Arbetshörnan klar!

Är så nöjd & glad över mitt fina skrivbordsfynd
 
Tada, då var min lilla arbetshörna i stort sett klar! Det fick bli en liten tripp till Ikea i förmiddags för att handla hem hyllplan & konsoller, sen var det bara att inreda:)
Stör mig lite på "hålet" efter det gamla fönstret (väggen var innan utbygget yttervägg), vi har ännu inte gjort iordning efter det eller tapetserat, men det kommer så småningom. Ska fösröka hitta någon bra lösning så länge att dölja det med, kanske en anslagstavla, bild eller något liknande.
 
Jag har även hunnit med att räffsa löv i trädgården idag & rensat gräsmattan från en hel skottkärra med sten från bilplatsen.. Hoppas verkligen att vi kan ta tag i att klippa ner häcken längs uppfarten snarast, den är gräslig & jag stör mig på den..hög & djup som bara den, uppfarten kommer bli mycket bredare då!
 

Gammalt skrivbord

 
Just hemkommen från Kalmar, impulsfyndade just ett gammalt fint skrivbord av en tjej.
Haha så typiskt mig, precis jag i ett nötskal..kom på igår att jag skulle vilja ha en arbetshörna här hemma. Perfekt att förvara viktiga papper, sitta & skriva räkningar osv.
tänkte jag att det var synd att vi inte har ett rum extra som "kontoret" kunde vara..& så i morse kom jag på att jag kunde göra en arbetshörna "uppe på hallen"!
Sagt & gjort så måste ju allt givetvis ske bums! Släpade med mig man, Eddie & Olivia till Ikea för inspiration & sen lusläste jag blocketannonser;)
Å där fanns det, skrivbordet jag letat efter..prutade några hundralappar & så som sagt kom vi nyss hem med det:)
Imorgon blir det en runda till Ikea igen för shopping av hyllplan & lite annat smått & gott, sen ska jag inreda!

Ny hund

Sådärja, nu är vi hemma & tar igen oss lite grann efter dagens aktiviteter.
 
Tandläkarbesöket gick bra för Eddie, han får som han vill & ska få räls..dock inte förrän hösten 2014..så väntetiden blev han lite besviken över.
 
Enzo är nu nyklippt & fin igen..äntligen! Han blir som en helt annan hund, både till utseende & sättet. Som långhårig lufs blir han lite nedstämd & som en "tråkig gubbe", däremot blir han gladare & sprallig som en liten valp igen när han är korthårig:)
Under tiden medans han klipptes sov Olivia i vagnen & jag fyndade ett par snygga jeans för 75:-, det bästa var att jag kom i storlek 27 igen..jippi!! Jag är dock inte klar med viktnedgången än, men det går verkligen åt rätt håll nu känner jag..härligt!
 
Nu laddar vi för Vårcaféet som börjar om en timme, sen blir det soffläge tror jag allt;)
 

Snuvigt..

 
Som ett brev på posten, så flög förkylningen på Olivia..vad den kom i från är en gåta..
Lilla snuttan, hon är lika glad som vanligt, men det är inte lätt med slemhosta & snuvig näsa..allra jobbigast nattetid!
Helst skulle man bara vilja vara hemma idag & mysa med henne, men givetvis har vi en del på agendan just idag. Om en halvtimme ska jag skjutsa Eddie till tandläkaren i Lindsdal, sen ett par timmar senare är det dax att åka in till Kalmar med Enzo som äntligen ska bli av med sin långa päls & i kväll är det vårcafé där Eddie ska uppträda..

Helgen som gått

Underbara ljuvliga lilla O
 
 
Vilken otroligt härlig helg, vilket underbart vårväder det bjöds på!
Båda dagarna har jag plikttroget tagit min dagliga morgonpromenad, lite längre rundor än vanligt. Är oxå stolt över mig själv som inte ätit en endaste liten godisbit eller liknande, trots att vi haft skålen framme båda kvällarna! Hoppas verkligen att jag fortsätter att hålla mig så här peppad, för kommer det bli en enkel match:)
 
I går firade vi våren ordentligt genom att grilla både till lunch & middag..gott!
Jag känner & ser att solen tagit riktigt mycket, vi har inte direkt solat, men däremot varit ute från tidig förmiddag till sen eftermiddag.
 Skönt med lite färg, det gör att man både ser & känner sig mycket fräschare!
 
I eftermiddags var jag bjuden på inredningsparty här i byn. Det såg jag fram emot & det var kul! Köpte dock ingenting, det var inget som jag kände ett riktigt ha-begär över & som på alla hempartyn, var priserna ganska höga..tyvärr. Men det är alltid lika kul att komma ut & träffa lite folk:)

Nu jäklar!

Tur att vi har så fina promenadvägar här
 
Ja, nu jäklar är motivationen på topp & denna gången ska jag klara det! De sista 5 kilona ska försvinna & jag ska känna mig fin igen! Startskottet gick i söndags & sen dess har jag skött mig exemplariskt:)
Denna gången ska jag lyckas genom daglig motion i form av raska promenader på minst 45 minuter & genom sunda matvanor.
Heja heja mig!!

Underbaringar på min vägg

Nu har alla mina fyra underbara barn kommit upp på väggen i vardagsrummet, på fotona är de alla mellan 6-7 månader gamla. Olivias är taget lite längre i från, så jag funderar på att beställa en storlek större av fotot, då borde de bli ungefär lika.
 
Vilken härlig helg vi haft!
Idag har det varit helt ljuvligt väder & vi var ute från 9:30 till 16. När Olivia sov första passet i vagnen, så då passade jag på att ta en långpromenad & sen när hon sov andra passet, även det i vagnen, plockade vi fram badenbaden-stolarna & la oss i liggläge..sköönt! Solen har gassat, så jag är allt lite rosig om kinderna:)

Klippt var det här..

Nyklippta finingar
 
Nu är snart hela familjen vårklippta & fina, senast i raden Eddie & Lova. Eddie klippte av ganska mycket & Lova säkert 2 decimeter!
Nu är det bara Enzo kvar..den stackaren är hur långhårig & ullig som helst just nu, han borde klippt sig för länge sen, men när jag väl fick tummen ur att boka klippning åt honom var det tre veckors väntetid..men nästa måndag så, äntligen!
Här har helgen än så länge sett ut ungefär som vanligt, alltid är det antingen någon som övernattar här eller så sover någon borta;) Inatt var det Alicia som hade sin kompis Irmeli här & de verkade ha väldigt roligt:)
I morgon hoppas vi på det fina vädret som lovats!

Dotterlyx på salong

Nöjd & fin Alicia
 
Igår hade vi bokat tid på salong för Alicia, hon ville toppa håret & göra en dip dye i favoritfärgen lila.
Det var hårfrisörskans första gång att göra det, men det blev över förväntan..jättefint blev det & Alicia är supernöjd!
Lyxigt för en tioåring att få sitta på salong & bli ompysslad i 2h & 45 minuter:)
 
Idag är det Lovas tur & hon har bestämt sig för att klippa sitt långa hår till axlarna!

Snart så..

Längtar till plantering, alla vårblommor & mys i min hörna

 
Sådärja, då var vardagen tillbaka efter vårt härliga påsklov..det har varit jätteskönt att ha hela familjen hemma, men nu blir det "som vanligt" ett tag igen innan nästa ledighet.
 
Jag längtar mer & mer till våren för varje dag som går & nu är den nära! Har hängt ut tvätt nu varje dag i en veckas tid & det blir mer & mer utelek för barnen.
Igår köpte jag med mig några minipenseér hem som jag hoppas få tid att plantera snart:)
 
Håller på att rensa ut lite grann här hemma, blev naturligt att rensa byrålådorna när vi ändå flyttade ner & mammakläderna är nu mer ett minne blott;) Har även lagt ut en del på Tradera & Blocket, fick bland annat adaptern till vagnen & babyskyddet sålt igår..tänkte lägga "sålt-för-pengarna" i semesterkassan så vi har lite att röra oss med i sommar:)

Rumsbyte


 Det finns inte så många sätt att möblera på i vårt sovrum..två fönster, en dörr, en kakelugn & ett stort piano gör att man får möblera på de få fria ytor som finns..
 
Igår bestämde vi & Eddie oss för att byta sovrum. Han ville upp till övervåningen & vi känner att det passar bättre för oss att bo nere..sagt & gjort så var det bara att sätta igång att kånka möbler!
Vi hann flytta allt utom akvariet, så natten till idag sov vi i våra "nya" sovrum. I förmiddags flyttade vi upp akvariet så nu är allt på plats, det saknas bara lite lullullande & sen är allt klart:)
 
Vilken underbart härlig påsklovsvecka vi fick..härligt väder varenda dag! Inget undantag idag heller, så efter allt fixande spenderade vi några timmar ute..härligt!
 
Nu tar vi kväller & Lova har sin kompis Alice här över natten.

Vårfräscht

 
Igår var jag äntligen hos frisören & fick håret uppfräschat litegrann..så skönt, det var otroligt nog hela 11 månader sen sist!! Så det fick bli slingor i olika nyanser, säkert 1,5 dm på längden & så klippte jag av luggen.
Kändes lyxigt att få lite egentid några timmar & det hade gått superbra för Olivia & Daniel:) Hon är annars inne i en ganska mammig period, men som sagt igår gick det utmärkt!
 
Idag har jag varit inne med de tre stora barnen & lämnat dem på bio. De såg Croodarna & den var tydligen bra! Under tiden åkte Olivia & jag hem till mamma & pappa & hälsade på..lite mormor- & morfarlyx mitt i veckan.

RSS 2.0