Pyntande & piffande

Kökssoffan har fått lite juliga kuddar
 

Snart
är det så gott som färdig pyntat inför adventshelgen. Det som fattas är väl i stort sett två adventsljusstakar, eftersom jag märkte nu i sista stund att ljusstaken jag satt fram i Olivias rum inte fungerade & en av pappersstjärnorna hade musbett i spetsarna.. Hmm får väl se om vi hittar något fint i morgon när vi ändå ska på stan för att handla julklappar.
 
Idag är det skoldisco..som barnen har längtat! Nya disco-outfits som bara har hängt & väntat på dem;-)
Lova hade Agnes & Hilma med sig hem efter skolan, & Alicia hade sin Hilma med sig, de gjorde sig fina tillsammans & hade lite förfest med cola, chips & godis.
Det är Eddies klass som arrangerar discot så han & Daniel är på plats & hjälper till, så Olivia & jag får ha fredagsmys själva i kväll!

Överraskning i postlådan

 
Idag kom november månads Glossybox. Som sagt alltid lika spännande när den söta lilla boxen ligger i postlådan! Denna månaden blev jag extra glad för den superlyxiga dagkrämen från Decléor, Lip duon & Mascaran.
 
Annars har vi inte gjort många knop idag, Olivia & jag.. Några maskiner tvätt & det dagliga röjandet & torkandet, lite lek & vilande på det.
I skrivande stund ligger hon här på mina ben & sover hur gott som helst. Jag sitter & funderar på att dra igång ett lussebullebak efter middagen..hmm vi får se om lusten & energin är kvar;-)

Tillverkning pågår...

Material till årets dörrkransar

Regn & rusk

 
Planterade en liten hyacintgrupp i helgen
 
Regn regn & åter regn..idag fick det bli bilen till skolan & den tar vi bara i nödfall, annars går vi alltid fram & tillbaka.
Nu sover lilla sessan här i soffan bredvid & jag dricker kaffet & lyssnar på regnsmattret på fönsterna..ganska mysigt faktiskt!
När Olivia sovit klart drar vi in till Kalmar för veckohandling & sen ska jag se om vi kan få med oss julblommor & kransar till dörrarna.
 
Det märks att den lilla inte är en liten pyttis längre..hon är vaken mera & även fast hon är lätt att ha med sig överallt, så är det inte riktigt lika lätt som för ett tag sen. Igår till exempel var vi på konståkningen & den har hon alltid sovit igenom i bilstolen..men inte igår, då fick vi vagga & dansa till musiken hela lektionen;-)

Lilla zinkbyn

En liten zinkby har kommit på plats på favoritbänken i köket..så fina när de är tända!
 
Vi håller just nu på att ta igen oss efter en minst sagt blöt morgonpromenad.. Regnet ökade i styrka medan vi lämnade de stora på skolan så vi var ganska blöta när vi kom hem. Då är det extra gott med morgonkaffet samtidigt som nyhetsmorgon är på!
Idag stannar vi hemma & myser hela dagen & sen blir det konståkning för de stora tjejerna framåt kvällen.
 
Jag har fått mjölkstockning..aj! Smög sig på under gårdagen & idag känns det inget vidare alls.. Hoppas jag får bukt med det snarast!

En vecka kvar..

Sötaste lilla granen har fått komma in i köket
 
Nu är det nära, endast 1 vecka kvar till advent & det betyder att man kan sätta gång med pyntandet lite mer på allvar;-)
Igår fick jag lust & energi till en blomgrupp till köksbordet med hyacinter, mossa,kanel & kottar..& hyacinten jag planterade i början på veckan har börjat slå ut & doftar juligt!
Jag fick mig en mindre trevlig "överraskning" i eftermiddags när jag skulle in i kattvinden för att hämta julpyntet.. Vet att vi har en mus (eller möss) någonstans för vi har hört när den gnager & tassar runt om kvällarna..men jag hade knappt kunnat drömma om att den skulle ge sig på våra julsaker! Allt som går att gnaga på är sönderätet..allt från mina juliga stolsdynor, "Tine K"-stjärnan, ljus, barnens julpyssel, halmbockarna, gamla tomtar osv. Till råga på allt är även hela vinden full av små små musbajsar.. Iiiiiihhh vad arg & ledsen man blir! Överst på shoppinglistan står nu plastbackar med lock att förvara allt i!! Halva övervåningen ut som ett bombnedslag eftersom jag har fått riva ut allt & påbörjat sanering..dock inte det lättaste med en liten Olivia som inte alls tyckte det var en bra idé;-) Får göra ett nytt försök i morgon.

Utepynt

Snabbpyntade litegrann med granris idag på nya altanen. Jag gillar granar, enar & granris..enkelt men ändå så ombonat & fint!
 
Jag & barnen var i stan en stund i förmiddags. Alicia ville visa en speciell sak som hon önskar sig i julklapp & så ville hon & Lova köpa fin-inneskor till discot & alla julkalas. Innan vi åkte hemåt igen smet vi in på Tokige Ture för lördagsgodishandling!
 
Mamma & pappa har varit här på enkaffe & lite barnbarnsmys en stund med. Det händer ju så otroligt mycket med Olivia nu & det vill ju såklart inte missas:-)
 
Nu tar vi kväller & tänder en massa ljus & laddar för soffmys!
 

Till ett sött barnrum

 
Idag har vi ett riktigt novemberväder..grått, mörkt & småregnigt! Tror det få bli en mysig hemmadag för mig & lilla O♥
Hon sover fortfarande i vagnen efter mrgonrundan till skolan med syskonen & jag passar på att dricka morgonkaffet & surfa runt lite. Hittade såna söta saker som skulle bli urgulliga i Olivias rum! Dock är hon ju lite väl liten ännu, men det är kul att kolla runt & bli inspirerad!

En dag på stan

Mitt favoritfönster har fått flytta ut till köket
 
Idag har Olivia & jag gjort stan med Emma.
Jag var på jakt efter en snygg outfit till alla kommande festligheter som dop & julfirande..men än så länge har jag inte hittat vad jag söker (vet för den delen inte riktigt vad jag söker).
Hittade i alla fall lusselinnen till Eddie & Alicia till lucia & lite smått & gott till paketkalendern. Den är snart klar & då ska jag visa hur den blev i år:-)

Smygstartar

 
Två veckor kvar till advent & nu kunde jag bara inte hålla mig längre;-)
Pysslade ihop denna enkla men ändå fina adventljusstake nyss & i helgen inhandlades den första hyacinten & ljusslingan åkte upp på altanstaketet! Har faktiskt sett att en del redan plockat fram adventsljusstakarna & stjärnorna i fönsterna här i byn..men de väntar jag med ett tag till, brukar ta fram dem fredagen i första adventshelgen.

Plötsligt händer det!!

Barnen gav pappan i huset trisslotter i farsdag-present i söndags, men så glömdes de bort & så igår kväll togs de fram för att skrapas. Och dra på trissor när han skrapar fram 10 000:-!!
De pengarna är såå himla välkomna & passar perfekt nu inför dop & julfirande!!
Som om inte detta vore nog, så skrapade han även hem 90 :- på en lott & 50:- på en annan..så det var en riktig turdag:-)

Härliga unge

Underbara älskade unge
 
Olivia utvecklas & det händer så mycket nu. Häromdagen hittade hon spöket Laban i babygymet, i minst en halvtimme låg hon där & pratade & skrattade åt honom..så härligt att se & höra! Denna otroligt lätta & nöjda lilla bebba som alltid är glad♥
 
Här hemma råder sjukstuga just nu..igår var 3 av 6 sjuka, Alicia, Lova & Daniel låg i feber & förkylning..idag är det bättre med endast 2 hemma. Håller tummarna att vi andra klarar oss!

Älskade fotot på plats

 
Nu är äntligen min absoluta favoritbild uppe på väggen i vardagsrummet. Ett helt underbart foto på barnens händer som jag är supernöjd med, kan inte se mig mätt på det & blir lika varm i kroppen varje gång jag ser det!
Tavlan som hade platsen över soffan innan fick byta plats & ta det gamla fina fönstrets plats..så nu ska jag fundera ut vart det ska få hänga;-)
 

Nya ljuslyktor

Är såå sugen på att börja julpyntandet nu, ska bli extra roligt i år eftersom det är första julen i nya stora köket!
Men än så länge känns det i tidigaste laget, så jag får nog hålla mig ett litet tag till. Däremot sprang jag på dessa fina ljuslyktor häromdagen & kunde inte motstå..lite juliga, men ändå en året runt lykta..att de dessutom inte kostade mer än tjugo kronor avgjorde saken bums;-)
 
Är djupt tacksam min minstaste dotter som inatt har slagit rekord & sovit ännu bättre än vanligt. Hon åt ca 20:30 igår kväll & sen dröjde det ända till 05:00 till nästa matning!
 
Idag ska jag försöka hinna med att slå in några av paketen till julklappskalendern..
 

Fars dag

Igår firades alla papporna, pappan i detta huset med pyssel barnen gjort, trisslotter & strumpor..+ en nybakad drömrulle som Eddie & Lova hjälpte till att baka på kvällen.
Min älskade pappa fick en glasburk med sitt favoritgodis & svärfar besökte vi i minneslunden & tände ett ljus.

Utflykt

Bilder från Karamellen
 

I förmiddags var Olivia & jag på utflykt med Sanna & Jeppe i Nybro.
Vi skulle besöka de två mysiga butikerna Karamellen & Lizes interiör. Förra vintern när vi gjorde ett besök fick jag med mig en del julklappar hem till den vuxna skaran..men idag blev det ingenting.. Fanns många fina saker givetvis, men inget som "ropade" -köp mig;-)
 

Bvc & telefon

 
Idag har lillfisen & jag hunnit med ett besök på Bvc för att kolla läget lite grann. Hon växer precis som hon ska & allt är hur bra som helst! Nästa gång, om en månad blir det vaccination & det är väl inget vi ser fram emot precis..
 
Tog vägen runt stan när vi skulle hem för att gå in på 3-butiken.Min av- & påknapp på iphonen har gått sönder så telefonen skulle skickas iväg på lagning. Skulle ta ca 10 arbetsdagar så som tur är får jag låna broderns xperia så länge!

Mer från tomten

 
Efter en tur till både Mairo & Ikea har vi nu ännu mer paket att slå in!
Idag handlades Olivias första klappar, fina klossar från Pumkin & en maraccas från Jabadabado. Jag vill försöka undvika "fula" plastleksaker så länge det går till henne & istället köpa rejäla & fina i trä!
Sen tror jag vi ska satsa på kläder, matstol & eventuellt en gåstol till henne.

Paketinslagning

Sådärja då var vi igång på allvar med julklappsshoppingen, tror aldrig jag har varit ute i så god tid tidigare! Samtidigt "håller" jag lite på mig med det, för jag vill inte bli klar riktigt än eftersom det är så kul;-)
 
Igår gjorde Olivia & jag stan med Emma & det blev som sagt en hel del handlat.
Barnen vill gärna ha paketkalender i år igen, så jag håller på att fundera ut någon variant på det..
Givetvis hade jag snålat med att köpa tillräckligt med julpapper märkte jag igår kväll när jag skulle slå in..så nu får det bli en liten sväng in för att köpa just det, så jag kan fortsätta slå in innan barnen hittar sakerna;-)

Julklappssurfande

Funderar på en matstol från Baby dan till Olivia
 

Då var det återigen vardag & bara Olivia & jag hemma.
Med ett riktigt ruskväder med dagsregn & en förkyld liten bebba, blev det en förmiddag i soffan för oss.
Jag har passat på att surfa runt i nätbutikerna & leta julklappar medans hon har halvslumrat hela dagen. Känner att jag har ganska bra koll på vad som ska inhandlas & slås in i år & det känns bra:-)
I morgon får det bli en tur till stan med Emma för att få lite avbockat på listan..om inte Olivia är sämre vill säga.

Sköna söndag

På Mairo
 
Lilla snuttan har blivit förkyld & har sovit bäst i upprätt läge idag..hoppas på en bra natt...
 
Dagen i instagrambilder
 
Då var höstlovet slut & även denna helg. Är så nöjd med dessa nio dagar som vi fått tillbringa tillsammans allihopa! Det är inte alltid man får tillfälle till det & det känns lyxigt. Vi har hunnit med en hel del & barnen är nöjda & glada!
 
Denna sista lediga dag innan resten av familjen återgår till jobb & skola har ägnats åt pyssel & legobyggande. VI for in till Hansa city en snabbis på förmiddagen för tjejerna var "tvungna" att spendera sina slantar de fått av farmorn (annars bränner det i fickorna), valet föll på varsitt Lego friends. Vi tog även en liten sväng in på Mairo för att få lite julinspiration, det finns så mycket fint där inne till både hem & barn!
 
Till kvällsfika blev det smaskig äppelpaj, man får passa på att njuta in i det sista av godsakerna på helgen för i veckorna är det tvärstopp för sötsaker;-)

Lilla O

Älskade lilla O
 
I morgon är Olivia redan 8 veckor gammal & nu märks det verkligen att hon blir större & mer med.
Den senaste veckan "pratar" hon med oss & idag kom hon igång ordentligt när hon & farmor pratade med varandra. Hon riktigt skrattade & höll på hur länge som helst!
Kroppen övar hon oxå, armar & ben fläktar hej vilt & fösöker slå på nallar & bollar som finns i närheten.
Underbart att se henne utvecklas mer & mer för varje dag som går♥
 
Idag har vi spenderat dagen inne hos farmor. Två av kusinerna var där, så barnen hade lekkompisar & vi fick avnjuta god mat & fika!

Lyx i lådan & familjeaktiviteter


Oktober månads mammalyx från Glossybox
 

Häromdagen damp månadens Glossybox ner i lådan & det är alltid lika spännande att öppna & se vad som finns i!
Blev väldigt nöjd denna gången & min favorit är helt mascaran från Bare minerals, dels för att min mascara precis tagit slut & dels för att jag hört så mycket bra om just denna & var nyfiken på att prova!
 
Igår hade vi en familjedag i ishallen, tjejerna fick visa upp sina konståkningskunskaper för Daniel & Eddie. Ett par timmars åkande orkades med & sen for vi hemåt igen.
I eftermiddag blir det "FM", familjemästerskap i bowling;-) Troligtvis kommer jag sist..som vanligt;-)

Halloween

Skämmande barn som var ute & "trick or treatade" igår kväll, det var nog inte många som vågade ta bus för det var rätt mycket godis som de kom hem med;-)

RSS 2.0