Bara väntar..


Är på jakt efter en fin hallspegel, svårt när man är begränsad med bredden..men denna från Mio är helt klart en kandidat!
 
 
Fredag igen då, en fredag som det vore ypperligt att föda barn på..men så blir nog inte fallet vad det verkar..;-)
Trodde igår kväll att det kanske var något på g, lillan bökade runt som aldrig förr, jag mådde lite lustigt & jag bara väntade på att vattnet skulle gå eller värkarna sätta igång.
Börjar redan tröttna på att bara vänta & leta tecken..trots att det bara gått 1 dag övertiden..
 
I förmiddags fördrev jag tiden på stan i två timmar, Alicia behövde gympapåse & jag en ny plånbok..fick en värk när jag satte mig i bilen på väg hem, men sen dess har det inte hänt nåt.
Resten av eftermiddagen har jag bara vilat (känns som om jag skulle kunna vila resten av dagen/kvällen) & hämtat barn i omgångar..eftersom det regnar tog vi bilen idag, annars har vi varit duktiga & gått fram & tillbaka sen skolstarten!

Det kom ett paket!


 
Riktig mammalyx kan man kalla detta!
Jag provade att gå med i Glossybox, där man får en sån här liten fin box innehållande olika skönhetsprodukter varje månad. Perfekt om man vill testa på nya produkter som man kanske aldrig annars hade vetat om!
Blir ju som lilla julafton en gång i månaden & det kostar endast 139:- & då kan man avsluta sitt medlemsskap närsomhelst.
Detta var min första, men absolut inte sista glossybox & den innehöll:
* Mineralögonskugga, mycket pigment & härligt skimmer, passar även för känsliga ögon (full size)
* Volym fiber, arbetas in i hårbotten & ger volym samt döljer utväxt (full size)
* Boosting spray, sprayas efter Volym fiberna för att fixera & ge håret stadga (full size)
* Body lotion från Weleda
* Läppstift, ljus härlig färg (full size)
 

Den stora dagen!

Då var den här, dagen vi väntat på så länge..lillasysters beräknade födelsedatum!
Hade hoppats på att slippa gå över tiden, men men, den som väntar på något gott..;-) Kroppen känns ändå förvånansvärt pigg & lätt, ibland glömmer jag till & med bort att jag är gravid! Dock ligger hennes huvud så långt ner & trycker väldigt ofta på nerver i ljumsken & jag får som "attacker" som gör att högra benet inte funkar riktigt & det gör riktigt ont.
 
Har försökt locka ut henne idag genom att fortsätta målandet, idag blev det väggarna i trappen som blev grundade & sen tog jag en tur till Ikea för att handla skoställ/bänk till nya hallen. Än så länge inget som hon verkar bry sig om..men dagen är ju inte slut än!
 

Andra strykningen lagd

 
Idag bjuder jag på lite hafsigt tagna bilder på hallen vi håller på att renovera.
Förmiddagen spenderade jag genom att måla andra & sista stryknigen på väggarna..det blir härligt ljust & fint!
Nu återstår "bara" att måla lister, fönstersmyg & lägga in nya golvet. Jag fortsatte även att måla en bit upp i trappen idag, så vi får se om jag orkar fortsätta med det eller om det får vara halvgjort till senare..
 
Efter skolan blev det en runda in till Kalmar. Tjejerna ska på varsitt discokalas i helgen & vi behövde handla presenter..vågade inte vänta föör länge med det, ifall det skulle vara så att jag rätt som det är (äntligen) ligger på bb;-)

Mammalyx

 
Den senaste tiden har jag blivit mer & mer intresserad av hudvård & skönhetsprodukter.
Tycker det är roligt att ta hand om huden, tror att det är viktigt att man har bra produkter & att man sköter om sig genom riktig rengöring & ger huden den fukt den behöver.
Jag tror även att det är viktigt att börja i tid innan rynkorna börjar komma ordentligt;-)
Det är extra skönt med lite skönhetslyx nu när man är höggravid, jag brukar ta lite egentid & göra en skön ansiktsmask, ta fotbad, fila fötterna & måla naglarna..underbart!
Min snälla mamma hade dagen till ära köpt ett ljuvligt doftpaket till mig idag, rengöring, lotion & parfym från Mexx!
 
Idag har jag fått dagen till att gå genom att färdigmåla taket i hallen samt lagt första strykningen på väggarna, färgvalet blev "linne", samma som i lillasysters rum (dels för att det är en fin kulör & dels för att vi hade färg så det räckte till hela hallen kvar) Två promenader på det, men ädå inga tecken på att bebban vill komma ut än;-)

Då kör vi!

Eddie fångade mig & magen på bild mitt i takmålningen
 
Mitt statistik-tänk funkade inte, att bebban borde kommit igår eftersom det då var 5 dagar innan beräknat datum. (Eddie kom 10 +, Alicia 5 + & Lova på bf-dagen)
Försöker nu locka ut henne på alla möjliga vis & vänster! Shoppingrunda på stan igår, Modehuset idag, promenader med Enzo & mycket vila.. Men icke sa nicke..
 
Nu i eftermiddag bestämde jag mig för att ta tag i hallrenoveringen trots allt..tänkte ju vänta tills bebis kommit & allt lugnat ner sig lite, men vem kan bo i sånt kaos! Gula tapeter blandat med nougatmålade väggar, slitet golv & halvmålat tak..nääe det är inget kul, så nu har jag slipat & spacklat en omgång + grundmålat den del av taket som var omålat.
Projektet i veckan (om inget annat händer) blir att måla om väggarna & klart taket, sen en runda till Ikea för att shoppa inredningen!

Ny ytterdörr & verandafönster

 
Nu, äntligen, är vår nya fina ytterdörr i stora hallen på plats!
De senaste 13 åren har vi haft en mörkbrun mindre vacker dörr, typ förrådsdörr här i stora hallen, men nu en fin vit med härligt ljusinsläpp!
Även vårt andra underbara verandafönster sitter där det ska. Där tapeten är gul & taket omålat har vi haft en stor garderob fram tills nu, kan ju säga att det blev stor skillnad på yta & mycket ljusare nu!
Längtar tills vi orkar ta tag i ommålning av väggar & tak, samt inläggning av nytt golv..men tills dess får jag väl möblera & lullulla så gott det går;-)
 
Medans pappa & mannen har jobbat med hallen idag, var barnen, mamma & jag i Kalmar för att shoppa skor till mig & barnen. De behövde varsitt par till gympan & jag ett par med bra dämpning eftersom jag har så ont i fötterna. Stadium hade bra erbjudande, ta tre betala för två (på alla skor), samt halva reapriset på vissa. Snacka om att vi gjorde fynd!
Eddies hade kostat 699:- & de fick vi för 100:-! Tjejernas & mina var både rea & så ta 3 betala för 2 då..summan för 4 par riktiga skor i märken som adidas & puma blev 800:-, ordinarie skulle blivit 2200:-!! Den snälla mamman betalade dessutom hela kalaset så för mig blev det en väldigt billig affär♥

Dax för "projekt hall"

Hittade bilder på Enzo som valp..får man verkligen vara så söt?!
 
Sådärja, då gick vi in i vecka 40 idag då..bara 6 dagar kvar till det magiska datumet (som för övrigt inte alls behöver betyda att bebban har lust att komma just då) ;-) Hur som helst så är det nedräkning i alla fall!
Känner av lite mer nu, mina hälar & trampdynor är så ömma att det är ren plåga att gå & stå..känner även av det när jag sitter & ligger. Jag gissar på att det kan bero på att jag gått i hårda, platta sandaler hela sommaren & att det är dax att shoppa ett par rejälare gympadojor! Ryggen säger i från & det hugger till i ljumskarna till som tätt..riktigt obehagligt! Men men, snart är det över & jag får min fina belöning
 
I morgon kommer mamma & pappa för att hjälpa oss att byta till den nya ytterdörren samt sätta in ett gammalt fint spröjsat fönster i hallen.
Jag har målat klart fönstret i veckan & idag hjälptes vi åt att plocka ut den stora garderoben vi haft i hallen..stort, fint & ljust kommer det bli!
Dock behövs nytt golv, tak målas & även väggar..men det får vi ta senare.

Vi är redo!

 
Nu börjar vi känna oss redo för lillasysters födelse, tror vi har skaffat allt som behövs & jag har så smått börjat packa bb-väskan!
 
Idag har jag shoppat lite "åka-hem-kläder", det blev ett par mysbyxor, en lösare t-shirt & amningsbh. Råkade även springa på ett par jeans i lite lösare form med resår nertill, provade dem & tror att de kommer passa perfekt när ballogmagen är borta..& med en 30%-kupong kunde jag inte låta bli att köpa dem. Skönt att ha något att ta på sig när man kommer hem sen:-)
 
Mannen & jag möttes upp när jag var klar & lunchade ihop, idag fick det bli en bakad potatis. På vägen hem svängde vi även förbi Baby comfort för att reka vilket sorts babyskydd vi ska ha.. Fanns tre olika att välja på & vi valde det lite dyrare alternativet, en Akta graco logico s hp. Denna bilstol har fempunktsbälte (istf trepunkts som de andra), djupare sidor som skyddar bebisen bättre vid sidokrock, bas så man bara behöver klicka i stolen plus att det är den enda som går att luta i olika lägen med en enkel ratt..
Eftersom de bara hade ett endaste exemplar inne av denna modell & att just detta ex var sprillans nytt med lappar & allt kvar, valde vi att hyra det redan idag.
Så nu kan hon komma det lilla livet!

Ensiffrigt!!

 
Jippi, igår gick räkneverket i väntan på lillasyster ner till ensiffrigt!
Idag har vi bara åtta dagar kvar till beräknat födelsedatum, det är inte klokt vad tiden gått snabbt, minns det som igår när jag var glad at det gick ner till tvåsiffrigt;-)
Hoppas hon vill komma innan bf så jag slipper gå över, men än så länge känner jag inte någonting..
 
Mannen har semester denna vecka, eller tisdag-tisdag. Han kunde ju bara ta tre veckor tidigt på sommaren & fick ta den fjärde nu..lite synd att barnen har börjat skolan, men samtidigt lite extra lyxigt för oss att ta det lugnt på tu man hand & fördereda inför bebbans ankomst.
I går körde vi till Skanska fem rundor för att hämta 3 ton grus till bilplatserna, det var jobbigt & än är det inte klart, behövs några rundor till.. I morgon blir det barnmorskan & så tänkte vi hinna med en lunch ute någon dag med.
 
Snart tänkte vi ta en runda in till Kalmar. Jag behöver shoppa amningsbh & någon mjukisoutfit att ha på mig när vi åker hem från bb. Har verkligen inga kläder kvar som jag kommer kunna ha den första tiden, mycket slängdes när vi flyttade upp & jeansen kommer vara alldeles för små.

Första skoldagen!

En stolt tjej som börjar ettan!
 
Då var sommarlovet slut för denna gång & första skoldagen för höstterminen här!
Det var tre förväntansfulla barn som vaknade utan problem i morse, allra mest Lova har längtat tills denna dag, eftersom hon börjar första klass!
Jag var med henne den första timmen, sen ville fröknarna ha sina små elever för sig själva & vi föräldrar fick gå hem. Under den timmen hade de upprop & sen fick alla göra varsin namnskylt, när det var dax för rast bjöds alla barn på glass!
 
Jag passade på att plocka undan ordentligt på nerevåningen & våtdamma & dammsuga. Lite lättare att göra det när man är ensam hemma än när barnen plockar fram lika fort igen;-)
 
 
 

Barnens gård

 
Som avslut på ett supermysigt sommarlov tillbringade vi dagen på Barnens gård!
Blev som en liten överraskning till barnen & de såg verkligen fram emot dagens resa.
Efter en heldag med lek & bad lämnade vi Blekinge nöjda, glada & trötta i eftermiddags!
 
Barnen fortsätter att ha roligt med varandra & spelar just nu Kalmarspelet tillsammans medans vi pustar ut i soffan..härligt att se:-)

Fredag hela veckan..

Grus borta, matjord & gräsfrön på plats..nu vattnas det för fullt här om kvällarna så vi får nåt gräs
 
 
Så var det fredag..igen! Herrejösses vad tiden går, jag tycker att det bara är fredagar nu för jämnan..inte mig emot, jag har ju anledning till att vilja att tiden går undan nu..men sen när lillan har kommit får det gärna gå lite saktare!;-)
 
Idag har vi haft en hemmadag efter att ha ränt runt på stan alla andra dagar denna veckan.
Eddie & Lova har lekt med kusinerna & Alicia har haft sin bästa vän här. Själv har jag mest försökt att stå ut i hettan & hållt mig i skuggan med Enzo. Lilo har även hon fått komma ut en stund idag, dock i sele, men lite luft & nyfiket undersökande i buskarna gjorde nog gott för henne!
 
I morgon får man planera sina utflykter noga, då kommer Ironman till byn & det är avstängt både här & där..så vi får väl se om vi blir hemma eller hittar på nåt.
 

Snart slut..

En vän lämnade av en bunte tidningar till mig idag, perfekt för mina lata stunder!
 
Herrans bananer..helt plötsligt är det bara 1 endaste liten dag kvar på sommarlovet!
Ett långt & härligt ledigt sommarlov tillsammans med mina hjärtan är straxt slut, kunde aldrig drömma om att det skulle gå så snabbt! Det har varit underbart att få njuta tillsammans med barnen & det bästa av allt är ju att jag kommer fortsätta vara hemma & kunna ta tillvara på varje minut som de är hemma!
 
En liten uppdatering om kämpen Lilo: hon verkar må bra under omständigheterna, äter som hon ska, dricker mycket & sover mest hela tiden. Hon är även ovanligt kelig när hon är vaken & gör sina behov ordentligt (så den biten fungerar med). Vill gärna gå ut, men vi vill ha henne inne tills hon ätit upp sig lite & har fått tillbaka sina krafter..det är bara skinn & ben under all päls.. Men det är helt otroligt att hon klarat sig så bra & återhämtar sig fint!
 

Älskade Lilo

Tjejerna har blivit tokiga i smoothies..igår gjorde vi på blåbär & snart ska vi göra med banan
 
Idag kom beskedet vi gått & längat efter.. Grannpojken & hans kompis kom & ropade att de hittat vår älskade katt Lilo!! Hon har nu varit borta i 2,5 vecka & vi hade nästan börjat ge upp hoppet om att hitta henne vid liv.. Men dessa killar hade uppmärksammat hennes rop på hjälp & följt mjauandet till en kontainer som ligger på andra sidan skogen om oss! Det var en stängd kontainer med tak med endast ett hål i..hon måste ha hoppat/ramlat i & sen var det omöjligt för henne att komma upp!
Vi fick hjälpas åt alla tre & slita, dra & bända upp den nästan igenrostade dörren & till slut lyckades vi. Där inne satt hon i ett hörn & bara skrek.. Älskade goa lilla katt, smutsig, tilltufsad & mager..men vid liv
Ringde djursjukhuset direkt & rådfrågade hur vi skulle göra, vi fick rådet att ge så mycket vatten som hon vill (givetvis) & ge ca 2 msk mat åt gången & vänta 2 timmar mellan matningarna, sen så länge hon vill äta & dricka & inte kräks eller verkar må dåligt skulle vi avvakta. Vi har fått henne att både äta & dricka & mellan varven sover hon gott i Alicias säng.
 
Det känns så skönt & jag är så lycklig att hon är hemma, men samtidigt kan jag inte undgå att tänka på hur länge hon suttit där & hur mycket hon lidit..
 
Tusen tack till Olle Fredriksson & Fredrik Kvarnkullen!!

Lugn dag på stranden

Kalaskulan & jag på stranden idag
 

Det blev en liten tur till stranden idag, man får passa på medans vädret håller i sig!
Synd bara på alla j-la getingar som förstörde friden..snacka om invasion! Fika var inte att tänka på utan det fick vi göra när vi kom hem.. Men barnen hann med några bad & lite håvande:-)
 
Igår var vi ju som sagt på Stadsfesten, åkte in på kvällen igen för att se & höra Timoteij & Darin..de var bra & det var nöjda & glada barn vi hade med oss hem sent på kvällen! Det var rätt tärande på rygg & fossingar att stå still så mycket, så det var skönt att bara ta det lugnt idag.
 
Just nu i skrivande stund grävs trädgården upp där allt grus sen bygget ligger & det ska bli så skönt att få iordning & kunna så gräs!
 
 

Sean Banan

Dagens mage, vecka 38
 

Inte klaga skrev jag igår, men sen blev det nästintill olidligt i ryggen/njurarna..barnen turades om att massera, men inget hjälpte så jag fick gå & lägga mig..
Idag känns det bättre igen fast jag har lite svårt att få syre känns det som & under timmen vi stod still i gassande sol för att lyssna på Sean Banan i förmiddags kände jag att jag helt plötsligt tog tre steg bakåt & att det svartnade för ögonen..höll på att svimma, det har jag aldrig varit med om innan.
 
Sean Banan var lika bra som man kan föreställa sig, alltså mycket energi, svängiga låtar & många skratt! Efter uppträdet åkte vi hemåt för att vila upp oss innan det är dax att fara in igen för nya uppträden.

Fredagsmys

 
Går in i vecka 38 idag & gravidkrämperna börjar nu göra sig till känna..
Halsbrännan är inte av denna värld längre & igår var jag bara tvungen att ta mig till apoteket för att köpa Rennie, har även vansinnigt ont i övre ryggen & som på insidan där..vet att jag hade det så med de andra & att det då var njurarna som spökade. Sen är det förvärkar & allmänt obehag..men jag klagar inte för samtidigt gillar jag att vara gravid & vill försöka njuta så mycket som möjligt nu denna sista tiden!
 
Igår kväll åkte barnen & jag in lite spontant till Rix fm-festivalen! Hade inte tänkt åka in, men efter middagen ville Eddie så gärna, så så fick det bli. Är glad att han lyckades övertala mig för det var mysigt med mycket folk & bra musik! Imorgon far vi in igen när Sean banan, Timoteij & Darin uppträder.

Nu blir det lite fredagsmys här hemma efter att jag har vilat middag, var vaken mellan 4-6 inatt så det var välbehövligt med lite sömn nu.
 

Hon gjorde min dag!

Sötaste randiga kaninen & kläder från Polarn & pyret, present till lillasyster från mormor♥
 
Hemma igen efter ett besök på Rockeby marknad med tjejerna & farmor. Eddie valde att cykla dit med sina kompisar i stället för att gå med oss.
 
Det vi fick med oss hem var en plånbok i kalvskinn till pappan i huset plus en massa marknadsgodis så klart;-)
 
Fick finaste kommentaren idag från en tjej med barnvagn på marknaden, hon stannade mig & tog mig på armen & sa "du är så himla fin & vacker med din gravida mage, ville att du skulle få veta det..jättevacker"
Den kommentaren gjorde min dag & var väldigt härligt att höra, dels för att jag inte kände henne & dels för att man inte alltid känner sig så vacker som höggravid!

Ölands djurpark

 
Vid frukosten i morse bestämde barnen & jag att vi skulle packa för att direkt bege oss till ön för ett besök på Ölands djurpark! Härligt när det blir lite spontant sådär!
 
Vi har haft en underbar dag med perfekt väder för djurpark, karuseller & badland!
Barnen har skött sig exemplariskt, inte ett endaste litet gnäll & de har åkt alla karuseller ihop. Jag fick hålla mig till tåget & en luftballongskarusell..men det har inte gått nån nöd på mig, ett par sköna bänkar att sitta & ta igen sig på medan ungarna åkte;-)
 
Nu är vi lagom möra efter att ha varit från öppningstid till stängningstid..ser verkligen fram emot en kväll i soffan!
 
Tack älskade barn för en supermysig dag♥

Mulet = nagelvårdsdag

 
Mulet & regn idag..
Tjejerna & jag var iväg till stormarknaden på förmiddagen för att fylla på skafferi & kylskåp..men nu då, vad ska man göra när det regnar ute? Eddie cyklade iväg med sina kompisar på picknick & tjejerna sprang över till granntjejen & jag, jag sitter här & vet inte riktigt vad jag ska göra;-)

Egentligen är det ganska skönt med en mulen dag..tillbringade gårdagen på stranden med barnen, dock i skuggan eftersom det blir jobbigare & jobbigare för mig att sitta i solen nu.
 
Passade på att vårda mina naglar i alla fall..nagelvårdsolja, filning, polering & lackning!
 
Funderar även på att locka in Enzo i duschen lite senare..det kan han behöva!
 
 
Pssst, att lacka tånaglarna är ingen enkel match när man är höggravid;-)
 

Flitig lördag

Fina stegen har blivit lullullad med mina "gamla" pelargoner idag..synd bara att solen gömde sig bakom träden just när jag fotade..
 
Lördagen började med att vi gratulerade mannen i huset som fyller år, med skönsång & paket!
Sen var vi lite flitiga i trädgården, D klädde altantrappens sida & satte upp foderna jag grundat innan medan jag rensade undan all byggbråte som blivit av altanbygget. Det åkte vi senare ut med till tippen, så nu är vi av med det!
 
För att fira dagen i ära, hade vi beställt smörgåstårta..riktigt smaskens!
 
Alicia har sin kompis här i helgen som ska sova över & de två, Lova & jag körde ner till Rafshagen i eftermiddags för lite lek & bad.
 
Nu..lördagsmys:-)

På tu man hand

 
Igår var det strandhäng för hela slanten, barnen, jag & en kompis till Eddie tillbringade hela dagen på Möllstorp.
Det var så himla härligt, barnen badade & roade sig medan jag tog det lugnt med min bok & tidningar!
 
Idag var både Eddie & Lova hos kompisar, så då poassade jag & Alicia på att ta tillvara på dagen på tu man hand
Vi for in till Stadsbiblioteket för att låna böcker till henne & tog en liten runda på Modehuset för shopping av kjol & tröja som hon fick välja ut. Vidare hem för lunch & mys i skuggan!
Det gäller att ta tillvara på alla små stunder man får med var & en av barnen, tror de uppskattar när vi gör saker själva, utan syskonen ibland.

RSS 2.0