Svinkallt!!

Shit vad kallt det är ute..-15 grader hade vi i morse när jag var ute med Enzo!!
Den lilla stackaren pallar inte när det är så kallt, han går några steg & sen "låser" sig bakbenen & han bara stelnar till & gnyr..stackaren.. Så vi är bara ute supersnabbisrundor, rumsren får han bli nån annan dag;)

Jag har varit inåt Hansa city en runda idag, skulle lämna tjejerna hos sina kompisar i Förlösa & sen passade jag på att handla på City gross & så var jag inne på HM en snabbis, hade lovat Alicia ett fjärilshårspänne som Lova fick i fredags när hon & jag var på stan, till Eddie hittade jag ett snyggt armband..får se om han gillar det när han kommer hem.

Ska sätta igång att laga en mumsig fisksoppa snart tänkte jag, ska ha den till lunch några dagar denna veckan!

Lek & bus






Äntligen funkar det att komma in på bloggen..har försökt nu i flera timmar, men det har varit fel står det..

Idag har vi haft besök av Ingela, Lollo & Atlas.
Enzo & Atlas träffades för första gången & det kunde knappt gått bättre=). De nosade lite på varandra & lekte med varandra, fast Atlas var mest intresserad av Molly;)
Enzo orkade inte med så länge utan rätt som det var la han sig för att vila, men när vi klädde på oss & gick ut i kylan blev det fart på honom igen!!
De jagades & busade i den höga snön & verkade ha hur kul som helst=)
Det var kul att det gick så bra & vi kommer nog träffas ganska ofta med de små liven hoppas jag!!
Som tack för hjälpen förra helgen när Lollo sov över & som grattis i efterskott fick vi en flaska vin, en bukett tulpaner & en påse Twist..Tack så mycket!!

Eddie följde med dem hem & ska sova över tills i morgon, vi andra ska kolla på finalen av Robinson.

Smaskig middag


Vi fortsatte firandet av min födelsedag även i eftermiddag genom att lyxa till det & äta smörgåstårta till middag.
Vi hade beställt från Maxi & den var lika god som den alltid är..mums!!
Barnen gillar inte smörgåstårta så de åt varsin Happy meal från Mc donalds i stället. Så efter middagen var alla nöjda & belåtna=)

Nu har vi bänkat oss i soffan för att se Lets dance som börjar om en stund!

Gjort stan med Lova

Skulle gjort stan med Emma idag hela dagen var planen, men det blev ändrat för Hampus blev sjuk.. Typiskt eftersom vi har svårt att få ihop våra träffar nu när jag jobbar mer..
Jag & Lova åkte in i alla fall, men efter första affären sa hon attdet var tråkigt att gå i kläd- & väskaffärer som jag ville & att hon bara ville gå i godisaffärer;)
Jag lyckades ändå dra runt med henne i en & en halvtimme, men hittade inget.. Behöver en ny väska för min som jag har nu är helt trasig, men det fanns ingen som föll mig på läppen. Jag får väl vänta ett tag till så kanske det kommer in lite mer nytt.
Sen bar det av till Coop för att shoppa på oss lösgodis för 39:-/kg, perfekt till fredagsmyset i kväll!!

Nu är det städning som gäller för hela slanten för min del..

Ett år äldre

Igår firade jag min födelsedag & jag blev verkligen uppvaktad hela dagen=)
På morgonen "vaknade" jag av att familjen sjöng för mig & gav mig preseter, det var en cd, lotter, örhängen & en ring som Eddie gjort, en fisk som Lova gjort & av Alicia fick jag en..toarulle!! Haha vad vi skrattade=)
På jobbet blev jag oxå firad, en av tanterna gav mig en påse Mariannekaramller & så hade de lagt ihop till en bukett tulpaner. Jag hade bakat nötbakelser som jag bjöd alla på till fikat.
På kvällen hade jag kalas för mina föräldrar, Ante, mormor, Daniels föräldrar & syster med familj. Vi var på Äringen för vi har ju så trångt här hemma när man ska bjuda på mat.
Jag bjöd på tacopaj med sallad & sen glass & kokosbollar till kaffet. Hade önskat mig pengar så vi kan stängsla in tomten & det fick jag massor, sen fick jag lotter, en flaska vin & kläder.

Hela dagen löpte på bra & jag somnade väldigt nöjd på kvällen!!

Helt färdiga


Under vävstolen


Helt slut i soffan på jobbet

Det har varit en jobbig & slitsam dag för både Enzo & mig.
Daniel skulle till smärtteamet i Västervik hela dagen, så jag fick stiga upp en halvtimme tidigare i morse för att hinna skjutsa alla barnen till skola & dagis innan jobbet.
Enzo hade jag med mig på jobbet hela dagen & han trivs som fisken i vattnet, fast efter att han stimmat runt efter bollen på gympan & varit glad åt gamlingarna somnade han som en stock!!
Jag satte mig för att väva en stund på eftermiddagen & då kröp han under vävstolen & la sig till rätta där=)

Efter jobbet var det racet till skolan igen för hämtningar, sen vidare till Magneten i snöovädret för att handla det sista inför morgondagens kalas.
Direkt när jag kom hem sen bakade jag nötbakelser som jag ska bjuda "mina" pensionärer på i morgon, sen förberedde jag tre tacopajer som vi ska ha på kalaset, lagade den vanliga middagen & mitt i alltihopa badade jag Enzo eftersom han var full med snöbollar på sig efter vi varit ute.. Ja just detsen hämtade jag Alicia hos Ella & skottade hela uppfarten..puuuuhhh inte konstigt att jag just vaknade efter en powernap i soffan;)
Nu måste jag "bara" laga morgondagens lunch..

Salongbesök

Nu ikväll har jag, barnen & mamma varit på Backstage på Baronen, det var Eddie & jag som skulle klippa oss. Det var tur att mamma var med för det är inte lätt att ha med två nyfikna tjejer som gärna vill kolla i lådor med papiljotter, prova duschstolarna & hissa sig upp & ner i frisörstolarna;) Som tur var så var vi ensamma i salongen & frisören var tålig;)

Eddie började & han var verkligen i behov av att klippa sig..hans hår har växt fritt nu ett tag & han hade ingen som helst frisyr kvar alls. Men shit vad snygg han blev!! Han tittade ut en snygg frilla i en hårbok & blev så himla fin=)
Ska ta kort på honom i morgon & lägga upp här.
Jag klippte av min långa lugg & klippte av en 5-6 cm på hela håret + att hon klippte upp det lite grann bak samt på sidorna..även jag blev nöjd!!

Sju fakta om mig

Fick en award av Linda. Tack!!

Så här går det till.....



Reglerna se ut så här.

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!


Här kommer mina fakta..kanske inte så intressanta men ändå;)

1. Dammsuger varje dag..hatar att ha det stökigt & vill ha ordning & reda (vilket inte syns eftersom jag har en stor familj)
2. Är väldigt duktig på ansikten & glömmer sällan ett namn
3. Är svag för lösgodis
4. Byter om till myskläder så fort jag kommer hem
5. Har ett ganska stort behov att få vara ensam
6. Lyckas aldrig hålla ordning i garderoberna
7. Är en riktig planeringsmänniska, skriver listor & planerar i god tid


Jag skickar vidare till:

Petra

Jennie

Sarah

Linnea

Wilma

Susanne

Lina



Slut på helgen


Hela ligan


Lilla godingen måste få vara med oxå


Då var denna helgen oxå slut, den har gått fort & det har varit fullt ös mest hela tiden!!

Vi har ju som sagt haft Lollo här från fredag kväll tills klockan 20 ikväll. Ett barn extra märks inte så mycket förutom att vi inte får plats runt köksbordet, men annars har det nog varit lugnare här än vanligt på grund av att de varit uppe på sina rum & lekt mest i stället för att vara nere i vardagsrummet som annars.

I förmiddags tog jag med mig hela ligan till isbanan för att åka lite grillor.
Det gick alldeles utmärkt förutom att det var så vansinnigt kallt om mina fötter;)

Eddie har varit inne på sin drillträning & då passade jag på att handla mat. Numera tränar han i dubbla grupper, från 16:00 till 18:25 så då får man åka hem emellan..förut hann jag precis med att veckohandla men nu är det lite väl länge att gå & dra på maxi;)

Barnen ligger nu helt utslagna i sina sängar & vi ska avsluta helgen genom att titta på Johan Falk!!

Drillens dag



Idag är det Drillens dag så i morse skjutsade jag in Eddie till D-hallen redan innan 10. De skulle öva tills dörrarna öppnades för allmänheten & showen sattes igång.

Jag åkte hem emellan för att hämta upp Alicia, Lova & Lollo.
Showen varade mellan 12-14 & alla grupperna uppträdde..allt från nybörjare till seniorer.
De var så duktiga & det är riktigt underhållande att titta på..alla dessa drillstavar som slängs upp i luften & fångas upp skickligt av dem!!
Eddies grupp gjorde jättebra av sig & han gjorde den större delen av deras final genom att hjula på en arm med drillstaven i den andra & sen gå ner i spagat!!
Jag tänkte jag skulle filma med kameran, men så tog ju givetvis batteriet slut så avslutningen på Eddies grupps nummer kom tyvärr inte med..

Hela dagen avslutades med att alla drillarna visade upp ett nummer tillsammans=)

Vi lyxade till det med att köpa med oss Mc Donalds hem till middag..vi var så hungriga eftersom vi inte ätit någon lunch utan bara fikat litegrann i pausen.

Senare på eftermiddagen kom mamma för att tona min hårbotten som fått en liten utväxt..samt några gråa strån;)

I kväll blir det Robinson & Lollo ska sova över en natt till. Det går jättebra..tjejerna ser upp till henne & Eddie & hon kommer så bra överens=)

 


Mys

Nu kör vi fredagsmys för hela slanten!!
Vår nattgäst som stannar tills söndag kväll har kommit & de tycker det ska bli så kul, alla barnen!!

Jag blev i eftermiddags erbjuden förlängt vikariat på Äringen februari ut..sköönt=) Det firas med ett glas vin!!

Positivt tänkande

Så nu är beslutet taget & ångestkänslorna finns kvar men börjar sakta försvinna.
I natt hade jag sån ångest att jag inte ens kunde tänka på det utan försökte i stället tränga bort tankana & tänka på något annat.. Även i förmiddags kände jag av det & mådde fruktansvärt illa & kände mig skakig i kroppen.
När jag kom in på bemanningen frågade hon om jag bestämt mig, jag ville först få veta om det fanns någon liten chans för mig att få vikariatet på Äringen i stället, men det skulle inte förhandlas förräns 10 mars & vara klart 17 mars & så länge kan jag inte vänta & eftersom jag inte finns med på laslistan är chansen så liten ändå att jag är tvungen att ta denna anställning.
Nu får jag ta det som det är & vara glad åt att jag har jobb & får en inkomst, jag får försöka släppa det jag fått erbjudande om innan & hoppas på att detta kommer bli bra!! Jag får även hoppas på att det kan leda till en förlängning samt kommer jag ju upp snabbare i laslistan när jag jobbar så mycket inom kommunen i sommar.
En annan sak som är positiv i det hela är oxå att eftersom rekryteringen till Äringen inte är klar förräns i mitten på mars kanske jag får vara där tills dess=)

Vi hade Enzo med oss idag när jag skulle in. Vi stannade till på HSB först & visade upp honom där för mammas jobbarkompisar. Sen har han fått vara ute & gått med Daniel medan jag var inne på "mötet". Det har varit bra bilträning för honom & faktum är att han är jätteduktig nu & gnäller inte alls längre=)

Ytterligare ett beslut att ta..

Åhh jag har fått ytterligare ett jobbigt beslut att fatta.. Det har varit så mycket svåra & viktiga beslut den senaste tiden att jag blir tokig.

Nu trodde jag att det skulle lugna ner sig & att jag "bara" hade beslutet med att välja mellan sommarjobb på vårdcentralen eller Träffpunkten att fatta.. Men idag sattes allt på en helt ny spets..

Jag blev erbjuden att bli månadsanställd på bemanningen mellan 1 maj - 15 september, 80% & med 1500:- extra varje månad pga att man har flexibla arbetscheman.
Detta innebär att jag har en tjänst på 80% & har ett schema där jag vet vilka dagar jag är ledig, men de dagar jag jobbar vet jag inte vart eller om jag jobbar dag eller kväll förräns kanske dan innan.

Det positiva är att jag har en fast inkomst under denna perioden & att det eventuellt kan bli förlängning om jag har en himskans tur.
Negativt är att jag inte kommer ha någon sammanhängande ledighet utan bara en eller två dagar i taget(alltså typ omöjligt att hitta på något i sommar med familjen), jag kommer jobba varannan helg(skittråkigt eftersom vi campar på helgerna) & att det kommer bli så jävla psykiskt påfrestande att inte veta vart eller när jag ska jobba..

Jag har tills i morgon på mig innan jag ska ge besked, men egentligen har jag inget val eftersom man inte har rätten till att neka jobb.. Inger på Äringen blev jättebesviken eftersom hon hoppas på att jag skulle få vikariatet till december..

Jag har mått så illa & haft ont i magen sen de ringde vid ett..det känns fel i kroppen att tacka ja, men reglerna & ekonomin tvingar mig..

Bullbak


I morse när jag gick till jobbet snöade det fortfarande..det har ju snöat hela vintern nu & det håller på ännu. Tacka vet jag snö & allt roligt man kan göra ute i den, men nån måtta får det väl ändå vara.. Man hinner ju inte skotta förräns det kommer nytt.

På jobbet har det varit spridda uppgifter idag. Allt i från gymnastik till gardinbyte, sen avslutade jag dagen med att baka en sats med bullar med vaniljsmak & några släta bullar, alltihop glutenfritt eftersom det inte finns något glutenfritt fika på hela stället. Snart skulle vi ha semlor så då passar det ju bra=)


Lite glada besked

Idag träffade jag enhetschefen för alla träffpunkter för första gången på personalmötet.
Hon hade några besked som jag blev glad över & sen ett som ni måste hjälpa mig att hålla tummarna för!!
Det första beskedet var att jag troligtvis kommer få förlängt februari & eventuellt mars med. Sen frågade hon om jag ville sommarjobba på Äringen, från 28 juni till 31 augusti..heltid!! Det vill jag ju gärna, jag stormtrivs ju givetvis på hälsocentralen, men för mitt eget bästa i framtiden tror jag att detta är bättre. För det första är jag på hemmaplan så inga bensinkostnader eller parkeringsavgifter, sen är det skönt för barnen & famljen att jag är i närheten samt att jag kan tillgodoräkna mina dagar i kommunen så jag kommer närmare en plats på laslistan.. Känner mig lite som en svikare på vårdcentralen, men samtidigt måste jag tänka på mig själv..
Det är ju inte spikat ännu, men troligtvis blir det så.
Det allra sista är att det behövs en vikarie på Äringen tills december, men när det gäller så lång tid får inte chefen bestämma själv utan det måste gå genom central rekrytering..hon skulle önska mig, men vi får se hur många som står på tur.. håll tummarna!!!!

Hundträff


Enzo & pappa Totte


Enzo & halvsyrran Viv

I eftermiddag efter jag & barnen varit på skridskokalas i två timmar, åkte vi ut till Eva & hennes hundar i Gelebo.
Det är första gången vi är där sen Enzo flyttade hem & det skulle bli intressant att se hans reaktion. När vi kom dit var Evs dotters hundar ute i hundgården & skällde som bara den..Enzo blev rädd & började skaka & stretade i kopplet. När vi väl kom in blev vi mötta av Enzos pappa Totte & halvsyrran Viv. Viv föddes av en annan tik tre dagar efter Enzo & hans syskon.
Viv var en liten tuffing som skällde på Enzo & han var lite rädd för henne till en början & gömde sig i skostället;)
Men efter en stund tuffade han till sig & vågade vara med i leken=)
Det var roligt att se & han var väldigt förtjust i att krypa upp i Evas knä för att kela.
Bilresorna gick ganska bra nu, på ditvägen var han knäpptyst & på hemvägen gnydde han bara lite den första biten..övning ger resultat!!

Lek & obehag..

I eftermiddag har det blivit Leos lekland för hela slanten.
Tjejerna var bjudna på Noahs kalas där & jag tog med mig Eddie & Linus så de oxå kunde få leka av sig.
Det är skönt & ganska avkopplande att vara där, ungarna är ju så stora att de klarar sig själva så under tiden kan man bara sitta & ta det lugnt. Jag, Tove, Emma & Tommy satte oss & tog en fika medans barnen & kalaset var i full gång=)

Annars tycker jag att jag känner en känsla av obehag i kroppen idag. Detta på grund av mordet som skedde i Lindsdal i natt. Jag kände inte de inblandade, men jag vet vilka det var.. Det känns olustigt & så oerhört onödigt att ett liv ska få sluta på det sättet! Det är så många männsikor som blir drabbade när något sådant här händer..

Nu jävlar


Nu jävlar får det vara nog, jag har tröttnat på lata hundägare som förpestar vår skog!!
Vi har ju skogen som granne på ena sidan & har där en stig som går långs med vårt hus. Denna stig är ganska populär bland hundägare & även vi tycker det är mysigt att gå upp där med Enzo.
Men någon med en stor hund som lägger lass stora som komockor struntar helt i att plocka upp skiten..& det är inte så att hundskiten ligger en bit in i skogen utan precis på stigskanten..lass efter lass.. Till & med på vägen utanför huset har hunden skitit & när gatan snöröjs sprids skiten ut över hela gatan..fy fan säger jag bara!!

Idag när jag hittade skit en bit in på vår uppfart rann det över totalt & nu får det fan vara nog!!

Knåpade i ilskan ihop en skylt som numera sitter precis vid ett av lassen på stigen & jag hoppas innerligt att hundägaren tar en runda snart & får skämmas.

Skönt med fredag


Äntligen fredag!!
Denna dagen har gått i ett.. Först lämnade Lova & jag Eddie & Alicia i skolan, sen städade jag badrummet innan det var dax för att åka till skolan för att vara med när Eddie & Alicia fick sina vaccinationer. Efter det ville Alicia följa med hem i stället för att gå kvar den sista timmen. Vi frågade fröken & det var okej=)
Jag tog med mig tjejerna till Maxi för att storhandla, vi träffade Eva & började prata om rumsrenhet. Hon tipsade om att köpa trädgårdsgaller, sånt man har till kompostgaller till att avgränsa huset. När vi är i vardagsrummet sätter vi upp gallret såEnzo bara kan vara där inne, då har han ju ingen möjlighet att smyga i väg & kissa..alltså blir det lättare att hinna med när han behöver göra nåt!!

Till middag gjorde jag helstekt fläskfilé, hasselbackspotatis & gorgonzolasås..mmmmmmmmmmmmm vad gott det var!!
Barnen & jag blev just klara med två plåtar bullar med vaniljkräm i. Vill testa receptet innan jag bakar till min födelsedag som är om 13 dagar=)

I kväll fredagsmyser vi till Let´s dance & njuter av lugnet före stormen, för resten av helgen är ett race av en massa barnkalas!! Ska försöka hinna med ett besök hos Eva & hundarna med=)


Eddie med i tidningen


Eddie är längst ner till höger


Idag var Eddie med i Barometern!!
Det var ett reportage om isbanan här i Läckeby.
Vi har ju ingen tidning, men jag åkte & köpte den nu i kväll, han är så stolt & vi ska sätta upp urklippet på kylskåpet=)

Klubbad med huvudvärk

Jag har fått tillbaka min envisa & fruktanslöst onda huvudvärk..vet inte hur många eftermiddagar & kvällar jag har haft ont i huvudet denna vecka..
I eftermiddag var det dax igen.. Trotsade den så länge det gick & plockade undan, dammsög, torkade av i köket, tvättade ett par maskiner, gjorde scones till barnens mellanmål & lagade slutligen middag. Men efter den var det kört, tog två panodil & la mig i soffan & har sen dess legat klubbad! Det är en sån där himla huvudvärk som inte vill släppa & så blir jag ljuskänslig, barnen har ju svårt att förstå & klarar inte riktigt av att låta mig vara heller..

Eddie har börjat på gymnastik idag & är iväg just nu. Det är i Kalmars gymnastikförening i en pojkgrupp med 7-13 åringar. De håller till på Gymnasten & det ska bli kul att höra vad han tyckte om det när han kommer hem=)

Kärt besök

Idag har Enzo varit med mig på jobbet en stund.
Daniel skulle på behandlingsbadet & skulle vara borta i nästan två timmar & det är alldeles för länge för lilla fisen att vara ensam än så länge.
Vi har bara övat med honom i 10 minuter & då har det gått bra tycker jag. Jag lyssande utanför dörren nu när jag kom hem & Daniel var & hämtade barnen & då var det tyst. Men när jag öppnade dörren kom han & var så glad att han bara studsade & skrek av glädje!! =)

Vi gick till jobbet idag på morgonen, Enzo & jag. Han gick en bit i taget & jag bar honom mest, men han var duktig.
Behöver väl knappt säga att han charmade ALLA som träffade honom idag?! Vi har pratat om honom ganska mycket & tanterna har varit nyfikna på att träffa honom=)
Första stunden sprang han omkring & nosade & kollade läget, men höll samtidigt stenkoll på vart jag var. Vid ett tillfälle gick jag in i ett annat rum & då pep han & undrade vart jag var.
Efter en timme var han helt slut & somnade i mitt knä mitt under gympan!

Han skötte sig så bra att det säkerligen blir fler gånger.

Utökat vikariat!!

Idag jobbade jag till 16 eftersom vi hade julgransraskning!! Dagen har gått i ett & det har varit mycket att göra, men bara roliga saker.
Fick även ett glädjande besked att jag får förlängt vikariat plus att jag får mer tid. Kommer nu jobba 26 timmar i veckan i stället för 15 timmar som nu. Det är ju inte så jättemycket, men tror jag kommer klara mig om jag får någon mer dag i bemanningen oxå.

Idag har Enzo varit ensam för första gången. Jag lämnade honom på morgonen när jag gick & då var Daniel på skolan & lämnade barnen. Han fick vara ensam i ca 10 minuter, jag bara gick så jag hann inte höra om han var ledsen. Sen på eftermiddagen var han ensam igen när Daniel hämtade hem barnen, då hörde han att han raffsade på dörren & var ledsen..men han lär sig nog snart & han är jätteglad när man kommer hem i alla fall!! =)

Elwins lekland










Hela eftermiddagen har jag & barnen tillbringat på Elwins lekland tillsammans med Petra & hennes barn samt Jonna.
Jag tycker att detta leklandet var mycket mindre om man jämför med Leos men barnen hade jättekul i de tre timmarna vi var där!!
Vi lekte så att vi blev jättevarma & fick pausa med glass & läsk.

Lova är vaccinerad


Efter vi varit & lämnat Eddie & Alicia på skolan åkte Lova & jag till Lindsdal.
Vi handlade lite mat på Magneten innan BVC öppnade sitt drop in för vaccineringen.
Lova sa innan hemma att hon inte alls var så sugen på att ta sprutan, men givetvis försod hon att hon måste & det var inga problem alls när vi väl var där!!

Nu har ju hon sitt gjort i alla fall..Eddie & Alicia ska ta på fredag.

Nu ska vi bara vara hemma & mysa innan det är dax för Elwins lekland=)

Långtråkig söndag..

Ibland blir inte dagarna som man tänkt sig innan..
Vi hade planer på att åka ut till Gelebo för att besöka Eva & låta Enzo leka med hennes hundar. Men sen när vi tänkt åka efter lunchtid fick vi inte tag på henne, så det blev inget besök. Vi får helt enkelt ta det en annan helg, men sen visste vi inte vad vi skulle hitta på..

Alicia var ju som sagt på leklandet  & Eddie skjutsade jag in till Linus sen.
Tråkig dag..
lova
I morgon däremot blir roligare, först ska Lova & jag till BVC för att ta andra svininfluensevaccinationen(inte så kul) & sen när skolbarnen kommer hem drar vi ju in till Elwins lekland=)

Orättvisa

Livet är inte alltid lätt..i alla fall inte när allt känns orättvist;) Alicia blev tillfrågad av sin kompis Lovisa idag om hon ville följa med dem till det nya leklandet, Elwins lekland. Det ville hon ju givetvis!!
Men då blev det väldigt gnälligt & orättvist här hemma, för vi har ju fler barn som gärna ville åka dit & att det blev ju väldigt orättvist att Alicia har varit flest gånger på leklanden nu då...

Den snälla mamman tänkte lösa allt ledsamt med att erbjuda att vi kan åka till Elwins lekland i morgon direkt efter skolan. Frågade Petra om hon & kidsen ville dejta oss där & det ville de gärna=) Sa till & med att Eddie kunde få ta med sig en kompis..hmm jovisst det kunde vi göra, men det var ändå orättvist!
Ja ja livet kan inte alltid vara rättvist & det får man nog lära sig att acceptera..även om man har en snäll mamma som försöker så gott hon kan att göra det så rättvist som möjligt;)

Lugn lördag

Här har vi en lugn lördag idag.
Jag, Eddie & Lova åkte inåt Kalmar på förmiddagen för att shoppa lördagsgodis, Alicia stannade hemma med Daniel för att invänta Ella som skulle komma & leka. Så nu leker de för fullt där uppe=)
Annars har vi ätit kycklig- & pastasallad & bara tagit det lugnt!! Jag brukar ha en förmåga att bli så vansinnigt rastlös när det inte händer något, men idag känns det ganska skönt=)

Tränar Enzo för fullt med att bli rumsren. Det är inte så himlans enkelt denna iskalla årstid..inte ens Lilo vill göra sina behov i den kalla snön..
Jag är ute med honom var & varannan timme, efter han sovit & när han börjar bete sig "nödigt" & han är duktig & gör oftast något varje gång vi är ute, men ändå kommer det inne titt som tätt. Det tar ju oxå en stund innan man fått på sig alla kläder så det hade nog gått lite lättare om manbara hade kunnat hoppa i fopptofflorna & sprungit ut;)
Men men det ger sig väl om vi fortsätter som vi gör=)

Let´s the fredagsmys börja!!


Ikväll blir det morots-, gurk-, paprika- & korvstavar med dip

Enzo är vaccinerad



Idag har jag varit med Enzo på Läckeby djursjukhus & tagit andra vaccinationssprutan.
Han charmade alla i personalen & de tyckte att han var så söt & beundrade att han redan kunde gå i koppel=)
Sprutan gick bra, fast han gnydde till lite grann. Annars var tänderna fina & allt bara bra, det skulle nog bli en kalasfin hund sa veterinären!!
Vi invigde fleecetäcket idag när det var -13 grader kallt & det var nog skönt att ha på sig i bilen till & från djursjukhuset.

Alicia & Lova har haft Ella & Elin här hemma idag, jag & Eddie passade på att storhandla på Coop. Vi köpte även på oss tre säckar med ved..kan behövas nu när det är så herrans kallt!!
Om en stund blir det tacos & sen fredagsmyyyys!!

Nybadad










Igår kväll duschade jag Enzo för första gången.
Han gillade det inget vidare & försökte klättra ur badkaret, sen for han omkring inne i vardagsrummet ett tag & "torkade" sig mot mattan & sin säng. Han frös & kröp upp i Daniels knä för att värma sig lite innan jag plockade fram borste & hårfön..det var väl inte heller världens roligaste tyckte han, men efter en stund var han klar & som ny igen!!

Kompisar hemma igen

Då var arbetsveckan på Äringen gjord & nu har jag bara en vecka kvar där om inget annat händer.. Jag hoppas verkligen på förlängning med då med mer timmar, annars kommer det inte att funka eftersom deltidsdagarna inte håller för all evighet.

Sen vi fick hem Enzo har vi ju varit bestämda på att vi inte ska ha en massa folk här & när barnen har lekt så har de fått vara hemma hos sina kompisar. Allt för att det ska bli en lugn start för Enzo så han får boa in sig så bra som möjligt & lära känna oss.
Nu har han bott här i 3 veckor(i morgon) & vi har börjat släppa lite på det. Vi har sagt att nu kan de få ta hem sina kompisar igen, fast helst en åt gången till att börja med.
Så idag har Alicia haft Lovisa här ett par timmar & när de sen ville leka vidare hemma hos Lovisa så kom Lovas kompis Sanna hit. Eddie har varit hos Lollo hela dagen.

Mycket utelek blir det nu oxå när det fullkomligt "vräker" ner snö ,mest hela tiden. När man skottat dröjer det inte lång stund förräns det är dax igen..ett evighetsgöra!!

Pulkabacken















Nu i eftermiddag  gick jag & barnen till pulkabacken.
Vi hade det så lyxigt att vi fick hela backen för oss själva!!
Daniel & Enzo kom senare med bilen för att Enzo skulle få åka bil en liten runda. Han stimmade runt upp & ner för backen & hade hur kul som helst=);)
Barnen åkte, flög på guppen & rullade ner för backen..ganska så snöiga efteråt med andra ord
Sen blev det hemfärd igen, då var det bara Lova & jag som gick hem..de andra åkte med bilen.

Sing it-kväll


Full koncentration

Barnen & Daniel var på Stadsbiblioteket igår medans jag jobbade & lånade "Sing it" på Wii.
Enzo fick oxå följa med & öva på att åka bil.
Igår kväll sen hade vi Sing it-kväll & tävlade i att sjunga låtarna, jättekul!!

Mammas lilla bebis

Nu när jag kom hem från jobbet blev min lilla nusse(Enzo) så himla glad!! Han hoppade & skuttade, sen när jag gick upp på övervåningen för att få prata ostört i telefonen blev han jätteledsen.. Så nu ligger han & sover så gott i mitt knä, min lilla bebis;)

Jag jobbade ensam idag & det gick bra. Gjorde kalvsylta- & rödbetssalladmackor till tanterna & det var uppskattat=) Sen hann jag med att dammsuga, torka av i köket & brodera lite innan det var dax att gå hem.

Bio


Vi har laddat med den största boxen popcorn & väntar på insläpp



Förväntansfulla inne i biosalongen

Klockan ett idag var barnen & jag på bio.
Jag överraskade dem igår kväll genom att boka biljetter till Alvin & gänget 2..gissa om de har velat att tiden ska gå fort sen dess?! =)
Vi köpte den största popcornlådan som fanns & bunkrade upp med läsk. (Den duktiga mamman som numera tänker på sin vikt åt inte ett endaste popcorn).
Filmen fick högsta betyg av alla tre & de var jättenöjda efteråt, även jag tycker att den var bra!! Vi får nog gå på bio lite oftare, det är ju så mysigt!

Isbanan






Söndag

I morse åkte det sista av julen ut, alltid lika skönt tycker jag..samtidigt alltid lika kul att ta fram det!
Eddie skulle sen in till kusinen för att leka mellan 11-12:30. Jag tyckte det var onödigt att åka fram & tillbaka så Lova & jag var på blomjakt. Först var vi på Blomsterlandet & sen på Plantagen..hittade inte en enda blomma jag ville ha..
Så vi chansade på Ikea i stället, där hittade jag 2 orkideér, 2 andra gröna blommor & en fönsterlampa.

Mitt på dagen kom mamma med en stort lass med fina kroppkakor som hon precis gjort..smaskens!!=)

Nu är Daniel med barnen på isbanan & åker skridskor medan jag & Enzo får lite lugn & ro=)

Bjudna på middag


Lilla snöbollen


I förmiddags var jag & barnen i Lindsdal & storhandlade innan vi gick in till farmor & farfar. Vi var inbjudna på mat & fika.
Barnen lekte med kusinerna & var ute i snön & kylan tills de var helt röda om kinderna.
Enzo var med & lekte i snön..den var så kall & fastnade på honom;)

Nu har jag slängt ut granen & dammsugit upp ALLA granbarren (hoppas jag), nu är det "bara" tomtar, stjärnor & gardinerna kvar, sen är våren välkommen!!

10-01-01

Gott nytt år på er!!

Första dagen på nya året & jag var nog uppe bland de första tror jag;)
Klockan 05:30 ringde väckarklockan & det var bara till att trotsa tröttheten & stiga upp. Det var knappt att ens Enzo orkade med mig upp..
Natten gav ingen vidaresömn, jag var uppe till 00:45 & sen stökade Lova halva natten, så jag kollade nog på klockan var 20:e minut..
Vid kvart i sju cyklade jag till jobbet & där fick vi stå, 3 vikarier, i nästan en halvtimme innan nattpersonalen kom så vi kunde komma in eftersom ingen av oss har nyckel.. Dagen flöt på bra annars & vi satt inte still nånting..det var väldigt skönt när klockan blev 15:30!!
Vi grillade korv i kakleugnen när jag kommit hem, det var skönt med en brasa när jag frusit hela dagen.

Åter till nyårsaftonen, Enzo reagerade knappt inte alls på rakteterna i natt..skönt vi får hoppas det håller i sig i alla år!!
Daniel var ute med barnen & sköt av 3 raketer vid åtta & sen sparade vi 4 till natten & det var tur det, för vid midnatt hade Lova & Alicia somnat & orkade inte gå ut. Så Daniel & Eddie var ute medan jag, Alicia & Enzo kollade ut i fönstret från sängen, Lova sov bredvid & Lilo låg under sängen.

RSS 2.0