Prinsen i tidningen




Älskade prinsen & drilltalangen i familjen var med på bild i dagens Barometern. Bilden & reportaget är taget från lördagens drilluppvisning på Idrottens dag.

Min lilla tuffing



Jobbar kvällspasset i Rockneby idag & därför kan lilla Lova vara ledig & hemma med mig tills jag åker. Eddie är ju så snäll & duktig att han tar hand om tjejerna den timmen innan Daniel kommer hem, så hans systrar slipper vara så länge på dagis & fritids:)

Skälby & new shoes




Mina kängor




Lovas tuffa stövlar


Eddies coola kängor


Alicias snygga stövlar

Barnen var sugna på att åka till Skälby i förmiddags, så jag tog med alla tre + Alicias kompis Lovisa & så Enzo förstås.
Det var härligt väder & vi stannade i ett par timmar för att kolla på djuren, leka på lekplatsen & äta glass.
Mamma ringde & sa att hon var på Modehuset & att vi kunde komma dit om vi ville, så det gjorde vi. Väl där köpte hon ett par jeans & en stickad tröja till mig & varsitt par kängor/stövlar till mig & barnen:) Alltid lika välkommet att få hjälp när det gäller alla inköp i form av kläder & skor!! Tusen tack!!:)

Ridning





Huvudvärken la sig efter ett tag & vi kunde åka iväg på Ellas ridkalas ute på Himlabacken.
Lova fick även följa med eftersom Eddie & Daniel var inne i stan på drilluppvisning på Idrottens dag.
Barnen blev tilldelade varsin häst & Alicia fick Sunshine. Vi fick rykta & sätta på träns & sadel, men sen när det var dax att rida ut öppnade sig himlen & regnet vräkte ner.. Då fick det bli hästskola & tipsrunda inne i stallet en stund, men sen kundevi inte vänta längre utan gav oss ut i regnet. Lova var så duktig & tapper som gick & sprang hela skogsrundan utan minsta klagomål!!
Behöver jag tala om att båda tjejerna nu vill börja ridskola igen?!;)
Blöta & småkalla blev det sen grillad korv & kladdkaka vid den varma grillen & då visade sig det fina vädret oxå:)
Nöjda & glada tjejer sitter nu i soffan nyduschade & väntar på middagen. Daniel & Eddie lånade även Sing it på biblioteket, så det kommer nog bli en del sjungande i kväll!!

Värsta huvudvärken..någonsin

Vaknade i morse av en jävulsk huvudvärk som inte var av denna värld.. Satt uppe en stund, men fick sen gå & lägga mig på toagolvet. Låg där en stund tills jag var tvungen att kräkas:( Har aldrig någonsin haft så ont i huvudet förut!!
Nu efter jag legat i sängen en stund mår jag nu lite bättre & det är ju tur det för om tre timmar ska Alicia på ridkalas & då måste jag vara redo att springa med henne & hästen i skogen.


Vid närmare eftertanke tror jag att det är migrän jag fått nu på äldre dar. Har ofta ont i huvudet nu för tiden & värken blir bara värre för varje gång..kul?! NOT!! & inte hjälper panodil heller..
Snälla mamman var på stan idag & köpte receptfria migräntabletter till nästa gång:)

Fredag igen:)

Yes, vi hittade det perfekta pennskrinet & Alicia är nöjd & glad..hade använt det i skolan idag:)
Glad & nöjd dotter=lycklig mamma!!
Gjorde tacos till fredagsmiddag idag som alla andra svenssonfamiljer;) Lika gott varje gång!
Sen satte vi oss ute i kvällssolen vid staketet i trädgården & tog ett glas vin samtidigt som vi lyssnade på Sator som repade inför kvällens spelning på Daltons MC här bredvid..gratis spelning för oss alltså;) Flera busslass med folk har åkt förbi här nu, så de får nog en lyckad kväll skulle jag tro.

Lycklig

Fick just besked om att jag fått förlängt som månadsanställd på bemanningen till 31/12!!
:)

Retur retur retur..

Jaha då får det bli en runda till stan idag IGEN.. Blir såå trött på detta farande när det är på grund av trasiga varor & felköp..
Alicia upptäckte igår på sin nya jeansklänning med flätat bälte, att de hade tejpat ihop bältet på ett ställe där det var trasigt!! Dåligt..
Sen är det den lilla velpannan Alicia som igår talade om att hon inte tagit fram sitt nya pennfodral på skolan, hon tyckte det kändes pinsamt & tyckte hennes var lite barnsligt när hon sett klasskamraternas..stackarn.. Hon var så glad & nöjd när hon valde det, men inte längre.. Som tur är har hon inte använt det så jag ska försöka lämna tillbaka det, fast kvittot är slängt.
Hoppas verkligen att hon hittar ett hon vill ha idag, vi åker in en snabbis efter skolan & sen börjar jag jobba vid 15:30.

Varför denna skallevärk?

Då är den tillbaka..min efterhängsna oinbjudna envisa huvudvärk!!
Kände av den redan igår eftermiddag & sen har den hållt på & ökat.. Känner mig stundtals som om jag har feber & början till halsont..igen..

Retur & fynd




Efterlängtat ledig idag med lilla Lova. Vi lämnade Eddie & Alicia på skolan i morse innan vi åkte till djursjukhuset för att köpa hundfoder. Eftersom Enzo snart blir ett år tyckte de att vi successivt kunde gå över till vuxenfoder..stor vovve nu då;) Vi passade även på att besöka katten Maja i minneslunden, får nog bli ett besök där snart igen för att röja upp på "hennes" plats.
Efter en långpromenad med Enzo bestämde vi oss för att besöka Modehuset en snabbis. Vi hade ju givetsvis köpt en sån där Hello kitty-tröja i våras, som de nu gått ut med innehåller gifter, så man får pengarna tbx.
Fyndade även dessa "gammeldaxa" mattallrikarna & skål för endast 15:-st..vi har nämnligen inte haft kompletta tallrikar till hela familjen på ett bra tag, utan vi har fått ha olika..

Älskade barn!!


Universums finaste


Tänk vad åren går..känns som om denna bilden togs igår!!

Paus



Fick helt plötsligt några timmars egentid nu på förmiddagen.
Barnen i skola & på dagis, själv ska jag inte iväg förrän 13:30. Då är det möte på bemanningen för att efter det fara vidare till kvällens jobbpass till 22:00.
I vanliga fall när jag jobbar kväll lämnar jag inte Lova förrän till maten, men eftersom jag skulle vara med Alicia en stund i skolan i morse fick hon börja tidigare (fast med facit i hand kunde jag tagit med henne för det var det andra som gjorde..)
I alla fall så låg nya Ikeakatalogen lägligt i brevlådan, passar att bläddra & drömma inredning om nu i städ- & tvättpausen:)

Skolstart


Eddie börjar 4:an


Alicia börjar 1:an


Lova blir äldst på dagis & börjar stor-Humlan

Idag var det äntligen skolstart, barnen har längtat länge nu.
Det blir nytt & spännande för de alla tre, Eddie börjar mellanstadiet & får en ny fröken. Alicia börjar ettan & får nya fröknar & skolbänk & allt nytt som hör skolan till. Lova blir äldst på dagis & blir storhumla.
Eddie gick hemifrån med en kompis & jag lämnade Lova först. Lämningen gick bra, men när jag vände mig om & tittade i fönstret som vi brukar vinka till varandra i, stod hon där & var ledsen..lilla snuttan, ville så gärna gå in igen & krama om henne, men det skulle säkert bara bli värre så jag bara vinkade & gick..
Var med Alicia den första 1,5 timmen. De hade upprop & fick sina platser. Fröknarna läste om när Alfons skulle börja skolan & så fick de färglägga en bild på honom. Sen tyckte hon att det var okej att jag gick:) Det kommer bli en spännande tid för henne nu:)
Ringde dagis när jag kom hem & då satt Lova & ritade & var så glad igen..skönt!!

Skolväskeletande

Jobbhelgen är gjord för denna gång, men jag är inte ledig förrän på onsdag! Alltid lika jobbigt att jobba måndag efter jobbhelg & nu har jag även tisdagen..pust.
Lova har varit på bak-kalas hos sin kompis Emma idag & resten av familjen var inne hos mamma & pappa en runda.
Mormor hade varit så snäll & gjort kålpudding till oss som vi åt när jag kom hem:)
Direkt efter maten tänkte jag vara lite smart & drog med mig tjejerna in till Stadium, en kvart innan stängninsdax. Alicia har bestämt sig för en skolväska där & jag tänkte att om vi åker i eftermiddag, slipper viåka i morgon efter jobbet.. Men så var väl givetvis just den väskan slut!! Vanliga turen igen.. Skulle finnas 4 kvar inne på Kvasten om ingen köpt dem idag, fast de hade ju stängt givetvis..så i morgon blir det ändå en runda in efter jobbet..

Invigning




I förmiddags var vi på HSB;s 40-års jubileum i Norrliden. Eddie & hans drillkompisar uppträdde på invigningen & var lika duktiga som vanligt!!:) Festligheterna skulle pågå hela dagen, men vi åkte när drillarna var klara eftersom jag ska iväg & jobba snart.
Tråkigt nog blev jag illamående & fick ont i magen efter maten nu, hoppas verkligen det går över så jag slipper må såhär hela kvällen..

Som ny igen..





Äntligen har jag fått tillbaka min älskade Iphone. Den har ju varit inlämnat ett tag nu för att byta skärmen.
Den blänker & ser ut som ny nu!! Härligt, jag som haft så ont i magen efter den gick sönder..
Har även införskaffat ett nytt fodral eftersom det gamla var trasigt & boven till att telefonen flög ur & displayskydd som skyddar mot repor.

Backstage




Idag har barnen & jag varit lediga:)
Klockan 11 hade jag tid på Backstage & direkt efter mig var det Eddies tur att bli fin i håret inför skolstarten.
Jag klippte mig & tonade & slingade i tre olika färger, samma som i våras, men jag trivs så himla bra i den nyansen!!
Efteråt shoppade vi kalaspresenter & mat innan vi for hem igen för att njuta av det fina vädret:)

Tvära kast;)

Har haft en bra dag i Rockneby hemtjänst idag, slutade 14 & åkte då direkt för att hämta upp Alicia, Lova & kompisen Emma. Alicia & Emmas syster Elin skulle leka efter ett tandläkarbesök & då skulle alla fyra tjejerna hem till dem..skönt tänkte jag som är lite sliten efter jobbet & planerade en långpromenad med Enzo & sen vila.. Men helt plötsligt ändrade sig allihopa & ville leka här hela tiden;) Jaja de sköter sig ju mest själva, så något jobbigt är det inte, men promenaden får snällt vänta till D kommer hem & vila det får jag väl göra när jag blir pensionär;)
Eddie har haft en heldag med kusinen på Leos lekland & har garanterat haft jätteskoj!!

Kaffebesök

I dag blev det jobb inne på Bryggaren i stan igen & på vägen hem ringde Sanna. Hon talade om att hon var kaffesugen & ville komma hem till mig & dricka..NU. Så vi möttes upp på dagisgården & sen var det bara hem & sätta på ett par koppar;) Det blev lite Ullaredssnack ute på trappen tillsammans med kaffet förstås;)
Alltid lika kul med spontanbesök!!

Nästan vanlig vardag

Då var det nästan vanlig vardag igen då..vi jobbar (har ju visserligen jag gjort hela tiden) & tjejerna har gått första dagen på dagis & fritids på länge. Eddie får dock vänta en vecka till innan skolan startar, så länge passar han på att njuta det sista av sommarlovet & att passa Enzo!!
Vi satte ju upp tjejerna på dagis & fritids hela sommaren & jag hade sån ångest över det..dels av att de skulle få gå där så mycket & dels för att Eddie skulle vara ensam. Men sommaren blev jättebra, de har endast varit några enstaka dagar, resten har lösts sig med hjälp av att jag jobbat kvällar & då har Eddie "passat" dem de sista timmarna på eftermiddagarna, att D fick några veckors ledigt & framförallt för att våra föräldrar varit så underbara & hjälpt till!!:)

Blåbärspaj




Barnen & jag har varit lediga idag. Vi besrämde oss för att ha en hyfsat lugn dag & koppla av efter helgens fullsmockade dagar.
Tog en repa till Ikea på förmiddagen, dels för att de skulle få leka i lekrummet & dels för att vi behövde en klädstång, ska bygga om vårt dataskåp till ett klädskåp till Alicia. Köpte en stång, men hade givetvis mätt som en kråka & den var för kort;)
Resten av dagen har jag tvättat & städat..det ständiga evighetsgörat!!
Avslutade dagen med blåbärspaj av våra egenhändigt plockade blåbär:)

Ölands djurpark











I morse packade Mia & jag ihop barn & badkläder för en överaskningsdag på Ölands djurpark!!
Barnen blev så klart jätteglada & vi hade en riktigt härlig heldag tillsammans:)

Åbyvallsdagen






Idag har vi varit på Åbyvallen hela dagen, från 10-16. Alicia & hennes tjejlag har spelat fotbollscup.
Vi hade tur med vädret, solen sken & det var varmt & skönt:)

I blåbärsskogen



Lova & jag skulle ut med Enzo på en promenad & tog vår favoritrunda.
I skogsdungen som vi gick igenom fick vi helt plötsligt se ett hav av blåbär!! Samma dunge som i våras vimlade av liljekonvajer!!
Jag har nog aldrig sett så mycket blåbär, som tur var hade vi en oanvänd bajspåse som vi kunde lägga dem i;)
Nästa runda tar vi med oss en bunke.

En sockerbagare..



Äntligen har jag lyckats med att baka småkakor!!
Det har varit helt omöjligt med mitt glutenfria mjöl från Semper, antingen har de blivit torra & smulat sönder eller flytit ut till en stor kaka alltihopa.. Har aldrig provat baka kakor med Finax glutenfria mjöl eftersom jag tycker bröden blir hårda & kompakta, men nu fick jag några paket av en vänlig själ & tänkte prova..
Jihooo kakorna blev jättebra!! De håller ihop & blir frasiga & goda!!
Idag har jag lyckats med kolakakor & för ett par dagar sedan med chokladbröd.äntligen känns det kul att baka:)

Svartvit fotosession









Hade inget för mig så jag tog med mig kameran ut & fotograferade våra gamla bodar från 1920-talet.
Kul att leka lite med svartvitt:)

Shabby chic







Har ju glömt att visa min senaste ändring i sovrummet.
Innan hade vi en hög byrå mellan kakelugnen & garderoberna, men eftersom Alicia var i stort behov av mer förvaring till sina kläder fick hon den. Så nu har denna fina blomhylla fått den platsen i stället:)
Jag har börjat att fullkomligt älska den lantliga stilen & skulle vilja inreda hela huset så!!
Shabby chic-stil passar perfekt i ett gammalt hus som vårt.

Stopp!!

Japp min kropp har återigen sagt stopp & jag måste nog lyssna för en gångs skull.. Det är den fruktansvärda trötthehen, halsontet & den eviga huvudvärken som plågar mig & som gjorde att jag ringde & sjukanmälde mig idag & i morgon. Måste vara hemma, ta det lugnt & ladda batterierna nu & hoppas på att jag är pigg & glad på tisdag igen!!

Zombie

Är fortfarande så vansinnigt trött..idag har det nästan varit sjukligt & jag blir nästan rädd för mig själv.. Är lixom helt borta & frånvarande känns det som & har ingen ork alls.. På jobbet höll jag på att somna varje gång jag satte mig ner..
Hoppas nu på en lugn eftermiddag & kväll hemma!!

Trött tröttare tröttast



Fångade en citronfjäril på bild idag, den satte sig på min lavendel

Är fortfarande sinnessjukt trött & känner huvudvärken komma smygande.. Muntrade upp mig själv med en god kopp kaffe & hembakat chokladbröd tidigare, det var jag värd..trots växande bilring;) Tyvärr hjälpte det inte, fast gott var det..får väl offra mig på en panodil i stället..

Skälby-besök & skolshopping




Frågade barnen i morse vad de ville att vi skulle hitta på idag när vi var lediga. Jag fullkomligt bombaderades med förslag..Ölands djurpark, barnens gård, simhallen, länsmuseét, xl-labbet osv. Till slut enades vi om en runda till Skälby & sedan vidare in till stan.
Vi tog Enzo med oss så han slapp vara ensam hemma. Han gillar Skälby, det finns mycket att titta & nosa på för honom där:)
När vi skulle in till stan passade vi på att göra det när mamma hade lunch, så då var hon så snäll att hon passade Enzo medans vi sprang i affärer:) Vi har fått som tradition att barnen får välja några plagg var inför skolstarten. Det är kul för dem att själv få bestämma vad de vill ha & sen prova i provrum, i stället för att jag kommer hem med sånt jag tror passar. Nu blev de nöjda & glada!!
På vägen hem var de hungriga & fick varsin hamburgare i Mc driven..en heldag för dem med andra ord:)

Sanna ringde mig förut & nu har vi spikat ett datum som vi tar en roadtrip till Ullared igen!!:)

Förkylning på g?



Är så trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen..ögonen är som sandpapper & ögonlocken väger bly.. har känt så här ett par dagar nu + att jag nyser konstant & har lite ont i halsen.
Frågan är om det är en riktig förkylning på gång??
Tur för mig så jobbade jag bara till 11 idag efter helgens tuffa jobbpass:) Jag var helt inställd på att bli bokad till kvällen oxå & har gått som på nålar hela dagen & bara väntat på det sms:et..men det kom aldrig!! Skönt, det behövde jag verkligen & det allra bästa är att jag är ledig i morgon:)
Trotsade tröttheten & for iväg till Magneten & Knutssons blommor när jag kommit hem, nu är det handlat & klart så jag slipper det i morgon!!
Har ljusat upp köket lite grann genom att byta till vita gardiner & krukor i stället för svarta.

I drömmarnas värld..


Drömde inatt om att vi verkligen kommit på den perfekt lösningen på att dela barnens rum så det blir "riktiga" rum med dörrar. Det blev så himla bra & barnen var så nöjda & glada att de stängde in sig i sina "nya" rum på en gång!! Det är det sämta med detta huset att det inte går att komma på något bra sätt att lösa det problemet på..& för barnen börjar det bli väldigt viktigt, viktigare & viktigare för varje år som går. Det kan jag verkligen förstå oxå, vem vill ha sina syskon i typ samma rum när man leker med kompisar?! När de har varit hemma hos andra brukar de komma hem & säga "hon/han hade till & med en egen dörr", stackare..det har ju typ ALLA..utom dem;)
Jag vet inte hur & när vi ska lösa det, men det måste göras & ganska snart oxå!! Ni som vet hur det ser ut där uppe får mer än gärna komma med smarta lösningar & förslag:)

Bokningar hit & dit

Just hemkommen från City gross, Eddie & jag åkte dit & handlade medan Alicia & Lova var hos ett par kompisar.
Fick en bokning igår att jag skulle sitta vak till en i livets slutskede i kväll, men nys blev det ombokat & jag ska in till Bärnstenen i stället..ganska skönt faktiskt, jag hade ingen aning om vem jag skulle vaka eller hur illa läget var..
I morgon & på måndag har jag jättekorta bokningar som garanterat kommer bli delade turer..suuurt när det blir så ofta nu..

Stadsfesten

Vi åkte in en runda till stan i eftermiddag när jag jobbat klart för att kolla in stadsfesten.
Det var inte så där jättemycket aktiviteter den tiden på dagen, men barnen köpte varsin glass & lite marknadsgodis. Det är kul att bara sitta & titta på folk ibland tycker jag:)
När vi kom hem gjorde jag ett fotbad till mina ömma fötter som jag satt i ute på trappen..men tro inte att jag fick vara i fred..rätt som det var satt både Alicia & Lova i samma bad;)
Nu är det fredagsmys i vanlig ordning!!

Heldag med vattenlekar & fest















Vi blev nerbjudna av Johan & Carina till deras sommarställe i Djursvik som igår. Daniel & barnen åkte redan på förmiddagen & jag kom ner efter jobbet.
Vi var ett gäng med husvagnar & husbilar som slog läger på gården.
Vädret var ju helt kanon så vi åkte båt & barnen fick åka på en kudde efter båten & hade hur roligt som helst!!
På kvällen grillade vi, lekte lekar & festade & hade trevligt:)
Även Enzo hade att göra, sammanlagt var det 10 hundar med!! Enzo var såklart duktigast & den enda som var lös;)
Vi stannade till tvåtiden idag så barnen har hunnit med både att bada & leka. Ett riktigt mysigt smultronställe har de som vi gärna besöker igen!!

Väntans tider

Sitter & väntar på att åka iväg & jobba.. Denna dagen har mest gått åt till just att vänta.. Ska vara på Bryggaren inne i stan 15-21:30 i kväll, men måste förbi bemanningen innan & skriva på lönerapporten.
Tråkigt väder & en tid att passa gör att jag inte har tagit mig för knappt någonting, bara kört in Eddie & Alicia till kusinerna & hämtat upp Elin till Lova.
Mamma & pappa har varit här ett par timmar med. Pappa & Daniel håller på att byta ut lite av toataket som är uppmurket. Mamma & jag passade på att ta en runda med Enzo i småregnet.
Packar lite smått oxå för i morgon bär det av till Djursvik, till Daniels förra jobbarkompis stuga:)

Delad tur..

Jaha idag föll det på min lott att jobba delad tur.. Hade en bokning 7-12 i Rockneby hemtjänst & visste redan innan att det var för bra för att vara sant. & mycket riktigt kom ett litet sms på förmiddagen om att jag även skulle jobba 16-20 på Enliden.
På mina "håltimmar" hann jag lagom slänga i ett par maskiner, gå ut med Enzo & laga mat till familjen som de skulle ha till middag senare.. Det gick ju bra att jobba, men det är inget roligt precis, man blir ganska sliten av att jobba två pass även om de är korta!

Astrid Lindgrens värld 30/7-1/8





















Höjdpunkten var att träffa Matilda!!


Nyss hemkomna efter en hel helg på Astrid Lindgrens värld. Vi var nästan först in i lördags & sist ut nu i kväll;) Barnen har njutit av varenda minut, vi med för den delen:)
Vi har nog hunnit se det mesta av föreställningar & haft jättetur med vädret som har varit helt perfekt. Det har växlat mellan soligt & molnigt hela tiden, så det har varken varit för varmt eller för kallt..lagom helt enkelt!!
Lilla Enzo har varit i centrum mycket..knappt en enda människa kan gå förbi honom utan att "åhh vilken söt". Han har hälsat på Emils pappa Anton, Ronjas mamma Lovis & självaste Pippi har pratat med honom & sist men inte minst har han lekt med en kändisvovve!! Annika Ljunggren från Rednex, var där med sin familj & lilla voffsing & denna lilla dam & Enzo lekte med varandra ett par gånger under lördagen, de var för övrigt lika gamla;)
Helgens stora höjdpunkt för tjejerna var att fotas med Emils syster Ida, Ida spelades av duktiga Matilda som var med i Talang & även Lilla melodifestivalen & har varit en idol för dem sen dess!!

RSS 2.0