Flitens- & solens lampa

Min fina orkidé som helt plötsligt vaknade till liv igen efter jag gett upp hoppet för länge sen..nu blommar den för fullt!
 
Här har flitens lampa lyst i kapp med solen idag!
Vi tog äntligen tag i fasadmålningen av nybygget & har hunnit en bra bit..nu är det bara det kvar som man behöver en lift för att nå upp till. Men jisses vad plågsamt det var ett tag, nu får man ju absolut inte klaga på vädret när värmen väl kommer, men att måla med solen gassandes i ryggen var tufft. I & för sig kanske jag har fått lite färg på baksidan av benen på köpet;-)
Desto skönare blev det när vi kom till baksidan & skuggan!
 
Nu har vi nyligen avnjutit en lite senare middag, plankstek..det var inte igår & supergott!

Marknadsdag

 
Årets första marknad har avklarats idag, tog en tur över till Algutsrum & spenderade ett par timmar på marknaden & avslutade vistelsen på ön med god kroppkakemiddag i Arontorp!
Det var bara godsaker som vi fick med oss hem denna gången..marknadsgodis i olika former. För första gången i mitt liv har jag ätit godisremmar! Det var ett marknadsstånd som sålde två sorters glutenfria remmar, kola & hallon & jag var givetvis tvungen att prova båda (trodde nog att de skulle vara godare, men ändå kul att någon tillverkar)
Alicia köpte ett flätat armband & jag höll utkik efter en ny plånbok i skinn, men hittade ingen som föll mig i smaken. Min gamla plånbok gick sönder för någon månad sen & jag har tröttnat på att ha pengar & kort lösa i väskan, så det får nog bli en tur in till stan snart eller så får jag leta vidare på Ullared när vi ska dit.
 

Solsken = stranden!

 
Vi vaknade till solsken & bestämde att det fick bli en dag på stranden!
Sagt & gjort..solen sken inte konstant, men några stunder fick vi njuta av den & barnen badade & lekte. En riktigt härlig heldag blev det!
 
Idag bjussar jag på bilder på mig & bebban..ignorera bonnbrännan som jag håller på att "jobba" bort;-) Dock är det väldigt omständigt att få färg på baksidan av benen..ligga på mage & ju inte å tänka på & stå upp länge är ju inte heller så kul..tips någon?

En dag på stranden

 
Bjuder idag på några bilder från en av dagarna på Böda sand då vi spenderade ett par timmar nere på stranden.
Det var inte precis strålande solsken hela tiden, men ändå skönt!
Barnen lekte i sanden & letade snäckor i vattnet medan Enzo roade sig med att springa efter sin boll.
 
Här hemma har semesterlunken infunnit sig.. Vi tar dagen som den kommer & smågrejar lite här & där. Några "måsten" finns på listan & det är bland annat att börja måla utsidan på nybygget, men så lång har vi inte kommit ännu;-)
I morgon hoppas jag på fint väder & en dag på stranden för att sedan gå på marknad på fredag!

Vår Midsommar

 
 
Då var vi hemma igen efter en underbar långhelg på Böda sand!
Midsommar firade vi med traditionesenlig midsommarmat & dans kring midsommarstången.
Det finns så mycket för barnen att göra att vi knappt sett röken av dem..men några besök i poolen & på stranden han vi med såklart;-)
 
Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg allihopa!
 

Bara 9 veckor kvar!

 
Oj vad tiden går snabbt nu!
Det är endast nio veckor kvar till bebisens beräknade födelsedatum..iiihhh vad jag längtar efter henne nu♥

Packning pågår..

 
 
Snart är all packning klar inför vårt midsommarfirande på Böda sand!
 
Jag & tjejerna började dagen inne på stormarknaden för att shoppa allt vi behöver, sen fortsatte vi hemma med att packa..puuhh är helt slut & benen värker som aldrig förr..skulle behöva lägga benen i högläge & inte göra nånting, men inget sköter sig självt!
Daniel & Eddie har hjälpt till nu i kväll, efter jobb & utflykt på Getterö.
 
Vi vill ha så mycket som möjligt klart i kväll för i morgon tar vi husvagnen & parkerar oss på Böda ända fram till måndag..härligt! Där ska jag vila upp mig;-)
 

The matplats

Idag bjuder jag på bilder av matplatsen i nya köket
(ignorera det stora hallfönstret som står i vardagsrummet..det ska så småningom på plats i hallen)
 
En riktigt solig & härlig dag bjöds det på idag, har tillbringat den mesta tiden i latställning i brassestolen..växlat mellan sol & skugga, som gravid har jag lite svårt att sitta för länge i den gassande solen..men skuggan är ju inte helt fel den heller!
 
Barnen, jag & svärmor började dagen med att fira finaste mamman som fyller år idag, hon bjöd på fika ute vid kolonistugan.
Sen intog vi nygräddade pannkakor hemma innan jag intog brasseläget;-)
 
Borde packat husvagnen idag..men dagen är ju inte slut än & det är ju faktiskt en dag i morgon med!

Sommarfavoriter








Jag har fått så många positiva reaktioner & kommentarer på mina somriga accessoarer!
Brukar vara en "silver-tjej", men denna sommaren har jag totalt fastnat för kombinationen guld-turkos-brun, så himla snyggt & fräscht! Piffar upp den mest enkla outfiten.

Paparazzi






Lekte paparazzi med mobilen när vår vackra Lova satt & tittade på film nu för en stund sen;-)
I kväll är det Lova som får all uppmärksamhet av oss föräldrar, storasyskonen sover borta..Alicia hos mormor & morfar i kolonistugan & Eddie hos kusinen.

Födelsdagskalas







Nu i eftermiddag har vi firat Eddie med släkten.
Tur med vädret hade vi & hade dukat upp ute under äppelträden. Dock kom några stänk mellan maten & fikan så vi fick gå in en liten runda, men solen kom snart tillbaka igen.
Till mat bjöd vi på Sommarplanka innehållandes godsaker som potatissallad, Black & white-skinka, grillade kotlettskivor, meloner, ananas, kiwi, mango, bröd, kex & ost bland annat..alltid lika gott!
Till fika hade födelsedagsbarnet beställt jordgubbstårta..tårtljusen hittade vi inte, måste försvunnit under flytten så ett enkelt värmeljus fick agera tårtljus i stället;-)

Leilas saftiga sockerkaka




Lördag & en dag i stillhetens tecken..eller inte;-) Kom på mig själv vid middagen att jag knappt suttit ner sen tidig morgon & då värkte det rejält i ben & fötter! Fick bli liggläge i brassestolen med benen högt upp en stund, skönt!

På förmiddagen var vi i Kalmar & handlade till morgondagens 12-årskalas. Sen bar det hemåt igen för att baka sockerkaka, födelsdedagsbarnet har beställt jordgubbstårta & eftersom jag har glutenintolerans behövdes något för att göra en bakelse till mig av, så det fick bli både sockerkaka & muffins av den satsen. Alltid bra att ha hemma till sommarens alla fikastunder:-)

Barnen har badat i poolen flera gånger under dagen, att temperaturen sjunkit till 19,5 grader verkar inte bekomma dem ett dugg;-)


Pssst: Annelie, kjolen i inlägget Sommarkänslor är köpt på HM:-)


SOMMARLOV


 

Då var det äntligen SOMMARLOV!
Avslutningen skedde traditionsenligt i kyrkan & stämningen var på topp.
Vi fick oss en rejäl överraskning när det visade sig att Eddie skulle sjunga delar av "Sommaren är kort" solo, med klassen som hängde på i refrängerna! Han är så duktig & modig när det gäller sådana här grejer!
Tjejerna var givetvis lika duktiga de!


Världens bästa 12-åring




Denna skolavslutningsmorgon började med skönsång, paket & firande av vår älskade Eddie som fyller 12 år idag!
Helt galet att det är hela tolv år sedan denna underbara fina kille kom till världen..tur att mamman är lika ung då som nu;-)

Sommarkänslor



Dagens kula redo för ett besök på det blågula varuhuset

Sommar & sol & många härliga dagar framför oss, underbart!
Endast 1 skoldag kvar + skolavslutning för barnen..sen är det fritt fram att sova tills man vaknar & bara ta dagen som den kommer med lata dagar på stranden, poolhäng hemma & annat som hör sommaren till!

Idag sällskapar jag Sanna & Jesper på Ikea, de skulle vara utan störm idag & då tyckte vi det passade bra med ett besök i varuhuset.

Igår fick jag äntligen den energin som krävdes för att städa ur husvagnen inför midsommarhelgen på Böda! Till helgen får vi hjälpas åt att börja packa så smått:-)

Finaste presenten från Gårdby









Idag fick jag världens överraskning av min snälla mamma!
Efter mitt besök hos barnmorskan for vi över bron till Öland & Gårdby lanthandel- & kafé. Där skulle hon byta några grejer samt köpa en möbel. Jag följde mest med som sällskap, men blev glatt överraskad när jag fick välja något!
Jag velade länge & väl & gick fram & tillbaka mellan de olika husen, valet stod mellan en tallrikshylla från IB Laursen eller denna vackra bänk med charmigt lantligt sliten. Till slut så föll valet på bänken, tänkte som så att tallrikshylla har jag redan, dock inte så stor & fin som den från Ib, men ändå.. Bänken gör sig fint i köket & blir perfekt att använda när det kommer fler middagsgäster..vilket det ofta gör i form av barnens kompisar, då blir det smidigt att bära fram bänken i stället för att gå ut i boden för att hämta extrastolar!

Loppispremiär






Idag bar det äntligen av på säsongens första loppis!
Första stoppet blev en gårdsloppis i Ljungbyholm & sen vidare till en annan loppis i en lokal.
Hade hoppats hitta något avställningsbord eller liknande att ha i köket, men det fanns inget..däremot kom jag hem med dessa läckerbitar!
Två stycken gamla decilitermått i plåt, ett för 5 dl & ett för 1 dl. Sen när jag redan betalat såg vi dessa charmiga gamla glasögon i ett fint välbevarat fodral..ljuvliga att lägga på till exempel symaskinsbordet!

Sötsaker






Mycket sött har vi här hemma nu..denna gigantiska glasburk fyllde jag med rykande färskt godis som köptes überbilligt på City gross idag, endast 29:-/kg! Lika bra att fylla gotteförrådet ordentligt då tänkte jag;-)
Den lilla söta glasburken bredvid, innehållandes goda krusbärskarameller, fick vi av Eddie på vår bröllopsdag!

Alicia har varit på Astrid Lindgrens värld en runda idag tillsammans med en kompis, Eddie har varit på tivoli i grannbyn & Lova hängde med oss på några ärenden i stan. Hon hade haft sin kompis över på natten, så hon var rätt nöjd med det;-)
Vi fick tag i en ytterlampa, målarfärg till fasaden & så kollade vi på tv-apparater till tjejernas rum. En liten runda till Stadsmissionen hann vi även med, men tyvärr blir jag bara mer besviken för varje gång jag är där nu..finns lixom inget kul där alls längre. Nä jag får väl hia mig till alla kommande loppisar i stället;-) Faktum är att jag kanske ska iväg på en redan i morgon!

I eftermiddags var vi i kyrkan på Blommornas fest & lyssnade på Eddie & kören som sjöng fina sommarlåtar:-)

Äntligen jordgubbssäsong!




Äntligen är det säsong för våra svenska goda jordgubbar! Det är nu de är som godast & man vill äta dem till frukost, lunch & kvällsmat. Sicken tur att de är så nyttiga då;-)

Barnen har nu gått nästsista veckan i skolan & det återstår bara en vecka till sommarlovet..härligt! Hoppas bara vädret skärper till sig ordentligt tills dess, för just nu är det inget roligt alls..regnar som bara den!

Vädret till trots så börjar jag ändå få riktiga sommarkänslor..bikinin är inhandlad & jag börjar bli riktigt sugen på alla mysiga sommarloppisar!

När du är lycklig är jag lycklig






Vår älskade Eddie fyller hela 12 år nästa fredag & allra högst upp på önskelistan har det stått ett eget piano!
Eddie som är en talang har klinkat sig fram till många låtar på min gamla keyboard & har älskat att showa & uppträda ända sen liten.
Nu när han har kommit in på Kulturskolan & ska ta pianolektioner till hösten, kunde det ju knappast passa bättre än att få just ett eget piano i present!

Så igår fick han denna tidiga födelsedagspresent & sitter nu & spelar låt efter låt♥
Ska bli spännande att se hur han kommer utvecklas till hösten!

I förmiddags tog vi oss en liten runda till Skälby för att kolla in den nya lekplatsen & sen körde vi hem husvagnen från vinterförvaringen..det är snart dax att börja packa den för i morse impulsbokade vi hela midsommarhelgen på Böda sand!
Nu i kväll överraskade vi Eddie med hembakade delicatobollar, han har namnsdag idag (Gustav) & himlans vad smaskiga de var, smakade precis som "köpechokladbollar".

Stadsbesök


Dagens mage redo för ett besök på stan

I förmiddags tog jag mig en runda på stan med Sanna & Jesper.
Timmarna som barnen är i skolan går så snabbt & vi hann bara med ett par butiker, men jag fick ändå mina ärenden uträttade.
Lite byten av kläder i fel storlekar, reklammationer av HM;s urusla kvalitet på mammabrallor & så fick jag fatt på ett par vita jeans som Eddie ville ha till skolavslutningen.

Nu håller jag på att surfa runt bland olika alternativ på campingplatser att fira midsommar på.
Vi har traditionellt firat midsommar på Blå rör de senaste åren, men i år får det bli nåt annat..har en favorit i beredskap, men vi får se vad det blir!

Symaskinsbordet



Symaskinsbordet som såg ut så här..





...ser numera ut så här!

För ett tag sen fick jag ett gammalt fint symaskinsbord av Sanna!
Ett brunt med märken av gamla våta krukor & annat som stått uppepå, men det gjorde ju såklart ingenting eftersom jag ändå tänkte måla det vitt!
När man öppnade upp det fanns en underbar svart gammal symaskin kvar i, med nålen trädd & allt!
Inte nog med det, utan i de två lådorna gömdes en massa originalprylar, som brukanvisning, nålar, knappar, trådrullar osv. en riktig skattgömma;-)

Nu så är bordet klart & står uppe i kupan utanför vårt sovrum & jag älskar det!


Igår var vi riktigt flitiga hemma & hela bygghögen är nu borta!!
Fick sån energi sen att jag till & med flyttade fram mitt andra symaskinsbord & blomkrukor & annat..äntligen ser det ut som en trädgård igen!

Nähä..nu är det dax att packa picknick-korgen, för snart vankas det klassfest med 2A & korvgrillning!

RSS 2.0