på!

Enzo har verkligen fått mycket frisk luft idag, medan jag satt ute på trappen lekte han i solen & han fick två långpromenader med farmor & farfar♥

D har varit uppe hos bror min & lagat ljuddämparen på min vita pärla, så nu slipper den brumma som en raggarbil;)

Nu blir det soff- & tvmys med familjen♥

Vår i luften





Som ni vet är jag galet förtjust i fina förvaringar

Yes..yes, våren är tillbaka & gårdagens bakslag är ett minne blott!
Termometern visar på 7 plusgrader just nu & jag var nyss ute med nytvättade sängkläder som ska få torka ute på vindan!

Förutom vädrets härliga uppenbarelse är det väl så där med mig. Har en mage som har spökat i ett par dar & idag kändes den sämre än någonsin så jag får bli hemma från kvällens jobbpass.. Inte lätt annars när man inte har tillgång till toa hela tiden;)

När jag går här hemma & skräpar kommer inspirationen flygandes & jag hittar både det ena & det andra som jag skulle vilja göra & ändra.. I huvudet alltså..om kroppen orkar med det är en annan femma..men drömma & fundera funkar ypperligt en dag som denna!
Skulle vilja göra vårfint ute & plantera massa vårblommor, komma igång med odlingen i pallkragarna, fixa en planteringshörna där jag kan "arbeta" med allt det gröna.. Kom även på att jag skulle vilja göra köksskåpen över mikrovågsugnen till en "öppen" hylla. Ta bort luckorna, klä invändigt med nåt fint trä elller till exempel tapet & så förvara flingor, kaffe & liknande i ljuvliga burkar. Ja vi får väl se..idén är född & så får vi se om det kan bli verklighet någongång:)

I drömmarnas land




Vackra mårbackan börjar slå ut

Vi har just suttit i drömmarnas land & tittat på Fiskarhedenvillans hemsida.
Åhh vilka underbara hus de har & som skulle passa vår familj som handen i handsken! Barnen blev så exhalterade & valde ut vilka rum de skulle ha på planlösningarna;) Tänk om det ändå var verklighet, att få sitta & välja vilket hus man vill ha & exakt hur man vill ha det!

Jobbet idag var extra roligt eftersom vi var tre poolare på samma ställe! Jenni & jag roffade åt oss dubbelärendena & hennes sällskap förgyllde min dag♥

Efter jag hämtat hem barnen tog vi oss en runda till Magneten & handlade ingredienser till kvällens middag..grillad kyckling med pastasallad & pain riche..smaskens!
Nu blir det film & godis med barnen♥

Tavlan med stort T





Älsklingstavlan med charmigt sliten ram

Äntligen har jag fått hem min favorit-tavla!
Det var ett bra tag sen jag beställde denna fina skapelse & butiken kunde inte tala om när den skulle komma hem utan jag har fått vänta & vänta.. Men sen idag..Lova & jag var iväg så gick jag in i butiken för "säkerhets skull" & frågade..& bingo..de hade fått hem den just idag!
Så nu pryder den ena väggen i vardagsrummet med stolthet;)

Det är fortfarande lite tomt på väggarna för övrigt, letar fortfarande efter ett fint gammalt fönster att hänga över soffan..men rätt som det är finner jag nog det jag söker. Får väl springa på gårdsloppisar i sommar:)

Minipenseér





Gjorde ett litet arrangemang med söta minipenseér & videung i zinkhjärtat

Har ledig dag idag innan jobbhelgen drar igång!
Nu när D har börjat jobba igen, är Lova & jag ensamma dessa dagar..ja & så Enzo förstås;)

Morgonen gick jättebra & barnen cyklade till skolan medan jag gick efter med Enzo.
Allt kändes så enkelt & härligt & jag hoppas att det håller i sig nu!

Framåt förmiddagen tog Lova & jag bilen & styrde in mot Hansa city. Vi skulle byta lite kläder de fick i present & så skulle Lova få välja en present på BR, barnen är club-medlemmar där & då får man välja en liten grej när man fyller år:)
Stannade även till på Plantagen & kunde inte låta bli att köpa hem några minipenseér. Härligt att få in våren i köket!!


By the way.. TAVLAN kom idag!! Bilder utlovas senare;)

Halvljummet duschvatten




Gillar i alla de olika slag

Ännu en kämpig morgon här hemma, vi blev så sinkade av  "bråket" att jag inte hann lämna på dagis/fritids, utan D fick komma lite försent..

Det tar ett tag innan man repar sig efter en sån tråkig morgon, men efter ett tag kändes det bättre. Jobbade till 12 idag & sen styrde bilen raka vägen in till Kalmar för utbildning ett par timmar. Fast jag kom hem mycket tidigare än beräknat & det kändes lite lyxigt. Lova var hos en kompis så Eddie, Alicia & jag var själva.

Passade på att röja av, dammsuga & göra rent inne på toa. Vår varmvattenberedare spökar igen, vi har inte haft varmvatten i duschen sen i lördags.. Det är inte första gången den går sönder & jag hoppas det går på reparationsgarantin denna gången..om det inte är något annat fel då förstås;) Det är i alla fall så där lagom skönt att duscha i halvljummet vatten!;)

Vårtecken






Söta videungar i sovrummet..vårtecken

Denna morgonen gick bättre!
Lite knorrigt, men det gick bättre än igår i alla fall:)

Har jobbat många timmar idag med & snart är det sammanställning av plustiden, så det ska bli väldigt intressant att se vad summan blir. Jag hade ju så oerhört många plustimmar & fick ta ut fyra dagar vid jul & fyra dagar på sportlovet, men jag lär ändå har mer timmar kvar & de kommer som pengar tillsammans med aprillönen!

I morgon är det jobb igen & senare på eftermiddagen ska jag på utbildning i Självservice..ska bli intressant:)

Sjuk?

Hjälp vilken jobbig morgon vi hade i morse igen.. Jag märkte direkt att det var något på Alicia när jag väckte henne.. Visste att hon skulle krångla & inte vilja gå till skolan..

Försökte få henne att säga vad det var, men hon visste inte sa hon. Tjugo minuter innan jag skulle börja jobba berättade hon att hon hade ont i magen. Men tyvärr eftersom hon krånglat så mycket den senaste tiden vet man ju inte när hon är sjuk eller inte. Fick nästan bära ut henne i bilen & hon var ledsen!

Usch det är inget vidare att lämna barnen när de är ledsna & ju äldre de blir desto jobbigare är det tycker jag!

Det hade gått bra i skolan & på fritids sen berättade hon, men så fort vi kom hem såg jag att något var fel.. Hon ser riktigt hängig ut & har legat under en filt i soffan sen fem & klagar på huvudvärk..

Ja ja vi får väl se hur det utvecklas, men jag hoppas inte hon blir sjuk nu igen..

Barnkalas

Då har vi klarat av helgens alla kalas & nu kan vi pusta ut tills det drar igång igen om två veckor när det är Lovas tur;)

Dagens kalas bestod av ett gäng med glada & pigga åttaåriga tjejer!
Vi hyrde Äringen för att få plats med femkamp. Det blev kasta bollar i hink, kasta frisbee i rockring, sätta knorr på grisen mm.. Alicia hade delat in alla i lag om två & de tävlade så det stod härliga till;)
Vi hann även med viskleken & när den lektes fnittrades det för fullt!:)
Sist avslutade vi med tipsrunda & sen belönades alla duktiga tävlande med varsin godispåse.

I bakgrunden spelades den nya Melodifestival-skivan för fullt & när de mest svängiga låtarna spelades dansades det för fullt:)

En mycket nöjd åttaårig Alicia leker nu med alla sina nya fina saker & är jättenöjd med helgen!

I morgon drar jobb, skola & dagis igång igen, fast jag skulle nog egentligen behöva vila ut med ett par dagars semester;)

Åtta- & sexårskalas





Idag har vi kalasat för tjejerna & haft mormor, morfar, morbror Ante, farmor, farfar, faster Jessica, kusinerna & gammelmormor Lilly här.

Tjejerna fick många fina presenter som innehöll pengar, kläder, sminkbok, väskor till Nintendo, Melodifestivalen-cd, bok.. Så nu sitter de på golvet rika som små troll & leker med sina nya saker;)

Vi bjöd på varm smörgåstårta & sen kladdkaka till fika.

Vi tackar alla fina än en gång för denna dagen♥

Underbara fredag





Nya ljuslampetten från Different design i vardagsrummet

Det pirrar guttans i hela kroppen idag..& anledningen till det är att det äntligen är fredag!
Dagens jobbpass var roligare än vanligt & det berodde till stor del av att jag fick jobba tillsammans med min bemanningspolare Jenni:) Använde även det nya telefonsystemet Intraphone för första gången idag & det gick lätt som en plätt!

Efter jobbet åkte jag hem & hämtade upp tjejerna innan vi drog iväg en sista runda in till stan innan den stora kalashelgen. Presentpapper & vaniljsås stod på shoppinglistan bland annat.

För en liten stund sen blev vi ett husdjur mindre i familjen. Det är kaninen Molly som nu fått ett nytt hem:) Såg på facebook i morse att Josefines dotters marsvin dött i natt & att flickan var så ledsen..jag skickade iväg ett sms om att de gärna fick vår Molly om det kunde vara till någon tröst, vi har ju ändå fått plats för henne på Skälby nästa vecka eftersom vi tycker synd om henne för att hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet här hemma.
De blev jätteglada & överraskade flickan med Molly när de kom hit:) Hon blev så lycklig & jag är övertygad om att Molly får det jättebra hos dem!

Ge mig vår

Jag känner mig helt slut, som ett urvridet lakan typ.. Jobbade heldag & hade ett ganska tufft schema att utföra idag. Så efter middagen var jag tvungen att lägga mig för att vila en liten stund. Fönsterputsningen som jag tänkt få gjort får skjutas upp till i morgon eftermiddag i stället..det regnade ju ändå;)

Att jag är trött är inte bara jobbets fel, utan även mitt eget.. Har råkat fastna i Big brother;)
Jag sa till mig själv innan det började att jag absolut inte skulle kolla eftersom det sänds 22-23 varje vardag! Vilket inte riktigt går ihop med att stiga upp 5:30! Men som vanligt är det ju helt omöjligt att sluta kolla när man väl börjat, även om jag kan erkänna att det egentligen inte är mycket att se;)

Vips så var dagen slut




Hyllan i vardagsrummet

Min lediga dag har bara svischat förbi i rasande fart. Det var den enda lediga dagen innan kalasen i helgen & därför hade vi massor att göra för att det inte ska bli så stressigt på fredag kväll & lördag morgon.

Hela förmiddagen var vi iväg & handlade maten till både släktkalaset & barnkalaset. Vi hade även några presenter att köpa.. Vips så var klockan dax-för-hämtning av Alicia & då tog jag med mig båda tjejerna & åkte iväg igen.. Alicias vinterskor har pajjat & vi tänkte köpa nya, men det blev inget köp utan hon vill hellre använda höststövlarna tills det blir dax för gympaskor.

Daniel & Eddie var på utvecklingssamtal innan middagen & då när jag tänkt putsa de sista fönsterna, regnade det!

Jaja, får väl hoppas på att jag hinner ta lite på torsdag- & fredag kväll oxå.

Härliga vårsol


Längtar till vi kan sitta ute på altanen & äta

Vilket härligt vårväder det har varit idag!
Vi har fått flera fönster putsade & jag satt ute en bra stund på trappen & "solade" med en kopp kaffe. Tjejerna lekte ute med dockvagnarna & tyckte helt plötsligt att det var sommar redan, jackorna åkte av & vinterkängorna byttes till foppatofflor;)

Sen innan middagen blev det ett snabbis- & spontanbesök på Ikea med Sanna. Hon ringde & ville hitta på nåt & då tyckte vi att en runda inne på Ikea vore perfekt medan barnen kunde leka i lekrummet.. Men när vi kom dit var lekrummet stängt pga bolltvätt! Herregud kan de inte tvätta bollarna efter stängningsdax?! Så i stället för att spaltsera runt ensamma fick vi ett helt koppel av barn med oss, fast det gick bra det med:)

I morgon är jag ledig & då blir det inget slappande..vi måste hinna handla inför kalasen till helgen! Sen har vi lite presentshopping på listan & annat smått & gott..

Celebration



Vi har mycket att fira idag & det gör vi med ett glas rosé!

I love life



Yes yes yes, äntligen ler livet mot oss!!
Daniel har idag fått jobb, fast anställning på direkten..vilken lycka..tror ni knappt kan ana hur lyckliga vi känner oss♥
Äntligen är det vår tur att få pusta ut, njuta & bara leva utan att behöva oroa oss för räkningarna varje månad!!


Stora sessan 8 år







Hipp hipp hurra för Alicia som fyller 8 år idag

Vi firade vår stora prinsessa i sängen i morse med presenter & sång!
Nu i kväll har vi avnjutit hennes önskemiddag som bestod av fyllda korvbröd & sen till födelsedagsfika blev det glass, maränger, kola- & chokladsås, strössel, kex, nonstop & färska jordgubbar:)

Solsken





Bilder från den "tråkiga" hyllan i köket som jag piffat till med burkar & korgar

Hurra, vad det känns skönt när solen visar sig..det finns hopp för att det blir en vår även i år!
Solens strålar gör en så lycklig & att det numera är ganska ljust på morgonen är underbart.

Visserligen har jag bara fått njuta av solen på insidan idag eftersom jag jobbat, men det är härligt det med.

Lova skulle ju sova över hos Vilma iår & jag hade nästan räknat med att få hämta hem henne innan läggdax, men icke! I stället fick jag några småfilmer skickade till mobilen på tjejerna när de showade till melodifestivalen & fnittrade så glatt:) ♥Min stora modiga tjej♥
Eddie & Alicia har oxå alltid varit väldigt tidiga & modiga med att sova över hos sina kompisar♥

Storbarnsmamma



Zinkhuset by night

Oj oj nu är man inte småbarnsmamma längre!
När jag kom hem från jobbet i eftermiddags frågade Lova om hon fick sova över hos Vilma, -"ehh men vågar du det" svarade jag. "Ja det gör jag" fick jag som svar tillbaka;)
Lilla snuttan är inte liten längre..igår tappade hon sin allra första tand & idag övernattning hos kompis!

Vi får en ovanlig kväll här hemma i kväll för det är endast Alicia som är hemma hos oss. Eddie sover över i Rockneby hos sysslingen.
Extra mycket gos & uppmärksamhet blir mysigt med Alicia i kväll:)

Sleepover




Fjärrkontrollerna har fått en egen förvaring & nu slipper vi ha dem liggandes över hela bordet.

Nu är födelsedagsshoppingen till Alicia avklarad!
Tror & hoppas att hon blir nöjd på måndag morgon när hon blir uppvaktad!

I kväll ska Alicias övernattning äntligen bli av. Hilma skulle ju sovit över under sportlovet, men då hade Alicia oturen att bli magsjuk. Nu har de längtat tillräckligt & de är spända över kvällen.


Veckans bästa dag



Änligen är den här, bästa dagen i veckan..fredag!
Är ledig idag, men jobbar ända fram till onsdag sen..så idag gäller det att passa på att njuta ordentligt!

Smyckesinspiration



Vintern & våren 2010 sysselsatte jag mig ganska mycket med att tillverka smycken, hade en massa inspiration & tyckte det var jättekul. Fick otippat beställning på beställning, både på pärlarmband, armband med berlocker, örhängen & namnsmycken!
Sen när sommaren kom försvann lusten & jag la allt på is ett tag.
Men sen för någon vecka sedan ringde helt plötsligt en tjej som köpte ett namnhalsband för ett år sedan.. Hon var så oerhört glad & nöjd med sitt halsband & ville nu göra en beställning till.. på inte mindre än tre namnhalsband! Hon skulle överraska några av sina vänner:)

Så då fick jag återigen plocka fram mina smyckesdelar & börja stansa in alla namnen & tillverka halsbanden.
I går åkte lådorna fram igen & jag fick inpirationen att göra några pärlarmband.

Bjuder på en bild av den senaste kreationen:)

Hemsidan (som inte är uppdaterad på lääänge Namnsmycken

Nytt litet projekt





Redan fredag i morgon & vetskapen om att det är en ledig sådan gör att det genast känns ännu bättre!
Är så himlans trött efter ett par långa jobbdagar, fick lägga mig & snabbvila när jag kom hem innan jag orkade ta tag i middagen. Vi lyxar till det med hemmagjord pizza & degen står just nu på jäsning:)

Blev så sugen på att prova att sticka nu när Eddie håller på med det, så jag satte igång med ett stickprojekt jag med!

Piruett




Jobbat kväll i kväll vilket gjorde att jag kände mig ledig på förmiddagen..skönt!
Lyxigt att få sova en & en halv timme längre på morgonen & sen göra iordning tjejerna för en dag i skola & dagis för att sen få åka hem igen..njuta av morgonkaffet innnan morgonpromenaden med Enzo!

Eddie är fortfarande genomförkyld & har varit hemma idag med. Hoppas inte det smittar vidare till någon annan av oss..fast faktum är att jag har väldans ont i huvudet just nu.. Nähäpp, sjuk vill jag inte bli..så bort bort med det;)

Tog mig en ensamrunda till City gross för att fynda billigt lösgodis, mjölk & blandfärs. Hittade då Sempers nya glutenfria kex, Piruett, som ska smaka som Singoalla. Var bara tvungen att köpa ett paket för att provsmaka..ja eller provsmaka & provsmaka, jag glufsade i mig två stycken direkt på parkeringen:) Jisses vad goda de var!!

Vardagligt firande


Känner mig lite sliten efter den första jobbdagen sen lovet, det blev en riktig heldag. Först jobb 7-15 för att sen åka hem en snabbis för att äta middag & vidare iväg på utbildning i Intraphone mellan 16:30-17:30.

Efter Alicias fotbollsträning bakade vi äppelpaj som vi åt som kvällsfika..vi har nämligen lite att fira, bland annat att jag faktiskt hade namnsdag igår (utan att få ett enda grattis) ;)

Eddie har varit hemma från skolan idag med huvudvärk & nu är han genomförkyld..

RSS 2.0