Finalplats




Planterade denna blomma till gårdagens värdinna

Det fick bli en "Tolix-pall" till igår, lika bra att passa på när de säljs så billigt!

Gårdagkvällens Krocket-turnering blev väldigt lyckat! Vi var femton stycken som gjorde upp om segern. Vi spelade om ett stort trädgårdsplockepinn & den som förlorade var tvungen att dricka en mexikansk snaps med en larv i..usch;) Både jag & D tog oss till final, så vi kom undan "masken" & D tog till & med hem segern.
Resten av kvällen blev det god mat & god dricka med trevligt sällskap.

Vi stannade över i deras lillstuga, så vi hade förmiddagen ihop idag med:)

I eftermiddags skjutsade vi Alicia till kompisen i hennes sommarstuga i Timmernabben där hon skulle övernatta, det är inte många nätter hon sovit hemma denna sommaren!:)

Vi andra gick in till farmorn som firade födelsedag.

Underbara fynd





Idag har jag gjort några fynd igen..alltid lika roligt när man får göra det!

Lova & jag åkte in till Kalmar en runda för att handla present till kvällens värdpar på Krocket-turneringen vi ska på i kväll. På vägen hem svängde vi in på Retrå, det var ett tag sen jag var där nu & det var verkligen på tiden att det fick bli ett besök;)

Kom över detta underbara durkslag i porslin för endast en liten tjuga, jag har länge suktat efter Ib laursens fina durkslag, men tyckt att det varit lite för dyrt, så detta blev jag extra glad över!
Köpte även två glasburkar med lock till min samling!

Tolix-kopia






Som av en ren händelse sprang (ja eller gick) jag på denna tolix-kopia som dessutom var till ett riktigt fyndpris!
Tycker att denna pall passar lika bra inne som ute & jag funderar starkt på att fynda en till i morgon;)

Nu är äntligen mina hjärtan hemma igen efter en veckas äventyr med mormor & morfar♥
De hann dock inte vara hemma många minuter innan de gick över till kompisarna, men i kväll blir det riktigt mysigt fredagsmys här hemma!

Längtar till i morgon!



Ännu en dag har passerat..en regnig sådan.. Med facit i hand kan jag skatta mig lycklig över att jag hade min lediga dag igår & inte idag;)

Nu återstår endast ett jobbpass & sen så får jag äntligen träffa mina älskade barn igen!
De har haft en underbar vecka med mormor & morfar i husvagnen med mycket bad, lek med kompisar & badhusbesök. Samtidigt har vi fått mjukstarta vardagen med jobb igen utan att behöva tvinga upp barnen i ottan & iväg till fritids:)

I morgon får vi ha det extra mysigt på fredagsmyset♥

Låtsassemster







Första lediga dagen sen semestern slutade & känslan blev lite som om jag fortfarande har semester..man kan ju låtsas i alla fall;)

Somnade om när D gick upp & vaknade sen inte förräns 8:30! Efter frukosten tog Enzo & jag oss en promenad innan jag målade klart möblerna.
Sen åkte jag in till Kalmar en runda. Handlade några fler sommarblommor & mat.

Det blev en riktigt härlig eftermiddag hemma ensam med plantering & slappande i solen:)

Snart kommer D hem & då bär det av till vännerna en stund!

Sommarblommor








Har redan hunnit jobba två pass nu efter semestern & det känns faktiskt ganska bra! Nu får man ta tillvara på de lediga dagarna & helgerna i stället & det är just vad jag ska göra i morgon.. har jag min lediga dag! Denna gången blir det lite ovanligt, jag är ju hemma ensam hela dagen eftersom barnen är på Öland..

Körde in till handelsträdgården i Rockneby på lunchen idag & tro det eller ej..men de hade fortfarande massor av fina sommarblommor! Det blev en del inhandlat, så efter jobbet hade jag lite att plantera:)

Nymålat




Så här fina blev våra soffor efter vi målat dem vita!
För några år sen gjorde min pappa två soffor & ett bord till oss om vi nu bestämde oss för att måla vita. Innan var de oljade & smälte liksom in i trädgården, men nu syns de mycket bättre! Är jättenöjd, sofforna är klara & bordet ska bara få sig en strykning till sen ska hela gruppen stå tillsammans under ett av fruktträden.

I eftermiddag börjar allvaret & det är återigen dax att ta på sig uniformen.. Börjar med att jobba 13:30-22..ingen mjukstart precis;) Men Enzo & jag har haft en mysig morgon & förmiddag i alla fall, vi tog oss en runda till Ängsbackens handelsträdgård & en annan blomaffär..tänkte at jag skulle ha lite nya fina blommor i utekrukorna som nu vissnat. Men allt var slut & visset..sommarblommornas tid var redan över! Får se om jag rekar i några fler blombutiker i veckan innan jag ger upp, det ser ju jättetomt & tråkigt ut med tomma krukor & höstblommor känns lite väl tidigt att plantera..eller?!

Sista dagen..





Pimpade den ganska tråkiga hyllan i köket idag med hyllremsor.
Mina fina glasburkar har fått bakartiklar i sig & pryder nu hyllan i väntan på ett stort härligt skafferi;)


Då var den här..sista dagen på semestern! Har försökt att bara njuta & ta vara på den sista biten av dessa underbart ljuvliga fem lediga veckor!

Vi har hunnit med så himla mycket & haft kul hela tiden:)
Började ju med två vilosamma veckor i husvagnen på Blå rör, där hann vi både med att vila upp oss, göra dagsutflykter, sola & bada.
Sen efter några dagar hemma bar det av till Ullared & Skara sommarland, sen ett par dagar hemma igen innan vi besökte vännernas "Änglagård" i nästan en vecka. Sen avslutades det hela med ett par dagar på Astrid Lindgrens värld..härligt vi haft det!

Barnen fortsätter att vara lediga ett tag till. I förmiddags körde vi över dem till Blå rör där de ska campa med mormor & morfar hela nästa vecka medan vi jobbar..det blir kul för dem att träffa alla kompisarna igen:)

Astrid Lindgrens värld



Då var vi återigen hemma efter ett par mysiga dagar på Astrid Lindgrens värld.
Vi var lite oroliga innan avresa inför vädret, men vi har haft perfekt väder..lagom mulet & soligt omvartannat & i stort sett uppehåll!
Däremot var det lite otäckt i natt..rätt som det var började det smattra ordentligt på husvagnstaket & så kom ösregnet..tillsammans med världens åskoväder! Det åskade & blixtrade läänge & det var verkligen ett ordentligt oväder..i morse sen sken solen i kapp med att vi skulle gå igenom entrén:)
Nytt för i år på ALV är nya Mattisborgen. Denna var verkligen en stor succé, större borg med mycket finesser, grådvärgar, vildvittror & rumpnissar var nu med i showen + att det dimmades i skogen som när det underjordiska kallar på Ronja..allt fanns med!
Nu återstår endast två lediga dagar innan allvaret & verkligheten kommer i kapp oss..hua;)

Finaste iphonen



Fiinaste mobilen kom idag:)

Jaha då är vi igång & packar igen;) Denna gången är det Vimmerby & Astrid Lindgrens värld som får besök av oss!
Två dagars entré & en natt på campingen med vännerna, det blir skojsigt det..hoppas bara att regnet inte blir allt för envist;)

Min fina vita iphone 4 kom idag, jag blev glatt överraskad att den kom redan! Var inne på 3 & beställde den i förrgår & fick då besked om att det skulle ta en vecka..& så kom den idag:)

Blåbärsstället






Sista veckan på min fem veckors långa härliga semester är påbörjad..börjar kännas lite småjobbigt att denna underbara tid snart är över, men samtidigt kommer man snart in i den vardagliga lunken igen & då känns det ganska bra.
Förmiddagen bjöd på regn & bara regn idag.. D & jag passade på att åka in till stan för att uträtta lite ärenden & ovanligt nog ville ingen av barnen följa med, det kändes lite konstigt men samtidigt lyxigt.
Efter lunchen tog Eddie & jag på oss stövlarna & gick iväg till vårt blåbärsställe. Oj så mycket bär det fanns, vi plockade & plockade & även fanns det mycket kvar när vi var klara! Vi får ta resten en annan dag;)

En sak som jag lärt mig denna semestern är att jag inte är ett dugg bra på att göra ingenting!
Jag blir såå rastlös så fort jag inte har något att göra.. Idag högg jag tag i målarpenseln igen. Grundade & färdigmålade två små stolar jag kommit över, har inte bestämt mig för vart de ska stå än, men det löser sig nog;)

När det var klart packade vi in fiskegrejerna i bilen för att testa fiskelyckan igen:) Nu visade sig solen & det var riktigt rofyllt, men inga aborrar eller gammelgädda i sikte..dock fyra mörtar som inte ens katten ville ha!;)

Fina fynd






Mina fina fynd

Dagen har gått åt till att tvätta, handla mat, laga mat & baka bröd.. Nu är vi nyssens hemkomna från grannen efter lite födelsedagsfika & det är snart dax att tänka på nästa mål mat;)
Alicia ska ha en kompis här i natt, så snart kommer de hit & jag borde nog gå upp & förbereda lite grann med sängplats.

Bjuder idag på bilder av mina senaste fynd. Dessa ljuvliga gamla glasburkar kom jag över häromdagen & den fina trälådan likaså..summan för alltihop..10 kronor!! :)
Burkarna har jag börjat fylla med bakartiklar som kakao, vaniljsocker, pärlsocker osv. Tänkte att det blir kanonfint i mitt framtida stora skafferi, men så länge får de pryda hyllorna i köket;)

Vi har varit på "Änglagård"













Hemma igen efter 5 l j u v l i g a dagar hos vännerna på deras underbara sommarställe!

Jag kallar stället Änglagård, för både huset, miljöerna & hela alltet påminner mig gång på gång om just Änglagårds filmerna. Som ni förstår då, är det något utöver det vanliga.

Här har vi fiskat, fångat kräftor, plockat svamp, badat & bara njutit av vad naturen har att erbjuda!

Barnen har fått vara med om så mycket som de aldrig provat förut. De har fiskat upp sina första aborrar som de själva rensat & smakat, kokt egenfångade kräftor, ätit smörstekta kantareller som vi hittat i vägkanterna & framför allt fått sysselsätta sig utan tv & leksaker. Ni kan ju tänka er hur spännande det var när vi mitt i natten gick ner till bäcken i mörkret med ficklampor för att kolla fångsten i kräftburarna!
Dessutom har Sanna låtit barnen vara väldigt delaktiga i matlagningen, vilket de verkligen uppskattat & Eddie har fått en läromästare i fiske som han ser upp till.
Vi har även gått på upptäcktsfärder i alla de gamla husen & ladorna..spännande för både barn & vuxna;)

Tusen tack Sanna, Nicke & Elin för att vi fick ta del av ert paradis!

Provar nya muffinssmaker





Bakade två sorters muffins, en med Marianne i & en med Rollokola i..tog Leilas recept på Dumlemuffins & bytte bara ut Dumlen mot Marianne & Rollo..dessa ska tas med till mysiga fikastunder på nästa äventyr!

Ytterligare en hemmadag har passerat. Började dagen med att måla en av trädgårdssofforna, jag hann nästan klart innan det började regna..då blev det bråttom för att försöka få upp den kladdiga soffan in på altanen, men Eddie hjälpte mig så det gick bra;)

Framåt eftermiddagen som vännen Sanna förbi på en fika. Vi diskuterade det sista inför vårt äventyr familjerna tillsammans:)

Nu är packningen snart klar & barnen & jag har varit på maskjakt i kväll! Måste ju ha mask till fisket;) Vi letade här i trädgården & gick ner till ån för att kolla där..men utan en enda mask i sikte.. På vägen hem gick vi förbi grannen som sa att vi gärna fick leta i deras land & där blev det bingo! En halv fryspåse full av maskar grävdes upp..nu jädrans ska vi fiska!;)

Mysig fika






Var förbi hos vännen Sanna mitt på dagen idag. Hade skjutsat Alicia till kalas & passade på att fika hos henne under tiden.
Härligt att bara sitta & prata ett par timmar! Vi diskuterade en liten semestertripp tillsammans till deras sommarställe..det kommer säkerligen bli mysigt med fiske & båtturer:)

Senare under eftermiddagen kom hon förbi med en flaska hemgjord flädersaft..läskande gott varma sommardagar!

Egenodlat





Lycka är att gå ut i trädgården & skörada sina egenodlade potatis!
Det var premiär för mig att odla potatis, men som synes gick det bra & dessa godingar ska avnjutas vid dagens grillmiddag!

Idag har vi en hemmadag igen..är inte allt för bortskämda med det, så än så länge känns det skönt.
Får se om jag tar mig in till färgaffären & köper färg till vår fina utegrupp som min pappa snickrade ihop till oss för några år sen. Har bestämt oss för att den ska bli vit & fin:)

Ha en skön lördag!

Vårt äventyr


Först gjorde vi ett besök i shoppingparadiset










Sen lekte, badade & åkte vi karuseller i två dagar

I går kväll kom vi hem efter vårt senaste äventyr som var till Ullared & Skara sommarland!
Vi har haft tre underbara dagar med fint väder & roliga aktiviteter!

Första stoppet var i Ullared, där shoppade vi loss i nästan 5 timmar..på barnens villkor denna gången eftersom vi åkte dit mest för att de ville se shoppingparadiset jag åker till varje halvår. De fick välja vilka kläder de ville köpa & några leksaker. Lunchen intogs inne på den nya restaurangen som har väldigt bra mat.
Till barnens lycka fick vi se nästan alla Ullareds-profilerna..Morgan, Ola-Conny, Rose-Marie & självaste Kjelle;)

Sen bar det av vidare till Skara sommarlands stugby där vi bodde i två nätter med två hela dagars inträde till sommarlandet.
Vi har badat, lekt & åkt karuseller hela dagarna & haft det helt underbart!
Barnen är så våghalsiga & tvekar aldrig på karuseller eller vattenrutchbanor..jag däremot har aldrig gillat berg- & dalbanor & andra läbbiga attraktioner, men nu vet jag inte vad som hände..jag åkte som bara den, både berg- & dalbanan, fyren- som man åker upp i luften & sen släpps man ner i en himla fart & så åkte jag Spinner, som var årets nyhet..en berg- & dalbana där korgen du sitter i snurrar runt som i en snabb snurrkarusell!!
Men Eddie tog ändå priset i modighet när han gav sig upp i den högsta vattenrutchbanan, Fritt fall, & for ner där med en väldig fart..det hade jag aldrig vågat!

Packning pågår..



Mina älskade

Pust..jag tycker att jag hållt på att tvätta & packa upp sen vi kom hem i söndags..tvättar fortfarande, fast packar samtidigt nu i stället!

I morgon bär det av på nya äventyr & denna gången ska vi till Skara sommarland, med ett stopp på Ullared på vägen dit.

Vädret har inte visat sig på sitt bästa humör de senaste dagarna, men peppar peppar, så spricker det faktiskt upp nu i skrivande stund! Håller tummarna för att vi får varmt & fint på vår resa:)

A´la Leila








Fick tillbaka mitt bakningssug idag. Tycker det är så himlans kul när man lyckas få baket bra & nu när jag bytt mitt glutenfria mjöl till en annan sort, har jag faktiskt lyckats varenda gång!

Tänkte att vi behöver ha lite gott fika med oss i fikakorgen när vi ska åka iväg på nästa semestertripp.
Så idag fick det bli Leilas saftiga sockerkaka & Dumlemuffins. Älskar hennes recept som innehåller mycket ekologiskt & ingredienser med kvalitet.

Borta bra men hemma bäst




Satte mina sticklingar i flaskkorgen jag fyndade på marknad i veckan

Så, då var vi hemma igen efter mer än två veckor i husvagnen på Öland. Försäsongen är över & vagnen fick nu följa med oss hem.
Vi har haft en underbar vår & sommar på Blå rör, vädret har verkligen varit på vår sida & vi är mer än nöjda!

Tre veckors semester kvar..det känns sköönt!
Nu har vi ett par dagar hemma till att tvätta & sköta om huset innan bilen styr mot nya äventyr:)

RSS 2.0