Häxa..

Alicia är nu förvandlad till en häxa & är redo för Halloweenparty =D

Dracula..

Eddie har klätt ut sig till dracula & har gett sig ut på byn för att skrämma livet ur folk som inte har godis att bjuda på =D

Ny hårfärg

Är hemma igen efter besöket hos frissan..det blev mörkare än vad jag tänkt, men jag är ändå nöjd =)


Happy halloween

Barnen & jag är lediga idag & vi ska in till stan om några timmar för jag ska till frissan. Mamma ska oxå hänga med & gå & fika med barnen så länge.

Idag är det ju halloween, Eddie ska klä ut sig & gå runt här hemma i kväll & säga "bus eller godis", Alicia är bjuden på Halloweenparty hos Ella =)
Vi får väl ta lilla Lova & gå till farmor & farfar så hon oxå får säga "bus eller godis" =)


Skitväder..

Shiit vilken pissväder det blev idag!!
Gick & hämtade barnen lite över klockan ett, vi gick runt till Solhöjdens blommor för att köpa pumpor(men han hade inga) & innan vi var hemma va vi genomblöta allihopa & det var bara att byta på allt & alla.. Min mellantjocka jacka var tydligen inte så vattentålig..regnet rann längs mina armar på insidan!! Tur att jag har en ny =)

Vi tröstade oss med glass, chokladsås & prinsesströssel när vi var ombytta =)

Frissan..

I morgon har jag tid hos frissan för klippning & toning av håret!
Jag är fortfarande lite orolig att jag ska bli så missnöjd som förra hösten när jag tonade håret..hoppas verkligen att det blir bra nu & att jag blir NÖJD!!
För säkerhetsskull har jag samlat på mig några bilder jag tänkte ta med mig & visa..
Vad tycks?


Första julklappen

Julen närmar sig & den första julklappen är nu inhandlad =)
Det blev ett Stockholm dockskåp till Alicia..gissa om hon kommer bli glad!!

Bilder

Finns bilder från Alicias ridläger på http://www.bsa.se/himlabacken/ , klicka på bilddagboken nere till vänster & sen den 28/10.
Många söta & fina bilder på Alicia & Ella =)

Vill ha!!

Har hittat en liten läckerbit som jag gärna skulle vilja ha =)
Det är en ROSA mobiltelefon från Samsung som tyligen ska vara både bra musikmobil & kameramobil.. Perfekt ju!!
Inte för att min nuvarande är dålig på något sätt, men det är så kul att skaffa nytt ibland =)

Dagens lunch

Svårt att hitta på nåt kul idag med barnen som alla vill vara med på..
Vi har mest pysslat lite på varsitt håll.
Rätt som det  var började det regna oxå, så utelek blev inte så attraktivt..
Vi har i alla fall bestämt att ta bussen senare i eftermiddag in till stormarknaden eftersom vi ska veckohandla..Daniel möter vi upp där när han slutat jobbet. Ganska uppskattat av barnen eftersom de tycker det är skoj att åka buss & att vara i lekrummet medan jag handlar =)

Lunchen idag fick de komma med tips om & vi kom överens om hemmagjord pizza. Barnen tycker det är kul att få en egen degbit & göra sin alldeles egna pizza av =)

Eddie ville hellre ha varma mackor i mackjärnet, & det skötte han helt själv!


Önskelistor

Just nu sitter Lova & Alicia här på golvet i vardagsrummet & klipper för fullt i leksakstidningar. Det klipper ut det som de önskar sig för att klistra upp det på ett papper..en julklappsönseklista..detta är en tradition för barnen här hemma.

Alicia har bland annat klippt ut ett dockskåp, hon fick ett för några jular sedan, men nu vill hon ha det modernare som finns. Eftersom Lova önskar sig ett traditionellt, funderar jag på att låta henne ta över Alicias "gamla" & köpa ett nytt till Alicia..på så sätt blir båda nöjda =) Blir även enklare för andra att köpa både julklappar & födelsedagspresenter, för möbler behövs i så fall.

Eddie sitter & ritar, han är verkligen inne i en måla/rita-fas nu..blir några konstverk varje dag =)

Lediga

Idag har barnen bestämt sig för att vara hemma & lediga, ja inte Lova, hon sover än, men jag tror hon oxå vill vara hemma.
Vi har inga planer ännu på vad vi ska hitta på, men nåt kul blir det nog =)

Hade ju varit kul att överraska med simhallen eller liknande, men jag tycker att det är lite svårt att åka i väg på något sådant när man är ensam..

Hela huset fullt av barn..

Hemkomna från dagis/fritids & ridläger.. Alla med varsin kompis så det är fullt hus kan man säga ha ha..

Eddie & Anna är uppe, Lova & Alice är nere & ska kolla film & Alicia sitter i badet i väntan på att Ella ska komma igen.

Experimentlabbet hade varit bra & ridningen hade gått galant med =)

Sovrumslampa

Är på jakt efter en taklampa till sovrummet.
Den här till exempel gillar jag


Ridläger

Är hemma igen efter lämning av Eddie & Lova på fritids/dagis.
Jag är ledig idag, men fritids skulle till Experimentlabbet & Eddie ville jättegärna följa med så då fick han det så klart & Lova ville leka med sin kompis Alice på dagis.(Hon har ju rätt att vara där dessa 15 h i veckan så då får hon givetvis det om hon vill)

Alicia & jag håller på att packa en liten matsäck som hon ska ha med sig till dagens ridläger. Ridlägret håller på mellan 10-14 idag & det skulle bli ridning i skogen & pyssel i stallet..blir nog kul för henne =)

Tema svampbob

Kvällen har gått i ritandets & målandets tecken.

Det började med att Eddie började måla av svampbob & hans hus..teckningen blev jättefin, han är verkligen duktig på att rita!!

Eddies målning smittade sedan av sig på Alicia & Lova som även de målade svampbob, jättefina deras teckningar oxå =)




Eftermiddagspyssel

Så fort vi kom hem ringde Alicia till Ella (bästisarna som inte kan vara utan varandra..söta) & de skulle leka.
Efter middagen plockade vi fram ingredienser till chokladbollar & började baka.
För att det skulle bli rättvist, vilket är superviktigt, så fick det tre tjejerna blanda i varannan ingrediens & turas om att blanda i skålen =)
Efteråt dök de ner i pärlsockret som blev över & som ni förstår resulterade det i dammsugningav hela köket =)

Några av dessa goda bollar ska Alicia avnjuta i morgon på ridlägret!!

Höstlovsmys..

Eftersom det är höstlov denna veckan & jag hade alla barnen hemma, ville vi hitta på nåt skoj.
Vi tog bussen in & gjorde stan =)

Första stoppet blev på Oj toy där de köpte lite småsaker som t ex dagböcker.. Vi letade även mössa till Eddie på JC, Name it & Lindex..utan framgång.
Däremot köpte jag en stickad klänning till Alicia på Name it med matchande leggings & strumpor. Lova köpte en liten väska & Alicia hårsnoddar där.
Vi gick även in på Eleraff & köpte en jättefin Molo-body till Emmas Jesper =)

Vi skulle tagit en tidig buss hem, men ingen kände sig "klar" så vi väntade 2 bussar till & gick till Mc Donalds & åt lunch (jag åt bara barnens äppelpåsar).

Hemfärd på eftermiddagen med tre glada belåtna barn..kan inte bli bättre =)
Lova var helt slut & somnade i bussen..



Så sött

Dagens gulliga felsägning kommer från Lova.
Jag & barnen är lediga idag & pratade vid frukosten om vad vi skulle hitta på. Vi bestämde att vi skulle ta bussen in till stan & sen pratade vi om vilka butiker vi skulle börja med. Eddie tyckte Oj Toy..-nej inte Boj Toy sa Lova ha ha, så sött =)

Gos..

Kolla denna söta bild från igår kväll när Lova & Lilo gosade i vår säng..det är kärlek det =)

Grattis Emma

I går kväll föddes Emmas lilla pojke, Jesper =)
GRATTIS!!

Åhh vintertid..

Denna morgon när de stora morgonpigga barnen i den här familjen är hos mormor & morfar, hade vi för en gångs skull haft chansen att sova lite extra på morgonen eftersom Lova kan sova länge om ingen väcker henne..

Alicia ska på kalas idag & vi ska hämta henne på Loppisen 10:30, därför fick vi stressa lite nu på morgonen för att hinna..

Tio minuter inna n vi skulle sätta oss i bilen, påklädda & klara inser Daniel att klockan är ju för 17 bara lite över NIO..

Så typiskt men ändå skrattretande!!!!! =)

Nu tar vi en kopp kaffe & vaknar till med innan vi åker =)

Lördag

Idag har jag & Alicia varit i stallet & vi red ut i skogen. Det var jätteskönt höstväder med solen som värmde mellan träden =)
Alicia galopperade för första gången, det gick jättebra & hon tyckte det var kul!!

Efter lunchen skjutsade vi Eddie & Alicia till mamma & pappa, de ska sova hos dem i natt & ska stå på Loppis i morgon.
Daniel, Lova & jag fortsatte mot Ölands köpstad för att shoppa mössor, & äntligen hittade vi några som passade.

Nu ska vi avnjuta kroppkakor som mamma gjort idag..mumsigt!! =)

Hemma igen

Nu är vi hemma från shoppingen & det blev en del i kassarna i dag oxå =)

Vi körde runt till alla sportaffärer i Kalmar & letade efter en riktigt varm & go vinterjacka till mig, & till slut hittade vi en svart Everest på Stadium..min snälla mamma betalade den största delen av den =) TACK!!

Mössor till Eddie & Lova verkar vara helt omöjligt att få tag på..
Var även & letade på eleraff, hittade ingen mössa men däremot Katvig-strumpbyxor.

Vi avslutade dagen med ett besök på Ikea för att barnen skulle få korv till lunch. Medan de åt sprang jag in & köpte hatthylla, skohylla, krokar & lampa.

Hårfärg

Jag har blivit lite småsugen på att färga håret mörkt igen. Gjorde det för några år sen & då blev det verkligen jättefint, var med lite rött i.
Förra hösten fick jag för mig att jag ville ha tbx den mörka färgen & gick till samma frissa igen, men denna gången blev det katastofalt fult..färgen blev mörkbrun-grå-grön..Jag fick panik & gick till en annan frissa som fick bleka ner allt igen & håret blev jätteslitet. Jag lovade mig själv att ALDRIG göra om det igen..
Nu har kvaliteten på håret blivit bra igen & jag är sugen på att färga det..fast med garanti på att det blir som första gången i så fall..

Hittade ett gammalt kort från när vi var på Gran Canaria för 2,5 år sen..Vad tycker ni..är färgen fin? Eller ska jag behålla det slingade ljusa?

Tjejmys!

Äntligen fredag igen!!

Eftersom jag inte gör något speciellt just nu så har jag bara tjejerna på dagis 15 h i veckan & det innebär att måndagar & fredagar är lediga.. Så idag är vi tjejer hemma & myser =)

Vi ska dona lite här hemma & fortsätta packa ner grejer som ska säljas på söndag då mamma, Eddie & Alicia ska stå på Loppis. Har fått ihop en hel del vid det här laget, men ska kolla några gömmor till..

Vid halv elva kommer mamma som oxå är ledig idag, & då ska vi åka till stormarknaderna & shoppa lite =)
Jag behöver kolla på en vinterjacka till mig & mössor till Eddie & Lova.
Sen måste vi ju förstås köpa det obligatoriska fredagsmyset till kvällen oxå =)

Shoppingdag

Idag har Emma & jag varit på stan en runda, mellan 10-13 & visst blev det en del fynd=)

Name it hade "Scary price" på en del ytterkläder & jag köpte ett par svarta termobyxor till Eddie för 199:-, en cerise overall till Alicia för 199:-..billigt va?!
Köpte även ett par svarta termobyxor till Alicia på Lindex & där hade jag 30% rabatt så det blev till fyndpris det med =)
Sist med inte minst köpte jag en prinsessdagbok & en liten prinsessväska med pennor & sånt till Hilmas kalas.

Till lunch tog vi en god bakad potatis på Grafitti..det är standard när Emma & jag shoppar =)

Nu i eftermiddags var jag även på utvecklingssamtal med Eddie & det gick lika bra som det alltid gör. Det finns bara gott att säga om honom, han är duktig i skolan, trevlig & snäll mot kompisar & fröknar..en riktig mönsterelev med andra ord!!=)

City..

I morgon har jag & Emma bestämt att vi ska in till stan & shoppa lite..Om inte hon ligger på bb förstås, bebben är beräknad att komma snart =)
Ska bli kul att träffas igen, vi brukade åka in till stan ungefär en gång i veckan förut när jag var mammaledig..men nu har det inte blivit något av det på länge länge..

Jag har några ärenden bland annat köpa termobyxor till Alicia & Eddie, mössor till Eddie & Lova & så måste jag köpa en födelsedagspresent till Alicias kompis Hilma som ska ha kalas på söndag =)
En stickad tröja eller klänning till mig vore oxå kul att hitta till ett fyndpris ;)

Sen går vi väl & tar en god fika eller liten lunch innan vi drar hemåt igen.. Det ser väl ut att vara en lugn & skön dag?!

I morgon..

I morgon kommer änligen farmor & farfar hem..
Ni är saknade & efterlängtade av oss alla!!
Välkomna hem =)

Börjar känna lugnet

Jag börjar känna att beslutet jag tar är helt rätt!!
Jag känner mig lugn i själen & kan njuta av allt runt omkring mig.

Ju fler jag pratar med tycker att jag gör rätt som sätter hälsan & familjen i första hand & det känns såå skönt att få bekräftelse på det. Jag känner mig nästan lite modig som ändå vågade ta det beslutet för det har gnagt i mig länge, men ändå känts som att man kan ju inte sluta lixom..då är man en loser som bara ger upp.. Men så känns det inte nu =)
Tack till alla som stöttat & stöttar!! Ni är guld värda =)

Jag ringde till ett ställe jag jobbat på förut & enhetschefen där blev jätteglad att jag ville komma tillbaka för de är jättenöjda med mig! Hon skulle undersöka om ett eventuellt vikariat antingen där eller på ett närliggande ställe..annars ville de åtminstone ha mig till timvik tills ett vikariat dyker upp. Det känns jätteroligt & skönt!
På något sätt löser sig allt =)

Eddie frågade mig igår om jag inte kunde förlja med honom till skolan idag & vara med där ett par timmar & det passade ju perfekt nu..han har velat det länge, men tiden har ju inte funnits. Sagt & gjort så var jag med i klass 2A från morgonen & nästan fram till lunch. Det var kul!

Nu ska jag fixa & dona med lite innan det är dax för hämtning.. skönt för barnen att bara gå 15 h på dagsi nu & Eddie behöver ingen fritidstid tills vidare =)

Beslutsångest..

Hmm..tänkte igår att jag skulle stanna hemma idag & tänka över mitt beslut, men så ringde Nathalie på kvällen & lyckades övertala mig om att gå ändå.
Sov ganska bra i natt ändå, trodde nog jag skulle grubbla mer..klart att jag grubblar & tänker omvartannat på hur jag ska göra, men natten klarade jag över förväntan =)

Så fort jag kom till skolan & vi började prata om det så kom tårarna igen..åhh det är så känsligt det där just nu..
Jag vill ju bli sjuksköterska & hade verkligen trott att jag skulle klara av dessa 3 år, men tydligen var det mycket tuffare än jag trott.

Jag vill mest av allt bara må bra & att mina barn ska ha en glad mamma som har tid för allt det där roliga & lilla extra.. de kan inte vänta i 2,5 år till på att vi ska ha tid till det.

Ena sekunden tvekar jag & nästa har jag bestämt mig..de stunderna jag har bestämt mig för att hoppa av kommer något konstigt lugn i mig & det kanske tyder på att jag gör rätt..men samtidigt blir jag ledsen..

Sitter hemma nu & försöker komma på vad jag ska göra med mitt liv, har lite funderingar på läkarsekreterare..finns en ky-utbildning på distans men den börjar inte förrän hösten-09.
Ska kolla lite om vikariat & så med..vill helst jobba på sjukhuset, men där verkar det ju inte finnas undersköterskejobb i överflöd direkt.

Vi får se..
Är det någon som har ett ledigt jobb så hojta!!

Så himla ledsen..

Idag klockan 13:00 skulle vi få tillbaka våra tentor vi skrev för några veckor sedan. När jag då skrivit min tenta kändes det ganska bra på 2 av 3 delar & jag tänkte att jag skulle klara tentan & eventuellt bara få resta sista delen..
Nu har vi hållt på att plugga livet ur oss sen denna terminsstarten & som jag skrivit innan har det börjat sätta sina spår på mig i form av näsblod, magkatarr, vansinnig trötthet & ett enormt dåligt samvete som piskar en hela tiden för att man borde plugga ännu mer..

Jag har i alla fall gjort så gott jag kunnat & hela veckan innan tentan satt jag HELA dagarna & nötte in & tyckte verkligen jag hade fått in det..

Så kom dagen alla gått & väntat på sen dess & spänningen var stor i klassrummet..
Jag trodde inte det var sant när jag fick tillbaka min tenta & den var underkänd!! Jag hade ju förberett mig på att få resta en liten del, men för satan inte hela tentan!! Och detta ska ske veckan efter nästkommande tenta som är om två veckor..
Fy fasen vad ledsen jag blev..så ledsen att jag inte kunde stanna kvar på föreläsningen utan åkte hem & tog hem barnen i stället..

Jag tror nu att jag får kasta in handduken & inse att det kommer inte funka för mig att plugga till sjuksköterska.. Jag hade det vansinnigt tufft med att få ihop tiden innan med skolan & nu har jag ännu mer med en tenta till.. Det gäller inte "bara" att bita ihop & plugga gärnet nu till dessa tentor, utan det är detta tempot som kommer vara & det är inte gjort för någon som har familj & ett "liv" utanför skolan. Jag kan INTE sitta & läsa dagar som kvällar & nätter!

Livet är värt så mycket mer än att må så dåligt i nästan 2,5  år till..

Ska sova på detta innan jag tar något slutgiltigt beslut & ta reda på hur man går tillväga & vad jag ska göra med mitt liv!!

Tjejgrej =)

Alicia, Lova & jag har gjort våra naglar snygga!
Vi stängde in oss på toa & satte på musik, sen klippte vi & målade naglarna..både tår & fingrar =)

Läst..

Nu på eftermiddagen fick jag tid till att plugga en timme.. Det var inte lätt, för det är väldigt svårt för de små familjemedlemmarna att lämna mig i fred just när jag ska läsa..hur intressant kan det vara när jag sitter med näsan i boken lixom?
Till slut stängde jag in mig i sovrummet & la mig på sängen hos Lilo. Där fick jag faktiskt vara ensam en stund, men sen kom Lova in & la sig nära mig & sa: -Du är mmin bästa vän, jag älskar dig hela världen..åhh man smälter ju =)

Shopping

Är precis hemkomna från vintersko-shopping.
Vi var först på Ölands köpstad, men där hittade vi ingenting..bara superdyra eller i fel storlek, så vi åkte till Skokällaren i stället.
Där hittade vi skor som passade alla både i storlek & utseende. Nu för tiden kan man ju inte bara handla som man själv tycker utan nu har de små liven egen smak hur allt ska se ut & vad som är töntigt & ej =)

Nu är vi snart färdigshoppade inför vintern, bara termobyxor & mössor kvar..Skönt!! =)

Lördag

Lördagen började som vanligt med äggfrukost..sen bar det av till stallet för mig & Alicia. Vi åkte med Mia & Ella idag. Det blev ridning i skogen idag & Alicia var lika duktig som vanligt..fick en snabb häst idag & det tycker hon är kul!
Vi passade även på att anmäla henne till en "lägerdag" i stallet på höstlovet med ridning & stallpyssel, Ella ska oxå vara med..riktiga hästtjejer de där två nu hihi  =)

Eddie hoppade över scouterna, han är frisk, men behöver få tillbaka krafterna.

Igår kväll satte jag in en säljesannons på blocket på tripp trapp-stolarna & en Expedit bokhylla som vi hade i lekrummet förut.
Redan efter en halvtimme ringde första spekulanten..och ringandet har fortsatt under dagen.
Den ena stolen är såld & det kommer en för att köpa den andra i kväll =)

För de intjänade pengarna åkte vi till Ikea & köpte en fönsterlampa, två sängbord, två lampor till sängborden & lite glödlampor.. Vi mötte upp mamma där som köpte kökstolar & dynor till oss =) TACK!!

Nu snart vankas det tacos till lördagsmiddag!

Myskväll!!

Eftermiddagen har jag ägnat åt att vika tvätt..hade världens berg, det är nackdelen med att vara så många som vi är..att man aldrig blir av med tvätten, det är ett evighetsjobb.
Men i dag kom Eddie till undsättning & ville lära sig att vika. Han var så duktig & tog på sig ansvaret att vika sin egen tvätt & bära upp den..PERFEKT =)

På fredagskvällarna har vi som tradition att ha mys till Bolibompa =)
Det varierar från fredag till fredag vad vi mumsar på men det brukar vara godis, chips, dippa grönsaker eller osbricka.. I kväll blir det GODIS!! =)
Ha en trevlig kväll!!!

Trött tjej..

Är hemkommen från dagis sen 1,5 timme.. Vi gick till affären på hemvägen & handlade halstabletter till Eddie.
Lova somnade i vagnen på vägen därifrån, så jag forsatte in till grannen för att  ta in soptunnan & posten.
Tröttfisen sover nu fortfarande i vagnen på altanen, men det är nog dax att ta in henne nu annars somnar hon aldrig i kväll =)

Sjuklingen

Det var inte något vidare med stackars Eddie senare i går eftermiddag..
Han hade feber när han kom hem & fick mer & mer ont i huvudet, till slut sa han att han knappt kunde röra sig. Fick en panodil & det blev lite bättre efter en timme, men sen kom det tillbaka igen & det slutade med att han kräktes stackarn =(

Fast efter det mådde han lite bättre & kunde få i sig lite att äta..

Nu idag är han förtsås hemma, han har lite ont i halsen & febern sitter i.

Jag ska fösöka få lite pluggat idag, men tänker hämta Lova senast klockan två på dagis för det är ju ändå FREDAG!! =)
Alicia skulle leka med Ella & blir hämtad av dem på dagis redan klockan ett eller så.

Riktigt fint höstväder är det ute idag..löven är som allra finast nu tycker jag =)

Eddie

Eddie är hemma sedan lite mer än en timme & mycket riktigt så är han inte bra..
Han har feber & känner sig allmänt risig med lite halsont, ligger nu i soffan & tittar på tv med en skål glass & chokladsås..det är förmånen man får när man är sjuk..

Så i morgon när jag har hemmapluggdag får han göra mig sällskap =)

Nu är det färdigläst för idag & jag ska gå & hämta Lova från dagis, Alicia följde med Lovisa hem idag så henne får vi hämta där lite senare =)

Sjukling

Fick just ett samtal från fritids..Eddie har blivit sjuk! Han var sig inte alls lik & har troligtvis feber..stackarn.

Jag ska gå & hämta honom nu..

Mina duktiga barn

Idag har denna mamin blivit stolt över barnen igen, eller jag är ALLTID stolt över mina barn..men ibland blir jag lite extra stolt.. som idag =)

När jag hämtade Lova på dagis berättade en av fröknarna att hon var imponerad av Lova som hade skrivit av en text i går alldeles själv..Hon kan ju oxå redan skriva sitt namn, även om det ibland blir fel ordning på bokstäverna ;) Hon överaskade mig oxå häromdagen när hon satt hemma & ritade, hon ritade av mig sa hon & var väldigt noggrann med detaljer som exempelvis naveln =)

Nu i kväll kom Alicia hem med sin första medalj i skytte! Hon var mäkta stolt & vi med förstås..hon är jätteduktig & har bara skjutit några få gånger ännu, men redan så haj på hur man ska göra =)

Eddie är också väldigt duktig på skyttet, han snappade upp kunskapen även han från första början & har vid det här laget redan 5 medaljer & ett antal pokaler!

Shoppinglista

Har en lista på saker & möbler som ska inhandlas till sovrummet nästa gång tillfälle ges & pengar finns =)
Varsitt sängbord, varsin sänglampa & en förnsterlampa till förnstret utan fönsterbräda!



Redan onsdag

Veckorna går snabbt & det är ju skönt eftersom helgerna kommer snabbt, men det medför även en stress i allt jag inte hinner med..

Idag har vi haft föreläsning på förmiddagen om respirationen..sen blev det till att vänta nästan 2,5 h på bussen..och bara det medför stress för att jag egentligen kunde suttit hemma & pluggat.. Kollade i alla fall runt lite på stan om sänglampor & fönsterlampa, men hittade nada till det pris jag tycker är lagom.. Får leta vidare.

Nu har jag suttit sen jag kom hem med instuderingen till föreläsningen, hann inte ens hälften eftersom jag hellre vill gå & hämta barnen..känns tråkigt att behöva ha dem på dagis/fritids längre än 16:00.. Alicia är hos Ella så de ska hämtas där & leka här en stund också..=)

Mamma ringde förut & berättade att de svarta kökstolarna vi väntar på kommer på fredag..KUL!! =)

Nya köket!

Vårt nya fina kök är äntligen klart!!
Mamma & pappa har varit här i kväll & hjälpt till med att flytta kyl & frys samt att lägga upp de nya svarta gardinerna =)
Det blev såå snyggt & vi är helnöjda!!
Nu återstår bara sista pillet med tapet där kyl & frys stod innan + lite småbitar här & var.

Vi har sagt det förr & vi säger det igen..TACK så hemskt mycket för all hjälp!!! =)

Ikea

Vi är just hemkomna från Ikea =)

Hämtade barnen på dagis & fritids vid 14:30, Eddie hade Jonna med sig också & så drog vi raka spåret in till Ikea.
Gissa om barnen blev glada av att få leka på Småland en timme =)

Vi strosade runt lite & shoppade 2 innerkuddar med 2 gråa kuddfodral..jättesnyggt i sovrummet, & så blev det 2 hyllplan till garderoben =)

Nu vankas det matlagning & det vanliga eftermiddags stöket.

Hemma

Idag kom alla barnen iväg till dagis & skola, ingen feber, men lite småsnuviga bara.

Jag är hemma & pluggar idag, cirkulationsorganen.. Egentligen har vi stationer på skolan idag med lite modeller & övningar på datan, men jag tycker att jag förlorar så mycket tid på att åka in & att jag får ut mer av att sitta & traggla själv.

I går kväll städade jag undan det mesta av röran efter renoveringen, känns skönt att ha det hyfsat i ordning igen =)
I kväll kommer mamma & pappa för att hjälpa till med flyttningen av kyl & frys i köket bland annat!

Tung dag..

Det har varit en tung & jobbig dag, som började med ett tråkigt besked tidigt på morgonen..
En lång oviss väntan på svar gav oss ett positivt svar & förhoppningar på att allt kommer bli bra! =)

Sjuka barn..

Barnen har blivit förkylda..speciellt Alicia & Lova är snuviga..och Lova ha fått tillbaka febern, 38,5 grader hade hon när jag tog tempen nyss =(

Hur ska vi lösa detta då? Daniel var ju hemma 2 dagar med Lova för några veckor sen & för mig är det jättesvårt att vara hemma & missa viktiga föreläsningar..

Sovrummet är klart!

Sovrummet är nu klart & vi är inflyttade & klara =)
Vi är jättenöjda med resultatet!!
Endast lite småpill kvar som städning, köpa nattduksbord & förnsterlampor.

Tjejernas rum uppe blev oxå fina & de är glada =)


Nöjd!!

Jag är så nöjd..så mycket har hänt i dag & allt blev såå fint!!

Pappa har varit här hela dagen & tapetserat i köket..så himla snyggt!! Blev bättre än vad jag hade tänkt mig faktiskt =)

Vi har även målat klart i sovrummet & pappa & Daniel monterade ihop garderoberna med de snygga spegeldörrarna.. ska bli så himla kul att montera ihop sängen i morgon & flytta ner!

Vi firar nu med ett glas vin & resterna av ostbrickan sen går..


Här går det undan..

Nu börjar det verkligen hända saker med vår renovering..
Igår blev allra sista laget målat i köket & första i sovrummet.
Idag ska andra laget målas i sovrummet, så det blir INFLYTTNING i morgon!! Idag kommer även pappa hit & ska hjälpa till med tapetseringen i köket, ska verkligen bli spännande & se hur det kommer se ut, man kan ju bara föreställa sig helheten på en liten provbit!
På vägen hit skulle han även åka till Ikea & shoppa skjutspegeldörrarna vi ska ha i sovrummet & den efterlängtade Hopen-sängen!!
Åhhhhhh vad kul!! =)

Innan allt detta kuliga sätter igång ska vi till stallet med Alicia & Eddie ska på scouter.
Lilla Lova som hade 39 graders feber igår kväll, är idag FEBERFRI (än så länge i alla fall)..kunde inte bli bättre, så i eftermiddag bär det av till mormor med dem, till deras lycka & underlättande för oss i allt renoveringsstök =)

Sovrummet..

I kväll kom vi igång med målningen i sovrummet, första strykningen är nu klar & det ser ut att bli jättebra! =)
I morgon eftermiddag målar vi sista lagret & förhoppningsvis kan vi flytta ner på söndag..Jippie!!!

Lilla Lova hade feber i kväll, typiskt eftersom barnen ska sova hos mamma & pappa natten mella lördag & söndag.. Ja ja vi får väl se hur hon mår i morgon.. Kan ju hålla tummarna för att det är en febertopp som är över redan när hon vaknar.

Äntligen FREDAG!!

Ännu en vecka har gått..SKÖNT!!

Hade föreläsning på förmiddagen om cirkulationssystemet..och det kändes bra, än så länge ligger det i alla fall på en intressant nivå & hyfsat enkelt för engångsskull =)

Daniel hämtade mig i stan & vi snabbhandlade lite innan vi hämtade barnen vid 13:30.

Nu håller jag på att steka pannkakor i stora lass som vi ska äta till middag.. Ikväll vankas det OSTBRICKA till fredagsmys=)

Trött idag..

Idag känns det som jag aldrig riktigt kommer att vakna...
Väckarklockan ringde 5:30 i morse & det är lite väl tidigt tycker jag..bara en halvtimme eller en timme till gör jättemycket.

Hade föreläsning om reproduktionsfysiologi på förmiddagen & nu har jag suttit med instuderingsfrågor om det hela eftermiddagen..

Snart bär det av till dagis & fritids =)


Så omtänksamt!

För en stund sen kom min snälla pappa hem till oss med en hel form med kålpudding som min snälla mormor gjort!!
Så gulligt & omtänksamt =)
Hon hade även skickat med ett paket med Dextro energy..precis vad jag behöver för att bli lite piggare!!
TACK så hemskt mycket..jag uppskattar det verkligen =)

Svordomar..

Haha kolla in denna söta burk som man ska lägga pengar i efter man svurit =)
De små har tråkigt nog börjat använda sig av sådana ord här hemma ibland.. En sån här kanske skulle få slut på det ;)

Gillar dessa..

Jag behöver ju införskaffa nya gardiner till Alicias blivande rum sen också..kan inte tänka mig att mina vita panelgardiner duger..

I tjejernas gemensamma rum har vi ju nu hissgardiner som jag strykt prinsesskronor på, de gillar jag verkligen..funderar på att köpa hissgardiner igen & stryka något annat fint tryck på.. kanske göra eget tryck?

Annars gillar jag Karin Mannerståls busungar skarp..synd bara att de kostar en slant..


Fullt ös!

Här hemma blev det fullt hus & fullt ös denna eftermiddag =)
Lova hade ju Alice med sig hem & Alicias bästis Ella ville också följa med hem..& så Eddie givetvis =)

Men det är bara kul & man måste passa på de dagarna jag kan hämta tidigt på dagis/fritids!!

Det blev både inomhuslek & utomhus i den härliga höstsolen.. Gjorde korv med bröd till mellanmål & så blå läsk till det =)

Nu har Alicia & Ella fortsatt sin lek hemma hos Ella, Eddie skriver en bok & Lova & Alice äter glass =)

Gullig förvaring

Hittade denna söta anka från Ikea att förvara lite småsaker i =)
Den vore kanske gullig i Lovas rum?!

Hemma idag..

Idag har vi inga föreläsningar utan bara gruppövning & de går jag aldrig på eftersom jag tycker jag lär mig mer hemma i min lugna vrå, än bland 13 andra kurskamrater. Plus att det går så mycket tid på att åka in till stan.

Så idag blir det inläsning här hemma & svarande på instuderingsfrågor vi fått.

Mellan varven hoppas jag att jag hinner måla lite grann också innan det är dax för hämtning av barnen =)
Jag lovade att hämta klockan 14 idag, så de slipper vara så länge & så ska Lova ha med sig sin kompis Alice hem idag också..=)

Sen blir det inhandling av en hylla till Alicias blivande rum..det får Daniel fixa på vägen hem. En vit Expedit från Ikea blir det..passar finfint till resten av hennes vita möbler =)

Modig liten tjej!

Vi är nyss hemkomna från BVC (ja jag vet att det inte heter BVC längre utan BHV, men jag tycker BVC känns bättre hihi).
Vi var där för Alicia skulle ta sin vaccination för kikhosta, polio, stelkramp & difteri.. Hon har sett fram emot denna dagen länge & undrat varför "inbjudan" aldrig kom.. Men idag var det alltså äntligen dax!! =)

Jag & barnen tog bussen & möttes upp med Daniel utanför.

Alicia var lika modig som vanligt & fick sin spruta utan minsta min eller reaktion..var mest nyfiken på vad lådan som hon skulle få välja något ur efteråt innehöll. Valet blev en rosa delfintatuering =)

Innan vi gick målade alla barnen varsin teckning till snälla Agnetha (BVC-sköterskan)

Nu väntar middag & sen målning igen.. Tapeten som vi beställt hade förresten redan kommit idag ringde mamma om förut..det gick snabbt!

Tråkigt...

Åhh vilken tråkig period det är i skolan nu..ända sen höstterminen började har allt sett likadant ut...Komplicerade, ointressanta föreläsningar, hem & plugga på...nästa tråkiga föreläsning, hem & plugga på osv..tar det aldrig slut!!
Och sen att allt är så himla svårt & obegripligt gör ju inte det hela bättre heller.
De flesta verkar känna en stor stress & kansla av otillräcklighet över hela denna kursen.. Ska det vara så?

För mig har stressen till &med visat sig fysiskt, genom näsblod, ofattbar trötthet & utmatthet, magkatarrssymtom..:(

Jag förstår liksom inte tanken bakom hela upplägget, att proppa in kunskapen (kallas av lärarna för korvstoppning) + att vi mår psykiskt & fysiskt dåligt av det.. Vore det inte bättre att ta det i ett lugnare tempo?
Då kanske till och med man kan kommer ihåg något överhuvudtaget sen av denna terminen..
Har dessutom hört idag att nästa termin blir VÄRRE!!!

Många gånger har jag funderat på att hoppa av, men frågan är ju vad man då ska göra med sitt liv??

Näää man skulle varit på Cypern nu i solen med en paraplydrink som Daniels föräldrar!! =)

Ny delkurs..

Idag började vi med delkurs 2 i medicinsk vetenskap.. Vi inledde med Endokronologi. Verkar bli ungefär lika komplicerat & ointressant som förra kursen..

Efter skolan träffade jag mamma på lunchen & vi gick till färgbutiken för att kolla på färg till sovrummet..har bestämt oss för att måla det i grått =)

I kväll sen efter Alicias fotollsträning & Eddies skytte kommer Ante med den vita färgen till oss så då är det bara att börja måla igen..=)

Grundmålat..

Idag har vi roat oss med att grundmåla all panel, lister & altandörren.. så nu är det "bara" två strykningar kvar med den vita färgen vi ska ha ;)
Shit vad rörigt det genast har blivit här hemma.. köksmöblerna står just nu i vardagsrummet & jag håller på att så smått försöka tömma lekrummet (blivande sovrummet), det är väl inte så svårt..det är värre att veta vad man ska göra av alla grejerna eftersom tjejerna inte har fått sina egna rum ännu..för där står ju vår säng..det blir som en cirkel & man vet inte vart man ska börja eller göra. Men kul är det & fint blir det =)
Pappa var även här på förmiddagen & satte igen dörren mellan blivande sovrummet & köket.. blir nog jättebra känns det som =)




Stallet...

Vi är nyss hemkomna från stallet..
Alicia går sin första termin på Himlabackens ridskola..en jättemysig ridskola med ursöta ponnys =)
Hon tycker att det är jättekul & har nu inhandlat hela ridkitet..rosa ridbyxor, rosa ridväst, hjälm, ridkängor, rosa ryktlåda med rosa borstar i (behöver jag säga vilken favoritfärgen är?)
Jag tycker att det är minst lika kul & får min välbehövliga dos av hästlukt varje vecka =)
Idag red vi ut i skogen & det var hur fridfullt som helst..
Alicia har blivit en riktigt duktig hästtjej nu som behärskar att rida lätt i trav & har världens balans =)

Renoveringen är igång..

Jippi!!
Vi har börjat med renoveringen av köket =)
Hela familjen var taggad & hjälptes åt med att slita & dra ner tapeterna. Barnen tyckte det var jättekul att få hjälpa till!! =)

Ljuva ledighet..=)

Åhhh vad skönt..tentan är över!!!

Jag som inte brukar att bli nervös, blev faktiskt det en smula idag när jag väntade på bussen..men det höll inte i sig så länge som tur va!
Tentan var  mellan 8-13, vid 10:30 kände jag att jag inte hade mer att ge.. Ganska lagom tid att komma hem på en fredag, tjejerna blev glatt överraskade när jag tittade in på dagis såå tidigt =)

Hur gick det då??
Ja det är väldigt svårt att känna..men jag hoppas & tror att jag klarade i alla fall 2 av 3 delar, den tredje är jag lite osäker på.
Men överlag känns det som en sten har fallit nu när det är gjort & jag slipper läsa denna helgen i alla fall..=)

Snart när Eddie kommit hem från skolan ska vi baka en kladdkaka & fira lite med =)

Redo..

Nu får det vara färdigpluggat för min del!
Det som inte sitter nu lär inte heller fastna innan morgondagen..
Nu ska jag gå till dagis & fritids & hämta hem barnen i stället =)
Jag hoppas jag blir klar tidigt på tentan i morgon så jag kan hämta hem barnen jättetidigt..det är de värda nu när jag har pluggat så mycket den sista tiden!

I kväll kommer mamma, pappa & min mormor på besök en stund. Vi ska diskutera renoveringen & pappa ska räkna ut vad det skulle kunna komma att kosta =)
Mormor skulle ha med sig köttbullar till oss oxå..de är så gulliga allihopa & vill hjälpa till nu när det är lite tufft =)

Kökstapet..

Vi planerar ju att måla om panelen i köket till vitt & ska då ha en vit tapet med svart mönter på över..
Funderar på nåt sånt här..det skulle nog bli sketasnyggt med svarta gardinvepor & svarta detaljer som dukar & prydnader

Dagen innan..

I  morgon klockan 8 börjar tentan som jag pluggat inför HELA veckan!!
En dag kvar på mig att få lite till att fastna..hoppas verkligen att de "rätta" frågorna som jag kan kommer & att jag får godkänt!! =)
Hur som helst kommer det kännas som en stor lättnad när jag går ut från tentasalen & har en hel helg ledig som jag inte behöver plugga på..LYX =)
Måste nog fira till det lite med något..typ god middag eller liknande. Jag frågade barnen vad de tyckte & Alicia hade tårta som förslag haha..mumsmaja =)
Vi får se... Skönt ska det bli i alla fall!!!

Stolt mami!!

Lova kan redan skriva sitt namn, 3,5 år gammal..
Det är ju inte annat än att man blir lite stolt!! =)
 

Längtar tbx till sommaren =)


Ny idé..

Igår när jag låg på golvet i lekrummet poppade en ny inredningsidé upp..

Innan barnen var födda & övervåningen var färdigrenoverad hade vi vårt sovrum nere i vårt nuvarande lekrum. Nu vill jag ha TILLBAKA mitt sovrum!!

Jag tycker att ungarna är så stora nu att de borde klara av att sova själva på övervåningen.. Eddie har ju sitt rum & Alicia & Lova delar för tillfället på ett, men om vi flyttar ner, kan Alicia ta vårt & Lova får det andra =)
Jag berättade min strålande plan för resten av familjen & Daniel tyckte det var strålande, medan tjejerna protesterade vilt till en början, men de ska jag nog kunna övertala..hehe

Till vårt "blivande" sovrum går det två dörrar, en ut till köket & en till hallen. Jag tänkte vi kunde slå igen den till köket och på så vis blir det lite mer plats i båda rummen. Man kanske till och med kan flytta kyl & frys till gamla dörrhålet & då få lite mer plats vid köksytterdörren =)

Så nu planeras här hej vilt färgval på väggar & kommande möbleringar..KUL!! =)
Ny säng med nytt överkast & snygga kuddar är ju oxå ett måste ;) Sängen på bilden är från Ikea & supersnygg enligt mig (fast med annat lakan då..)

RSS 2.0