Nytt på glutenhyllan




Som glutenintolerant, vilket jag är, blir man överlycklig så fort det kommer en nyhet på "vår" hylla.
Vilket skedde idag när jag strosade förbi hyllan på Maxi..då hade det kommit fyra nyheter sen sist!! Det var dessa pepparkakor & digestivekex från Crazy bakers, ett helt nytt märke för mig. De fanns även chokladkakor & vaniljkakor så de får följa med hem nästa gång;)
Digestivekexen var goda, men inte mer..lite hårda i konsistensen, pepparkakorna däremot var mycket goda!!

Förmiddagen tillbringade Lova & jag på Ikea med Petra. Hon var ute efter nattduksbord & lampor, men givetvis fanns inga nattduksbord kvar fastän det stod i lagerstatusen att det skulle finnas 6 st..personalen hade ingen aning om vart de borden tagit vägen.. Så stackars Petra får ta sig en tur till Ikea i morgon igen för då skulle lagret fyllts på.. Vi passade även på att luncha där, 16 kronor för köttbullar med mos/potatis/strips är ju hur blligt som helst!!:)

Blombud







Nu ikväll knackade pappa på & agerade blombud. Med sig hade han dessa två vackra orkideér!!
De passar perfekt i köksfönstret & jag blev jätteglad!!

Idag jobbade jag utanför mitt område, på Bryggaren inne i stan. Jobbade till 12 & sen var det personalmöte med Bemanningen. Vi hade mötet på Stensö & blev bjudna på både lunch & fika. Det kommer antagligen bli lite förändringar, men det blir nog bra ändå & sen pratade de lite löst om att i vi i framtiden kanske kommer att få lägga vårt eget schema..det låter ju guld värt tycker jag!!

Har varit väldans förkyld & "tjock" i hela huvudet idag, är ledig i morgon & får ta igen mig då inför min kommande jobbhelg.

Projekt Hissgardin=klart





Då var min allra första egenhändigt sydda hissgardin klar!!
Har länge velat ha just en hissgardin i köket, men inte hittat någon till rimligt pris, gardinen behövde vara 170 cm & så breda är det svårt att få tag på. Så i stället tog jag panelgardinerna som hängde i köket & vips blev det en hissgardin:)
Jag blev faktiskt nöjd med tanke på att jag bara sytt efter en idé i mitt huvud, alltså inga mönster eller jag har inte ens mätt ordentligt, men det blev fint ändå;)

Sy-proejkt




Tänkte ge mig på att försöka sy en hissgardin till köket.
Har två vita panellängder som jag tänkte använda mig av.. Måtten & nålningen är klara, nu ska jag bara försöka få tag på en symaskin;)

Vabar

Så var det dax för vård av barn igen, Lovas öra spökar igen..samma öra som sist:(
Det verkar gå i vågor med smärtan, men när den väl kommer har hon ONT..är förövrigt inte lika pigg som hon brukar heller.. Vi får väl avvakta & se vad det blir av det denna gången med, det värsta är att hon är smärtstillevägrare som sina syskon oxå är/har varit;)

Smakprov






Ett liten smyggtitt & smakprov på hur vårt kök förvandlas till ett lite med lantligt kök..det artar sig fastän det är mycket småpill kvar!!
Känner nu mer & mer för varje dag som går att vårt hus är alldeles på tok för litet för en sån stor familj som vi ändå är..tror knappt att det finns någon annan familj av vår storlek som bor så här trångt. Ibland känns det som om väggarna kommer emot mig & att man knappt får luft! När huset köptes var det bara D & jag & så lilla Eddie i magen, DÅ kändes huset stort..men nu med tre större barn får vi inte plats längre!! Prio number 1 är först & främst att se till att barnen kan få normala rum med dörrar att stänga in sig med, sen på delad andra plats en fungerande hall & antingen större vardagsrum eller kök.
Så fort vi får en nomalt fungerande ekonomi igen måste beslutet tas: ska vi flytta eller bygga ut? Jag röstar i nuläget på det senare alternativet & hoppas vi kan komma på en bra lösning på utbygge.

Tapetsering pågår..


Fika på Holmgrens


Avkopplande ansiktsmask

Jepp äntligen är vi på gång med taptseringen av köket!!
Det blir den ljusa svagt randiga boråstapeten som jag visade i ett tidigare inlägg. Ringde Hagbloms för några veckor sedan & de gav mig 15% på tapetan & då kunde vi inte vänta längre. Sen har rullarna legat sen dess, men nu i eftermiddag tog vi tag i det.
Samarbetet är på topp, jag tapetklistrar & D tapetserar;) Men nu tar vi paus för i kväll..
I förmiddags var vi på Bäckebo marknad. Det var första gången vi var där, har hört så många prata om markanden under veckan, så nu tänkte jag att vi måste prova. Det blev ett par karusellåk för tjejerna, godisköp & Alicia köpte två par örhängen. Det var en mysig förmiddag men finfint väder!!
Eddie blev hämtad av mamma innan vi åkte till marknaden. Han skulle få ett "lyxdygn" med shopping, önskemat, mys & mormor & morfar för sig själv ända till i morgon eftermiddag:) Fick två bilder sms:ade till mig från deras härliga dag.

Ovälkommen "gäst"

Jaha då var min envisa ovälkomna huvudvärk tillbaka som ett brev på posten!
Kände av den redan i morse & sen har den hängt efter mig hela dagen.. Efter middagen nådde den sin kulmen & blev nästintill olidlig, fick lägga mig i sängen & kvida i en timme innan jag masade mig upp för att ta några panodil. Nu börjar den äntligen släppa sitt grepp lite grann & jag hoppas på en god natts sömn för att vakna upp pigg & smärtfi i morgon igen!!

Ljusstakar i gåva



Dessa fina ljusstakar kom älskade Eddie hem med till mig idag

Den älskade sonen gav mig två finfina ljusstakar idag när han kom hem efter skolan♥ De hade gjort dem i slöjden & det var bestämt att de skulle målas i rött & grönt som båtmärken, men Eddie hade sagt "min mamma tycker inte om de färgerna så jag vill måla mina vita" haha sötnosen vet precis vad jag gillar & inte;)
Nu pryder de hyllan över tv:n hemma!!
I förmiddags fick vi spontanbesök av Petra & hennes töser.
Vi satt ute i den härligt varma höstsolen & var ute & gick runt i byn med ett glasstopp i bybutiken & lekstopp på en av lekplatserna. Sen blev det utelunch, hemmastekta hamburgare på trappen..härligt nu när det varit skitväder ett tag!!

Höstbacillos

Höstens envisa bacillos har oss i sitt grepp..eller i alla fall min hosta. Har nu haft jobbig slemhosta i flera veckors tid & har sagt att "jag hostar i alla fall inte om nätterna", men nu i natt var det dax. Hoppas verkligen inte den håller i sig & jag ska hosta nu nattetid en lång tid framöver!!

Ledig förmiddag





Har en ensam ledig förmiddag idag. Jobbar mellan 15-22, men eftersom Lovas grupp har gympa på förmiddagen idag & hon vill vara med på den, så blev jag ensam en stund.
Har ägnat tiden åt att städa huset nere & snart blir det en promenad med Enzo innan det är dax att åka in till Kalmar för att handla mat.
I morgon är vi lediga Lova & jag & då är det skönt att slippa handlingen:)

Lunchdejt





Jobbat i favvo-Läckeby idag & har haft en mycket bra dag med finfina "kollegor" att dela dagen med:)
Höjdpunkten på dagen var när jag åkte hem & lunchade ihop med världens finaste kille! Åt några kroppkakor lite snabbt & sen ägnade vi resten av lunchen ihop genom att gå på en promenad & sen kunde jag lämna honom med gott samvete en stund till;)

Fullsmockat

Dagen rullar på & går i ett idag. Först jobb i hemtjänsten mellan 7-14:30, sen skjutsa Alicia till kompis, skjutsa Eddie till drill & handla under tiden, hämta upp Eddie, hem & laga mat, hämta Alicia hos kompis & sen gå iväg för att rösta..puuhhh;)

Öländska kroppkakor




Till middag idag har vi avnjutit Evas mumsiga kroppkakor, det var mamma & pappa som bjöd på det & sån god mat tackar man gärna inte nej till!! De riktigt smälte i munnen..smaskens!!
Tillbringade första delen på denna lördag i Lindsdals hemtjänst, cyklade runt i höststormen & ösregnet från 7-14:30..lagom blöt när jag kom hem alltså;)
Alicia & hennes tjejlag gick in med A-lagets spelare i matchen mellan Läckeby-Rockneby klockan tre, så då stod vi där i regnet en stund..allt gick så fort att vi inte hann fotografera, men men..
Höstens första brasa är nu igång i ena kakelugnen så där får man väl sätta sig & tina upp & njuta av resten av lördagen!!

Omtänksamt

Eddies nya fröken Märta ringde just & frågade hur det var med Eddie. Hon tyckte det var så ledsamt att han blivit sjuk igen & att hon saknade honom.
Hon sa att Eddie & är en sån härlig kille med en enorm livsgnista, att han är så duktig & hjälpsam:)
Vilken härlig fröken, har aldrig varit med om att någon ringt så innan efter två dagars sjukdom!!

Ledig fredag






Hittade en gammal vägghylla som jag målade vit. Nu hänger den i hallen med lite fina saker i.

Är ledig idag, lugnet före stormen skulle man kunna säga..jobbar hela helgen & är inte ledig förrän onsdag nästa gång;)
Lova var även hon ledig & Eddie var hemma eftersom han fortfarande har ont i halsen & blir trött vid minsta ansträngning.
Vi åkte inåt Kalmar på förmiddagen & uträttade några ärenden & handlade fredagsmys till kvällen. Annars har vi haft en lugn & skön dag med lite städ & småpulande. Planterade om mina pelargoner & hoppas på att de överlever vintern.

Återfall i sjukstugan

I morse kände sig alla tre barnen risiga & stannade hemma med Daniel allihopa, men nu i eftermiddag är det bättre så i morgon blir det skola för de stora, medan Lova & jag har ledig dag!
Enzo har blivit riktigt bortskämd nu de senaste tre dagarna, han får gå dubbla rundor på kvällarna då farmor har kommit in & frågat om han vill med henne ut:)
Eddies & Alicias skolfoton kom idag..redan!! Förra året var det ju sånt herrans strul med dessa foton, men i år har de tydligen skärpt sig ordentligt.

Alicia lite bättre

Målningen av fönsterbrädorna nere är klara nu, är mycket ljusare & fräschare nu

Liten uppdatering från sjukstugan..
Igår kväll tog Daniel tempen på Alicia när jag var på föräldramöte & då hade hon 39,6 grader!! Inte undra på att hon var helt slut när vi kom hem från skolan. Hon låg i soffan & sov till & från hela eftermiddagen & kvällen. Så idag stannade hon & Daniel hemma. Hon har mått bättre & ligger bara på febergränsen just nu, skönt om det går över snabbt!

Höstväder

Hösten är verkligen här nu! Jag tycker oftast att hösten är en mysig årstid med alla fina färger & att man kan mysa med tända ljus, men idag var det inte så mysigt.. Jobbar man i hemtjänsten & det är mycket cyklande i blåsten & regnet som idag, så blir man så genomfrusen. I morgon är det jag som tar en extra kofta under jackan för säkerhetsskull;)

Både Eddie & Lova kände sig pigga att gå iväg i morse, Lova är visserligen fortfarande väldigt förkyld & har hosta, men ingen feber & eftersom hon kände att hon orkade fick hon bestämma. Det hade gått bra idag & inte märkts alls att hon skulle vara trött eller så, däremot upptäckte jag att Alicia fått feber så fort vi kom hem i eftermiddag:( Hon la sig i soffan direkt & sa att hon hade ont i huvudet & var trött..somnade snabbt & var feberhet. Så nu är det hennes tur, stackaren..

I kväll blir det återigen föräldramöte för mig, denna gången i Alicias klass.

Sjukstuga


Här råder sjukstuga just nu..
Lova-stackaren klagade igår kväll på ont i högra örat. Värken blev bara värre & värre så till slut gallskrek hon till & från mellan 19:30-03:00.. Vi provade panodil, huskuren med lök & även sittläge, men inget hjälpte:(
Idag mår hon bättre, men har fortfarande lite ont & lock för örat plus att hon är genomförkyld & har lös hosta. Ringde vårdcentralen direkt på morgonen, men man får inte komma om det inte har runnit ur örat.. Så vi skulle handla näsdroppar & fortsätta med högt huvudläge & smärtstillande.
Även Eddie är hemma idag, han kände sig inte pigg i morse, hade ont i hals & huvud.. Tur att jag har ledig dag idag!!;)
Jag har fått lite gjort i alla fall. Jag har grundmålat fönsterbrädorna i vardagsrummet & sovrummet, grundmålat en liten hylla & målat sista strykningen på en vägghylla.
Eddie & Lova har sysselsatt sig genom att baka chokladbollar, helt själva!!

Nysnaggad gosse






I förmiddags åkte Lova & jag ut till Ingela för att få Enzo snaggad.
Sist han klipptes var innan midsommar, så det var verkligen dax nu & han blev så fin när han var klar!!
Som vanligt var han tålmodig & stod still hela tiden & det tar ändå ungefär två timmar. Han är så duktig min lilla gosse♥

Toy story




Idag har vi haft en riktigt mysig mamma-barndag!
Åkte in på loppisen i Folkets park efter lunch & gick några varv där inne, inga fynd i sikte dock, men det är kul att kika lite.
Sen kollade vi i butikerna på Baronen & köpte godis & läsk till biobesöket.
Klockan tre hade vi bokat biljetter till Toy story 3 som gick i 3D. Hur coolt som helst med 3D-filmer, verkligen en upplevelse!! Barnen var jättenöjda & tyckte filmen var kanon:)

Bio





Har härlig ledig helg & denna lördag har jag överaskat barnen genom att boka biobiljetter. Vi ska se Toy story 3 i eftermiddag:) Vad som är det bästa är att vi har fått biocheckar av mamma & inte behöver betala en krona för filmen!!
Såg att det var loppis i Folkets park idag med, så vi kanske tar oss en tur dit innan.

Teét på morgonen blir nu så mycket godare när det ligger i denna underbara låda!
Telådan är ett fynd från Ullared för ca 30 kronor:)

Ljus i vårat hus





Fick en ganska lugn morgon i morse, jag ska jobba mellan 15-22 i kväll, så det var bara Eddie & Alicia som skulle iväg. Så vi kunde sova en & en halv timme längre..skönt & välbehövligt!
Barnen cyklade & jag tog Enzo i kopplet efter. Lova följde med hem igen & började inte dagis förrän 11.
Jag fick lite egentid & passade på att städa & pynta ihop denna ljusbricka, den passar fint på vardagsrumsbordet & blir mysig att tända i morgon kväll!!

Dagen efter


Jisses vad trött jag har varit idag, det var sviterna efter gårdagens toppendag på Ullared. Det är helt klart värt att ha en "dagen efter" efter en sådan resa, jobbade bara till halv två så det var en ganska lugn jobbdag i alla fall:)
Enzo har börjat med busfasoner.. Han har nu i två dagar på raken kraffsat sönder "min" nymålade ytterdörr & fodret:( Innan målningen hade han kraffsat några gånger, men nu syns det så himskans väl.. Både igår & idag satte vi för kompostgaller som en grind, men det har han flyttat åt sidan den lille busen! Fick tips av en fröken å skolan att lägga godis i till exempel ett mjölkpaket som man stänger igen, det brukade hon göra & det gav hunden sysslesättning ett bra tag & sen efteråt blir de trötta. Får prova det på fredag då han ska vara ensam igen.

ULLARED


Tunikor till mig


Stickad olle & leggings till mig


Tröjor, klänning & kofta till Lova


Pyjamas, leggings, trosor & strumpor till Lova


Munkjacka, stickade tröjor & strumpor till Eddie


T-shirts & kallingar till Eddie


Tunikor, topar & leggings till Alicia


Pyjamas, trosor & strumpor till Alicia


Tröja & munkjacka till Daniel


Pyssel & godis till barnen


Löpare, grytlappar, småformar, diskmedelspump, ljus, ljuslykta,kruka, skål, telåda, hjärta & sängkappa

I morse 03:40 ringde väckarklockan & det var dax att göra sig i ordning inför Ullaredsresan:)
Sanna kom & hämtade upp mig innan 5, så vi var framme i Ullared klockan 8 när de öppnar varuhuset. Absolut ingen kö in & det har varit lagom med folk hela dagen.
Vi gjorde som sist & shoppade fram till 11:30, då var det dax för lunch & första betalningen. Tog oss varsin kebabtallrik som vi båda blev oroliga i magen av.. Men det gick över som tur var:)
Sen var det dax att ge sig på shoppingen igen & in med tom kundvagn.
Denna gången stannade vi inne till halv fyra ungefär, sen var vi båda nöjda & belåtna!!
Allt var inte klart ännu med ombygnationen & det kändes lite tomt på vissa avdelningar, men annars hittade vi det vi skulle.
Det var mycket vägbyggen på vägen hem & vi var hemma strax efter åtta.
Då var det som julafton för barnen när allt skulle delas ut & gå igenom. Alicia provade alla sina nya kläder & de var så nöjda!!
Nu blir det bums i säng..är så himla trött efter denna intensiva men jätteroliga dag,  i morgon är det jobb igen & klockan ringer 5:30..

På benen igen

Nu är det som det ska igen, jag är fortfarande väldigt trött dock, men det var ju ingen nyhet precis;)
Har varit på favorithemtjänsten i Läckeby & jobbat idag..äntligen, har inte haft en bokning där på nästan tre månader!! Så det var väldans roligt att komma tillbaka & träffa alla:)
Om en timme bär det av på föräldramöten..dubbelt upp, både Lovas & Eddies klass ska ha så Daniel & jag får gå på varsitt. Sen är det raka vägen hem till tv-soffan för att kolla på nya säsongen av Ullared!! I kväll blir det extra kul att kolla för i morgon.......åker Sanna & jag DIT!!:)

Egenskördade äpplen




Inspiration







Lånade en inredningsbok på biblioteket, den innehåller en massa fina tips & härliga bilder på den vita lantliga stilen & ger mig en massa inspiration!! Planen framöver är att få vårt hem inrett så här.
Vita fräscha innertak, foder, dörrar & så lite lullull oxå förstås;)
Det är inget vi har råd med just nu, men vi har ju hela livet på oss!! Så som huset ser ut idag har det ju gjort i mer än tio år nu & då är det inte lustigt att man tröttnat & bytt stil.

Mysfrukost





Ingen förbättring på feberfronten..får se hur den utvecklas nu de närmaste timmarna innan jag kan ta beslut om det blir ett jobbpass i kvälleller inte.. I morgon får det hur eller hur vara bra, då orkar jag inte vara hemma längre utan går iväg i vilket fall!!
Fixade mig en ensamfrukost i morse med..mysigt med tända ljus & sitta i lugn & ro en stund innan allt drar igång;)
Jag som aldrig har varit en tedrickare har nu den senaste veckan fått i mig flera koppar & GOTT är det med! Det har gjort gott för halsen & jag kommer definitivt fortsätta dricka:)

Soffmys




Idag har det inte blivit mycket gjort.. Jobbigt & tråkigt, men samtidigt nödvändigt. Febern steg framåt dagen & jag orkade knappt göra någonting..
Så det har mest varit soffmys idag!!
Nu till kvällen plockades det fram lite ostbricka till lördagsmys♥

Feber

Vaknade tidigt i morse & mådde sämre, febervärk & susig i huvudet.
Steg upp & gjorde mig lite frukost medan resten av familjen sussade vidare & tog tempen.. Den visade feber!!
Jaha, inget jobb idag heller & ingen kräftskiva i kväll..fast det har jag haft på känn ett par dagar så det kom inte som en chock precis..
Det får bli ytterligare en lugn hemmadag då..börjar bli lite långtråkigt.. Tur att jag har Ullaredsresan att se fram emot i alla fall, bara 9 dagar kvar:)

Vilodag






Fick kasta in handuken i nu i eftermiddag, skulle jobbat 15:30-21:30, men huvudet & resten av kroppen tillåter inte.. Ska försöka ta det lugnt & vila upp mig, så kanske jag kan jobba i morgon, den som lever får se.
Har haft en lugn innedag med Lova idag, men det är ju så svårt att bara vila, blir så himlans rastlös! Det fick bli lite piff & omflyttning på korgar. Nu fyller de sin funktion i kökshyllan:)
Tänkte göra lite extra gott till middag, är ju trots allt fredag. Så det blir nypotatis, gräddfil & gräslök med köttfärsbiffar fyllda med tomat, fetaost & färsk oregano!!

Nymålat var det här







Den nymålade fönsterbrädan har torkat & är nu uppsatt igen.
Även dörren & fodren ha torkat, det blev så himla mycket ljusare & fräschare med vitt i stället för tråkig träfärg!!

Det lantliga köket





Jag måste tyvärr säga att, efter två år med vår befintliga tapet, har jag redan tröttnat.. Den är alldeles för modern & ger ett väldigt rörigt intryck i köket.
Jag vill ha vitt, ljust & lantligt & längtar såå tills vi kan tapetsera om!!
När jag ändå var på bemanningen & skrev på lönerapporten i förmiddags, sprang Lova & jag in på Hagbloms & lånade hem tapetprover.
Fullkomligt älskar dessa två tapeter som skulle passa perfekt i vårt lilla kök!!

Höstmånad



Japp, igår trädde denna höstmånad redan in. Jag är en riktig sommardyrkare, men gillar samtidigt alla årstiderna!
Hösten är en mysig tid, skiftningarna i naturen, alla härliga höstkläder som långkoftor & halsdukar, tända en massa ljus när det mörknar & krypa upp i soffan på kvällarna under en gosig filt:)
Idag är Lova & jag lediga, jag har fortfarande huvudvärk, är hes & har ont i halsen + att det känns i kroppen som om jag skulle ha feber..fast det har jag inte, ligger precis på gränsen.
Det borde bli en lugn & skön hemmadag, men jag behöver storhandla & skriva på lönerapporten inne på bemanningen..
Fick ett ryck igår & målade insidan på ytterdörren i köket, fodret runt om dörren, en list & fönsterbrädan..vitt såklart!! Bilder kommer senare:)

Suck..

Ont i huvudet, ont i halsen, trött & ynklig.. Tur att jag är ledig i morgon..

RSS 2.0