Barometern cup

 
Gårdagen spenderade vi i Kalmars sporthallar & följde med spänning Lova & resten av Läckebys 05-or när de spelade Barometern cup.
De duktiga tjejerna spelade 6 matcher mellan 9:30 & 15..det är inte dåligt att orka så länge, speciellt inte för dessa tjejer som endast hade 1 avbytare..många lag hade så många spelare att de kunde byta av ett helt lag åt gången! Våra tjejer fick spela i stort sett hela matcherna utan paus, medan andra bara behövde spela halva matchen..men ändå gick det så bra för dom!
Lova, vår duktiga lilla fotbollstjej gjorde MÅL!!

Vår julafton 2013

 
 
Så var den här till slut, julafton, dagen som barnen längtat efter i flera veckor!
 
Förra året började vi en ny tradition, genom att fira julen hemma hos oss..det är skönt att ha allt här hemma & slippa åka runt.
 
VI startar morgonen med julkalendern & några morgonklappar, sen blir det grötfrukost innan vi kör igång med att förbereda & duka innan gästerna kommer klockan ett.
 
När alla kommit äter vi den goda maten som alla bidragit med & sen Kalle Anka innan självaste tomten knackar på dörren:)
 
I år var det extra spännande eftersom Olivia är större & hon är nog tuffast i byn när det gäller tomten..totalt orädd hjälpte hon tomten att dela ut julklappar & satt i hans knä!!
 
Alla fick många fina julklappar & vi hade en härlig dag & kväll!!

Fransförlängning

Helt osminkad med nya fransarna
 
Mascara endast på underfransarna
 
 
Före & efter
 
I torsdags var jag & gjorde en efterlängtad fransförlängningFransförlängning Kalmar.
 
Jag har funderat över det ett tag & velat göra, men har tyckt att det har kostat lite väl mycket, speciellt nu runt jul.
Men som en skänk från ovan gick jag & vann deras tävling på Facebook & fick då en nyinsättning, värd 795:-!!
 
Min fransar är korta & ljusa & jag trivs inte alls utan mascara..men nu är det mörka, långa & täta, jag är jättenöjd! Nu använder jag endast mascara på de undre fransarna.
 

Besök på förskolan

Sötaste tjejen på dagis
 
I förmiddags var Olivia & jag & hälsade på på förskolan.
Olivia kommer gå på avdelningen Nyckelpigan, där är det barn mellan 1-3 år som går & de har tre fröknar.
Hon kände sig som hemma direkt & började klättra upp & ner för den lilla trappen upp till skeppet:)
Vi lekte en stund & var med på fruktstunden, sen visades vi runt & fick tiderna för den första inskolningsveckan som börjar 7/1.
Det ska bli roligt & spännande..men samtidigt känns det vemodigt att komma tillbaka till jobbet..

Min discotjej

Denna vackra discotjejen som imponerade stort på scenen!!
 
Nu i kväll har jag, Eddie & Lova varit på Kalmar dansstudios Julshow i Kalmarsalen!
 
Alicia & alla andra dansare bjöd på en riktigt bra show.
Jag blev jätteimponerad på hur duktig hon är & hur mycket de lärt sig på bara en termin!! En riktig danstjej, det märks att det är just detta hon ska hålla på med:)

Årets julgran

 
Nu är årets julgran klädd & står så grön & grann i stugan!
Några julklappar under vågar vi oss inte på ännu..det kan hända att vi har en liten tomtenissa här som får för sig att tjuvkika då;)

Julgransjakt

I jakten på den perfekta julgranen..
 
Denna helgen har gått i julens tecken, eller förberedelse inför julen.
 
I fredags var vi först på Ikea för att lyssna på Lova & hennes klass som lussade där, sen på kvällen lyssnade vi på luciatåget i kyrkan, som Eddie var med i. Det är lika stämningsfullt & fint varje år!!
 
Daniel, jag & Olivia hade den traditionella julklappsshoppingdagen i lördags.
Vi går nog bara på stan ihop en gång om året & det är inför jul! Brukar vara ganska mysigt, vi får det mesta shoppat (sen tar jag resten själv) & så passar vi på att fika eller luncha:)
Efter shoppingen hämtade vi hem de stora barnen, som varit hos farmor under tiden & så åkte vi till skogs för att hugga julgran!
Men shit..det var inte en lätt uppgift..hitta en gran bland miljoners granar, när fem viljor ska samsas.. Tillslut efter mycket letande fann vi äntligen granen vi ville ha & kunde ge oss av hemåt;)
 
Nu är den pyntad & den rätta julkänslan kan infinna sig:)
 
 

Sjuk Enzo

Sötaste bandaget efter blodprover
I söndags kväll blev Enzo helt plötsligt sjuk. Han skakade/darrade oavbrutet, ville inte varken äta eller dricka, verkade ha ont & var sig inte alls lik..
Det höll i sig under natten & på morgonen ville han inte ens gå ut & var helt likgiltig.
 
Jag ringde djursjukhuset med en gång & fick tid senare på eftermiddagen..men under dagen piggnade han på sig, han åt & drack & blev helt & hållet sitt vanliga jag.
Jag ringde återigen djursjukhuset för att rådfråga & de tyckte vi kunde avboka & avvakta för att se om det kom tillbaka.
 
Ända tills igår kväll var han pigg, sen vid 18-tiden..direkt efter kvällspromenaden blev han plötsligt sjuk igen med samma symtom..denna gång verkade han även ha ondare & nafsade när vi försökte ta i ljumsken!
Efter en timmes vila var han dock pigg igen!!
 
Efter lite googlande i morse tyckte jag att symtomen stämde bra överens med analsäcksinflammation.. Ringde & fick tid redan i förmiddags.
Och mycket riktigt efter en riktigt genomgång av hela honom, visade det sig att den högra säcken var full!
Veterinären tömde den & tog även en massa blodprover för att se så det inte var något annat också..proverna var bra förutom lite för höga levervärden..det visste hon inte riktigt vad det berodde på, så vi ska komma igen om tre veckor för att kolla levervärdet.
 
Enzo fick en spruta direkt & vi ska han få medicin i fem dagar..sen får vi hoppas att han får vara frisk & glad, det är jobbigt att se vår lilla vän må dåligt & lida!

Snöig helg

 
 
Så kom den äntligen.. Första snön!
Barnen blir mycket gladare & julstämningen bättre..riktigt mysigt!
 
I fredags träffades Sanna & jag över en lunch för att prata & umgås litegrann, det var trevligt..men iiihhh så isande kallt ute!
 
I lördags stod Eddie & hans kompis på Loppis & sålde, jag & Olivia åkte in för att titta & även att hämta honom sen. Vi passade på att träffa mamma & Alicia under tiden, Alicia skulle sova över hos dom.
Sen på eftermiddagen blev det hemmamys med kinamat, brasa i kakelugnen & Sunes Jul i dvdn. Sunes jul är ett måste för att den rätta julstämningen ska infinna sig varje år:)
 
I dag tog jag med mig Lova & Olivia in till mamma igen, hon hjälpte mig att färga hårbotten & sen gick vi ett varv på stan..vi var på jakt efter ett par bra snökängortill Eddie. Jag passade även på att handla julklappar till Olivia på Polarn & pyret.
 
Efter middagen & två sorters kolatillverkning gick jag & barnen ut för lite lek i snön, de byggde snögubbar & en snöfåtölj:)

Njuta in i det sista

Juligheter hemma..försmak av julmaten & kranspyssel
I går kom det i lådan..brevet om att Olivia fått plats på förskolan här i Läckeby!
Så, nu är det bara en månad kvar på den här underbara föräldraledigheten..& jag tänker se till att verkligen njuta så in i bombens in i det sista!!
 
Det är ingen tvekan om att jag tror att Olivia kommer få jätteskoj på dagis, det är nog mest mig det blir jobbigt för..
Hade jag bara haft ett jobb jag trivs med att komma tillbaka till, så hade det varit en helt annan femma..för jag känner verkligen att jag är sugen på att gå ut i arbetslivet igen.
, nu har ni en månad på er att erbjuda mig nåt roligt & utvecklande jobb!!;)

1 december

Världens sötaste sockerbagare
 
Första advent & första december idag..hej & hå, vart tog den här hösten vägen?
 
Här hemma har det varit pyntat & klart sen i torsdags, lussebullarna & pepparkakorna bakades nu i helgen, så i morse var det bara att sätta igång julskivan & tända första ljuset till adventsfrukosten:)

Julkalendern tittade vi på innan frukosten & den kan nog bli riktig bra tror jag!
 
Klockan tolv var jag & tjejerna på plats i Kalmar. Alicia & jag hade tidigare i veckan mailat ut till hela klassen & frågat om några var sugna på att spela Lasergame. Och det var det verkligen, nästan hela klassen..17 av 20 tackade ja & i en timme spelade dom & hade jätteskoj!!
 

RSS 2.0