Målar & fixar

Jag har flyttat runt lite på grejerna på bänkarna för att få plats med kryddhyllan
 
Medans två av tjejerna fortfarande är sjuka har jag passat på att få i ordning på min fina kryddhylla.
Den har nu fått två lager vit färg & glasredorna är nydiskade & skinande rena!
Väntar bara på att de redorna jag har köpt & fått kommer med posten & bussgods, sen är hyllan klar & redo att fyllas med diverse ingredienser!
Dagarna går fort med krassliga kids & jag får inte mycket gjort..måste verkligen ta tag i dammning & dammsugning nu genast;)

Nya läsare

 
Oj vad förvånad jag blev när jag skulle logga in på bloggen & upptäcker att närmare 1000 besökare har registrerats sen igår!! I vanliga fall har jag ca 200 trogna läsare så detta var ju betydligt fler!
Anledningen förstod jag sen, min blogg var med som bloggtips på blogg.se..kul:)
Så nu får jag önska alla nya läsare välkomna!!
 
Det råder fortfarande sjukstuga här hemma.. Alicias feber vill inte släppa taget & Olivia är inne på sin andra feberdag. I natt sov hon bra i allafall & det var skönt! Jag gick & la mig vid åtta igår eftersom jag varit uppe från 03 & inte visste hur natten skulle bli..
 
Idag bjuder jag på inspirationsbilder från torsdagens besök på Rosa huset:)

Sjukstuga

 
Min minsta snutta har fått sin första feber:(
Hon väckte mig 03:00 i natt & var då skållhet & småtäppt i näsan..sen blev det ingen mer sömn för min del, då hon behövde sitta upp & småslumra!
Innan jag gav henne panodil nyss, hade hon 38,8..stackaren, då är det inte lätt att vara liten & inte kunna tala om hur man mår!
Alicia är nu inne på tredje dagen med feber & hosta..hon ligger runt 38 grader hela tiden. Enligt hennes fröken är 7 klasskamrater hemma för samma & många på hela skolan!
 
Vi får hålla tummarna för att de kryar på sig snabbt & att vi andra klarar oss.

Vårt hus för 13 år sen..

Kolla den gamla redahyllan..de glasburkarna hade jag behövt nu, men de slängdes på tippen
 
Köket när huset köptes
 
Vardagsrummet
 
Eddies nuvarande rum
 
Ytterdörr & trappen upp
 
Övervåningen, kupan & uppe på hallen
 
Huset då
 
Idag är det inte bara min födelsedag, utan även hela 13 år sen vi flyttade in i vårt hus!!
Då hade vi precis renoverat det från ursprungsskicket som var när vi köpte det av dödsboet.
Huset köptes som det stod med allt kvar i, möbler, prylar osv. kändes det bara jobbigt med alla prylar som vi var tvungna att slänga, men nu skulle jag vilja gå in i det igen & uppskatta alla gamla saker som dukar, porslin, kryddhyllan & ta tillvara på fina möbler som halvmånebord, gungstol m.m.
Men men då tänkte jag inte så & gillade helt enkelt inte gamla saker;-)
Lite har jag ju hittat under årens lopp i bodarna som jag inte visste att vi sparat, som gamla träbackar, stormlyktor bland annat.

35 år idag!

De känner mig väl mina älskade barn, de vet precis vad jag gillar!
I morse väcktes jag av skönsång & presenter av min fina "lilla" familj. Barnen hade noga valt presenter till mig som de köpt för egna slantar♥
Av Eddie fick jag den fina formen i den ljusturkosa färgen som är min favoritfärg just nu & en vit söt kruka. Alicia hade köpt den fina högre formen i samma ljuvliga färg & Lova vet precis vilken choklad jag gillar bäst..noblesse! Mannen hade köpt ett gäng lotter så vi får hoppas det blir storvinst på dem:)

Hallelulja!!

Gissa om jag blev glad idag när jag fick denna underbara kryddhylla av min snälla svärmor?!!
Som jag letat & längtat efter en precis sån här & nu har jag en!!
Det saknas många skeppor, men det ska jag nog kunna få fatt i. Nu längtar jag tills jag får tid till att fräscha upp & måla om den:)
Är det någon av er fina läsare som råkar ha några glaslådor från Reda & vill sälja så tveka inte att höra av er!

Födelsedagskalas

 Dagen i iphonebilder
 
I morse vaknade den lillaste i familjen redan 5:00, hon hade sovit klart & tyckte det var dax att stiga upp..så fick det bli;) Vi gick ner & började baka & förbereda maten till eftermiddagens kalas. Sen klockan 7 var hon trött & sov en timme, men då satt jag med kaffe & hade inte tid att vila..får väl gå & lägga mig tidigt i kväll i stället;)
Vi två kom mina nära & kära, jag fick många fina presenter, bland annat den fina brödlådan jag önskat mig, kläder, blommor & pengar.
Det nya slagbordet som jag fick i tidig present för ett tag sen blev invigt & passade perfekt!
Vi bjöd på varm smörgåstårta med sallad & till fika blev det hembakad budapestrulle & kladdkaka.
 
Nu har vi krypit upp i soffan & tagit kväller!

Laddning av batterier i Gårdby

Sigfrid Rudbergs diversehandel

 Godaste glutenfria kyckling-currymackan
 
Jag har haft en underbar dag idag, har laddat batterierna genom att spendera flera timmar på sånt jag gillar!
Emma, jag & Olivia möttes upp för att köra över till ön & göra ett besök på Gårdby café- & lanthandel. Ägarinnan kom fram till mig direkt för hon visste om att jag var sugen på hyllorna med glaslådor..tyvärr kostar de lite för mycket för mig, men jag har fått en annan idé & ska tillverka det själv. Hon blev oxå intresserad & funderade på ifall det kanske vore något för dem med:) Ni får se när jag är klar, men än så länge ligger det bara på planeringsstadiet;-)
Efter vi gått igenom butikerna lunchade vi inne på caféet, det bästa är att jag alltid kan få glutenfritt bröd där!
 
Sen fortsatte vi vår utflykt till My´s blommor & Rosa huset. Bara massa roligheter med andra ord!!

Skolflickor & magont

 

 
 

I förmiddags var Olivia & jag med Lova i skolan några timmar. Hon har velat det så länge & nu tyckte jag att O var tillräckligt stor för att det skulle funka! Så klart att det är jättespännande för Lova att visa mig hur hon har det nu i första klass & extra kul att lillasyster följer med.
Olivia tittade så nyfiket på alla barnen & sakerna, inga problem alls att ha med henne..go & glad som vanligt:)
 
Igår däremot kände vi inte igen henne alls..någonting gjorde att hon fick världens magont (tror vi) & hon skrek nästan panikartat mellan 15-19:30..bara en liten paus när jag satte henne i badet & tänkte att det kunde vara skönt för magen samt när hon somnade helt utmattad en stund..för att sen vakna med samma onda:( Gav henne flytande smärtstillande vid sju & det verkade som att det hjälpte..för som sagt vid halv åtta var hon som vanligt igen.
Hoppas verkligen att hon aldrig någonsin får så ont igen!!
 

Önskelista

 
Någon fyller snart år;-)
Närmare bestämt jag..& jag fyller hela 35! Hmm hur gick det till, jag var ju nyss 25..;-)
Hur eller hur finns det måånga saker jag önskar mig (de flesta alldeles för dyra men önska sig får man)!
Har suktat så länge efter kryddhyllor/specerihyllor med glaslådor, de är väldigt svåra att få tag på..men dessa från Gårdby är såå fina & skulle passa super i vårt kök! Allt från Gårdby skulle förresten platsa på listan & jag längtar till på torsdag då jag & Olivia ska ta oss en liten utflykt dit med Emma!
Hittade även dessa brödlådor i underbara pastellfärger när jag handlade i helgen, den turkosa står högt upp på önskelistan.

Vårlängtan

Fina fina Lova
 
Trots att jag verkligen gillar detta vinterväder, så kan jag inte låta bli att ändå längta till våren. Tänk när man kan sitta på trappen med sin kaffekopp & känna solens strålar värma ansiktet..helt underbart! Är oxå sugen på att fixa fint i trädgården denna våren, förra året vid den tiden var utbygget i full gång & trädgården såg ut som den byggarbetsplats det var..stora grushögen, allt byggbråte osv. så det var lixom inte kul eller lönt att försöka.. Men i år minsann kommer lusten & inspirationen vara på plats igen;-)
Måla färdigt utbygget står oxå på vårens/sommarens att-göra-lista!

Vårnytt till lilla O

Härligt fräscha vårfärger
 
Rea på polarn, kofta 83:-(ord.279) tröja 53:-(ord.179) jag tröttnar aldrig på det poprandiga!
 
Äntligen fredag med allt vad det innebär!! Trots att jag är mammaledig & är hemma varje dag är det ändå något speciellt med fredagar!
 
Olivia & jag har varit på stan med Emma hela förmiddagen, det var flera veckor sist, så nu var det på tiden!
Idag fick jag med mig lite nytt hem till den lillaste tjejen i familjen, man blir ju så glad när man ser dessa härliga vårfärger! Det blev lite från både HM & Polarn & pyret. Fyndade även ordentligt på polarn som hade 70 % rea..perfekt med den stickade röda tröjan, har saknat en tjockare tröja att ha under overallen när vi är ute längre stunder som i pulkabacken & vid isbanan till exempel.

Älskade bebba


 
Vår söta lilla Olivia som nu har blivit lite mer än 4 månader överraskar mig varje dag med nya framsteg!
Helt otroligt att man kan vara så nöjd & tillfreds med livet & vara så himla glad hela tiden..underbara unge!
Undrar om hon har några små tandsebissingar på gång snart, det är nämnligen väldigt "kli-igt" & dregligt i munnen..& det nya nu är att hon suttar på sin underläpp..hur sött är inte det?!♥

Presentöppning

 
 
Igår fick jag min tidiga födelsedagspresent..ett slagbord! Fyller inte år förräns den 28:e, men butiken hade bra pris just nu & bordet kommer ju bra till användning på kalaset!
Från början var jag på jakt efter ett äldre bord med fina ben, men sen när jag tänkte efter varför vi behövde ett sånt bord, tänkte jag om. Ett nytt är mycket stabilare & vi ska ju främst ha det som extrabord när vi får gäster. Jag gillade detta & är så himla glad för det:-)
 
Idag är alla skolbarnen i skolan igen & lilla O & jag myser hemma. Det blir en riktig hemmavecka för oss, förutom på fredag för då ska vi till stan med Emma..det var på tok för länge sen nu;-)

Vårigt med pastell

Favoriter i köksskåpen
 

Idag vaknade vi upp till ännu mer snö, pigga & utvilade för i natt har lillsessan sovit som vanligt igen..skönt!
Hon är lite täppt, men annars är hon hur pigg & glad som helst. Alicia låg på febergräns i morse så det fick bli en dag till hemma för henne, men i morgon är hon nog tillbaka i skolbänken.
 
Alla dessa härliga pastellfärger får mig att längta till våren..jag får kika in i kökets vitrinskåp & få min vårdos;-)
Kanske är det dax att "pastella" hela huset lite mer;-)

Sjuka tjejer..

Bilder från instagram
 
Den här förkylningen som härjar skonar tydligen ingen..tycker alla är förkylda & sjuka om vartannat.. Nu är det Olivias tur, hon började snora i går kväll & i natt var nog den jobbigaste natten sen hon föddes. Näsan rann & hon hade tjockt med snor i luftvägarna, så mellan 02-05 satt jag upp i sängen & försökte trösta & underlätta det för henne innan hon kunde somna om igen. Stackarn.. Idag har det runnit ur näsan & vi fick ställa in dagens Bvc-besök.
Även Alicia fick vara hemma idag, igår kväll & i morse hade hon 38 graders feber, men ingen förkylning. Vi satte igång & möblera om i hennes rum, hon bestämde & pekade & jag flyttade;-) Haha, men det blev bra, rummet känns mycket större! Dock blev det dominoeffekt..nu vill Eddie & Lova oxå ha ommöblerat i sina rum;-)
 
 

Hej mitt vinterland..igen!

Härligt att vintern är tillbaka, all snö som smälte bort kom tillbaka på ett kick!
Eddie tog med sig en kompis & gick iväg till ena pulkabacken i förmiddags & jag packade ihop alla tjejerna & Enzo för att besöka den andra backen. Mannen fick stanna hemma & skotta..& han är inte klar än stackarn! Vi har mycket att skotta & just nu är han uppe i tre timmar, fastän vi har snöslunga!
Jag fick mig oxå ett motionspass, sista biten in till backen var oplogad så det var bara att dra vagnen..puuhh det var tungt, men det gick tack vare mina stora rejäla hjul! Efter två timmar var både Lova & Enzo nöjda & vi gick hemåt, Alicia stannade kvar med sin kompis.
Olivia tyckte nog det var skönt i vagnen för hon sover fortfarande & då la jag ner henne klockan 11..alltså har hon sovit i 3 timmar nu & det tillhör inte vanligheten:)
 
Skönt att må bättre nu, igår fick jag troligtvis ett rejält blodsockerfall & kräktes på morgonen. Mådde jättedåligt & var skakig & svag. Men efter ett par timmars vila mådde jag bättre & kunde äta & dricka som vanligt. Troligtvis har jag gått ut lite för hårt med viktnedgången & kroppen kanske inte hängde med när jag helt slutade med socker & åt betydligt mindre mat.. Vi får se, men vågen visar i alla fall positiva resultat idag med.. -2,3 kg på två veckor:)

Nya vanor

 
Nytt år & nya vanor, som sagt mina extrakilon som är kvar från graviditeten har jag börjat jobba på att få bort. Målet är att jag ska väga som innan graviditeten till sommarlovet börjar..men gärna innan dess!
Faktum är att jag redan har fått se resultat, har sen jag började på nyårsdagen gått ner 1,1 kg. jag tror på att gå ner sakta men säkert genom att äta mindre portioner & utesluta sötsaker i veckorna. Tar mina promenader med Olivia & Enzo & tänker även lite extra på kolhydraterna. Hittade ett recept igår på ett Lchf-bröd & blev så sugen att prova. Kan säga att det blev såå gott! Jag hade inte ätit bröd på en vecka & det bästa är att lchf-bröd passar mig perfekt som har gluten:-)

Åter vardag

 
Då var det vardag igen & vad allt det innebär. Skönt på ett sätt tycker jag när allt blir som vanligt igen..om man bortser från de okristligt tidiga mornarna då;-)
Jag har ju haft turen att Olivia alltid sovit bra om nätterna & nu under lovet har hon sovit ända fram till åtta, halv nio!
I förmiddags hade vi kaffebesök av Sanna & Jeppe, Olivia tittade så storögt & nyfiket på honom, spännande med andra små barn:-) Nu sover hon dagens andra pass & jag tänkte njuta av tystnaden en timme innan det är dax att hämta hem skolbarnen..känns nästan lite ovant att vara själv efter tre veckors ledighet med hela familjen!

Syskonkärlek

Lycka är att busa med sin syster
 
Eddie mår bättre idag, har fortfarande ont men inte alls lika ont som igår! Skönt!!
Jag är däremot förkyld & Olivia har börjat hosta..hoppas verkligen inte att hon blir sjuk!
 
Idag har vi lördagslyxat genom att slappat oss igenom förmiddagen för att sen vara bortbjudna på mat!
I går var Alicia hos bästa kompisen på pyjamasparty & i kväll är det Lovas tur! Det var förväntansfulla tjejer med nya fina pyjamaser:)
 
 
 
 

Läskigt..

lånade bilder..
 
Vaknade i ottan, närmare bestämt 05, av att Eddie ropade..han hade så otroligt ont i nacken att han skrek rätt  ut & kunde inte röra sig!
Jag tänkte att det kanske var nackspärr, men sjukvården tror att det är nån inflammation i lymfkörteln. Dagen har gått åt till täta telefonkontakter med vårdcentralen, de ringde oss en gång i timmen, & att värma vetekudden + ge inflammationshämmande & smärtstillande. Han mår lite bättre nu, men har fortfarande väldigt ont & det kunde sitta i ett par dar..läskigt!
 
Till en helt annan grej.. Jag är på jakt efter ett slagbord. Skulle vara både smidigt & snyggt att ha i köket, slippa låna & kånka på lånebord vid kalas!
Hittade ett igår på blocket men tyvärr var det redan sålt.. Så om ni ser eller vet om något till salu, hojta gärna till:)

Luftigt & fräscht

Sötaste diskstället, en av årets julklappar här hemma
 
Finaste krukorna står i köksfönsterna
 
Då var julen ute ur huset för den här gången, lika mycket som jag längtar efter att få plocka fram allt julpynt, lika skönt tycker jag att det är när det städas bort igen! Det känns mycket luftigare & fräschare nu..härligt!
 
Idag har jag hunnit med både en tur till tandläkaren & Blomsterlandet. Var tvungen att köpa nya växter & byta ut julblommorna med.
 
Väl hemma fick det bli en timmes Power walk med lillasyster sovandes i vagnen & Enzo i koppel. Känns bra att vara igång med "nya livet" efter allt julgodis. Nu är det hårdhandskarna som gäller inför Beach 2013;-)

RSS 2.0