Treårskalas

 
i dag har vi haft treårskalas för lilla Olivia som fyller den 9/9.
Vi firade med två sorters paj ute i sensommarsolen & sen glass med tillbehör till fikat.
Olivia fick en massa fina presenter, en hel Pippioutfit, bok om Mamma mu, sångfågel i bur, kläder, pärlor med pärlplatta, Dorapyssel & pengar.

Treårskontroll


Idag är Olivia & jag lediga, jag tog kompledigt efter två kvällars jobb med sjöfolksintyg. Det passade alldeles ypperligt för oss eftersom vi fått en inbjudan till 3-årskontroll.
94 cm lång & 13,5 kg tung är den här lilla dockan nu & tidigt i sin utveckling med tal & förståelse..härligt!! 

Vattenpalatset


I söndags spenderade vi eftermiddagen på Vattenpalatset i Mönsterås. Lova var bjuden på kalas där så då passade vi andra på att bara oxå, Olivia tyckte det var jättekul! Extra kul var att hemnes kompis från dagis oxå var där:-)


4h-gården


Denna veckan har varit en riktig lyxvecka, jag hade en del inarbetad tid som jag tog ut, så on-fr har jag slutat efter halva dagen.
Det har varit perfekt eftersom Alicia & Hilma oxå slutat tidigt hela veckan, så dom har åkt med mig hem.

Idag efter jobbet hämtade jag upp alla tjejerna & Enzo och så tog vi en utflykt till Skälby. Olivia har länge pratat om att hon vill klappa hästar, så idag skulle hon äntligen få det:-)

Efter 2 timmars klappande på djur, lekande på lekplatsen & fikande i caféet var vi nöjda & fortsatte fira in helgen med grillat hemma på altanen.Ironman Kalmar 2015


Idag har vi hejat fram alla duktiga kämpar i Ironman!
Lilla Läckeby lever upp & det blir folkfest när alla järnmän cyklar genom byn, riktigt härligt.
Lagom till målgångarna sen begav vi oss in till Stortorget för att se dom vi hejar på gå i mål..riktigt stort att se:-)
Man blir verkligen imponerad av allihopa!
Lilla busungen


Jag & tjejerna tog oss en runda in till Modehuset efter maten för att köpa lite nytt inför skolstarten.
Jeans, koftor, linnen & smink för vi med oss hem, även Olivia köpte ett läppglans i en Frost-förpackning. Den lilla dockan är förövrigt hopplös att ha med i affärer, allra helst H&M för där försvinner hon jämt! Idag var inget undantag, efter att jag blivit lite lagom småsvettig efter att ha letat en stund, hittade jag henne så här;-) 
Haha, behöver jag säga att hon älskar att leka kurragömma?!;-)

Klädförvaring


Idag har vi hunnit med mycket barnen & jag!
Helt plötsligt fick jag en idé i morse, vi har ju urusel plats för kläder & förvaring i huset & garderoberna vi har är lätträknade.. Daniel & jag har haft våra kläder i varsin byrå + en klädställning stående i sovrummet för skjortor, blusar & klänningar.
Men såå kom jag på att vi faktiskt har två garderober utanför badrummet, den ena användes som städskåp & den andra som skräpskåp. 
Tanken som föddes var att vi kunde få varsin garderob & därmed började jag att tömma, flytta runt & ändra..vilket alltid blir en större affär än vad man räknar med;-)
Trådkorgar hade vi fyra stycken i skräpgarderoben så två flyttade jag över i städskåpet.
Sen tog jag med mig tjejerna till Ikea & köpte två klädstänger & monterade upp dom.
Liten paus i stöket sen för att besöka Rockneby marknad..marknaderna blir bara sämre & sämre.. Men en påse brända mandlar fick vi med oss hem;-)


Kalmar stadsfest


Nyssens hemkomna från andra besöket idag inne på Kalmar stadsfest där vi har sett både Molly Pettersson Hammar & Måns Zelmerlöv. Galet mycket folk som ville se Måns, men lite såg man i alla fall;-)

Skådespel på himmelenIgår kväll bjöd himmelen på ett bildspel med moln i underbara färger..vi var tvungna att gå ut & titta på skådespelet.

Fredag kväll & jag har en hel veckas ledighet tillsammans med barnen framför mig innan skolor, dagis, arbete & hösten kommer på allvar.


Härligt väder


Vilket härligt sommarväder det har blivit nu!
Översta bilden tog jag härom morgonen på väg till jobbet & den nedre när Kicki & jag lunchade ute vid kanalen igår.

Snart är redan andra veckan gjord på jobbet efter semestern & på fredag går jag på en veckas semester igen:-) Det ska bli kul att vara ledig med barnen på deras sista sommarlovsvecka.

Olivia går på dagis denna veckan & är på stora dagis eftersom det är sammanslagning, stort för henne att få vara där & leka på den gården + att dom äter alla målen i matsalen.

Vecka på kollo


Denna veckan har barnen varit hos mamma & pappa på deras kolonistuga om dagarna när vi jobbat.
Dom har haft en härlig vecka & jag har fått följa dom via sms med bilder.

En av dagarna var Olivia hos tandläkaren för jag hade upptäckt en liten brun fläck på en tand, hon var så duktig & gapade ordentligt & lät dom använda sina instrument! Som tur var så var det inte karies:-)
En annan dag var dom på Slottet & lekte, Olivia berättade sen på kvällen om hur hon tittat i Pippis kappsäck & provat hennes skor.
Lattjoland som är Olivias favoritställe fick sig ett besök & shopping på stan har de hunnit med oxå..som sagt en rolig & härlig vecka!!RSS 2.0