Små trädgårdsmöbler







Tjooho, äntligen har sommaren kommit tillbaka & nu för att stanna hoppas vi!!
Räknade på hur lång tid jag har kvar till min välbehövliga & välförtjänta femveckors semester..& fick det till 17 dagar..underbart!

Idag får ni se ljuvliga små barnmöbler som fyndade mina föräldrar fyndade på loppis till mig i helgen för 50 kronor, såå söta & perfekt slitna för min smak:)
Har inte riktigt bestämt mig för vart de ska få ta plats ännu, men här i "trekanten" står de ganska bra tycker jag:)


Mammornas dag





Grattis till min älskade mamma & alla andra fina mammor idag!
Själv har jag spenderat Mors dag på jobbet, men givetvis även hunnit med att bli firad av mina älskade hjärtan & fikat på en smarrig rabarberpaj

Idoler




Nyplockade småblommor har fått plats på kökshyllan

Då var jobbhelgen i full gång & dagens pass gjort.
Igår kväll var vi ju som sagt bjudna på grillmiddag hos ett par vänner, & vilken grillmiddag sen..de hade gjort så mycket mat & massor av goda tillbehör att välja mellan! Vi åt & åt & hade en jättetrevlig kväll!!

Tjejerna har varit med sina kompisar idag & tittat på Danny & Swingfly..fått signerade planscher & skivor..LYCKA!

Nu har vi en pizzadeg på jäsning så snart blir det hemmagjord pizza med kryddor från trädgården

Vågad frisyr



Var ju tvungen att prova vågtången bums när jag kom hem..här ser ni resultatet på en snabbvågning;)


Har en härlig ledig dag idag!
Lova & jag har hunnit med en hel del, vi började dagen med att lämna in Enzo i Kalmar hos hundfrissan..det var verkligen på tiden för honom att få sommarfrisyr!;)
Medan han klipptes mötte vi upp Jenni & hennes miniprins för att kika runt i affärerna runt omkring. Det hade öppnat en ny dansk prylbutik som hade både det ena & det andra. Dock inget som föll mig i smaken..idag;)
Sen passade jag på att köpa min efterlängtade vågtång. Har läänge gått & velat på att köpa en, eftersom mitt hår är precis spikrakt! Kul att få det lite lockigt nångång ibland:) & idag slog jag alltså till, det var halva priset + att jag hade bonus så den gick inte på många kronor alls..perfekt!

Just nu laddar vi för kvällens grillmiddag hos Sanna, Nicke & Elin..det ska bli trevligt!!

Ha en mysig fredagskväll på er♥

Drömhuset




Ljust rosa underbar mårbacka


Drömmen om ett större hus kommer närmare & närmare..än så länge har vi inte fått klartecken, men vi har bankbesök inbokat & planlösningen är klar. En kompis till oss har varit här i kväll för att ta sig an ritningen till bygglovet!
Åhhh vad jag önskar att allt var klart så man kan få pusta ut! Vågar ännu inte hoppas allt för mycket..tänk om vi får nej från banken eller tänk om vi inte får bygglov..huuua hemska tanke;)

I morgon är jag ledig inför helgens jobbpass..sköönt det behöver jag, har varit så herrans trött hela denna veckan.

Nytt eller inte?!



En mårbacka-kvist fick ny plats i flaskstället

Hallojsan
på er allihopa, håller på att vela fram & tillbaka på om jag ska byta bloggverktyg eller inte.. Jag har öppnat ett konto i blogspot.com & börjat fila lite på en ny blogg, det känns lite spännande samtidigt som det känns tråkigt att all historik inte följer med!
Ja ja jag får väl fundilera lite till om hur det blir med den saken;)

Tog en härlig långpromenad med Enzo nu i kvällssolen bland kossor & gärsgårdar..är så glad över att vi bor så nära "bonnalandet", men ändå inte helt ute i urskogen!;)

Bloggproblem




Ljuvliga blommor från världens finaste Eddie


Smaskigt Rosé från kärleken


Fick finfina bröllopsdagspresenter igår! Hur söt son har vi inte som själv gick bort till vår lokala blomsterbutik & handlade denna underbara bukett!!
Rosén sparar vi nog till helgen, själv gav jag maken ett örhänge.

Har försökt blogga ända sen tidigt imorse, men utan framgång..blogg.se-sidan har varit helt vit. Blev vansinnigt & tänkte att det var bloggverktyget som än en gång krånglade, men det var det inte;) Vi hade kommit åt nåt som blockerade den sidan.

Steg upp i ottan & var redo för morgonjobb, men bokningen uteblev & i stället fick jag en kvällstur, lite surt att inte veta det innan så jag kunde njutit av att få sova lite längre & sluppit dra upp barnen så tidigt!
Så det fick bli en riktigt slapparförmiddagdag i stället..ganska skönt ändå;)


Bröllopsdag









Idag firar vi tvåårig BRÖLLOPSDAG!


Lilla Elsa




Denna lilla krabaten, som vi döpt till Elsa, fick vi i present av min mamma i helgen!
Visst är hon gudomligt söt & lik en riktig hundvalp?!
Hon till & med andas så man ser hur magen rör sig upp & ner + att hon snarkar lite svagt;)



Elsa är otroligt lik vårt
Enzo när han var en liten valp!

Solen & vindarnas ö




Åhhh vilken underbar sommarhelg vi haft!
Solens strålar har värmt oss på solen & vindarnas ö..inte en vindpust & barnen har badat hela fem gånger..i det 16-gradiga vattnet;)

Fick denna ljuvliga klocka av min kära mamma i fredags, bara så där utan av någon speciell anledning alls♥
Vi fick även en annan supergullig present som jag lovar att visa senare!

Tack för alla söta kommentarer & min nya tunika♥

Sommarfest






I kväll har jag varit på Sommarfest med jobbet!
Började kvällen med förfest & sen någon timme senare bar det av till Skammelstorp.

Det var en trevlig tillställning med lekar, planka & tårta..sen valfria alkoholhaltiga drycker med förstås;) Jenni & jag delade på några cider, men eftersom jag ska upp i ottan i morgon för en heldag på jobbet, blev det inte så många & jag var hemma redan innan tio.

Fick måånga snälla komplimanger om min blus!
Alicia fotade mig hemma innan jag gav mig av i eftermiddags;)

Midsommarmat


Blir lycklig i själen av alla härliga blommor just nu

Min ljuva stämma är lite hes just för tillfället plus att jag plågas av en retlig hosta..men förövrigt mår jag toppen så jag ska inte klaga!

Dagen har gått åt till en heldag på jobbet för att sedan gå hem & ställa mig vid spisen för att fuska lite genom att tillaga..Midsommarmat!;) Mmmm så smaskens & en försmak av sommaren!

På tal om sommaren så vankas det sommarfest i mrgon kväll med jobbet..det ska bli superKUL!

Uppiffat






Piffade upp vardagrummet med en bukett nyplockad vit syren från trädgården i morse. Perfekt att bara kunna gå utanför dörren & välja & vraka bland härliga blommor & växter!

I dag är jag ledig efter helgens jobb. Har just lämnat Lova på dagisgympan & har nu en timme egentid, anledningen till att hon går på gymnastiken på våra lediga dagar är att de endast har gympa varannan tisdag & eftersom jag är ledig var fjärde, hade hon annars bara fått vara med en gång i månaden.

Ska passa på att röja av & ta en promenad med Enzo innan Lova & jag far in till Modehuset för att byta en klänning & kolla om det finns något till mig att ha på mig på jobbets sommarfest på torsdag:)

Mitt Öland






Ojsan, det blev visst ett blogguppehåll på flera dagar! Det var inte riktigt meningen, men det händer så mycket annat & när vi är iväg i husvagnen brukar jag inte kolla på datorn överhuvudtaget.
Denna helgen har jag dessutom jobbat, fast jag hade så bra pass att jag kunde pendla mellan jobb & husvagn så resten av familjen kunde njuta hela helgen! Kändes knappt som en jobbarhelg faktiskt utan det var otroligt skönt att kunna göra så:)

I morgon är jag i alla fall ledig & då ska jag njuta!

Nämen titta..IGEN!





Titta här! Nu kommer naturens skatter en efter en, Mia & jag tog oss en liten kvällsrunda med barnen för att plocka varsin bukett av skogens guld..Liljekonvaljen!

Det var just denna ljuvliga blomma jag hade i min brudbukett för snart två år sen♥

Nu doftar det underbart i köket!

Vardagslyx





Vi tillbringade förmiddagen på den lediga dagen i stan. Lova behövde sommarklänningar, sist när vi for iväg för att shoppa just sommarkläder, var den unga damen inte på sitt bästa shoppinghumör & ville därför inte ha någonting! Vilket har resulterat i ett par mornar nu då hon inte har haft något att ta på sig;)

Hur eller hur så hittade hon i alla fall ett par klänningar & 3/4-leggings, så nu klarar hon sig ett litet tag!

Efter lunch hade vi ett utvecklingssamtal inbokat & efter det fick Lovas kompis följa med hem & sen var leken i full gång. Jag passade på att njuta av det fina vädret & bläddra i nya numret av Isabella & lite "rester" av gårdagskvällens fika när vi hade några vänner på besök..vardagslyxigt!

Nämen titta!






Jaa, titta, syrenerna blommar nu & bjuder både på vackert utseende & ljuvlig doft! Doft av sommaren!
Tog med mig ett par kvistar in & satte i sötaste kannan från Ib Laursen.

Tack för alla fina kommentarer om det senaste projektet:)

Projekt "trekanten"










Hade ett nytt projekt på gång i trekanten som ramas in av våra gångar av marksten.
Tanken var att plantera ner ett mindre träd & ha ett runt litet land i mitten av trekanten. Men det blev inte alls som jag tänkt för jorden var så hård & full av sten att det inte gick att gräva..så då fick jag en ny idé!
Raffsade ihop lite grejer vi hade i trädgården & bodarna, målade en gamma blå kruka vit, tog vara på alla stenarna barnen samlat till mig på Öland & vips så blev det mycket bättre än originalidén!

Blev öväntat ledig idag & det kunde ju knappast passat bättre en denna härliga sommardag!

Sommartecken








Idag bjuder jag på bilder från min favoritbutik Mittbrodt i Borgholm. En helt underbar butik där jag skulle vilja ha allt, bra för er, nära & kära, att ha i åtanke vid födelsedag, bröllopsdag & Mors dag;)

Vi är hemma från en helt ljuvlig helg i husvagnen! Sommarvärme & trevligt sällskap hela helgen lång:)
Sommarkänslorna fortsatte när vi kom hem, då plockade vi upp poolen & det håller på att fyllas i detta nu:)
Gräset har blivit klippt för första gången på säsongen & allt känns så bra!

(Försökte få in detta inlägg i går kväll & i morse, men det var fel på blogg.se..börjar bli trött på allt strul, någon som vet hur man enkelt flyttar över hela bloggen till blogspot.com?)

Njutning






Sitter just nu i brassestolen på Blå rör & bara njuter av livet!
Idag är det riktigt sommarväder ute & det är så härligt så..ska bli så skönt med semester om bara 6-7 veckor!
Har invigt mina söta träskor idag, nu blir det bye bye foppatoffla & välkommen trätoffla;)

Ha en underbar helg mina vänner♥

Kärlek vid första ögonkastet





Detta underbara miniväxthus kom maken hem med till mig idag!♥
Har tänkt att ha färska kryddor i det, men blev så ivrig att jag satte in en pelargon & en mindre klockblomma så länge;) Vid närmare eftertanke kan man sätta in i stort sett vad som helst i det & det kommer bli jättefint..många användningsområden med andra ord:)

I morgon vankas ytterligare en heldag på jobbet, men sen åker vi över bron igen..till en härlig helg på Blå rör♥

Sigfrid Rudbergs divesehandel






Har haft en ljuvlig förmiddag på Öland & besökt Gårdby kafé & lanthandel. Vi började givetvis besöket med en rejäl stund inne i Sigfrid Rudbergs diversehandel..det viktigaste av allt när man åker till Gårdby!:) Här inne kan man strosa runt hur länge som helst & när man går varv efter varv hittar man hela tiden nya prylar man inte sett innan.
Jag som går i "nytt & större kök-tankar" får givetvis en massa inspiration & får nya idéer om hur vi ska ha det;)

När vi gick in på kafét för att fika, upptäckte jag att jag nog varit här en hel del nu den senaste tiden, när tjejen i kassan sa att ägarinnan kommit in & sagt att hon skulle ta fram glutenfritt bröd för hon sett mig, haha det kallar jag service;) Det fick bli en smarrig kyckling- & currysmörgås!

Mindre skojsigt var när jag hoppade in i min bil igen efter samåkningen(vi vågade inte ta min bil eftersom den "hackade" så på vägen till Kalmar)
Nu lät det som om framhjulet skulle lossna eller något liknande så jag svängde in till kanten för att kolla, men såg inget.. Ringde D som fick komma till undsättning. Han provkörde & sa att det var något annat, men att det inte stod rätt till.bilen skakde, vibrerade & det verkar som om något är löst.
Hoppas det går att fixa snabbt för jag måste ha bil på fredag.. Egentligen har min lilla pärla gjort sitt nu, men att hosta upp pengar lite kvickt till en ny är lättare sagt än gjort;)

Koll på vädret






Det har varit en hel del "tjat" om vädret på sistone, det känns som att vädret är väldigt viktigt just den här årstiden & vad kan då passa bättre än en alldeles egen Väderstation?!;)

Förmiddagen tänkte jag ägna åt att ta med mig en vän & besöka mitt smultronställe, Gårdby kafé & lanthandel, för en fika & lite inspiraton!

Kom tillbaka snälla vår

Vacker trådslöjdskorg från Madam Stoltz

 

Men hallå, vart tog våren vägen?!

Idag har det varit iskallt & jag fick till & med skrapa bilrutorna i morse! För en stund sen haglade det & solen lyser med sin frånvaro.. Hoppas verkligen att sommarvärmen är på väg tillbaka & det snarast;)

 

Har jobbat klart för idag & i morgon har jag ledig dag..underbart!

 

Tack alla fina för era "krya på dig", det hjälpte för idag har jag mått ungefär som vanligt igen:)


Oj oj oj





Har planterat lite sommarblommor i de nya trälådorna från Rosa huset

Kände mig så otroligt matt efter lämningen av skolbarnen i morse & tyckte det var lite lustigt att jag blev så trött av "lite" trots.. Sen under veckohandlingen trodde jag att blodsockret sjönk hastigt & kände att jag var tvungen att köpa en chokladbit & dricka för att inte svimma + att jag var skollhet.
Hmm, inte såå lustigt när jag kom hem & tog tempen..den visade 38 grader & där hade jag anledningen till mitt mående!
Tyvärr har jag varit hemma en del nu den senaste tiden på grund av Alicias mage, så att stanna hemma från jobbet känns inte aktuellt..det blir till att klämma i sig värktabletter & bara bita ihop tills på onsdag när jag är ledig;)

Åttaårstrots





Hua, vilken morgon.. En morgon med åttaårstrots som gör att man måste trippa på tå för att det inte ska spåra ur fullständigt..men som ändå bidrar till ett mindre utbrott.. Idag var allt fel, skulle bara ha gårdagens strumpor fast hon inte visste hur de såg ut eller vart de var;) Sen fick vi andra inte vara inne i badrummet trots att hon behövde hjälp med tandborstning.. Ja så här i efterhand när allt lugnat ner sig kan man inte annat än skratta åt eländet, men samtidigt får jag både huvudvärk & magont när det blir så här..

Jobbar kväll i kväll med, så förmiddagen tänker jag ägna åt veckohandling, städning & mys med Lova som inte behövde gå på dagis eftersom jag börjar så sent:)

De söta små flaskorna inhandlades i helgen i Rosa huset & det underbara grytunderlägget på Mittbrodt.

Blå rör






Bilder från vårt underbara paradis

Hemma igen efter en helt underbar premiärhelg på Öland!
Husvagnen är på plats med tält & golv, så nu kan vi bara dyka upp så fort lediga dagar ges:)
Vi har haft det ganska blåsigt, men soligt & skönt bara man satt i .
Har även hunnit med att besöka en av mina absoluta favoritbutiker, Mittbrodt. Där skulle jag kunna shoppa typ allt! Hittade även till en ny liten mysig butik med ljuvliga inredningsprylar, Rosa huset, den var precis nyöppnad & kommer definitivt få besök av mig fler gånger:)

Nu är det dax att ge sig av för ett kvällspass på jobbet medan resten av familjen ska titta på Eddie som går i första maj-tåget i stan.

Hoppas ni alla haft en lika underbart härlig helg som jag!

RSS 2.0