Hej sol & värme!

Härliga efterlängtade sol!
 
I två dagar nu har den underbara vårsolen visat sig & termometern visat hela 9 plusgrader..så härligt!
Efter en förmiddag på stan med Olivia & Petra, stannade jag ute medan Olivia sov gott i vagnen. Blev så sugen på att hjälpa solen lite på traven & började skotta undan snön på altanen..så snart tror jag att det är läge för vårens första kaffe ute på trappen!!
Gick ett varv runt huset & blev så sugen på att städa upp & piffa till i min planterings- & myshörna. I år ska jag verkligen ta tag i trädgården eftersom det inte fanns någon vidare lust till det förra våren då vi bodde på en byggarbetsplats i & med utbygget..men som sagt, det ska jag ta igen i år!

Så var det vardag igen

 
Då var sportlovet redan över & vardagen tillbaka..jag hade gärna haft alla barnen hemma ett par veckor till! Det är så mysigt när vi är hemma allihopa & tar dagen som den kommer!
I fredags var även Daniel ledig & då passade vi på att besöka leklandet som tjejerna önskade. Eddie var iväg på två nätters övernattning med kompisar så han hade roligt på sitt håll. Olivia tittade nyfiket & tyckte att det var ett spännande ställe vi var på:)
 
Idag har vi varit på babyrytmiken igen & i kväll blir det konståkning med de stora tjejerna..som sagt det är vardag återigen.

Min modiga tjej

Min stora duktiga tjej♥
 
Alicia har den senaste tiden klagat på att hon det får jobbigt med andningen när hon anstränger sig, som på gympan & rasterna. Så idag var det dax för astmautredning på vårdcentralen.
Troligtvis är det ansträngningsastma hon har & hon har fått en inhalator att använda vid behov. Jag blir så stolt över henne som alltid är så otroligt modig, idag blev det provtagning i armen för att kolla eventuella allergier & även blodvärdet..eftersom vi inte visste det innan hade hon ingen bedövning..men det brydde hon sig inte om ett dugg utan bara hoppar upp i stolen & låter sig stickas som ingenting!
Det är så skönt att de är sådana allihopa, allt från tandläkarbesök till vaccinationer & provtagningar är bara spännande tycker de:)

Ny storlek..igen

Älskar alla kläder från Newbie & har även blivit superförtjust i leopardmönstrat nu till våren!
 
Olivia har fått sina första jeans
 
Olivia växer så det knakar & har numera redan storlek 74 i sina kläder! Det mesta vi har hemma är för litet så när Alicia inte hittade någon kompis idag passade det perfekt att ta en tur på Modehuset, tätt följt av pizzalunch på Ikea. Mysigt att ha en dag för oss själva medan Eddie & Lova har skoj med kompisar.
Perfekt shopping blev det, då nästan allt blev "gratis"..eller i alla fall hälften! Jag hade bonusar, rabatter & tillgodokvitton. Alicia behövde skor till gympan & de köpte vi oxå för ett tillgodokvitto jag hade..kan ju inte bli bättre!
 
Snön yr som bara den här & det har kommit mycket sen igår..synd bara att det inte är lite kallare, då hade det nog varit perfekt pulkaväder.

Sportlov

Lillsuttan fick premiäråka sittdelen på vagnen idag, men jag ska inte byta för gott än..hon sover så himla bra i liggdelen
 
Äntligen har barnen en hel veckas sportlov! Det ska bli så mysigt att ha de hemma allihopa & så slipper vi "stimma" upp på mornarna.
Vi har några planer för veckan, bland annat biobesök:)
Igår planerade vi inför Alicias kommande tioårsdag, det blir Discokalas för hela klassen om några helger! Det blir spännande!
 
De vackra rosorna fick jag på alla hjärtansdag av mannen & barnen♥

Loppisrunda & Anticimex

Världens finaste lillasyster
 
Lchf-semla
 
 
Vintern har kommit tillbaka & det är ju kul med tanke på att det är sporlov nästa vecka.
Igår var Olivia & jag på loppisrunda i Nybro med Emma. Jag kom hem utan att ha spenderat en enda krona..inte för att det fanns några kronor till övers att spendera, men hade jag haft det så var det ändå inget som föll mig på läppen denna gång..
Igår var det ju även Fettisdagen & det firade vi med semlor så klart..vanliga till barnen & Lchf till mig. Den var god, men jag saknade det söta;)
 
Idag har vi ägnat dagen åt städning..Anticimex har varit här för besiktning & därför ville jag ha det rent & fräscht, så skönt att ha det gjort nu!

Lillaste stora tjejen

I lördags blev vår lillaste sötnos 5 månader!
Det firades med en hel portion gröt till frukost & senare morotspuré till lunch. Vi har kommit igång ordentligt med maten nu & Olivia är riktigt matglad & älskar allt (än så länge), jag hoppas det håller i sig!
Nu kör vi gröt till frukost & sen puré till lunch & middag. Igår kväll var hon lite smågnällig & fick då en hel portion gröt..sen sov hon utan att amma ända till 5:00, då åt hon & somnade om igen..skönt!! Varken Eddie, Alicia eller Lova har varit förtjusta i gröt, så jag blir jätteglad när det verkar funka med Olivia:)
 
Någon vecka innan femmånadersdagen visade hon att hon numera kan sitta själv, hon är riktigt stadig & det känns som det verkligen går undan med utvecklingen nu, hon är en stor tjej min lilla bebba
 
Idag har vi varit på babyrytmiken som är en riktig storfavorit för Olivia & om två timmar är det dax att hämta hem Lova från skolan.

Så var kryddhyllan klar

 
Så då var min efterlängtade kryddhylla färdigmålad & på plats med nya redor..eller nya & nya..de är begagnade men nya för mig;) Är jättenöjd & det blev precis lika fint som jag föreställt mig!! Nu är det bara till & börja fylla den med diverse grejer & specerier.
 
Idag har vi bara varit hemma & tagit det lugnt, om man bortser från två rundor till affären & en promenad med vagn & hund! Skönt att inte ha något inplanerat på hela helgen!
 
Nu laddar vi för kvällens melodifestival..äntligen något att titta på på lördagskvällarna!

Ny kost

Fick denna boken av mamma, en riktigt bra bok med många tips & goda recept!!
 
Sen någon dag tillbaka äter jag numera lchf.. Sen nyår & fram till denna veckan åt jag halv-lchf kan man säga, mycket mindre kolhydrater i veckorna & unnade mig godis & fika på helgerna. Till en börja gick det bra & jag tappade några kilon, men sen stod vågen still i 3 veckor.
Så nu blir det "all in" i stället & så får vi hoppas på bättre resultat!
Jag gillar verkligen tänket med att inte äta så mycket kolhydrater & känner att det gör stor nytta på att man inte känner sig lika "svullen & degig" som man gör efter en massa pasta & bröd. Och även att man får äta god mat & inte bara "vanlig bantarmat" som en tråkig köttbit med sallad. En annan positiv grej är att det passar mig så himla bra eftersom jag är glutenintolerant & det betyder att jag kan äta alla recept & allt lchf-vänligt eftersom man inte ska äta gluten. Den enda nackdelen är väl alla motståndare som tror att vi bara äter ovanligt mycket kött & superfet mat..men de skiter jag i;)
 
Vad jag inte riktigt tänkte på var att jag ju fotfarande ammar & därför behöver äta lite oftare..vilket resulterade i ytterligare ett rejält blodsockerfall i morse, jag blir darrig, yr, svag & mår illa..men efter ett par spyor & några timmars vila är allt okej igen, precis som sist:) Måste tänka på att äta någon kvällsmat, annars går det på tok för många timmar mellan middag & frukosten morgonen efter.

Vårnytt till mig

 
Nu när våren snart är här blir jag så sugen på nya vårkläder, lite tunnare topar, scarfar & ljusa jeans! Trist nog är inte kroppen precis som jag vill ha den än (förra veckan sanning kom från Alicia.."-vad tjock du är, magen står ju ut"..jo man tackar, men tyvärr är det sant) Jaja förhoppningsvis kan jag lägga på ett kol så kilona försvinner till sommaren, det handlar ju "bara" om 6-7 kg,så hur svårt kan det vara egentligen;)
Hur som helst är detta helgens resultat av shopping när jag bytte födelsedagskläderna, praktiska vardagskläder men ändå fina. Har någon slags förkärlek för vingar & blev extra glad när de fanns kvar i min storlek!

Shoppinghelg

Lördagens fynd för några kronor
 

Då var det återigen måndag & ytterligare en helg har susat förbi..bokstavligen, för fy sjuttsingen vad tiden går i rasande fart nu, men det är väl så när man har skoj!
Jag & barnen har varit på shoppingrundor både lördagen & söndagen. I lördags blev det ett besök på Stadsmissionen & Kupan & i går gjorde vi Modehuset med min kära mamma.
Jag ville byta några plagg jag fick i födelsedagspresent, så det var extra kul att shoppa eftersom jag inte behövde göra av med några slantar alls;)
 
Nu i förmiddag har Olivia & jag varit på babyrytmiken som hon tokgillar & sen for vi in till Kalmar för att hämta mina glasredor som anlänt till Bussgodset.
Väntar på ett lass till, men sen är kryddhyllan komlett:)

Vårnytt till köket

Lite nytt till köket för mina presentkort
Äntligen feberfria barn!!
Alicia fick vara hemma från skolan idag med, hon låg strax över febergränsen i morse, men nu är den borta. Skönt..hoppas bara nu att de andra klarar sig, för nästa vecka är det fullspäckat schema med utvecklingssamtal, vaccination, babyrytmik & alla andra aktiviteter.
Men först ska vi njuta av en lugn helg!

RSS 2.0