Fotogenic

Hade en liten fotosession med min lilla docka idag..underbara ljuvliga unge♥
Vi har kort på de andra barnen uppsatta i vardagsrummet på när de är runt 6-7 månader gamla, så nu var det hög tid att få till ett på lilla O, så hon kan hänga med sina syskon.
 
Påsken har varit härlig, skärtorsdagen gick barnen påskakärringar & Eddie hade två övernattande kompisar, i fredags hade vi släktkalas för Lova & åt påskmat..igår målades ägg & vi bakade minicupcakes.
 
Idag har vi gått över till sommartid & då visade sig lägligt nog vårsolen! Tjejerna & jag har varit ute på en långpromenad med Enzo, jag har hängt ut första tvätten för i år & efter det satte vi oss ute på en filt & lekte med Olivia..underbart..nu hoppas vi på att våren är här för att stanna!!

Ja må hon leva..

 
 
Hipp hipp hurra för vår älskade Lova som fyller 8 år idag!!
Lördagsmorgonen, som även var påskafton, den 26/3 2005 klockan 03:05, föddes denna underbara tjej!
 
Hon blev ordentligt firad i morse med sång & presenter & det var en väldigt glad & nöjd åttaåring som gick till skolan sen. Till kvällen fortsätter vi firandet traditionsenligt med önskemiddag & fika.

Kalashelg

 
Denna helgen var det en massa kalasande för barnen & allra mest för Lova!
I fredags var det skoldisco, i lördags var Lova på barnkalas & igår hade hon sitt eget kalas för hela klassen! Vi hade hyrt Skammelstorp skola så alla skulle få plats, bjöd på korv med bröd, kladdkakebakelser & så gottepåse såklart:) Efter två timmars dans & lekande var hon supernöjd!
Resten av söndagen spenderades på golvet i vardagsrummet där alla nya presenter skulle lekas med & provas;)
 
Olivia & jag har fått det sista köpt i idag, så nu är vi redo för mogondagens åttaårsfirande!

Första bissingen

 
Iiiiiihhh vad isigt svinkallt det är ute..vart försvann vårsolen?! Vårdagjämning idag med, vilket inte märks;)
 
Idag var det Eddies tur att utreda ansträngningsastma & ta blodprover för allergier. Ska bli spännande att få provsvaren!
För astman fick han oxå en inhalator utskriven för att ta vid ansträngning som på gympan & träningar.
 
Lilla O har sovit dåligt de senaste nätterna, hon ligger bara & vrider sig & gnäller..inte alls likt henne. Men igår morse när jag skulle känna i munnen på henne förstod jag varför..hennes första lilla tand har börjat komma! Inte undra på då att det är svårt att sova & att hon just nu är extra klängig på mig♥

En vecka närmare..

Våriga pärlhyacinter pryder köksbänken
 
Ny vecka, ytterligare en vecka närmare våren & denna vecka har jag endel på agendan!
Började veckan med ett besök hos astmasköterskan med Alicia, det gick bra & konstaterades att hon "bara" har ansträngningsastma..+ allergi mot pollen, björk & katt då, men skönt i alla fall. Vi fick recept på en PEF-mätare som hon ska andas i under några veckor & registrera värdena vid normalt tillstånd & vid ansträngning.
 
Annars är det konståkning, läkarbesök med Eddie, skoldisco & kalasplanering som ska utföras denna vecka. Idag lämnar Lova ut inbjudningarna till sitt barnkalas som ska hållas på lördag..hela klassen är bjuden, så det blir nog fullt ös!! ;)

Nya mobilen

 
Ännu en helg på intågnde..lika skönt varje gång!!
Denna helgen går i övernattandets tecken..Eddie ska sova över hos mormor & morfar på lördag, Alicias kompis ska sova över här i natt & Lova ska sova över med sin kompis på lördag..vart de ska sova har de inte bestämt än:)
 
Nu är det hög tid att börja planera inför nästa kalas, Lova fyller 8 år om 11 dagar..jag ska hyra lokalen igen för hon vill bjuda hela klassen på kalas! Det ska bli mat, fika & lekar..tur att vi har Eddie som hjälper till som lekledare!
 
Igår fick jag hem min nya iPhone 5. Egentligen är det inget fel på min fyra, men eftersom man ändå får en ny telefon gratis när man förlänger abonnemanget, brukar jag göra det när bindninstiden närmar sig sitt slut! Fördelen med denna är ju att kameran är mycket bättre än på fyran & jag som fotar så mycket uppskattar en bättre kamera.
Nu är alla (utom Olivia) i familjen iPhone"nördar", Eddie & jag har 5:or & Daniel, Alicia & Lova 4:or;) Det är ju oxå en fördel att barnen kan ta över de "gamla" när man byter upp sig.

Allergisvar..

Vinter ute, men vår inne
 
Jaha & hur tänkte vädergudarna nu då?!
Från härlig vårsol & kaffe på trappen till rejält vinterväder igen med en massa snö! Jaja..bara å gilla läget antar jag & hoppas på att våren snart tar överhanden igen:)
 
Igår kom Alicias provsvar på allergi- & astmautredningen hon var på häromveckan..de visade kraftigare antikroppsreaktion för björk, pollen & katt! Blev faktiskt lite förvånad eftersom vi har & alltid haft katt & hon har aldrig reagerat på det..men men, vi får diskutera det på återbesöket med läkaren. Har även tid hos astmasköterskan på måndag för hennes ansträngningsastma.
Även Eddie har ju besvär av pollen, så på onsdag är det hans tur för utredning av både astma & allergier..

Mammafika

 
I förmiddags kom gatans föräldralediga mammor & bebisar hem till Olivia & mig på fika.
Det är trevligt att träffas & lära känna varandra lite bättre nu när vi kommer vara hemma samtidigt & barnen kommer säkerligen leka med varandra om några år..en riktigt tjejliga blir det..två födda 2012 & två 2013!
 
Den härliga vårsolen kikade fram idag med, så när jag hämtat hem Lova fick det bli en kopp kaffe ute på trappen medan Olivia sov i vagnen..härligt!
 

Helgen som gått

Vår fina 10-åring
 
Då var allt kalasande slut för denna gång, Alicia har blivit ordentligt firad i dagarna tre!
 
Discokalaset i fredags kväll gick så himla bra!! Jag var lite smått orolig innan över vad vi gett oss in på, men alla barnen var så goa & skötte sig exemplariskt. Alla släppte loss, dansade & var med på lekarna & tävlingarna. Det blev ett jättelyckat kalas med en väldigt nöjd dotter!!
 
I lördags fortsatte vi firandet med släkten. Alicia fick många fina presenter, bland annat sparkcykel, musikspelare, mycket pengar, kläder & pyssel..sen fick hon sig en rejäl överraskning när hon öppnade paketet med en iPhone 4 i, det hade hon ingen aning om:)
 
Nu tar vi en liten paus i allt kalasande, innan vi sätter igång igen om två veckor..då är det Lovas tur att fylla år;)
 

Förberedelser

 
Fredag igen & denna gången är det en fredag i förberedelsens tecken.. Jag förbereder både för kvällens stora höjdpunkt..discokalas för 20 förväntansfulla & uppspelta tioåringar samtidigt som ugnen & spisen går varm inför morgondagens släktkalas!
Födelsedagsbarnet har själv bestämt menyn i morgon, det blir Tacopaj med sallad & så Dajmtårta efter eget påhittat recept till kaffet:)
I eftermiddag så fort barnen kommit hem från skolan åker vi upp till lokalen vi hyrt för att ställa iordning & discopynta:)

Grattis Alicia 10 år

 
För 10 år sedan blev jag tvåbarnsmamma, natten till den 7 mars föddes vår älskade fina dotter Alicia!
Hon föddes med raketfart & vi hann bara vara inne på förlossningen i 45 minuter innan den lilla ljushåriga otroligt söta bebis föddes♥
 
I morse firades hon med sång, presenter & en födelsedagsbakelse på sängen.

6-månaderskontroll

Nya bordstabletter
 
Idag har jag varit med Olivia på läkarbesök, det var den obligatoriska 6-månaderskontrollen, vikt & längd. Hon gick självklart igenom utan anmärkning & charmade både läkare, Bvc-sköterska & student;)
Nu väger den lilla sessan 7550 gram & är 67 cm lång & följer sin kurva perfekt!
 
Senare på dagen var vi & Lova på Giraffen för att handla lite, Lova skulle bland annat köpa present till Alicia. Jag sprang på dessa fina bordstabletter för fyndpriset 10:-/st..perfekt eftersom våra andra har blivit så sunkiga.

Kalasplanerande

 
Även denna dag verkar bli en riktigt härlig & solig vårdag! Tror nog att vintern släppt taget & att våren är på ingång på riktigt..eller jag hoppas & håller tummarna så de blir blåa;)
 
Denna veckan ägnas åt planering, städning & handling.. Alicia fyller 10 år på torsdag, så sen blir det kalasande i ett par dar. På fredag kväll har hon bjudit hela klassen på disco & det är ganska mycket som ska styras & fixas med inför det..musik, lokalen, mat, tävlingar osv. Oturligt nog märkte vi efter inbjudningarna skickats ut att det är Daniels långfredag & han jobbar till 17 (discot börjar 17:30)..inte helt lätt att styra med allt själv & få ordning på 20 glada uppspelta barn + Olivia i famnen;) Som tur är får vi hjälp av farmor & D skulle försöka byta bort sitt pass..
 
På lördag sen är det kalas för nära & kära med mat & fika. Så helgen blir fullsmockad med kalasande:)
 
Sitter även & funderar ut en dag som skulle passa att bjuda hem de föräldralediga mammorna på gatan, vi är några stycken som fått barn nu 2012 & 2013..tänkte att det kunde vara trevligt att träffas & äta frukostfika efter vi lämnat storasyskonen.

Söndagsutflykt

 
Vilket härligt väder vi har haft även i helgen!
I förmiddags tog jag med mig Eddie, Lova & Olivia till Skälby för att möta upp Sanna & barnen. Vi strosade runt lite grann medan barnen lekte, tog en fika & så kollade vi på djuren..mysigt! Nu ser jag verkligen fram emot alla dessa härliga vårdagar vi har framför oss!
 
Igår var det Lovas tur att få egenmys hos mormor & morfar med övernattning. De får en helg var att bara bli bortskämda & mysa..det uppskattas!
 
 
 
 

RSS 2.0